עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by liorka,

מישהו יכול בבקשה להגיד לי איפה אני יכול לקנות נגדי הספק 25 אוהם 50 ווט? נא לשלוח לי תגובה אם אפשר למייל שלי liorkat@netvision.net.il

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. Started by PrefaceAlumni,

שלום שוב, אשמח להמלצה על מאווררי מארז כמה שיותר זולים ושיהיו גם שקטים.(דגש על זולים ). אני רוצה לקנות 4 מאווררים ולהוציא בערך 100 שקל. תודה

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by PrefaceAlumni,

אהלן כולם! שאלה קטנה, קיבלתי את המארז עם 2 מאווררים עם לדים. שמתי לב כי המאווררים מסתובבים לאט יחסית, אם אנתק את הלדים הם יסתובבו יותר מהר??(הלדים לא באמת נחוצים לי). (הלדים מחוברים למאוורר) תודה

• 1 תגובה
    • 775 צפיות
  4. למישהו יש המלצה או רעיון איפה אני יכול לקנות כזה ? ראיתי אחד ב NEWEGG אבל הם לא עושים משלוחים לארץ , יש מישהו שמכיר אתר שכן עושה משלוחים לארץ ? אני בגדול מחפש VANTEC NXP-205-BK Black Fan Controller Panel - Retail לא אכפת לי גם משהו דומה תודה גם תרשים לבניית אחד כזה לבד יהיה משמח ... לא הצלחתי למצוא משהו ברור וטוב לבדי

• 0 תגובות
    • 675 צפיות
  5. אוקיי קודם כל אני רוצה להבהיר , אני דן פה מהבחינה החומרתית , בגלל מגבלות כאלה או אחרות שיש לי נתחיל מן הציוד: מעבד 1 עם שני יציאות למסך , אחד מובנה לVGA ו כרטיס מסך בשביל DVI 2 מסכים 2 מקלדות 2 עכברים רמקולים +רמקולים/אוזניות (עדיין לא החלטתי ) יש לי 2GB פנימי , ו E6750 ככה שאני לא צופה בעיות של איטיות וכו' עכשיו הבעיה היא בעצם שאני מתכנן את המחשב להיות בחדר 1 , ואת השלוחה שלו בחדר 2 , שבין שני החדרים האלה מפריד חדר אחד יש לי מקום להעביר את החוטים לא לדאוג מהבחינה הזאת , אבל מה שאני חשבתי לעשות זה בעצם לקנות כבל VGA שיהיה מספיק ארוך , וכבל USB כנ"ל , הכבל ה USB יתחבר ביציאה ל מפצל USB ככה שיהיה לי 4 יציאות לעכבר מקלדת רמקולים/אוזניות+יציאה מיותרת למה שאצטרך הקט…

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by HydroIT,

קניתי לא מזמן, כחלק מהמוד שלי, מתג ON/OFF ונגד משתנה. עובדים מעולה, רק ש... זה נראה תעשייתי יותר מדי. יש דרך אולי לייפות את זה? כיסוי מסוג שהוא?

• 1 תגובה
    • 871 צפיות
  7. אני מחפש סרטוט של מתג אור שיהיה גם אינפרא אדום (עם שלט של אזעקה למכונית או משהו) וגם שיהיה במקום מתג איזה כפתור מגע נחמד.. זאת אומרת שיהיה אפשר להדליק/לכבות אותו מרחוק עם השלט וגם עם נגיעה בכפתור שעל הקיר. את החלקים שידרשו אני יוכל להשיג, אבל אין לי ידע באלקטרוניקה כדי ליצור את המעגל עצמו..

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by DanyL,

אני רוצה להדביק כד פלסטיק לקבר של סבתי המנוחה, ניסינו כבר להדביקו בעזרת סיליקון, אך ללא הצלחה. האם יש למישהו הצעה בעזרת מה אפשר להדביקו? תודה מראש, דני.

