אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
כשהברגתי את הלוח בשביל להוציא אותו בטעות כנראה הבאתי מכה לצ'יפ פיצפון והוא נפל אני מחפש מישהו שיכול לחבר אותו ויש לו נסיון בדברים האלה. אני ישלם לו 200 ש"ח אם הכל יעבור בהצלחה. אני מירושלים... מישהו מעוניין? וזה דיי דחוף... רשמתי את זה כאן כי זה המקום היחיד שאני מכיר שאני חושב שאנשים יכולים לתקן דבר כזה מס הפלא שלי 0508421615
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, מחר יש לי בוחן על הנושא ואני צריך עזרה איך אני מוצא זרם בסיס, קו עבודה, נקודת עבודה ושאר הירקות. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי. מצאתי בארגז שהיה מתחת למיטה 4 טרנזיסטורים, כ-30 לדים לבנים ו-10 קבלים קטנים. יש למישהו רעיון למה אוכל לבנות עם זה??? לצערי לא מצאתי נגדים....
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
עיינתי בתרד הזה אבל לא מצאתי מספיק תשובות, אז פתחתי חדש. אוקי, אז אני צריך 2 מפסקים, למטרות מודינג. למפסקים 2 מצבים, עם 3 פינים. במצב ראשון מגושרים הפין הראשון והשני, במצב השני מגושרים הפין השני והשלישי. 1. אחד שייראה ככה: http://www.rotor-parts.com/catalog/images/On-Off%20switch.JPG 2. מפסק כזה כמו שמראים בסרטים שיש בכפתורי שיגור במטוסים. כזה מכוסה בפלסטיק הגנה, ושמרימים את הפלסטיק ניתן להחליף בין 2 מצבים. תודה רבה RJ
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש אצלי מולטימטר בשם MX-280. הבעיה אצלו מבלי לחבר אליו את החוטים שלו והכל הוא לא מתחיל מ-0. כלומר אם שמתי מדידה על 20 וולט הוא מראה לי 3 וולט מבלי שחיברתי אליו כלום. איך אני יכול לתקן את המולטימטר?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
עברתי לחדר אחר בבית, והוא מאד מוזנח. אני רוצה לצבוע אותו ובחיים לא צבעתי. אני רוצה לציין שיש בחדר לא מעט סדקים, וחורים ממסמרים... שאבא צבע חדר אחר בבית, היו גם סדקים, הוא סגר אותם עם שפכטל רגיל, ואחרי כמה חודשים זה שוב נסדק. איך אני יכול לסגור את הסדקים בחדר מבלי שהסדקים יחזרו על עצם? עוד שאלה, הוא בזמנו צבע חדר בצבע תכלת, ופעם אחת נרטב קצת הקיר ופשוט נשאר מין כתם - גוון תכלת אחר. כמו כן אאפשר לנקות את הצבע הזה, כי כשמנסים לנקות, זה משאיר כתם. אשמח לטיפים ועזרה! יותר מאוחר אני יעלה תמונות
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
היי היום היה לי משעמם והחלטתי לחרוט על הפרספקט, אבל לא רציתי להרוס את הפרספק אז התחלתי להתאמן על קופסאות דיסקים, אבל גם אין לי דרמל אז השתמשתי במלחם, לפני זמן מה מישהו חרט פה בעזרת סיכה המחוברת למלחם, ניסיתי אבל הסיכה לא התחממה, אז החלטתי לחרות עם ראש המלחם (!!!) בהתחלה לא הלך הכי טוב (חורים) אבל אחר כך הלך מצויין!!! תמונות: [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום ב-DFRobot, מוכרים את ה-Logic Analyzer הבא: היתרון הגדול שלו, הוא שהוא לא מכשיר עצמאי - אין לו מסך משלו והכל, אלא הוא פשוט התקן קטן שמתחבר למחשב, ואז שם על המסך של המחשב הנתונים מוצגים. מה היתרון בזה? תשובה: זה מאפשר למוצר להיות הרבה יותר זול. השאלה שלי: מה דעתכם עליו? והאם אתם מכירים משהו במחיר דומה, שהוא יותר טוב? תודה card
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, זה שוב בעניין הפרוייקט שלי - המגבר. אני צריך עזרה במציאת קונקטורים למעגל מודפס (חיבור כבלים ללוח), הראשון זה לחיבור חשמל (35V ולפחות 7A לכל פין) בעל 3 פינים. הדרישה המיוחדת היא שאני אוכל להלחים משני הצדדים (הלוח הוא דו צדדי) וזאת הסיבה שאני לא יכול להשתמש ב terminal block עם ברגים, כי הבית מונע ממני להלחים בצד העליון. חשבתי על החיבור שיש לכרטיסי מסך לחשמל 6 פינים ואני אשתמש בכל זוג פינים ביחד. הבעיה שאני לא מוצא אחד שחור. הקונקטור השני הוא כמו שיש בכרטיסי קול הישנים ואני מאמין שבכרטיסי מסך החדשים חיבור SPDIF IN עם שני פינים, דק כזה. תודה ויום טוב
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני מחפש דרמל פשוט וזול אך איכותי, המטרה היא חיתוך שיוף וליטוש. יש המלצות?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי בקיצור יש לי מקלדת עם חיבור USB ואני מעוניין להחליף את החיבור ל 5 פינים הישן ולא יודע איך ( סידור הכבלים ) אני מתכוון לעשות את זה בגלל שתי סיבות 1. אצלי במחשב שאני עושה פורמט מקלדת עם חיבור USB לא מזוהה ,מקלדת מהסוג הישן כן 2. יש אצלי שקע כזה מאריך עם חמישה שקעים ויש אחד דפוק קצת , ובכל שמישהו נוגע בכבל אני מאבד את המקלדת ( כנראה שעושה קצר )
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, פתחתי את המחשב שלי היום ופתאום מהמאוורר שבתקרת המארז יצא מלא עשן כיביתי את המחשב ופתחתי אותו וראיתי שכל הבידוד של החוט שמעביר חשמל לפלופי נמס!! כן ככה שניה כל הבידוד נמס!!! הוצאתי את הבידוד הנוזלי למחצה ושמתי בידוד חדש וגם לו קרה אותו דבר ככה בשניה והחוט לא היה חם כי נגעתי בו שניה אחרי שהוא המיס את הדידוד המקורי כדי לשים את הבידוד החדש.... שהוצאתי את החוט מהפלופי הפינים של החשמל שלו היו עקומים אחרי שישרתי אותם וחיברתי שוב עוד פעם נמס הבידוד! מה לעשות אני מפחד שזה ישרוף לי חלקים במחשב? ממה זה נובע?? זה ספק שכבר עבד הרבה זמן כך שאין סיכוי שזה מעומס או משהו כזה.. תודה רבה רבה רבה מראש! ניר.
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום! אני נמצא כרגע בשלבי מחקר ותכנון של מגבר אודיו. התכנון הוא לחבר שני מגברי IC במקביל ולכן אני צריך לפצל את הסיגנל הנכנס לבגברים ( line level ), אך כנראה גם להגביר אותו כדי לא לפגוע בעוצמה של הסיגנל שנכנס לכל מגבר. בנוסף אני רוצה להוסיף יציאה לא מוגברת לסאבוופר, כלומר להעביר את הסיגנל קרוסאוור מתכוונן כנראה פסיבי. פה אני צריך שהסיגנל לסאב לא יהיה תלוי בסיגנל למגברים ולהיפך. (שלא יווצר מצב שאם אני משתמש ביציאה לסאב אני מקבל ווליום נמוך יותר ברמקולים ובסאב בגלל שאני מפצל את הסיגנל ואם אני לא מחבר סאב אז הווליום גבוה יותר) השאלה כמובן היא איך אני מתמודד עם שני המקרים האלה. הכל פה הולך ליהיות אנלוגי
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי כמה סורקים ישנים/חדשים שהוצאתי מהם כמו פלרוסנטים מה אפשר לעשות איתה למודינג וכמה וולט הם צורכים?? תודה רבה מראש לעוזרים
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הזמנתי מאווררים מאיביי למארז אבל אני רוצה לצבוע את המאוורר , ראיתי מדריכים והכל אבל הסוגיה היא שמישהו זרק באחד הדיונים ש"צביעת המאוורר מכבידה עליו ועלולה להוציא אותו מאיזון וידה ידה ידה ידה ותהרוס אותו" אני לא מסכים , ורציתי לשמוע את דעתכם או מהנסיון שלכם : אם אני צובע כמו שצריך בשכבה אחידה ודקה ולא מגיע צבע לחלקים המכאנים לא צריכה להתעורר בעיה נכון? לצורך העניין זה הצבע :
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני התחלתי והתאמנתי על סתם מארזים שמצאתי ברחוב, ולקחתי מהעבודה(חנות מחשבים) אבל אני רוצה לעשות משהו רציני יותר. קניתי לי מארז חדש Enermax Chakra, ועכשיו המארז הישן שלי מחכה לשיפוצים אז מחר אני יעלה תמונות כדי להראות לכם מה אני מתכנן. כרגע, מה שאני חושב זה חלון פשוט אבל אני רוצה לעשות אותו יותר יפה מזה, אז אם למישהו יש רעיונות זה נורא יעזור לי מחר אחרי שאני יעלה תמונות של המארז אני יחשוב איזה צורה לעשות בחלון(אני חשבתי על מרובע עם פינות מעוגלות אבל קטן ולא על כל החלון) כדי שלא יראו את המגירות של הדיסק קשיח והDVD. ובמקרה של המארז הספק כח גם נמצא שמה אז אולי אני יעשה גם חור. עכשיו חשבתי להזמין מmnpctech טפט של carbon ולהדביק על המארז. טוב אז מחר אני יעלה תמונות ואם למ…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש כמה סוגים של קונקטורים מאריהב אבל אני מתקשה מאוד להבין את "כוונת המשורר" בקטלוג שלהם. אני צריך קונקטור נקבה שיתממשק לHeader עם שורה אחת של פינים (בניגוד לIDC הקלאסי שיש לו 2 שורות). [תמונה שווה אלף מילים] גודל הקונקטור צריך להיות 16 פינים ואחד של 4 פינים, אין לי בעיה לקנות 5 קונקטורים של 4 פינים ולשרשר אותם.
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחפש בנרות חנות שמוכרת Scotch Blue, זה טייפ איכותי ביותר לצביעה. ראיתי גם שהמון מודרים משתמשים ספציפית במוצר הזה וכידוע, 3M אכן יצרן איכותי. בכל מקרה, אני מתקשה למצוא את זה בארץ... בהום-סנטר יש מוצרים של 3M אבל אין להם את הטייפים האלה, סביר להניח גם שאם היה, אז במחיר מופקע. אני סבור שיש חלופות איכותיות לא פחות, ולכן פתחתי אשכול, אז שוט.
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני מתחבט בפתרון תאורה פנימית לארון בגדים גדול. התכנון הוא לפצל פסים קצרים, 20-30 ס"מ, מתחת לכל מדף, מאירים כלפי מטה, שכל חלק בארון נשלט (כל המדפים באותו חלק), ע"י סנסור תנועה. השאלה הראשונית שלי היא גם בטיחותית... האם לתכנן על פסים של 220V? (עם אלומיניום לקרור..) וזה אומר שירוץ חיווט של 220 לאורך הארון ....? יש מניעה עקרונית לזה, בהנחה שהכל יבודד ויוסתר היטב באחורי הארון? או שעדיף לעבוד ב 12V, ואז - מאחר שהארון ארון קיר בנישה, ללא גישה לצדדים חיצוניים, אז הספקים ישבו בתוך הארון .... גם הם אולי על פס אלומינים.... ואז - הסנסור יהיה לפני.... על ה 220?... תכלס - יש דעות לפה א…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אחרי הרבה מאוד זמן שלא פירסמתי משהו חדש...... הנה GLOWPAD חדש שהכנתי לחבר שלי..... ייש בעיה עם לייקוס..... איתן [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
העלתי מקודם דיון מקדים לפורום אלקטרוניקה ומודינג על שאני הולך להכין ספק כוח משתנה. הנה הסכמה שלו,למי שביקש בזמנו לראות אותה! הקופסא של הספק תהיינה MULTIMETER סובייטי ישן,אשר...עברו עליו כמה דברים.מד התנגדות 10K אום לתוך 220V... בקרוב תמונות של הפלטה והקופסא!
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם יש אפשרות לתכנת לאנרדואינו עם labview ? תודה אריאל
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בתור המשך לפרוייקט שלי , הייתי רוצה לצבוע את המארז באדום... עם מה כדאי לצבוע , היכן ניתן להשיג ומה המחיר? תודה מראש, אביאל.
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-