אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
עברתי לחדר אחר בבית, והוא מאד מוזנח. אני רוצה לצבוע אותו ובחיים לא צבעתי. אני רוצה לציין שיש בחדר לא מעט סדקים, וחורים ממסמרים... שאבא צבע חדר אחר בבית, היו גם סדקים, הוא סגר אותם עם שפכטל רגיל, ואחרי כמה חודשים זה שוב נסדק. איך אני יכול לסגור את הסדקים בחדר מבלי שהסדקים יחזרו על עצם? עוד שאלה, הוא בזמנו צבע חדר בצבע תכלת, ופעם אחת נרטב קצת הקיר ופשוט נשאר מין כתם - גוון תכלת אחר. כמו כן אאפשר לנקות את הצבע הזה, כי כשמנסים לנקות, זה משאיר כתם. אשמח לטיפים ועזרה! יותר מאוחר אני יעלה תמונות
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם , הסתכלתי באשכול קירור של האנשים פה , ולהרבה אנשים היה כמו נייר חום כזה (דומה לפיבר קרבון ) , שעוטף את החוטים . אפשר להשיג את זה מאיזה מקום ? זה חוט או משהוא שעוטף אותו ? תודה לעוזרים ! תמונה: אני מדבר על החוטים שהולכים מהספק להארד דיסק
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש ברשותי מארז TT XASER V7000A שמתי ביגטייפון ועוד 4 מאווררים שונים במארז. עשיתי דבר כזה: החלפתי את המאוורר של הביגטייפון במאוורר טרמלטייק שקט מאוד 120 כחול לד,ושמתי למעלה 2 מאווררים אדומים ליציאת אוויר טובה יותר. המאוורר של הביגטייפון עומד על 2100 סל"ד קבוע. והמאורר האחורי של טרמלטייק גם כן מאותו סוג,בפול מהירות. החלפתי גם כן ספק עם סליבינג של טרמלטייק 460 וואט עם מאוורר כחול 120 מ"מ,ספק מעולה. ביחד,שילוב מנצח,מ44 מעלות בעבודה קשה של הורדות ,שמיעת מוזיקה המון תוכנות ברקע וכו',צנח ל28 מעלות גג!!! פשוט לא יאומן!! המארז קפוא,והמאווררים לא מרעישים כמו שחשבתי! יחסית מאוד שקטים! האם יש המלצות לעוד דברים מעניינים לעשות?
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום! אני נמצא כרגע בשלבי מחקר ותכנון של מגבר אודיו. התכנון הוא לחבר שני מגברי IC במקביל ולכן אני צריך לפצל את הסיגנל הנכנס לבגברים ( line level ), אך כנראה גם להגביר אותו כדי לא לפגוע בעוצמה של הסיגנל שנכנס לכל מגבר. בנוסף אני רוצה להוסיף יציאה לא מוגברת לסאבוופר, כלומר להעביר את הסיגנל קרוסאוור מתכוונן כנראה פסיבי. פה אני צריך שהסיגנל לסאב לא יהיה תלוי בסיגנל למגברים ולהיפך. (שלא יווצר מצב שאם אני משתמש ביציאה לסאב אני מקבל ווליום נמוך יותר ברמקולים ובסאב בגלל שאני מפצל את הסיגנל ואם אני לא מחבר סאב אז הווליום גבוה יותר) השאלה כמובן היא איך אני מתמודד עם שני המקרים האלה. הכל פה הולך ליהיות אנלוגי
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני מחפש דרמל פשוט וזול אך איכותי, המטרה היא חיתוך שיוף וליטוש. יש המלצות?
