אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אומנם שאלה היא פשוטה אך אני מעוניין במינימום הוצעה ואני לא מעוניין לחבר מיקרו בקר בשביל זה אני מאמין שעם הרכיב ה 555 אפשר לעשות את זה השאלה שלי היא כזאת יש 10 לדים שלא משנה איך הם מחוברים אני מעוניין שהם ידלקו בסדר עולה עם הפרש זמן שאני אקבע אותו הלד ילדק עם מתח משתנה כלומר יתחיל מ 0V ויעלה עד ל 1.2V באופן ליניארי אפשרי לעשות את זה בלי מיקרו בקר?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אתם יודעים פסח מנקים והיום אבא שלי הביא לי דיבורית כזאת של פלאפון שמצא והוא לא צריך עכשיו פתחתי היא כוללת : 1. רמקול-לשמוע את המתקשר 2. מיקרופון - מין הסתם לדבר 3. תקע כזה של 12V לחשמל שנכנס לדיבורית ויוצא מימנו חוטים (אדום צהוב שחור וכו) 4. ואת המתקן של הפלאפון עצמו עכשיו בדקתי את החיבור פתחתי תמחשב וראיתי שמהספק יוציאים שתי זוגות חוטים (2צהובים-2שחורים) לחיבור מרובע כזה כמו בדיבורית ומתחבר ללוח אם עכשיו אני שואל אם יש מצב לחבר תדיבורית לחיבור הזה או כול דרך לפצל אותו או משהו כזה כי יש לי רק אחד כזה? יש למישהו רעיון ככה?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
שכל אחד יציעה פה רעיון למודינג למארז+איזה תמונה אפשר לצייר בספריי דו צבעוני או חד צבע. כי אני רוצה משהו יפה על הדלת צד.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז הסיפור הוא כזה יש לי לפ טופ Presario 900 compaq שלפני שנה קיבל מכת ברק , ולוח האם שלו נשרף( כך לפחות נאמר לי ע"י חברת HP).בכל אופן להחליף את הלוח אם בחברה יעלה לי משהו כמו 1500 שזה ממש לא בחשבון. אז ככה, אם יש לימשהו רעיון איך אפשר להחזיר אותו לחיים בצורה זולה יותר, יבורך.. במידה ואין רעיון לזה אולי למישהו יש רעיון מה לעשות איתו, המסך תקין ויש לי ידע באלקטרוניקה בסיסית. תודה רבה רבה
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תהנו מנגן אצלי בחדר ;D מחובר לנגן MP4 עם וויליום על פחות מחצי .... http://il.youtube.com/watch?v=nI2fKOxPUqU התנגדות סופית 8 אוהם .. הרמקול מחובר רק לבדיקה ... במקור נבנה במיוחד לחבר בשביל להתקין בקטנוע 125 סמ"ק צריך לבנות עוד אחד והמוד גמור ... אצלי בכניסה לפני הקבל הקרמי מחובר נגד בערך של 100 אוהם בשביל להוריד קצת דיסטורשן בווליום גבוה ... [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
http://www.ebay.com/itm/AC-DC-LCD-Digital-Voltmeter-Ammeter-Ohm-Multimeter-Test-/200459570494?pt=UK_BOI_Electrical_Test_Measurement_Equipment_ET&hash=item2eac524d3e שווה את ה 5.13 דולר? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
דרך אגב אם קורא משהו לכרטיס או לכל דבר אחר הפורום ואני לא אחראים לזה היה לי מאוד משעמם אז עשיתי מוד לכרטיס מסך שיש לי בבית,Radeon7000. אז ככה: מצרכים - כרטיס מסך (עדיף לעשות על ההכי טוב שיש בבית ) דבק סטיק או דבק מגע מאורר 80מ"מ וספרי צבע - איזה צבע שאתם אוהבים ולעבודה: לוקחים את הכרטיס מסך ומניחים אותו במקום שלא אכפת לכם שיתלכלך כשצובעים אותו: לאחר הצביעה מחכים כחצי שעה לשעה עד שהצבע יבש-אני החלטתי לצבוע בצבע כסף תוצאה: לאחר מכן לוקחים מאורר 80 מ"מ ודבק סטיק או כל דבק אחר: ומדביקים את המאורר על הליבה בצורה הכי טובה שאפשר מבלי שהמאורר ייפול תוצאה סופית:
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אממ טוב אז ככה אחרי שקראתי הרבה מהפורום התלהבתי מהרעיון ואמרתי לעצמי שאני חייב לעשות גם משהו. אז לקחתי את הפח הצדדי (צד ימין) של המחשב וניסיתי להצמיד שבלונה ולצבוע עם ספריי, אבל מרוב טיפשותי, לא כיסתי את שאר המארז ולכן מלא ספריי עף על כל המארז, ואז רציתי לנקות, לא ירד הצבע, התחלתי לחפש חומרי ניקוי, אבל כלום לא עזר עד שמצאתי מעין מדלל כזה ואיך ששמתי אני רואה את כל הפח מבעבע!.. בקיצור הלך לי כל הצבע הטבעי של הפח! חחח עכשיו לא היה לי ברירה וניסיתי לנגב את כל הבעבוע וכל החלטורה שנוצרה לי שם, וממש כל הצבע ירד לי נהיה לי מעין שקעים של חורים ובלאגן.. בסוף לקחתי נייר זכוכית וליטשתי את הפח ואז צבעתי את הפח בספריי כסוף, מה שעכשיו נוזר לי זה מארז חצי כסוף חצי לבן חחחח אם המצלמה ש…
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני כרגע בונה פרויקט, ונתקעתי באיזה משהו - אני צריך להכין קונקטור שהוא פין לפין, כלומר לא מוצלב ולא כלום. חשבתי שתוכלי לעזור לי למצוא אחד כזה. הדרישות: 4 חוטים, עם חוטים שמסוגלים להעביר 12V. חשבתי על ADSL, אבל הבנתי (על בשרי) שיש שם הצלבה כלשהי ולכן זה לא אפשרי. מה אתם אומרים על MOLEX ?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום באתר electrodragon, יש אפשרות אחת לקנות 50 דיודות: http://www.electrodragon.com/?product=diode-100-pcs (יש שם 4 סוגים - 1N4007, 1N4148, 1N5408, 1N5819 בוחרים ב-ComboBox איזה סוג רוצים, ואז מקבלים 50 מהסוג שנבחר) או אפשרות שנייה, סט: http://www.electrodragon.com/?product=general-diode-pack-8-kinds-100-pcs הסט, כולל 100 דיודות, מ-8 סוגים שונים. מתוך 8 הסוגים האלו, 4 הם אלה שהוזכרו באפשרות הקודמת. ובנוסף ל-4 הסוגים שבאפשרות הראשונה, הסט מוסיף עוד 4 סוגים אחרים.. האם כדאי לקחת את הסט? או שאולי כדאי לקחת את האפשרות הראשונה, ובה לבחור דיודיה מסוג מסוים? תודה card
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מחשב על עגלת X על הרצפה. הבעיה שהבת שלי בתור טכנאית מחשבים קטנה, אוהבת לגשת לכבלים מאחור ולבדוק אם הם מחוברים נכון. אני מחפש פתרון פשוט להגנה על הכבלים תוך השארת המחשב במקומו (אין לי כרגע מקום אחר)
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם תקופה ארוכה שאני עוקב אחרי הנעשה בפורום גם קניתי אדריאנו השבוע פרקתי ממאורר ישן של מחשב חישן בשם TTC 103 שהוא בעצם מדחום בעזרת מידע שמצאתי באינטרנט שלבתי אותו עם מסך LCD שמציג את הטמפרטורה אני חייב לציין שכל העניין הזה מפתיע בפשטות שלו הקודים שהשתמשתי הם הקודים שבאים עם הקומפיילר ואני רק אחדתי ביניהם http://youtu.be/yrbIypAJe-0?hd=1 בשלב הבא אני חושב שאני אקנה שילד Ethernet ואולי אתחיל לנטר אחר הטמפרטורה של חדרים או אולי מוצרי חשמל תודה לכל חברי הפורום
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש דבר כזה מפצל LNB ? ? אם כן מאיפה אני משיג ? ד"א LNB זה הכבל שמתחבר לממירים משידור, אני צריך מפצל כזה, מישהו מאיפה משיגים וכמה הוא עולה ? תמונה על הכבל המדובר:
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מזה נאון וכמה עולה? 2. תציעו לי מודינג למחשב אני הולך לצבוע <שחור עם אש אדומה כתומה> אותו לעשות לדים רצים בוינאמפ, חלון עם חריטה של אש קתודה במארז ועוד שלושה מאוררים.. תציעו עוד משהו שיהיה נחמד.. 3. ראיתי בגלריה של האתר משהו שצבע את המחשב שלו שחור ואש כתומה אדומה והוא הסבירה שצובעים ביחד קודם אדום למעטה ואז כתום למעלה <או הפוך> ואז לחכות שזה התיבש ולצבוע בלקה. השאלה היא.. לצבוע את שני הצבעים ביחד או לחכות שאחד התיבש ואולי לשייף? או כמו שהוא אמר? ולשים גם לקה? תודה..(:
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
גלשתי לי ל Quakecon.org ובנוסף לכך שנתקלתי בהודעה הרשמית על כך שדום 3 הולך להשתחרר בשלושה באוגוסט, נתקלתי גם במוד הבא, אשר משך את עיני בצורה יוצאת דופן :
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש ברשותי משדר ומקלט RF עם 4-5 ערוצים כמתואר באתר: http://talkingelectronics.com/projects/27MHz%20Transmitters/27MHzLinks-2.html#GS%20REMOTE%20CONTROL%20RECEIVER(איפה שרשום: CHANNEL RECEIVER 4 ,CHANNEL TRANSMITTER 4)הרגל החמישית של הרכיב TX-2B מחוברת ללחצן, לחצן זה מוזיז לי את המכונית קדימה.השאלה:מה אני צריך לשנות או להוסיף(נגד משתנה או כול דבר אחר), כך שאני אוכל לשלוט במהירות המכונית שלי (במקום שתהיה לה מהירות קבועה, כמו עכשיו)?תודה לכול העוזרים, ואם אפשר - שהשינוי יהיה מלווה בשרטוט חשמלי שלא יהיו אי הבנות וכדו'.
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם זה השם? המחשבVantec Cable Sleeving Kit UV ואם כן תגידו לי איפה אפשר לקנות אותם בזול..? בכול מיקרה אני רוצה לדעת איך קוראים לדברים האלה ואיפה קונים במחיר זול תודה מראש
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום ראיתי בגלריית מודינג מישהו ששם מאוורר ועליו הלביש את הצינור שמוציא אויר להמאוור של המעבד חשבתי גם לעשות את זה השאלה שלי איך להשים את המאוור שיוצא אויר או שיכניס אוויר ? ואם זה באמת יעזור להוריד את טמפרטורה של המעבד ? המאוור שאני רוצה לחבר מחובר לדלת של המארז ליד הכרטיס מסך וגם האם זה כדי להשים אותו איפה שהמעבד או להשאיר אותו שם ? אם מישהו לא הבין למה אני מתכוון http://hwzone.co.il/gallery/displayimage-53-6.html תודה לעוזרים
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לפני כמה ימים ראיתי את הסירטון הבא ביוטיוב : לקחתי מולטימטר ומדדתי את השקע בקיר ואשכרה, קיבלתי 48V ! DC נקיים ! אני רוצה לדעת בכמה אמפר מדובר.. אז מדדתי אום כשחיברתי הוא הראה לי 81 אחרי 40 שניות קפץ ל180 ומשו והתחיל לעלות 60 שניות - 201 70 שניות - 205 120 שניות - 218 130 שניות - 220 180 שניות - 225 190 שניות - 225 מה הנוסחה כדי לקבל כמה אמפר אני מקבל לשעה ? (וולט חלקי אום = אמפר, אבל מה לעשות באום ?) אם אני יוריד את המתח ל5V בעזרת LM7805 זה ישאר אותו אמפר ? ד"א, כשמדדתי אדום לאדום, שחור שחור הוא הראה לי את המתח אבל לא את ההיתנגדות.. כשחיברתי את האדום לשחור והשחור לאדום הוא הראה לי את שניהם במינוס .. ד"א, מה זה הסימן של הבטריה הקטנה בצד ? (אני מדבר …
