אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לעשות מגן למסך של המחשב הנייד שלי (14.1') חשבתי על להדביק חתיכת פרספקס בעובי של אחד- 1.5 מ"מ . מוכרים בכלל פרספקס בעובי כזה? איפה אני יכול לקנות פרספקס (באיזור טבריה או בבאר שבע)? יש דרך אחרת שאני יכול להגן על המסך? מגן בעובי הזה לא ילחץ על המקשים (ויהרוס אותם...)? תודה מראש על העזרה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם למולקס יש מספיק "כוח" כדי להתמודד עם 4 מאווררי 120 בעוצמה מלאה? האם למולקס יש מספיק "כוח" כדי להתמודד עם 4 לייזר לדים בעוצמה מלאה? אם כן האם אפשר סקיצה או משו כיצד אני יכול להכין משהו שירכז לי את כל החיבורים לאחד?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני חושב שזה לא קשור לפה אבל שאלתי שאלה בנושא הזה בשפות תיכנות וזה לא הלך כול כך טוב לפני כמה חודשיים הנושאים שאני לא מבין הם: 1.פישוט פונקציות בוליאניות{הפישוט אותיות} 2.פונקציה קנונית{לימד רק חצי שיעור ואף אחד לא מבין :-\} 3.תיכנון מערכת צירופית 4.מערכת שלמה{פישוט דרך NOR או NAND בלבד או גם וגם פעם אחת} מחר יש לי מבחן כמו מתכונת ועוד יומיים מתכונת במיתוג אבל גם מחר יש מבחן חוזר במתכונת במטמטיקה 003 תודה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום הנושא הזה לא קשור למחשבים, אבל קשור לאלקטרוניקה אז אולי מישהו יוכל לעזור. אני מתקן כלי נגינה (לדוגמא סקסופון) וצריך מנורה מסויימת לצורך עבודה. אפשר לקנות כאלה אבל הן יקרות, ונראה לי שהרבה יותר זול, וגם מעניין וכיף לבנות לבד. אני צריך שני סוגים - החשובה יותר היא נורת פלורסנט דקה ולא ארוכה מדי (בערך 20 ס"מ זה טוב) כדי שתיכנס לתוך גליל חלול (סקסופון). המטרה היא לבנות נורה שתהיה מחוברת לחשמל רק בקצה אחד, על ידי כבל, ושהקצה השני יהיה חופשי. הנורה צריכה להיות חופשית ולא מחוברת לתושבת המתכת שבדרך כלל מחוברת אל כאלה נורות. המנורה השנייה שאני צריך היא אותו דבר, אבל במקום פלורסנט מאורכת הנורה היא כל נורה קטנה ודקה, שתיתן אור שמיקום יותר מרוכז מאשר הפלורסנט (לדוגמא אולינורה כמו…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בבקשה תעזרו לי אני לא יודע מה אנ י לא רשמתי בכותרת הקודמת תתקנו אותי אם לא כתבתי נכון אז השאלה שלי זה איזה דרמל יותר טוב מקורי של חברת דרמל או חיקוי? ומה שווה ליקנות (דגם ספציפי)?????????
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום תראו את המוצר הזה: DC Constant Output Power Module (Auto Boost/Buck) http://www.electrodragon.com/product/dc-constant-output-power-module-auto-boostbuck/ זה גם Step Up וגם Step Down? אם כן, זו פעם ראשונה שאני נתקל בזה. האם זה טוב ששניהם ביחד? או שיש עדיפות למודולים שהם רק אחד מהם?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
מה קורה חבר'ה הגיע הזמן לשפצר את המחשב כמו שכבר הרבה זמן רציתי בתכנון: LCD 4X20 תומך עברית עם תאורה כחולה חיישן אינפרא (שלט לווינאמפ וכדומה..) ונוריות בקרה *אם ישאר עצבים אז גם עיצוב צבע למארז (תמונות וכאלה..) זה המחשב נכון לכרגע תכנון עיצוב מעלה עוד בהמשך, יש למה לחכות...
