עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by hozo,

אז הסיפור הוא כזה יש לי לפ טופ Presario 900 compaq שלפני שנה קיבל מכת ברק , ולוח האם שלו נשרף( כך לפחות נאמר לי ע"י חברת HP).בכל אופן להחליף את הלוח אם בחברה יעלה לי משהו כמו 1500 שזה ממש לא בחשבון. אז ככה, אם יש לימשהו רעיון איך אפשר להחזיר אותו לחיים בצורה זולה יותר, יבורך.. במידה ואין רעיון לזה אולי למישהו יש רעיון מה לעשות איתו, המסך תקין ויש לי ידע באלקטרוניקה בסיסית. תודה רבה רבה

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by R0ck,

גלשתי לי ל Quakecon.org ובנוסף לכך שנתקלתי בהודעה הרשמית על כך שדום 3 הולך להשתחרר בשלושה באוגוסט, נתקלתי גם במוד הבא, אשר משך את עיני בצורה יוצאת דופן :

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by keisyjons,

יש ברשותי משדר ומקלט RF עם 4-5 ערוצים כמתואר באתר: http://talkingelectronics.com/projects/27MHz%20Transmitters/27MHzLinks-2.html#GS%20REMOTE%20CONTROL%20RECEIVER(איפה שרשום: CHANNEL RECEIVER 4 ,CHANNEL TRANSMITTER 4)הרגל החמישית של הרכיב TX-2B מחוברת ללחצן, לחצן זה מוזיז לי את המכונית קדימה.השאלה:מה אני צריך לשנות או להוסיף(נגד משתנה או כול דבר אחר), כך שאני אוכל לשלוט במהירות המכונית שלי (במקום שתהיה לה מהירות קבועה, כמו עכשיו)?תודה לכול העוזרים, ואם אפשר - שהשינוי יהיה מלווה בשרטוט חשמלי שלא יהיו אי הבנות וכדו'.

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by reyrey_200,

האם האור שיש בעכבר הוא לד???? והאם הוא מספיק חזק לשים אותו בתוך מארז ?? שיהיה יפה כזה. דרך אגב אני רק עכשיו נכנס לכול הנושא הזה של מודינג ולא הבנתי כ"כ את המדריך לחיבור של לד למחשב,והאם הלד פועל קבוע כל הזמן במארז או שמפסיקים אותו? ומחברים אותו לספק הכוח [לא הבנתי כלום במדריך שיש בנעוץ]

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by card,

שלום אני מעוניין לנסות לעבוד עם Arduino Mega 2560 Rev 3, http://www.fasttech.com/products/0/10000015/1101400-arduino-mega-2560-r3-development-board-wusb ויש לי כמה שאלות לגביו.. אודה למי שהתנסה עם הלוח הזה ויודע.. 1) הלוח לא משתמש בשבב FTDI בשביל להמיר מ-Serial TTL ל-USB, אלא משתמש ב-ATmega16U2, עם תוכנית שרצה עליו ומהווה USB-to-SerialTTL converter. השאלה: האם זה עובד לאנשים בסדר? איזה דרייבר זה דרש? הרי זה בטח לא יעבוד עם הדרייבר של ה-FTDI.. 2) האם יש סיבה לא לקנות את ה-Rev 3, ובמקומו לקנות את Arduino Mega 2560? 3) האם רוב התוכניות לארדואינו (Uno למשל) רצות ללא כל שינוי על ה-Mega 2560 R3? תודה רבה card

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by Iko89,

לפני כמה ימים ראיתי את הסירטון הבא ביוטיוב : לקחתי מולטימטר ומדדתי את השקע בקיר ואשכרה, קיבלתי 48V ! DC נקיים ! אני רוצה לדעת בכמה אמפר מדובר.. אז מדדתי אום כשחיברתי הוא הראה לי 81 אחרי 40 שניות קפץ ל180 ומשו והתחיל לעלות 60 שניות - 201 70 שניות - 205 120 שניות - 218 130 שניות - 220 180 שניות - 225 190 שניות - 225 מה הנוסחה כדי לקבל כמה אמפר אני מקבל לשעה ? (וולט חלקי אום = אמפר, אבל מה לעשות באום ?) אם אני יוריד את המתח ל5V בעזרת LM7805 זה ישאר אותו אמפר ? ד"א, כשמדדתי אדום לאדום, שחור שחור הוא הראה לי את המתח אבל לא את ההיתנגדות.. כשחיברתי את האדום לשחור והשחור לאדום הוא הראה לי את שניהם במינוס .. ד"א, מה זה הסימן של הבטריה הקטנה בצד ? (אני מדבר …

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. אני רותה לעשות חלון לארד דיסק,והאם אני יכול לצייר עם UV אל החלק העליון של הארד דיסק,האם מותר לעשות את זה? ??? וגם האם הקטולדה הזאת תשפיע על צבעי UV,האפקט היה מהקטולדה הבאה?: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947&products_id=5163

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by Madboy,

פירקתי מפקס ישן lcd ככל הנראה 2x40 ( הערכה שלי ) אני צריך עזרה בזיהוי הפינים וחיבור שלו לlpt אני קצת הסתבכתי איתו פשוט הנה תמונות שלו : יש עליו 3 בקרים אחד מהם הוא Toshiba T7394 - רשום מעליו LCDC הDatasheet שלו : http://www.semicon.toshiba.co.jp/td/en/ASSP/Display_Driver_ICs/en_20030618_T7934_datasheet.pdf ושניים מהם הם Toshiba T6A92 - רשום מעל אחד מהם XD1 ומעל השני XD2 הDatasheet שלהם : http://www.semicon.toshiba.co.jp/td/en/ASSP/Display_Driver_ICs/en_20030618_T6A92_datasheet.pdf לפי הdatsheets הבנתי שהt7394 הוא הבקר הראשי וה2 האחרים הם להוספת השורות ( זה מתאים ככה גם עם הכיתוב מעל ) אני צודק ? יש לו 14 פינים ובצד עוד 2 פינים כפי שאפשר לראות בתמונה …

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by The Vile,

1. מזה נאון וכמה עולה? 2. תציעו לי מודינג למחשב אני הולך לצבוע <שחור עם אש אדומה כתומה> אותו לעשות לדים רצים בוינאמפ, חלון עם חריטה של אש קתודה במארז ועוד שלושה מאוררים.. תציעו עוד משהו שיהיה נחמד.. 3. ראיתי בגלריה של האתר משהו שצבע את המחשב שלו שחור ואש כתומה אדומה והוא הסבירה שצובעים ביחד קודם אדום למעטה ואז כתום למעלה <או הפוך> ואז לחכות שזה התיבש ולצבוע בלקה. השאלה היא.. לצבוע את שני הצבעים ביחד או לחכות שאחד התיבש ואולי לשייף? או כמו שהוא אמר? ולשים גם לקה? תודה..(:

10. Started by taimor,

יש דבר כזה מפצל LNB ? ? אם כן מאיפה אני משיג ? ד"א LNB זה הכבל שמתחבר לממירים משידור, אני צריך מפצל כזה, מישהו מאיפה משיגים וכמה הוא עולה ? תמונה על הכבל המדובר:

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by Doctor Ice,

שלום לכם !!! אני גולש קבוע באתר זה במשך כמה שנים טובות ואין יום שאני לא גולש בו לפחות 3-4 פעמים (גם באמצע הלילה) אני רוצה לציין שהפרויקטים שאנשים הציגו/בנו באתר מראים שילוב של רצון ויכולת מקצועית טובה ואני שמח שכך . הפרוייקט שאותו אני רוצה להציג הינו מערכת קירור גז שבניתי הכוללת בלוק של צ'ילי 1 המפורסם . את הבלוק קניתי ממנו , ובעזרת קריאה מסיבית באינטרנט (כמה חודשים טובים) למדתי את התחום . למזלי יש לי כמה חברים טובים שעובדים בענף המזגנים והקירור, והם עזרולי להשיג את החלקים הדרושים . לפני כ-4 חודשים החלטתי לשפר את המערכת - נאלצתי להלחים שוב (אצל כמה טכנאי מיזוג-קירור) לצורך החלפת צנרות,גז ועוד... והיום המערכת חזקה יותר (200W) לפני הכל ישנם כמה אנשים שעזרו לי בייעוץ…

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by MasteRoi,

אממ טוב אז ככה אחרי שקראתי הרבה מהפורום התלהבתי מהרעיון ואמרתי לעצמי שאני חייב לעשות גם משהו. אז לקחתי את הפח הצדדי (צד ימין) של המחשב וניסיתי להצמיד שבלונה ולצבוע עם ספריי, אבל מרוב טיפשותי, לא כיסתי את שאר המארז ולכן מלא ספריי עף על כל המארז, ואז רציתי לנקות, לא ירד הצבע, התחלתי לחפש חומרי ניקוי, אבל כלום לא עזר עד שמצאתי מעין מדלל כזה ואיך ששמתי אני רואה את כל הפח מבעבע!.. בקיצור הלך לי כל הצבע הטבעי של הפח! חחח עכשיו לא היה לי ברירה וניסיתי לנגב את כל הבעבוע וכל החלטורה שנוצרה לי שם, וממש כל הצבע ירד לי נהיה לי מעין שקעים של חורים ובלאגן.. בסוף לקחתי נייר זכוכית וליטשתי את הפח ואז צבעתי את הפח בספריי כסוף, מה שעכשיו נוזר לי זה מארז חצי כסוף חצי לבן חחחח אם המצלמה ש…

