אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי רעיון לאיזה פרוייקט כלשהו הייתי רוצה לדעת אם אתם חושבים שזה אפשרי. אני מעוניין לקחת Gps ולנצל את המסך שלו ואת יכולת הטאצ' שלו כדי להתמש בו כמסך נוסף למחשב. ככה שאני יוכל לשלוט על המחשב מרחוק (עם חוט או בלי חוט) על ידי ה - Gps עצמו. תודה רבה לכל העוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מספר שאלות [שלא מצאתי בחיפוש] בנוגע לצביעת המארז - 1. מה החשיבות של הפריימר בצביעה של המארז? 2. צריך לשייף לפני הצביעה? 3. אם אני צריך לשייף לפני הצביעה ואני רוצה לצבוע את פנים המארז אז אני צריך לשייף את כול פנים המארז?! 4. כמה שכבות מומלץ לצבוע ? 5. כמה זמן בדרך כלל לוקח לצבע להתייבש [שאוכל לעשות שימוש מלא במארז לאחר הצביע]? תודה מראש לעונים ;D
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מחפש בנרות חנות שמוכרת Scotch Blue, זה טייפ איכותי ביותר לצביעה. ראיתי גם שהמון מודרים משתמשים ספציפית במוצר הזה וכידוע, 3M אכן יצרן איכותי. בכל מקרה, אני מתקשה למצוא את זה בארץ... בהום-סנטר יש מוצרים של 3M אבל אין להם את הטייפים האלה, סביר להניח גם שאם היה, אז במחיר מופקע. אני סבור שיש חלופות איכותיות לא פחות, ולכן פתחתי אשכול, אז שוט.
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הי לכולם על מקדחה נכתב שה-Torque Settings שלה הם "18+1" ניסיתי להבין מה זה ה-"1+" הזה, ומתמונות של המקדחה באינטרנט, רואים את זה: הגלגל הכסוף משמש לכיוון ה-Torque. על הגלגל הזה מסומנים המספרים 1 עד 18, וכפי שניתן לראות בתמונה השנייה, לאחר Torque 18, יש קו מפריד, ולאחריו סימון כלשהו. לא ברור מה הסימון הזה: בורג? מקדח? בכל מקרה, הסימון הזה הוא כנראה ה-"1" הנוסף. השאלה היא: מה זה? מתי זה שימושי? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
יש לי דוושה למכונת תפירה, שבתוכה הקבל נשרף, מצאתי אצלי קבל עם אותם נתונים אבל אני לא בטוח שאפשר להשתמש בו במקום הישן. הישן הוא מדגם Rifa pme 271m 0.1uf 250v וההחדש הוא uTx HQX 0.1uf (k) x2 v250
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
בעיקון כבר יש דבר כזה ואפילו מדריך להכנתו (יחסית קל) אלא שאני רוצה לעשות תחכום בעיקרון, אני רוצה לקחת פעמון דלת אלחוטי שזה בעקרון ממסר אל חוטי שנסגר ברגע שאני לוחץ על הכפתור שלו אני רוצה להרכיב שם עוד ממסר בשביל שברגע שאני לוחץ הוא סוגר את המעגל של הלוח אם, ומפעיל את המחשב עד כאן זה יחסית קליל ובלי בעיות אבל!!! אני רוצה להוסיף עוד ממסר שיקצר את הDVD שלי, ויגרום לו להיפתח, בלחיצה על אותו כפתור של הפעמון דלת אבל הפעם הוא לא יכבה את המחשב, אלא בגלל שהמחשב כבר דלוק ויש כבר זרם של 12 או 5 וולט, הוא יסגור במקום זה את המעגל של הDVD ויגרום לו להיפתח. בגלל שהידע שלי באלקטרוניקה יחסית נמוך הייתי רוצה עזרה בנושא
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני סטודנט לאריאל לתוכנה מתכנת בc c++ מטלב בעל ניסיון רב בכתיבת פרויקטים Arduino pic עוזר בכתיבת פרויקטים תוכנה + חומרה במחירים נמוכים 0523952337 אורי הדר orihadar3@gmail.com
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היציאה של הפנטיום 1 היא כזאת לא זוכר איך קוראים לזה ) ..... 5 פינים (למעלה ) .... 4 פינים ( למטה) זה יציאה של העכבר שיש לפנטיום 1 עכשיו אני קניתי יציאה כזאת ויש לי מחשב פנטיום 1 ואני רוצה לחבר לו עכשבר אלחוטי אבל לעכבר אלחוטי יש את היציאה החדה של העיגול הזה עם הפינים במעגל... עכשיו השאלה שלה איך אני עושה את זה כשביציאה החדשה אני צריך לחבר 9 פינים אז איזה חוט מתחבר לאיזה פין ביציאה הישנה של הפנטיום 1 ?
