עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני מדבר על המעגל הזה: זה הפירוט שיש למטה: אז מה תפקיד הפונציומטר הזה? לווסת את עוצמת האור של המסך? אם כן, אם אני משאיר את זה ללא נגד, אני יקבל כל הזמן תאורה מקסימלית? תודה

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. אני רוצה לעשות סידור חוטים עם שרוולים שזוהרים באור UV, איך עושים את זה ואיפה קונים את זה? (כאלה כתומים או אדומים כמו שיש בתמונות של לאן-פארטיז)

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. שלום לכולם אני מקווה להסביר את עצמי נכון.... יש לי רמקולים יחסית גדולים למחשב... microlab solo 3 mk3 הנה תמונה של האפשרויות ברמקולים : והדרך בה אני יכול לשלוט בעוצמה היא דרך המקלדת או דרך הרמקולים עצמם (לא נוח בכלל כמו שאתם מתארים לעצמכם...) לשלוט ברמקולים דרך המקלדת זה אומנם נוח אבל הרמקולים עוצמתיים מדי והייתי רוצה מתג חיצוני שמקשר בין הרמקולים למחשב דרכו אוכל לשלוט בווליום בדיוק גדול יותר.... ניסיתי למצוא פתרונות בכל מיני אתרים ואני יודע שיש בדיוק מה שאני רוצה לגירסה יותר פשוטה של רמקולים של אותה חברה... הנה תמונה : אשמח אם תתנו לי פיתרון.... תודה

4. Started by ScreameR,

פנבאס לתאורה אני מתכוון, אני רוצה להכין סוג של פאנבאס של 4 סוויצ'ים : 1. קטודה - UV 2. לדים 3. מאווררים של FULL LOAD 4. כבל EL מסביב למארז אני צריך להכין איזה קופסא מיוחדת או משהו? או לחבר את החוטים ישירות ? ובקשר לסליבים אז אני יכול לעטוף איתם גם את החוטים העבים שיוצאים מהספק ?!

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. שלום. יש לי מחשב ישן שמשמש בעיקר לניסויים (התקנת מערכות הפעלה שונות וכו'...) בהתחלה הוא שימש כHTPC בתוך מארז VCR ישן, לאחר מכן עבר לקופסת עץ, ועכשיו שמתי אותו ברמקול רצפתי ישן של סוני. בגלל בעית ההתחממות הידועה, שמתי מאוורר 12ס"מ מעל הלוח אם, למזלי החור היה כבר מוכן בשביל הרמקול שהיה שם, רק הייתי צריך לחבר את זה, בגלל שברגים לא הלכו שם (לא היה מספיק מקום, וגם הרשת הפריעה, והייתי צריך להזהר שלא תקרע) הדבקתי את זה עם דבק חם, נדבק מצוין. (אגב, אם רוצים לייבש במהירות דבק חם, פשוט רססו עליו מקרוב עם ספריי אוויר דחוס, זה מקפיא אותו בשניה ומקשה אותו) ושמתי גם אחד של 80" מעל הספק. שניהם מוציאים (במחשבה שניה אולי הייתי צריך לעשות שהספק יכניס אוויר, כי הוא למטה, ואז ה12 יוציא)…

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by shoonra,

היי אני מעוניין לבנות מוד הכולל מספר לדים בצבעים שונים כשהצבעים יתחלפו בהדרגה מצבע לצבע. יש לי רק ידע בסיסי באלקטרוניקה ולכן אני מעדיף רכיב/מעגל מוכן שיכול לעשות זאת. מישהו יודע איך קוראים לדבר הזה? בתודה רמי.

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. האם זה אפשרי ? יש לי כרגע כבל RCA אחד וזה לא מספיק על מנת להשתמש ב 5.1 אלא רק ב 2.1 . הרעיון שלי הוא להשתמש בעוד 2 כבלים זהים ולחברם בעזרת מפצל אוזניות. דעתכם?

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. בניסוח פשוט, אם אני פותח את ה-Serial Monitor, האם יש למיקרו-בקר דרך לדעת את זה? וכנ"ל כשסגרתי את ה-Serial Monitor. תודה card

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by midnight8,

לא מצאתי מקום לקנות ממנו סליבים שנראו לי טוב אז חשבתי על הרעיון הבא: לשים צינור מזגן על כל החוטים של המחשב אני מדבר על הצינור הגלילי הזה כמו בתמונה למטה מה אתם חושבים שזה יחזיק או יתחמם וישרף אני לא יודע ואני לא רוצה לעשות פאדיחות

