עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. היי, יש לי מארז של צ'יפטק, ניתקתי את הגג שלו, העובי של הפח ממש מטורף! אני רגיל לג'נריים שאפשר לחתוך עם השיניים (: יש לי רדיאטור כפול שאני רוצה להצמיד אליו. הייתי שמח לקבל עצות לפני, איך לשרטט שיצא טוב, איך לחבר בינהם, עם מה לחתוך וכו וכו. אני לא מודר בדמי ואין לי כשרון מולד לזה, אז כל טיפ יתקבל בברכה ובאהבה (: תודה רבה, רועי. לא שזה ממש משנה, אבל זה המארז: http://tinyurl.com/yvh6w2 וזה הרדיאטור: http://tinyurl.com/yp5lu7

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. יש לי בבית ספריי לניקוי אבק DUST CLEANER, או איך שלא תקראו לזה הבעיה היא, שזה לא אוויר דחוס לגמרי, אלא הוא מכיל חומר נוסף בשם בוטאן פרופאן (כל המיכלים מהסוג לניקוי אבק מכילים את החומר הנ"ל) האם החומר הזה בטוח לריסוס על חלקי מחשב\ לוחות אם וכו'? הסיבה שאני רוצה להשתמש בו היא לנקות את הרדיאטור של המחשב שלי.. לצערי הקומפרסור שלי לא נייד כ"כ ואני לא יכול להביא אותו לבית, ולנקות את העסק בעזרת לחץ אוויר. הצעות נוספות כמובן - יתקבלו בברכה

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. אני צריך מאורר שישמש אותי ל OC אבל גם יהיה שקט השקט הוא מאוד חשוב איך המאורר הזה של TT ? http://www.thermaltake.com/dcfans/ComboCool/a2013silentCat9/SilentCat9.htm הוא באמת שקט כמו שהם מציינים שם ? למישהו יש המלצה אחרת ?

• 1 תגובה
    • 652 צפיות
  4. Started by idan1836,

אני צריך מדריך מקיף ושיהיה בעברית בבקשה לעשייה של פאן באס פשוט עם מתגים ולדים של צבע אחד או 2. זה לא ממש משנה לי.. אבל העיקר שיהיה בעברית. ;D ;D

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by SaarD,

שלום אני בונה מחשב חדש עם רדיאטור משולש של דנגר דן (או טרמוצ'יל לא יודע מה עדיף) על הגג של המחשב ואני זקוק למישהו שיודע לחתוך את המארז (לקדוח) חורים ל 3 מאווררים של הרדיאטור אשמח אם אקבל הצעות מחיר או אפילו עזרה בחינם (אם יש איזה בן אדם טוב שמוכן לעזור)

• 11 תגובות
    • 923 צפיות
  6. Started by 114508534,

אני רוצה לבנות מעגל שיעבוד על 220 V ושנגיד ידליק מנורה במחיאת כף וכאלה דברים , בית טכנולוגי לעשות .

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by sh1346,

אני זקוק למעגל - ספק אחד עם 4 יציאות שיוכל לספק את 4 המתחים ל-4 המכשירים: נתוני המתח : in:AC-240v 0.15a out:DC5.0v 0.7a in:AC-240v 180ma out:DC5.0v 890ma in:AC-230v 30ma out:DC3.7v 0.35a in:AC240v 0.1a out:DC5.9v 400ma יש לי ידע צולע באלקטרוניקה,אם אפשר לתת לי הסבר מפורט(כולל הרכיבים ואת ערכם ואיך לחבר אותם) בבקשה. תדריכו אותי בבקשה!!! אני רוצה להטעין את 4 המכשירים ביחד ,האם זה אפשרי? תודה מראש.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by sh1346,

אני זקוק למעגל - ספק אחד עם שני יציאות שיוכל לספק את שני המתחים לשני המכשירים: נתוני המתח in:AC-240v 0.15a out:DC5.0v 0.7a in:AC-240v 180ma out:DC5.0v 890ma תדריכו אותי בבקשה אני רוצה להטעין את שני המכשירים ביחד,האם זה אפשרי? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 608 צפיות
  9. 1. מנסה לטעון תוכנית בסיסית לכרטיס arduino duemilanove ( סיני) ומקבל את ההודעה - avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00 2. עובד עם מערכת הפעלה XP, סביבת ארדואינו 1.5.5, נבחר כרטיס arduino duemilanove or diecimilia , נבחר COM1 3. עם החיבור לכרטיס נורית אדומה מהבהבת כל הזמן. מישהו יכול לעזור ???

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  10. שלום רב אין לי שום השכלה בעולם האלקטרוניקה אבל תמיד התענינתי והסתקרנתי מהתחום. בכל מקרה החלטתי שאני רוצה לבנות משדר רדיו AM פשוט, חרשתי על האינטרנט , ואכן יש הרבה סכמות למשדרים פשוטים אבל ההסברים על דרך פעולתם היא כללית במקרה הטוב, אז נכנסתי קצת לתאוריה, למדתי איך עובד מתנד רגיל ואיך לבנות אותו - Colpits Oscillator ואיך לבנות מגבר לאות קול שמגיע ממיקרופון SIMLPE TRANSISOR AMPLIFIER אבל אני לא מצליח להבין איך אני גורם במעגל לשני האותות להתרכב לצורה של אות AM : SignalOut = (A+Mcos(w_m*t))*sin(w_c*t) w_m היא תדירות גל הקול ( מוכפל ב 2 PI) w_c תדירות הגל הנושא כלומר מה שאני צריך זה דרך לישם את הנוסחא הרשומה בצורה הפשוטה ביותר (כלומר עם קבלים נגדים וטרנזיסטורים בלבד) בהיתן ש…

• 4 תגובות
    • 947 צפיות
  11. Started by Assaf L,

שלום, אני רוצה לקבל תצוגת טמפ ולחות של חדר דרך המחשב. אני אחלק את השאלה שלי ל 3 חלקים א. אני צריך הנחייה בבניית המעגל החשמלי - איזה רכיבים אני צריך, מה מתחבר לאיזה רגל וכו' ב. אם זה לא מאוד מורכב הייתי מעדיף שהממשק מול המחשב יהיה ב USB ג. הדרכה בשליפת הנתונים מהחיישנים דרך ה USB לשפת תכנות תודה

• 4 תגובות
    • 652 צפיות
  12. אני וחבר מנסים לבנות משהו שיעקוב אחרי השמש, יש לא מעט פרוייקטים כאלה ברשת אך רובם משתמשים או במיקרו בקר או במנועי DC, אנחנו לא מעוניינים להשתמש באף אחד מהם מסיבות מסויימות. הנה לדוגמה מעגל פשוט שמשתמש במנוע DC: הצורך שלנו הוא להשתמש בסרוו של מכונית\טיסן בשלט רחוק. הרעיון שלי היה להשתמש בשני פוטונגדים לכל ציר תנועה (אנכי ואופקי) ובעזרת הנגדים לשחק ב Duty Cycle של האות בקרה של הסרוו. הבעיה בתכנון שלנו זה שניסינו להשתמש ב רכיב 555 ליצירת האות, אך בגלל רמות תאורה שונות בעונות השנה משתנה לנו גם התדר מעבר לTolerance של הסרוו (50-60HZ). אם ישנה דרך לייצר גל ריבועי בתדר קבוע, ובעזרת מחלק מתח פשוט בין שני פטונגדים לשלוט על ה D.C של האות? עריכה: הנה מערכת בדיוק כמו …

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. אני צריך שכל מי שיכול לעזור לי להשיג גישה למקדחה שולחנית (מקדחה קבועה על שולחן) או CNC (אפילו יותר טוב) יודע לי בפרטי או במייל iakovl@gmail.com תודה על העזרה

• 0 תגובות
    • 788 צפיות
  14. היי, השאלה אולי לא כל כך קשורה למודינג אבל כן לאלקטרוניקה אז החלטתי לפרסם אותה כאן. ??? אתם עדיין כאן? יופי אז הסיפור הוא כזה. לפני כמה זמן הייתי בשבדיה וקניתי שעון אלקטרוני, לשעון עצמו כמה פונקציות נחמדות כמו זכרונות שעת צילצול, מד טמפרטורה, הצגת שמות הימים בכמה שפות ולבסוף החלק הבעיתי סינכרון השעה אוטומטית בעזרת תדר רדיו שמשודר מגרמניה. הבעיה שלי היא שהשעון מסתנכרן כל פעם מחדש על השעה לפי שעון שבדיה ( 1- שעה ). כל פעם שאני מכוון את השעה לישראל הוא מסתנכרן בחזרה לשעה אחת אחורה. חיפשתי דרך לשנות לו את איזור הזמן או למנוע ממנו להסתנכן אבל לא הצלחתי הדבר האחרון שאני יכול לחשוב עליו הוא לנסות ולגרום לשעון להפסיק לקלוט את השידור שמעדכן אותו. וכאן אני צריך את העזרה ש…

• 4 תגובות
    • 729 צפיות
  15. Started by kma_32,

שלום לכולם...ניכנסתי למדריך של חיתוך המארז באתר..(כמו שיעצו לי..)..ורשום במדריך שצריכים גומי חיפוי U או הגומי H....אז סבבה הלכתי וחיפשתי מאיפה אני משיג את זה....חלק אמרו לי בחנויות של עבודות אלומיניום וכזה הלכתי ואין להם את זה....אז השאלה שלי מאיפה אני משיג את זה??.....כי כבר חתכתי וזה ניראה נורא ככה....לראות שפיצים ועיקומים......אז עם מישהו מוכן לומר לי מאיפה אני משיג את זה..זה יעזור המווןןן... תודה לכולם.. --------------------------------------------------------------------------------------------------------- עריכה: אאאא כן אני יודע שאפשר לשייף הבעיה שאין לי את הכלים האלה......אין לי שופיין או דיסק שיוף...(נייר כסף לא נידמה לי יעזור כל כך..)..אני חתכתי את המארז עם מקדח…

• 4 תגובות
    • 689 צפיות
  16. Started by 104952,

תכנן ושרטט רשת לוגית שבכניסתה שתי מילים בינאריות - כל אחת בעלת 4 סיביות, והפלט שלה יהיה 1 כל פעם שהמילים שנלקטו זהות אחת לשניה. בטוח יש דרך יותר הגיונית מאשר לכתוב בטבלת אמת את כל ה 256 אפשרויות?? תודה לעוזרים!

