עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by card,

שלום לכולם לפני כמה זמן שאלתי לגבי הרצת ה-Arduino IDE על Raspberry Pi, ומשתמש בשם Eviljelly כתב שהוא עשה את זה. עכשיו יש לי את אותה שאלה, אבל על Android. האם מישהו ניסה? האם זה עובד טוב? והאם התחברות בין המיקרו-בקר Arduino לבין המחשב שמריץ Android(למשל טאבלט כלשהו) עובד טוב ואין בעיות? תודה רבה card

• 13 תגובות
    • 2.8k צפיות
  2. אני מעוניין ליצור פרופיל לד עוצמתי, יש בשוק פסי לדים כפולים או משולשים שמייצרים הרבה lm למטר, כמובן שזה יצוא מאוד יקר, אני מעוניין להריץ 3 פסי לד רגילים אחד ליד השני וככה ליצור את אותו עוצמה בפחות כסף, האם מישהו מכיר האם זה בעייתי? למשל שלא ייגעו אחד בשני וכו'?

3. Started by ha_miki,

היי מישהו יודע מאיפה אני יכול להשיג את השבבים האלו ? ? MAX232, MAX233 , HIN232CP תודה מראש

4. Started by rsegoly,

אני חדש בארדוינו ומשחזר כישורי תכנות מלפני שנים בכל אופן, לקחתי דוגמה של TCP SERVER והיא עובדת מעולה בין הלוח לקליינט בווב אני שולח מחרוזות ומהן מגיעות ונשלחת הודעה בחזרה אך כאשר אני מנסה לזהות את המחרוזת כדי להגיב בהתאם לתכנה ההשוואה לא מצליחה למרות שהדפסתי ל DEBUG גם את שתי המחרוזות שאני משווה וגם את אורכן אשמח לעזרה (הטקסט שלי נצמד לא נכון בהמשך אך הוא נכון בסביבת הפיתוח) #include <SPI.h> #include <Ethernet.h> // Enter a MAC address, IP address and Portnumber for your Server below. // The IP address will be dependent on your local network: byte mac[] = { 0xDE, 0xAD, 0xBE, 0xEF, 0xFE, 0xED }; IPAddress serverIP(10,0,0,100); int serverPort=84; // Initializ…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  5. Started by tamos,

אני צריך לשייף עץ, עץ אלון אם אני לא טועה. מישהו יודע מאיפה אפשר להשיכר משייפת, אי אפשר לשייף עם היד זה כואב

• 21 תגובות
    • 12.5k צפיות
  6. Started by Lior4543,

שלום, נפל לידי מחשב IBM ישן, פירקתי אותו וראיתי כי הבקר שמתחבר למסך שבור, לי אין צורך במחשב הזה, הוא ישן ואיטי, האם יש דרך לקחת את המסך שלו (צירפתי תמונות), לקנות בקר אחר שיוכל להתחבר למסך ובצד השני שלו לVGA או DVI למחשב שלי? וכך אני אשתמש בו בתור עוד מסך? העניין הוא שאני לא יודע איזה רכיב צריך לקנות ואם אפשר בכלל.. http://upng.co.il/uploads/b9422f7d4d8e031b23e92af4fd77b94c.jpg http://upng.co.il/uploads/d1aa827b52d0e3ac674fc29dd3c93ca2.jpg http://upng.co.il/uploads/874f737ca29744499b0c12c615edaf90.jpg אשמח לעזרה, ליאור.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  7. Started by ^DaRk-MiNd^,

שלום, השאלה הזאת במידה מסויימת קצת תוכנה\ציוד היקפי, אבל אולי הראש היצירתי כאן יוכל לתת פתרון לפני איזה 4 שנים כשגם הייתי מודר מגניב שכזה בניתי מקלט אינפרא לפי הוראות באינטרנט ובעזרת תוכנות כמו WINLIRC וIRASSITANT יכולתי להשתמש בשלט של HOT כדי לשלוט על הווינאמפ ועוד תוכנות. זה לא תפקד חלק כמו שתוכנן ודי נזנח עם הזמן. במשך כמה זמן יש לי מקלט IR קנוי ששימש אותי כדי להעביר לפלאפון נוקיה 6100 קבצי מדיה. והייתי רוצה להשמיש אותו כדי לקלוט גם נתונים משלט HOT אותו אתכנת לשלוט על תוכנות מחשב. אממה... התוכנות שאיתן השתמשתי אז לא כ"כ התקדמו עם העולם המודרני. אין גרסאות שלהן מהשנים האחרונות וגם WINLIRC תמכה במקלט העובד דרך COM ולא USB. האם מישהו מכיר פרוצדורה דומה, תוכנה דומה או משה…

• 6 תגובות
    • 975 צפיות
  8. Started by ORIT A,

יצא לי לקרוא בהרבה מקומות שהספרות בשפה הבינארית 0 ו-1 מיצגות רמות שונות של מתחים 1 מיצג 5 וולט ו0 מייצג שאין חשמל. עד כמה שהבנתי הדבר הזה איננו נכון- 0 מייצג רמה נמוכה של מתח 0.7 וולט ו1 מייצג 5 וולט (?) מישהו יכול לחדד לי את הדברים- להפנות אותי למקור מידע שיסביר לי מה נכון ולמה? תודה.

• 17 תגובות
    • 4.2k צפיות
  9. שלום פורום בשנה האחרונה סבלתי מבעיית רעשי Humming וויברציות מהמחשב שברשותי (מפרט מימין) אשר באות בגלים בעקבות כונן קשיח מדגם אחר במחשב הרחוק 2 מטרים משלי, אשר נע במהירות שונה במעט (7201,7199 וכו') חשבתי שרכישת מארז הNANOXIA DS2 תעזור לפתור את הבעיה, אבל היא רק החלישה את התופעה במעט. לאחרונה הייתי על סף רכישת כבלי גומי לטובת תליית הכונן באוויר. הבעיה הייתה שהציוד עלה כ30 ש"ח, ושהיה צורך להתקין את הדיסק במיקום הכוננים האופטיים, מה שיוביל להתחממות. גיליתי כאן: http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?f=7&t=8240 כי יש דרך אחרת. לקחתי ספוג מהקופסא של כרטיס המסך הישן שלי (7870XT) והרכבתי את הדיסק הקשיח בתצורה החדשה שלו ב2 המחשבים: התוצאות? אפס וויברצי…

• 7 תגובות
    • 3.5k צפיות
  10. Started by borg,

רציתי לשתף אתכם במוד קטן שעשיתי. אתמול בלילה, המחשב שלי התחיל להשמיע קול זמזום מאוד מעצבן הדומה ליתוש טורדני במיוחד, דבר שהטריד אותי עד מאוד ולא איפשר לי להירדם. בעיניים חצי עצומות (מקלל את האמא של המחשב) ניגשתי למחשב לבדוק מהו אותו רכיב סורר המונע את שנתי. החשוד המיידי היה המאוורר לדים 80mm על הדלת של המחשב שמכניס אוויר למארז, חשד שהסתבר כמוצדק. כיסיתי את המאוורר בכף ידי, והרעש נעלם. שקלתי לפתוח את הדלת של המארז ולנתק את המאוורר הרועש. אבל, מאחר וזה היה אמצע הלילה, לא היה לי כוח לכבות את המחשב, לפרק את הדלת של המארז ולנתק את המאוורר. יכולתי אמנם פשוט לכבות את המחשב ולטפל בבעיה בבוקר, אבל משום מה האפשרות הזו לא עלתה על דעתי. מה לעשות? לא יכולתי להישאר לעמוד לי המחשב…

• 5 תגובות
    • 999 צפיות
  11. Started by dany_tab,

עשיתי מוד לכל המאווררים במארז שיעבדו על 5 וולט במקום 12 ועכשיו נשאר לי לקנות קירור שקט למעבד. מה הסיכונים?

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by mironbre,

סרטון נחמד מ-youtube להשקטת המארז של TSUNAMI מבית TT. לכל מי שיש לו שאלות,מוזמן לשאול ואני אנסה אסביר... :-) http://www.youtube.com/watch?v=-QW4rFgvg6Y

• 0 תגובות
    • 675 צפיות
  13. חברים מצאתי מאוורר 80mm וקימבנתי משהו על הסוניק טאוור - מה אתם אומרים ? זה שלושה מאוורים כל אחד דוחף עד שיוצא [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 918 צפיות
  14. Started by Jules Winnfield,

שבת שלום, יש לי את המארז 6a19 + 6 מאווררים(כולל ספק מעבד וכרטיס מסך) ומה שהכי מרעיש במארז הזה אלה הדיסקים הקשיחים, בדקתי בכך שחיביתי/ניתקתי את כל המאווררים במארז. מה שאני רוצה זו דרך כל שהיא להשקיט אותם, את הדגמים תוכלו לראות במפרט ואת המארז ואיך הם יושבים, הינה קישור: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=348783.msg3199550#msg3199550 מה אתם מציעים? תודה.

• 2 תגובות
    • 879 צפיות
  15. Started by 1_Nike_1,

מעוניין שלא לשמוע יותר את הקליקים של העכבר. הרעיון היה מזמן, אבל הת'רד בפורום ציוד היקפי נתן לי בוסט להתחיל את זה. (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=343759.0) אז ככה... אני צריך עזרה בנוגע מה אני עושה הלאה. אני newbie, אז מה עושים עם הפלסטיקים האלו?? פתחתי את העכבר. מה הלאה? ואני שואל מה הלאה כי ברגע זה אין לי עכבר רזרווה. בעיתוי אחר הייתי מפרק וזורם ומנסה.. אבל אין לי תוכנית ב'. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. שלום רב , יש ברשותי מארז TT שפינקתי אותו עם המון דברים נחמדים אבל הבעייה המרגיזה ביותר היא-הדיסקים הקשיחים!! יש את הרעש של החשמל וזה פשוט מטריף אותי. הם יושבים מצויין על מסילות\מגירות איך שתקראו לזה,ובלילה שומעים את הרעש של החשמל וזה מוציא אותי מדעתי. יש לי 4 דיסקים של 120 ג'יגה של WD. חשבתי להוציא דיסק אחד או 2 אבל אז לא יהיה לי מקום לעריכות וידאו שאני עושה וכד'... חשבתי גם למכור 2 ולקנות אחד גדול של 250 ג'יגה אך אין באפשרותי לעשות זאת מסיבות כאלו ואחרות. אשמ לפיתרון נחמד של אטימת הדיסקים ע"י מגירה כלשהי שמתאימה למארז (XASER V7000A) או פיתרונות יצרתיים אחרים. אם כבר מדברים על להשתיק דברים-יש לי הרגשה שמאז שהחלפתי את הספק שלי לספק של TT 470 וואט עם מאוורר כחול 12…

• 14 תגובות
    • 2.6k צפיות
  17. Started by The Ripper,

מחפש חומרים אקוסטיים לא דליקים: - משטחי וויניל - לדיכוי וויברציות, בעיקר לדפנות המארז. - משטחי ספוג אקוסטי - עדיף במבנה תבנית ביצים, להדבקה על משטחי הוויניל. - ספוג אקוסטי עבה - להכנת בלוקים, למילו חללים כמו "5.25 פנויים. איפה ניתן להשיג וכמה זה צריך לעלות? תודה.

• 6 תגובות
    • 823 צפיות
  18. נשמע לכם רעיון טוב? להדביק על כל חלק פנימי אפשרי במארז, חוץ מבחורי איורור כמובן , פלציב דביק, לדעתכם יוריד משמעותית את הרעש..? המחשב אצלי בחדר - יש בו 6 מאווררים שונים, והרעש מעצבן (איבשה כזאת מרגיזה)...... דעתכם? יש רעיונות אחרים איך..? (המחשב חדש, לא מלוכלך - וכל המאורירים עובדים על 1000-1200 RPM ככה שהם לא הבעיה..) מפרט בצד.. בראל.

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by RazorJunior,

(התלבטתי אם זה לפורום הזה, אם לא, תעבירו למקום הנכון) אז ככה: הספק שלי רועש מאוד, עד כדי כך שאני בקושי יכול לישון כשהמחשב דלוק... הספק הוא של THERMALTAKE מדגם W0035 כלומר 410W SILENT PUREPOWER PASSIVE PFC. יש לו מאוורר 120 מ"מ בתחתית שמוציא המון רעש. הדבר הראשון שחשבתי לנסות זה לעטוף את כל הספק בספוג אקוסטי, אבל יש לי 2 חששות: 1. התחממות מוגברת מאוד של הספק שתגרום לשריפתו. 2. התחממות מתונה של הספק שתגרום להאצת מהירות המאוורר(מהירות המאוורר נשלטת ע"י חיישן חום), שתגרום לפליטת רעש נוסף האופציות האחרות שחשבתי שאולי יש לי הן: 1. להחליף את מאוורר הספק למאוורר אולי טיפה שקט יותר. 2. לנסות לחבר את המאוורר על 7V. זה לא יגרום לשריפת הספק?? הבעיה היא שהספק עוד באחריות…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Mr Gadget,

חברי הפורום שלום, רציתי לדעת מה אתם חושבים האם אתם חושבים כי המארז שלי יתאים להשתתפות בתחרות? להלן התמונות:

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. אהלן יש לי שני רמקולי סראונד של 8ohm, שני פרונט גדולים (אני לא סגור על הערך ohm שלהם כי אין להם מדבקה אבל דיי בטוח שזה 8 אוהם לפי מה שהבנתי ממי שהביא לי אותם) וסנטר אחד של 4ohm. אני מעוניין לחבר אותם לרסיבר שקיבלתי שדורש 8ohm. האם לדעתכם זה יהווה בעיה? או האם העובדה שהסנטר בלבד הוא ב4ohm לא תעמיס יותר מדיי על הרסיבר? מצורפות תמונות של הדברים למטה (משום מה המערכת לא איפשרה לי להעלות חלק מהתמונות אז עשיתי קולאז' שיהיה ברור ). תודה רבה לעוזרים ולעונים!

22. Started by iCeCuBe,

ראיתי שיש מאמרים איך להתאים שלט של XBOX למחשב, אבל מישהו יודע איפה כתוב איך להתאים למחשב שלט של Playstation אם זה בכלל אפשרי?

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. Started by milgy,

שלום, ברשותי מארז טרנספורמר ישן נושן אני רוצה לשפר את הקירור ואת השקט בבית ע"י הפיכת שני מאווררי הצד על הדלת (מאווררים של 8 סמ כל אחד) למאוורר גדול ושקט של 200 ממ הבעיה היא שחלון הצד חתוך בצורה מיוחדת מהמפעל למי שמכיר ומי שלא הנה קישור לתמונה : http://www.rbmods.com/Bilder/Articles/Sunbeam/Transformer_case/pic2.jpg האם יש למישהו רעיון איך לעשות את זה בצורה יפה ? אולי כדאי להפוך את החלון הזה לחלון פשוט מרובע עם פרספקט חדש... כמו כן אשמח לקבל המלצה למאוורר 200 ממ שקט וזול אשמח לשמוע הצעות מעניינות תודה מראש

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  24. שלום לכולם, לא מזמן קניתי אוטו ויש בו דיבורית של NOKIA 5120/6120 ולי יש MOTOROLA I830 ברשת אמיגו. השאלה שלי היא כזאת, האם ניתן להשתמש בחיבורי החשמל של הדיבורית על מנת לטעון את הטלפון שלי. אני לא צריך את האפשרות של הדיבורית עצמה כי יש לי ספיקר מובנה באיכות מצויינת במכשיר. אם ניתן להשתמש בחשמל האם מישהו יכול לתת לי בבקשה סכמה המפרטת מה תפקיד כל פין בדיבורית (לא הצלחתי למצוא), על מנת שאני אתאים אותה למכשיר שלי. תודה רבה לעוזרים, אביעד.

• 3 תגובות
    • 693 צפיות
  25. שלום, קיבלתי במתנה טלפון פנסוניק דגם kx-tg4023 שנקנה בארה״ב ומן הסתם מתאים למתח החשמלי שם שהוא 110v . מה עליי לעשות על מנת להתאימו לשימוש בארץ? להחליף שנאי? לקנות איזשהו מתאם?

• 2 תגובות
    • 861 צפיות

דיונים חדשים בפורומים