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מעויין להתחיל במודינג במיוחד אור אז השאלה שלי היא איפה מוכרים בארץ את הלדים וחלקים נלווים אז מישהו יכול להגיד לי איפה מוכרים וכמה ומה צריך כדי לעשות מערכת לדים למחשב? תודה
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מכין עבודה כרגע ויש פה בשרטוט מגבר בלי מתחי הזנה... למישהו יש מושג מה התפקיד של מגבר כזה ו/או איזה סוגים של מגבר כזה קיימים? תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ראיתי ברשת הרבה שבנו מארז לבאנצ'מארקינג זה מארז פתוח כזה מפרספקס חשבתי לבנות אחד זה לא ממש סיפור זה די פשוט לבנות אחד ובנוסף יש לי את כל מה שדרוש ככה שעליות שלו לא יהיו גבוהות בכלל אם יש למישו תמונות ורעיונות אני אשמח אני מדבר על המארזים האלה שבנויים משתי קומות מדף עליון בשביל הלוח אם ולמטה ספק הארד דיסק ושאר הרכיבים אשמח לדעות לגבי הרעיון יתרון נוסף של מארז כזה (אם אפשר לקרוא לזה מארז ) זה שאם אתה צריך להרכיב חומרה זמנית אתה יכול במקום על השולחן זה טוב גם לאוברקלוק החלפה מהירה של קירורים רכיבים וכו' מה אתם אומרים?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חבר'ה בניתי מכונת CNC ויש לי את התוכנה MACH3 ואני לא יודע איך ליצור צורות שאותם אני יכול לחרוט/לחתוך משהוא יודע איך עושים את זה ??? תודה רבה רבה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני בונה חלון למארז ורציתי לשאול איזה לדים מומלץ לשים כדי שיאירו את החריתה שעל הפרספקט שעשיתי ...??? והאם צריך לחבר נגדים או משהוא בשביל שהלדים יעבדו כמו שצריך ?? החשמל מגיעה כמובן מ +5 או +12 של הספק ! אם זה הכל ניראה לי ... תודה מראש ..
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, מה הכי מומלץ לקנות בלדים? מה החברות הכי טובות? ראיתי שיש lamptron, היא טובה? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אלהן כולם. יש לי צ'קלקלה (הדבר הזה של המשטרות) שפועל על 12 V וחשבתי אולי לחבר אותו למחשב, אבל אני לא רוצה שברגע שאני ידליק את המחשב הא תתחיל לפעול וברגע שאני יכבה היא תפסיק לפועל, אז חשבתי אם יש אפשרות לעשות שברגע שאני מפעיל את המחשב היא תפעל במשך 10 שניות סתם דוגמא, או לעשות שברגע שאני פותח את אחד הכוננים היא תפעל, בכלל אם יש לכם רעיונות מתי להפעיל אותה ולכמה זמן זה גם יהיה נחמד, אבל אני קודם רוצה לדעת אם יש לי אפשרות לבחור מתי היא תתחיל לפעול (באופן אוטומטי) ומתי היא תפסיק. תודה גיא.
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני תלמיד בכיתה י"ד והמעגל שאני צריך עליו הסבר הוא מעגל תאורה בחשיכה. אם מישהו יכול להסביר לי איך הרכיב שם lm323 עובד ולמה ככה מחוברים הנגדים אני ישמח מאוד כי אני צריך את זה לפרויקט. התמונה: http://www.1giga.co.il/file/94glt7ue37 תודה לעוזרים! *מנהלים אם ההודעה לא קשורה לפה אנא בבקשה להעביר ולא למחוק תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מאוורר של TT שעושה רעש של טיל שממריא ליד החלון. אני רוצה לשים לו פוטנציומטר אבל אני לא יודע כמה צריכה להיות ההתנגדות שלו ובשביל זה אני פה כדי לשאול. המאוורר על 12V ו0.5 אמפר. כמה אני צריך שיהיה הפוטנציומטר? ואני צריך שגם יהיה מצה שבו הוא בכלל יתכבה. שיפתח המעגל או שההתנגדות תהיה הרבה יותר גדולה. חישבתי לפי R=V/I וקיבלתי 24. זה OHM ולא KOHM נכון? כי זה ניראה לי ממש ממש קצת..
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ערב טוב.. התחלתי לשייף היום ספק ישן וחיתוך הגריל המובנה.. הרעיון הוא הפיכת הספק למגירת קירור להרדיסק+מאוורר הארות/הערות/כל דבר אחר ייתקבלו בברכה.. תמונות.. וזו רק ההתחלה...צפו לעדכונים (: צפו לעידכונים (:
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
החלפתי קבל בגוף תאורה לקבל ישן אחר שהיה לי, הקבל של KAMA 14uF 250V הקבל מתחבר ישר לכניסת המתח 240V AC הקבל הקודם אין לי שמץ אם הוא היה מתחמם או לא (הוא פשוט התנתק מבפנים ולא עבד כמה שנים), אבל הקבל ה "חדש" חם אחריי כמה שעות של עבודה או פחות (משהוא כמו 40 - 50 C כשהסביבה של הקבל קרה לגמרי כלומר החום הוא מהקבל עצמו) זה תקין ?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
היי קרוב משפחה שלי חוזר מח"ול והוא מתכוון לקנות לי את הקירור מים הבא : http://www.thermaltake.com/coolers/aquarius/a1681.htm אבל רק לפני כמה זמן קניתי את ה sp94 של thermalright אז רציתי לדעת אם יש איזו שהיא לחבר את הקירור מים יחד עם הסינק sp94 ו הסמארט פאן 2 שלי ??? ??? אני ממש אוהב את שני סוגי הקירור ולא מצאתי דרך לחבר אותם
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להתחיל ללמוד על איך לתכנת את הארדואינו, יש לי את ה-ATMEGA 1280 ורציתי לדעת איזו שפה אני צריך ללמוד כדי לדעת לתכנת את הארדואינו . ואם תוכלו לשלוח לי מדריכים למתחילים זה יהיה מצויין !