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by bezangeloo,

יש ברשותי מגבר שמוציא שמע נקי, עם בעייה אחת- אם מסובבים את מד הווליום עד קצת לפני החצי הכל טוב ויפה. אחרי זה הווליום לא משתנה, ולפרקים יש קפיצות פתאומיות בעוצמה. מבפנים לכאורה הכל נראה לי תקין (אני לא אלקטרונאי ולא מבין ברכיבי האדיו הפנימיים. רק יודע לזהות קבלים מנופחים \ מפוצצים או נזק פיזי אחר). יש כיוון כלשהו? רעיון? תודה, בז'נגלו.

• 28 תגובות
    • 5.4k צפיות
  18. Started by sh_bmw,

שלפתי ממחשב נייד ישן את מסך הLCD שלו בשלמותו, דגם המסך הוא Mitsubishi AA11SB6C-ADFD צריך את עזרתכם בנסיון למצוא איך להפעיל את המסך הזה, תודה לכל העוזרים!

• 3 תגובות
    • 882 צפיות
  19. Started by thedj,

שלום, אני זקוק למעגל בהספק הנמוך ביותר האפשרי אשר מבצע את התהליך הבא: מקבל רמה (גבוה) קבועה לפרק זמן לא ידוע, נדלקת נורה (לא משנה הגודל - לד או משהו אחר) למשך פרק זמן קבוע (עם משהו כמו 555). ולאחר מכן הנורה נכבת לבדה והמעגל נכנס ל"תרדמת". לאחר פרק זמן לא ידוע וארוך מאוד הרמה יורדת. הנורה אמורה להשאר כבויה עד שהתהליך יקרה מחדש. כאשר הנורה כבוייה חובה על המעגל לתפקד ללא צריכת הספק. למישהו יש רעיון מפורט? אני חשבתי על שילוב של 555 עם שערים לוגים.. אני לא מעוניין להכנס למיקרובקר או רכיב ALTERA וכו'.. משהו פשוט לוגי. מישהו יכול לעזור לי? תודה מראש!

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  20. שלום לכל המבינים והסוסים בפורום הזה! תראו בניתי, בעזרתו האדיבה של Chronick (רשמתי נכון?), מפרט לחבר שלי. עכשיו יש לו עוד תקציב והוא רוצה להוסיף קירור טוב ולא רועש מדיי. אני ישר חשבתי על קירור מים כי זה אחלה של קירור ושקט מאוד. המחשב לא יעבוד במצב של OC רק שתדעו. עשיתי חיפוש בפורום אבל הוא לא ממש עוזר (כל מילה שיש בה - 'מים' הוא רושם לי אותה). אז על איזה קירור מים הייתם ממליצים לי בתקציב של עד 500 ש"ח. תודה מראש לכל העוזרים/ות

• 6 תגובות
    • 826 צפיות
  21. טוב אז ככה- חשבתי לבנות לעצמי מחשב שמיועד למשחקים ישנים + ארקייד ואימולטורים לקונסולות ישנות. שיתחבר לטלויזיה. אני רוצה שהמחשב יהיה נייד ולא יהיה לו צורה של מחשב משרדי רגיל.... לכן חשבתי אולי לבנות לו מארז בצורת ריבוע, אבל אין לי מושג איך הלוח אם יכנס לתוך ריבוע.. ואין לי מושג איך אני אני אבנה את זה :-\ לחתוך ממארז רגיל? אין לי ניסיון בזה ולכן אני זקוק לעצות שלכם. תודה, דן

• 26 תגובות
    • 3.1k צפיות
  22. Started by 1_Nike_1,

לא משנה כיצד נראה... תנו כמה שתמצאו/תוכלו ואני כבר אבחר אחד (: תודה מראש

• 0 תגובות
    • 797 צפיות
  23. אני חייב תמונות יפות של דרקונים אבל ממש יפות כי אני רוצה לעשות חריטה חיפשתי בגוגל וכאלה אבל לא ממש מצאתי משהו חזק ביותר אני יודע שאתם תעזרו לי תודה לכל מי שיעזור לי מי שיעזור לי בעצם יהיה שותף בDragon Project תודה

• 7 תגובות
    • 824 צפיות
  24. Started by O.G.D 2k5,

שלום השאלה בכותרת

• 7 תגובות
    • 789 צפיות
  25. Started by gor84,

מה הזרם שקיים בתוך במחשב? אני בונה מע' ואני רוצה לחשב נגדים להרכבת לדים...

• 2 תגובות
    • 857 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.