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by card,

שלום באתר electrodragon, יש אפשרות אחת לקנות 50 דיודות: http://www.electrodragon.com/?product=diode-100-pcs (יש שם 4 סוגים - 1N4007, 1N4148, 1N5408, 1N5819 בוחרים ב-ComboBox איזה סוג רוצים, ואז מקבלים 50 מהסוג שנבחר) או אפשרות שנייה, סט: http://www.electrodragon.com/?product=general-diode-pack-8-kinds-100-pcs הסט, כולל 100 דיודות, מ-8 סוגים שונים. מתוך 8 הסוגים האלו, 4 הם אלה שהוזכרו באפשרות הקודמת. ובנוסף ל-4 הסוגים שבאפשרות הראשונה, הסט מוסיף עוד 4 סוגים אחרים.. האם כדאי לקחת את הסט? או שאולי כדאי לקחת את האפשרות הראשונה, ובה לבחור דיודיה מסוג מסוים? תודה card

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by SmyiLe,

שלום חברים בניתי מערכת סולרית שמספקת 220V עלידי טעינת 3 מצברים שמחוברים במקביל ומפיקים v12 המחוברים לממיר מתח 12DC TO 220AC http://www.ebay.com/itm/1000W-Car-DC-12V-to-AC-220V-Power-Inverter-Charging-Adapter-Charger-Converter-/161109491980?pt=US_Power_Inverters_&hash=item2582dfc10c הממיר מפיק 1000W זאת אומרת הוא יכול להדליק חופשי טלווזיה מנורה ומקרר .. אני מפחד להדליק את הטלווזיות מכייון שבשלב מסויים יש נפילות מתח לבטרייה וזאת אומרת שקפיצה כזאת יכולה לעשות נזק למכשירים החשמלים אני צודק?. יש אפשרות לחבר מיצב מתח שעובד עם המתח של הבית שברגע שהוא מרגיש שיש נפילת מתח אוטומטית כל המתח עובר למתח של הבית מהבטריה ?.. תודה מראש מיכאל

15. אז ככה נכון יש את הפלג ביונאפ שמדליק לך את הנורות במיקלדת לפי הקצב של השיר? אז היה לי פעם מדריך איך לעשות אורגן נורות של איזה 8 מנורות שמתחבר למחשב של מנורות לד למי שיש אבל מדריך קל לא מסובך מלא דברים ושיהיה תמונות תודה לעוזרים =]

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. קניתי את הAEROGATE 2 שהוא פאנל שליטה על מאוררים הבעיה היא שאני רוצה לשלוט על מאוררי מארז רגילים שיש להם חיבור מולקס רגיל ואי אפשר לחבר אותם לפאנל שליטה בגלל שהחיבור לא מתאים, באו כמה כבלים עם הפאנל אבל הם כבלים עם 2 יציאות של 3 פינים זאת אומרת שאפשר רק לחבר למשל למאורר של המעבד או הכרטיס מסך.. בקיצור, איפה אפשר לקנות כבל שמצד אחד הוא מולקס רגיל ומצד שני הוא חיבור 3 פינים נקבה שמכיל את הכבל הצהוב שמעביר נתונים ולא רק את הכבלים של החשמל..... ? ראיתי למשל כזה דבר: http://www.pch.co.il/docs/pd1112714339.htm אבל ה3 פינים שלו הוא זכר וזה לא יתאים לי לפאנל לצערי..יש עוד כאלה?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  17. Started by liram21,

שלום לכולם, אני כרגע בונה פרויקט, ונתקעתי באיזה משהו - אני צריך להכין קונקטור שהוא פין לפין, כלומר לא מוצלב ולא כלום. חשבתי שתוכלי לעזור לי למצוא אחד כזה. הדרישות: 4 חוטים, עם חוטים שמסוגלים להעביר 12V. חשבתי על ADSL, אבל הבנתי (על בשרי) שיש שם הצלבה כלשהי ולכן זה לא אפשרי. מה אתם אומרים על MOLEX ?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. שלום לכולם. נקרע לי החוט של המקלדת והחיבור ps/2 בקצה שלו בלתי שמיש. למזלי יש לי כמה עכברים מאוד ישנים בעלי אותו חיבור - ps/2. לקחתי אחד אך כעת נתקלתי בבעיה - צבע החוטים בשני הכבלים לא תואם. עכשיו אני מנסה להבין לאן מתחבר כל חוט בכבל המקלדת, הצבעים שבכבל הם: אדום שחור ירוק לבן חוט חשוף ללא צבע (הארקה ?) לפי מה שהבנתי מחיפוש באינטרנט הוא שלמקלדת מחוברים 4 חוטים: Vcc GND Clock Data הבעיה שלי עכשיו היא להתאים את תפקידי החוטים לצבעם, למישהו יש מושג איך זה מתחבר ?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. באזור ראשון לציון? הייתי בהום סנטר ובאייס ושם אין. מישהו קנה, ראה, שמע?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by amadey,

הי, יש לי strip led עם נקודות הלחמה "שטוחות" בלי מחברים שאפשר להלחים אליהם את הכבל. השאלה שלי היא : איך כדאי להלחים את הכבל(18AWG)

21. Started by דנדן,

אני מחבר את המסך הזה ליציאת LPT בלוח אם, WIN 7 ויש לי בעיה. בחלק מהזמן או שכל המסך מציג משבצות (בחצי מהמסך אפשר להבין שיש נתונים שם, כנראה צריך להוריד את הCONTRAST, בחצי השני אין נתונים בכלל) או שחצי מהמסך מציג משבצות ונתונים... האם מישהו הצליח להפעיל מסך בסגנון הזה בWIN 7, או שיכול להיות שיש לי בעיה? אני מנסה להפעיל את המסך עם LCD SMARTIE, אבל לא מצליח להסתדר ניסיתי גם עם Crystalfontz ואותו דבר קרה.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by zurkin1232,

מישהו מכיר את החומר הזה, Lexan? זה אמור להיות חומר דומה לפרספקס, אני חושב שיותר קשיח ועמיד בפני חום. הוא נקרא גם polycarbonate.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by Agasi LPC,

היי, אני מחפש כבר כמה שבועות למצוא רכיב די ישן. ניסיתי בחנויות בשדרות הר ציון, והם אפילו לא מכירים את הרכיב. ניסיתי חיפוש מקיף ביותר באינטרנט ובחנויות רכיבים מקוונות - ולא מצאתי כלום. בשלב זה די התייאשתי. מישהו יכול לתת לי רעיונות נוספים איפה אפשר לנסות לרכוש את הרכיב. אני גם מוכן להתספק בדף מידע על הרכיב על מנת למצוא חלופות שזמינות הרבה יותר. הכיתוב על הרכיב: MH3710 1M07 לפי הסמל של החברה על הרכיב, אני משער שהיצרן הוא DENSO בנוסף מדובר במארז לרכיבים שהוא מאד ישן - DIP20 מצורפת תמונה. שווראמה על חשבוני למוצא המידע שיוביל לרכיב [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by roc,

דרך אגב אם קורא משהו לכרטיס או לכל דבר אחר הפורום ואני לא אחראים לזה היה לי מאוד משעמם אז עשיתי מוד לכרטיס מסך שיש לי בבית,Radeon7000. אז ככה: מצרכים - כרטיס מסך (עדיף לעשות על ההכי טוב שיש בבית ) דבק סטיק או דבק מגע מאורר 80מ"מ וספרי צבע - איזה צבע שאתם אוהבים ולעבודה: לוקחים את הכרטיס מסך ומניחים אותו במקום שלא אכפת לכם שיתלכלך כשצובעים אותו: לאחר הצביעה מחכים כחצי שעה לשעה עד שהצבע יבש-אני החלטתי לצבוע בצבע כסף תוצאה: לאחר מכן לוקחים מאורר 80 מ"מ ודבק סטיק או כל דבק אחר: ומדביקים את המאורר על הליבה בצורה הכי טובה שאפשר מבלי שהמאורר ייפול תוצאה סופית:

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. שלום לכולם. אני עובד כרגע (חייב לציין שדי לאט - העסק נמשך כבר כמעט שנה...) על פרוייקט שיפוץ אופנוע. הדגם הוא GSX1100F שנת 89 כאשר המטרה היא להפוך אותו לסוג של צ'ופר / בובר (למי שממש רוצה להכנס להגדרות). פרטים ומעקב אחרי העבודה אתם יכולים לראות פה - http://www.fullgaz.co.il/forums/showthread.php?t=73713 התוכנית שלי היא להעיף את הקרבורטורים ואת מערכת ההצתה המקורית ולהשתמש בארדואינו לניהול המנוע - כרגע יש לי Duemilanove שמשמש כבקר פיתוח והגרסה הסופית תעבוד על mini. מכיוון שהפורום בפולגז יותר מונחה אופנועים / ברזל (שזה מאד מאד כיף ד"א) אני גם אשמח לשמוע דעות מהפורום הזה לגבי ניהול המנוע. אני אעלה בהמשך עוד קצת מידע וסכמות - המבנה הכללי להלן: 1. למנוע 4 צילינדרים - ומכאן שיש …

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.