אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. אני רוצה לבנות מכשיר שמשנה קול בזמן שיחה בטלפון לא שאני צריך אחד כזה פשוט בא להיתנסות.. חשבתי אולי תוכלו לתת לי המלצות ואולי אפילו סירטוט של מכשיר כזה.. תודה רבה מראש.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, יש לי מצבר של מכסחת דשא ישנה (טרקטורון לכיסוח דשא, Lawn Tractor), המצבר שלו ישן אבל המולטימטר מראה שהוא מחזיר 1.7V יציב. כמובן שלפי דעתי מצבר של כזה דבר צריך להחזיר הרבה יותר מתח, קצת קשה לי לבדוק מה רשום על המצבר, אבל נצא מנקודת הנחה ש1.7V זה לא מספיק, והוא אמור לתת יותר. לפי דעתי זה אמור לתת 12V לפחות. האם זה אומר שניתן להטעין אותו? או שהוא מת? אם כן, תקנו אותי אם אני טועה, אבל צריך להכין חיבור לחשמל עם חיבור שמוריד את המתח לקצת מעל לכמה שהבטריה צריכה, ועם הכי קצת אמפר שאפשר למצוא ע"מ לבצע טעינה איטית ושמירה על חיי הבטריה.... תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ה-X זה XCONTROLLER של TT מצטער מראש על האיכות בעיות בPAINT בתמונה המצולמת עדיין אין את הקונטרולר אבל אתם יכולים לדמיין אותו [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 884 צפיות
-
-
שלום חברים, לא מזמן הזמנתי ספק כוח ממותג 12v 6A מebay במחיר מאוד זול. היום אחרי מלחמות רבות בקליפסים והדבק הצלחתי לפתוח אותו, אשמח אם אוכל לקבל חוות דעת על איכותו. אני לא מומחה אבל אני דווקא די התפלאתי מאיכות הספק. ניראה שיש לו סינון בכניסת הAC (קבל AC נחמד וסליל), גשר דיודות שלא מורכב מדיודות דיסקטיות זה תמיד פלוס (לא ברור לי למה הוא נחשב כיותר טוב מגשר שמורכב מדיודות בדידות), כמו כן ניראה שיש מרחק סביר (אבל ללא חתך אמיתי) בין המתח רשת למתח הנמוך. ניראה שיש 2 רכיבי TO220 (או בסגנון) שמודבקים לצלעות קירור, אני מניח שאחד מהם היא הדיודה והשני טרנזיסטור ? כמו כן ניראה שיש מקום לעוד רכיב TO220 לחיבור לצלע קירור, אני מניח שזה אופציה לעוד טרנזיסטר. ההלחמות הידניות לא משהו בכלל,…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הבנתי שצריך לחבר את זה לפינים של הUSB הקדמי אבל מה הולך לאן לא רשום. ואני לא רוצה לשרוף את הלוח אם בלי כוונה. כן כן אני יודע שהלוח אם הוא ענתיקה וצריך לשבת במוזאון :kopfpatsch
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם , לצערי אין לי כרגע כרטיס אשראי בנלאומי ואני מחפש חנות אינטרנטית ישראלית שמוכרת OPAMP עשיתי חיפוש ולא מצאתי , מצאתי אחת שמוכרת LM358 אבל הוא די גרוע למטרה של קדם מגבר סטיראו . זה לא קדם לפטיפון או למיקרופון , פשוט הגברה של LINE LEVEL לפני מעגלי ההגברה . ההגברה תיהיה פי 5 .
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האריהב האלה הרגו אותי, אחרי שעה של בדיקות ונסיון להבין למה זה שאני מדבר איתו עם הכבל שעשינו שומע את עצמו בחזרה, הבנתי שהסיבה לזה היא שאריהב שלחו לי בטעות שנאי של 500 אוהם במקום שנאי של 600, יש אפשרות לשנות שנאי של 500 לשנאי של 600 בעזרת נגדים או משהו?, כי זה סיפור להשיג את השנאי הזה. ושוב תודה. ???
-
- 8 תגובות
- 978 צפיות
-
-
הלכתי וראיתי כמה פרויקטים ב"יומני פרויקטים" המארזים שהם עושים שם פשוט מטורפים!.. וזו הוצאה של הרבה כסף... אז רציתי לשאול.. אתם מוכרים את המארזים האלה אחר כך למישהו במחיר כפול או משהו? כי אני רואה השקעות מטורפות על המארזים האלה.. ועם ההשקעה הפיזית.. זו גם השקעה כספית לא קטנה...
-
- 8 תגובות
- 822 צפיות
-
-
זה המוד הראשון שלי מערכת לשליטה ב 4 מאווררים עם תאורה מתחלפת מאדום לירוק (זה ירוק לא יודע למה בתמונה זה נראה לבן ) הורדת המתח של המאווררים עד למצב של כיבוי אתם מוזמנים לתת דעה www.g2a2l2.pic.co.il
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כתבו פה שממחזרים מסכים או משהו כזה .. אם אני לוקח מסך CRT למעבדת אלקטרוניקה .. כמה הם ישלמו לי ?
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לדוגמא ניקח את הרכיב האינפרה אדום המוצג פה באתר. התיכנות שלא מתבצע מהמחשב והוא יעבוד כל עוד הוא יהיה מחובר לאותו מחשב אם התוכנה שתיכנתו אותו. עכשיו ניקח לדומגא טלויזיה היא לא תלויה במחשב בשביל שנוכל לשלוט עליה אם השלט. השאלה היא האם היא תוכנתה על ידיה מחשב לאיזה גיוק? אם לא ניקח רובוט הוא מתוכנת על ידי המחשב אבל לא תלוי במחשב בשביל לעבוד. יש לו איזה ג'וק האחראי לפעולות שלא שמידע עליו הוכנס מהמחשב. האם זה נכון אם כן מאיפה משיגים ג'וקים כאלה כמה הם עוליםואיך משתמשים בהם? תודה רבה מקווה שהבנתם את השאלה
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היום ניסיתי להפוך את הPALM M100 הישן שלי לLCD האמת עבד פחות או יותר חוץ מהעובדה שהוא מת באמצע (חרא של מגעים) והכל נמחק אני משיג במהלך השבוע הבא ספק כוח של220Vac to 3Vdc שאמור לתקן את זה תוצאות ותמונות בהמשך
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות בקר תאורה למחשב שלי ואני רוצה שהוא יהיה לא יקר כ"כ עד 200 או 250 שקל!! ושיהיה כולל את המנורות וכל מה שצריך תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 879 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, הבנתי שצריך לחבר את החוט האדום לצהוב ואת השחור לאדום, אבל.. איך מנתקים אותם מהמיקום הנוכחי שלהם מבלי לגרום נזק?
-
- 8 תגובות
- 835 צפיות
-
-
זאת קריאה להצבעה על הרעיון שלי לרמקול קטן ( 10סמ ) לביטול רעשים מממכשירים כמו : מקרר , מזגן , מדיח , מכונת כבישסה , מייבש , מאורר והוא כמובן יכול לבטל רעשים מהמחשב . https://www.quirky.com/invent/1170218/action/vote/query/view=trending&categories=all שי
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
עם ראשים מתחלפים ובקרת טמפ' מחיר שפוי בארץ ולא חיקוים
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם.. בפוסט הקודם שלי ביקשתי ממכם לעזור לי לבנות מדברים שיש בבית מערכת RF אבל החלטתי מה אני רוצה לעשות איתה ובגלל שזה הולך לעבוד כנראה עם מתח גבוה של 220 V החלטתי לא לאלתר.. אז אני צריך את עזרתכם. אני הולך לקנות מערכת RF מוכנה מאיביי שכוללת שלט ומקלט. עכשיו אני רוצה לשלוט איתה בכמה דברים: כיבוי המחשב,הדלקת מזגן,מגברים טלוויזיה והאור בחדר. עכשיו במערכת הזאת יש ריליי לכל יציאה ורציתי לדעת אם הם יעמדו בחשמל של בית(220) ועוד שאלה שרציתי שתייעצו לי באיך לבצע את זה,אני רוצה ליצור כפתור שהוא כאילו "חוסך אנרגיה" שאני לוחץ עליו והאור המגברים המחשב והטלוויזיה נכבים.. והבעיה היא איך שמים את כל המכשירים האלה על ריליי אחד. אפשר לתכנת את המערכת הזאת שתעבוד ב3 צורות. לחיצ…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
טוב אז אני אתחיל מזה שאצלי כל הלדים מחוברים בלי שום נגד ישירות לספק ל5V שזה גם המתח של הלדים.. עכשיו לא הבנתי למה לד צריך נגד?? אם הוא היה מקבל 12\7 וולט הוא היה צריך נגד..אבל הוא מקבל כמה שהוא צריך אז למה הנגד?? אצלי הלדים פועלים מעולה בלי שום נגדים ועדיין לא נשרף לי שום לד.. תענו לי על השאלה כי לא הבנתי בידיוק מהמדריך שיש באתר על לדים ונגדים
-
- 8 תגובות
- 762 צפיות
-
-
נשמע לכם רעיון טוב? להדביק על כל חלק פנימי אפשרי במארז, חוץ מבחורי איורור כמובן , פלציב דביק, לדעתכם יוריד משמעותית את הרעש..? המחשב אצלי בחדר - יש בו 6 מאווררים שונים, והרעש מעצבן (איבשה כזאת מרגיזה)...... דעתכם? יש רעיונות אחרים איך..? (המחשב חדש, לא מלוכלך - וכל המאורירים עובדים על 1000-1200 RPM ככה שהם לא הבעיה..) מפרט בצד.. בראל.
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
זה הכלי במידה AWG 18-26. לקחתי מהאתר MODDIY. אתר מעולה אגב, פשוט לא בא לי להזמין מהאינטרנט כי אני בטוח שמלא חנויות פה בארץ מחזיקות את זה במלאי. אני צריך גם כבלים לספק כח, מישהו יודע כמה גייג' צריך ? וגם למאווררים, אין לי מושג איזה גייג' צריך. וגם פינים כמובן, למולקס POWER, ספק כח ומאווררים. החלטתי להכין כבלים שלמים למחשב תפורים בדיוק למידות שאני רוצה. ועוד דבר, איפה אפש להשיג סליבינג לכבלים ? לא פאראקורד. סוג כזה:
-
- 8 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
היי אני כנראה מקבל את המארז הזה במקום הJSP-H550-D שלי,אני יודע שיש למארז הזה אפשרות הרכבה של 2 מאווררי 80mm בFRONT ובBACK ועוד אחד בחלון. האם ישנה דרך לשים במקום ה80mmX2 במארז מאווררי 120mm? אשמח
-
- 8 תגובות
- 984 צפיות
-
-
מצטער על התמונות אין לי משהו יותר טוב... [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
פירקו בעבודה של אבא שלי איזה מיני בר ואבא שלי חשב שאולי אני אצטרך את ה LCD הזה למטרות מודינג... אז הנה כמה תמונות, תגידו לי אם יש מה לעשות עם זה...
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היום הגיע אלי לוח ארדואינו, שהזמנתי מאיביי. שני לדים אדומים להשמה משטחית דלקו כשחיברתי את הארדואינו למחשב- האחד של פין 13 והשני של ה-ON. אז אחרי כמה נסיונות, שהלדים דלקו יפה, הלד של פין 13 פתאום נהיה חלש נורא, נקודתי ממש. בדיקה נוספת העלתה שללד יש בליטונת בפלסטיק השקוף שלו, ממש מעל מקור האור, וללד התקין זה לא קרה. אני חושד שסיבה כלשהי (התחממות יתר, איכות בנייה נומכה, מתח לא יציב... אנא עארף?!) הפלסטיק ניתק ממקור האור בנקודה שבה הוא אמור להיות צמוד, וכך בגלל שבירת האור הוא לא מצליח לצאת. אני קורא את מה שכתבתי ואני רואה שזו שטות מוחלטת: האור לא יכול להישבר לא בזוויות האלו, ולא במעבר מתווך בעל מקדם שבירה נמוך לבעל מקדם גבוה, וחוץ מזה, בהחזרה גמורה לא הייתי רואה שום אור, ו…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-