עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. היי. מצאתי בארגז שהיה מתחת למיטה 4 טרנזיסטורים, כ-30 לדים לבנים ו-10 קבלים קטנים. יש למישהו רעיון למה אוכל לבנות עם זה??? לצערי לא מצאתי נגדים....

2. Started by ilu_xa,

עברתי היום באינספור חנוית\נגריות למיניהם ולא מצאתי שום זכר לחומר הזה... בעצם אף אחד לא ידע אפילו על מה אני מדבר. מישהו יודע היכן ניתן לקנות חתיכה לא גדולה (50X50) באיזור אשקלון? ברצוני לייפות קצת את המארז שלי (CM335) - להוסיף חלון, אולי קצת תאורה + צביעה חלקית מבפנים בשחור. תודה

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by rock-night,

האם אפשר לנתק את מנורת המסך מהשקק או או שמנורת המסך היא בעצם השקק אם אפשר לנתק אז איך? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by DarkRise,

יש לי מספר שאלות [שלא מצאתי בחיפוש] בנוגע לצביעת המארז - 1. מה החשיבות של הפריימר בצביעה של המארז? 2. צריך לשייף לפני הצביעה? 3. אם אני צריך לשייף לפני הצביעה ואני רוצה לצבוע את פנים המארז אז אני צריך לשייף את כול פנים המארז?! 4. כמה שכבות מומלץ לצבוע ? 5. כמה זמן בדרך כלל לוקח לצבע להתייבש [שאוכל לעשות שימוש מלא במארז לאחר הצביע]? תודה מראש לעונים ;D

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. יש לי כמה סורקים ישנים/חדשים שהוצאתי מהם כמו פלרוסנטים מה אפשר לעשות איתה למודינג וכמה וולט הם צורכים?? תודה רבה מראש לעוזרים

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by ithamar22,

אהלן חברים. לפני כחודש החלטתי על החלפת חלקים בחדשים (מעבד,לוח אם,כרטיס מסך). בנוסף החלטתי על צביעת הראדאיטורים הבלוק CPU ו GPU הזיכרונות וחלק במארז במערכת קוסטום שלי לצבע לבן. כמו כן הזמנת פיטינגים לבנים. כמובן שעקב הפירוק נוצל הזמן גם לניקיון החלקים והחלפת המים. מה שבאדום זה ציוד שהוחלף מפרט המערכת הנוכחית: i9 9900k oc 5.2 GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA corsair dominator platinum 32gb 3000mhz Samsung SSD 512G 970 PRO M.2 SSD Samsung 860 EVO 500GB Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda PNY RTX2080Ti 11G 1350Mhz - 1545Mhz XLR8 OC CoolerMaster COSMOS C700P Corsair 1200W 80+ Plati…

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by TAsraf,

שלום לכם יש לי PSone שקניתי לפני מספר שנים (2000) ואני מעוניין לדעת אם אפשר לעשות בו משהו מועיל? תמונה של הPSONE http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/64/PSone.jpg רק את המסך אין לי.. ואם אפשר גם מדריכים בנושא כי אין לי מושג באלקטרוניקה (הקבצה ג' במטמטיקה חחח) אתם יכולים להביא לי באנגלית גם מדריכים במקרא הזה אני הקבצה א' תודה רבה..!

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. היציאה של הפנטיום 1 היא כזאת לא זוכר איך קוראים לזה ) ..... 5 פינים (למעלה ) .... 4 פינים ( למטה) זה יציאה של העכבר שיש לפנטיום 1 עכשיו אני קניתי יציאה כזאת ויש לי מחשב פנטיום 1 ואני רוצה לחבר לו עכשבר אלחוטי אבל לעכבר אלחוטי יש את היציאה החדה של העיגול הזה עם הפינים במעגל... עכשיו השאלה שלה איך אני עושה את זה כשביציאה החדשה אני צריך לחבר 9 פינים אז איזה חוט מתחבר לאיזה פין ביציאה הישנה של הפנטיום 1 ?

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. למי שמבין באלקטרוניקה. יש לי עכבר לנכים שנקרא integra mouse של חברת lifee tool, שנקרעו לו החוטים מההלחמות. איך אני יכול לדעת איפה לחבר כל חוט? תודה מראש לכל המשיבים.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by שורטי,

מה זה ניגודים איך אני מחשב אותם ולמה אני מחשב אותם אני תכננתי לקנות לדים קטנים לחבר אותם מה אני צריך לעשות קודם?

