אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
היי, רציתי לשאול, בבעלותי מלצמת אבטחה הצורכת 3 וואט, ו"בנק כוח" (סוללה ניידת) לסלולר, בנפח של 20,000 mAh, כמובן שהחיבור הוא USB, השאלה שלי היא, לכמה זמן מספיקה הסוללה הניידת על מנת להפעיל את המצלמה? אין לי כל כך הבנה בחשמל לכן מקווה שלמישהו פה תיהיה התשובה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לבנות מצלת IP לבית באמצעות ארדואינו ומצלמת DVR HD של רכב, כך שהמצלמה תהיה נגישה דרך ממשק WEB מרחוק, אבל זה כבר אתגר לשלם מאוחר יותר. תחילה אני צריך לחבר את המצלמה לארדואינו בדרך שתאפשר לי לדגום את הוידאו. יש לי כרגע את הרכיבים הבאים: 1. ערכת Starter KIT של Arduino Uno R3 2. Ethernet Schield 3. בקר Bluetooth למצלמת הרכב יש את היציאות הבאות: 1. mini usb עבור מתח או חיבור ל- PC, כשמחברים ל-PC לא ניתן לצלם, רק לקרוא את תוכן ה- SD. 2. SD עבור כרטיס זכרון 3. AV אנלוגי לכבל 3.5MM ו- RCA בצידו השני. המצלמה ניזונה מסוללת 3.7 וולט כך שהיא יכולה בקלוט לקבל מטח ישירות מהארדואינו. למישהו יש רעיון, מה היא הדרך היעלה ביותר לחבר את המצלמה לארדואינו אונו? אני חשבתי על ה…
-
- 2 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
ברשותי מצלמת ENDOSCOPE מתוצרת סין של 16$ האיכות שלה מספיקה לי בהחלט. עכשיו צריך למצוא איך אני מחבר אותה למסך LCD קטן של רכב (של המצלמת רוורס או משהו בסגנון) ששם החיבור הוא AV למישהו יש פטרון יצירתי? זה חייב ליהיות נייד וקומפקטי עד כמה שזה אפשרי. המסך יהיה קטן בגודל של אייפוד או אייפון בתקווה למצוא כזה. יש ברשותי אייפוד טאצ' 4G ו HTC XE אולי זה יעזור לפטרון... אשמח לרעיונות, תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום יש ברשותי מצלמת רווס של רכב, איך אני יכול לחבר אותה למחשב שתיהיה מצלמת אינטרנט? מה שידוע לי שהיא צורכת 5V יש תמונה תודה
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר את המצלמת רשת שלי שמתחברת בUSB למסך LCD 3" בערך. האם זה אפשרי? אני לא רוצה להקליט או משהו, רק שיראו דרך המסך
-
- 7 תגובות
- 6k צפיות
-
-
יש איזה מכשיר שהוא עובד על חיבור של מצת של רכב ואני רוצה להפעיל אותו בבית בלי רכב יש אופציה כזאת ? אם זה עוזר אז יש מחשב שיכול לספק חשמל אם לא אפשר גם לקנות מתאם ל12V אבל איך בדיוק אני עושה את החיבור בניהם ?
-
- 19 תגובות
- 8.4k צפיות
-
-
יש לי דילמה קניתי כמה קתודות והו באות בזוגות רציתי לדעת אם אני יכול לשים קתודה מחברה אחת עם משנק של חברה אחרת(או שזה סיכון שהיא תתפוצץ?) מבחינת חיבורים הם אותו דבר בדיוק אבל אני לא יודע עם מבחינת זרם יש תקן שווה לכולם? (ניסיתי למדוד עם רב מודד אבל יש לי רב מודד ישן מאוד והוא לא מראה לי על כמה זה הוא רק קופץ עם המחוג עד הסוף..)
-
- 4 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום, יש לי את המוצר הזה: http://www.ebay.com/itm/New-3-Ways-ON-OFF-220V-240V-Light-Digital-Wireless-Wall-Switch-Remote-Control-/310629140512?pt=Home_Automation_Controls_Touchscreens&hash=item4852f08820 עכשיו בחדר יש מתג מחליף/חלופי, איך אני יכול לחבר אותו שיהיה "מסונכרן" עם מפסק האלחוטי הזה?
-
- 10 תגובות
- 7.6k צפיות
-
-
ברצוני לדעת האם ניתן לפרק את כפתור ההפעלה של המחשב {או לחלופין לחבר אחד אחר} ולעשות לו חוט מאריך שיצא מחלקו האחורי ושלבסוף יגיע עד השולחן מדובר על מרחק של 3 מטר לכל היותר
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום מעוניין להוסיף מתג נוסף לשער חשמלי שעובד על 12v ac. להוציא קו נוסף מספק הכח הקיים די בעייתי מבחינתי (מרחק, נגישות וכו') לכן חשבתי להתקין את המתג החדש בעזרת ספק כח חדש בנוסף לקיים. רציתי לשאול קודם כל אם זה אפשרי ואיך לחבר את המינוס מהשער - ל2 הספקים? או שמספיק רק מהמתג המקורי? תודה! זה המנעול המדובר: https://www.bitter.co.il/product/11/מנעול-חשמלי-אסימטרי-822.aspx
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
- 3 followers
-
-
ערב טובמה אתם יכולים להבין מהתמונה? אני מתכוון לחיבורים ולמתח שכל אחד מהם מוציא
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חשבתי לחבר נגד לרמקולים כדי שלא יתחילו לעשן אבל אני לא יודע נגד של כמה אוהם להציב ויש לי זוג רמקולים של מערכת קולנוע ביתי (מטר וחצי בערך) זוג רמקולים של מערכת סטריו וזוג אחרון רמקולים קטנים של מחשב ואת הרמקולים הקטנים חיברתי לרסיבר והם עבדו יפה עד שבא איזה מישהוא הגביר ושרף אותם יש דרך לתקן את הנזק? ואם אני יציב נגד עם קיבולת גבוהה על הרמקולים הקטנים ואני יחבר אותם לשני הקטן והעלוב שלהם (הברירת המחדל כאילו יצאו מהאריזה) הם יעבדו טוב כאילו לא חיברתי שום נגד?
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, עלה במוחי רעיון לשים נגד משתנה במאווררים של המחשב וזה ישמש מעין ראו באס, אם אני לא טועה ניתן לעשות זאת, עשיתי חיפוש ולא מצאתי כלום :'( מישהו יכול להסביר קצת?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני יודע שאני הולך לעשות מעצמי צחוק.. אבל מה לעשות, יש גם כאלה שלא יודעים מהחיים שלהםP: בקיצור- יש לי נגד משתנה בעל 6 חיבורים(תמונה 1). הבעיה היא שלא הצלחתי לגרום לזה לעבוד.. שיחקתי עם זה שעה.. חיברתי את החוטים בכל צורה אפשרית (נראה לי).. אולי מישהו יוכל להגיד לי בפשטות איך מחברים את החוטים? איפה הכניסה, איפה היציאה וכו..? אני אוסיף עוד סירטוט שאודה לכם אם תוסיפו אליו את התשובה לשאלה הקודמת..(: 10X [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם יש אפשרות לחבר את נורת החיווי של הHDD למנורות של המקלדת? חשבתי לעצמי הרי יש 3 נורות במקלדת אחד זה ה NUM תמיד דלוקה אחת זה הCAPS שלפעמים דלוקה ואחת זה ה SCROLL שבחיים היא לא דלוקה איך אני יכול לחבר את נורת הHDD שמארז לנורה של ה SCROLL? זה יהיה מגניב שבמקום להסתכל על המארז כדי לראות אם המחשב חושב המקלדת תהבהב
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חיבור סוללה הפוך יכול לשרוף את המכשיר? אם כן, למה?
-
- 1 תגובה
- 978 צפיות
-
-
אני צריך לקבל 24 וולט. יד לי שתי בטריות צבאיות של 12 וולט. אם אני מנסה לחבר אותן בטור נוצר קצר והבטריות נשרפות. למה זה? כלומר, אם אני לוקח חוט חשמל ומחבר אותו למינוס. לוקח עוד חוט מחבר בין הפלוס של הסוללה הראשונה למינוס של השניהב אח''כ לוקח עוד חוט ומחבר לפלוס של הסוללה השניהנוצר קצר ששורף את הבטריה. למה זה קורה?
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. לאחר חיפוש קצר בפורום לא מצאתי תשובה ל"חידה " : *בחיבור 2 סוללות בטור ,האחת 12 וואלט 72 אמפר, השניה 6 וואלט 1.2 אמפר, אני מבין שהמתח יהיה 18 וואלט , אבל מה יהיה האמפר ? (לפני יום כיפור , אני חייב להפוך את הטרקטורון של הילד לחזק יותר ) תודה צחי
-
- 3 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בתחום הארדווינו, יש לי קצת רקע בחשמל ואלקטרוניקה וגם קצת בתכנות. קניתי לפני כמה ימים את הארדווינו הראשון (בינתיים) שלי mega 2560 r3, אני צריך לחבר אליו סולנואיד שדורש 12V ו-3A. קראתי אתמול שאפשר לעשות זאת עם טרנזיסטור וכו, השאלה שלי האם לא כדאי לעשות את זה עם ממסר פשוט, ראיתי את הממסר הבא המותאם לארדווינו באיביי: http://www.ebay.co.uk/itm/New-5V-10A-1-Channel-Relay-Module-Board-Shield-for-Arduino-PIC-STM32-MCU-Cheap-/251231186076?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a7e8bac9c לא יהיה פשוט יותר לחבר את זה לארדווינו? אני יכול פשוט לחבר Vcc וground ואת פיו הבקרה בלי צורך בשום התאמה נוספת? האם זה מומלץ מבחינת שמירה על הכרטיס שלי מאשר חיבור עם טרנזיסטור? ו…
-
- 5 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
האם ספיקר הלפטופ הזה: https://www.aliexpress.com/item/32594581890.html יוכל להתאים לחיבור לקונטרולר בורד עם תושבת אודיו PH 2.0 ע"י קיצוץ וחיבור קורד הספיקר לקורד עם מחבר PH 2.0 ? בתודה מראש
-
- 0 תגובות
- 700 צפיות
-
-
-
עלה במוחי רעיון נחמד, השאלה היא האם אפשר לממש אותו. כדי לא להעמיס על ספק הכוח הראשי עם כל מיני מאווררים ותוספות מהצד, אני מעוניין לקנות ספק כוח נוסף (משהו זוך, אפילו ג'נרי) ולחבר אותו למחשב כדי שיעבוד במקביל עם המחשב, כלומר יפעל כאשר אני מפעיל את המחשב. לספק הכוח הנוסף אני אחבר הרבה מאווררים ופאנל לשליטה עליהם. האם זה אפשרי? 1. לחבר ספק כוח נוסף שיעבוד במקביל עם מחשב. 2. לחבר אליו הרבה מאווררים. במידה ואי אפשר שיעבוד במקביל עם המחשב, האם יש דרך כלשהי שפשוט אחבר אותו לחשמל ובעזרת כפתור כלשהו אפעיל אותו? תודה מראש, מיכאל!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מצלמה פשוטה שעובדת על 2 סוללות AAA 1.5V אני רוצה לעקוף את הסוללות ע"י חיווט פשוט מחיבורי המתח של המצלמה למצלמה אני מחבר מקור מתח חיצוני מספק כוח ישן של מחשב (12V או 9V אני לא זוכר) כמובן ש 12V זה הרבה יותר מידי - על המצלמה כתוב שמתח עבודה הוא 3.15V ולשם כך בין הספק כח למצלמה אני מחבר Voltage regulator העניין הוא שלא מצאתי כזה רכיב של 3V מצאתי רק של 3.3V שזה קצת יותר ממה שדרוש למצלמה אני רק רוצה לדעת אם זה לא מסכן את המצלמה
-
- 20 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אנ יחושב שאני צריך עוד ספק השאלה איך אני מוסיף ויכול לפתוח אותו בפתיחת המחשב או משהו עוד שאלה מהו ספק ג'נרי אל תנעו לי ותגידו לי חיפוש כי חיפשתי הרבה ומצאתי איזה מדריך אבל התמונות נפלו ולא הבנתי וגם אחד המנהלים אמר שש מדריך על זה בסטיק ולא מצאתי
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים, למישהו יצא לחבר אי פעם עכבר אופטי לארדואינו שלו? אשמח להבין איך עושים את זה (איך קוראים ממנו נתונים וכדומה)? תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-