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. שלום לכם. אני לא יודע שכאן הפורום הוא הנכון לישאול שאלה. אני לא מבין משהו איך זה יעבוד לי בצורה נכונה. אני אסביר יש לי דיסק קשיח ישן מאוד בגודל 80GB SATA, שמרתי דיסק קשיח בארון הרבה זמן. הוא לא תקין לא מזהה מקולקל. אני לא צריך אותו. מה שאני צריך בפנים דיסק קשיח ישן יש מגנט חזק מאוד. אני פירקתי דיסק קשיח הכל. והוצאתי רק מגנט חזק מאוד. בתמונה רואים מגנט סימנתי חלק קטן איקס ירוק בעליון זה מגנט חזק. מאחורה במגנט לא מושכת מגנט. רק בעליון בתמונה מסומן ירוק איקס חלק קטן מגנט כן מושך מגנט חזק. רציתי לישאול אותכם שאלה. רואים בתמונה מצורף מברג קטן. ויש בעיה במברג הקטן אין לו עוצמה מגנט חזק מברג קטן אין לו מגנט חזק וזה חלש מאוד ונופלים בורגים קטנים כמו למ…

11. מישהו יכול לעזור לי ולתת לי קישור להיכן ניתן לרכוש בארץ *מאריך לכבל 3 או 4 פינן למאווררי מארז? זקוקה גם למפצל כזה (אם יש בישראל בכלל) ועוד שאלה: יש לי בקר מ אוררים KAZE MASTER PRO, איתו יש 6 חוטי חיישנים לטמפרטורה, להכין אני אמורה להצמיד אותם? אם אני רוצה חיישן אחד לכרטיס המסך, אז לאן עלי להצמיד את החיישן? יש לי ASUS 780TI DC2OC הכי חשוב לי זה אזור ה VRM'S של הכרטיס... אז היכן יהיה הכי אידיאלי (מבלי לפרק את גוף הקירור)) הכדי לנטר את הטמפ שלהם? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. אני מחפש מחבר כזה http://www.ebay.com/itm/10Pcs-USB-A-PCB-SMD-Female-Horizontal-Socket-Connector-/231166842412?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35d29e162c אם יש בארץ במחיר שפוי, מה טוב

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by מאפיונר,

איפה אני יכול לקנות דלת שקופה למארז ? תודה מראש !!

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. שלום... אני הייתי רוצה לצבוע את המאווררים שלי... כולם 80 מ"מ ... השאלה שלי היא איך אני מוציא את הפרופלור/מדחף.... מהמאוורר עצמו??..... בתודה אלעד

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  15. Started by amisha,

זה רעיון שעלה לי לראש לעזור להמון אנשים שלא יודעים איזה ראש לבחור וכך נוכל לעזור אחד לשנימניסיון עם ראשים שונים!! נחלוק את ראשים לכמה סוגים : 1.חיתוך 2.ליטוש 3. ראשי חריטה לחומרים רכים כגון פלאסטיק וכו' 4. ראשי חריטה לחומרים מתכתיים כגון נחושת (אני יודע שהוא רכה אבל עדיין מתכת) כסף וכו' 5.רוטרים למיניהם אם מישהו ממליץ על ראש כלושהו נא לפרסם את המס' שלו ואיפה הוא קנה אותו בבקשה אני אתחיל בראש החיתוך המחוזק מס' 426 לחיתוך כללי הוא מיוצר מפיברגלס ומחוזק אחד הראש המפחידים שעבדתי איתם עשיתי חלון שלם ! עם חצי דיסקה אחת ! המחיר שלהם הוא בדר"כ 50 שקל ל 5 דיסקים אבל כשהם לא מסתובבים הם ממש עדינים ונוטים להישבר! קיניתי אותם בהום סנטרבראשון לציון ובפעם האחרונה שהייתי שם כ…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. שלום לכל המבינים והמבינות, אני צריך קצת את עזרתכם, יש לי מתח רשת שמחובר לשנאי ומהשנאי הולך לגשר דיודות. הגשר דיודות יוצר לי מתח פועם, והוא מחובר לטרנזיסטור PNP ונגדים, אני אצרף לך סרטוט כדי שתוכלו לראות. הקולקטור של הטרנזיטור מחובר לרגל INT0 של מעבד p89v51rd2 למכירים. רציתי לדעת לשם מה הטרנזיסטור נמצא? מה תפקיד הנגד בכל מקום מקום, ותתקנו אותי אם אני טועה 510k - תפקידו להכניס לרוויה את הטרנזיסטור כבר בזרמים ומתחים נמוכים מאוד. 1k - אותו התפקיד. 10k - תפקידו למשוך זרם מהגשר כך שהגשר דיודות יעבוד כבר במתח הכי נמוך שאפשר. רוב הזמן הטרנזיסטור נמצא ברוויה נכון? מתי יוצא '0' לוגי לרגל int0 של המעבד? הרי הרגל זו פועלת ב'0' לוגי בלבד אשמח לתשובות ויותר לפירוט…