9. לא רציתי לפתוח את הנושא מוקדם יותר כאן, פשוט כי לא היה לי מספיק "חומר". חלק מהתמונות שצולמו לא מופיעות פה, פשוט כי לא רציתי לדחוף יותר מדי תמונות לעמוד... אז ככה, התוכנית: חיתוך חורים וסידור חורים ב-Antec 900 מוד תאורה למקלדת לחתוך מאוורר 12ס"מ כך שיכנס בצד של המארז יחד עם ה-Tuniq Tower כל דבר אחר שיעלה לי בראש... כלים: דרמל. נגדים, לדים, אלקטרוניקה... מלחם. זמן. הרעיון של התאורה במקלדת הוא למקם לדים בצורה "אסטרטגית" מתחת למקשים, כך שהאור של הלדים יצא מהרווח שבין המקשים. יתכן ואצטרך להוסיף איזה חומר שקוף שיוליך את האור. קניתי לא מזמן (לפני שבוע וקצת?) דרמל, והתחלתי לחקור אותו על חתיכת פלסטיק שהייתה לי. (זאת כמובן, בשביל לחתוך חורים במארז …

• 18 תגובות
    • 3k צפיות
  10. זה פרוייקט בן חודש שלא שהעידכון האחרון שלו היה לפני שלושה שבועות אממ מה שהתבצע בו *סידור חוטים(בתמונות זה לא נראה כל כך אבל צריך לראות מאחורה) *חריטה *אפקט תאורת לדים (בצבע כחול אולי יתווסף ירוק) *צביעה *החלפת קירור מעבד ל zalman 9500 *החלפת מאווררים כלים: דרמל מלחם לוחות הלחמה לדים,נגדים פחיות צבע ועכשיו לתמונות: בלי פלאש: תקריב(בלי פלאש): תקריב נוסף על החריטה(בלי פלאש): עם פלאש: *זה נראה כאילו יש אבק אבל אין זה בגלל המצלמה וזה העידכון:

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by ElemenTal,

סוף סוף המלצמה חזרה מהתיקון, אז כמו שהבטחתי הינה התמונות מהמוד. חריטה - Parkour הלדים - מאוד חלשים בקושי מאירים את החריטה בחושך מוחלט, במצלמה בכלל לא ראו. סידור חותים קטן, תקעתי הכל מאחורי הספק למעלה

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. Started by YogiBear,

לקראת שתי מודים שאני עובד עליהם רציתי להעמיק את הידע הלאקטרוני שלי וללמוד קצת על המושג- "קצר" שנפוץ במיוחד במחשבים. רציתי לדעת איך נוצר קצר ואיך אפשר למנוע אותו. הבנתי שכאשר נוצר קצר לפעמים הוא שורף רכיבים כל שהם. השאלה העיקרית שלי היא איך אני מונע מהלוח אם שלי כאשר אני מתקין אותו במארז שאני בונה שהוא לא יקוצר וישרף.(הוא יחסית חדש וכסף לנסות ודברים כאלה לא הכי קיים ). אם יש דברים להקפיד עליהם בהרכבה וכאלה. זה דבר שיחסית חשוב לי לדעת כי יש לי נסיון בהרכבת מחשבים/פירוק וכאלה אבל לא תמיד ידעתי בדיוק איך זה עובד כשהרבה אנשים אומרים שנוצר קצר במערכת. הרבה תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  13. חיפשתי שעות ולא מצאתי שם או מקום לקנות את זה אפילו... יש לי מארז FULL ATX חדש ובגללו רעשים שלא שמעתי במארז קטן יותר מתעצמים בגלל התהודה בתוך המארז - מחפש כל דרך אפשרית להשתקתו. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 987 צפיות
  14. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=164833.0 בלינק הנ"ל דובר על מעגל שאמור להדליק שורת לדים אחרת כל פרק זמן ומצא חן בעייני הרעיון רק אני צריך את השירטוט יש למישהו את השירטוט???

