עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני רותה לעשות חלון לארד דיסק,והאם אני יכול לצייר עם UV אל החלק העליון של הארד דיסק,האם מותר לעשות את זה? ??? וגם האם הקטולדה הזאת תשפיע על צבעי UV,האפקט היה מהקטולדה הבאה?: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947&products_id=5163

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. שלום לכולם. נקרע לי החוט של המקלדת והחיבור ps/2 בקצה שלו בלתי שמיש. למזלי יש לי כמה עכברים מאוד ישנים בעלי אותו חיבור - ps/2. לקחתי אחד אך כעת נתקלתי בבעיה - צבע החוטים בשני הכבלים לא תואם. עכשיו אני מנסה להבין לאן מתחבר כל חוט בכבל המקלדת, הצבעים שבכבל הם: אדום שחור ירוק לבן חוט חשוף ללא צבע (הארקה ?) לפי מה שהבנתי מחיפוש באינטרנט הוא שלמקלדת מחוברים 4 חוטים: Vcc GND Clock Data הבעיה שלי עכשיו היא להתאים את תפקידי החוטים לצבעם, למישהו יש מושג איך זה מתחבר ?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. שלום לכולם רציתי לדעת עם יש מכשיר כל שהוא שיכול לבדוק ולהגיד לי אם הסוללה התקלקלה וצריך להחליף אותה. זאת אומרת נניח ויש לי סוללה שאני משתמש בא מספר שנים ואורך החיים שלה יתקצר,הכוונה היא שאם בהתחלה היא היתה מספיקה ל 10 שעות עבודה והיום ל 5 שעות עבודה באותו השימוש אז אורך החיים שלה התקצר. דבר נוסף זה רציתי לדעת איך ניתן לשמור על אורך החיים של סוללות נטענות דבר אחרון אם מישהו יכול להסביר לי איך פועלת סוללה, הבנתי שיש לה הגנות אורך חיים וכיו.. תודה לעזורים

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  4. Started by roei_b,

אוקיי, אני מעוניין לבנות מארז מעץ מה החסרונות? איזה עץ עדיף? איזה עובי? תודה מראש

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. קניתי את הAEROGATE 2 שהוא פאנל שליטה על מאוררים הבעיה היא שאני רוצה לשלוט על מאוררי מארז רגילים שיש להם חיבור מולקס רגיל ואי אפשר לחבר אותם לפאנל שליטה בגלל שהחיבור לא מתאים, באו כמה כבלים עם הפאנל אבל הם כבלים עם 2 יציאות של 3 פינים זאת אומרת שאפשר רק לחבר למשל למאורר של המעבד או הכרטיס מסך.. בקיצור, איפה אפשר לקנות כבל שמצד אחד הוא מולקס רגיל ומצד שני הוא חיבור 3 פינים נקבה שמכיל את הכבל הצהוב שמעביר נתונים ולא רק את הכבלים של החשמל..... ? ראיתי למשל כזה דבר: http://www.pch.co.il/docs/pd1112714339.htm אבל ה3 פינים שלו הוא זכר וזה לא יתאים לי לפאנל לצערי..יש עוד כאלה?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  6. שלום, מקווה שאנשי האלקטרוניקה יוכלו לעזור... יש לי xbox 360 ויש לו התקן 4gb מסוג פלאש דרייב, הפלאש דרייב נתקע ואין לי אפשרות באמצעות הקונסולה להעתיק את המידע להתקן אחר... הוצאתי את הפלאש דרייב מהקונסולה זה בעצם ציפ' שעליו יש סוג של כרטיס פלאש... הוא מתחבר ללוח אם של הקונסולה עם מחבר מיוחד... בגדול אני צריך את עזרתכם בלהבין איך לעשות לו האקינג ולחבר אליו חיבור USB כך שאוכל לשלוף את המידע דרך המחשב... העלתי תמונות שלו, אשמח לכל עזרה בנושא פשוט יש לי עליו שמירות של משחקים של שנתיים... תודה!