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by ארץ נהדרת,

שלום אני סטודנט לאריאל לתוכנה מתכנת בc c++ מטלב בעל ניסיון רב בכתיבת פרויקטים Arduino pic עוזר בכתיבת פרויקטים תוכנה + חומרה במחירים נמוכים 0523952337 אורי הדר orihadar3@gmail.com

12. Started by shoonra,

היי אני מעוניין לבנות מוד הכולל מספר לדים בצבעים שונים כשהצבעים יתחלפו בהדרגה מצבע לצבע. יש לי רק ידע בסיסי באלקטרוניקה ולכן אני מעדיף רכיב/מעגל מוכן שיכול לעשות זאת. מישהו יודע איך קוראים לדבר הזה? בתודה רמי.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by Aviram,

קניתי מחשב חדש, ובו צורב של LITE-ON (המארז היה שחור כולל הכל). אז כמובן שעדיף להשתמש בכונן דיסקים רגיל מאשר בצורב אם אני רק רוצה לקרוא דיסק, אז לקחתי מהמחשב הישן שיש בו LITE-ON לא חדש, בערך מלפני 3 שנים, שהוא בצבע לבן. עכשיו כמובן שזה לא שילוב כל כך יפה לבן על שחור במארז, אז אני רוצה לצבוע אותו. אני לא רוצה להחליף את הפאנל כי עד שאני ימצא משהו מתאים שיתלבש עליו... אז אני רוצה לצבוע. מה שברור לי שם אני צובע בלורד זה בסוף לא יהיה שחור, זה יהיה צבע סגול ככה, וזה רק יהרוס, אולי בצבע גואש? השאלה אם זה ייצא שחור-שחור כמו המארז, והאם זה לא ייראה עבה ומזוייף...? ספריי שזאת הדרך הכי טובה לפי מה שהבנתי, אני רוצה רק לצבוע את הכונן זה הכל. אז אתם יכולים להסביר לי מה כדאי? לא א…

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by tamos,

יש לי קונקטור שאני צריך לדעת איזו רגל היא החיובית ואיזו השלילית. האם בעזרת רב מודד ניתן לדעת מה היא הקוטביות של הרגל? יש פתרונות אחרים?

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by yakirsh4,

שלום, אני רוצה לעשות סליבינג במחשב הישן שלי והשאלה שלי היא איזה קוטר של סליבינג צריך לכבלים האלא: -20PIN -MOLEX -3PIN -SATA -4PIN (המרובע)

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. אז ככה. עד לפני זמן לא רב אם באמת רצית לעשות מודינג למחשב היו לך שתי דרכים: או לעשות בעצמך (הדרך הנכונה!!!) או להזמין מוצרי מודינג מחול... הקהילה בארץ התפתחה ולאט לאט חנויות התחילו להביא לכאן קטודות, מאווררים מיוחדים, מארזים צהובים וכו. אבל עדיין היו בעיות. המחירים לפעמים היו בשמיים ועדיין היו מוצרים שלא היה כדאי לקנות בארץ (כבלים עגולים) או איאפשר היה בכלל להשיג אותם (ערכות סליבים למשל...). והמצב המשיך להשתפר - מחירים ירדו והיום אפילו יש סליבים בארץ. חנויות התחילו להביא סליבים אחרי שלקוחות הראו התעניינות בזה (אני יודע שאני הצעתי לשתי חנויות להביא את הערכות של וונטק) והיום ראיתי עוד מוצר של וונטק בביקורת ווידאו - מחברי מולקס בצבעים - http://www.3dgameman.com/vr/vantec/e…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by moked,

אוקיי,לפני כמה ימים פירקתי לוח מקשים מטלפון "זמיר" של בזק. אז..,עלה לי רעיון לחבר את הלוח מקשים למחשב(ע"י חיבור של מדפסת וכד'..) ולהשתמש בתוכנה שתגביל את השימוש במחשב עד שמכניסים את הקוד הנכון. אבל...,אין לי מושג איך לעשות את זה! בלוח יש 10 יציאות(כבלים נפרדים) שונות שאותן אני רוצה לחבר,אבל אני לא יודע איך אני מספק ללוח חשמל(אין לי מושג איך הלוח עובד) ואיך אני עובד עם האותות שיתקבלו מהלוח!. אם מישהו יכול לעזור לי אז ממש תודה! בתודה מראש: עמיחי..

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by Ash Binary,

התקנתי לא מזמן פרוג'קטורים שמצאתי זרוקים באתר בניה. במקור השנאים שלהם היו מתפרקים מחלודה, ושמתי חדשים אחריי כמה ימים של גשם, הם מתחילים לעשות בעיה כזאת : אין מעבר של גשם לתוך הפרוגקטור - המבנה שלו עשוי כך שהוא כמו "גג" מעל הפתחים, ובדקתי את זה אם מים מצינור ישר ובזווית כשמתחיל לרדת גשם הטמפ' יורדת, האוויר בתוך הפרוגקטור מתכווץ ונשאב פנימה אוויר קר ורטוב מבחוץ כשאחריי זה הגשם עובר, האוויר הרטוב שמקודם נכנס פנימה יוצר מבפנים אדים אל כל המשטחים - כל הזכוכית מכוסה באדים, כך גם כל יתר המשטחים הפנימיים, השנאי, חוטים וחיבורים וכו באחד מהם יש דגם של שנאי חדש יותר, הוא פשוט מחליד - האחד שבתמונה כמעט חדש, עכשו אם כתמים של חלודה (התמונה היא ממתיי שהתקנתי אותם) לדגם הישן יותר - האחד …

