אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
החלטתי שנמאס לי מהמארז המלבני המוכר והנפוץ (כן אני יודע שזאת הצורה הכי טובה לניצול שטח למחשב, אבל נמאס). אז חשבתי, חישובים. תיכננתי תיכנונים. ויצא לי הרעיון הזה סטייל ארון קבורה מהישנים. כמו שאתם רואים כל הרכיבים נכנסים יפה ויש מקום לתוספות. זה עשוי מפוליגל ואני כרגע עובד על האלומניום הסופי. הצעות לשיפורים הערות הארות. יתקבלו בברכה.
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה להכין כ5 מעגלים שיתפקדו כשעון. לשעון לא צריך להיות מסך שיציג את השעה, זה צריך להיות קומפקטי ושבשעה מסוימת ידלק לד. עכשיו צריך להיות אפשרות לחבר את זה למסך או למכשיר שיכוון את השעה. אם זה מסובך מדי אז אותו הרעיון רק שבמקום שעון זה יהיה טיימר. ואם יש למישהו מושג איפה יש את השעונים המעוררים הקטנים האלה? חיפשתי ומה שמצאתי זה רק בודדים במחירים עצומים
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות כמה חורים במארז ...ולא בה לי להשתמש בדיסק רגיל לעשות ריבועים ,אז עם משיהו יכול להלוות לי יהיה נחמד . רצוי שהוא יהיה מחיפה ...תודה מראש
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני צריך מדריך מקיף ושיהיה בעברית בבקשה לעשייה של פאן באס פשוט עם מתגים ולדים של צבע אחד או 2. זה לא ממש משנה לי.. אבל העיקר שיהיה בעברית. ;D ;D
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום!!!!! אני חייב פאן באס! התקציב שלי עד 350 שח וחייב שיהיה לפחות 4 מאווריים לשליטה(אם יש יותר מעולה!) ובנוגע למקום לא איכפט לי שיכח אפילו 2 כוננים ... ואם אפשר שיהיה בו טמפרטורות וכל זה יותר טוב! אני מתלבט בין שני אלו: eroCool GateWatch BlacK http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_145&products_id=7756 CoolerMate 7 channel fan controller Commander7 http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=10406 עכשיו לא מאצתי משהו יותר טוב מזה...ובנוגע לאלו... אין במלאי כבר חודש + מישהו יכול לעזור לי אני כבר שבועיים מחפש פאן באס איכותי! תודה!
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי כבל רשת שאחד מהצדדים שלו נהרס אז חתכתי את הכבל וחשבתי להתקין מחבר חדש. איך ניתן לעשות זאת? האם צריך ציוד מיוחד? חבל לי לקנות חדש, זה כבל באורך 20 מטר שעולה 80 ש"ח.
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כבר מכונת צילום שלישית שאני נתקל בה שעל מחסנית הטונר בצד החיצוני יש פיוז. הפיוז לא מחובר לכלום במחסנית, הוא רק מתחבר למגעים בתוך המכונה עצמה. הקטע היותר מוזר זה שבכל פעם שאני נתקל בו הוא כבר שרוף. והמכונה עובדת כרגיל. לפיוז ערך קטן מאוד. באחרון זה היה 68mA, מה שאומר שאם הוא אמור להגן על משהו, זה לא משהו שצורך יותר מ5W. חשבתי שזה כנראה אמור להשרף כשמכניסים אותו, וכך המכונה יודעת שמחליפים טונר, אבל זה מטופש. אפשר לעקוף את זה/לעשות את זה בדרכים חכמות יותר. למישהו יש מושג?
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש כזה איפה שהו בארץ שאפשר להזמין איזהו חנות או אתר http://img353.imageshack.us/img353/1782/sensor19lg.jpg תודה מראש!!
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן חברה, לא כתבתי פה אף פעם, ואני דווקא צריך את עזרתכם לא בנושא של מחשבים אבל זה הפורום היחיד שמצאתי. אני מתופף, ואני רוצה לבנות מעגל עם מיקרופון קטן וכמה לדים, שישב בתוך התוף, וכשאני נותן מכה התוף יאיר. כמו כאן: יש לי המון ניסיון באלק' אבל פחות בבנית מעגלים ו"תאוריה". מישהו יכול לעזור לי? תודה דן
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
משהו מומלץ? אין שום ידע קודם בתכנות ידע באלקטרוניקה דיי מספיק להתחלה
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ממצב חבירם חדש בפורום א, כל ב, יש לי מגבר ישן שעבר בירושה והצג שלו דיי מלאה בשריטות השאלה היא כזות האם יש דרך לשייף פלסטיק בצורה עדינה שתחזיר את השקיפות למצב "חדש" ותעיף את השריטות ? יש לי דרימל עם מבחר ענק של ראשים כולל שיוף מ2 סוגים בד וצמר בכלל הגדלים רק שנסיון קודם שלי בשיוף פלסטיק עם 2 הסוגים נגמר בנזק לשקיפות (הופיעו סימנים לבנים) תודה ענקתי מראש חברים
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
ובכן, זה מכבר קניתי מחשב חדש (כן, בקרוב אצלכם!) והממ..הניאון מסרב לפעול.. בדקתי, אין שום כבל שלא חיברתי או משו.. וכמו שבטח תיארתם לעצמכם- אין לי יותר מידי שמצ במחשבים. למעשה- אין לי שום שמצ.. אני אמורה להגדיר משהו לניאון הזה? להריץ איזה משהו? מוזר.. בקיצור, הוא לא עובד אשמח לעזרה. (אה. ואין לי מושג מה דגם המארז..אבדוק זאת בהזדמנות הקרובה..)
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. אני יש לי מארז ג'נרי דיי מעפן, אבל הוא מתאים למחשב שלי, אז חשבתי לעשות לו מודניג, עכשיו חלק מהמודינג הוא צביעת המארז, אז אני צריך המלצה לאיזה ספריי טוב, טווח מחירים של 50 שקל (נראה לי זה מספיק...) ובנוסף יש לי שאלה, אני רוצה לעשות חלון גם כן, כל פרספקט שאני אקנה, יתאים ? או שיש סוג מיוחד ?
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
par 38 cfl 6500k לא מצאתי ב ACE מקומות נוספים שאולי אני אמצא? זה המנורות ששמים בדוקרנים בגינה
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
הרמקולים הם creative sbs a500. בהדלקת רמקולים כשהקבלים אמורים להיטען הסאב נותן מכה, מבחינת קול בום כזה, לא יודע איך להסביר. אחרי שהדלקתי את הרמקולים אם אני יכבה אותם ואדליק בזמן קרוב לא יהיו שום בומים, אך אם אני יכבה אותם להרבה זמן או יוצאי את השקע מהחשמל והקבל יתפרק דרך לד שיש, אז בהדלקה חוזרת שוב הוא יתן מכה. בדקתי במספר שקעים וגם החלפתי מספר שנאים. הבעיה נשארה לכן הדבר היחידי שנשאר לי לחשוד זה במגבר. חשוב לציין שלא הייתה בעיה כזאת. אני חשדתי :s05: בקבל דפוק, והחלטתי לפרק את הסאב שבו יש את המגבר. ינסה לבדוק עכשיו רכיב רכיב. לראות חלקים מנופחים וכו' בעייתי, הכל מודבק שם מלמעלה עם דבק חם. שרטוט סכמטי של PCB היה יכול לעזור. 8) אגב אם אני לא בכיוון ואשמח לדעותיכם…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, ברצוני לרכוש כרטיס PCI הכולל בתוכו אפשרות להרחבה ע"י WIREUP מצורף קישור לכרטיס/ים שמצאתי הדומים לתיאור המבוקש, מטרת הכרטיס: ביצוע פקודות קלט/ פלט, נתוני הקלט הינם נתונים דיגיטלים שעברו המרה מאנלוגי לדיגיטלי של 8 ביט, מעבר הנתונים לכרטיס, מהכרטיס נכנס כל הDATA למחשב, במחשב לוקחים את כל המידע ומציגים אותו בגרף אונליין, ובערך מסויים שנקלט בקלט המחשב ישלח אות בקרה לכרטיס ודרך הכרטיס הלאה לפרויקט (ממסר-> מנחת וכד'...) http://www.pci-tools.com/english/prototyp/pci_development_board.html http://www.pci-tools.com/english/prototyp/pcie_eval_board.html אלה הכרטיסים המדוברים, שוב, במידה ויש משהו אחר להציע שמתאים לתיאור שמתואר אשמח לשמוע... לדעתי הכרטיסים המוצאים כאן הם מסו…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן שהעברתי אותו מארז והוא לא נדלק רציתי לדעת האם הבעיה בספק או בלוח אם. רציתי לדעת האם יש דרך להפעיל את הספק שהמאורר ידלוק ואז אני אדע שהבעיה היא לא בו (ד.א דוד שלי בדק הכל והכל מבודד ותקין)
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה להבהיר קודם כל שאין לי מושג באלקטרוניקה, אני מנסה לעשות את זה בעזרת ידע כמו סרטונים וכו'... בכרטיס מסך שלי ( amd sapphire r9 280 ) יש שני חיבורי PCIE של 6 PIN, ואחד מהחיבורים גורם למחשב לא להידלק כשמחברים אליו כבל. השאלה שלי היא איך כדי לגשת לדבר כזה? נ.ב, עשיתי נסיון עם רב-מודד (שמתי אותו על מצב בדיקת התנגדות, שהוא משמיע צליל), וניסיתי לגעת בפינים בחיבור PCIE של שתי החיבורים. ה-3 פינים התחתונים בחיבור שעובד לא גורמים להשמעת צליל, ובחיבור שגורם למחשב לא להידלק הם גורמים להשמעת צליל - זה אומר משהו? אגב אם צריך לצלם את הכרטיס אין לי בעיה תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מודינג למחשב וכחלק מזה אני רוצה לחבר אותו למקור מתח ישיר של 12V כלומר אני צריך מחשב ללא ספק ואני מעוניין אם מישהו יכול לת לי משהו כמו דף נתונים של הספק או להגיד לי מה אני צריך לחבר לאיזה צבע מכל החוטים שיוצאים מהספק!
