אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
היי בקיצור יש לי מקלדת עם חיבור USB ואני מעוניין להחליף את החיבור ל 5 פינים הישן ולא יודע איך ( סידור הכבלים ) אני מתכוון לעשות את זה בגלל שתי סיבות 1. אצלי במחשב שאני עושה פורמט מקלדת עם חיבור USB לא מזוהה ,מקלדת מהסוג הישן כן 2. יש אצלי שקע כזה מאריך עם חמישה שקעים ויש אחד דפוק קצת , ובכל שמישהו נוגע בכבל אני מאבד את המקלדת ( כנראה שעושה קצר )
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי כמה סורקים ישנים/חדשים שהוצאתי מהם כמו פלרוסנטים מה אפשר לעשות איתה למודינג וכמה וולט הם צורכים?? תודה רבה מראש לעוזרים
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני התחלתי והתאמנתי על סתם מארזים שמצאתי ברחוב, ולקחתי מהעבודה(חנות מחשבים) אבל אני רוצה לעשות משהו רציני יותר. קניתי לי מארז חדש Enermax Chakra, ועכשיו המארז הישן שלי מחכה לשיפוצים אז מחר אני יעלה תמונות כדי להראות לכם מה אני מתכנן. כרגע, מה שאני חושב זה חלון פשוט אבל אני רוצה לעשות אותו יותר יפה מזה, אז אם למישהו יש רעיונות זה נורא יעזור לי מחר אחרי שאני יעלה תמונות של המארז אני יחשוב איזה צורה לעשות בחלון(אני חשבתי על מרובע עם פינות מעוגלות אבל קטן ולא על כל החלון) כדי שלא יראו את המגירות של הדיסק קשיח והDVD. ובמקרה של המארז הספק כח גם נמצא שמה אז אולי אני יעשה גם חור. עכשיו חשבתי להזמין מmnpctech טפט של carbon ולהדביק על המארז. טוב אז מחר אני יעלה תמונות ואם למ…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי היום היה לי משעמם והחלטתי לחרוט על הפרספקט, אבל לא רציתי להרוס את הפרספק אז התחלתי להתאמן על קופסאות דיסקים, אבל גם אין לי דרמל אז השתמשתי במלחם, לפני זמן מה מישהו חרט פה בעזרת סיכה המחוברת למלחם, ניסיתי אבל הסיכה לא התחממה, אז החלטתי לחרות עם ראש המלחם (!!!) בהתחלה לא הלך הכי טוב (חורים) אבל אחר כך הלך מצויין!!! תמונות: [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
זהו המשך לטופיק ארוך כעיקרון אני אסכם לכם את התגלגלות העניינים: עד כה היה לי לוח אם עם יציאה דיגיטלית אבל עכשיו החלפתי לוח אם לזה http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ConRoeXFire-eSATA2&s=775 ואין לי יציאה דיגיטלית שכזו אבל יש משהו שנקרא HDMI_SPDIF יש אפשרות לחבר אותו בדרך כלשהי למגבר הבנתי שאם רוצים מחברים לכרטיס מסך שתומך בHDMI כבל מהלוח אם אל הכרטיס מסך ואז דרך יציאת הווידיאו של הכרטיס מסך יש גם קול השאלה היא האם ניתן לחבר אותו בדרך אחרת למגבר ישירות בלי כרטיס מסך תומך בHDMI??? השאלה היא האם ניתן לארגן בצורה כלשהי חיבור SPIDF ללא החיבור לכרטיס מסך אלא ישירות למגבר כלומר המרה מהחיבור שיש על הלוח אם לחיבור SPDIF החיבור שיש על הלוח אם הוא חיבור בעל 3 פינים אח…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
http://www.frozencpu.com/cab-38.html ואיך מתבצע כל העניין של הקניה מפרוזן, נראה לי הם שולחים לארץ זה נכון? כמה עולה, אם אפשר פירוט על העניין, תודה אלי.