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by Yotam B,

שלום חברים! אני אשמח אם תוכלו לעזור לי עם כמה דברים בנושא מעגלים חשמלים 1.רציתי לדעת כיצד מתכנן המעגל יודע אילו רכיבים לשים על מנת לקבל את התוצאה שהוא רוצה?(נגיד לד מהבהב) אני מניח שזו תורה בפני עצמה אך אשמח להסבר וחשוב לציין כי "חרשתי" את האינטרנט בחיפוש אחר מידע. 2.כעת לאחר שלמדי את חוק אוהם,חוקי קריכהוף,חוק פאראדיי,קצת על רכיבים,ועל הבסיס של המעגל החשמלי ובכללי על החשמל אשמח לדעת מה המלצתכם למעגל ראשון? ואילו עוד חוקים יש לילמוד?. תודה מראש וסליחה על הבורות... יותם

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. יש למסך כניסה של VGA ו DVI 17" 1280*1024 אם זה עוזר במשהו לממיר יס יש SCART OUT S VIDEO [RCA] OUT חשבתי על דבר כזה http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8453 יש לכם רעיון זול וטוב אחר ? דרך אגב אם אתם מכירים כרטיס טלויזיה בגרושים תגידו , אני לא צריך פה איכות מטורפת רק שיעשה את העבודה ויהיה אמין .

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by liram21,

שלום לכולם, אני וחבר מתכננים להשתמש באדרואינו כבקר לתאורה שפועלת עפ"י רעש וכד' .. רציתי לדעת מה אני צריך לקנות ואיזה תוכנות אני צריך להוריד כדי להתחיל ללמוד על האדרואינו ולהתחיל לעבוד על הפרויקט שלי ?

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. אני יודע נושא טחון מכל הכוונים אבל אני באמת צריך עזרה אני לא מוצא, לוח מטר על מטר עובי 1MM תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  23. היי, קניתי לאחרונה את הarduino uno, והייתי רוצה להתחיל את הפרוייקט הראשון שלי איתו. מה שאני רוצה כרגע לעשות זה סתם לשלוט על שני מנועים קטנים מתוך הקוד (מהירות סיבוב + כיוון). מצאתי את המדריך הבא: http://learning-arduino.tumblr.com/post/12056051296/dc-motor-control הבעיה היא, שאין לי את כל החלקים. הסתכלתי ב4project, ומצאתי שם את החלקים הבאים: המנועים: http://www.4project.co.il/product/2766?sectid=214 מחבר לסוללה: http://www.4project.co.il/product/1801?sectid=19 הH-Bridge: http://www.4project.co.il/product/927?sectid=215 הקבל: http://www.4project.co.il/product/99 ג'מפרים: http://www.4project.co.il/product/1313 מטריצה: http://www.4project.co.il/product/1347 סך הכל, יצא לי כ…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. שלום. יש לי מחשב ישן שמשמש בעיקר לניסויים (התקנת מערכות הפעלה שונות וכו'...) בהתחלה הוא שימש כHTPC בתוך מארז VCR ישן, לאחר מכן עבר לקופסת עץ, ועכשיו שמתי אותו ברמקול רצפתי ישן של סוני. בגלל בעית ההתחממות הידועה, שמתי מאוורר 12ס"מ מעל הלוח אם, למזלי החור היה כבר מוכן בשביל הרמקול שהיה שם, רק הייתי צריך לחבר את זה, בגלל שברגים לא הלכו שם (לא היה מספיק מקום, וגם הרשת הפריעה, והייתי צריך להזהר שלא תקרע) הדבקתי את זה עם דבק חם, נדבק מצוין. (אגב, אם רוצים לייבש במהירות דבק חם, פשוט רססו עליו מקרוב עם ספריי אוויר דחוס, זה מקפיא אותו בשניה ומקשה אותו) ושמתי גם אחד של 80" מעל הספק. שניהם מוציאים (במחשבה שניה אולי הייתי צריך לעשות שהספק יכניס אוויר, כי הוא למטה, ואז ה12 יוציא)…

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. עשיתי אתמול את המודינג הראשון שלי הכלל סידור חוטים ומאורר בגג המארז המעלות ירדו פלאים. בPRIME מ 55 ל 38. חבל שאין לי מצלמה דיגיטלית כך שהייתי מעלה את התמונות שתביעו את דעתכם. טוב לא משנה. השאלה שלי כזאת אני צריך אכשיו גריל למאורר החדש שלי אני לא צריך משהו מיוחד כי גם ככה לא רואים אותו המחשב יושב בכוננית. איפה אני יכול למצוא גריל בזול ונראה לי שעדיף לקנות בחנות ולא להזמין כי המשלוח יעלה יותר. בקיצור יש איזו שהיא חנות באזור הצפון שאני יכול לקנות שם? נ.ב תודה לכל האנשים שהייה להם סבלנות אליי שעזרו לי להבהיר כמה דברים לפני העבודה. אנשי הפורום אלקטרוניקה ומודינג אתם גדולים ;D

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.