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום יש לי התלבטות קטנה. אני מעוניין לחבר כמה מיקרובקרים בעזרת טרנסיברים, כדי שיוכלו לדבר בינהם. יש שתי אפשרויות שאני שוקל: הראשונה: RF Transceiver רגיל, שהוא לא Bluetooth, אלא נגיד 433MHz. השנייה: Bluetooth Transceiver, כמו למשל זה: http://www.ebay.com/itm/Wireless-Serial-4-Pin-Bluetooth-RF-Transceiver-Module-with-Backplane-RS232-New-/360434249097?pt=US_USB_Bluetooth_Adapters_Dongles&hash=item53eb8e2d89 התהייה היא כזו: כעקרון, שניהם יעשו את העבודה.. אבל אני רוצה לדעת אם יש יתרונות או חסרונות לכל אחד מהם, מעבר לעובדה ששניהם יעשו את העבודה. אני אתן כמה לדוגמא, שכבר חשבתי עליהם. הראשון, שבגללו אני בכלל שוקל את Bluetooth, הוא העובדה שברגע שאני שם במיקרו…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לבנות דוחה ציפורים בתדר גבוה. חשבתי על המעגל המוכן הזה בשימוש של 556 על מנת לתת שינוי בתדר המוצא בין 25KHz ל65KHz. במוצא יש ספיקר גבישי, וחשבתי אם אולי אפשר להשתמש ברמקול (אשים קבל באחד הרגליים) רגיל ובמתח מבוא של 12V 1A (שנאי שמצאתי בבית). יש המלצות לתדר\ שינוי במעגל והערות בעניין? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
פירקתי חוט נחושת (החוט בצבע נחושת) מפנס דינמו (דינמו זה מתקן ליצירת חשמל ע"י מגנט שנע בתוך סליל חוט נחושת) השאלה היא האם החוט נחושת עצמו מצופה בבידוד כלשהו? סליל חוט הנחושת נראה כמו בתמונה: מאחר וכשניסיתי לחבר מעגל חשמלי עם החוט עצמו המעגל לא פעל. אני מניח שזה מאחר והחוט הנחושת עצמו מצופה בחומר מבודד כלשהו. האם זה כך?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב אני מחפש כזה דבר ראיתי בפנדה משהו בסביבות 80 ש"ח זה מה שאני מחפש. (אבל בביקורות ממש על הפנים) ראיתי כמה אנשים מהגלריה (כמו VATOS LOCOS) עם ניאון כחול אז איזה זה ואיך הוא ? ד"א מאוד חשוב שיהיה לו מפסק שלא יתקצר לו אורך החיים.. אני לא מחפש משהו שפועל עם קול וכאלה רק שיפעל ויתכבה מתי שאני ארצה ד"א שמתי היום את המאוורר של גיגאבייט למעבד ממש טוב !! עבדנו (אני ובן דוד שלי) על הסידור חוטים קרוב ל 3 שעות (בבעעע) היה נחמד שמנו גם כמו חלון מקדימה ובעתיד שאני אמצא פרספקט באיפה שאני גר אז גם אחליף את הדלת בפרספקט (כי אני קצת מפחד לחתוך כושר היד שלי לא משו) תודה על העזרה..
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז קודם כל אהלן, אני מקווה שחלק מכם מכירים אותי כבר. אז ככה את המארז אני צובע בצבע ניקל אחי שם לי אותו במכונה עם חום מי שמכיר, יש לי 2 מאווררי לדים 80 מילימטר, סלבים בצבע ירוק, פרספקס שלא חרטטי עליו כלום ככה שיראו את הסלבים היפים. אם יש לכם רעיונות אני ישמח לשמוע, מתי שאחי יחזיר לי את הדלתות של המארז אני יעלה לפורום.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-