עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. מי יודע מאיפה אני יכול למצוא תרשים חשמלי של הפעלת צרכנים מרחוק בעזרת הרכיב DTMF CM 8870 בשילוב פלאפון נייד

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by kodinover,

איך מחשבים את הנגד לפי הצבעים שעליו?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by yossibra,

שלום לכולם! מישהו אוליי יודע או מכיר איזה נוסחה לחישוב השראות של סליל בעל ליבת פריט אני צריך ליבנות סליל בעל ערך של 0.24mh ואם אני יבנה סליל כזה באמצעות ליבת אויר אז הסליל יוצא פשוט ענק לכן אני צריך להוסיף לו פריט בשביל להקטין את גודלו תודה

• 2 תגובות
    • 3.3k צפיות
  4. הי חברה מישהו יכול להזכיר לי את הנוסחה לחישוב בתנגדות כוללת במעגל כאשר: 1. הנגדים הטור 2. הנגדים במקביל (נידמה לי מחברים אני כבר לא כל כך זוכר) תודה

• 2 תגובות
    • 4.9k צפיות
  5. Started by yakirsh4,

שלום, התחלתי ללמוד מהספר make:electronics ובאחד מהניסויים הראשונים (ניסוי 4 למי שיש את הספר) מחשבים את הזרם במעגל הזה: סוללות 6V-מולטימטר-נגד משתנה 2K-נגד 1K ומראים שברגע שמסובבים את הנגד המשתנה התוצאה במולטימטר משתנה בהתאם עכשיו השאלה שלי היא כזאת אם המולטימטר מתחבר ישר אחרי הסוללות ולפני הכניסה לנגד המשתנה למה התוצאה משתנה לפי הנגד המשתנה? אני יתן דוגמא אם יש צינור מים ברוחב 2 מטר שאחרי מטר הוא מתחבר לצינור שאפשר לשנות את הקוטר שלו מחצי מטר למטר ומחשבים את הזרימה של המים בתוך הצינור של ה2 מטר התוצאה לא אמורה להשתנות לפי שינוי הקוטר של הצינור השני שמשתנה בין חצי מטר למטר אז למה פה התוצאה במולטימטר משתנה? מקווה שהבנתם את הדוגמא למרות שהיא קצת מסובכת להבנה תודה

6. Started by Yehudaa,

ערב טוב לחברי הפורום . לפי חישוב זרם IB כלומר זרם הנכנס ל B המתח שנופל על הנגד RB2 הוא זהה למתח שנופל על הטרניסטור כלומר כמו על דיודה כלומר 0.6 . קצת לא הבנתי איך . בגלל שהמתח במקביל תמיד זהה , זה אומר שהמתח שיפול על המקביל שלו יהיה תמיד כמו על מתח של דיודה ? [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by ag43,

הגיע אלי שואב אבק נטען מארה"ב שעובד על 110V. על המטען שלו כתוב שהוא מקבל 120V ו0.3A. זה אומר שאני צריך ממיר שיתאים ל36W?

• 15 תגובות
    • 2.6k צפיות
  8. אז ככה, קניתי מאוורר של מחשב שאני רוצה לחבר אותה דרך ממיר DC של 12V לשקע רגיל. המאוורר אמור לפעול על 12 וולט ו- 4 אמפר. אני רוצה לשים איזה מתג של שני מצבים, 1: עוצמה מלאה 2: חצי עוצמה . איזה נגד אני צריך? לפי חישובים שעשיתי (אין לי מושג אם נכונים) אני צריך 1.5K . נכון\לא נכון\אידיוט?

• 19 תגובות
    • 4.8k צפיות
  9. Started by Red-AnGel,

שלום, היום קיבלתי לדים שהזמנתי ואני רק רוצה להיות בטוח שהנגדים שאני הולך לקנות מתאימים אז ככה המאפיינים של הלדים הם: Product Description * Emitted Colour : ULTRA RED * Lens Colour : Water Clear * Peak Wave Length (nm) : 640 ~ 645 * Forward Voltage (V) : 1.8 ~ 2.2 * Reverse Current (uA) : <=30 * Luminous Intensity Typ Iv (mcd) : Average in 5000 * Life Rating : 100,000 Hours * Viewing Angle : 20 ~ 25 Degree Absolute Maximum Ratings (Ta=25°C) * Max Power Dissipation : 80mw * Max Continuous Forward Current : 30mA * Max Peak Forward Current : 75mA * Reverse Voltage : 5~6V * Lead Soldering Temperature : 240°C (<5Sec) * Operating Temperat…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by bluz,

צהריים טובים, אני מכין כרגע פאן באס ונתקלתי בבעיה: במדריך הזה http://www.moddingzone.com/articles/fancontrol/?m=4 כתוב למטה להשתמש בנגדים של 33 אום, 3 וולט. יש לי את הנגדים האלה, הבעיה שלי היא שזה לא נראה לי הגיוני: הנגדים האלה נועדו לווסת את העוצמה ל9V. לעומת זאת בסכמה http://www.moddingzone.com/images/?img=/articles/fancontrol/images/diagramofconnections.gif&desc=The+diagram+of+connections רואים משהו אחר לגמרי: שימוש בנגדי 300 אום (נשמע הרבה יותר הגיוני). עכשיו אני בבעיה: מצד אחד יש לי נגדי 470 אום שאני יכול לקחת אם תגידו לי שהוא טעה עם ה33, אבל מצד שני.. איך לעזאזל מחשבים את זה? איך אני יודע מה הI (אמפרים) בנוסחא? יש לי נגד 470 אום ואני רוצה לדעת כמה וול…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Sarlula,

אני מתכוון לבנות פאן-באס, מישהו מוכן להסביר לי כיצד אני מחשב נגדים למאווררים שלי בשביל להגיע ל-7V. הנה המאווררים: 0.14A 0.12A 0.70A

• 16 תגובות
    • 4.4k צפיות
  12. שלום חברים, מבקש עזרה , יש לי כבל AWG 14X2 מצופה בידוד סיליקון באורך 50 מטר (אורך כללי 100 מטר) בקצה הכבל אני צריך לקבל 25V 20A DC השאלה כמה מתח וזרם אני צריך להזין בכבל? הכבל מותקן באוויר הפתוח לצורך קרור. תודה דני

13. Started by ToMeRv32,

היי, אני יודע שכבר היו ת'רדים דומים ושיש מידע על זה, אבל עדיין יש לי כמה שאלות בנושא. אני רוצה לחשב את עלות צריכת המאוורר בחדר שלי. על המדבקה מאחורה כתוב - הספק: 100W. אני מניח שההספק המדובר הוא במצב שהמאוורר פועל במלוא עוצמתו (כלומר 3/3). לפי מה שהבנתי מחשבים ככה - בשעה - 100Wh, או ביום - 2400Wh. העלות נמדת בkW, כלומר חלקי 1000, וזה 2.4kWh. הלכתי למחשבון הצריכה של חברת החשמל, ואני רוצה להיות בטוח שהחישוב שלי נכון - כתוב שיש להכניס את ההספק בקוו"ט - kW ולא kWh (לא שזה משנה?), לעומת מכשירים בקטגוריה אחרת ששם מבקשים kWh. זה אומר שאני פשוט צריך להציב 0.1 (100W חלקי 1000) וזה נותן לי את המחיר לשעה, ואז אני מכפיל ב24 כדי לדעת מה העלות ביממה? כי אם אני מציב 0.1 זה נותן 0.07 ש"ח…

14. Started by Electric Boom,

שלום,שאלה קצרה: אני רוצה להוסיף לפאן באס שלי(שכרגע תומך רק בon off)פוטאנציומאטרים(או פוטנציומטרים... ???לא משנה),חשיבתי ומצאתי שכדאי שאני אוכל לשלוט בין אם המאוורר(ים)יעבוד על 12V במצב מקסימלי ובין אם ב7V במינימלי אצטרך פוט'(מונע פאדיחות... )של 250 ,ואם ארצה שמינמלי יהיה 5V אצטרך של 350. אני מקווה שחישבתי טוב לפי מה שאני זוכר מהפעם האחרונה ש"שיחקתי" אם חישובים כאלו... אני צריך שתגידו לי ככה: 1.אם החישוב נכון 2.מה עדיף לתת למאווררים לרוץ בין 12 מקסימום ל5 מינימום או בין 12 מקסימום ל7 מינימום(המצב הזה לדעתי טוב יותר כי אני חושב שעל 5 הם כבר לא שווים הרבה ואפשר כבר לכבות אותם,לא?,בבקשה תקנו אותי אם אני טועה)? 3.על איזה תחומים אתם הייתם הולכים?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by מייזל,

יש לי חיישן IR ואני לא מצליח להפעיל אותו כל התוכנות שהורדתי מהאינטרנט לא פעלו מישהו יכול לעזור

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by מייזל,

אני די חדש בתחום . מישהו יכול להסביר לי איך גורמים לארדואינו להמיר פלט של חיישן למספר?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by NuXeR,

