אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
נתקלתי בעבר במודולים של נורות ליבון שמספקים כ 11 וולט בזרם חילופין. המדולים האלה קיימים במגוון הספקים והמחיר שלהם דיי נוח. הבינותי שלעומת דימר - שבפעולתו מגביל את הזרם. פה מה שמוגבל זה המתח. וכיוון שמדובר בזרם חילופין - האם ניתן ליישר אותו ואחרי היישור לשרשר ספקים כאלו באותו הסידור ,עם הספקים זהים על מנת לקבל מתח רצוי ?! למשל של 30 וולט או יותר... ישנם ספקים שמגיעים ליותר מ 200 ואט. ב 11 וולט זה בהחלט מכובד ויכול לספק פתרון להרבה דרישות של ספק כח ראוי במחיר שפוי. יש לציין שאין חיבור הארקה. (מה שמפריע בד"כ לשרשר ספקי כח של מחשבים ,לדוגמא.) כניסה 220 יציאה 11.5 200 W עד כמה שאני מבין זה אפשרי אבל אני לא מבין ממש במתח רשת ובמודולים האלה ... אשמח לתובנות בנושא. ניר
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
פנבאס לתאורה אני מתכוון, אני רוצה להכין סוג של פאנבאס של 4 סוויצ'ים : 1. קטודה - UV 2. לדים 3. מאווררים של FULL LOAD 4. כבל EL מסביב למארז אני צריך להכין איזה קופסא מיוחדת או משהו? או לחבר את החוטים ישירות ? ובקשר לסליבים אז אני יכול לעטוף איתם גם את החוטים העבים שיוצאים מהספק ?!
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם. יש ברשותי את המארז של זלמן HD160XT - מארז HTPC עבור קולנוע ביתי, לצערי אין לי את הגלאי טמפ' שמגיעים איתו, לכן אני רוצה לבנות לו גלאים בעצמי: השגתי דוגמיות של טרמיסטורים בכמה ערכי התנגדות, אך אני לא יודע באיזה להשתמש: יש 10K, 15K, 50K. ואיך צריך להרכיב אותם: ישר על הבקר, עם קבל בטור או במקביל וכו. אשמח לעזרה, או שאם מישהו מכיר את המארז הזה, אשמח אם יציין את הנתונים של גלאי הטמפרטורה שלו.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ספרי צבע רגיל. השאלה היא אם הצבע לא ירד ממנו לידים אחרי כמה זמן? והאם זה בסדר פשוט לצבוע אותו ישר או שזה יכל לגרום לנזק אם יכנס קצת צבע לתוך העכבר דרך החריצים. העכשבר הוא BTC M800 , אם זה משנה.... http://www.btc.com.tw/product/m800.jpg
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
// USE TO remote control- WD #include <IRremote.h> int RECV_PIN = 11; IRrecv irrecv(RECV_PIN); decode_results results; int a=0; // int b=0; // int c=0; // int d=0; // int e=0; // int green=52; int yellow=51; int red=50; int bluergb=53; void setup() { irrecv.enableIRIn(); pinMode(53, OUTPUT); digitalWrite(53, HIGH); for(int i=50;i<53;i++) { pinMode(i, OUTPUT); digitalWrite(i, LOW); } } void loop() { if (irrecv.decode(&results)) { delay(300); if (results.value == 0x219EA05F) {a=a+1;} // UP if (results.value == 0x219E00FF) {b=b+1;} // DOWN if (results.value == 0x219EE01F) {c=c+1;} // LEFT if (results.value == 0x219E906F) {d=d+1;} // RIGH…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
נגיד אני מחבר למחשב מפצל של אוזניות ואז מחבר שני רמקולים שוני(לשניהם יש מגבר) זה יוריד מהעוצמה?אםכן באופן משמעותי?
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי יש לי תקע טרנספורמטור לקיר עם יציאה של USB, בלבד. זה תקע אמריקאי ( שני פינים שטוחים) במדבקה שעליו כתוב : INPUT : 100-240V/AC 50/60Hz 150mA OUTPUT : 5.0V == 500mA+-50mA מה שמונע ממני להכניס ( עם מתאם פיזי בלבד) לשקע בקיר , זה זרם הכניסה. כי נראה לי שהקיר נותן יותר ?!?! מה קורה פה ?
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
נישרף לי הנגד במגבר והלך לו הציפוי (הצבעים) יש דרך שבאמצעותה אוכל לדעת מה התנגדותו ? תודה לעוזרים עומר8 :s05:
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חבר'ה, אני צריך מקום שמוכרים בו מחוללי זרם ,לא מצאתי כלום באינטרנט, זה לא בשבילי אלא בשביל אבא שלי, אין לי מושג למה הוא צריך את זה אבל הוא צריך בכל אופן ,אם אתה מכירים חנויות שמתעסקות בכל הקשור לזה תרשמו לי פה, תודה רבה רבה מראש. פשוט תרשמו חנויות ,לא משנה בכמה כסף. ליאור.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מישהו פה מכיר מקומות שאני יכול לתת להם תוכניות לחיתוך לכיפוף הפרספקס והם יכינו לי את החלקים שאני צריך?
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אם אני מחבר למכשיר חשמלי מטען עם זרם גבוהה מדי (5.5V במקום 4.9) המכשיר ישרף או שהמטען יתן רק 4.9?
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
רציתי לשאול אותכם בעניין טכני מסויים הנוגע לסוללה חיצונית שמצאתי ברשת באג . http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6402&perur=2&t=16&c=296 צילמתי את הסוללה וגם את ספק הכוח של ה-wind : http://img371.imageshack.us/my.php?image=msiwindpowersupplaynv6.jpg http://img524.imageshack.us/my.php?image=externalbatteryyy2.jpg ההתלבטות שלי היא האם הסוללה החיצונית הזאת באמת מסוגלת להפעיל את ה-wind . שימו לב שהסוללה נותנת מקסימום מתח של 19V ואילו השנאי המקורי של המחשב נותן 20V . אני לא אלקטרונאי אבל נראה לי שזה גבולי . מבחינת האמפר אין בעייה מפני שהסוללה נותנת 3A והמחשב הנייד מסתפק ב-2A . עד כמה ההפרש של 1V משחק תפקיד ,אם בכלל ? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
זה רעיון שעלה לי לראש לעזור להמון אנשים שלא יודעים איזה ראש לבחור וכך נוכל לעזור אחד לשנימניסיון עם ראשים שונים!! נחלוק את ראשים לכמה סוגים : 1.חיתוך 2.ליטוש 3. ראשי חריטה לחומרים רכים כגון פלאסטיק וכו' 4. ראשי חריטה לחומרים מתכתיים כגון נחושת (אני יודע שהוא רכה אבל עדיין מתכת) כסף וכו' 5.רוטרים למיניהם אם מישהו ממליץ על ראש כלושהו נא לפרסם את המס' שלו ואיפה הוא קנה אותו בבקשה אני אתחיל בראש החיתוך המחוזק מס' 426 לחיתוך כללי הוא מיוצר מפיברגלס ומחוזק אחד הראש המפחידים שעבדתי איתם עשיתי חלון שלם ! עם חצי דיסקה אחת ! המחיר שלהם הוא בדר"כ 50 שקל ל 5 דיסקים אבל כשהם לא מסתובבים הם ממש עדינים ונוטים להישבר! קיניתי אותם בהום סנטרבראשון לציון ובפעם האחרונה שהייתי שם כ…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ניסיתי לשלוף אחד מלוח אם ישן.... שלפתי ציפורן במקום... איפה ניתן לקנות? תמונה: או או תודה! וגמר חתימה טובה.
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אחרי לילה של צביעה המוד שלקח לי פחות או יותר שעה (בלי זמן של התיבשות) השתמשתי ב : טוב זה היה באמצע הלילה השתמשתי במכחול של הטיפקס (לא היה אחד בבית וזה אמצע הלילה) צבע (נראה לי שזה שמן) שהיה לי עוד מקודם כי אני בונה דגמים של מטוסים אז תמיד מגיע צבע ושתי מברגים של שענים שעזרו בפתיחה של המאורר ותודות ל99SK על התמיכה המוזיקלית הפתיחה עצמה היתה ממש קלה ואחרי זה הצביעה שלקחה שעה בערך (משהו כמו 2 שכבות) התעוררתי היום עברתי על חלקים שלא תפסו טוב והרי לכם התוצאות.... תגובות ?
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, נתקלתי בבעיה, אני מחפש ספק כח 12V, יש לי כל מני מכשירים זרוקים בבית בינהם מצאתי וידאו ישן (ותודה לאמא שלא מסוגלת לזרוק דבר לזבל), פירקתי את הספק שלו. הוא מספק מתחים של 16,4,12 וולט. אני מנסה למצוא דרך פרקטית לדעת בכמה זרם יהיה ניתן להעמיס על הספק. כמובן שאין לי כל מידע רשמי עליו. נזכרתי בשיעורי חשמל, וניתן למדל מקור ומעגל למקור ונגד פנימי (תאוריית תבנין) , דבר זה יכול לעזור לי, אבל לפי מה שאני זוכר יש צורך במדידה של מתח הנתק (קל לבצע) אך יש גם צורך בזרם הקצר - דבר מעט פחות פרקטי (אולי אפשר להשתמש בנגד קטן? אז האם אתם מכירים דרכים פרקטיות לוודא זרם מקסימלי של ספק? תודה מראש נתנאל
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום אני מעוניין לבנות שעון ואת הזמן להציג עם תצוגות Nixie הבעיה המחיר של כל אחת הוא סביב 10$ וצפונה השאלה שלי האם יש להשיג כאלו במחירים שפויים יותר ביצעתי חיפוש באיביי לא תוצעות מעודדות האם למישהו יש המלצות? תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לחבר לדים למחשב וכתוב שהם 12V והחיבור שלהם הם 2 חוטים זהים לחלוטין. אין לי מושג איך לחבר אותם למחשב (ספק הכוח כמובן) ועם איזה חיבור. הנה תמונה של הלדים עם החיבור, מקווה שזה יעזור: http://www.UpFile4u.Net/Files/4v2x2s.JPG תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מקווה להסביר את עצמי נכון.... יש לי רמקולים יחסית גדולים למחשב... microlab solo 3 mk3 הנה תמונה של האפשרויות ברמקולים : והדרך בה אני יכול לשלוט בעוצמה היא דרך המקלדת או דרך הרמקולים עצמם (לא נוח בכלל כמו שאתם מתארים לעצמכם...) לשלוט ברמקולים דרך המקלדת זה אומנם נוח אבל הרמקולים עוצמתיים מדי והייתי רוצה מתג חיצוני שמקשר בין הרמקולים למחשב דרכו אוכל לשלוט בווליום בדיוק גדול יותר.... ניסיתי למצוא פתרונות בכל מיני אתרים ואני יודע שיש בדיוק מה שאני רוצה לגירסה יותר פשוטה של רמקולים של אותה חברה... הנה תמונה : אשמח אם תתנו לי פיתרון.... תודה
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
http://www.frozencpu.com/cab-38.html ואיך מתבצע כל העניין של הקניה מפרוזן, נראה לי הם שולחים לארץ זה נכון? כמה עולה, אם אפשר פירוט על העניין, תודה אלי.
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ערב טוב אנשים, אני מעוניין לרכוש דרמל, איזה דרמל מומלץ לרכוש? התקציב שלי הוא עד 700₪ זה פעם ראשונה שאני רוכש אחד, רוב העבודה שאני מתכוון לעשות זה חיתוך ברזל,אלומיניום ופח.
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני זקוק למעגל - ספק אחד עם 4 יציאות שיוכל לספק את 4 המתחים ל-4 המכשירים: נתוני המתח : in:AC-240v 0.15a out:DC5.0v 0.7a in:AC-240v 180ma out:DC5.0v 890ma in:AC-230v 30ma out:DC3.7v 0.35a in:AC240v 0.1a out:DC5.9v 400ma יש לי ידע צולע באלקטרוניקה,אם אפשר לתת לי הסבר מפורט(כולל הרכיבים ואת ערכם ואיך לחבר אותם) בבקשה. תדריכו אותי בבקשה!!! אני רוצה להטעין את 4 המכשירים ביחד ,האם זה אפשרי? תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
זה קשור לאלקטרוניקה. אני לא רוצה לדפוק ולעוות את כל המקלדת ואני צריך לנקות אותה זה קלדת של מחשב נישא ולכן זה בעיה למצוא חדשה. יש למישהוא הצעות? אני מדבר על הניילון הקשיח הזה המגעים ולא על כפתורים יכול להיות על מגע כזה קורוזיה?
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קניתי אתמול מולטסקיל של SKILL ויש במזוודה 5 דיסקיות פשוטות . שתים מהן נגמרו תוך דקת שימוש אחת והשאיריות לא מתיצבות כאשר אני מחזק את הבורג בציר והן נעות בעת העבודה חוץ מתנועת המולטסקיל לכן נשברו שתים מהן , איני יודע למה !! אם מישהו יודע שיסביר לי בבקשה . עכשיו אני רוצה לקנות או סט של דיסקיות מחוזקות או דיסקית אחת מצופה ביהלום אני מניח שהדיסקית מצופה ביהלום היא תעבוד עד אינסוף כלומר לא נגמרת נכון ? מה המחירים של הדיסקיות המחוזקות 426 והדיסקית מצופה ביהלום 545 ?
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי זמן והרבה זמן אני רוצה לעשות משהו כזה. אז חשבתי לי שאני אעשה מודינג קטן.. הרעיון שלי הוא לקחת כבל שהופך חיבור PL (החיבור הירוק של הרמקולים) לזוג של RCA או משהו בסגנון, אחד של Left ואחד של Right זאת אומרת. לאחר מכן אני צריך לקחת לדים שיקבלו מתח מהספק כוח דרך חיבור Molex (לא חשוב כרגע). בעצם מה שיקרה זה שהכבלים של הRCA יקבלו אות רק חלק מהזמן - מתי שיש מוזיקה, בזמן הזה אני רוצה שידלקו הלדים. אבל אין לי מושג איך אני עושה שהם ידלקו רק בזמן הזה, עם איזה רכיב אפשר לעשות את זה? תודה, שי עריכה: מצאתי את הTIP31 הזה. נראה אם יש לי איפה להשיג אותו, מישהו מכיר חנות שמוכרת כזה דבר?
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-