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. שלום אני רוצה להכין משהו מפרספקט ומאוד חשוב לי שזה יחתך ישר ולא ישאיר סימנים, שמעתי על סכין שחותכת את הפרספקט בלי סימנים , יש דבר כזה? לגבי דרמל וכל שאר כלי העבודה הם משאירים סימן כזה מגעיל ואני רוצה להימנע מזה ושיצא ממש חלק.. האם סכין שחותכת זכוכית תהיה טובה לפרספקט? עוד רעיונות והצעות יתקבלו בשימחה תודה

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by matvey99,

בעקרון אני רוצה לעשות כמה חורים במארז למאווררים ולעשות חלון מעוצב... הקטע הוא שאין לי שום כלי לעשיית מודינג עכשיו השאלה היא כזאת כמה עולה בערך הפריט והאם אפשר לקנות אותו בהום סנטר לפי ידיעתכם... מקדחה \ מבגרה ( מה עדיף ? לעשות חורים לברגים של המאוררים אפשר לעשות רק עם מברגה או אפשר גם עם מקדחה?) (יש המלצה למקדחה מסויימת? כמה שיותר זול) מקדח כוס דרמל( יש המלצה לדרמל מסויים? כמה שיותר זול) הכלי הזה שאפשר לעבוד בגמישות עם הדרמל דיסקים לדרמל הכלי שמשייפים עם הדרמל ( מגיע ביחד?) פרספקס ( מה הגדול שאני צריך לקנות? =X ) גומי U בבקשה תרשמו את המחיר של כל פריט בערך... זה ממש דחוף כי אני רוצה ללכת מחר לקנות תודה.

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by gor84,

ניסיתי לשלוף אחד מלוח אם ישן.... שלפתי ציפורן במקום... איפה ניתן לקנות? תמונה: או או תודה! וגמר חתימה טובה.

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by עומר8,

נישרף לי הנגד במגבר והלך לו הציפוי (הצבעים) יש דרך שבאמצעותה אוכל לדעת מה התנגדותו ? תודה לעוזרים עומר8 :s05:

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by Rnold,

טוב אז החלטתי לבנות כזה, מצאתי מדריך: http://www.instructables.com/id/Music-LED-Light-Box/ זה המעגל: http://www.instructables.com/id/Music-LED-Light-Box/step6/Building-the-circuit/ פשוט וקל, אבל, במקום לחבר מספר לדים ולבנות מעליהם קופסא, חשבתי לקנות ולחבר פס/ רצועת לדים. והבעיה, רצועות הלדים שראיתי מתחברות בחיבור מולקס למחשב, אבל אני צריך שיהיה לרצועה שתי רגליים כמו ללד רגיל ובודד, כי אני לא יודע איך (אם בכלל אפשרי) לחבר את הרצועת לדים עם חיבור המולקס למעגל שאני צריך לבנות. איפה אפשר למצוא רצועת לדים עם חיבורים כמו של לד רגיל? יש דבר כזה? עריכה: מצאתי דבר כזה באיביי: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/LED-STRIP-48CM-HEAD-LIGHT-LAMP-BULB-SUPER-BRIGHT-ORANGE-_W0QQcmdZViewItemQQ…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. שלום! אני רוצה לקנות את המארז הזה: COMPUCASE CI-6CN1 הוא עולה אצל הדובים 232 ש"ח. אני ניגשתי לאתר של היצרן כדי לבדוק פרטים על המארז וגיליתי שיש גם מקדימה מקום למאוורר נוסף: http://www.hec-group.com.tw/product/product_b.asp?id=8 לא ידוע לי מה הגודל של המאוורר שניתן להוסיף אותו מקדימה, כי לא היה כתוב. אבל רציתי לדעת מאיפה בדיוק המאוורר שמקדימה יכניס אוויר? הרי אין מקדימה שום חור (כפי שניתן לראות בתמונה שהבאתי). אז יש פנל מקדימה שאני מוציא ומאחוריו נמצא החור?

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by ShakedB,

קודם כל כמה זמן לוקח במידה שאני עושה פעם ראשונה? ואם אני בכלל יכול לעשות את זה בלי ידע באלקטרוניקה? אני יכול להציג בזה את הטמפרטורות של המפרט?

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. שלום לכולם. יש לי 2 מערכות סטריאו ו-2 זוגות של רמקולים למחשב.איך אני יוצר מהם סוג של מערכת קולנוע ביתית? (אני אציין שיש לי כולה חדר ממוצע ולא אולם קולנוע) ושאלה נוספת: איך מחברים מחשב לטלויזיה?צריך להוסיף משהו למחשב?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. מישהו פה מכיר מקומות שאני יכול לתת להם תוכניות לחיתוך לכיפוף הפרספקס והם יכינו לי את החלקים שאני צריך?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים