אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני צריך למאווררים שלי מולקסים זכר בשביל לחבר לפאן באס שאני בונה. נקבה בשביל הפאן באס זה לא בעיה, רוצחים ספק ישן, אבל אין לי מושג איפה להשיג נקבה. מישהו יודע?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אחרי לילה של צביעה המוד שלקח לי פחות או יותר שעה (בלי זמן של התיבשות) השתמשתי ב : טוב זה היה באמצע הלילה השתמשתי במכחול של הטיפקס (לא היה אחד בבית וזה אמצע הלילה) צבע (נראה לי שזה שמן) שהיה לי עוד מקודם כי אני בונה דגמים של מטוסים אז תמיד מגיע צבע ושתי מברגים של שענים שעזרו בפתיחה של המאורר ותודות ל99SK על התמיכה המוזיקלית הפתיחה עצמה היתה ממש קלה ואחרי זה הצביעה שלקחה שעה בערך (משהו כמו 2 שכבות) התעוררתי היום עברתי על חלקים שלא תפסו טוב והרי לכם התוצאות.... תגובות ?
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, אתמול החלפתי את הרמקולים בלפטופ שלי, Dell XPS M1330, לפי הסרטון הזה: .כבר פירקתי בעבר את הלפטופ ככה אז חשבתי שיהיה בסדר גם הפעם, אבל אחרי שסיימתי להרכיב אותו בחזרה, הוא לא נדלק. ניסיתי את כל הקומבינציות האפשריות, עם בטרייה ובלי בטרייה, עם כבל ובלי כבל, ניסיתי ללחוץ על כפתור ההפעלה 10 שניות ואז לנסות, אבל שום דבר לא עזר. שום נורה גם לא נדלקת בלפטופ שמראה שהוא מזהה שהוא מחובר לחשמל. בחיפוש ברשת ראיתי שהבעיה יכולה להיות בלוח-אם, אבל הבנתי שבמקרה כזה הנורה שבמטען נכבית ברגע שהוא מחובר למחשב (כמו בסרטון הזה: ), אבל זה לא המצב אצלי - הנורה במטען נשארת דלוקה גם כשהוא מחובר למחשב.אני די אובד עצות, אני אודה לכולכם על נסיון לעזרה.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, נתקלתי בבעיה, אני מחפש ספק כח 12V, יש לי כל מני מכשירים זרוקים בבית בינהם מצאתי וידאו ישן (ותודה לאמא שלא מסוגלת לזרוק דבר לזבל), פירקתי את הספק שלו. הוא מספק מתחים של 16,4,12 וולט. אני מנסה למצוא דרך פרקטית לדעת בכמה זרם יהיה ניתן להעמיס על הספק. כמובן שאין לי כל מידע רשמי עליו. נזכרתי בשיעורי חשמל, וניתן למדל מקור ומעגל למקור ונגד פנימי (תאוריית תבנין) , דבר זה יכול לעזור לי, אבל לפי מה שאני זוכר יש צורך במדידה של מתח הנתק (קל לבצע) אך יש גם צורך בזרם הקצר - דבר מעט פחות פרקטי (אולי אפשר להשתמש בנגד קטן? אז האם אתם מכירים דרכים פרקטיות לוודא זרם מקסימלי של ספק? תודה מראש נתנאל
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חבר'ה, אני צריך מקום שמוכרים בו מחוללי זרם ,לא מצאתי כלום באינטרנט, זה לא בשבילי אלא בשביל אבא שלי, אין לי מושג למה הוא צריך את זה אבל הוא צריך בכל אופן ,אם אתה מכירים חנויות שמתעסקות בכל הקשור לזה תרשמו לי פה, תודה רבה רבה מראש. פשוט תרשמו חנויות ,לא משנה בכמה כסף. ליאור.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מקווה להסביר את עצמי נכון.... יש לי רמקולים יחסית גדולים למחשב... microlab solo 3 mk3 הנה תמונה של האפשרויות ברמקולים : והדרך בה אני יכול לשלוט בעוצמה היא דרך המקלדת או דרך הרמקולים עצמם (לא נוח בכלל כמו שאתם מתארים לעצמכם...) לשלוט ברמקולים דרך המקלדת זה אומנם נוח אבל הרמקולים עוצמתיים מדי והייתי רוצה מתג חיצוני שמקשר בין הרמקולים למחשב דרכו אוכל לשלוט בווליום בדיוק גדול יותר.... ניסיתי למצוא פתרונות בכל מיני אתרים ואני יודע שיש בדיוק מה שאני רוצה לגירסה יותר פשוטה של רמקולים של אותה חברה... הנה תמונה : אשמח אם תתנו לי פיתרון.... תודה
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
זה קשור לאלקטרוניקה. אני לא רוצה לדפוק ולעוות את כל המקלדת ואני צריך לנקות אותה זה קלדת של מחשב נישא ולכן זה בעיה למצוא חדשה. יש למישהוא הצעות? אני מדבר על הניילון הקשיח הזה המגעים ולא על כפתורים יכול להיות על מגע כזה קורוזיה?
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי! שאלה קצת טיפשית: איפה אני יכול למצוא ברגים סטדנטרטיים למחשב (כאלו שמתחברים לצורב, כרטיסי PCI וכו')? לפי מה שזכור לי, שאלתי פעם בהום סנטר ואמרו לי שאין להם.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, פתחתי את המחשב שלי היום ופתאום מהמאוורר שבתקרת המארז יצא מלא עשן כיביתי את המחשב ופתחתי אותו וראיתי שכל הבידוד של החוט שמעביר חשמל לפלופי נמס!! כן ככה שניה כל הבידוד נמס!!! הוצאתי את הבידוד הנוזלי למחצה ושמתי בידוד חדש וגם לו קרה אותו דבר ככה בשניה והחוט לא היה חם כי נגעתי בו שניה אחרי שהוא המיס את הדידוד המקורי כדי לשים את הבידוד החדש.... שהוצאתי את החוט מהפלופי הפינים של החשמל שלו היו עקומים אחרי שישרתי אותם וחיברתי שוב עוד פעם נמס הבידוד! מה לעשות אני מפחד שזה ישרוף לי חלקים במחשב? ממה זה נובע?? זה ספק שכבר עבד הרבה זמן כך שאין סיכוי שזה מעומס או משהו כזה.. תודה רבה רבה רבה מראש! ניר.
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
שלום לחברי הפורום אני מעוניין לבנות שעון ואת הזמן להציג עם תצוגות Nixie הבעיה המחיר של כל אחת הוא סביב 10$ וצפונה השאלה שלי האם יש להשיג כאלו במחירים שפויים יותר ביצעתי חיפוש באיביי לא תוצעות מעודדות האם למישהו יש המלצות? תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום ב-Arduino Pro Mini, יש לנו 2 רגלי Reset - הרגל הרביעית מלמעלה, בכל צד: בנוסף, בפינה השמאלית העליונה יש לנו את רגל ה-DTR, שמחוברת ל-רגלי ה-Reset, אבל לא ישירות אלא בעזרת קבל. למה? תודה רבה card
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
זה רעיון שעלה לי לראש לעזור להמון אנשים שלא יודעים איזה ראש לבחור וכך נוכל לעזור אחד לשנימניסיון עם ראשים שונים!! נחלוק את ראשים לכמה סוגים : 1.חיתוך 2.ליטוש 3. ראשי חריטה לחומרים רכים כגון פלאסטיק וכו' 4. ראשי חריטה לחומרים מתכתיים כגון נחושת (אני יודע שהוא רכה אבל עדיין מתכת) כסף וכו' 5.רוטרים למיניהם אם מישהו ממליץ על ראש כלושהו נא לפרסם את המס' שלו ואיפה הוא קנה אותו בבקשה אני אתחיל בראש החיתוך המחוזק מס' 426 לחיתוך כללי הוא מיוצר מפיברגלס ומחוזק אחד הראש המפחידים שעבדתי איתם עשיתי חלון שלם ! עם חצי דיסקה אחת ! המחיר שלהם הוא בדר"כ 50 שקל ל 5 דיסקים אבל כשהם לא מסתובבים הם ממש עדינים ונוטים להישבר! קיניתי אותם בהום סנטרבראשון לציון ובפעם האחרונה שהייתי שם כ…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ניסיתי לשלוף אחד מלוח אם ישן.... שלפתי ציפורן במקום... איפה ניתן לקנות? תמונה: או או תודה! וגמר חתימה טובה.
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הי לכולם על מקדחה נכתב שה-Torque Settings שלה הם "18+1" ניסיתי להבין מה זה ה-"1+" הזה, ומתמונות של המקדחה באינטרנט, רואים את זה: הגלגל הכסוף משמש לכיוון ה-Torque. על הגלגל הזה מסומנים המספרים 1 עד 18, וכפי שניתן לראות בתמונה השנייה, לאחר Torque 18, יש קו מפריד, ולאחריו סימון כלשהו. לא ברור מה הסימון הזה: בורג? מקדח? בכל מקרה, הסימון הזה הוא כנראה ה-"1" הנוסף. השאלה היא: מה זה? מתי זה שימושי? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
דיי סטנדרטי , יש בו קירור מים של Thermaltake Big Water ממ נאון ועוד 3 מאווררים , פשוט ויפה ! הפנאל של AeroCool - Getwatch נהרס לי משום מה ואני צריך לשלוח לתיקון ביצעתי 2 חיתוכים למאווררים בחלון ובדופן הימני של המארז ולגבי החוטים אני יודע אני צריך לעשות סדר :] תהנו , תגובות בבקשה http://img114.imageshack.us/img114/8162/13eg.jpg http://img114.imageshack.us/img114/7270/pict07943xr.jpg http://img114.imageshack.us/img114/7270/pict07943xr.jpg http://img114.imageshack.us/img114/5960/pict07983lo.jpg http://img114.imageshack.us/img114/200/pict07996dw.jpg http://img114.imageshack.us/img114/7522/pict08026an.jpg המפרט של המחשב הזה מופיע בחתימה - המפרט הראשון
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום כולם אני כבר המון זמן גולש באתר ועלה לי רעיון למודינג אז החלטתי להרשם לפורום... הרעיון הוא לקחת חתיחת מתכת או בריסטול ומנוע קטן של צעצועים, אפשר להשיג מנועים כאלה בכל חנות אלקטרוניה או לפרק ממכשיר כולשהוא שלא צריך. עכשיו מלחימים שני חוטים לקצוות של המנוע, ומלחימים אותם למפצל חשמל של ספק מהמחשב. ואז המנוע יסתובב מתי שמפעילים את המחשב והספק יתן לו אנגריה... עכשיו עם הקטרון / מתכת גוזרים את זה שיהיה עיגול, ועושים חור במארז עגול בגודל של הנייר ועושים משולשים על הנייר ככה: עכשיו שימו את העגול שיצרתם על המוט המסתובב של המנוע וכונו אותו לחור במארז וכאשר יהיה אור בתוך המארז אז יראו אותו דרך הפינות שגזורות כאשר העגול מסתובב.... זה נחמד מאוד תנסו!!! ומה שיוצא:…
-
- 29 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש ברשותי מערכת 5.1 על הבאס יש את השליטה לרמקולים הקדמיים האחוריים הבאס והרמקול המרכזי (שכחתי את שמו) (כל הרמקולים נשלטים על ידי פנציומטרים) שאלתי היא האם אני יכול לעשות מקלט אינפרא אדום שיוכל לשנות את עוצמת הקול או שיש איזה מקום שיכול לעשות לי את זה תודה
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
התקשרתי לזיגזג שם קניתי את הקתודה והוא אמר לי שזה קורה הרבה... מה שנשמע לי ממש לא הגיוני אבל החלטתי לבדוק.. לעוד מישהו פעם נשרפה קתודה אחרי כל כך מעט זמן??? תודה מראש, ניר.
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם ... אני רוצה לעשות על המארז שלי משהו יפה .... אז אם אתם יכולים להביא לי כל מיני שבלונות יפים שאני יכול להדפיס ואז לרסס וכו'ל .... תודה ...
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ערב טוב אנשים, אני מעוניין לרכוש דרמל, איזה דרמל מומלץ לרכוש? התקציב שלי הוא עד 700₪ זה פעם ראשונה שאני רוכש אחד, רוב העבודה שאני מתכוון לעשות זה חיתוך ברזל,אלומיניום ופח.
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מארז פשוט (לבן) , אפילו את החברה שלו אני לא יודע (תמונה אני יעלה בקרוב) אני עכשיו רוצה לעשות לו חיתוך בצד . משהוא יכול להביא לי איזה שבלונה יפה ? (עיגול ריבוע או צורה נחמדה אני רוצה לעשות צורה על המארז (על הצד שלו כמובן , ומתחתיו לעשות עוד איזה 2 מאוררים או משהוא בסגנון . יש לי את הכלים הדרושים : *דרמל *מקדח כוס (לאלה שלא מבינים http://hwzone.co.il/pictures/holes-pavel/small/Hole-Saw.jpg *לוח פרספקס .
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני לא יודע אם קיים כזה רכיב... אבל ננסה בכל זאת אני מחפש רכיב שהוא כמו טרנזיסטור רגיל אבל שאופן הפעולה שלו הפוך... זתומרת שכשעובר זרם בשער אז זה מנתק את המעגל במקום לסגור אותו. ואם קיים כזה רכיב האם יש רכיב שמשלב את הרכיב הזה וטרנזיסטור רגיל? ככה שכשלא עובר זרם צד אחד פתוח ואחד סגור וכשעובר זרם מה שהיה סגור נפתח והפתוח נסגר? אם אין כזה רכיב אז איך אני יכול לבנות מעגל שיתן תוצאה דומה?
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני זקוק למעגל - ספק אחד עם 4 יציאות שיוכל לספק את 4 המתחים ל-4 המכשירים: נתוני המתח : in:AC-240v 0.15a out:DC5.0v 0.7a in:AC-240v 180ma out:DC5.0v 890ma in:AC-230v 30ma out:DC3.7v 0.35a in:AC240v 0.1a out:DC5.9v 400ma יש לי ידע צולע באלקטרוניקה,אם אפשר לתת לי הסבר מפורט(כולל הרכיבים ואת ערכם ואיך לחבר אותם) בבקשה. תדריכו אותי בבקשה!!! אני רוצה להטעין את 4 המכשירים ביחד ,האם זה אפשרי? תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי לעוזרים לא בטוח שזה קשור לפורום פה, אם לא אז שהמנהל יעביר לפורום המתאים חיברתי את הדיוידי נייד שלי (מסך 7) לכרטיס מסך radeon 9550 בדיוידי יש לי חיבור RCA צהוב ובכרטיס מסך חיבור s-video השתמשתי בכבל שמצאתי אצלי s-video to rca יש מצב שזה המקורי שהגיע עם הכרטיס, לא בטוח אקיצר, רואים תמונה טובה, ציבעונית והכל, הבעיה שיש גלים אופקיים שרצים למעלה-למטה, גלים קטנים אבל מציקים קראתי באיזה מקום שזה בגלל הקידוד מ s-video ל rca רציתי לדעת אם יש דרך לשפר את זה, שלא יופיעו לי גלים... -בחיבור הדיוידי למקור וידאו אחר עם חיבור rca התמונה חלקה -הכבל שיש לי זה כבל פשוט בלי שום רכיב אלקטרוני בפנים -ניסיתי את המדריכים לבננית מתאם s-video to rca עם הקבל 470 pf לא עזר בכלל, להפך,…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-