אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
העסק עצמו לא מסובך , אבל יש איזהשהיא תוכנה שאפשר באמצעותה להפעיל\לכבות או לשנות זרם נגיד בלד ?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי כולם יש לי לוח שאיתו קיבלתי מסך LCD קטנטן .. המסך יושב בתוך פלסטיק שקוף וקטן .. והוא מתחבר ללוח אם שלי איתו אני רואה נתונים על הלוח וכדומה רציתי לדעת אם אני יכול ''לגנוב'' 20 מיליאמפר ולחבר לשמה לד על אותו חיבור יעודי.. זה יעמיס על הלוח ? לא יורגש? אפשר אולי לשים שתי לדים ? מה אומרים ? (החיבור הוא לערכתי 12 ולט ככה שאצטרך נגד 470 אוהם .. או 100 אוהם ל5V ......) בקיצור , יש סיכון בחיבור כזה?
-
- 3 תגובות
- 978 צפיות
-
-
שלום חשבתי על מודינג נחמד אבל אני לא יודע אם הוא בר ביצוע. רציתי לחבר לד לחיבור הסאונד כדי שיהבהב על פי המוזיקה השאלה היא האם זה אפשרי? האם הלד יקבל מתח? ואם כן אז איזה נגד צריך? תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 707 צפיות
-
-
שלום לכלום יש לי מכשיר ברכב שיש לו חיבור אוזניות אני רוצה לדעת אם אפשר לחבר לד שידלק בזמן שהמכשיר מוציא קול זה למכשיר GPS שיש לו חיבור אזניות 2.5 ופשוט שאני נוסע אם מוזיקה אני בקושי שומע שהוא מדבר אז חשבתי אם אפשר לשים לד כח שמתי שהוא ידבר הלד ידלק ואז אני ידע שצריך להסתכל עליו תודה ליאור
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, עבר קצת זמן מאז ידיי נגעו בכל מה שקשור למודינג, אך בעקבות פרוייקט חדש (בקרוב תראו ב יומני פרוייקטים), אני מבקש את עזרתכם. קצת שכחתי איך יוצרים מעגל מקבילי של לדים UB מהמולקס במחשב. אם אני זוכר נכון, צריך לחבר את הלדים במקביל כאשר על ה+ של כל לד צריך להוסיף נגד,כמה התנגדות צריך? ועוד שאלה, לאיזה חוט לחבר אותו? לחוט האדום של ה5V או לחוט הצהוב של ה12V? תודה מראש על עזרתכם בנושא, בברכת יצירה מ-ו-ש-ל-מ-ת,
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי הנגד יתחמם יותר מידי במתחים שיש ברכב, איך אני מונע את זה? או שנשתמש בנגד של 450 אוהם?
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות 6 לדים של 3.5V אני מתכוון לחבר 3 על חיבור 12V אחד. ובמה כדאי לי לחבר: פרללי או הדרך השניה ? [סריאלי נראה לי] ומה ההבדל ? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ראיתי איזשהו מוד ברשת, אבל הוא היה חלקי ואני קצת משפר אותו, על מנת לבצע אותו, אני צריך לחבר 15 לדים במקביל ל 5V. קניתי היום 15 לדים פשוטים של שקל כ"א והמוכר אמר לי שנפילת המתח של כל לד היא 2V אבל הוא לא ידע כמה אמפר :-\ אני צריך כמובן נגד כלשהו כדי לחבר את הלדים, אבל בשביל לדעת איזה נגד אני צריך, אני צריך לדעת כמה אמפר כל לד.. יש למישהו מושג? אגב, יש לי fluke ואני יכול למדוד זרמים רק שאני לא יודע בדיוק איך... :-X (יותר של אבא שלי מאשר שלי... ;D)
