אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום הנושא הזה לא קשור למחשבים, אבל קשור לאלקטרוניקה אז אולי מישהו יוכל לעזור. אני מתקן כלי נגינה (לדוגמא סקסופון) וצריך מנורה מסויימת לצורך עבודה. אפשר לקנות כאלה אבל הן יקרות, ונראה לי שהרבה יותר זול, וגם מעניין וכיף לבנות לבד. אני צריך שני סוגים - החשובה יותר היא נורת פלורסנט דקה ולא ארוכה מדי (בערך 20 ס"מ זה טוב) כדי שתיכנס לתוך גליל חלול (סקסופון). המטרה היא לבנות נורה שתהיה מחוברת לחשמל רק בקצה אחד, על ידי כבל, ושהקצה השני יהיה חופשי. הנורה צריכה להיות חופשית ולא מחוברת לתושבת המתכת שבדרך כלל מחוברת אל כאלה נורות. המנורה השנייה שאני צריך היא אותו דבר, אבל במקום פלורסנט מאורכת הנורה היא כל נורה קטנה ודקה, שתיתן אור שמיקום יותר מרוכז מאשר הפלורסנט (לדוגמא אולינורה כמו…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים וגמר חתימה טובה! אני מחפש מערכת שלט כמו כאלה שיש במכוניות שלט (כמו הפשוטות האלה שעולות 30-50 ש"ח) אבל לא המקצועי כמו שמוכרים לטיסנים המערכות שלט ב200-400 ש"ח. חשבתי שבמקום לקנות מכונית שלט ב50 ש"ח ואז לפרק ממנה את המערכת שלט, פשוט לקנות את המערכת הזאת ללא המכונית ואז כמובן זה יעלה הרבה פחות. השאלה היא: 1) איך נקראת מערכת כזאת, שאוכל למצוא כזה באינטרנט 2) איפה אפשר לקנות כזה דבר? אני פשוט רוצה להרכיב את זה על צעצוע שבא בלי שלט ולמעשה להפוך אותו לאחד "על שלט". תודה רבה חברים!
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום יש לי התלבטות קטנה. אני מעוניין לחבר כמה מיקרובקרים בעזרת טרנסיברים, כדי שיוכלו לדבר בינהם. יש שתי אפשרויות שאני שוקל: הראשונה: RF Transceiver רגיל, שהוא לא Bluetooth, אלא נגיד 433MHz. השנייה: Bluetooth Transceiver, כמו למשל זה: http://www.ebay.com/itm/Wireless-Serial-4-Pin-Bluetooth-RF-Transceiver-Module-with-Backplane-RS232-New-/360434249097?pt=US_USB_Bluetooth_Adapters_Dongles&hash=item53eb8e2d89 התהייה היא כזו: כעקרון, שניהם יעשו את העבודה.. אבל אני רוצה לדעת אם יש יתרונות או חסרונות לכל אחד מהם, מעבר לעובדה ששניהם יעשו את העבודה. אני אתן כמה לדוגמא, שכבר חשבתי עליהם. הראשון, שבגללו אני בכלל שוקל את Bluetooth, הוא העובדה שברגע שאני שם במיקרו…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים, אחרי ששידרגתי קצת את המחשב הישן שהיה לי, הכנתי במארז חלון וחיברתי מאווררים נוספים בתקרה ועוד כמה שטויות... עכשיו נזכרתי שלפני כמה שנים טובות הכנתי מין מעגל לדים קטן עם טרנזיסטור TIP31 שמחובר לז'אק 3.5 MM סטנדרטי של האודיו, והלדים היו מרצדים לפי המוזיקה... אני רוצה להכניס כזה דבר לתוך המארז המחודש...בקיצור חיפשתי כמה רכיבים בבית ומצאתי כמה TIP31 וכמה לדים... חיפשתי באינטרנט ומצאתי מעגל פשוט מאוד שמראה איך בידיוק לחבר את כל העסק.. http://static.flickr.com/35/70733363_7bc5873491_o.jpg אני משתמש בספק כוח שמוציא 12V (אין לו אדמה,מאוד דומה לספק כוח של מחשב נייד),ובלדים של 3 וולט (ניסיתי גם להשתמש בסטריפ לדים של 12 V, שהחלפתי במקום כל ה4 לדים בטור שבתרשים) אחרי כמה ני…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ראיתי ברשת הרבה שבנו מארז לבאנצ'מארקינג זה מארז פתוח כזה מפרספקס חשבתי לבנות אחד זה לא ממש סיפור זה די פשוט לבנות אחד ובנוסף יש לי את כל מה שדרוש ככה שעליות שלו לא יהיו גבוהות בכלל אם יש למישו תמונות ורעיונות אני אשמח אני מדבר על המארזים האלה שבנויים משתי קומות מדף עליון בשביל הלוח אם ולמטה ספק הארד דיסק ושאר הרכיבים אשמח לדעות לגבי הרעיון יתרון נוסף של מארז כזה (אם אפשר לקרוא לזה מארז ) זה שאם אתה צריך להרכיב חומרה זמנית אתה יכול במקום על השולחן זה טוב גם לאוברקלוק החלפה מהירה של קירורים רכיבים וכו' מה אתם אומרים?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני בונה חלון למארז ורציתי לשאול איזה לדים מומלץ לשים כדי שיאירו את החריתה שעל הפרספקט שעשיתי ...??? והאם צריך לחבר נגדים או משהוא בשביל שהלדים יעבדו כמו שצריך ?? החשמל מגיעה כמובן מ +5 או +12 של הספק ! אם זה הכל ניראה לי ... תודה מראש ..
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום! היום נסעתי לתל אביב לקנות לדים סוף סןףף.. פתחתי תעכבר, נית'תי את הלד הקיים, הלחמתי חדש, חיברתי הכל ועכשיו העכבר משתגע... אני לא שולט עליו.. הוא קפוץ ממקום למקום כל הזמן.... מישהו יכול לעזור לי אולי?
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כבל USB שפירקתי מעכבר של לוג'יטק בקצה אחד יש חיבור USB "זכר" ובקצה האחר יש חיבור שדומה לחיבורים שיש על פלופי עם חמישה גידים מחוברים: שחור-שחור-אדום-לבן-ירוק שימושי?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ערב טוב.. התחלתי לשייף היום ספק ישן וחיתוך הגריל המובנה.. הרעיון הוא הפיכת הספק למגירת קירור להרדיסק+מאוורר הארות/הערות/כל דבר אחר ייתקבלו בברכה.. תמונות.. וזו רק ההתחלה...צפו לעדכונים (: צפו לעידכונים (:
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי קרוב משפחה שלי חוזר מח"ול והוא מתכוון לקנות לי את הקירור מים הבא : http://www.thermaltake.com/coolers/aquarius/a1681.htm אבל רק לפני כמה זמן קניתי את ה sp94 של thermalright אז רציתי לדעת אם יש איזו שהיא לחבר את הקירור מים יחד עם הסינק sp94 ו הסמארט פאן 2 שלי ??? ??? אני ממש אוהב את שני סוגי הקירור ולא מצאתי דרך לחבר אותם
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לא כלכך חדש פה, אבל זה המודינג הראשון שלי. אחרי שראיתי פה הרבה מארזים מסודרים ויפים רציתי גם לסדר את הכבלים במארז שלי, היה דיי קשה, המון אילתורים וגם כמה חתכתים . המארז NZXT Apollo וספק מודולרי Enermax MODU82+ 425W, שאר המפרט בצד.בתמונות יש 2 גיגה ראם אבל הוספתי מאז עוד 2 ויש לי 4גיגה עכשיו. טוב אז נתחיל עם תמונת הלפני, זה הסידור של KSP, אבל לא לגמרי שלהם כי שתי תמונות נמחקו לי בטעות, ובתמונת הלפני הזאת כבר סידרתי קצת את הכבל SATA הכתום, בהתחלה הוא לא היה מלופף סביב הכבלים השחורים של הכניסות במארז... לפני: הכלים החובבניים שלי בהתחלה העברתי את הכבלים של הדיסק קשיח ושל הצורב מאחורי המארז: גם הגדלתי קצת את החור הממנו יוצאים הכבלים, רואים עיקום ק…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז קודם כל אהלן, אני מקווה שחלק מכם מכירים אותי כבר. אז ככה את המארז אני צובע בצבע ניקל אחי שם לי אותו במכונה עם חום מי שמכיר, יש לי 2 מאווררי לדים 80 מילימטר, סלבים בצבע ירוק, פרספקס שלא חרטטי עליו כלום ככה שיראו את הסלבים היפים. אם יש לכם רעיונות אני ישמח לשמוע, מתי שאחי יחזיר לי את הדלתות של המארז אני יעלה לפורום.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תראו אני לא כולכך הבנתי מה כל הסיפור עם הוואט לפני יומיים חיברתי מאורר חדש ואני רוצה לדעת כמה דברים ממה הוואט מושפע? האם הוואט גבוה זה טוב או רע? מה הוואט שצריך להיות למחשב? איך אני יודע כמה וואט יש למחשב שלי? צריך הסבר מורחב כי עדין לא קלטתי את הקטע תודה.
