עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. יש לי מערכת סטריאו ששבקה חיים, אבל הרמקולים שלה עדיין עובדים. אני מעוניין להשתמש בהם כרמקולים למחשב. מן הסתם אין אפשרות לחבר אותם סתם ככה, ולכן יש צורך במגבר כלשהו. מאחר ואני לא רוצה להשקיע כסף בנושא, וגם המקום בחדר מוגבל, אני מעדיף שלא לקנות מגבר. חשבתי לעצמי... אולי ניתן להכין לבד מגבר ביתי פשוט וקטן, שיורכב מספק כוח (לדוגמא ספק של מחשב... למה לא?) ואיזשהו מעגל חשמלי, ויוכל לגשר בין המחשב לבין הרמקולים. אשמח לשמוע תובנות בנושא!

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. שבוע טוב לכולם. מקווה שעובר עליכם חנוכה שמח. חלפה במוחי תהיה כלשהי ואולי תוכלו לעזור לי. אז ככה, בין היתר יש בשימושי מערכת מיני סטריאו של פנסוניק (אוכל לאתר את מספר הדגם) ממש אבל ממש עתיקה (יש לה אפילו דאבל טייפ) אני יודעת שהיא שווה אגורה וחצי בערך (טוב, בלי הבערך) אבל עדיין. הקטע הוא שהשלט שלה לא ממש עובד איתה. ניסיתי להחליף סוללות וזה לא העניין. איני יודעת אם הבעיה היא בשלט, בעיינית, או במשהו אחר. כל מה שאני יודעת הוא שזה לא עובד. לקחת לתיקון / לקנות שלט אוניברסלי יקר שאולי יתאים ואולי לא זה סתם מטופש במיוחד עקב שוויה של המערכת. ברור שהפתרון המתבקש זה להחליף אותה אבל בינתיים היא נשארת. השאלה אם יש משהו שבכל אופן ניתן לעשות / לבדוק כדי לראות אם ניתן להגיע למצב של שליטה מ…

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. ובכן, זה מכבר קניתי מחשב חדש (כן, בקרוב אצלכם!) והממ..הניאון מסרב לפעול.. בדקתי, אין שום כבל שלא חיברתי או משו.. וכמו שבטח תיארתם לעצמכם- אין לי יותר מידי שמצ במחשבים. למעשה- אין לי שום שמצ.. אני אמורה להגדיר משהו לניאון הזה? להריץ איזה משהו? מוזר.. בקיצור, הוא לא עובד אשמח לעזרה. (אה. ואין לי מושג מה דגם המארז..אבדוק זאת בהזדמנות הקרובה..)

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. ראיתי במודינג הזה :: והשאלה שלי איך עושים את המוד הזה של הCD כי הריי הCD יוצא עם מגש וכמו שהבנתי פה זה לא ככה ...

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by CyberBot,

הם כותבים שזה גירסת RS MADE IN THE UK אמין או בולשיט? יש מוקם אחר להזמין חוץ מRS (אין במלאי)

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. אני חייב מדריך לסלייבינג לכבלים של הספק כוח אבל המטרה זה שאני יכין ואני לא יצטרך לקנות משהו... ואני צריך גם שתסבירו לי קצת על זה.. תודה מראש לעוזרים.

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by DJPOWER,

יש לי 400-450 שקל לקניית מארז... אז אמרתי, ב400 אני לא יקבל משהו שיש לו בגג מאוורר + 2 בדלת+ 2X120 נשלם 250~ מארז זול ואם שלדה דקה ונקנה דרמל לא אמיתי(WOLF וכו') ובהמשך גם נוסיף חלון כמובן איזה מארזים היו טובים לפרוייקט שכזה? אם אפשר קישור תודה מראש יונתן 8)

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. היי חשבתי על רעיון לחבר מאוורר נוסף של 120mm מתחת לגוף הנייד,אבל השאלה הגדולה היא היכן לחבר אותו ??? מישהו מכיר אולי גם היכן ניתן למצוא מאווררי 120mm דקים? (1cm עובי) או מאוורר שמתחבר בUSB בכדי שאכין בשבילו בארקט המערכת

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by Sp_RuS,

הרעיון הכללי הוא כזה: יש מיקרופון, לפי עוצמת הקול שהמיקרופון קולט, ולפי קצב המוזיקה שהוא שומע הלדים נדלקים, יש קול חזק, הלדים דולקים חזק, אין קול הלדים מכובים... המיקרופון פולט זרמים מאוד קטנים, מיליאמפרים.... אני צריך להגביר אותם כדי שהטרנזיסטור יוכל להרגיש אותם... והטרנזיסטור ישמש כמתג וידליק את הלדים כשירגיש זרם מהמיקרופון... אבל הבעיה היא איזה מגבר זרם להשתמש?!?!? פתוח להצעות!

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. האם זה בכלל מוריד טמפ' משמעותית? יש לי 120 מקדימה, 70 על ההארדיסק, 92 מוציא מאחורה. חייב לקדוח על הניטים או שיש דרך יותר טובה לעשות חור?

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by lior12,

היי . 1. אני בונה מערככת לדים לפי המוסיקה ואני עובד על 12V. המערככת תכיל 30 לדים שכל שלושה לדים מחוברים במקביל לנגד 82OHM {לדים סטנדרטים} וכל יציאה של נגד מצד אחד ולד מצד שני מחוברת לכל השורות בטור. שאני בודק כל לדד בנפרד עם נגד 470OHM הם עובדים ושאני מחבר לשלושה עם נגד זה לא עובד ? מה לעשות ? 2. אני צריך מדריך למקלט IR פשוט אבל עם USB כי זה למחשב נייד ואני צריך גם תוכנה.

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. מה קורה אם מחברי מערכת לדים של 12 וולט לשקע 220 וולט?

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. אני רוצה לעשות סידור טוב יותר לכבלים במארז שלי. אני יכול לקנות סליבינג, אבל שמעתי שמאוד מסובך לפרק את חיבורי המולקס מהכבלים של הספק ואין לי כוח לזה. אבל אם אני אעטוף את הכבלים של הספק כוח ב-HEATSHRINK (שאותו אני אקנה מאריהב) זה גם יהיה יותר קל וזה גם יהיה די יפה (אני אקנה HEATSHRUNK צהוב או אדום אם יש בצבעים או שאני אצבע אותו בעצמי בספריי UV). אבל רציתי לדעת קודם אם אני אעטוף את הכבלים של הספק/מאוורר/חיבורי USB וכל החוטים השונים במארז, ב-HRATSHRINK זה יכול לפגום בכבלים? כי כך הם לא יוכלו "לנשום" אוויר או משהו. ואני יכול גם לעטוף איתו את כבלי ה-IDE של הצורב והכונן קשיח? ועוד משהו: כמה עולה ספריי UV? אני יכול למצוא אותו בהום סנטר/ACE? ואיך אני צובע איתו?

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. היי, קראתי המון מדריכים והסברים כאן, קודם כל תודה - עזרתם לי מאוד במידע הראשוני בנוגע לפרויקט שאני רוצה להרים. ועכשיו לעניינים. אני חובב אקווריומים מושבע, וכבר הרבה זמן אני מסתובב עם מחשבה להרים מערכת ניטור ומעקב אחר פרמטרים במים (בפרט טמפרטורה ו-pH, אם אפשר אז גם פרמטרים אחרים כמו קשיות וכו' יהיו מעולים). אני רוצה שבשלב א' הנתונים יוצגו על מסך / אמצעי פלט כלשהו, ובשלב ב' אולי ישודרו לתוכנת מעקב. אני מגיע מתחום התוכנה ורחוק מלהבין בחומרה / אלקטרוניקה וכו'. לכן השאלות שלי אולי יישמעו מטופשות אבל אנסה בכל זאת: א. איזה לוח כדאי לקנות? אני רוצה להשקיע סכום מינימלי ויש לי סבלנות לחכות למשלוח מחו"ל. אשמח לרפרנסים ללוחות ב. עד כמה זה נראה לכם מסובך לאסוף נתונים כאלו? למי…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by igarm13,

חברה תגידו עם איזה כלי אתם משתמששים בשביל לעשות חור למוורר 120 אני ביררתי שלמקדחה אין כוסות כאלו גדולים לקידוח אז עם אתם משתמששים???? תודה

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. איפה אפשר להשיג מולקסים של מחשב + כבלים אליהם ופינים המרכז ת"א? הייתי בכל החנויות באזור התחנה החדשה והשינה וחוץ מ א.אבן.אלקטרוינקה שאין לו יכול להיות שיהיו אף חנות אחרת לא יודעת מה זה מולקס!! נ.ב. מה השם הנרדף למולקס? אולי החנויות יבינו את זה

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by yakirsh4,

שלום, יש לי אוזניות שמתחברות עם חיבור אופטי (optical) ואני רוצה לחבר אותם למחשב הנייד שלי הבעיה שבמחשב שלי יש רק חיבור אחד לאודיו שהוא PL יש איזה אפשרות לחבר את האוזניות למחשב שלי בעזרת מתאם או רצף מתאמים כלשהו? אן כן אני ישמח לקישור מאיבי לקנית המתאם (או רצף המתאמים) כי אני לא מצאתי תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. יש לי מאוורר שעובד על 220V, יש אפשרות לעשות לו הסבה שיעבוד על 12V? מדובר על מאוורר רוצח שיעיף לי את כל המחשב עכשיו הוא פועל על 220V, יש אפשרות להפוך אותו ל12V? תודה מראש לעוזרים,

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by Badi_Mami,

http://www.zigz-ag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=2101 יש תמונות של זה אשר האפקט פועל?

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by aviram20,

שלום חברי היקרים מי מאיתנו לא מכיר את הבעיה של כבל IDE שרוחב משתווה לרוחבה של מכונית לינקולין משנות ה60 מקשה עללינו המודרים לסדר אותו מכער את פנים המארז עם צבע אפור משעמם מפריע לזרימת אויר וביכלל , תופס מקום! החלטתי היום להראות לכם איך משפצרים לכבל הזה את הצורה! עלות החומרים 10 שקלים מצרכים: כבל כמובן מברג שטוח קטן איזולירבנד חתיכת טפט זוהר באולטרה ומספריים[לא חובה] טוב לרובנו במחשב יש 3 כבלים או יותר 1 של ההארד דיסק שני של הסידי שלישי של הפלופי לי אין פלופי לא צריך אותו חח אז התחלתי מהכבל של הסידי כיביתי את המחשב כמובן ניתקתי אותו מהחשמל בקיר והוצאתי את הכבל אחרי שהוצאתי את הכבל ספרתי כמה גידים יש בו יש בו 40 החלטתי לחתות כול 5 גידים אפשר …

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. היי בקיצור קניתי טלוויזיה חדשה (סמסונג C550) ויש לי ממיר ללוויני ( SD ) ורוצה לבנות כבל קומבננט מהכבלים והמתאמים שיש לי אבל רציתי לדעת אם הבננות של הRCA זהים לקומבננט , יענו יכנסו בלי בעיה לשקעים שבטלוויזיה ?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by noamn111,

שלום הודעה ראשונה שלי פה . אני רוצה לבנות משהו ממנורות חשבתי על לדים לפי מוזיקה .. מה דעתכם ? אני חדש בכל העסק איפה קונים ? מה קונים ? יש סרטוטים או משהו ? אשמח לעזרה . תודה מראש ולילה טוב

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by IG,

אני רוצה לקנות לדים UB כדי שיאירו את החריטה שעשיתי, אני רוצה לחבר אותם במקביל, ולחבר אותם ליצאה פנוייה על הלוח שמיועדת לחיבור של לדים של המארז (כמו הלדים שמהבהבים כשהHD עובד, או הלד של הPOWER...). השאלות: האם המתח יספיק? האם כדאי לי לחבר אותם בטור והאם אני צריך לשים גם נגדים? בגדול אני רוצה לקנות שני חיבורים נקבות, ואחד זכר, ולעשות חיבור ליד הלדים עצמם, כדי שיהייה לי יותר נוח לנתק אותם כשאני רוצה לפתוח את הגג (ששם החריטה...) ועוד שאלה: אני צריך כבלים מיוחדים או שכבלים פשוטים ודקים יספיקו?

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by nadav275,

שלום! לפני די הרבה זמן התחלתי פרוייקט נחמד(וראשון שלי) על הchenbro xspider שלי. בשביל לסיים את הפרוייקט, אני זקוק למישהו שיוכל לעזור לי בקידוח חור 120 בגג ובשיוף וגימור.... אני מאיזור אשקלון, אתם מוזמנים להשאיר לי כאן הודעה או לפנות אליי בפרטי נדב

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים