עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. הכנתי קובץ אם תיאור של רוב סוגי הלוחות והשלדים הקובץ הוא בפורמט pdfאשמח אם מישהו יעלה בתור מדריך עדכון העלתי גם בקובץ docx http://www.4project.co.il http://arduino.cc [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. שלום, אני רוצה לבנות מכשיר שמאפשר חיווי על מצב הנעילה של דלת הכניסה. חשבתי להשתמש ברכיב מגנטי קטן שאפשר להכניס לתוך המשקוף של הדלת - קישור לחיישן אני רוצה להשתמש בWIFI לצורך התקשורת ולכן חשבתי על Arduino Yun למרות שאני יודע שאפשר גם לוח UNO עם SHIELD רלוונטי אבל אם יש משהו אינטגרלי זה נראה לי מתאים יותר. אשמח לשמוע המלצות על רכיבים נדרשים לפיתוח המכשיר, מקומות מהם כדאי לקנות והאם לדעתכם יש דרך לשפר את הרעיון. תודה! ערן.

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. חבר הביא לי לבדוק אם אוכל לתקן לו כונן כזה שלא מגיב כאשר מחברים אותו למחשב (הלד אפילו לא נדלק) בפתיחה ראשונית של גוף הפלסטיק רואים שני נגדים ואת רכיב הזיכרון, שאר המעגל מוגן ונמצא מתחת למעטה פלסטיק בחלק התחתון. האם יש אפשרות לתקן כזה דבר, או לפחות לחלץ את המידע? באינטרנט מופץ סרטון בו מראים שכאשר שוברים את אחד הנגדים החוצה, ומקצרים את השני, טוענים שהמחשב יפעיל אותו מספיק זמן כדי לחלץ החוצה את המידע. הגיוני?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. האם זה בכלל מוריד טמפ' משמעותית? יש לי 120 מקדימה, 70 על ההארדיסק, 92 מוציא מאחורה. חייב לקדוח על הניטים או שיש דרך יותר טובה לעשות חור?

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by ori14,

אני בונה ממיר מBCD לSEVEN SEGMENT במסגרת מגמת אלקטרוניקה, ויש לי בעיה- שערים לוגיים (שמרכיבים את הממיר) עובדים ב5V (משפחת 74), ולא מצאתי תצוגות שצורכות מתח 5V או פחות, אני גם לא יודע ממש איפה לחפש אם יש מקום נוח לדברים כאלה של חשמל. עוד משהו, אם נאמר תצוגה עובדת ב10V- כל לד בה צורך 10V או שזה בעצם מתחלק בין 7/8 הלדים?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by Lirux,

הרכבתי את הצג lcd שלי עכשיו... חיברתי לחשמל ולפרלל והוא כן מציג לי 2 שורות שחורות... מה שאומר שהוא תקין ומחובר טוב... אבל שאני מפעיל lcd smartie לא קורה כלום... עכשיו אמרו לי שזה כנראה בגלל שהפראלל שלי לא על epp אבל אין לי מושג איך לשנות לזה... והפראלל שלי הוא כרטיס הרחבה Pci ולא על הלוח... איך אני גורם למסך לעבוד?

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by dbx22,

אפשר לחבר קתודה קרה לספק של המחשב אבל להשאיר את הקתודה לא במחשב נגיד במקום אחר?

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by almor12,

אני מחפש חיישן אינפרא אדום בשביל שלט לRaspberry pie. אני מעוניין להזמין בארץ אבל יכול גם להסתפק מאיביי או מכל אתר שהוא משלוח לארץ במחיר סביר. יצא לי להתסכל על האתר adafruit הם מוכרים בזול אבל המשלוח עולה כמעט 30$. אשמח לעזרה, תודה

9. Started by ModChiP,

ניסיתי לתקן מאורר, היה שם נגד שרוף(שאותו החלפתי) ופיוז שגם אותו אני אחליף, אבל את ה MAC97A8 שנשרף קצת קשה לי למצוא, האם יש לו מקבילה בשם אחר? http://www.nxp.com/documents/data_sheet/MAC97A8_A6.pdf תודה

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by infer73,

טוב, אני מעוניין לבנות מטען ל-ipod nano שיתחבר לחשמל ובצד השני יהיה לו יציאת USB ואז יהיה אפשר לחבר אליו ipod (או כל דבר אחר שנטען דרך USB בעצם) ולטעון אותו בכל אופן, בניתי אחד כזה ככה - לקחתי שנאי מ-220AC ל-12DC (שהוא 350mA אם אני לא טועה [הוא לא לידי]) ואז השתמשתי ברכיב 7805 בשביל להוריד את המתח ל-5V משם חיברתי לפינים של יציאת USB נקבה, והכל (עקרונית) בסדר - בדקתי עם רמקולים קטנים (ניידים כאלה, שהם בעקרון בשביל נגני mp3) והם עובדים כאשר מחברים אותם ליציאת USB המאולתרת שלי, אבל לעומת זאת, כאשר אני מחבר לשם את ה-ipod nano, שום דבר לא קורה למישהו יש מושג מה הבעיה ואיך אפשר לתקן אותה? תודה מראש לכל מי שיעזור...

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. איפה אפשר להשיג מולקסים של מחשב + כבלים אליהם ופינים המרכז ת"א? הייתי בכל החנויות באזור התחנה החדשה והשינה וחוץ מ א.אבן.אלקטרוינקה שאין לו יכול להיות שיהיו אף חנות אחרת לא יודעת מה זה מולקס!! נ.ב. מה השם הנרדף למולקס? אולי החנויות יבינו את זה

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. מדובר במוליך מבית סוללה של פלאש, יהיה לי מאוד קשה למצוא חלק כזה (לדעתי לעשות אחד תחליפי יהיה קל יותר). אני מתכוון לנסות ולנקות אותו בתור התחלה עם חומץ, אם לא יעזור, אז עם סודה לשתיה. טיפים ? הערות/הארות ?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by PhP dUdE,

שלום, האם יש לכם המלצות לחניות מודינג בחוץ לארץ? עם כן אשמח לקבל לינקים

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by GreenHorse,

אני מעונין לשדרג את ההגה שלי G25 ולהוסיף לו בלם יד פירקתי דוושות של הגה ישן עם פוטנציומטר והכל ועכשיו למקרה שwindows 7 לא מצליח לזהות את ההגה הישן איך אני אוכל לחבר את הבלם למחשב ולקבל את זה כ AXIS ולא ככפתור

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by מאפיונר,

יש כזה איפה שהו בארץ שאפשר להזמין איזהו חנות או אתר http://img353.imageshack.us/img353/1782/sensor19lg.jpg תודה מראש!!

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by ARB123,

לכל המעוניין בפרוייקטים ב VHDL ניתן לפנות למייל arb123@walla.co.il

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by card,

שלום מישהו ניסה והצליח להריץ את ה-Arduino IDE על Raspberry Pi?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by DJPOWER,

יש לי 400-450 שקל לקניית מארז... אז אמרתי, ב400 אני לא יקבל משהו שיש לו בגג מאוורר + 2 בדלת+ 2X120 נשלם 250~ מארז זול ואם שלדה דקה ונקנה דרמל לא אמיתי(WOLF וכו') ובהמשך גם נוסיף חלון כמובן איזה מארזים היו טובים לפרוייקט שכזה? אם אפשר קישור תודה מראש יונתן 8)

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by yossi_s1,

היה לי מלחם שקניתי לפני הרבה זמן בACE והוא היה כלכך גרוע, תכלס לא באמת היה אפשר להשתמש בו, היה שימושי לחיתוך פלסטיק רק. זרקתי אותו כי חטפתי עליו עצבים, תכלס הוא עדיין יכל לשמש לחיתוך פלסטיק אבל שיהיה. מדובר במלחם שכתוב עליו 30W אני חושב של חברת זיקו אבל לא בטוח. בכל אופן אני צריך מלחם לעבודות ממש פשוטות, נגיד עכשיו יש לי פה אוזניות שצריך להחליף להם כבל. ככה שמצד אחד אני לא צריך משהוא חזק ומקצועי ומצד שני אני כן מחפש משהוא שיעשה את העבודה כמו שצריך בלי שאני יחטוף עליו עצבים, שיעשה מה שהוא אמור לעשות באופן מיטבי ומהיר. הזמנתי את המלחם הבא מאיביי לפני כחודשיים: http://www.ebay.com/itm/120926098920?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 אבל החבילה מעולם לא הגי…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by lior12,

היי . 1. אני בונה מערככת לדים לפי המוסיקה ואני עובד על 12V. המערככת תכיל 30 לדים שכל שלושה לדים מחוברים במקביל לנגד 82OHM {לדים סטנדרטים} וכל יציאה של נגד מצד אחד ולד מצד שני מחוברת לכל השורות בטור. שאני בודק כל לדד בנפרד עם נגד 470OHM הם עובדים ושאני מחבר לשלושה עם נגד זה לא עובד ? מה לעשות ? 2. אני צריך מדריך למקלט IR פשוט אבל עם USB כי זה למחשב נייד ואני צריך גם תוכנה.

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by avivlyaviv,

טוב אנשים ראיתי פה פרויקטים ופשוט מדהים ! אז החלטתי לעשות גם משהו, מה בתיכנון: א. צבעית המארז כולו בשחור ב. שילוב צבע אדום סביב כל המארז ג. צביעת מאוררים ד. ליצור שרבול מהחלק הקידמי של המארז לכרטיס מסך מפה אתם תתנו לי את הרעיונות. אוקי יש לי גם את הMATRIX TT [יש לי גם את הטרנספומטור אבל הוא אצל אחותי... לא אהבתי אותו] יש לי 3 מאווררים מאוד רועשים עם לד כחול + מאוורר שקט של TT עם לד אדום+ לד ירוד+מאוורר 120 אני מתכנן לקנות עוד איזה 3 מאוורים ג'נרים ולצבוע אותם באדום. עכשיו בקשר לצביעת המארז, אני רוצה לעשות להבות אז או שאני יצייר משהו מהרוש או שלמישהו יש איחזה שבלונה שאני יוכל לצייר /להדפיס אותה. משהו דומה לזה : http://www.streetglo.net/streetglo_files/image/classic.f…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by zxor,

מצאתי אצלי איזה קבל שכתוב עליו 1uF 50V זה אומר שחייב 50V או שזה המקסימום? ומה זה אותו uF?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by CyberBot,

משהו מומלץ? אין שום ידע קודם בתכנות ידע באלקטרוניקה דיי מספיק להתחלה

24. יש לי מתאם IrDA המתחבר לUSB שמעביר מידע מהפלאפון למחשב. אני רוצה להפוך אותו למקלט IR שיגיב לשלט רחוק. טכנית, יש אפשרות לעשות את זה? יש תוכנות מתאימות?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים