אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! אני מתעניין לגבי רכישת כרסומת קטנה מחו"ל. העניין הוא שהמתח שלה הוא 100v 60Hz. עד כמה שידוע לי, זה בעייתי להשתמש בממיר מתח למנוע ac בגלל התדר השונה. משיטוט באינטרנט ראיתי שלכרסומת יש לוח בקרה קטן שאליו מתחבר המתח והוא מחובר למונע. בלי שום מעגלים נוספים. זה לוח הבקרה: http://www.fluidonline.de/images/produkte/i25/2513-prox-27110-94-platine-mf70-1.jpg http://imageshack.us/photo/my-images/692/bobinasfiltro.jpg/ אני לא ממוחה לאלקטרוניקה, ואת חלק מהרכיבים שיש שם אני בכלל לא מזהה, אבל לי זה נראה כאילו המנוע שמתחבר אליו הוא מנוע dc ולכן לא תהיה לי בעיה להשתמש בכרסומת עם ממיר מתח. האם אני צודק? אני רוצה להיות בטוח לפני שאני קונה את זה.. תודה רבה וחג פורים שמח!
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אם כן, אולי תוכלו לסייע לי. אני שוקל לקנות אבל החלק הדביק קצת גורם לי לחשוש, במידה ואני מדביק את זה, ניתן אחרי תקופה (במידה ובכלל צריך) להעביר את הרצועה למקום אחר והלדביק מחדש עם החלק הדביק או שזאת הדבקה חד-פעמית? ודבר נוסף, אם אני שם רצועה של 3-4 מטר על השולחן שעליו המחשב (מסביב לציוד ההיקפי) זה עלול להפריע לי עם העבודה במחשב? זה יכול לסנוור? בעקרון רציתי להזמין את זה: http://www.ebay.com/itm/5M-SMD-RGB-5050-Waterproof-Strip-light-300-LED-44-Key-IR-Remote-12V-5A-power-/261426184441?pt=US_Car_Lighting&hash=item3cde3700f9
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
1. איזה עובי פרספקס לקחת ? איזה לוקחים בדרך כלל ? 2. איזה עובי פרספקס לקחת אם אני רוצה לעשות חריטה ? 3. כדי שרק החריטה תיהיה מוארת איך אני מציב את הלדים ? 4. הצעות לחריטה יפה ;D
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חבר'ה אני פה בבחינות לפני המבחן... ואני די זקוק לעזרתכם העליתי 2 תמונות. שאלה + תשובה שלי. ניראה לי בתשובה שאני בתחילת הכיוון.. אבל לא יודע להמשיך ויש לי בעיה עם הדלגלגים... איך בעצם אני קורא אותם ? איך אני אמור להסתכל עליהם ?? ואיך משלימים למען השם את הצורות גלים ??? איך מסתכלים על זה ?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, בעקבות ההתפתחות המשימה של אמולטור דולפין לגיימקיוב וWII התחלתי לחשוב על בניית סנסורבר כדוגמת: למרות בירורים,לא הצלחתי למצוא איפה אפשר להשיג לדים אינפרא אדומים בארץ,ומה אמורה להיות העלות שלהם? חשבתי על בניית מעגל שישתמש בUSB כמקור כוח. תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אז ככה, ברצוני להרכיב מאורר שיזרוק אויר על הליבה של הכרטיס מסך, עכשיו אני יודע שאפשר להשתמש באחד מחריצני הPCI, אך צריך פח ברזל PCI מיוחד אם אינני טועה ואין לי ממש איך להשיג אותו.. יש רעיונות אולי?