עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by devilh,

http://www.overclockersclub.com/reviews/nexuspanel3/3.htm מצאתי את המוצר באיזה מחשב ישן מנסה להפעיל אותו אבל חסרים לי התרמיסטורים. קניתי תרמיסטורים של 100, 1K , 20K אוהם 100 ו-1K נתנו תוצאות לא רלוונטיות (בטמפרטורת החדר הצג הראה 88 מעלות על 100 , ו 90 על 1K) לעומת זאת 20K נתן 9 על טמפרטורת החדר.(הכל בצלזיוס) עשיתי מדידה, לא מספיק מדוייקת, אבל בהערכה סבירה - על חום האצבעות שלי - עם מד חום רגיל: מד חום -32.7 , התרמיסטור של ה-20K נתן תוצאה של 12.5 השאלה שלי - האם יש קשר ישיר(הפוך למעשה) בין החום להתנגדות - ומכאן אני יכול להסיק שאני צריך משהו באיזור ה-5K עד 8K או שזה נוסחה פיזיקלית מעניינת יותר -ואם כך - מה ההתנגדות הרצויה?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. שלום!!!!! אני חייב פאן באס! התקציב שלי עד 350 שח וחייב שיהיה לפחות 4 מאווריים לשליטה(אם יש יותר מעולה!) ובנוגע למקום לא איכפט לי שיכח אפילו 2 כוננים ... ואם אפשר שיהיה בו טמפרטורות וכל זה יותר טוב! אני מתלבט בין שני אלו: eroCool GateWatch BlacK http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_145&products_id=7756 CoolerMate 7 channel fan controller Commander7 http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=10406 עכשיו לא מאצתי משהו יותר טוב מזה...ובנוגע לאלו... אין במלאי כבר חודש + מישהו יכול לעזור לי אני כבר שבועיים מחפש פאן באס איכותי! תודה!

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. הכנתי קובץ אם תיאור של רוב סוגי הלוחות והשלדים הקובץ הוא בפורמט pdfאשמח אם מישהו יעלה בתור מדריך עדכון העלתי גם בקובץ docx http://www.4project.co.il http://arduino.cc [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by almor12,

אני מחפש חיישן אינפרא אדום בשביל שלט לRaspberry pie. אני מעוניין להזמין בארץ אבל יכול גם להסתפק מאיביי או מכל אתר שהוא משלוח לארץ במחיר סביר. יצא לי להתסכל על האתר adafruit הם מוכרים בזול אבל המשלוח עולה כמעט 30$. אשמח לעזרה, תודה

5. Started by 114508534,

ערב טוב אני צריך לחבר בבית שני בתי מנורה למנורות של תקרה , שיתחבור לרשת החשמל 220V . יש בבית המנורה שני חיבורים לפלוס ושניים למינוס , אני לא כל כך סגור על צורת החיבור ככה ששניהם יהיו מחוברים במקביל לכבל אחד שיתחבר לחשמל . תודה

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by card,

שלום מישהו ניסה והצליח להריץ את ה-Arduino IDE על Raspberry Pi?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. שלום, אני רוצה לשפר קומקום חשמלי פשוט, ולהתקין בו חיישן קול. כאשר החיישן ייקלוט את המילים "מים חמים" לדוגמא, תחל פעולת הרתיחה אשמח אם למישהו יש רעיונות לביצוע.. ואיזה סוג של חיישן קול אני צריך. המון תודה!!!

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by CyberBot,

לא מצאתי פתרון מוכן בלי התערבות בקוד של הארדואינו ראיתי בפרוססינג אבל אני רוצה משהו שלא תלוי בתוכנות חיצוניות

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by zxor,

מצאתי אצלי איזה קבל שכתוב עליו 1uF 50V זה אומר שחייב 50V או שזה המקסימום? ומה זה אותו uF?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. ובכן, זה מכבר קניתי מחשב חדש (כן, בקרוב אצלכם!) והממ..הניאון מסרב לפעול.. בדקתי, אין שום כבל שלא חיברתי או משו.. וכמו שבטח תיארתם לעצמכם- אין לי יותר מידי שמצ במחשבים. למעשה- אין לי שום שמצ.. אני אמורה להגדיר משהו לניאון הזה? להריץ איזה משהו? מוזר.. בקיצור, הוא לא עובד אשמח לעזרה. (אה. ואין לי מושג מה דגם המארז..אבדוק זאת בהזדמנות הקרובה..)

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by Aviko,

מאיפה לקנות חדש? איך להתקין,,? תודה לעוזרים?

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by ARB123,

לכל המעוניין בפרוייקטים ב VHDL ניתן לפנות למייל arb123@walla.co.il

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by CyberBot,

משהו מומלץ? אין שום ידע קודם בתכנות ידע באלקטרוניקה דיי מספיק להתחלה

14. Started by GreenHorse,

אני רוצה להכין כ5 מעגלים שיתפקדו כשעון. לשעון לא צריך להיות מסך שיציג את השעה, זה צריך להיות קומפקטי ושבשעה מסוימת ידלק לד. עכשיו צריך להיות אפשרות לחבר את זה למסך או למכשיר שיכוון את השעה. אם זה מסובך מדי אז אותו הרעיון רק שבמקום שעון זה יהיה טיימר. ואם יש למישהו מושג איפה יש את השעונים המעוררים הקטנים האלה? חיפשתי ומה שמצאתי זה רק בודדים במחירים עצומים

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. יש לי מתאם IrDA המתחבר לUSB שמעביר מידע מהפלאפון למחשב. אני רוצה להפוך אותו למקלט IR שיגיב לשלט רחוק. טכנית, יש אפשרות לעשות את זה? יש תוכנות מתאימות?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  16. Started by PhP dUdE,

שלום, האם יש לכם המלצות לחניות מודינג בחוץ לארץ? עם כן אשמח לקבל לינקים

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by Thunder^,

שלום! אני לא יודע אם זה מתאים לפה ......אם לא אז אני מצטער......כי פה זה נראה לי הכי מתאים... אני צריך נייר שיוף בשביל להבריק ולהחליק בסיס נחושת של גוף קירור למעבד.... מי יכול להגיד לי מה המספר המתאים?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by Amir c,

טוב יש לי את החלון מורכב והכל ומודבק (זמני) עם סלוטייפ (חסרים 2 מאוררים אז לא שווה לשים ברגים והכל) היום לא קדחתי בוא כי פחדתי זה נראה חומר די שברירי ולפי מה שהבנתי הוא דיי קשור (יענו המולקולות) ומספיק מכה קטנה וכולו נשבר עכשיו יש לי 2 מאוררים ששניהם מוציאים ואני רוצה לשים אחד על הפרספקט שיכניס אחד שישב ממש מול המאורר של המעבד ויכניס חשבתי איך לעשות את זה בהתחלה חשבתי מקדחת כוס אבל הנחתי שזה ישבר אין ברשותי דרמל ראיתי במדריכים ששמים מסקינטייפ באיזור החיתוך ואז חותכים אבל עם מה !? ??? ??? ותמונות יגיעו מתי שהמאוררים הכחולים יגיעו יגיעו ד"א זה נראה פצצה ! תודה רבה אמיר

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by fuck off,

איך אני הופך HDD לרמקול?

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. איפה אפשר להשיג מולקסים של מחשב + כבלים אליהם ופינים המרכז ת"א? הייתי בכל החנויות באזור התחנה החדשה והשינה וחוץ מ א.אבן.אלקטרוינקה שאין לו יכול להיות שיהיו אף חנות אחרת לא יודעת מה זה מולקס!! נ.ב. מה השם הנרדף למולקס? אולי החנויות יבינו את זה

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by maxwell10,

יש לי כבל רשת שאחד מהצדדים שלו נהרס אז חתכתי את הכבל וחשבתי להתקין מחבר חדש. איך ניתן לעשות זאת? האם צריך ציוד מיוחד? חבל לי לקנות חדש, זה כבל באורך 20 מטר שעולה 80 ש"ח.

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by infer73,

טוב, אני מעוניין לבנות מטען ל-ipod nano שיתחבר לחשמל ובצד השני יהיה לו יציאת USB ואז יהיה אפשר לחבר אליו ipod (או כל דבר אחר שנטען דרך USB בעצם) ולטעון אותו בכל אופן, בניתי אחד כזה ככה - לקחתי שנאי מ-220AC ל-12DC (שהוא 350mA אם אני לא טועה [הוא לא לידי]) ואז השתמשתי ברכיב 7805 בשביל להוריד את המתח ל-5V משם חיברתי לפינים של יציאת USB נקבה, והכל (עקרונית) בסדר - בדקתי עם רמקולים קטנים (ניידים כאלה, שהם בעקרון בשביל נגני mp3) והם עובדים כאשר מחברים אותם ליציאת USB המאולתרת שלי, אבל לעומת זאת, כאשר אני מחבר לשם את ה-ipod nano, שום דבר לא קורה למישהו יש מושג מה הבעיה ואיך אפשר לתקן אותה? תודה מראש לכל מי שיעזור...

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by Lirux,

הרכבתי את הצג lcd שלי עכשיו... חיברתי לחשמל ולפרלל והוא כן מציג לי 2 שורות שחורות... מה שאומר שהוא תקין ומחובר טוב... אבל שאני מפעיל lcd smartie לא קורה כלום... עכשיו אמרו לי שזה כנראה בגלל שהפראלל שלי לא על epp אבל אין לי מושג איך לשנות לזה... והפראלל שלי הוא כרטיס הרחבה Pci ולא על הלוח... איך אני גורם למסך לעבוד?

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by מאפיונר,

יש כזה איפה שהו בארץ שאפשר להזמין איזהו חנות או אתר http://img353.imageshack.us/img353/1782/sensor19lg.jpg תודה מראש!!

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. הרמקולים הם creative sbs a500. בהדלקת רמקולים כשהקבלים אמורים להיטען הסאב נותן מכה, מבחינת קול בום כזה, לא יודע איך להסביר. אחרי שהדלקתי את הרמקולים אם אני יכבה אותם ואדליק בזמן קרוב לא יהיו שום בומים, אך אם אני יכבה אותם להרבה זמן או יוצאי את השקע מהחשמל והקבל יתפרק דרך לד שיש, אז בהדלקה חוזרת שוב הוא יתן מכה. בדקתי במספר שקעים וגם החלפתי מספר שנאים. הבעיה נשארה לכן הדבר היחידי שנשאר לי לחשוד זה במגבר. חשוב לציין שלא הייתה בעיה כזאת. אני חשדתי :s05: בקבל דפוק, והחלטתי לפרק את הסאב שבו יש את המגבר. ינסה לבדוק עכשיו רכיב רכיב. לראות חלקים מנופחים וכו' בעייתי, הכל מודבק שם מלמעלה עם דבק חם. שרטוט סכמטי של PCB היה יכול לעזור. 8) אגב אם אני לא בכיוון ואשמח לדעותיכם…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.