עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום! אני רוצה לקנות את המארז הזה: COMPUCASE CI-6CN1 הוא עולה אצל הדובים 232 ש"ח. אני ניגשתי לאתר של היצרן כדי לבדוק פרטים על המארז וגיליתי שיש גם מקדימה מקום למאוורר נוסף: http://www.hec-group.com.tw/product/product_b.asp?id=8 לא ידוע לי מה הגודל של המאוורר שניתן להוסיף אותו מקדימה, כי לא היה כתוב. אבל רציתי לדעת מאיפה בדיוק המאוורר שמקדימה יכניס אוויר? הרי אין מקדימה שום חור (כפי שניתן לראות בתמונה שהבאתי). אז יש פנל מקדימה שאני מוציא ומאחוריו נמצא החור?

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by SUB-ZIRO,

יש לי מסך LCD אומנם עם 18 חיבורים אבל הייתי רוצה לחפש עליו דפי נתונים ואני לא יודע איך חיפשתי בגוגל אבל ללא שום תוצאות אז ככה על המסך עצמו כתוב (אני מתכוון על לוח ההלחמה) שורה ראשונה TW-107 שורה שניה 94V-0 למטה יותר המסך כתוב שורה ראשונה DATA VISION שורה שניה 122*32 (הכתב יצא הפוך כתוב כך מאה עשרים ושתים כוכבית שלושים ושתים) ויש מדבקה על המסך שכתוב עליה שורה ראשונה 12232- (הקו הקטן מופיע אחרי הספרות) שורה שניה 01SRB שורה שלישית 93.09

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by Big_White,

יש אולי איפה שהאו מדריך ל ג'י קוד בעברית? ועם מישהו מכיר את התוכנה מאח 3 אפשר אולי הסבר קטן איך עושים דברים בסיסים? כמו לדוגמה איך לעשות צרות בסיסיות וכאלה...

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by kolola,

שלום לכם, יש לי 2 שאלות אליכם אני משתמש בחיישן טמפרטורה DHT11 לקחתיח את ההקוד לבדיקת החיישן לפי מה שמופיע בדוגמא, ולקחתי קוד לביצוע טרמוסטט כלל בידקת שינוי מצב. 1. קוד לבדיקת החשיין int chk = DHT11.read(DHT11PIN); // read to check the sensor switch (chk) { case 0: Serial.println("OK"); break; case -1: Serial.println("Checksum error"); break; case -2: Serial.println("Time out error"); break; default: Serial.println("Unknown error"); break; } אם אני מעוניין ברגע שזה מחזיר שגיאה שיבצע בדיקה חוזרת של החיישן אני פשוט צריך להוריד את ה BREAK בסוף השורה? אם לא, איך אלי לעשות זאת ? 2. קוד לטרמוסטט עבור מצב חום ומצב קור. // ---- turn on or off damper in…

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by Big_White,

אז אחרי שעקצתי 6 מאוררים חדשים דנדשים משרת שמצאתי זרוק לי בעבודה. כל אחד 6000 סל''ד עם 110 CFM. הכנסתי 3 למחשב, להורים מפריע לישון. החלטתי שצריך לעשות לזה בקר שליטה כל שהו... הצעות? חשבתי על משהו בסגנון של פוטנציומטר אחד ששולט על מתח של כל המאווררים, ומוריד אותם למתח הכי מינימלי. כרגע יש 2 מאוררים מחוברים ללוח אם עצמו והורדתי אותם לאחוז אחד ב SPEEDFAN אני רוצה לפשט את הפעולה הזאת. רעיונות?

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by DoroZ,

טוב... סיפורון: נכון איפה שמבצעים עבודות בכביש יש מנורות כתומות שמזהירות? חבר שלי ראה שסיימו במקום מסויים את העבודות תיקון וביקש מהאנשים שם מנורה אחת (זה בא עם בטרייה)... קיצר הוא פירק את המנורה הזאת ומצא בטרייה איכותית... חיבר בעזרת 2 חוטים את הבטרייה הזאת לשלט טלויזיה שלו... והוא הצליח ממרחק של 25 מטר לשלוט על הטלויזיה שלו... זה היה לפני שנתיים+... הבטרייה הזאת מזמן הלכה... עכשיו אני רוצה להגביר עוצה של שלט שלי. למישהו יש מושג מה הגורם שהגדיל את הטווח? מתח? זרם?... מה לעשות? אני רוצה שהשלט הזה יחזיק ואני גם לא ממש מוכן לגנוב כזה של עבודות תיקון =\ **אני צריך להגביר את הטווח של השלט מכיווך שהכנתי מקלט IR למחשב ורק ממרחק 3-4 מטרים הוא עובד ולא יותר... ניסיתי להעמיד זכוכית…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. טוב אני עכשיו רוצה לחתוך את החלק העליון של המארז שלי ולשים מאוורר שם אבל.... אני לא מצליח לפתוח אותו. יש שם ברגים מיוחדים כאלה, הנה הבאתי תמונות איך פותחים את זה?! שאלה שניה בקשר למאוורר. למאוורר שלי יש חיבור אפור כמו בתמונה, שמתחבר ללבן ואז יש את המולקס וככה אני מפעיל אותו. עכשיו, אריתי בלוח אם שיש חיבור כמו הלבן, חיברתי את המאוורר ישר לחיבור הזה )זה יותר טוב לי ככה כי יש פחות בלאגן עם החוטים) והמאוורר פעל, אבל הלדים היבהבו. האם אני יכול להשאיר את זה ככה? או שזה מזיק?? הנה התמונה

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. שלום יש לי מטען מצברים שלא מתנתק אוטומטית עים גמר הטעינה, ברצוני להוסיף לו מעגל ניתוק , אבקש רעיונות לבניה עצמית של מעגל ניתוק, או השתלה במטען של מנתק אוטומטי כמו באלטרנטור של רכב, אים אפשר לצרף שרטוט או תמונה של מקומות החיבור במטען מצברים רגיל,

9. Started by 1900GT,

שלום, אני לא כל כך יודע לאיזה פורום מתאימה הבעיה שלי אבל נראה לי שפה זה המקום הכי מתאים. אז ככה יש לי טלויזיה כבר כמה שנים טובות ובחודשים אחרונים מופיעה לי בעיה. הטלויזיה כאילו עושה זום לבד. אין באמת שום אפשרות של זום בטלויזיה אבל מה שקורה זה שרואים קטע קטן יותר מהרגיל.... בצדדים הכל נחתך ומה שהכי מוזר זה שזה משתנה. מדליקים את הטלויזיה ורואים "זום" מסוים. יום למחרת אפשר פתאום לראות "זום" גדול יותר.... פשוט משתנה. מדובר על טליויזיה ישנה (לא LCD או פלאזמה)... למישהו יש רעיון או אולי קרה לו דבר כזה? :)

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by HuGeMouTh,

יש לי מאווררי 2000RPM של COOLER MASTER, מחוץ למארז הם שקטים בצורה מדהימה אבל כאשר מכניסים אותם למארז יש רעש נוראי בגלל התנועה של האוויר (70CFM אם אני זוכר נכון). ראיתי שזלמן מביאים עם המאווררים שלהם מתאם שיש עליו נגד (http://gioli.nl/tweakers/spct/ZMRC56.jpg) ואז אפשר לבחור בין מהירות גבוהה (בלי נגד) או נמוכה (עם נגד). אפשר לעשות אותו דבר רק עם נגד משתנה (אם כן איזה טווח ערכים צריך)? ניסיתי גם למצוא הסבר לבניית פאנל שליטה ולא מצאתי אחד למישהו יש (רשימת חלקים ואם אפשר גם שרטוט של המעגל)?

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by bears,

התקע של העכבר התפרק ואי אפשר היה לסדר את זה אז חתכתי את התקע ונשאר לי רק כבל.. עכשיו,יש לי כאבל של עכבר USB ,חשבתי לחבר את העכבר PS2 לUSB... בכבל USB יש 5 חוטים: לבן שחור אדום ירוק ועוד אחד כסוף ,גלוי כבר. בכבל PS2 יש 4 חוטים: לבן סגול ירוק כתום. הצלחתי "להפעיל " את העכבר אבל המחשב לא זיהה אותו...רק הלדים נדלקו,אי אפשר היה להשתמש בו. איך אני מחבר בינהם?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by RazorJunior,

עיינתי בתרד הזה אבל לא מצאתי מספיק תשובות, אז פתחתי חדש. אוקי, אז אני צריך 2 מפסקים, למטרות מודינג. למפסקים 2 מצבים, עם 3 פינים. במצב ראשון מגושרים הפין הראשון והשני, במצב השני מגושרים הפין השני והשלישי. 1. אחד שייראה ככה: http://www.rotor-parts.com/catalog/images/On-Off%20switch.JPG 2. מפסק כזה כמו שמראים בסרטים שיש בכפתורי שיגור במטוסים. כזה מכוסה בפלסטיק הגנה, ושמרימים את הפלסטיק ניתן להחליף בין 2 מצבים. תודה רבה RJ

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. אני קיבלתי היום את הפרספקס שהזמנתי מהום סנטר, ואני כבר רוצה למקם את הפרספקס כדלת שלמה במארז. עכשיו, הפרספקס הוא בגודל של מטר על מטר, אז אני אצטרך לחתוך אותו שיתאים למידות הדלת (בעזרת דרמל) ואני גם צריך לחתוך בו עיגול עם הדרמל. יש לי דרמל של WOLF, שבו יש מהירויות מ-1 עד 6. רציתי לדעת על איזה מהירות לקדוח את בפרספקס בעזרת הדרמל? (בלקדוח הכוונה היא לעשות את העיגול והדבר השני שאמרתי עליו).

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by MacGyver,

אחרי הרבה מאוד זמן שלא פירסמתי משהו חדש...... הנה GLOWPAD חדש שהכנתי לחבר שלי..... ייש בעיה עם לייקוס..... איתן [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. קבלו הייתי אצל חבר שלי והרכבנו ת'מחשב שלו ופתאום עלה לי רעיון בראש... אולי אם נמתח ברחבי המארז כמה רצועות צלוטייפ\ מאסקינג טייפ\ דאקט טייפ ונשתדל לא לעצור או זרימת האוויר יותר מידי הוא "יתפוס" את האבק? ??? צריך להחליף אותו כל כמה זמן אבל לדעתי זה יעבוד לא רע... ועכשיו עלה לי רעיון נוסף!! מלכודות עכברים דביקות!!! מה אתם חושבים?

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by igarm13,

חברה תגידו עם איזה כלי אתם משתמששים בשביל לעשות חור למוורר 120 אני ביררתי שלמקדחה אין כוסות כאלו גדולים לקידוח אז עם אתם משתמששים???? תודה

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by alfred133,

שלום לכולם אני יודע שהשאלה שלי לא ממש קשורה לפורום זה אבל בכל זאת אולי מישהו יכול לעזור. שמי אלפרד אני סטודנט שנה שלישית בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה . בפרויקט גמר שלי אני צריך חישן שיוכל לעבוד במהירויות גבוהות. החישן צריך להיות מותקן על השמשה האחורית של האוטו מבחוץ ותפקידו לזהות אוטו מתקרב ממרחק מסוים ולהעביר את המידע לנהג. ברצוני לשאול באיזה חישן אני יכול להשתמש כך ש המידע שתועבר לנהג תהיה מהירה מעוד, לכן צריך שהחישן יהיה בעל תכונה לתגובה מהירה מעוד כי הרכבים נוסעים במהירויות גבוהות . וגם שהמראות של הרכב כגון פנסים חלונות לא יפריעו לחישן. תודה מראש על העזרה .

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. אני מחפש מחבר כזה http://www.ebay.com/itm/10Pcs-USB-A-PCB-SMD-Female-Horizontal-Socket-Connector-/231166842412?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35d29e162c אם יש בארץ במחיר שפוי, מה טוב

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by מאפיונר,

איפה אני יכול לקנות דלת שקופה למארז ? תודה מראש !!

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. http://www.metku.net/mods/uv_drawing/drawing.jpg זה יכול להזיק לכרטיס ואיפה אני יכול לצייר בדיוק?

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by YTZ,

אהלן, שוכב לי סאב פסיבי בארון ובא לי להוסיף אותו למערכת שלי שמורכבת ממגבר ו-2 רמקולי סטריאו. המגבר עובד גם בעכבה של 4 אוהם אז לא תהיה בעיה של עכבה אני לא רוצה לחבר אותו רק לערוץ אחד כי אז...אני אשמע רק ערוץ אחד. איך אני מחבר אליו את 2 הערוצים מהמגבר? עריכה: אני לא רוצה לגשר בין היציאות בגלל חשש לשרוף את המגבר, אני רוצה לחבר אותו כביכול לצד אחד שיכיל מונו רק ביציאה (הכניסה היא סטריאו)

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by dbzu,

שלום לכולם!! רציתי לבנות תצוגה של 7 seg שיופיע מילה ואז היא תשתנה למילה אחרת ואז לאחרת ואז מההתחלה סתם דוגמה למשל "I LOVE YOU" בהתחלה יופיע I אחרי 2 שניות LOVE ואז YOU ואז מההתחלה עם פוטנציומטר שישלוט במהירות. רציתי לדעת אם אפשר איזו סכמה לזה או משהוא לא אכפת לי אם זה יהיה עםרכיב שדורש צריבה רק תביאו לי מדריך לבנית צורב ועדיף שיעבוד על מתח usb תודה מראש אילון.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by alfa100,

היי קניתי מספק on-off-on ואני לא יודע איזה רגליים לחבר? הסק כמו מפסק שבתמונה

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by roilevi,

אני מחפש מידע על מתגים חשמליים (פקקים/מפסקים) הנשלטים ע"י מתחים חשמלים נמוכים עם המיקרו בקר אני כבר אסתדר......

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.