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב ככה, היה בא לי היום לעשות משהו במחשב שלי אז רציתי להעביר את היציאות סאונד לקדימה של המחשב לפאנל הקדמי אז ככה, פירקתי רמקולים ישנים והוצאתי מהם את היציאה של החיבור אוזניות בלי בעיה ובלי לשבור שום דבר עכשיו הצלחתי לחבר את הכל בסדר וזה עובד כשאני מחבר רמקולים עדיין לא ניסיתי לחבר אוזניות כי אין לי בנמצא כרגע אבל אני אנסה יותר מאוחר בכל מקרה, כשאני מחבר מיקרופון זה לא עובד בלי ה"חוט מאריך" המיקרופון עובד בסדר גמור אבל ברגע שאני מחבר דרך החוט המאריך זה מספיק לעבוד ומתנהג כאילו זה פשוט לא מחובר איזה סיבה יכולה להיות לזה? הייתי מביא תמונה של איך בדיוק הלחמתי את כל החוטים אבל אין לי מצלמה בבית כרגע ולא מצאתי תמונה של הרכיב הזה דרך גוגל, אם מישהו ימצא אני אראה לו איך חיברתי הכ…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש, ובו צורב של LITE-ON (המארז היה שחור כולל הכל). אז כמובן שעדיף להשתמש בכונן דיסקים רגיל מאשר בצורב אם אני רק רוצה לקרוא דיסק, אז לקחתי מהמחשב הישן שיש בו LITE-ON לא חדש, בערך מלפני 3 שנים, שהוא בצבע לבן. עכשיו כמובן שזה לא שילוב כל כך יפה לבן על שחור במארז, אז אני רוצה לצבוע אותו. אני לא רוצה להחליף את הפאנל כי עד שאני ימצא משהו מתאים שיתלבש עליו... אז אני רוצה לצבוע. מה שברור לי שם אני צובע בלורד זה בסוף לא יהיה שחור, זה יהיה צבע סגול ככה, וזה רק יהרוס, אולי בצבע גואש? השאלה אם זה ייצא שחור-שחור כמו המארז, והאם זה לא ייראה עבה ומזוייף...? ספריי שזאת הדרך הכי טובה לפי מה שהבנתי, אני רוצה רק לצבוע את הכונן זה הכל. אז אתם יכולים להסביר לי מה כדאי? לא א…
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מצאתי איזהשהו מוד למארז של אנטק בתצורת המשחק DOOM3 אתם חייבים לראות כדי להאמין!.. איזו השקעה.. בחיים לא ראיתי כזה דבר!.. הנה תמונת דוגמא: והנה התהליך: http://www.thebestcasescenario.com/forum/showthread.php?t=1
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות לדים UB כדי שיאירו את החריטה שעשיתי, אני רוצה לחבר אותם במקביל, ולחבר אותם ליצאה פנוייה על הלוח שמיועדת לחיבור של לדים של המארז (כמו הלדים שמהבהבים כשהHD עובד, או הלד של הPOWER...). השאלות: האם המתח יספיק? האם כדאי לי לחבר אותם בטור והאם אני צריך לשים גם נגדים? בגדול אני רוצה לקנות שני חיבורים נקבות, ואחד זכר, ולעשות חיבור ליד הלדים עצמם, כדי שיהייה לי יותר נוח לנתק אותם כשאני רוצה לפתוח את הגג (ששם החריטה...) ועוד שאלה: אני צריך כבלים מיוחדים או שכבלים פשוטים ודקים יספיקו?
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לא מצאתי ברשת פרטים על המסך של הnokia communicator 9110, מישהו יכול להאיר את עייני בנושא? מצורפות תמונות של הצ'יפים שלו, לא יודע מה אני אמור לחפש :-\ [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
העלתי מקודם דיון מקדים לפורום אלקטרוניקה ומודינג על שאני הולך להכין ספק כוח משתנה. הנה הסכמה שלו,למי שביקש בזמנו לראות אותה! הקופסא של הספק תהיינה MULTIMETER סובייטי ישן,אשר...עברו עליו כמה דברים.מד התנגדות 10K אום לתוך 220V... בקרוב תמונות של הפלטה והקופסא!
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש עוד תמונות...אבל הפאקינג מצלמה עשתה כל תמונה בגודל של 1.5 מגה (בג'ייפג אם מישו יודע איך להקטין...אני אשמח) יש עוד המוןןןןןןןןןןןןן עבודה אבל בבסיס המחשב גמור... אני אפרט מה עשינו פה יותר מאוחר
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לא יודע אם זה קשור כל כך לפורום, אך אנסה את מזלי ואשמח אם מישהו יוכל לעזור לי. אני חייב להשיג בדחיפות את ATMEL בישראל מכיוון שאני חייב לרכוש מהם צורב כלשהו למיקרו בקר שאני עובד איתו, ואני לא מצליח למצוא מספר טלפון שאוכל להשיג אותם בו. אשמח לעזרה בדחיפות, תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
קניתי את הקיט של וונטק ועשיתי את זה...אני חושב שלקח לי זמן כולל של 5 שעות. אני חושב שבהתחלה זה היה כיף ...ואז הגעתי לאיי טי אקס וחשבתי שאני עומד למות. שואה אטומית לפרק הכל! לא מומלץ לאנשים שאין להם סבלנות והרבבבה זמן פנוי! אני לא חושב שאני אעשה את זה שוב בחיים שלי ! מעכשיו אני קונה כאלה עם סליבים כבר! (בטרפליי שאני מחפש איפה לקנות!!! כבר חודש) בכל מקרה למי שכן רוצה לעשות את זה! אז שיהיה בהצלחה והנה מספר טיפים! 1.מייבש שיער טוב! או אקדח חום לא משהו מעפן! 2.להתקמצן על השרינק! הקטן 3.אין טעם לקנות שתי ערכות נשאר המון ספייר מאחת רק שאין שרינק קטן יותר... 4.לחשוב פעמיים כמה אתם באמת בנויים לזה...לא מומלץ למתחילים חוצמזה יצא לי ממש סבבה אני מקווה סוף סוף לעלות את הגלרייה שלי לג…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני התחלתי והתאמנתי על סתם מארזים שמצאתי ברחוב, ולקחתי מהעבודה(חנות מחשבים) אבל אני רוצה לעשות משהו רציני יותר. קניתי לי מארז חדש Enermax Chakra, ועכשיו המארז הישן שלי מחכה לשיפוצים אז מחר אני יעלה תמונות כדי להראות לכם מה אני מתכנן. כרגע, מה שאני חושב זה חלון פשוט אבל אני רוצה לעשות אותו יותר יפה מזה, אז אם למישהו יש רעיונות זה נורא יעזור לי מחר אחרי שאני יעלה תמונות של המארז אני יחשוב איזה צורה לעשות בחלון(אני חשבתי על מרובע עם פינות מעוגלות אבל קטן ולא על כל החלון) כדי שלא יראו את המגירות של הדיסק קשיח והDVD. ובמקרה של המארז הספק כח גם נמצא שמה אז אולי אני יעשה גם חור. עכשיו חשבתי להזמין מmnpctech טפט של carbon ולהדביק על המארז. טוב אז מחר אני יעלה תמונות ואם למ…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אנשיים!! היום,שחיפשתי את ספר התנך כדי להתכונן למבחן מחר,נגלה לעיני מסך הLCD של טושיבה שלי! על זה נאמר "הכל משמיים" כעת,אוכל לחבר אותו למחשב! רק שאני לא מוצא מדריך חיפשתי בגוגל ומצאתי אתר אחד נורמלי שבו אחד שואל אבל אף אחד לא עונה לו. האם תוכלו לעזור לי? הנה כל המידע שיש לי על המסך: Toshiba TLX-5156S-C3M lcd נראה ככה: http://members.lycos.nl/robbyentommy/forums/got/laptop/IMAGE0001.JPG.JPG http://members.lycos.nl/robbyentommy/forums/got/laptop/IMAGE0002.JPG.JPG http://members.lycos.co.uk/sbazel/PC/Image(033).jpg http://members.lycos.co.uk/sbazel/PC/Image(032).jpg http://members.lycos.co.uk/sbazel/PC/Image(031).jpg אין לי כבלים (זרקתי הכל :-[) יש ל…
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
רציתי לעשות למחשב של אחי חלון עם הלוגו שלו (הוא DJ מקצועי ) אז לקחתי כלים והתחלתי לעבוד הסימונים עשיתי טעות שלא סימנתי מאחורה אבל לא משנה אחר כך מחקתי את זה עם מחק ואלו הקידוחים בפח ( החורים במרכז הם סתם מתוך שיעמום) אחרי שחתכתי את הפח תיקונים עם הדרמל אחרי התיקונים [/url אחרי הרכבת גומי U שאולתר על ידי מצינור של גינה הקטנים וחריטה של אחי ועיצוב הלוגו גם שלו והרכת הלדים וכו' אשמח אם תכתבו כאן ביקורת בונה בכל אופן זה הפרוייקט הראשון שלי שאני עושה לכן חבר'ה תנו בתגובות עריכה תודה רבה רבה למנהל של הפורום שנתן לי אפשרות לערוך אחרי שננעל התארד
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום שאלו פה פעם על בנייה, אז יש לי גם שאלה.. השאלה שלי היא לגבי פאנל ברצפה: אם יש לי כמה פאנלים ברצפה, ואני רוצה לעשות אותם מחדש, יש משהו שאני לא יודע איך לעשות. נתחיל במה אני כן יודע: להפריד את הפאנלים מהקיר אני יודע, אפשר לעשות את זה עם מברג מינוס, ופטיש.. כמה דפיקות לאורך הפאנל(על הקיר), והפאנל ישתחרר וייפול לצד. אבל, אחרי שמפרידים פאנל שהיה מחובר לקיר, תמיד נשאר עליו מלט, לפעמים לא מעט.. איך מפרידים את המלט שנשאר עליו, בלי לשבור את הפאנל? מישהו עשה את זה פעם? תודה card
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
איפה אני יכול למצוא חנות באזור ראשון-לציון שמוכרת את הדברים הבאים: לדים 3V חיבור P2 (שלוש פינים) מפסק 2 מצבים (שלוש פינים למטה) TIP31
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן חברים. לפני כחודש החלטתי על החלפת חלקים בחדשים (מעבד,לוח אם,כרטיס מסך). בנוסף החלטתי על צביעת הראדאיטורים הבלוק CPU ו GPU הזיכרונות וחלק במארז במערכת קוסטום שלי לצבע לבן. כמו כן הזמנת פיטינגים לבנים. כמובן שעקב הפירוק נוצל הזמן גם לניקיון החלקים והחלפת המים. מה שבאדום זה ציוד שהוחלף מפרט המערכת הנוכחית: i9 9900k oc 5.2 GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA corsair dominator platinum 32gb 3000mhz Samsung SSD 512G 970 PRO M.2 SSD Samsung 860 EVO 500GB Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda PNY RTX2080Ti 11G 1350Mhz - 1545Mhz XLR8 OC CoolerMaster COSMOS C700P Corsair 1200W 80+ Plati…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב, יש ברשותי דיסק און קי שעבד בעבר ועכשיו הוא לא עובד... לאחר כמה בדיקות שערכתי לו ראיתי ששורה[צד של הchip]יצא ממקומו....סביר להניח שזה נגרם מכמה מכות קטנות שהוא קיבל. איך אני יכול להלחים בחזרה את השורה של השבב תוך כדי שלא יהיה קצר ביןשורות של קווים שאינם צריכים להיות מחוברים? ניסיתי כמה פעמים ע"י מלחם רגיל ושמתי לב שישקצרים כי זה ממש קטן. השבב השמאלי זה שבב הזיכרון ויש צד אחד שאינו מולחם : http://www.google.co.il/imgres?imgurl=http://www.secure-usb-drives.com/images/inside-sandisk-USB_flash_drive.jpg&imgrefurl=http://www.secure-usb-drives.com/protecting-usb-drives.html&usg=__5WAr2FZzIOfMmnf7PA6i4m0Jzw0=&h=243&w=324&sz=35&hl=iw&start=16&a…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם יש אפשרות לתכנת לאנרדואינו עם labview ? תודה אריאל
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעשות מספק \ פוטנציומטר למאווררים שלי... אני לא כל כך רוצה להתחיל להתעסק עם לוח הלחמות נגדים ועוד, אנ י רוצה משהו פשוט. עשיתי סרטוט מסויים תגידו לי אם זה אפשרי כזה דבר.. ואם לא למה. תודה [attachment deleted by admin]
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מפסק לHD,ככה שאני אוכל לשים 2 HD שונים ואז להדליק אחד ולכבות את השני (2 מפסקים) או אחד בשביל להחליף בין אחד לשני. זה אפשרי לשים מפסק לכבל חשמל? כי אלו הרבה חוטים...
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, זה שוב בעניין הפרוייקט שלי - המגבר. אני צריך עזרה במציאת קונקטורים למעגל מודפס (חיבור כבלים ללוח), הראשון זה לחיבור חשמל (35V ולפחות 7A לכל פין) בעל 3 פינים. הדרישה המיוחדת היא שאני אוכל להלחים משני הצדדים (הלוח הוא דו צדדי) וזאת הסיבה שאני לא יכול להשתמש ב terminal block עם ברגים, כי הבית מונע ממני להלחים בצד העליון. חשבתי על החיבור שיש לכרטיסי מסך לחשמל 6 פינים ואני אשתמש בכל זוג פינים ביחד. הבעיה שאני לא מוצא אחד שחור. הקונקטור השני הוא כמו שיש בכרטיסי קול הישנים ואני מאמין שבכרטיסי מסך החדשים חיבור SPDIF IN עם שני פינים, דק כזה. תודה ויום טוב
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-