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לסקר אין שום קשר בדרך זו או אחרת לחברת האלפקה inc.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי פה כמה סוגים יש לי אחד שרשום עליו "1MQA" משהו כזה 2 שרשום עליהם"10KA" 2 שרשום עליהן "100KA" ואחד שרשום עליו "B203" אחד שרשום עליו "B104" אחד שרשום עליו "B2K" אחד שרשום עליו "B1K" באיזה מהם אפשר להשתמש כבקר ולשלוט על מהירות מאווררים?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום ראיתי באיביי את המתאם הבא: http://www.ebay.com/itm/IIC-I2C-TWI-SPI-Serial-Interface-Module-Port-For-Arduino-1602-LCD-Display-Black-/170922188594 הם כותבים שם Compatible for 1602 LCD האם זה רק ל-16x2? או שלמתאם לא אכפת מהנתונים שעוברים, והוא פשוט ממיר מ-I2C או SPI ל-Parallel, ולמעשה אפשר לחבר כל מסך שעובד ב-Parallel? אני שואל את זה כי אני מעוניין לחבר את המתאם הזה למסך 20x4 הבא: http://www4.buyincoins.com/new_en/details/new-2004-204-20x4-character-lcd-module-display-for-arduino-product-13100.html תודה card
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, רכשתי רכיבים לתאורת לדים לאקווריום צמחייה שלי, אני זקוק למעט הדרכה וסיוע בחיבור כל המערכת. הרכיבים: דרייבר, לד+צלעות קרור, מאווררים סקיצה של התאורה מורכבת בתוך מסגרת עץ מקום למאווררים הדרייבר הארון לאקווריום: התאורה תותקן בחלק העליון כבר הפעלתי את כל המערכת(בצורה די מרושלת מבחינת חיבורים) למס' שעות כדי לוודא שהמאווררים עומדים במשימה, עכשיו צריך לעשות התאמות. כרגע אני זקוק ל-3 שקעים כדי להפעיל הכל- דרייבר, ספק לעמעום וספק לאוורור, האם ניתן להפעיל את העמעם והאוורור ביחד כדי לחסוך שקע? האם מסגרת העץ שתכננתי ומיקום המאווררים אופטימלים? איך לחבר את כל הרכיבים פיזית אחד לשני, איזה עובי חוטים להשתמש? איך לחבר את הספק למאו…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ראיתי שהקטע הזה של המיני פרוייקטים יוצא חזק אז ניסיתי גם משהו..! בסוף חשבתי לעשות מין קטודה אדומה מעל החלון שלי - קטודה בייתית! אז ככה : לקחתי לדים UB משני עכברים (תאמינו לי זה לדים חזקים בטירוף ! ) שתיי נגדים ,כבל ארוך שמגיע למחשב. ולסיום-ההפתעה: צלופן שקוף! כןכן , לא התבלבלתי,זהו צלופן שקוף! טוב בואו נחסוך במילים : בקירוב: בחושך : ראיתי שזה יוצא ממש ממש יפה ובדיוק ניקיתי את הפילטר של המזגן בחדר ושמתי לב שאפשר לשים לד UB בתוך המזגן :. בחושך : נו אז איך?!
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקיי נכון שאני חדש מאוד בכול העניין של המודים אבל צריך להתחיל במשהו והחלטתי להתחיל במסך LCD למחשב ולא בחלון או משהו דומה מצאתי באיזו מגירה מכשיר אלקטרוני ישן (הדבר שהיה לפני מחשבי כף יד) זה B.O.S.S. SF-4600 של CASIO (הלוואי שהיה לי מצלמה דיגטלית שתראו על מה אני מדבר) יש לו מסך LCDאם אני זוכר טוב של 4*16 אבל יש לו חיבור של 25 פינים ולא כמו שכתוב במדריכים של האתר הזה ואחרים 16/15 פינים מה אני עושה מפה? דרך אגב כמה עולה בכלל מסך LCD רגיל עדיף 4*16 MATRIX (אני מקווה שאני צודק במונחים)?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה להכין מנורת USB שנראית ככה רק עם לד כחול: מחפש הוראות בקצרה של מה לעשות, אני בטוח שזה רק עסק של נגד ולד, אבל מכיוון שאין לי בדיוק חשיבה מופשטת בחשמל, אני צריך רשימת מצרכים מדוייקת, סוג לד וסוג נגד, ואיפה לקנות את הציפוי נחש הגמיש הזה כדי לעטוף את הכבל המוגמר.? איך זה נקרא ?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקיי אז קניתי 4 לדים עכשיו אני יודע איך לחבר והכל ויש לי גם 4 נגדים כל אחד של 470 עכשיו ראיתי שאפשר לחבר לדין בלי נגד אבל אמרו שזה יכול לשרוף את הספק וחלק אמרו שלא וחלק אמרו שכן איך לעשות? עריכה: מנהלים אל תנהלו לי בבקשה עשיתי חיפוש
-
- 29 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה להתקדם הלאה באלקטרוניקה ורוב המעגלית שאני מתכנת לבנות זה בחיבור של כ 10V 12V וזה קצת הרבה סוללות וחבל . עכשיו אני רוצה לבנות ספק שהוא בעצם הופך את המתח מ 220V AC למתח של 1.5V-12V DC לבדיקת המעגלים שלי. עכשיו אני גם רוצה שיהיה ניתן לחליף מתח כלומר שיהיה אפשר לשים מתחים: 1.5V 3V 5V 7.5V 10V 12V ושיהיה חיבור מולקס קטן אם שני חוטים מתח ואדמה או בלי מולקסם שני חוטים. במקור הוא יתחבר לשקע בבקיר 220V AC. האם זה אפשרי אם כן איך? אם למישהוא אולי מעגל מוכן? עדיף גם אם אתם מביאים מעגל מוכן אז להסביר למה צריך כל רכיב במעגל
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
בטח כולם כבר ראיתם את המדריך באתר של טום להכנת מקרן LCD אייכותי... (מי שעוד לא הספיק: http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1100371660,40479, ) בכל אופן, הייתי רוצה לדעת עם ניתן לחבר ממיר דיגטלי ישירות למקרן הנ"ל (אני מבין שזה למסך, אבל בכל זאת...) בכדי לראות בצורה מיטבית? האם יש בכלל דרך כלשהי לחבר את הממיר למסך? אם כן, אז איך?? תודה מראש!!
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקיי! D: אז הערב שקדתי על אחד הפרוייקטים הדי כיפיים שיצא לי לעשות לאחרונה. ריטוש העכבר שלי. או,כן. המצרכים: 1 עכבר אלחוטי של TEAC. 1 סט מברגים בין 0.5 עד 4 מ"מ. 1 פטיש 1 ספריי נוגד חלודה/ממיס חומרים "לא רצוניים" 1 קאטר העכבר והסט מברגים הספריי והתחלתי לפרק אותו. פירקתי,פירקתי,עד שהגעתי למצב הזה,והייתי חייב לתעד את זה לדורות הבאים. מישהו ביקש עכבר Transformer? פירקתי את הפאנל העליון,ונוצר המצב הזה: הוצאתי ממנו את הפלטה,וריססתי אותה בנוגד חלודה.ו...זה הכל,בערך.כן. וכאן היא בחושך D: אני חייב להודות שגם התמונה הזאתי נראית לא רע D: מה למדנו כאן היום? 1.איך העכבר נראה!(מבפנים,כמובן) 2.איך לפרק אותו!(כנראה שע"י פטיש,לצערי...) מכאן יצאנו עם: …
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קרה לי משהו מפדח ניסיתי להוציא את הכונן קשיח של אח שלי. הוא מחובר עם ברגים. הוצאתי את כל הברגים חוץ מאחד. דווקא את האחרון כיסחתי ועשיתי אותו עיגול ולא פלוס (+). איך לעזאזל אני אמור להוציא אותו? ??? תודה על העזרה...
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מעוניין לבנות מעל לדים כזה שיופעל רק אם יש רעש בחדר או מוזיקה כמו כן אני רוצה שיפעל באמצעות מיקרופון יש רעיונות?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מערכת מיקרו DVD פשוטה ונחמדה שיש לה רק בעיה אחת: חוסר בכניסה של מקור אודיו חיצוני. אני כל כך רוצה לחבר את המחשב למערכת הזו! האם ניתן לבנות באופן עצמאי כניסה כזאת? אני מוכן לקחת את הסיכון בבנייה עצמאית של "קומפוננטה" כזו. וגם אם זה יצא לא אסטטי. האם זה אפשרי טכנית? הערכה גסה כמה זה יכול לעלות? איפה ניתן לקבל הסבר כיצד לבצע זאת? תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בתודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. לפי מה שהבנתי כדי לחשב איזה נגד אני צריך אז אני צריך לחשב כך: מתח חלקי זרם. זאת אומרת... אם יש לי לד של 3v הזרם הוא 0.02 ואני מספק לו 12v אז אני מחשב ככה: 9:0.02=450 זאת אומרת אני צריך נגד של 450. האם זה נכון? כי לפי התוכנה שהורדתי מהאתר אני צריך של 1800!!! זאת אומרת שלפי התוכנה הנוסחא היא: מתח·מתח שאני נותן לו וכל זה חלקי זרם. מה הנכון מביניהם??? 2. בקשר להספק של הנגד הבנתי שזאת הנוסחה: מתח·זרם=הספק זאת אומרת שאם יש לי מתח 9v וזרם של 0.02 בנגד אז אני יוצא לי שההספק הינו0.18 האם זה נכון? כי לפי התוכנה שהורדתי מהאתר אני צריך 0.045 ולפי מה שהם אומרים צריך להכפיל את זה בשתיים... 3. מה היא הדרך הטובה ביותר לצביעת מארז כך שיראה כאילו זה הצבע המקורי שלו? 4. היכן באזור תל אבי…
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש Slide Switch קטן ופשוט. נתקלתי בכמה כאלה שהם SPDT, כידוע יש 2 סוגים של SPDT. סוג אחד שיש בו שני מצבים (ON1-ON2) וסוג נוסף שיש לו שלושה מצבים (ON1-OFF-ON2). בדפי הנתונים שלהם יש מן שרטוט של המגעים הפנימים, לדוגמא, לפי השרטוט אני רואה שלמפסק יש 3 מצבים, האם אני צודק ? הנה מתג נוסף (SP3T הפעם) עם שרטוט קצת פחות מובן. איך אני קורא אותו בדיוק ? אם נתון לי שהזרם המירבי במתג הוא 0.3A לצורך העניין. מה יקרה אם אני חורג ממנו ? המגעים יתחממו ? בנוסף, נניח שאחרוג מהזרם הנ"ל בפולסים מהירים (10% Duty Cycle) האם יקרה משהו בהנחה שממוצע הזרם יהיה קטן מ0.3A ?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
דרך אגב אם קורא משהו לכרטיס או לכל דבר אחר הפורום ואני לא אחראים לזה היה לי מאוד משעמם אז עשיתי מוד לכרטיס מסך שיש לי בבית,Radeon7000. אז ככה: מצרכים - כרטיס מסך (עדיף לעשות על ההכי טוב שיש בבית ) דבק סטיק או דבק מגע מאורר 80מ"מ וספרי צבע - איזה צבע שאתם אוהבים ולעבודה: לוקחים את הכרטיס מסך ומניחים אותו במקום שלא אכפת לכם שיתלכלך כשצובעים אותו: לאחר הצביעה מחכים כחצי שעה לשעה עד שהצבע יבש-אני החלטתי לצבוע בצבע כסף תוצאה: לאחר מכן לוקחים מאורר 80 מ"מ ודבק סטיק או כל דבק אחר: ומדביקים את המאורר על הליבה בצורה הכי טובה שאפשר מבלי שהמאורר ייפול תוצאה סופית:
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-