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם למולקס יש מספיק "כוח" כדי להתמודד עם 4 מאווררי 120 בעוצמה מלאה? האם למולקס יש מספיק "כוח" כדי להתמודד עם 4 לייזר לדים בעוצמה מלאה? אם כן האם אפשר סקיצה או משו כיצד אני יכול להכין משהו שירכז לי את כל החיבורים לאחד?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אלהן כולם. יש לי צ'קלקלה (הדבר הזה של המשטרות) שפועל על 12 V וחשבתי אולי לחבר אותו למחשב, אבל אני לא רוצה שברגע שאני ידליק את המחשב הא תתחיל לפעול וברגע שאני יכבה היא תפסיק לפועל, אז חשבתי אם יש אפשרות לעשות שברגע שאני מפעיל את המחשב היא תפעל במשך 10 שניות סתם דוגמא, או לעשות שברגע שאני פותח את אחד הכוננים היא תפעל, בכלל אם יש לכם רעיונות מתי להפעיל אותה ולכמה זמן זה גם יהיה נחמד, אבל אני קודם רוצה לדעת אם יש לי אפשרות לבחור מתי היא תתחיל לפעול (באופן אוטומטי) ומתי היא תפסיק. תודה גיא.
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מעויין להתחיל במודינג במיוחד אור אז השאלה שלי היא איפה מוכרים בארץ את הלדים וחלקים נלווים אז מישהו יכול להגיד לי איפה מוכרים וכמה ומה צריך כדי לעשות מערכת לדים למחשב? תודה
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
החלפתי לחבר את העדשה שהוא ריסק באייפון שלו. העדשה עלתה כ 15 דולר באיביי.
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות פליקר כמה שיותר פשוט אין לי ידע גדול באלק' אבל נראה שיש מספיק בגדול אני רוצה שיהיה גם ווסת מהירות להבהוב(נגד משתנה) ושיוכל להאיר חדר בינוני אני לא יענה היום
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בתור המשך לפרוייקט שלי , הייתי רוצה לצבוע את המארז באדום... עם מה כדאי לצבוע , היכן ניתן להשיג ומה המחיר? תודה מראש, אביאל.
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בחיפושיי אחריי שיפור ביצועי המחשב, והתייאשות מביצועי אוברקלוק כושלים שהלוח מספק, גיליתי את המוד הבא שמאפשר את מה שחיפשתי כה רבות. http://www.overclock.net/intel-cpus/341123-intel-bsel-vid-mod-guide.html רק מאחר ואיני מבין באלקטרוניקה, לא אעז לבצע את הדברים הנ"ל בלי הבהרה של אדם מבין עניין. ברמה העקרונית הבנתי את כל אשר צריך לבצע חוץ מדבר אחד-בעזרת מה אני מחבר בין שני הפינים? הבני שצריך עט מיוחד\נחושת, איזו? היכן אפשר להשיג דבר כזה בארץ? תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני מתלבט בין לאונרדו לבין מגה2560 rev3 הסיבה להתלבטות הינה גודל הזיכרון לתוכניות 256 לעומת 32 בלאונרדו סיבה משנית הינה כמות הכניסות ווהיציאות מה דעתכם? אני חדש בתחום
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
חיברתי מסך של פקס למחשב לפי המדריך של האתר. ורק חצי מסך עובד למרות שיש תצוגת אתחול על כולו. אני משתמש בתוכנה .CrystalControl האם חיברתי משהו לא נכון? או שלא הגדרתי טוב את המסך? עומר
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לבנות דוחה ציפורים בתדר גבוה. חשבתי על המעגל המוכן הזה בשימוש של 556 על מנת לתת שינוי בתדר המוצא בין 25KHz ל65KHz. במוצא יש ספיקר גבישי, וחשבתי אם אולי אפשר להשתמש ברמקול (אשים קבל באחד הרגליים) רגיל ובמתח מבוא של 12V 1A (שנאי שמצאתי בבית). יש המלצות לתדר\ שינוי במעגל והערות בעניין? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
ערב טובמה אתם יכולים להבין מהתמונה? אני מתכוון לחיבורים ולמתח שכל אחד מהם מוציא
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני תלמיד בכיתה י"ד והמעגל שאני צריך עליו הסבר הוא מעגל תאורה בחשיכה. אם מישהו יכול להסביר לי איך הרכיב שם lm323 עובד ולמה ככה מחוברים הנגדים אני ישמח מאוד כי אני צריך את זה לפרויקט. התמונה: http://www.1giga.co.il/file/94glt7ue37 תודה לעוזרים! *מנהלים אם ההודעה לא קשורה לפה אנא בבקשה להעביר ולא למחוק תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-