• 1 תגובה
    • 681 צפיות
  15. אני רוצה להוסיף מסך ל HTPC ,המסך ישמש אותי בעיקר לארגון או לבחירת מוסיקה ולא מעבר. (אני לא רוצה להדליק סתם את המקרן). הייתי רוצה לקבל המלצות למסך כזה. תודה

• 4 תגובות
    • 945 צפיות
  16. Started by itayalter,

האם זה יעזור ? והאם לפתוח 120 או מספיק 80 ? ו... איך עושים את זה בדרך מקצועית ? עם כוס או דרמל ? מבקש עזרה והמלצות

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by EroSenin,

שלום לכולם אני חדש באתר למרות שנרשמתי לפני הרבה זמן. אני מקווה להשתלב פה יפה אני מתכנן פרוייקט די גדול בעוד שבועיים ואני עכשיו נמצא בתכנונים.. המארז שלי הוא hec 6920b בעל יכולת מודינג גדולה, הספק שלי הוא HX520W. אני צריך רעיונות מודינג למארז עלמנת לשפר את יכולת הקירור שלו ואת השקט שלו ואם אפשר גם את היופי שלו. הכילים נמצאים ברשותי. חשבתי בינתתים על הוצאת הגרילים של המארז והלבשת גומי U. מאורר עליון וחלון פרספקט בדלת המארז בעיצוב אישי. אשמח לעוד רעיונות!

• 1 תגובה
    • 746 צפיות
  18. שלום לכולם, יש לי מארז של טרמלטק שבימים אלה עובר אוברול רציני בכל הנוגע לקירור וסידור פנימי,עלה הצורך לחבר מסך היות ובחדר קולנוע שלי המחשב מחובר באופן קבוע למקרן שלא תמיד אני מעוניין להדליק אותו (ובטח לא להדליק סתם לכמה דקות לבדוק עם ירד סרט וכ'). המחשב מחובר מיציאת ה DVI למקרן. (קיימות שתי יציאות DVI מהכרטיס + S VIDEO ). כמו כן קיים כרטיס OB ללא SVIEDO. במקרה נתקלתי במארז דומה מאוד לשלי שהוסיפו לו מסך , http://www.hardware.info/images/news/lanboxht_angleview_450.gif הרכיבים במחשב: מארז LANBOX http://www.thermaltakeusa.com/product/chassis/vf1000_index.asp מעבד Q6600 זכרונות של GSKILL 800MHZ 4 GB כרטיס מסך SAPPHIR HD2600 PRO 512 MB לוח של ASUS P5KV M ספק של SWEEX 650 W אני…

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום אני חושב שזה לא קשור לפה אבל שאלתי שאלה בנושא הזה בשפות תיכנות וזה לא הלך כול כך טוב לפני כמה חודשיים הנושאים שאני לא מבין הם: 1.פישוט פונקציות בוליאניות{הפישוט אותיות} 2.פונקציה קנונית{לימד רק חצי שיעור ואף אחד לא מבין :-\} 3.תיכנון מערכת צירופית 4.מערכת שלמה{פישוט דרך NOR או NAND בלבד או גם וגם פעם אחת} מחר יש לי מבחן כמו מתכונת ועוד יומיים מתכונת במיתוג אבל גם מחר יש מבחן חוזר במתכונת במטמטיקה 003 תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by Crazy Timmy,

שלום לכולם ברצוני לבנות מקלט אינפרא אדום למחשב מצאתי סירטוט מה שרצתילדעת האם מישהו כבר הרכיב לפי המעגל הזה וזה עבד לו .?... את העינית יש לי ממכשיר DVD ישן ככה שיש לי את כול הרכיבים תודה לעוזרים או שעדיף את המעגל השני ? [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. יש לי נגן mp4 (404 archos ) בין הטובים ביותר. באמת אחלה נגן, ולשמיעת מוסיקה הסוללה מספיקה בהחלט . הבעיה היא שבכל מה שקשור לוידיאו הוא שותה חשמל כמו מטורף והסוללה המובנית נגמרת כמו כלום. המכשיר דורש לטעינתו מתח USB , כלומר 5.2 וולט . עלה לי הרעיון לרכוש סוללה 6 וולט נטענת מבוססת חומצה עופרת- lead acid נפוצה וזולה שניתן להשיג כמעט בכל חנות חשמל ולהשתמש בה לצורך אספקת מתח לנגן במצבים בהם אין קירבה לרשת החשמל הביתית. השאלה היא האם עלול להיגרם נזק למכשיר אם הוא יקבל 6 וולט במקום המתח שלו הוא מתוכנן -5 וולט ? מדובר ב-16 אחוז יותר מהמתח הרצוי . האם הפער הזה במתח עלול להרוס את המכשיר ? שימו לב שמדובר בנגן יקר למדי . אם המתח הזה מוגזם , האם ישנו בשוק איזה מתאם\שנאי\ טרנספורמטור שמ…

• 28 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. Started by Snirs69,

שלום לכולם, ניסיתי לחבר לד לכונן DVD {השתמשתי בחיבורי המתח שלו} ונסרף לי מין משו מוזר כזה שנראה כמו כבל ריבון קטן ושטוח. למזלי ניתן להחליף את הכבל הזה{הוא ניתן לשליפה} אך אני לא יודע מאיפה אני יכול לקנות אחד כזה. כתוב עליו youngshin awm 2896 30v 80c vw-1. מישהו יודע מאיפה אני יכול להשיג כזה?! תמונות: בתודה מראש, שניר.

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by Moty_p,

טוב נו, אין לי ממש כותרת מתאימה, פשוט נדהמתי לגלות את זה: http://www.metacafe.com/watch/360955/9_volt_battery_hack_youll_be_surprised http://www.metacafe.com/watch/773138/12_volt_battery_hack_youll_be_surprised מה אתם אומרים? אמיתי?

• 40 תגובות
    • 4.2k צפיות
  24. Started by infest,

שלום לכולם, ברצוני לרכוש קבלים של Sanyo או Nichicon (קיבולים של בין 330 ל-1500 מיקרופרד ומתחי עבודה של בין 6.3 ל-16 וולט). יש לי כוונה להשתמש בהם על מנת לתקן מספר לוחות אם ישנים.. האם למישהו יש מושג איפה אפשר להשיג קבלים של החברות האלו בארץ? אם אין זמין בארץ אשמח להצעות לגבי ספק טוב מחו"ל, והצעות איך ניתן למזער עלויות של מכס, דמי משלוח וכו' (אין לי כוונה לבזבז יותר ממאה דולר כולל הכל). תודה רבה מראש לכל העונים.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by Snirs69,

שלום לכולם! זהו הפרויקט הראשון שלי אז תאחלו לי בהצלחה! ;D אז ככה.. הפרויקט הוא להפוך מחשב ישן לערכת מדיה סנטר. חומרה לוח אם:Gigabyte 7N40 מעבד:AMD Athlon 2.6GHz זיכרון:1GB זיכרון קשיח:30GB מה בתכנון: לבנות מארז מאפס לפי סקיצות שהכנתי לצבוע את המארז לחתוך את המארז ולעצב אותו יפה להכין תאורת לדים פנימית Done להכין מקלט אינפרא אדום Done להכין תאורת לדים לכונן דיסקים Canceled לצבוע את כונן הדיסקים לשחור Done להכין מסך LCD שיהיה בקדמת המארז סקיצות: מלמעלה, כפי שאתם רואים אני מתכנן חיתוך במארז, החלקים הלבנים הם מקומות שאני הולך לחתוך{העיגול למאוורר...} מקדימה. לא הוספתי ציור של הפנל הקידמי כי זה קצת קשה לצייר את זה. מהצד מהצד השני. הסבר: הקופסה ה…

• 71 תגובות
    • 9.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.