עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by halo,

איך מחשבים תערך שלו? מה זה 103 ומה זה 503?

• 3 תגובות
    • 845 צפיות
  2. Started by Elad128,

שלום, בעקבות הפוסט הזה (אין צורך לקרוא. מצרף רק כדי בשביל הרקע): https://hwzone.co.il/community/topic/564537-%D7%9C%D7%9E%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%90%D7%AA%D7%A8-https123dcircuitsio/?page=1 שהוא המשך לפוסט הזה: https://hwzone.co.il/community/topic/563294-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%94-%D7%91%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%A2%D7%92%D7%9C-%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9D/ רציתי לבדוק ערכים עבור מעגל שיפעיל את המקטעים של התצוגה. כל מקטע יורכב מהמעגל הבא (מצרף שירטוט): למיטב הבנתי, בנגד שמחובר לבסיס R2, אוכל לבחור ערך של כמה קילו-אוהם. לפחות 4k בלי בעיה ולא תהיה פגיעה בזרם שיעבור דרך הלדים. כמובן שזה במטרה להעמיס על…

• 3 תגובות
    • 3.7k צפיות
  3. Started by fers,

תקשיבו היום היה לי שיעור על זה ורק התחלנו אבל השתחררתי בגלל איזה סיבה. עכשיו יש לנו בוחן אחרי החופש ואני צריך תעזרה שלכם. ממה שלמדנו בהתחלה יש שחור אדום צהוב וכל הצבעים האלה . עכשיו מה שלא הבנתי זה נגיד יש לי בנגד צבע זהב 5 אחוז חום שחור חוםאז אני לא מבין למה זה יוצא 100 זה לא אמור לצאת 101 מה הקטע פה אני לא הבנתי כי לא הייתי ויש עוד תרגיל נגיד צהוב סגול צהוב אז סגול זה 4 וסגול זה 7 אז למה זה יוצא 470000? אז סתם מהגיון הבנתי שנגיד צהוב זה 4 אחרי זה 7 ואז כאילו צהוב זה ה 4 אפסים אבל מישהו מוכן לפרט על הכול בשבילי בבקשה זה ממש דחוף עם אני יכשל יעיפו אותי מהפרוייקט הזה ...

• 6 תגובות
    • 3.2k צפיות
  4. Started by dorviper,

אני רוצה לעושת מודינג של שני לדים כחולים בעכבר... 1.איפה אני יכול לקנות לדים? 2.איזה גודל של לד צריך? בכל עכבר זה שונה או שאותו דבר? תודה עריכה: זה העכבר אם זה עוזר....http://images-eu.amazon.com/images/P/B00006IZBG.01.LZZZZZZZ.jpg

• 14 תגובות
    • 990 צפיות
  5. אני צריך בדחיפות את התמונות של הפרויקט הזה ואם יש לך עוד פרוייקטים מופרחים שכאלה שלחו לי ליניקים בבקשה

• 6 תגובות
    • 714 צפיות
  6. Started by freerider,

שלום יש לי סוללה ניקל מטל חדשה, ללא מטען. האם אני יכול לחבר אותה עם שנאי מתאים ישר לזרם החשמל ? הסוללה 13.2V 4500mAh, האם אני יכול לקחת שנאי 13.2V (או 14V) ולחבר את הסוללה ישירות לשקע ? אין צורך במטען מיוחד ? אם השנאי הוא 1000mAh, אז הטעינה תהיה 4.5 שעות ? המון תודה

• 2 תגובות
    • 903 צפיות
  7. Started by contA-,

שלום לכולם, אני בונה מערכת קירור מים שבין מרכיביה תהיה פלטייה. (לינק לפלטייה:http://www.frozencpu.com/ex-blc-108.html) מאחר והספק שלי לא חזק מספיק עבור הפלטייה, אני צריך שנאי שמתחבר לחשמל בקיר (אני חושב שזה עדיף מאשר לקנות עוד ספק כוח) וכמובן שאין לי מושג מאיפה להשיג כזה.. תוכלו להמליץ לי על שנאי (ומקום שממנו ניתן להשיג שנאי כזה) שנותן מספיק כוח בשביל להפעיל את הפלטייה הזו? (לפי מה שהבנתי בלינק שנתתי היא צריכה שנאי שמספק 25A,תקנו אותי אם אני טועה). תודה, עמית

• 18 תגובות
    • 2.6k צפיות
  8. Started by kkffiirr,

ראיתי ברשת את הרעיון לביצוע הפעולה באמצעות ספק כוח של מחשב, הבעיה שבמסך שאני מתעסק איתו יש חיבורי 5V ו 14V האם ניתן להשתמש בספק כוח של מחשב לפעולה כזו?

• 25 תגובות
    • 4.7k צפיות
  9. שלום חברים, יש לי מטען לרכב עם 4 פורטים ואני ממש מרוצה ממנו, בעיה היא שכל פעם צריך להדליק אותו, כלומר, יש לו כפתור שצריך ללחוץ ברגע שרוצים שידלק והוא נשאר ולק קבוע עד שמופסק החשמל (כיבוי של הרכב) עכשיו זה ממש מציק ודופק לי את כל התכנון.. כי רציתי לחבר אליו מצלמת רכב שיש לי אבל זה מצריך ממני כל פעם להדליק אותו, ולא תמיד אזכור. אני מאמין שהפיתרון הוא דיי פשוט אבל לא סגור על זה, חשבתי לסגור מעגל בכפתור (בעצם לעקוף את הכפתור) אבל בגלל שזה כפתור ולא מתג, אני לא יודע אם זה בסדר ומה לחבר למה... מצרף תמונות לכאן אולי יעזור, במידה וצריך אוסיף תודה מראש!

10. Started by xgamer,

שלום לכולם היום קניתי כמה חלקים ואני משדרג ת P1 שהיה לי קניתי לוח מעבד וכרטיס מסך חדשים (זכרונות עוד מעט) עכשיו יש לי מארז של P1 יש לי בעיה קטנה בספקים הישנים היה כפתור כזה שלוחצים עליו ואז המחשב היה נדלק עכשיו הוצאתי תכפתור הזה כי אני מחליף תספק. נשארו לי כפתור של ריסט וכפתור סטנד-ביי הכפתור של הPOWER נשאר בלי לחצן כי הוא היה מותאם לספק. אז עכשיו יש לי שתי כפתורים כמו של הריסט שאלתי היא אם אני יכול לחבר את החיבור של הסטנד-ביי שיהיה זה שמפעיל תמחשב? הלחצנים של הריסט והסטנדביי הם קפיצים כאלהת לא נשארים לחוצים.

• 6 תגובות
    • 680 צפיות
  11. Started by Shasoosh,

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1208056 עריכה: (אם לא הכי מטורף)

• 2 תגובות
    • 898 צפיות
  12. Started by SuB,

שלום לכולם! הבטחתי לכם סליבים וקיימתי. אז הנה לכם תמונות של המחשב שלי מוכן עם הסליבים החדשים, שלקחתי מכיסאות חדשים שקיבלנו לבית ספר, תהנו! תמונה לפני הסליבים: --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- אחרי: מחכה לתגובות!

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. Started by aviram20,

אני חדש פה ורק היום הצלחתי להיתחבר לאתר אחרי נסיונות אין סופיים אבל בסוף הצלחתי בכול מקרה הנה המדריך מספר 1 מבית אבירם מדריכים ;D מצרכים חיבור מולקס איזולירבד לדים (רצוי אולטרה ברייט) אני בחרתי באולטרה ברייט אדומים חוטי חשמל דקים מספריים צינור שקוף אזיקונים (רצוי) ונגד ייאלה מתחיחלים 1לוקחים את החיבור מולקס וחושפים את שני החוטים שיוצאים ממנו אלה שבתמונה לאחד מהם מחברים נגד לצד אחד ואת הצד השני מאריכים עם חוט ועוטפים עם איזולירבנד 2 לוקחים את הלדים ומחברים לכול רגל חוט באורך הרצוי בשתי צבעים שונים ועוטפים עם איזולירבנד 3 מחברים את הלדים (כמה שרוצים) לחיבור מולקס ועוטפים את החיבור עם איזולירבנד מכול לד יוצא שתי חוטים ומהאדום והשחור של המולקס גם יוצא…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by Bose,

אז ככה, יש לי פוקסוקון דיאבוליק גיימינג (תמונה בלינק) http://www.hltechnology.com/image/diabolic.jpg מורכבים עליו כוננים אופטיים לבנים וזה ממש מכער אותו. אז מה שאני רוצה לעשות זה לצבוע את הכוננים בשחור שיתאימו למארז אבל אני רוצה שתאמרו לי באיזה סוג צבע אתם משתמשים ושלא יחדור לכונן ויהרוס אותו או משהו :

• 6 תגובות
    • 723 צפיות
  15. Started by WiSe-Man,

אם זה כבר פורסם פה אז סורי ;D http://thehottestgadgets.com/2008/05/25-computer-case-mods-00432

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. נאבד לי החלק המפריד בין הפלטה התחתית בביג טייפון לבין הלוח אם אני חייב רצועת פיויסי מאיפה אפשר להשיג?

• 0 תגובות
    • 675 צפיות
  17. Started by e-r-a-n,

בהשראת אחד מיומני הפרויקטים בפורום, אני מעוניין לייצר כמה מדבקות עם לוגו\כיתוב עבור מחשב נייד. באילו חומרים עלי להשתמש כדי לקבל תוצאה איכותית? ברשותי מדפסת הזרקת דיו. אם אופציה ביתית אינה מתקבלת על הדעת, האם מישהו מכיר היכן ניתן לעשות זאת ע"י שליחת תמונה לחנות\בעל מקצוע בירושלים או מחוצה לה?

• 0 תגובות
    • 863 צפיות
  18. Started by thedag,

שלום, מישהו פה בנה או יודע איך לבנות מקלט IR למנורה בחדר, אשר נשלט על ידי מתג פשוט בקיר. אשמח לעזרה, THEDAG

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  19. Started by MacGyver,

תמיד שיגעה אותי השאלה הזאת.... איך זה שבמודים בחו"ל יש אנשים שפשוט משנים את המחברים(USB,PS2 וכו'....) לדוגמא: וזה מופיע מתחת: שבת שלום איתן

• 8 תגובות
    • 790 צפיות
  20. Started by pc student,

חברה נתחתי ספק ישן ומצאתי שם מעביר ac -dc עכשיו מלחם ולוח הלחמות זה הדבר היחיד שאני אצטרח או לא?ועוד משהו מישום מה ראיתי שיש רק אאוט פאט ולא אין פאט האם זה אומר שהקטודה מתחברת למינוס?

• 0 תגובות
    • 703 צפיות
  21. אפשר לחבר מסך/פאנל ב5.5 שיציג טמפ' מהביוס ולא על ידי חיישנים שלו?? איך הוא יקבל מידע? מהusb אני חושב נ.ב. אולי אפשר לגרום ל hardcano 2 לקבל את הטמפ' מהביוס?

• 4 תגובות
    • 787 צפיות
  22. מה קורה חבר'ה? אני צריך עזרה חשבתי לקנות 2 משטחי פרספקס, לשים אותם בצורת V (הקודקוד יהיה בחלק הקרוב למשתמש), לשים מתחת למשטח העליון 2 מאוררים 120MM (אם תמליצו http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=361956.0 פה עליהם אני אשמח ) הV יחובר עם ציר, כמו בדלתות של פעם, וככה אפשר יהיה להגביה את המחשב לזויות אחרות במידה וארצה (כמובן שזה מצריך בניית תומך בצד השני). העניין הוא שלפי מיטב הבנתי, מאוררים מגיעים ב12/7V לכן, אם אני ארצה לארגן גם מפצל USB שמקבל מתח חיצוני, אני אצטרך לאלתר מקור מתח למאוררים, ובמקביל להמיר אותו ל5V לUSB. שאלותי הן כאלה: יש לכם אולי הצעה אחרת חוץ מפרספקס על מנת לבנות את המשטח הזה? (צריך משהו קשיח וקל). מישהו יודע היכן אפשר לקנות בב"ש? כי אני לא…

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. שלום היום התחלתי את המודינג הראשון שלי,חבר שלי היה בבית שלי והציע לי לעשות מין ציור של X הוא אמר שראה אותו באינטרנט,ונורא אהב בקיצור היום שרטטתי את הציור הנה כמה תמונות של היום. בהמשך יהיו עדכונים של קדיחת החורים חיבור הפרספקס והוספת לדים.דרך אגב באמצע יהיה מאורר. הנה כמה תמונות מהיום: המארז לפני השרטוט- השרטוט הראשוני - השרטוט הסופי -

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by kkffiirr,

אני מעוניין ליצור מעגל קטן שיחלק מתח בין הצרכנים. בכניסה יהיה ספק מיוצב של 12 וולט 5 אמפר. זה יחולק לשלושה צרכנים. שניים יקבלו עד שני אמפר (זה טווח ביטחון, הם לא אמורים לעבור את האמפר כל אחד) ועוד אחד יקבל עד אמפר (כנ"ל, הוא לא אמור לעבור את החצי אמפר). באילו מחברים, ואיזה עובי חוטים כדאי להשתמש? לפי טבלה שראיתי ברשת, 18 AWG אמור להספיק לצרכנים הכבדים. האם זה נכון? תודה

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by eido300,

הי אני רוצה לקנות פרו מיני סיני(אם יש משהו יותר קטן אז עדיף יותר קטן), רכיב max485, ריליי, לחצנים פשוטים ולדים פשוטים. בדקתי באלי אקספרס, והסתבכתי לגמרי, מיליון סוגים של כל דבר, לא ברור באיזה מתח כל דבר עובד, אם יש אפשרות לפתח את הפרו מיני דרך הסביבת פיתוח של ארדואינו, ואם אפשר לחבר אותם למטריצה. אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על מה לקנות. עדיף שהכל יהיה כמה שיותר קטן. לגבי הmax485, (אני לא מחפש דווקא אותו אלא ג'וק נוח לrs485 חד צדדית ונראה שהוא הכי נפוץ, אבל אפשר מבחינתי כל אחד אחר...) אפשר לקנות את הג'וק עצמו וישר לעבוד איתו או שצריך לחבר נגדים וקבלים ועדיף לקנות כבר את המודל? בגדול הבקרים אמורים "לדבר" אחד עם השני דרך הmax485 ולהפעיל את הריליי (כ…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.