עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום לכולם אני לומד אלקטרוניקה כבר שנה שנייה ברמת העיקרון אני יודע את כל סוגי המגברים, מסננים, מתנדים, טרנזיסטורים, ועוד ועוד.. גם את השערים הלוגיים וכל מה שמסביב. עכשיו בבניה אני לא יודע כלום כלומר עוד לא ניכנסנו בבית ספר לבניה חזקה אנחנו בנים מגברים יענו את מגבר הופך מופע מגבר עוקב כל אלה.. אני רוצה לדעת ליבנות מישו יכל לתת לי הצעה לבנייה משהו חביב? עם אני יתחיל יהייה לי הבנה ואני ימשיך בזה... תנו לי הצעות חברה בבקשה.. עכשיו אני רוצה לעשות שפותחים לי את הדלת בחדר זה מצפצף אני יודע שזה פשוט אבל אני רוצה שיסבירו לי איך.. תודה חברה מקווה לעזרה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום לכולם, הפרוייקט שברצוני לממש הוא בעיקרו שלט ל5 מזגנים (כרגע לא 'בית חכם' של ממש, יותר כמו שעון שבת משוכלל) לדוגמא- אני רוצה בשעה 20:00 להדליק את מזגן 1 ולכבותו ב23:00. את מזגנים 2 ו3 להדליק ב22:30 ולכבותם למחרת ב8:00. ושוב את מזגן 1 להדליק ב10:45 ולכבות ב14:00 וכו' וכו'. קטע של דתיים וסעודות שבת, אם מישהו תמה. התוכנית היא לרשת כבל דו גידי מול כל עינית של מזגן וחזרה למרכז בקרה (מילים מפוצצות) = הארדואינו החמוד והנוצץ שלי. מי אני- מתכנת עם שליטה טובה ב C ו ++C, ורקע מוגבל באלקטרוניקה (לא מתבייש ללמוד, פשוט לא יצא לי). מה יש לי- ערכת sparkfun בסיסית + מקלט אינפרא (TSOP38238) + כמה לדים 950nm. במה התנסיתי עד כה- השלמתי חצי מה'ניסויים' של הSIK + כמה מודיפיקציות…

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  3. Started by eladh16,

שלום אני רוצה להזמין את הsensor הזה http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15666 הוא נראה ממש משתלם וטוב. השאלה היא איך אני מחבר אותו למחשב שלי בדיוק? מה לחבר למה? תודה

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. אני צריך דרמל וראשים כדי לחתוך אלומניום ופרספקס ופחיות צבע בצבעים אדום ושחור כדי לצבוע כונן CD ישן ואת המקדימה של מארז COBRA של RAIDMAX

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. אני רוצה שכמה שפחות הם יראו וכמה שפחות יזוזו. אם היה אפשר להדביק אותם לצדדים ולהזיז אותם רק כשצריך הייתי עושה זאת בשימחה (הבעיה שאני אפילו לא יודע אם אפשר) יש לכם טיפים בשבילי ?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אהלן אני מחפש לקנות 3 מנועים מהדגם הזה , מעניין לקנות בארץ , זה הדגם nema 23 ce תודה

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  7. שלום, יש לי לוח אם שאין לו HEADER של USB3.0 אבל יש לו שני חיבורים בצד האחורי של הלוח ובנוסף יש לי מארז FRACTAL DESIGN R3 שיש לו חיבור USB3.0. הפכתי את כל EBAY ולא מצאתי מתאם מתאים. כרגע כבר יש לי כבל מאריך זכר-נקבה. המתאם שאני צריך זה שמצד אחד יהיה לו חיבור 20 פין זכר (יתחבר לנקבה של המארז) ומצד שני מחבר USB זכר סטנדרטי. אם מישהו נתקל אני אשמח לקישור. תודה !

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. תודה מראש לכל העוזרים, למה זה בפורום הזה? כי זה ישמש למטרות מודינג

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by et_gershon,

מישהו יכול להגיד לי מה המחיר בערך של דרמל?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. היי! אני מתכנן לבצע מוד קטן במכונית צעצוע. למכונית כמה לדים ובטריות קטנטנות. נראה לי LR44. חשבתי לחליף אותן בבטריות NiMH נטענות. האם הבטריות האלו נחשבות בטיחותיות? למשל במקרה של קצר, הטבעה של המכונית במים וכו'.. מה לגבי מעגל טעינה, האם מעגל כזה יתאים/כדאי? http://www.circuitdiagram.org/nicd-nimh-battery-charger-circuit.html תודה!

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by explize,

שלום כולם, הכל התחיל שלחברתי, סוג של פריקית אודיו עם חיבה לCD פלייר חיצוני(ולא כזה של המחשב- כי זה הורס את חווית האזנה והטקסיות של הכנסת הדיסק), לפטיפון ששיפצתי לה עם מתאם phono-AUX, ומוזיקה מהמחשב- רצתה לחבר את כולם לאותה מערכת רמקולים הייקפים של המחשב(אינספייר 5400 דהיינו 5.1 עם מגבר בסאב). מכיוון שהילדה סוגרת את המחשב לפעמים בלילה(הנורות לדים של המארז אנטק מפריעות לישון..לכו תבינו) ולכן האופציה לחבר הכל למחשב נפסל, כי המחשב הופך לסוג של מדיה סנטר וזה לא נוח לה. ולקנות עכשיו מגבר וינטג' או לשפץ אחד ולהביא רמקולים נוספים לא ממש מתאים- ומה שנגרא הגיתי בכך יום וליל ועלה לי הרעיון. לחבר את כל המקורות(2 מהם הינם 5.1 ואחד הוא סטריאו) לאותה מערכת רמקולים שכל פעם ניתן להחליף בע…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by RoNeR,

אני מתכנן לבנות htpc בתוך dvd של lg יש לי כבר את כל החלקים בקטן רק אני צריך עזרה בכמה דברים קטנטנים.. אני רוצה להעביר את הצורב דיוידי שיפתח דרך איפה שניפתח הדיוידי בדקתי וזה אפשרי רק הבעיה שלי היא הכפתור.. אחרי מחשב רבה הגעתי למסקנה שהדרך היחידה היא להשתמש בכפתור של הלוח בקרה המקורי של הדיוידי פשוט לנתק אותו מהמעגל שלו ולהלחים 2 כבלי קטנטנים ממנו אל הנקודות של הצורב דיוידי.. עכשיו הבעיה שלי שבכפתור בדיוידי קיימים 2 רגליים ובכפתור בצורב קיימים 4 רגלים... זה אפשרי לחבר בניהם?!? זה בערך ניראה ככה http://www.envador.com/CPUMAG/Images/IMG_1199.JPG ואני מתכנן להוציא 2 כבלים קטנים כמו שהוא עשה פה... מישו חושב ששתי כבלים אכן יתפוס?!?!?! השאלה השנייה... הוצאתי ממכשיר הדיוידי את מק…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. קניתי כונן SSD פנימי קטן והוא לא מתאים למארז. הוא חופשי בפנים. יש איזה מתאם שאפשר להשיג בשביל זה? תודה.

14. שלום, לאחר שחיפשתי הרבה ולא מצאתי אני פונה לכאן. היכן אני יכול להזמין מהאינטרנט מחבר DSUB 9PIN נקבה כמו בתמונה? תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 763 צפיות
  15. Started by card,

שלום נניח קנינו Polyfuse של 0.5A. במשך כמה זמן צריך לעבור בו חצי אמפר כדי שהוא יבצע נתק? ולאחר מכן, כמה זמן לוקח לו בשביל לחזור למצב הרגיל ולהיות מוליך שוב? תודה

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  16. ברצוני לבנות את הפרויקט הבא: http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ אני גר בכפר סבא. אני צריך שתסבירו לי אילו חומרים אני צריך לקנות ואם מישו יודע על חנות באיזור כפר סבא רעענה הרצליה שיש את החומרים אז שיגיד לי.

• 8 תגובות
    • 822 צפיות
  17. Started by schredder,

היי, אני מחפש לקנות באיביי את הקונקטור הזה שבתמונה (רק הקונקטור ללא הפוטנציומטר). המימדים הם: רוחב כ 9-10מ"מ עובי כ 3-4 מ"מ אם אדע איך קוראים לו אוכל למצוא אותו באיביי. תודה

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  18. איפה אני יכול לקנות קתודה קרה למחשב בסביבות 60-70 ש"ח באזור המרכז? חשבתי על pccool הנה לינק:http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=cck-10-b אני מעדיף צבע כחול אבל יש לי שאלה קטנה יש לי מארז:ENERMAX CHAKRA ECA3052 MID TOWER CASE +25cm אני יראה משהו מהקתודה?זה יתאים?איך אני שם את זה? יש לי מארז enermax 3052 ויש לו מאוורר גדול של 25 אני יכול לתלות את זה על הדלת? כאילו מעל המאוורר {שיזהר את המאורר} תודה לעוזרים ובבקשה תעזרו זה ממש דחוף!!

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by PhoenixBoy,

ההודעה הערוכה: לא להתייחס לתגובות עד תובה 4 כולל מפני שהם היו כלפי ההודעה לפני שנערכה.. בניתי את המקלט לפי המדריך והוא לא קולט שום שלט. את המקלט קניתי בא.אבן אלקטרוניקה ואמרו לי שהוא תומך בשלטי tv ושהוא בתדר 40hz. ככה נראה לוח השורות שלי לאחר ההלחמות: מה הטעות שלי? [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 720 צפיות
  20. Started by amadey,

בנייה חדשה – ARC MIDI R2 בזמן האחרון אני מרכיב מערכת חדשה, ובגלל שיש מספיק בסיס – החלטתי לפרסם קצת תמונות. מפרט: I7 4770K Asus Gryphon Z97 + Asus Armor Kit Corsair Vengeance pro 32GB 1600MHZ eVGA 980GTX SC Samsung 840PRO 265GB Seagate Barracuda 3TB Seasonic X-760 AEC MIDI R2 + Corsair AF140 קירור מים: Monsoon Series Two Premium + 35X 240GTS + 280GTX Corsair SP120 2200RPM X2 + Noctua NF-A14 3000RPM PWM X2 EK-Supremacy EVO – Acetal + Nickel EK-FC980 GTX –Acetal + Nickel EK-FC980 GTX Backplate Bitspower Primochill LRT Advanced EK-Ekoolant EVO CLEAR בנוסף השתמשתי בסליב של MDPC לכבלים של המאווררים\משאבה, ובכבלים של ALPHA 18AWG …

• 8 תגובות
    • 5.8k צפיות
  21. Started by CyberBot,

אני רוצה לעשות סויץ' טאץ לזה: http://img.dxcdn.com/productimages/sku_230867_1.jpg שיפעיל לדים המתח זה יהיה חיבור מולקס מספק העניין שאני רוצה לשתמש בו ללא ארדואינו כי זה מיותר או להשתמש בattiny84 שאני יתכנת דרך הארדואינו אבל העדיפות ללא מוח כלומר אנאלוגי ושיהיה TOGGLE תודה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by WiSe-Man,

אם זה כבר פורסם פה אז סורי ;D http://thehottestgadgets.com/2008/05/25-computer-case-mods-00432

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by MacGyver,

תמיד שיגעה אותי השאלה הזאת.... איך זה שבמודים בחו"ל יש אנשים שפשוט משנים את המחברים(USB,PS2 וכו'....) לדוגמא: וזה מופיע מתחת: שבת שלום איתן

• 8 תגובות
    • 789 צפיות
  24. Started by ASTR4L,

שלום לכולם! יש לי שני רצועות לדים המאירות האחת בצבע לבן והשניה בצבע אדום. אני רוצה לבנות מעגל שידליק את הרצועות בצורה הבא. אדום דולק ל15 שניות ולאט האור נחלש ותוך כדי שהוא נחלש האור הלבן נדלק ך15. כך שזה יחזור על עצמו. ללא צורך של התערבות שלי. יש לי קצת רקע באלקטרוניקה תודה לעוזרים.

25. Started by taotao,

אז אני מתקדם עם ה-900D "הישן, בכל מקרה לא יצא לי לתעד את הכל בפרויקט הנוכחי, אבל לקח כמה חודשים עד שנסגרתי על החומרה וכל ההרכבה (עבודה/חו"ל וכו). מערכת מחשב Intel Core i7-5930K ASUS X99 DELUXE Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 2800MHZ Plextor 256GB M.2 SAMSUNG 512GB HDD 2.5 OCZ Fatal1ty 1000W GIGABYTE 280X X2 מערכת קירור בלוקים Swiftech APOGEE HD Ultimate EK-VGA Supremacy Bridge Edition X2 EK-FC Bridge DUAL Parallel 3-Slot CSQ משאבות Koolance PMP-450 Swiftech MCP655 רדיאטורים Alphacool NexXxoS XT45 360MM Alphacool NexXxoS XT45 480MM מיכל/מחברים/צנרת Koolance QD3 TYGON Tubing 1/2 ID 3/4 OD KOOLANCE 452X2 REV 2 מאווררים/בקר Scythe GT 1850RPM X14 Lamptron FC-2 המערכת היא די א…

• 8 תגובות
    • 4.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.