אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי מנורת UV שהוצאתי ממיתקנת טיהור מים של תמי 4 המנורה אטומה למים, על המארז כתוב שהיא 11W .. יש לי 2 חיבורים, שני חוטים לבנים ושני חוטים כחולים כלומר חיבור אחד של 2 לבנים וחיבור שני של 2 כחולים .. מישהוא יודע לאן מיתחבר מה ? וכמה V זה צורך ?
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני שמעתצי שיש ברגים ...אני חושב מסוג של גומי שלא מעבירים וברציות למארז .. ובנוסף אם יש איזשהוא המלצה למשחת גוף קרור ?אין מוסג כלל מה הההבדלים בינהם ...(רק המלצות אישיות) אני קראתי את הפוסטים הנוגעים לזה ...תודה חג שמח
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ספרי צבע רגיל. השאלה היא אם הצבע לא ירד ממנו לידים אחרי כמה זמן? והאם זה בסדר פשוט לצבוע אותו ישר או שזה יכל לגרום לנזק אם יכנס קצת צבע לתוך העכבר דרך החריצים. העכשבר הוא BTC M800 , אם זה משנה.... http://www.btc.com.tw/product/m800.jpg
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אולי מישהו מכיר או ראה או משהו.. אני מחפש לבנות מעגל שהוא ישלוט לי על המאווררים. כלומר כל מאוורר נשלט ע"י פוטנציומטר. אבל, ופה מגיע האבל, אני רוצה להוסיף לכל פוטנציומטר לד ככה שעוצמת הארת הלד תעיד על ההספק שהולך למאוורר. כלומר, כאשר המאוורר בכל הכח אז הלד ידלק הכי חזק, ומתי שהוא הכי חלש שגם הלד ידלק חלש. מישהו יכול לעזור? תודה
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
נגיד אני מחבר למחשב מפצל של אוזניות ואז מחבר שני רמקולים שוני(לשניהם יש מגבר) זה יוריד מהעוצמה?אםכן באופן משמעותי?
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
החלטתי להחליף את הפול טאוור שלי במארז פרספקט שוכב,זה מפנה לי ממש הרבה מקום. אני הולך לבנות אותו מכלום. כבר בדקתי איך הכול מסתדר, והולך יופי. רק יש לי שאלה קטנה, כאשר אני מחבר את הלוח אם לפרספקט ולפי מה שאני יודע פרספקט עושה חשמל סטטי, זה לא יכול לדפוק את הלוח אם?
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכום רציתי לדעת באיזה ראש של הדרמל אני צריך להשתמש בשביל להכין לי גריל למאורר יש לי תמונות של גרילים שהורדתי מהאינטרנט בל אני לא יודע בידיוק באיזה ביט להשתמש לפי מה שקראתי פה צריך להשתמש בראש חריטה אבל מישהו יכול לתת לי את המספר או לתת לי תמונה של זה זה יהיה טוב. בתודה שקד נעים
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש כמה סוגים של קונקטורים מאריהב אבל אני מתקשה מאוד להבין את "כוונת המשורר" בקטלוג שלהם. אני צריך קונקטור נקבה שיתממשק לHeader עם שורה אחת של פינים (בניגוד לIDC הקלאסי שיש לו 2 שורות). [תמונה שווה אלף מילים] גודל הקונקטור צריך להיות 16 פינים ואחד של 4 פינים, אין לי בעיה לקנות 5 קונקטורים של 4 פינים ולשרשר אותם.
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב... סיפורון: נכון איפה שמבצעים עבודות בכביש יש מנורות כתומות שמזהירות? חבר שלי ראה שסיימו במקום מסויים את העבודות תיקון וביקש מהאנשים שם מנורה אחת (זה בא עם בטרייה)... קיצר הוא פירק את המנורה הזאת ומצא בטרייה איכותית... חיבר בעזרת 2 חוטים את הבטרייה הזאת לשלט טלויזיה שלו... והוא הצליח ממרחק של 25 מטר לשלוט על הטלויזיה שלו... זה היה לפני שנתיים+... הבטרייה הזאת מזמן הלכה... עכשיו אני רוצה להגביר עוצה של שלט שלי. למישהו יש מושג מה הגורם שהגדיל את הטווח? מתח? זרם?... מה לעשות? אני רוצה שהשלט הזה יחזיק ואני גם לא ממש מוכן לגנוב כזה של עבודות תיקון =\ **אני צריך להגביר את הטווח של השלט מכיווך שהכנתי מקלט IR למחשב ורק ממרחק 3-4 מטרים הוא עובד ולא יותר... ניסיתי להעמיד זכוכית…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב אני עכשיו רוצה לחתוך את החלק העליון של המארז שלי ולשים מאוורר שם אבל.... אני לא מצליח לפתוח אותו. יש שם ברגים מיוחדים כאלה, הנה הבאתי תמונות איך פותחים את זה?! שאלה שניה בקשר למאוורר. למאוורר שלי יש חיבור אפור כמו בתמונה, שמתחבר ללבן ואז יש את המולקס וככה אני מפעיל אותו. עכשיו, אריתי בלוח אם שיש חיבור כמו הלבן, חיברתי את המאוורר ישר לחיבור הזה )זה יותר טוב לי ככה כי יש פחות בלאגן עם החוטים) והמאוורר פעל, אבל הלדים היבהבו. האם אני יכול להשאיר את זה ככה? או שזה מזיק?? הנה התמונה
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מחשב כזה אבל לי אין חלון הזה לקחתי תתמונה מפה איזה שהיא כתגוריה .. ואני רוצה לדעת איך עושים אותו
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
// USE TO remote control- WD #include <IRremote.h> int RECV_PIN = 11; IRrecv irrecv(RECV_PIN); decode_results results; int a=0; // int b=0; // int c=0; // int d=0; // int e=0; // int green=52; int yellow=51; int red=50; int bluergb=53; void setup() { irrecv.enableIRIn(); pinMode(53, OUTPUT); digitalWrite(53, HIGH); for(int i=50;i<53;i++) { pinMode(i, OUTPUT); digitalWrite(i, LOW); } } void loop() { if (irrecv.decode(&results)) { delay(300); if (results.value == 0x219EA05F) {a=a+1;} // UP if (results.value == 0x219E00FF) {b=b+1;} // DOWN if (results.value == 0x219EE01F) {c=c+1;} // LEFT if (results.value == 0x219E906F) {d=d+1;} // RIGH…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום ברמקולים שבלינק הזה: http://dx.com/p/13mm-x-2mm-piezo-buzzers-black-dc-9v-5-pack-141433 כתוב: "Resonant frequency: 9.0 ±0.5KHz" וברמקולים שבלינק הזה: http://dx.com/p/electronic-sound-shaking-ring-component-with-cap-black-5-piece-pack-141248 כתוב: "Resonant frequency: 4.0 ±0.5KHz" אז מה זה Resonant Frequency? ואיזה ערך עדיף?
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מישהו יכול לעזור לי ולתת לי קישור להיכן ניתן לרכוש בארץ *מאריך לכבל 3 או 4 פינן למאווררי מארז? זקוקה גם למפצל כזה (אם יש בישראל בכלל) ועוד שאלה: יש לי בקר מ אוררים KAZE MASTER PRO, איתו יש 6 חוטי חיישנים לטמפרטורה, להכין אני אמורה להצמיד אותם? אם אני רוצה חיישן אחד לכרטיס המסך, אז לאן עלי להצמיד את החיישן? יש לי ASUS 780TI DC2OC הכי חשוב לי זה אזור ה VRM'S של הכרטיס... אז היכן יהיה הכי אידיאלי (מבלי לפרק את גוף הקירור)) הכדי לנטר את הטמפ שלהם? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מסך LCD אומנם עם 18 חיבורים אבל הייתי רוצה לחפש עליו דפי נתונים ואני לא יודע איך חיפשתי בגוגל אבל ללא שום תוצאות אז ככה על המסך עצמו כתוב (אני מתכוון על לוח ההלחמה) שורה ראשונה TW-107 שורה שניה 94V-0 למטה יותר המסך כתוב שורה ראשונה DATA VISION שורה שניה 122*32 (הכתב יצא הפוך כתוב כך מאה עשרים ושתים כוכבית שלושים ושתים) ויש מדבקה על המסך שכתוב עליה שורה ראשונה 12232- (הקו הקטן מופיע אחרי הספרות) שורה שניה 01SRB שורה שלישית 93.09
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי כרטיס (FireWire (IEEE 1934 ויש לי כבל שבצד אחד יש לו 4 פינים שמתחבר למצלמת וידאו דיגיטלית (DV) , ובצד השני 6 פינים שמתחבר לכרטיס. אני רוצה להשתמש בו כדי ללכוד תוכניות יש מהטלויזיה אבל אין לי חיבור כזה בטלויזיה. האם אפשרי להפוך את הצד שמתחבר למצלמה לפלאג RCA/BNC/RF/S-VIDEO או כל חיבור אחר? אם זה אפשרי בבקשה תסבירו לי איך, עדיף עם שרטוטים. תודה לכולם.
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש אולי איפה שהאו מדריך ל ג'י קוד בעברית? ועם מישהו מכיר את התוכנה מאח 3 אפשר אולי הסבר קטן איך עושים דברים בסיסים? כמו לדוגמה איך לעשות צרות בסיסיות וכאלה...
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מאווררי 2000RPM של COOLER MASTER, מחוץ למארז הם שקטים בצורה מדהימה אבל כאשר מכניסים אותם למארז יש רעש נוראי בגלל התנועה של האוויר (70CFM אם אני זוכר נכון). ראיתי שזלמן מביאים עם המאווררים שלהם מתאם שיש עליו נגד (http://gioli.nl/tweakers/spct/ZMRC56.jpg) ואז אפשר לבחור בין מהירות גבוהה (בלי נגד) או נמוכה (עם נגד). אפשר לעשות אותו דבר רק עם נגד משתנה (אם כן איזה טווח ערכים צריך)? ניסיתי גם למצוא הסבר לבניית פאנל שליטה ולא מצאתי אחד למישהו יש (רשימת חלקים ואם אפשר גם שרטוט של המעגל)?
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קניתי אתמול מולטסקיל של SKILL ויש במזוודה 5 דיסקיות פשוטות . שתים מהן נגמרו תוך דקת שימוש אחת והשאיריות לא מתיצבות כאשר אני מחזק את הבורג בציר והן נעות בעת העבודה חוץ מתנועת המולטסקיל לכן נשברו שתים מהן , איני יודע למה !! אם מישהו יודע שיסביר לי בבקשה . עכשיו אני רוצה לקנות או סט של דיסקיות מחוזקות או דיסקית אחת מצופה ביהלום אני מניח שהדיסקית מצופה ביהלום היא תעבוד עד אינסוף כלומר לא נגמרת נכון ? מה המחירים של הדיסקיות המחוזקות 426 והדיסקית מצופה ביהלום 545 ?
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז אחרי שעקצתי 6 מאוררים חדשים דנדשים משרת שמצאתי זרוק לי בעבודה. כל אחד 6000 סל''ד עם 110 CFM. הכנסתי 3 למחשב, להורים מפריע לישון. החלטתי שצריך לעשות לזה בקר שליטה כל שהו... הצעות? חשבתי על משהו בסגנון של פוטנציומטר אחד ששולט על מתח של כל המאווררים, ומוריד אותם למתח הכי מינימלי. כרגע יש 2 מאוררים מחוברים ללוח אם עצמו והורדתי אותם לאחוז אחד ב SPEEDFAN אני רוצה לפשט את הפעולה הזאת. רעיונות?
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
איפה אני יכול לקנות דלת שקופה למארז ? תודה מראש !!
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
התקע של העכבר התפרק ואי אפשר היה לסדר את זה אז חתכתי את התקע ונשאר לי רק כבל.. עכשיו,יש לי כאבל של עכבר USB ,חשבתי לחבר את העכבר PS2 לUSB... בכבל USB יש 5 חוטים: לבן שחור אדום ירוק ועוד אחד כסוף ,גלוי כבר. בכבל PS2 יש 4 חוטים: לבן סגול ירוק כתום. הצלחתי "להפעיל " את העכבר אבל המחשב לא זיהה אותו...רק הלדים נדלקו,אי אפשר היה להשתמש בו. איך אני מחבר בינהם?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
או קי אני מקווה שזו לא שאלה דבילית יש לי ליד המחשב מאוורר קטן ומגניב שעושה צבעים וכו העניין הוא שאין לי כח להחליך לו כל שבועיים 2 בטריות AA האם יש סיכוי להפוף אותו ל USB???
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני הולך לבנות את זה: http://www.creativemods.com/forums/viewtopic.php?p=46831 החלקים הם פה: http://headwize.com/projects/showfile.php?file=cmoy2_prj.htm אני הולך לבנות את הזה עם הפוטנציומטר ולא הבנתי איזה ציפ אני צריך תוכלו להגיד לי?
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
צהריים טובים אחרי שהפעם הראשונה קיבלתי את המסך גיליתי שישנו קבל נפוח, החלפתי אותו והכל עבד פלאים, שלשום הדלקתי את המסך ואחרי כמה שניות הוא נכבה , אני מדליק אותו עולה תמונה ואז נכבה וחזור חלילה , הייתי בטוח שעוד קבל נפח את חייו , פרקתי את הכל הגעתי לספק ומה הפלא כל הקבלים נראים תקינים. אני מעלה כמה תמונות , אשמח לשמוע לדעת המומחים פה מה עוד יכול להיות לפני שאני הולך להחליף את כל הקבלים- עניין של כמה שקלים אבל חבל על הזמן . תודה ושתיהיה שנה אזחית טובה [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-