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום! זה הנושא הראשון שלי בפורום, אז סתם בתור התחלה באתי להודות לכם, משתמשי האתר (והמנהלים...) על ההשקעה! תודה על הכל! ובכן, ניגש לעניין, רציתי לשאול האם זה אפשרי בכלל להפו ראוטר אלחוטי WIFI למשדר רדיו AM/FM. ואם כן, איך בדיוק? (חשבתי אולי אפשר לשנות את התדר שהראוטר עובד עליו, אולי זה אפשרי) אשמח לקבל כל תגובה, הצעה, ואם לא דייקתי מספיק בשאלה תעירו לי! תודה, מאור
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום! עלה בראשי רעיון לפרוייקט שאני רוצה לבצע, ואני צריך את עצתכם. הרעיון הוא ע"ב מוצר שקיים בשוק, אך אני מעוניין לבנות אותו בעצמי. הרעיון הוא Quadcopter או Hexacopter (במידת הצורך), אשר בתחתית שלו מחוברת מצלמה בסגנון הGoPro וניתן לשלוט עליו באמצעות שלט RF. כמובן ארצה לשפר ולהוסיף עוד רכיבים למסוק הנ"ל, כגון GPS, מד לחץ ברומטרי וכו'. השאלה הינה איזה לוח ארדואינו יתאים לדרישה - וחשוב שיהיה ורסטילי להוספת רכיבים נוספים מעבר למה שציינתי, בעתיד. אני מודע לכך שזו קפיצה למים העמוקים - אבל זו הדרך שאני מאמין בה. בשלב הזה אני בעיקר מחפש אילו לוחות יתאימו לי, והתקציב מהווה פחות בעיה. עריכה: כמו כן, בדקתי פרוייקטים בסגנון adrucopter וכו, כמובן אם מישהו יודע להמליץ על לוח ספציפי בסג…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
האם זה בכלל מוריד טמפ' משמעותית? יש לי 120 מקדימה, 70 על ההארדיסק, 92 מוציא מאחורה. חייב לקדוח על הניטים או שיש דרך יותר טובה לעשות חור?
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
טוב, אני מעוניין לבנות מטען ל-ipod nano שיתחבר לחשמל ובצד השני יהיה לו יציאת USB ואז יהיה אפשר לחבר אליו ipod (או כל דבר אחר שנטען דרך USB בעצם) ולטעון אותו בכל אופן, בניתי אחד כזה ככה - לקחתי שנאי מ-220AC ל-12DC (שהוא 350mA אם אני לא טועה [הוא לא לידי]) ואז השתמשתי ברכיב 7805 בשביל להוריד את המתח ל-5V משם חיברתי לפינים של יציאת USB נקבה, והכל (עקרונית) בסדר - בדקתי עם רמקולים קטנים (ניידים כאלה, שהם בעקרון בשביל נגני mp3) והם עובדים כאשר מחברים אותם ליציאת USB המאולתרת שלי, אבל לעומת זאת, כאשר אני מחבר לשם את ה-ipod nano, שום דבר לא קורה למישהו יש מושג מה הבעיה ואיך אפשר לתקן אותה? תודה מראש לכל מי שיעזור...
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני הולך להסתובב שבוע בחו"ל עם Google maps. גישה לחשמל לצורך טעינת הטלפון תהיה לי רק בלילות. אני צריך Power Bank שיוכל להטעין לי את המכשיר שלוש ארבע פעמים ביום. (Xiaomi Mi4C) בeBay יש הרבה מטענים זולים, עם נתונים מפוצצים כמו זה: http://www.ebay.com/itm/Universal-100000mAh-Dual-USB-Portable-Solar-Battery-Charger-Power-Bank-For-Phone-/401043432303?hash=item5d600d236f:g:TZAAAOSwSdZWcn7o מה אני צריך לחפש? האם עדיף לקנות של חברה מוכרת? כמו זה? : http://www.ebay.com/itm/Original-Xiaomi-Portable-USB-Power-Bank-Charger-5000-5200-10000-10400-16000mAh-/171849642560?var=&hash=item2803097240:m:mKpsmrHaYYGOqYhizFtxdJQ …
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-