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
העלתי מקודם דיון מקדים לפורום אלקטרוניקה ומודינג על שאני הולך להכין ספק כוח משתנה. הנה הסכמה שלו,למי שביקש בזמנו לראות אותה! הקופסא של הספק תהיינה MULTIMETER סובייטי ישן,אשר...עברו עליו כמה דברים.מד התנגדות 10K אום לתוך 220V... בקרוב תמונות של הפלטה והקופסא!
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום! אני נמצא כרגע בשלבי מחקר ותכנון של מגבר אודיו. התכנון הוא לחבר שני מגברי IC במקביל ולכן אני צריך לפצל את הסיגנל הנכנס לבגברים ( line level ), אך כנראה גם להגביר אותו כדי לא לפגוע בעוצמה של הסיגנל שנכנס לכל מגבר. בנוסף אני רוצה להוסיף יציאה לא מוגברת לסאבוופר, כלומר להעביר את הסיגנל קרוסאוור מתכוונן כנראה פסיבי. פה אני צריך שהסיגנל לסאב לא יהיה תלוי בסיגנל למגברים ולהיפך. (שלא יווצר מצב שאם אני משתמש ביציאה לסאב אני מקבל ווליום נמוך יותר ברמקולים ובסאב בגלל שאני מפצל את הסיגנל ואם אני לא מחבר סאב אז הווליום גבוה יותר) השאלה כמובן היא איך אני מתמודד עם שני המקרים האלה. הכל פה הולך ליהיות אנלוגי
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתחבט בפתרון תאורה פנימית לארון בגדים גדול. התכנון הוא לפצל פסים קצרים, 20-30 ס"מ, מתחת לכל מדף, מאירים כלפי מטה, שכל חלק בארון נשלט (כל המדפים באותו חלק), ע"י סנסור תנועה. השאלה הראשונית שלי היא גם בטיחותית... האם לתכנן על פסים של 220V? (עם אלומיניום לקרור..) וזה אומר שירוץ חיווט של 220 לאורך הארון ....? יש מניעה עקרונית לזה, בהנחה שהכל יבודד ויוסתר היטב באחורי הארון? או שעדיף לעבוד ב 12V, ואז - מאחר שהארון ארון קיר בנישה, ללא גישה לצדדים חיצוניים, אז הספקים ישבו בתוך הארון .... גם הם אולי על פס אלומינים.... ואז - הסנסור יהיה לפני.... על ה 220?... תכלס - יש דעות לפה א…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
הזמנתי מאווררים מאיביי למארז אבל אני רוצה לצבוע את המאוורר , ראיתי מדריכים והכל אבל הסוגיה היא שמישהו זרק באחד הדיונים ש"צביעת המאוורר מכבידה עליו ועלולה להוציא אותו מאיזון וידה ידה ידה ידה ותהרוס אותו" אני לא מסכים , ורציתי לשמוע את דעתכם או מהנסיון שלכם : אם אני צובע כמו שצריך בשכבה אחידה ודקה ולא מגיע צבע לחלקים המכאנים לא צריכה להתעורר בעיה נכון? לצורך העניין זה הצבע :
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברי קנה את הפן באס וחיברנו לזה מאווררים עכשיו הבעיה היא שלאף אחד מהמאווררים יש את הכבל בקרה אז מה לעשות האם יש דרך לחבר את הכבל בקרה למשהו?
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, זה שוב בעניין הפרוייקט שלי - המגבר. אני צריך עזרה במציאת קונקטורים למעגל מודפס (חיבור כבלים ללוח), הראשון זה לחיבור חשמל (35V ולפחות 7A לכל פין) בעל 3 פינים. הדרישה המיוחדת היא שאני אוכל להלחים משני הצדדים (הלוח הוא דו צדדי) וזאת הסיבה שאני לא יכול להשתמש ב terminal block עם ברגים, כי הבית מונע ממני להלחים בצד העליון. חשבתי על החיבור שיש לכרטיסי מסך לחשמל 6 פינים ואני אשתמש בכל זוג פינים ביחד. הבעיה שאני לא מוצא אחד שחור. הקונקטור השני הוא כמו שיש בכרטיסי קול הישנים ואני מאמין שבכרטיסי מסך החדשים חיבור SPDIF IN עם שני פינים, דק כזה. תודה ויום טוב
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני זקוק למעגל - ספק אחד עם 4 יציאות שיוכל לספק את 4 המתחים ל-4 המכשירים: נתוני המתח : in:AC-240v 0.15a out:DC5.0v 0.7a in:AC-240v 180ma out:DC5.0v 890ma in:AC-230v 30ma out:DC3.7v 0.35a in:AC240v 0.1a out:DC5.9v 400ma יש לי ידע צולע באלקטרוניקה,אם אפשר לתת לי הסבר מפורט(כולל הרכיבים ואת ערכם ואיך לחבר אותם) בבקשה. תדריכו אותי בבקשה!!! אני רוצה להטעין את 4 המכשירים ביחד ,האם זה אפשרי? תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם יש אפשרות לתכנת לאנרדואינו עם labview ? תודה אריאל
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
נגיד אני מחבר למחשב מפצל של אוזניות ואז מחבר שני רמקולים שוני(לשניהם יש מגבר) זה יוריד מהעוצמה?אםכן באופן משמעותי?
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
טוב אז ככה בשביתה בניתי מארז מ-0 הושקעו עליו בערך כ500 שעות עבודה שלי ועוד כ-300 של אבא שלי המארז עדיין לא גמור זקוק לעוד גימורים רבים ויש לי רעיונות נוספים לשיפורו בחופשת הפסח היה לי קצת זמן לעבודה נוספת עליו המארז בנוי מתעלת PVC מלבנית שעברה הסבה למארז והפנלים עשויים מפרספקס. רוב החלקים למארז בלבד (לא כולל חומרה) נתרמו ע"י אבא חברים ומשפחה או פורקו בעבר על ידי ונהספו במשך השנים. קצת רקע: אני בן 17 וחצי מראשון לציון ביסודי הייתי ילד מחונן (מכון רון למי שמכיר) חולה מחשבים מאז ומתמיד. מפרק כל דבר שהצלחתי לשים עליו את ידי אי פעם מצעצועים למכשירי אלקטרוניקה ועד מכוניות, אני ג'נקר לא קטן וככה גם אבא שלי ובגלל זה אפשר למצוא אצלנו כמעט הכל (חוץ ממה שאמא שלי הצליחה לזרוק ל…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב, יש ברשותי דיסק און קי שעבד בעבר ועכשיו הוא לא עובד... לאחר כמה בדיקות שערכתי לו ראיתי ששורה[צד של הchip]יצא ממקומו....סביר להניח שזה נגרם מכמה מכות קטנות שהוא קיבל. איך אני יכול להלחים בחזרה את השורה של השבב תוך כדי שלא יהיה קצר ביןשורות של קווים שאינם צריכים להיות מחוברים? ניסיתי כמה פעמים ע"י מלחם רגיל ושמתי לב שישקצרים כי זה ממש קטן. השבב השמאלי זה שבב הזיכרון ויש צד אחד שאינו מולחם : http://www.google.co.il/imgres?imgurl=http://www.secure-usb-drives.com/images/inside-sandisk-USB_flash_drive.jpg&imgrefurl=http://www.secure-usb-drives.com/protecting-usb-drives.html&usg=__5WAr2FZzIOfMmnf7PA6i4m0Jzw0=&h=243&w=324&sz=35&hl=iw&start=16&a…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי! קניתי לאחרונה את הparrot sk4000 כזה, ויש לי זרוק סט של זה (16 OHM לשני, לראשון אין לי מושג). ע"מ לחבר בינהם, אני רוצה לדחוף שקע 3.5 לתוכי. הארות? התנגדויות? חיזוקים? כמו כן, מה הדרך הטובה ביותר לגשת לזה, מבלי להפוך את הקסדה שלי לגוש מדמם של חוטים חשופים ואיזולירבנד דביק, כשהקישקס של הדיבורית חשוף לכל הבריות לראות, אם להיות ציורי? : נ.ב. כבר חיברתי בהצלחה אוזן אחת מזה לזה ( 16 ו8 OHM בהתאם)
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם יש לי מארז פשוט (לבן) , אפילו את החברה שלו אני לא יודע (תמונה אני יעלה בקרוב) אני עכשיו רוצה לעשות לו חיתוך בצד . משהוא יכול להביא לי איזה שבלונה יפה ? (עיגול ריבוע או צורה נחמדה אני רוצה לעשות צורה על המארז (על הצד שלו כמובן , ומתחתיו לעשות עוד איזה 2 מאוררים או משהוא בסגנון . יש לי את הכלים הדרושים : *דרמל *מקדח כוס (לאלה שלא מבינים http://hwzone.co.il/pictures/holes-pavel/small/Hole-Saw.jpg *לוח פרספקס .
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום הראשון נקרא MCP41100 http://www.taydaelectronics.com/mcp41100-mcp41100-i-p-digital-potentiometer-100k-ohm-ic.html השני נקרא MCP4131 https://www.sparkfun.com/products/10613 שניהם של Microchip כפי שהתחילית של הדגם מרמזת, יש בינהם הבדל בהתנגדות: הראשון 100K והשני 10K, אבל נתעלם מזה לרגע. האם יש בינהם הבדלים אחרים מעניינים שכדאי להיות מודע אליהם לפני שבוחרים? הם מסדרות שונות, לכן אני שואל.. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם ... אני רוצה לעשות על המארז שלי משהו יפה .... אז אם אתם יכולים להביא לי כל מיני שבלונות יפים שאני יכול להדפיס ואז לרסס וכו'ל .... תודה ...
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני סטודנט לאריאל לתוכנה מתכנת בc c++ מטלב בעל ניסיון רב בכתיבת פרויקטים Arduino pic עוזר בכתיבת פרויקטים תוכנה + חומרה במחירים נמוכים 0523952337 אורי הדר orihadar3@gmail.com
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, פתחתי את המחשב שלי היום ופתאום מהמאוורר שבתקרת המארז יצא מלא עשן כיביתי את המחשב ופתחתי אותו וראיתי שכל הבידוד של החוט שמעביר חשמל לפלופי נמס!! כן ככה שניה כל הבידוד נמס!!! הוצאתי את הבידוד הנוזלי למחצה ושמתי בידוד חדש וגם לו קרה אותו דבר ככה בשניה והחוט לא היה חם כי נגעתי בו שניה אחרי שהוא המיס את הדידוד המקורי כדי לשים את הבידוד החדש.... שהוצאתי את החוט מהפלופי הפינים של החשמל שלו היו עקומים אחרי שישרתי אותם וחיברתי שוב עוד פעם נמס הבידוד! מה לעשות אני מפחד שזה ישרוף לי חלקים במחשב? ממה זה נובע?? זה ספק שכבר עבד הרבה זמן כך שאין סיכוי שזה מעומס או משהו כזה.. תודה רבה רבה רבה מראש! ניר.
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. האמת שאין לי מושג באיזה מדור בפורום לפתוח את ההודעה. אבקש מהמנהל להעביר במידה ויש מקום מתאים יותר. אני מתכנן פרויקט של מחשוב לרכב שבסיסו nuc של אינטל המבוסס i5 8gb ram וssd. עכשיו אני מעוניין שיפעל עליו וויז או לפחות נווט אחר. האינטרנט יסופק ע''י נטסטיק רגיל. הבעיה זה עם הGPS. ראיתי כמה דברים באיביי השאלה מה המדד בזה איכות וכו' דבר נוסף הוא האם אפשר להשיג את גרסת הווינדוס פון להתקנה על מחשב והאם זה יפשר לי להריץ אפליקציות על מחשב מבלי תוכנות ג'
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-