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכם !!! אני גולש קבוע באתר זה במשך כמה שנים טובות ואין יום שאני לא גולש בו לפחות 3-4 פעמים (גם באמצע הלילה) אני רוצה לציין שהפרויקטים שאנשים הציגו/בנו באתר מראים שילוב של רצון ויכולת מקצועית טובה ואני שמח שכך . הפרוייקט שאותו אני רוצה להציג הינו מערכת קירור גז שבניתי הכוללת בלוק של צ'ילי 1 המפורסם . את הבלוק קניתי ממנו , ובעזרת קריאה מסיבית באינטרנט (כמה חודשים טובים) למדתי את התחום . למזלי יש לי כמה חברים טובים שעובדים בענף המזגנים והקירור, והם עזרולי להשיג את החלקים הדרושים . לפני כ-4 חודשים החלטתי לשפר את המערכת - נאלצתי להלחים שוב (אצל כמה טכנאי מיזוג-קירור) לצורך החלפת צנרות,גז ועוד... והיום המערכת חזקה יותר (200W) לפני הכל ישנם כמה אנשים שעזרו לי בייעוץ…
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים בניתי מערכת סולרית שמספקת 220V עלידי טעינת 3 מצברים שמחוברים במקביל ומפיקים v12 המחוברים לממיר מתח 12DC TO 220AC http://www.ebay.com/itm/1000W-Car-DC-12V-to-AC-220V-Power-Inverter-Charging-Adapter-Charger-Converter-/161109491980?pt=US_Power_Inverters_&hash=item2582dfc10c הממיר מפיק 1000W זאת אומרת הוא יכול להדליק חופשי טלווזיה מנורה ומקרר .. אני מפחד להדליק את הטלווזיות מכייון שבשלב מסויים יש נפילות מתח לבטרייה וזאת אומרת שקפיצה כזאת יכולה לעשות נזק למכשירים החשמלים אני צודק?. יש אפשרות לחבר מיצב מתח שעובד עם המתח של הבית שברגע שהוא מרגיש שיש נפילת מתח אוטומטית כל המתח עובר למתח של הבית מהבטריה ?.. תודה מראש מיכאל
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
מה המצב אנשים? שאלה, היום רכשתי שקעים ומפסקים חדשים לדירה החדשה, ופגשתי בעיה ליד המטבח יש מספק כפול, נכנס לשם 3 כבלים, 2 צהובים וממול 1 צהוב, אני מאמין ש הצהוב מחובר ל2 המפסקים שם, כי בצד של הכבל האדום יש רק חיבור אחד, בצד של הצהובים יש 2 (1לכל לחצן). קניתי מספק חד קטבי כפול ואני שובר את הראש למה לא עובד חח, ומה אני מגלה? הם נפרדים לגמרי חח, חשבתי לחבר חוט חשמל בין אחד לשני אבל זה לא נראה לי תקני, אז האם מה שאני מחפש זה מפסק חילוף כפול? תודה. _________________ http://postimage.org/image/v7cm1o5f9/ השני זה החדש, ו2 המספקים נפרדים לגמרי.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה נכון יש את הפלג ביונאפ שמדליק לך את הנורות במיקלדת לפי הקצב של השיר? אז היה לי פעם מדריך איך לעשות אורגן נורות של איזה 8 מנורות שמתחבר למחשב של מנורות לד למי שיש אבל מדריך קל לא מסובך מלא דברים ושיהיה תמונות תודה לעוזרים =]
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מישהו מכיר את החומר הזה, Lexan? זה אמור להיות חומר דומה לפרספקס, אני חושב שיותר קשיח ועמיד בפני חום. הוא נקרא גם polycarbonate.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-