אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
חשבתי להמליץ על תוכנה פשוטה מאוד הנקראת sketchup 3 בעקבות תכנונים שאנשים עושים פה ב MSpaint. התוכנה מיועדת לארכיטקטים במקור אך נהדרת גם למודרים. מה שטוב בה להבדיל מתוכנות תלת מימד אחרות זה קלות השימוש. לבד יהיה לכם קשה להבין אותה, אבל אחרי שעה של סרטוני הסבר באתר התוכנה תוכלו ליצור מחשב תוך חצי שעה עד שעה. ב bit-tech.net יש ת'ראד עם רכיבי מחשב ואפילו כמה מארזים שאנשים יצרו כדי שלא כל אחד יצטרך לעשות לבד. התוכנה יקרה מאוד אבל טובה ל 8 שעות עבודה חינם במצתבר, אז תסגרו אותה כשאתם לא משתמשים. ואל תתחילו לדבר פה על קראקים, כולנו יודעים שיש, כולנו יודעים שחלק משתמשים בזה, אבל זה לא המקום. אתר התוכנה: www.sketchup.com הת'ראד בביט-טק: http://forums.bit-tech.net/showthread.php?…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום! לפני די הרבה זמן התחלתי פרוייקט נחמד(וראשון שלי) על הchenbro xspider שלי. בשביל לסיים את הפרוייקט, אני זקוק למישהו שיוכל לעזור לי בקידוח חור 120 בגג ובשיוף וגימור.... אני מאיזור אשקלון, אתם מוזמנים להשאיר לי כאן הודעה או לפנות אליי בפרטי נדב
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הרעיון הכללי הוא כזה: יש מיקרופון, לפי עוצמת הקול שהמיקרופון קולט, ולפי קצב המוזיקה שהוא שומע הלדים נדלקים, יש קול חזק, הלדים דולקים חזק, אין קול הלדים מכובים... המיקרופון פולט זרמים מאוד קטנים, מיליאמפרים.... אני צריך להגביר אותם כדי שהטרנזיסטור יוכל להרגיש אותם... והטרנזיסטור ישמש כמתג וידליק את הלדים כשירגיש זרם מהמיקרופון... אבל הבעיה היא איזה מגבר זרם להשתמש?!?!? פתוח להצעות!
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אנשים! עכשיו חזרתי מסיבוב בחנויות עשה זאת בעצמך ומקדח כוס עולה 170 שקל (הכי זול)!!!!! אני מעוניין לקדוח חור בחלק העליון של המארז ואין לי גם דרמל ומסור חשמלי אז חשבתי אוליי פשוט לקדוח כמה חורים גדולים במרכז המעגל של הסקיצה ואלה יהיו החורי ניקוז... מה דעתכם?
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, קראתי המון מדריכים והסברים כאן, קודם כל תודה - עזרתם לי מאוד במידע הראשוני בנוגע לפרויקט שאני רוצה להרים. ועכשיו לעניינים. אני חובב אקווריומים מושבע, וכבר הרבה זמן אני מסתובב עם מחשבה להרים מערכת ניטור ומעקב אחר פרמטרים במים (בפרט טמפרטורה ו-pH, אם אפשר אז גם פרמטרים אחרים כמו קשיות וכו' יהיו מעולים). אני רוצה שבשלב א' הנתונים יוצגו על מסך / אמצעי פלט כלשהו, ובשלב ב' אולי ישודרו לתוכנת מעקב. אני מגיע מתחום התוכנה ורחוק מלהבין בחומרה / אלקטרוניקה וכו'. לכן השאלות שלי אולי יישמעו מטופשות אבל אנסה בכל זאת: א. איזה לוח כדאי לקנות? אני רוצה להשקיע סכום מינימלי ויש לי סבלנות לחכות למשלוח מחו"ל. אשמח לרפרנסים ללוחות ב. עד כמה זה נראה לכם מסובך לאסוף נתונים כאלו? למי…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
http://www.zigz-ag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=2101 יש תמונות של זה אשר האפקט פועל?
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום מישהו ניסה והצליח להריץ את ה-Arduino IDE על Raspberry Pi?
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מה קורה אם מחברי מערכת לדים של 12 וולט לשקע 220 וולט?
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
http://www.overclockersclub.com/reviews/nexuspanel3/3.htm מצאתי את המוצר באיזה מחשב ישן מנסה להפעיל אותו אבל חסרים לי התרמיסטורים. קניתי תרמיסטורים של 100, 1K , 20K אוהם 100 ו-1K נתנו תוצאות לא רלוונטיות (בטמפרטורת החדר הצג הראה 88 מעלות על 100 , ו 90 על 1K) לעומת זאת 20K נתן 9 על טמפרטורת החדר.(הכל בצלזיוס) עשיתי מדידה, לא מספיק מדוייקת, אבל בהערכה סבירה - על חום האצבעות שלי - עם מד חום רגיל: מד חום -32.7 , התרמיסטור של ה-20K נתן תוצאה של 12.5 השאלה שלי - האם יש קשר ישיר(הפוך למעשה) בין החום להתנגדות - ומכאן אני יכול להסיק שאני צריך משהו באיזור ה-5K עד 8K או שזה נוסחה פיזיקלית מעניינת יותר -ואם כך - מה ההתנגדות הרצויה?
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לכל המעוניין בפרוייקטים ב VHDL ניתן לפנות למייל arb123@walla.co.il
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי בקיצור קניתי טלוויזיה חדשה (סמסונג C550) ויש לי ממיר ללוויני ( SD ) ורוצה לבנות כבל קומבננט מהכבלים והמתאמים שיש לי אבל רציתי לדעת אם הבננות של הRCA זהים לקומבננט , יענו יכנסו בלי בעיה לשקעים שבטלוויזיה ?
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מתכוון כמו שיש בכל מארז סטנדרטי היום, USB קדמי, יציאות אודיו ופירם וויר. מאיפה אני יכול להשיג ? כמובן בלי לקנות מארז חדש ולפרק אותו... אה, ויש לי עוד שאלה, מאיפה אני קונה מקלט אינפרה אדום לשלט (שיוצא מהלוח אם- יש לי יציאה כזאת מהלוח) נ.ב. הנושא קשור לפה כי זה בעצם חלק ממודינג שאני עושה... עריכה: עוד שאלה קטנה, מאיפה אני קונה כזה: http://www.nmediapc.com/support_280VFD.htm ?
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום חברי היקרים מי מאיתנו לא מכיר את הבעיה של כבל IDE שרוחב משתווה לרוחבה של מכונית לינקולין משנות ה60 מקשה עללינו המודרים לסדר אותו מכער את פנים המארז עם צבע אפור משעמם מפריע לזרימת אויר וביכלל , תופס מקום! החלטתי היום להראות לכם איך משפצרים לכבל הזה את הצורה! עלות החומרים 10 שקלים מצרכים: כבל כמובן מברג שטוח קטן איזולירבנד חתיכת טפט זוהר באולטרה ומספריים[לא חובה] טוב לרובנו במחשב יש 3 כבלים או יותר 1 של ההארד דיסק שני של הסידי שלישי של הפלופי לי אין פלופי לא צריך אותו חח אז התחלתי מהכבל של הסידי כיביתי את המחשב כמובן ניתקתי אותו מהחשמל בקיר והוצאתי את הכבל אחרי שהוצאתי את הכבל ספרתי כמה גידים יש בו יש בו 40 החלטתי לחתות כול 5 גידים אפשר …
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הרכבתי את הצג lcd שלי עכשיו... חיברתי לחשמל ולפרלל והוא כן מציג לי 2 שורות שחורות... מה שאומר שהוא תקין ומחובר טוב... אבל שאני מפעיל lcd smartie לא קורה כלום... עכשיו אמרו לי שזה כנראה בגלל שהפראלל שלי לא על epp אבל אין לי מושג איך לשנות לזה... והפראלל שלי הוא כרטיס הרחבה Pci ולא על הלוח... איך אני גורם למסך לעבוד?
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
חיברתי אתמול מאורר ללוח אם והוא קצת רועש הורדתי speedfan וזה לא שולט לי על המאורר מה אני יכול לעשות?
-
- 21 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אז אני רוצה לחבר לכ.מ מאורר אבל אין לי מקום כי מתחת יש לי כרטיס רשת איך אפשר לחבר את המאורר לכרטיס {תמונות} [attachment deleted by admin]
-
- 21 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה להגביר מתח של RCA שיספיק ל10 מטר אורך, איך אני עושה את זה?
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, טוב אני חייב להודות,זה לא בדיוק מארז מחשב אלא קופסאת בקרה למנועי סטפר שאנוכי תכנן ומתכוון למכור,הבעיה שאני רוצה לסגור את הקופסא לגמרי(תיהיה עשויה מאלומניום) לרתך זה לא אפשרות,אשמח לשמוע דעות נוספות.
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
שלום פעם כשאנשים היו מספרים לי שהם מחברים את המחשב דרך מגן ברקים, הייתי צוחק עליהם. אחרי כמה פעמים שאני רואה שהלוח אם נוטה לההרס, (לא ממש בגלל ברקים, אלא בגלל הפסקות חשמל/עליות מתח) אני כבר לא חושב שמגן ברקים זה דבר מיותר. מישהו יכול להמליץ לי על אחד טוב? כמו כן, כדאי לקחת אחד שיש לו השהייה גם? תודה רבה card
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
לפני בערך חודש הגיע לי המחשב החדש, עם המארז CI-6A19-400. אני רוצה להתחיל לעשות לו מודינג - חשוב להבהיר שאין לי שום ניסיון בדבר הזה. יש לכם רעיונות מה לעשות למארז? לדעתי יש לו פוטנציאל ענק... אם צריך כסף ובטח צריך בשביל זה, אז יש לי עד 200 ש"ח להשקיע... מקווה שיספיק.
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום הודעה ראשונה שלי פה . אני רוצה לבנות משהו ממנורות חשבתי על לדים לפי מוזיקה .. מה דעתכם ? אני חדש בכל העסק איפה קונים ? מה קונים ? יש סרטוטים או משהו ? אשמח לעזרה . תודה מראש ולילה טוב
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אז כמו שהבנתם- אני מחפש פרספקס בעובי של 4 סנטימטר בערך בשביל גוף לגיטרה קאסטום שאני עוזר לחבר לבנות. המידות שאני זקוק להם- 40*60 ועובי של 4 ס"מ המשטח. עכשיו בגלל בעיות הגודל והעובי אני הייתי שמח לעזרה מאנשים שיש להם ידע עם כמות כבדה של פרספקס לצורך פרויקט שכזה ומאיפה אני משיג כזה גודל וכמה זה יעלה בערך? בפרויקט הזה אני קצת בבעיה כי את הגוף אני חותך מהפרספקס ולא יודע בדיוק איך- הצעתי עם מסור סרט אבל זה יגרום להפיכת החלק החיצוני של הפרספקס לחלבי ואז הפרספקס לא יהיה יותר שקוף וזו בעיה. בשביל שתקבלו ראש אני אביא לכם סרטון של בחור שעשה את הפרויקט הזה עם מכונת CNC וזה יצא מאוד מדהים! (לא נדבר על האספקט המוזיקלי שאני הערתי לחבר שלי עליו, אבל הוא חי בחולומו..) הסרטון- א…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מישהוא יודע איך לחבר את החוטים האלה מחדש ? [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לא מצאתי פתרון מוכן בלי התערבות בקוד של הארדואינו ראיתי בפרוססינג אבל אני רוצה משהו שלא תלוי בתוכנות חיצוניות
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-