אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שלום, אז ככה, ברצוני להרכיב מאורר שיזרוק אויר על הליבה של הכרטיס מסך, עכשיו אני יודע שאפשר להשתמש באחד מחריצני הPCI, אך צריך פח ברזל PCI מיוחד אם אינני טועה ואין לי ממש איך להשיג אותו.. יש רעיונות אולי?
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
איך קוראים לחומר הזה ואיך עובדים איתו? ראיתי סרטונים בYOUTUBE ועוד אתרים שעושים סוג של בניה על המארז הקיים, מתלשים את זה לכל מיני צורות וצובעים. זה לא נראה כמו גבס, רציתי לדעת מה זה החומר הזה ואיפה אפשר למצוא אותו בארץ? סרטון דוגמא : 4:35 מראים את החומר שאיתו הוא עושה... תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מדובר בקונקטור דומה לשל טלפון, עם הבדל קטן שבמקום 4 יש 6 מגעים מאוכלסים (הבית של הקונקטור יודע לקבל עד 6). הקונקטור הזה גם נקרא "RJ12". אני צריך כמה כאלה למיני פרויקט שאני עושה.. התקשרתי לטלסיס, היבואנים של מולקס ולצערי אין להם במלאי. מישהו יודע איפה אפשר להשיג בארץ חליפי באיכות גבוהה?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה להכין מנורת USB שנראית ככה רק עם לד כחול: מחפש הוראות בקצרה של מה לעשות, אני בטוח שזה רק עסק של נגד ולד, אבל מכיוון שאין לי בדיוק חשיבה מופשטת בחשמל, אני צריך רשימת מצרכים מדוייקת, סוג לד וסוג נגד, ואיפה לקנות את הציפוי נחש הגמיש הזה כדי לעטוף את הכבל המוגמר.? איך זה נקרא ?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. איזה עובי פרספקס לקחת ? איזה לוקחים בדרך כלל ? 2. איזה עובי פרספקס לקחת אם אני רוצה לעשות חריטה ? 3. כדי שרק החריטה תיהיה מוארת איך אני מציב את הלדים ? 4. הצעות לחריטה יפה ;D
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, בעקבות ההתפתחות המשימה של אמולטור דולפין לגיימקיוב וWII התחלתי לחשוב על בניית סנסורבר כדוגמת: למרות בירורים,לא הצלחתי למצוא איפה אפשר להשיג לדים אינפרא אדומים בארץ,ומה אמורה להיות העלות שלהם? חשבתי על בניית מעגל שישתמש בUSB כמקור כוח. תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
דבר ראשון שאני רוצה לומר זה שהפרויקט הקודם שלי לא יסויים מסיבות אלו ואחרות ולכן עברתי הלאה לפרוייקט הזה. אני ממש צריך עזרה ממישהו שיוכל לשרטט לי את המוצר ה"מוגמר" בתוכנה סקצ'אפ בינתיים הכנתי סקיצה זמנית קלילה בפוטושופ על מנת שיהיה לכם מושג אני אסביר ואשאל מספר שאלות שחשוב לי לדעת. הסקיצה: אז ככה...קצת הסברים בתור התחלה. הצבע השולט שעליו אני חושב הוא שחור מט כשעליו אני אשתמש בירוק זרחני על הדלת הימנית [מבט מקדימה על מארז] אני אצייר בעזרת מברשת את המילים HIGH GEAR בסגנון כתב כמו בסקיצה [רק מעט פחות מעוטר] על הדלת השמאלית יבוא חלון יחסית קטן בצורה שניתן לראות, הפרספקס יהיה שקוף ומצדדיו אני אכין תאורה ירוקה כמו כן מעל החלון אצייר שוב במברשת עם צבע ירוק זרחני את ה…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מחפש LCD עם תאורה כחולה שיתאים ל 3.5" במקום כונן הדיסקטים ויוכל להסתפק בספק חלש יחסית (250W) של מחשב SFF .. יש מצב לדבר כזה ? (אני רוצה שיהיה אפשר לראות נתונים על השירים שאני מנגן וכו' ...).
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קרה לי משהו מפדח ניסיתי להוציא את הכונן קשיח של אח שלי. הוא מחובר עם ברגים. הוצאתי את כל הברגים חוץ מאחד. דווקא את האחרון כיסחתי ועשיתי אותו עיגול ולא פלוס (+). איך לעזאזל אני אמור להוציא אותו? ??? תודה על העזרה...
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בטח כולם כבר ראיתם את המדריך באתר של טום להכנת מקרן LCD אייכותי... (מי שעוד לא הספיק: http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1100371660,40479, ) בכל אופן, הייתי רוצה לדעת עם ניתן לחבר ממיר דיגטלי ישירות למקרן הנ"ל (אני מבין שזה למסך, אבל בכל זאת...) בכדי לראות בצורה מיטבית? האם יש בכלל דרך כלשהי לחבר את הממיר למסך? אם כן, אז איך?? תודה מראש!!
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
התחום הזה נורא מעניין אותי (ראיתי פה כמה פרוייקטים ודיי נדלקתי). ויש לי כבר יידע בינוני בכל הנושא של החומרה של המחשב (מה כל דבר עושה, איך לתקן בעיות וכו' אבל לא לעומק), אבל אני רוצה לקחת את הידע שלי שלב קדימה. אני מחפש איזה מדריך או מספר מדריכים שיסבירו לעומק על החלקים השונים במחשב(אני מדבר ממש על החלקים הקטנים, כל הדברים האלה שיש על הלוח אם למשל), ויסביר את המושגים השונים. איך אני יודע גם שחלק מסויים מתאים לחלק אחר(מעבד מסויים ללוח אם מסויים) וכו יש למישהו פה המלצות?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הרבה חיפשו פה... הנה זה ממש כאן בזיגזג http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=1000 Aviko
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש Slide Switch קטן ופשוט. נתקלתי בכמה כאלה שהם SPDT, כידוע יש 2 סוגים של SPDT. סוג אחד שיש בו שני מצבים (ON1-ON2) וסוג נוסף שיש לו שלושה מצבים (ON1-OFF-ON2). בדפי הנתונים שלהם יש מן שרטוט של המגעים הפנימים, לדוגמא, לפי השרטוט אני רואה שלמפסק יש 3 מצבים, האם אני צודק ? הנה מתג נוסף (SP3T הפעם) עם שרטוט קצת פחות מובן. איך אני קורא אותו בדיוק ? אם נתון לי שהזרם המירבי במתג הוא 0.3A לצורך העניין. מה יקרה אם אני חורג ממנו ? המגעים יתחממו ? בנוסף, נניח שאחרוג מהזרם הנ"ל בפולסים מהירים (10% Duty Cycle) האם יקרה משהו בהנחה שממוצע הזרם יהיה קטן מ0.3A ?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה לבעלי הניסיון, אם יש לכם טיפים שמקצרים את זמן המריחה של החומר טיפים לשיוף מהיר וחלק וכו' אשמח לשמוע..
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לדעת עם יש מכשיר כל שהוא שיכול לבדוק ולהגיד לי אם הסוללה התקלקלה וצריך להחליף אותה. זאת אומרת נניח ויש לי סוללה שאני משתמש בא מספר שנים ואורך החיים שלה יתקצר,הכוונה היא שאם בהתחלה היא היתה מספיקה ל 10 שעות עבודה והיום ל 5 שעות עבודה באותו השימוש אז אורך החיים שלה התקצר. דבר נוסף זה רציתי לדעת איך ניתן לשמור על אורך החיים של סוללות נטענות דבר אחרון אם מישהו יכול להסביר לי איך פועלת סוללה, הבנתי שיש לה הגנות אורך חיים וכיו.. תודה לעזורים
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי פה כמה סוגים יש לי אחד שרשום עליו "1MQA" משהו כזה 2 שרשום עליהם"10KA" 2 שרשום עליהן "100KA" ואחד שרשום עליו "B203" אחד שרשום עליו "B104" אחד שרשום עליו "B2K" אחד שרשום עליו "B1K" באיזה מהם אפשר להשתמש כבקר ולשלוט על מהירות מאווררים?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
רציתי לדעת אם אני קונה סליבינג למארז... זה באמת יעזור לי עם כל החוטים? כי יש לי ממש ממש הרבה חוטים בתוך המארז (3 מאוורררים, 2 קתודות וכל הדברים הבסיסיים..) ועוד משהו... רציתי לשאול אם אני שם מדבקה כזאת למארז שקונים היא תזרח מאור האולטרות גם אם אין חלון? (אני רוצה לשים על גג המארז..) ואם חייבים חלון כדי שתזרח, זה אפשרי לחתוך חלון קטן בגג המארז??? (אין לי שמץ של מושג איזה מארז יש לי, אבל העליתי תמונות) תודה לעוזרים!!!
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום ראיתי באיביי את המתאם הבא: http://www.ebay.com/itm/IIC-I2C-TWI-SPI-Serial-Interface-Module-Port-For-Arduino-1602-LCD-Display-Black-/170922188594 הם כותבים שם Compatible for 1602 LCD האם זה רק ל-16x2? או שלמתאם לא אכפת מהנתונים שעוברים, והוא פשוט ממיר מ-I2C או SPI ל-Parallel, ולמעשה אפשר לחבר כל מסך שעובד ב-Parallel? אני שואל את זה כי אני מעוניין לחבר את המתאם הזה למסך 20x4 הבא: http://www4.buyincoins.com/new_en/details/new-2004-204-20x4-character-lcd-module-display-for-arduino-product-13100.html תודה card
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רותה לעשות חלון לארד דיסק,והאם אני יכול לצייר עם UV אל החלק העליון של הארד דיסק,האם מותר לעשות את זה? ??? וגם האם הקטולדה הזאת תשפיע על צבעי UV,האפקט היה מהקטולדה הבאה?: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947&products_id=5163
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חבר'ה אני פה בבחינות לפני המבחן... ואני די זקוק לעזרתכם העליתי 2 תמונות. שאלה + תשובה שלי. ניראה לי בתשובה שאני בתחילת הכיוון.. אבל לא יודע להמשיך ויש לי בעיה עם הדלגלגים... איך בעצם אני קורא אותם ? איך אני אמור להסתכל עליהם ?? ואיך משלימים למען השם את הצורות גלים ??? איך מסתכלים על זה ?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תכנן ושרטט רשת לוגית שבכניסתה שתי מילים בינאריות - כל אחת בעלת 4 סיביות, והפלט שלה יהיה 1 כל פעם שהמילים שנלקטו זהות אחת לשניה. בטוח יש דרך יותר הגיונית מאשר לכתוב בטבלת אמת את כל ה 256 אפשרויות?? תודה לעוזרים!
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, רכשתי רכיבים לתאורת לדים לאקווריום צמחייה שלי, אני זקוק למעט הדרכה וסיוע בחיבור כל המערכת. הרכיבים: דרייבר, לד+צלעות קרור, מאווררים סקיצה של התאורה מורכבת בתוך מסגרת עץ מקום למאווררים הדרייבר הארון לאקווריום: התאורה תותקן בחלק העליון כבר הפעלתי את כל המערכת(בצורה די מרושלת מבחינת חיבורים) למס' שעות כדי לוודא שהמאווררים עומדים במשימה, עכשיו צריך לעשות התאמות. כרגע אני זקוק ל-3 שקעים כדי להפעיל הכל- דרייבר, ספק לעמעום וספק לאוורור, האם ניתן להפעיל את העמעם והאוורור ביחד כדי לחסוך שקע? האם מסגרת העץ שתכננתי ומיקום המאווררים אופטימלים? איך לחבר את כל הרכיבים פיזית אחד לשני, איזה עובי חוטים להשתמש? איך לחבר את הספק למאו…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מתעניין לגבי רכישת כרסומת קטנה מחו"ל. העניין הוא שהמתח שלה הוא 100v 60Hz. עד כמה שידוע לי, זה בעייתי להשתמש בממיר מתח למנוע ac בגלל התדר השונה. משיטוט באינטרנט ראיתי שלכרסומת יש לוח בקרה קטן שאליו מתחבר המתח והוא מחובר למונע. בלי שום מעגלים נוספים. זה לוח הבקרה: http://www.fluidonline.de/images/produkte/i25/2513-prox-27110-94-platine-mf70-1.jpg http://imageshack.us/photo/my-images/692/bobinasfiltro.jpg/ אני לא ממוחה לאלקטרוניקה, ואת חלק מהרכיבים שיש שם אני בכלל לא מזהה, אבל לי זה נראה כאילו המנוע שמתחבר אליו הוא מנוע dc ולכן לא תהיה לי בעיה להשתמש בכרסומת עם ממיר מתח. האם אני צודק? אני רוצה להיות בטוח לפני שאני קונה את זה.. תודה רבה וחג פורים שמח!
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה, התמונה עצמה עוד מוצגת, אבל התאורה מתכבת. התקלה היא איפשהו במעגל של התאורה \ בתאורה עצמה. כמו תמיד חשתדי באיזה קבל שהזיל את עצמו לדעת. למסך כבר אין אחריות. פרקתי אותו, הכל נראה פיקס בפנים, אפילו אבק אין. תמונות אני אעלהבהמשך, כשיהיה לי גישה שוב למסך. הצערות \ הארות? תודה רבה, בז'נגלו.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
פרויקט המודינג שלי נמצא בעיצומו..והגעתי לשלב של חיתוך החורים למאווררים... המאווררים יהיו מאווררי 120 MM אז השאלה שלי היא האם אני צריך לעשות חור בקוטר 120 MM או חור יותר קטן?בעצם השאלה שלי היא האם קוטר המאוורר עצמו הוא 120MM או שהמאוורר כולל המסגרת שלו ביחד הם 120 MM? תודה לעוזרים
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-