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז ככה. עד לפני זמן לא רב אם באמת רצית לעשות מודינג למחשב היו לך שתי דרכים: או לעשות בעצמך (הדרך הנכונה!!!) או להזמין מוצרי מודינג מחול... הקהילה בארץ התפתחה ולאט לאט חנויות התחילו להביא לכאן קטודות, מאווררים מיוחדים, מארזים צהובים וכו. אבל עדיין היו בעיות. המחירים לפעמים היו בשמיים ועדיין היו מוצרים שלא היה כדאי לקנות בארץ (כבלים עגולים) או איאפשר היה בכלל להשיג אותם (ערכות סליבים למשל...). והמצב המשיך להשתפר - מחירים ירדו והיום אפילו יש סליבים בארץ. חנויות התחילו להביא סליבים אחרי שלקוחות הראו התעניינות בזה (אני יודע שאני הצעתי לשתי חנויות להביא את הערכות של וונטק) והיום ראיתי עוד מוצר של וונטק בביקורת ווידאו - מחברי מולקס בצבעים - http://www.3dgameman.com/vr/vantec/e…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני כנראה הולך לקנות מארז CM HAF 932, וכפי שכנראה רובכם יודעים אין לו מסנני אבק. מישהו יכול בבקשה לעזור לי, ולתת איזה מדריך קטן איך מוסיפים לו כזה? תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
התקשרתי לזיגזג שם קניתי את הקתודה והוא אמר לי שזה קורה הרבה... מה שנשמע לי ממש לא הגיוני אבל החלטתי לבדוק.. לעוד מישהו פעם נשרפה קתודה אחרי כל כך מעט זמן??? תודה מראש, ניר.
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
עברתי היום באינספור חנוית\נגריות למיניהם ולא מצאתי שום זכר לחומר הזה... בעצם אף אחד לא ידע אפילו על מה אני מדבר. מישהו יודע היכן ניתן לקנות חתיכה לא גדולה (50X50) באיזור אשקלון? ברצוני לייפות קצת את המארז שלי (CM335) - להוסיף חלון, אולי קצת תאורה + צביעה חלקית מבפנים בשחור. תודה
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
התקנתי לא מזמן פרוג'קטורים שמצאתי זרוקים באתר בניה. במקור השנאים שלהם היו מתפרקים מחלודה, ושמתי חדשים אחריי כמה ימים של גשם, הם מתחילים לעשות בעיה כזאת : אין מעבר של גשם לתוך הפרוגקטור - המבנה שלו עשוי כך שהוא כמו "גג" מעל הפתחים, ובדקתי את זה אם מים מצינור ישר ובזווית כשמתחיל לרדת גשם הטמפ' יורדת, האוויר בתוך הפרוגקטור מתכווץ ונשאב פנימה אוויר קר ורטוב מבחוץ כשאחריי זה הגשם עובר, האוויר הרטוב שמקודם נכנס פנימה יוצר מבפנים אדים אל כל המשטחים - כל הזכוכית מכוסה באדים, כך גם כל יתר המשטחים הפנימיים, השנאי, חוטים וחיבורים וכו באחד מהם יש דגם של שנאי חדש יותר, הוא פשוט מחליד - האחד שבתמונה כמעט חדש, עכשו אם כתמים של חלודה (התמונה היא ממתיי שהתקנתי אותם) לדגם הישן יותר - האחד …
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
למי שמבין באלקטרוניקה. יש לי עכבר לנכים שנקרא integra mouse של חברת lifee tool, שנקרעו לו החוטים מההלחמות. איך אני יכול לדעת איפה לחבר כל חוט? תודה מראש לכל המשיבים.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני משתמשת במנוע צעד לפרוייקט והוא לגמרי לא מסתובב הפוך אלא רק לצד אחד- מישו יודע מה עושים?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום כולם אני כבר המון זמן גולש באתר ועלה לי רעיון למודינג אז החלטתי להרשם לפורום... הרעיון הוא לקחת חתיחת מתכת או בריסטול ומנוע קטן של צעצועים, אפשר להשיג מנועים כאלה בכל חנות אלקטרוניה או לפרק ממכשיר כולשהוא שלא צריך. עכשיו מלחימים שני חוטים לקצוות של המנוע, ומלחימים אותם למפצל חשמל של ספק מהמחשב. ואז המנוע יסתובב מתי שמפעילים את המחשב והספק יתן לו אנגריה... עכשיו עם הקטרון / מתכת גוזרים את זה שיהיה עיגול, ועושים חור במארז עגול בגודל של הנייר ועושים משולשים על הנייר ככה: עכשיו שימו את העגול שיצרתם על המוט המסתובב של המנוע וכונו אותו לחור במארז וכאשר יהיה אור בתוך המארז אז יראו אותו דרך הפינות שגזורות כאשר העגול מסתובב.... זה נחמד מאוד תנסו!!! ומה שיוצא:…
-
- 29 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש לי מאוורר לא רגיל ארך משהו טוב וכתוב עליו : 551 mA (ד"א איך אני עובר ממילי אמפר לאמפר ???) אז איך אני מחשב את ערך הנגד המתאים ביותר לזה ? אם אפשר אני רוצה לדעת איך אני מחשב את זה בדיוק כדי שאני ידע להבא. תודה מראש, אוהד כהן.
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
החלטתי להחליף את הפול טאוור שלי במארז פרספקט שוכב,זה מפנה לי ממש הרבה מקום. אני הולך לבנות אותו מכלום. כבר בדקתי איך הכול מסתדר, והולך יופי. רק יש לי שאלה קטנה, כאשר אני מחבר את הלוח אם לפרספקט ולפי מה שאני יודע פרספקט עושה חשמל סטטי, זה לא יכול לדפוק את הלוח אם?
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה זה ניגודים איך אני מחשב אותם ולמה אני מחשב אותם אני תכננתי לקנות לדים קטנים לחבר אותם מה אני צריך לעשות קודם?
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי כמה סורקים ישנים/חדשים שהוצאתי מהם כמו פלרוסנטים מה אפשר לעשות איתה למודינג וכמה וולט הם צורכים?? תודה רבה מראש לעוזרים
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
שלום. האמת שאין לי מושג באיזה מדור בפורום לפתוח את ההודעה. אבקש מהמנהל להעביר במידה ויש מקום מתאים יותר. אני מתכנן פרויקט של מחשוב לרכב שבסיסו nuc של אינטל המבוסס i5 8gb ram וssd. עכשיו אני מעוניין שיפעל עליו וויז או לפחות נווט אחר. האינטרנט יסופק ע''י נטסטיק רגיל. הבעיה זה עם הGPS. ראיתי כמה דברים באיביי השאלה מה המדד בזה איכות וכו' דבר נוסף הוא האם אפשר להשיג את גרסת הווינדוס פון להתקנה על מחשב והאם זה יפשר לי להריץ אפליקציות על מחשב מבלי תוכנות ג'
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
עשיתי אתמול את המודינג הראשון שלי הכלל סידור חוטים ומאורר בגג המארז המעלות ירדו פלאים. בPRIME מ 55 ל 38. חבל שאין לי מצלמה דיגיטלית כך שהייתי מעלה את התמונות שתביעו את דעתכם. טוב לא משנה. השאלה שלי כזאת אני צריך אכשיו גריל למאורר החדש שלי אני לא צריך משהו מיוחד כי גם ככה לא רואים אותו המחשב יושב בכוננית. איפה אני יכול למצוא גריל בזול ונראה לי שעדיף לקנות בחנות ולא להזמין כי המשלוח יעלה יותר. בקיצור יש איזו שהיא חנות באזור הצפון שאני יכול לקנות שם? נ.ב תודה לכל האנשים שהייה להם סבלנות אליי שעזרו לי להבהיר כמה דברים לפני העבודה. אנשי הפורום אלקטרוניקה ומודינג אתם גדולים ;D
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי אני מעוניין לבנות מוד הכולל מספר לדים בצבעים שונים כשהצבעים יתחלפו בהדרגה מצבע לצבע. יש לי רק ידע בסיסי באלקטרוניקה ולכן אני מעדיף רכיב/מעגל מוכן שיכול לעשות זאת. מישהו יודע איך קוראים לדבר הזה? בתודה רמי.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-