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לחבר 4 לדים בטור למולקס (12V). הבנתי שהזרם אמור להיות 0.02 אמפר (ללד UB) וכל לד דורש 3V, אז איזה נגד אני צריך לקנות?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הסיפור כזה: לקחתי 4 לדים UB, חיברתי בטור חוט צהוב, חוט שחור, ON, היבהוב מעומעם וחלש של הלדים והמעגל מת למה??????? למה 4 לדים, שמחוברים למתח שביוק מתאים להם לא החזיקו אפילו שתי שניות? אומנם לא חיברתי אותם עם נגד, אבל זה הייה רק כדי לבדוק אם חיברתי את הכל בכיוון הנכון, רק לראות שזה עובד... אחרי זה חיברתי בעזרת טרנספורמטור לד אחר למתח של 3V (הבנתי שהוא אמור לעבוד מצויין עם 3.5...), והוא גם נשרף? איפה הטעות שלי? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! תראו את זה: 5 שורות, כל שורה 9 לדים. 2 שורות (2 צבעים) לדים כל לד 2 וולט 30 מילי אמפר 3 שורות (3 צבעים) לדים כל לד 3.6 וולט 30 מילי אמפר אז רציתי לחבר רק נגד אחד לכל שורה, ואני רוצה לדעת איך הכי כדאי לחבר..? ואיזה נגד יש לשים לכל שורה.. וכל זה יחובר למפסק 6 מצבים, רציתי לדעת איך כדאי לחבר את זה, תמונות\סכמות יתקבלו בברכה תודה מראש, re5pect
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי 3 לדים UB שאני לא יודע לכמה V לחבר אותם כי פירקתי אותם מכמה מכשירים איך אני יכול לדעת על כמה V הם עובדים ניסיתי לחבר 2 לדים לסוללה של 9 V עכשיו פעם אחת שניהם עבדו ביחד ושהחלפתי אחד מהלדים בלד אחר הוא לא יכול לעבוד עם השני אז לפי מה שבהתי יש שני לדים שהם עובדים על יותר V והם לא יכולים לעבוד ביחד על 9 V ואחד שעובד על פחות ויכול לעבוד עם שניהם אני רוצה לחבר אותם ישירות למולקס זה אפשרי אם אני מחבר את שלושתם על אותו חיבור??
-
- 4 תגובות
- 891 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם מישהו ניסה לעשות את זה ,אם כן מה היו התוצאות? תודה . ;D
-
- 7 תגובות
- 927 צפיות
-
-
שלום לכולם מתחת למחשב יש לי תעלה ישנה עם כמה חוטי חשמל. עכשיו העברתי טלויזיה לחדר והחלפתי תעלה לתעלה הרבה יותר גדולה (עוד חוטים...) תוך כדי צץ לי רעיון- אני רוצה לעשות שורה של לדים בצע כחול (לפחות כרגע) על התעלה. מהבגרות בחשמל אני לא זוכר הרבה אז רציתי להתיעץ איתכם קצת- את הלדים אני אחבר במקביל כל אחד בניפרד לטרנספורמטור ישן. אם אני זוכר נכון אז המתח שאני מחפש הוא 1.5 אבל מה אם הזרם? אני ממש לא בטוח בקטע הזה (מישהו אמר לי שהטרנספורמטור משנה את הזרם אוטומטי אבל אני מעדיף לוודא איתכם). בכל מקרה לכל העסק אני אחבר מפסק ואולי אני אאלתר איזה משהו שידליק ויכבה אורות בקצב אבל זה יותר מאוחר. השאלה שלי- האם זה יעבוד? או שאני צריך נגדים או משהו אחר? ומה עם הזרם? תודה מראש תו…
-
- 19 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
עשיתי מעגל של לדים לפי צורה אבל הבעיה שלא ידעתי שצריך לחבר בטורי. איך אפשר לחבר את המעגל למצבר 12 וולט ולהשאיר אותו בחיבור מקביל המעגל מכיל 40 לדים שאמורים ליפעול תמיד אני לא יודע בידיוק את הפרטים עליהם אבל הם גדולים ניראים כמו הלדים האדומים שיש בכל מכשיר אבל הם בצבע לבן /שקוף שחיברתי אותם עם נגד למצבר הם עשו אור חלש ובלי הנגד או חזק. זה טוב להשאיר בלי נגד או שהם ישרפו? ועוד 10 לדים שמחוברים בטורי הם מחולקים לשלשות, השאלה לגביהם היא האם לחבר את כל הפלוסים ביחד ומינוסים ביחד עם נגד אחד או נגד לכל שלוש? ולמה? הנגד בשני המיקרים הוא בצבעים חום כתום אדום שחור חום, מי שהביא לי אותם אמר לי שהם מתאימים למצבד מקווה שאני מובן. תודה.
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לדעת איזה מפרט של רכיבים אלקטרונים לקנות כדי לחבר דיודה רגילה בטור ל"לד" (שהיא גם דיודה) , אזה מתח (Volt) צריך להפעיל מעגל כזה. אני הולך לחבר כ-100 לדים במקביל , אני צריך לדעת אזה כדאי לקנות ואיפה !? המטרה הסופית של העבודה הזאת היא פרוייקט משותף שלי עם בני בן ה-10 בבנית "סימולציה של מסך מחשב בהפעלה בינרית (על ידי מתגים)" אודה לכם מאוד על העזרה. ZOSO ( רק הזקנים יודעים מי זה )
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום יש מלא לדים בבית ורציתי לשאול כמה לדים אפשר ל"להעמיס" על חיבור מולטקס אחד, שכל אחד פועל בזרם של 4v??
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום! אני רוצה לחבר 8 לדים ub ליציאת usb איזה נגדים אני צריך בשביל זה? ואם אפשר גם תרשים קטן תודה מראש, אילון!
-
- 1 תגובה
- 648 צפיות
-
-
אני מעוניין לחבר לד/ים (תלוי כמה אפשר) לUSB של המחשב (USB 1 אם זה משנה) ואני יודע שזה אפשרי (כמו הלדים האלה שמתחברים לUSB של מחשב נייד כדי להאיר על המקלדת) אופציה של כיבוי דרך המחשב זה יהיה נחמד אבל לא חובה
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן, ראיתי את הכתבות על ארדואינו באתר והחלטתי שאני רוצה להתחיל להתעסק עם זה. יש לי רעיון די נחמד ויש לי כמה שאלות לגביו: 1. אפשר לחבר כמות גדולה מאוד של מנורות לד לארדואינו ולשלוט על כולן? הידע שלי באלקטרוניקה דל ביותר, אז תגידו גם במה זה כרוך 2. כמה מנורות לד (בקבוצות של אדום, ירוק, כחול ולבן) יתנו תאורה שמשתווה לזו של 3 מנורות ספירליות? ומה תהיה העלות? בנושא אחר, מבחינת התפקוד של המקלדת, זה אפשרי לחתוך חלק ממנה? זאת אומרת, אם אני מפרק מקלדת וחותך את כל החלק של הנאמפד, היא תמשיך לעבוד?
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות לדים UB כדי שיאירו את החריטה שעשיתי, אני רוצה לחבר אותם במקביל, ולחבר אותם ליצאה פנוייה על הלוח שמיועדת לחיבור של לדים של המארז (כמו הלדים שמהבהבים כשהHD עובד, או הלד של הPOWER...). השאלות: האם המתח יספיק? האם כדאי לי לחבר אותם בטור והאם אני צריך לשים גם נגדים? בגדול אני רוצה לקנות שני חיבורים נקבות, ואחד זכר, ולעשות חיבור ליד הלדים עצמם, כדי שיהייה לי יותר נוח לנתק אותם כשאני רוצה לפתוח את הגג (ששם החריטה...) ועוד שאלה: אני צריך כבלים מיוחדים או שכבלים פשוטים ודקים יספיקו?
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
משיהו יכול להביא לי מדריך פשוט איך לחבר לדים למארז כי במדריך של האתר לא הבנתי כלום
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לפי מדריכים הבנתי שאפשר לחבר רק 4 לדים לחיבור מולקס כי כל לד צורך 3V והמולקס הוא 12 (3*4=12) אבל זה לא הגיוני. הרי למולקס אחד אפשר לחבר מלא מאווררים, ומאווררר אחד לוקח 12V. אז אי אפשר לחבר יותר מ 4 לדים ?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לחבר לדים למחשב וכתוב שהם 12V והחיבור שלהם הם 2 חוטים זהים לחלוטין. אין לי מושג איך לחבר אותם למחשב (ספק הכוח כמובן) ועם איזה חיבור. הנה תמונה של הלדים עם החיבור, מקווה שזה יעזור: http://www.UpFile4u.Net/Files/4v2x2s.JPG תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-