אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום. אני רוצה להכין את המעגל הבא: המעגל הזה בעצם מורכב ממיקרופון ובצד השני ושני חוטים שיתחברו לפלאש חיצוני של מצלמה, כאשר ישמע צליל הפלאש יפעל (עוד מידע) הבעיה היא שאני לא יודע לקרוא סרטוטים כאלו, ואין לי מושג מה הם רוצים פה מהחיים שלי. אני אשמח אם תעזרו לי, ברשימת מלאי של החלקים שאני צריך. ואיך בעצם מלחימים דבר כזה? אני צריך לחלק את זה לשורות אופקיות וכל שורה זאת שורה על הלוח הלחמה? תודה!
-
- 7 תגובות
- 972 צפיות
-
-
-
שלום האם יש חנויות לרכיבי אלקטרוניקה בראשון לציון, חוץ מהחנות המוכרת שנקראת "בית הקיטים"(שנמצאת ליד סמטת המוזיקה)? כעקרון את רוב הרכיבים אני קונה באינטרנט, אבל למקרים שנתקעים בלי משהו, וצריכים אותו באופן מהיר, יהיה טוב להכיר חנות שאפשר ללכת ולקחת משם.. תודה card
-
- 7 תגובות
- 8.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לבנות מן דבר כזה שאני מחבר אותו למחשב ומתי שאני ישים שירים הוא ייעשה אורות כאלו. אז אני רוצה לדעת איך זה עובד, או אם יש לכם מדריכים לבנייה של דבר כזה. תודה ! נ.ב.- יש לי ידע בהלחמות ואין לי בעיה להשיג חלקים וכל מיני D:
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, באחד הדיונים היו בפורום בעבר נתתי המלצה על ה-UT61-E של חברת Uni-T (ניתן לראות את הפוסט המדובר כאן - חשוב לשים לב שזה ה-E, הדגמים האחרים הרבה פחות טובים). עברו מאז כמה חודשים שבהם השתמשתי בו וחשבתי שלא יזיק לומר כמה מילים בעניין המכשיר הזה כיוון שלדעתי מדובר על מכשיר שכדאי מאוד לשקול והוא יחסית לא יקר. אני אחזור בקצרה על הסיבה שבגלל אני חושב שמדובר במכשיר שכדאי לשקול. ראשית, מדובר במכשיר זול מאוד (אני קניתי אותו מ-DX ב-59.2$ עם משלוח, והבנתי שאפשרי להשיג לפעמים גם בזול יותר ממקומות אחרים). דבר שני, מדובר על מכשיר שהוא True-RMS מה שלא טריוויאלי בכלל בהתחשב במחיר שלו. בנוסף, מדובר על מכשיר עם מפרט מרשים מאוד מבחינת הדיוק שלו ביחס למחיר הזה. ולבסוף, הוא מגיע באר…
-
- 7 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
זה אומנם מדריכים להכנת שבלונות לתמונות רחוב, אבל עדיין יעיל מאוד לעשיית שבלונות למודינג. תבקרו גם בגלריות, יש שם תמונות איכותיות שיכולים לעזור לכם לרעיונות למודינג. למדריכים: http://www.stencilrevolution.com/tutorials/
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
רציתי לדעת האם יש דרך לחבר כמות גדולה של לדים (50) במעגל אחד (אחד לשני) ובאיזה נגדים וכוח להשתמש. כמו כן רציתי לדעת האם יש דרך לבנות מעגל שיגרום ללדים לרוץ+להבהב+צורות שונות בלחיצת כפתור (כמו בפנס אחורי של אופניים) תודה מראש ניר
-
- 7 תגובות
- 965 צפיות
-
-
קיבלתי נדנדה לתינוק, והיא עובדת עם 4 סוללות 1.5V גודל C. אני רוצה לחבר ספק, ולחסוך החלפה של סוללות כל יומיים. מצאתי בeBay ספק 6V, אבל אני לא כ"כ מבין באמפרים. 1 יספיק? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
או קאיי בשבוע האחרון נכנסתי קצת יותר לקטע של המודינג והלאקטרוניקה... ובמיוחד על חומרה (מפרטים מחירים וכו') התחלתי להתעניין בזה קצת יותר.. אז ראיתי מדריכים, קראתי חומר, למדתי מחירים חלקים וידע אישי מהעבר.. אני רשום פה כבר הרבה זמן אבל לא ממש יצא לי לכתוב פה מלבד פעם אחת שביקשתי מפרט למחשב טוב... טוב אז הקטע הוא שקראתי את המדיריכים שהיה ל-LCD וראיתי את החלק למתקדמים עם המסכים הממש גדולים... בקיצור היה לי לפטופ (מחשב נישא) ישן בבית שלא עובד (הוא שבק חיים) פירקתי אותו היום והוצאתי ממנו את המסך; עכשיו לשאלה שלי - מה אפשר לעשות איתו? אני רוצה לחבר אותו למחשב (בצד) יש לי דרמל, מלחם הכל... אך אני לא יודע את האפשרויות שעומדות בפניי, עקב זאת שאני חדש וכו'... בקיצור מה אפשרי לעשות א…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום וערב טוב אני נורא רוצה קירור מים, ואני עכשיו יותר בשלב של הבדיקות והתכנונים.. אני רוצה כבר להזמין חלקים תוך חודש חודשיים הקטע שאני רוצה לשים רדיאטור כפול בגג - וכמובן בשביל זה צריך לחתוך קצת. קודם כל אני רוצה לציין שהמארז שלי מאלומיניום, ולא מפלדה/פח. מה יהיה בשבילי הכי טוב? אני לא איזה מודר שכל הזמן חותך ומשפצר ומשייף ועושה דברים.. סה"כ אני רוצה לחתוך מקום לרדיאטור שיהיה בערך בגודל הזה - http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=290&products_id=3697 ואני בספק אם אשתמש בכלי עוד פעם.. לכן אני לא צריך את הדבר הכי טוב שקיים - אבל אני גם לא רוצה לקנות משהו זבל.. Jigsaw - ראיתי שהמחירים זולים יחסית (אפשר אפילו להשיג ב-2…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
גלשתי באינטרנט ונכנסתי לביקורת על אלמנט תאורה מסוים, ושם ראיתי מארז מגניב ביותר שעבר מודינג מאוד מאוד יצירתי!!! כמובן, זה לא הדבר הכי מפואר אבל אתם חייבים להודות שזה ממש יצירתי ומגניב!!! [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 788 צפיות
-
-
דבר ראשון אני חייב לציין שזה דברים שצריכים להיות ברמה נורמלית, לא שתראו לי איזה פרוייקט ברמה של aliyanyn כי אין לי את הידע והחוש לדברים כאלה דבר שני אני עצלן רצח אז תשתדלו דברים פשוטים ומהירים חח :> דבר שלישי, חומרים רגילים שאפשר למצוא בכל חנות ולא איזה שילוב כימי של מרכיבים שנמצאים רק בקצה של הר האופימפוס (זה בכלל הר?) o_0 www.vl.rehost.co.il/case-front.jpg הנקודה היא שהוא כרגע סתם חסר צרוה חתוך מחורר וכו.. (: במקומות שיש חור (החור הגדול העליון שהוא בעצם ברוחב של 5.25 ובגובה של שני 5.25 + 3.5 והחור התחתון שהיה בו פאנל קדמי שניהם עם רשת... העניין הוא שזה סתם חסר צורה השיטה הקלה ביותר שחשבתי עליה זה להגדיל את החור התחתון, ולעשות גם על החור העליון וגם על התחתון גומי עבה …
-
- 7 תגובות
- 873 צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי הPCB של ה 320 וה 640 מגה דומה. אז למה לא להוסיף ת 2 שבבים של זיכרון שחסרים ל320 ולצרוב עליו תגירסה של ה 640? תתקנו אותי אם אני טועה במשהו. ***עידכון*** מצאתי תתמונה הבאה אשר מראה שב 640 מגה יש פחות קבלים מב 320. העליון זה ה640 ושניי האחרים זה 320 מגה. שבבי הזכרון הם hy5rs573225a FP-1 של Hynix לעומת *דגם לא ידוע* של סמסונג. מחכה לדעתו של מישהו שמבין בזה.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז אני שוב חזרתי להציק לכם קצת, תקשיבו, אני מנסה לבנות אלמנט תאורה עם לדים אדומים, עכשיו כשקיבלתי את החבילה קיבלתי נגדים ללדים אדומים ונגדים לכל השאר, מה שאומר שללדים יש צריכה שונה ? בכל אופן, בניתי אלמנט תאורה עם לדים ירוקים כדי לראות אם הבעיה היא באמת אצלי והפעם לא עשיתי את זה בטור אלה התייחסתי לכל לד באופן אישי (הכוונה היא שלכל לד חיברתי נגד ולא נגד אחד לכל הלדים כמו מקודם) והכל עבד יופי טופי, הבעיה הגיעה כניסיתי לפעול באותה הדרך על הלדים האדומים (כמובן נגדים שונים), שוב פעם, רק לד אחד עובד כשמקודם עם הלדים הירוקים שתי הלדים עבדו. מה הבעיה ? אלה לדים חדשים למניעת שאלות מיותרות (הכוונה גם שאני לא השתמשתי באותם הלדים שהשתמשתי מקודם). אני כבר חסר אונים
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי רכיבים למחשב ואני הולך להרכיב אותו. קראתי כמה מאמרים באינטרנט שיש צורך בשימוש ברצועה אנטי-סטטית כשנוגעים ברכיבים על מנת למנוע פגיעה בהם מהחשמל הסטטי שמועבר דרך כף היד. בחוברת ההפעלה של לוח-האם היה כתוב שלחלופין ניתן לגעת במתכת כדי להעביר אליה את החשמל הסטטי ורק לאחר מכן לגעת ברכיבים. מה אתם אומרים? האם יש צורך בדבר כזה? באנגלית זה נקרא Antistatic wrist strap: אם אני לא שואל בפורום הנכון אנא הפנו אותי לאן שצריך.
-
- 7 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
שלום רב, נתקלתי בבעיה בפרויקט גמר באלקטרוניקה בו אני עושה שימוש בתקשורת בין 2 מיקרו בקרים מסוג PIC18f452. התקשורת הינה תקשורת RF ואני עושה שימוש במנגנון ה-USART. הבעיה שלי היא שהמידע המתקבל ברכיב הקולט לא זהה למידע המשודר מהרכיב שמשדר,כלומר כל פעם מקבלים מידע שהסיביות בו מוזזות.כמובן שה-boud rate וה-SPBRG זהה ברכיב המשדר והקולט.כמו כן ניסיתי לתת השהיות בין שידור אחד למשנהו, אך עדיין קיבלתי מידע שגוי במקלט.עלי להוסיף ש- BRGH=1. אשמח לכל עזרה בנושא כיון שאני ממש עובד עצות. תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו יכול לתת לי מדריך (עדיף בעברית) על שימוש במולטימיטר. עם פירוט על כל אפשרויות והפונקציות במדריך. תמונה של ההמולטי. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן. חבר שלי (מהנדס אלקטרוניקה) מצא אצלו בעבודה 2 מסכי LCD קטנים. לאחר שהסברתי לו את פוטנציאל המודינג שלהם הוא נדלק והשיג הסברים מפורטים על איך בדיוק לחבר את המסך ליציאת מדפסת וכמעט סיים (המסך עבד אך ה קונטרסט היה גבוה מידי) יש לי כמה שאלות: 1. עזרה בזיהוי ה LCD, דגם מדוייק, מפרט טכני 2.איך לסדר את בעיית הקונטרסט. חבר שלי אומר שצריך פוטנציומטר הוא פשוט לא יודע איפה לתקוע אותו במסך. 3. האם זה אפשרי לחבר מסך כזה דרך יציאת USB. אם כן מישהו יכול לתת קישור למדריך מפורט? להלן התמונות של המסך:
-
- 7 תגובות
- 844 צפיות
-
-
היום מצאתי סוף סוף חנות אלקטורוניקה שיש בה הכול באזור התחנה, וקנתי 4 פוטנציומטר של100 Ohm בשביל הראו באס. הבעיה שהוא בעל צורה שונה מאוד מפוטנציומטר הרגילים שפגשתי. *יש הבדל מעותי בין השני הצורות האלו של הפוטנציומטר? *מה זה פוטנציומטר לינרי? *אפשר למצוא לפוטנציונר עם החוד המאורך והלא משונן כפתורים, כיוון שכל הכפתורים שנתקלתי במתאימים למשוננים. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני הכי חדש בסצנה של המודינג הבנתי את בייסיק ושממש צריך דרמל לכול הדברים אבל אני פאקינג תקוע עם מארז 90 אחוז פלסטיק ולא בא לי אקווריום של פרספקט אני רוצה לעשות צעד צעד עם חברי הפורום בפירוק המארז בלבד הוא הדבר הכי מסובך שראיתי בחיים שלי כמה דברים א. אין בעיה של כסף בכלל ב. אני מבין במחשבים די טוב! ג.יש לי ידיים ממש טובות ד. אני פשוט צריך מישהו שמבין בלחבר את כול השייט ביחד ברמה האלקטרונית ומישהו עם סבלנות אז אם בא למישהו שותף אני בקטע אסף =)
-
- 7 תגובות
- 798 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני כרגע בונה פרויקט, ונתקעתי באיזה משהו - אני צריך להכין קונקטור שהוא פין לפין, כלומר לא מוצלב ולא כלום. חשבתי שתוכלי לעזור לי למצוא אחד כזה. הדרישות: 4 חוטים, עם חוטים שמסוגלים להעביר 12V. חשבתי על ADSL, אבל הבנתי (על בשרי) שיש שם הצלבה כלשהי ולכן זה לא אפשרי. מה אתם אומרים על MOLEX ?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך של GECUBE HD2900PRO 512BIT ואני רוצה לעשות צריבת ביוס ל2900XT אני רוצה לדעת מה הסיכויים שהכרטיס יהרס או יישרף או יינזק בכל צורה שהיא ?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הייתי רוצה להתחיל פרוייקט של בנית מארז למחשב. אבל אני לא מוצא מספיק חומר של איך לעשות... עזרו לי!
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני עתודאי ואני צריך לדעת אם יש אתר מסויים שאוכל למצוא דפי מידע בעברית על רכיבים אלקטרונים. באנגלית מצאתי בכמויות אני צריך בעברית למשל: ULN2003 4N25 L298 74244 תודה
-
- 7 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-