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by shar00750,

שלום לכולם . אחרי המארז הקודם (בפרוייקט "שיפוץ מארז ג'נרי") לקחתי שוב מארז ג'נרי פשוט והחלטתי לנסות עליו משהו שראיתי באיזה אתר של מודינג . פה לא השקעתי הרבה פשוט רציתי לראות איך יוצא הפרונט- שזה עיקר המודינג במארז.. לא צילמתי מתחילת הפרוייקט - כי זה היה סוג של ניסויי . מה שעשיתי פה זה חיתוך בפנל הקידמי עם דרמל בקוטר 120מ"מ , לקחתי חתיכת צינור ביוב באותו קוטר הכנסתי פנימה ומילאתי מסביב עם חומר פחחות. בנוסף חתכתי גם בגג המארז חור בקוטר 120מ"מ . התאכזבתי מהצבע שלא יצא משהו (צבע ניקל עם גרגרים ). [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. חוץ ממיקום ההתקנה עצמו כמובן... תודה.

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by Agasi LPC,

היי, אני מחפש כבר כמה שבועות למצוא רכיב די ישן. ניסיתי בחנויות בשדרות הר ציון, והם אפילו לא מכירים את הרכיב. ניסיתי חיפוש מקיף ביותר באינטרנט ובחנויות רכיבים מקוונות - ולא מצאתי כלום. בשלב זה די התייאשתי. מישהו יכול לתת לי רעיונות נוספים איפה אפשר לנסות לרכוש את הרכיב. אני גם מוכן להתספק בדף מידע על הרכיב על מנת למצוא חלופות שזמינות הרבה יותר. הכיתוב על הרכיב: MH3710 1M07 לפי הסמל של החברה על הרכיב, אני משער שהיצרן הוא DENSO בנוסף מדובר במארז לרכיבים שהוא מאד ישן - DIP20 מצורפת תמונה. שווראמה על חשבוני למוצא המידע שיוביל לרכיב [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. א. באיזה כמות בונדו נמכר ומה המחיר שלו? ב. כשהוא מתקשה האם הוא חזק מספיק בשביל לבנות מארז מבוסס בונדו (בסיס אלומיניום אבל בעיקרון בונדו) ג. האם הוא כבד יחסית? אם אני אבנה מארז שלם ש-75% ממנו הוא בונדו, 20% פרספקס ו-5% אלומיניום (רק שלדה) הוא יהיה כבד מדי?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. שלום לכולם, לצורך פרוייקט אני צריך ספק עם מתח גבוה, חשבתי לעצמי האם אפשר להשתמש בספק של מחשב ולחבר כמה מחיבורי ה12v בתור ולקבל 24\48 וולט ?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by דנדן,

אני מחבר את המסך הזה ליציאת LPT בלוח אם, WIN 7 ויש לי בעיה. בחלק מהזמן או שכל המסך מציג משבצות (בחצי מהמסך אפשר להבין שיש נתונים שם, כנראה צריך להוריד את הCONTRAST, בחצי השני אין נתונים בכלל) או שחצי מהמסך מציג משבצות ונתונים... האם מישהו הצליח להפעיל מסך בסגנון הזה בWIN 7, או שיכול להיות שיש לי בעיה? אני מנסה להפעיל את המסך עם LCD SMARTIE, אבל לא מצליח להסתדר ניסיתי גם עם Crystalfontz ואותו דבר קרה.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by guy124,

רציתי לדעת אם זה אפשרי לחבר את המחשב לאוטו על ידי מצבר או שנאי כלשהו ? תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by mandarin,

די מגניב ורואים את התכנון המוקדם בנייד: לפרטים: http://tfvlrue.wordpress.com/

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by ramit02,

שלום לכולם! אני רוצה לחבר למחשב מסך LCD או VFD ! מאיפה אני משיג מסך כזה באינטרנט? אתם יודעים איזה דגמים של מסכים יש לNEC לחיבור למחשב (עם בקר HD44780 ) ? תודה לכל העונים!

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Sifo Jen,

ניתקלתי במוד המגניב הזה באינטרנט, במיוחד לליל הקדושים, תהנו. נ.ב. בלי תגובות חסרות תועלת ומפגרות כמו "ישן.." [attachment deleted by admin]

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by blackman10,

אני עומד לעשות דלת שלמה מפרספקס למארז שלי. כגע, על דלת המארז הנוכחית עשיתי מקום למאוורר 120MM ואני רוצה לעשות את זה גם בדלת הפרספקס. אבל אין לי דרמל לחתוך איתו את העיגול בפרספקס, יש לי רק ג'קסו. זה יתאים? ד"א: אבא שלי יעשה את העיגול, הוא מיומן בזה (אני אפילו אף פעם לא ראיתי ג'קסו).

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by amnesia,

אם כן, אולי תוכלו לסייע לי. אני שוקל לקנות אבל החלק הדביק קצת גורם לי לחשוש, במידה ואני מדביק את זה, ניתן אחרי תקופה (במידה ובכלל צריך) להעביר את הרצועה למקום אחר והלדביק מחדש עם החלק הדביק או שזאת הדבקה חד-פעמית? ודבר נוסף, אם אני שם רצועה של 3-4 מטר על השולחן שעליו המחשב (מסביב לציוד ההיקפי) זה עלול להפריע לי עם העבודה במחשב? זה יכול לסנוור? בעקרון רציתי להזמין את זה: http://www.ebay.com/itm/5M-SMD-RGB-5050-Waterproof-Strip-light-300-LED-44-Key-IR-Remote-12V-5A-power-/261426184441?pt=US_Car_Lighting&hash=item3cde3700f9

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by dormo0,

שלום, אני מעוניין להרכיב מערכת שברגע שאני יחייג אליה (לכרטיס הסים שימצא במערכת ) המערכת תשלח ליציאה שלי מתח שיפעיל את המפסק וברגע שאני שוב יתקשר היא תכבה את המפסק. איזה רכיב אני צריך לקנות שיבצע את הפעולה של קליטת השיחה מהטלפון שלי והוצאת מתח (פעם "0" פעם "1"). תודה לעוזרים אני חדש בפורום ואני צעיר אני לומד את נושא האלקטרוניקה בתיכון..

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. אהלן ( פתחתי על הנושא דיון מזמן אבל ביקשתי לסגור אותו אחרי כמה דקות ) אני רוצה להחליף את החלון שיש לי כיום במארז שלי Simbadda Master I LU Midi Tower Case Black 480 Watt ולשים במקומו פרספקט שקוף חדש בגלל שבמה שיש לי עכשיו יש שני חורים למאווררי 80 מ"מ שיצאו ממש מגעיל בגלל חוסר השקעה אז אני רוצה לשים פרספקט חדש ולעשות חורים יפים שיצא הפעם מודינג יפה . אני רוצה לקנות את הפרספקט הזה :http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_172&products_id=865 האם הוא מספיק חזק להחזיק שני מאווררים ? כלומר הפרספקט מספיק עבה ? דבר שני - אני חייב עזרה במציאת כוס למקדחה ! אני גר במרכז בעיר חולון וחיפשתי בכמה חנויות גדולות וקטנות ובאף אחת מהן לא מצאתי כוס מתאימה לעשו…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. באזור ראשון לציון? הייתי בהום סנטר ובאייס ושם אין. מישהו קנה, ראה, שמע?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. במעגל זה: http://www.aaroncake.net/circuits/vumeter.htm חיברתי הכל וזה עובד.. אבל! כשאני שם מוזיקה נמוכה יחסית רב הלדים נדלקים איך אני יכול לעשות שהוא יהיה פחות רגיש למוזיקה כלומר שהלדים ידלקו במוזיקה חזקה יותר? תודה!

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by J0n1,

שלום. ראיתי לפני מלא זמן את המדריך הזה והחלטתי עכשיו שאני רוצה לבנות אותו. אבל אין לי את הסלולארי המסויים הזה ולא ממש הבנתי מה עושים שם. יש לי סתם מוטורולה ישנה וחשבתי לפרק אותה ובזמן ההפעלה לבדוק עם מולטי מטר איפה עוברים הפולסים של החשמל כאשר המכשיר מקבל SMS ואז אני אחליט אם להתעמק במעגל של הפתיחה או שאני אצור מעגל אחר עם תפקיד אחר. רציתי לדעת אם באמת ככה אפשר לעשות, לחפש את המקום שבו עובר החשמל (אולי אפילו לקחת את החוטים שמגיעים לרמקול או למנוע שרוטט?) ולחבר את זה למעגל. תודה

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by Blabber,

בשיטוטים בפורומים על מודינג מצאתי את התמונה הבאה: האם זה לא מוד הספיידי של אחד מחברי הפורום בין המחשבים על השולחן?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  25. אני רוצה לנייד את הפרויקט שלי כך שאוכל להזין אותו ע"י המצת שברכב. איך ניתן לבצע את זה? איזה חיבורים צריך? כבל? וכל מה שעולה לכם לראש... תודה

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.