שלום לכולם, אני מתכנן לבנות "מסנן RF ו-EMI" לטובת מערכת סטריאו יוקרתית. לקחתי קופסא של DVD תקול שהיה לי בבית, ואני מעוניין להשתמש בה כיוון שהיא תראה טוב יחד עם שאר הציוד... מה אני צריך ? פאנל קדמי ואחורי חדשים. רצוי - אלומיניום, הבעיה היא שצריך "לחתוך" בו צורות וחורים לפי דרישה שלי. (תקעי חשמל, לדים במקומות מסויימים, וולט-מטר וכו'...) האם מישהו יודע היכן ניתן לעשות זאת? או מכיר שירות נוח? מצאתי אתר בחו"ל שעושה זאת עם תוכנה שאפשר לשרטט בדיוק מה אתה רוצה, אך העלות יקרה מאוד (50EURO בערך לפני משלוח) תודה

• 2 תגובות
    • 2.8k צפיות
  18. Started by נור,

איך אני חותך חלון במארז שלי עם הדרמל? ז"א אני יודע עם איזה סכין והכל פשוט רציתי לדעת אם יש איזה שיטות מיוחדות לחתוך. אם זה משנה אני רוצה לעשות חלון. תודה.

• 7 תגובות
    • 988 צפיות
  19. Started by alonezer,

יש לי דרמל של חברת דרמל ורציתי לדעת איזה דיסקית מתאימה לחיתוך במארז יש לי את דיסקית מספר 409 האם היא תספיק? תודה.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. שלום אני לא מבין כלום במודינג ואני רוצה לדעת מה דרוש בשביל לקדוח במארז חורים, לחתוך או מה שצריך בשביל לשים מאוררים, אם אתם יכולים לרשום לי את המוצרים שדרושים , תודה!

• 6 תגובות
    • 907 צפיות
  21. היי חבר'ה.. חלק 1: החלטתי שנמאס לי מהמארז ה-"ג'נרי/פנטיום3/הלוח אם לא מתאים לו בכלל" שיש לי כאן. ביקרתי אצל הזיגזגים ולקחתי איתי 6A19 שחור ללא ספק כח. אני רוצה להסיר את רשת הדבורים (honey comb) של שני המאווררים בעזרת הדרמל ש(הרמתי) מאבא שלי, דגם MultiPro 395. ראיתי את ה-FAQ שמסביר על הראשים אבל לא בטוח עם איזה ע"י להשתמש לחיתוך המארז. אבא שלי בחו"ל ולכן יכולתי להגניב את הצעצוע הקטן לפה. יש דיסקית חומה שאני מטיל ספק ביכולות החיתוך שלה, אבל למיטב הבנתי זו הדיסקית הפשוטה ביותר (409 אני מניח). כמו כן יש לי כאן דיסקית פייברגלס גדולה יותר (אני מניח שדגם 456). הדיסקית שמותקנת עכשיו בדרמל נראת כמו דיסקית מצופה יהלום, אך אין לה חורים כמו זאת בדגם 545 שיש במדריך.. אלא היא ע…

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. חיתוך דלת המארז- לוגו של אובונטו תמונות של מה שיצא וסרטון זה הפעם הראשונה שאני חותך צורות- (לא קו ישר) עם דרמל. תראו את התוצאה ( זה לפני שיוף) http://www.youtube.com/watch?v=zmVtPlW0CpM [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by שורטי,

אני חושב על לעשות את המוד זה ורציתי לדעת כמה דברים כשאני קונה כוס: 1. כמה עולה? 2.האם זה מתאים לכל מקדחה? ועוד משהו כשאני קודח חובה להוציא את הלוח אם והכל? כי זה נראה לי קצת מסובך ומסוכן! או שאולי יש טריק יותר נוח? אני מתכנן לעשות החיתוך בשלדה של הפאנל הקדמי ובחלק האחורי. חוץ מזה יש לכם עוד טיפים?

• 4 תגובות
    • 663 צפיות
  24. Started by idan1836,

סוף סוף חתכתי את המארז שלי אתמול בערב ואפילו הספקתי לשייף אותו ועכשיו אני רוצה את דעתכם על חיתוך החלון: עריכה: איך מעלים כמה תמונות יחד ?

• 18 תגובות
    • 3.4k צפיות
  25. Started by tehnodrom,

אני רוצה לעשות שם מאורר...אבל אני לא רוצה לפרק את המחשב....זתומרת את החלקים שבפנים איך אני יכול לעשות את וזה בלי לפרק את הלוח אם והחלקים??

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים