עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. בית הסוללות המקורי שאמור לאכלס 3 סוללות אלקליין נישבר ולכן רכשתי בית סוללות של ארבע. הפנס עובד היטב עם 3 אלקליין וגם עם 4 ניקל מטל ניטענות . השאלה אם אורך החיים של פנס לד יתקצר באופן משמעותי אם אני אמשיך להפעיל אותו עם 4 סוללות ניטענות , שהרי המתח של 4 ניטענות, גדול יותר ב- 0.8 וולט לעומת המתח המתוכנן שהוא אמור לקבל ,כי 4 סוללות ניטענות AA בחיבור טורי, נותנות תכלס את הערך -5.3 וולט ואילו 3 של אלקליין , נותנות 4.5 וולט.

2. Started by YCYC,

שלום, יש לי 2 פסי תאורה, כאשר כל פס תאורה מופעל ע"י 3 סוללות רגילות של 1.5V. פס התאורה נמצא בגינה שלידו יש לי מתח של 12V שמפעיל תאורת גינה. האם יש דרך לחבר את פס התאורה למתח של ה-12V? תודה,

• 1 תגובה
    • 806 צפיות
  3. Started by none77,

שלום מקרה אמיתי. חבר נכנס לבית מסויים, איך שהוא נכנס ההזעקה מצפצפת והלוח מראה תקלת אלחוט. *זה קורה רק איתו. *גם כשיש הרבה אנשים. *הוא נכנס עם מכנסיים קצרות בלבד. *נכנס בגבהים שונים. *אין לו פלטינות. יש למישהו רעיון?

4. Started by card,

שלום ב-thread לגבי USB Isolators, מתוך 4 מוצרים אפשריים, 2 היו כאלה שלא מצריכים מקור מתח חיצוני, אלא מבודדים את המתח שמגיע מהמחשב, ומספקים 5v להתקן שמחובר אליהן, תוך הפרדה מוחלטת. כשמסתכלים על הסכמה של 2 המוצרים האלה שמשתמשים ב-Built-in DC-to-DC, החלק שמפריד את ה-DC נראה קצת שונה בינהם: במוצר מתוצרת דנמרק, זה נראה כך: http://electronics-shop.dk/?id=1038&username=&currency=USD במוצר מתוצרת טייוואן, זה נראה כך: http://www.amazon.com/Multi-purpose-USB-Isolator-Built-in-DC-DC/dp/B00899UVGW/ אני מסתכל בסכמה רק על החלק שעושה את ההפרדה של ה-DC. בראשון כתוב Power Converter + PFC בשני כתוב פשוט Power Converter מה זה בעצם PFC? והאם ההפרדה(DC) בין שני המוצר…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום לכולם, אני תוהה האם יש צורך להפריד את האדמות במקרה הבא: אות אנלוגי נכנס מיציאת כרטיס הקול של המחשב, עובר דרך מגבר שרת ויוצא למעגלים דיגיטאלים (משווה לצורך העניין). קו היחוס של השמע הוא אינו עומד על 0v קבוע אלא יש לו איזה היסט של כמה עשרות מיליוולט (עד 200mv). האם זה חכם לחבר את נקודת היחוס של אות השמע לאדמה ישירות ? האם חיבור האדמות יחדיו דרך נגד יכול לשבש את פעולת המעגל ? אין לי הרבה חשיבות לדיוק האותות האנלוגים.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. אחרי שקיבלתי את המארז החדש החלטתי שלא יתכן שבמארז עם פרונט שחור יהיה CD ROM לבן אז בתור התחלה צבעתי את הCD ROM ואת הDVD והפלופי בשחור מבריק אבל שחור חלק זה משעמם ואז עלה רעיון CD ROM עם לדים כחולים אבל לא סתם לדים אלא כאלו שפועלים בתור אורגן אורות במגוון צורות ומקצבים התוצאה לפניכם יצרתי קונקטור כך שכל עוד המגירה סגורה הלדים פועלים כשהיא נפתחת הם מפסיקים בעזרת לחצן ניתן לשנות את הקצב ואת הסדר שבו הלדים נדלקים למי ששואל את המעגל לא בניתי בעצמי ( זה המעגל שמגיע בתוך הקירור זיכרון של טרמלטק בתור קירור הוא חרא אבל הלדים עובדים יופי) הסידירום עובד אגב כמו פנתר עדיין למרות הכיסוח שהעברתי אותו וזה המארז מבחוץ קולר מאסטר פרטוריון 730 בקרוב נקרע גם לא את ה…

• 34 תגובות
    • 4.6k צפיות
  7. טוב נכנסתי לפורום כאן של המודינג והתחלתי לאהוב את זה.נידבתי את אבא שלי שייעזור לי טוב הבאנו את כל המצרכים ונתקענו בלי גומי ומכיוון שלא היה ליידנו דארמל ורק דיסק החיתוך היה יוצא עקום אז החלטנו שחייבים גומי הלכנו למישהו שבונה תריסים וכאלה והוא הביא לנו גומי ממש ממש אגרסיבי חח בטירה לקח שלוש שקל על מטר בקיצור חתכנו את הגומי וזה לא היה גומי h אלה u בקיצור חשבנו איך נדביק בסוף לקחנו דבק ממש ממש חזק שלא נועד לזה ואבא שלי במקרה קנה אותו חתכנו את המארז ייצא אחלה שמנו פרספקס ניקינו הכל ושמנו לבינתיים עוד אין הרבה דברים התכוניות העתידניות שלי הם לדין,פאן באס וצביעה תאחלו לי בהצלחה הנה תמונה למה שעשינו עד עכשיו

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. הנה את הסקיצה הזאת אחותי הכינה איך הסקיצות??? השטח של הוורוד זה יהיה פרספקט והשטח הירוק יהיה מאוורר מיתחת(בתוך) המארז כל זה ימוקם על גג המארז... [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by SD Project,

תראו שוטטתי קצת באנטרנט באתרים של גלריות מודינג וכדומה, ראיתי כל מיני דברים מוזרים אבל את זה הכי אהבתי => מ-ח-ש-ב מג-י-ר-ה !! אני מעדיף מודינג עשוי מקנוי, למה להוציא מאות שקלים על מארז, קצת דימיון והכל ישתלם... אז ככה, הוא לא לקח לי הרבה זמן תגידו 3 שעות בלחץ... אם יש לכם המלצות נוספות לפרויקט שתפו אותי... מקווה שתאהבו [attachment deleted by admin]

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by darkman,

ראיתי את הפרויקט שלו http://www.hwzone.co.il/gallery/search.php?=&searchstring=moshik ואני חושב שהרעיון שכל החלק הקדמי יהיה שקוף יפה, ואני רוצה לעשות את זה עכשיו המידות שני צריך זה 43.7x 41.5 אני יודע שאני יצתרך לשפץ קצת את המפרספקט אבל זה לא נורא הבעיה שהכי קרוב למה שאני צריך זה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_172&products_id=864 האם הס"מ וקצת החסר יעשה בעיות? וגם איך אני יעשה אותו בתור דלת, שיהיה נוח לפרק ולהרכיב?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by surfface,

לפני שבוע נשרפו לי באופן מוזר כל המאוררים במחשב מקפיצת מתח . קניתי גוף קירור חדש ומאורר למעבד , לאחר מכן התחשק להתחיל במוד כולל למחשב. לפני ההחלפה אחרי ההחלפה כרגע הכנתי לדים לפי מוזיקה וחסר לי רק רכיב אחד. הלדים ימוקמו במפרץ הדיסקים (הרכיב בתמונה שניתן להחלפה הוא נשרף) קניתי כבר שתי קטודות ואני חושב אייך למקם,ואיזה צורה לעשות לחלון גם צריך לקבן איזה קירור לצפסט ולמערכת בכללי ] סלבינג וראובס כנראה בהמשך מטרות המוד הם בעיקר קירור ותאורה מינורית לא שהמארז יהיה יפה אולי אחר כך.

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. Started by urinka,

הי חבר שלי מהבסיס רצה ללמוד איך להפוך את המחשב שלו ליפה אז יום א' אחד כשיצאתי מהבית לכיוון הבסיס לקחתי גם את כלי המודינג שלי כשהגעתי לבסיס המחשב שלו כבר היה על השולחן המלוכלך שלי (בטך תראו בתמונות) ואז ישבנו חיפשנו מה לעשות ואיך ואז התחלנו לעבוד לא צילמתי את כל השלבים כי אני בדרך כלל לא מצלם מה שאני עושה כי אני לא חושב על זה קיצר אני מבלבל לכם את המוח יאלה תמונות מונות תמונות... ] ועכשיו לפקספקס

• 9 תגובות
    • 917 צפיות
  13. זהו המודינג הראשון שלי בהשראת האתר הזה !! המחשב הוא P3 450 , שני HDD, שני כוננים, ספק רגיל. אבקש ממכם תגובות מתן התמונות נמצאות כאן MATANGAVISH@HOTMAIL.COM

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. טוב אז מי שיודע ומי שלא אני בונה מארז למחשב הישן שלי מארז מפרספקס וכל רעיון יעזור כל רעיון לתמונה יעזור לי... התחלתי את הפרויקט אתמול 4.7.05 נהרס לי כרטיס הזיכרון אז מצטער היו כמה תמונות רישוניות אבל כבר אין אותן : \ טוב דבר ראשון קיבלתי את הפרספקס שלי התחלתי לחבר את הלוח אם שלי ראיתי שהוא קצת עקום אז עשיתי לו הרמה מתחת עם קוביות קטנות שעשיתי מפרספקס בעובי 0.5 ס"מ כדי לחבר את הלוח אם לפרספקס בצורה טובה.. מה שלמטה זה הפרספקס ויש את הקוביות שזאת ההגבהה הנה 7 נקודות החיבור בין הפרספקס ללוח אם הנה מאחורה... מצפה לתגובות תיקונים והערות תודה... --===עידכונים===-- ע"מ 3 תגובה 27 ע"מ 4 תגובה 38 ע"מ _ תגובה _ ע"מ _ תגובה _

• 65 תגובות
    • 8.1k צפיות
  15. Started by Electrobunny,

קישור לאתר...... http://borg.webinfo.co.za RESISTENCE IS FUTIAL!!!

• 80 תגובות
    • 10.5k צפיות
  16. Started by SD Project,

צהריים טובים אנשים !!! כרגע הגיע לי הפרספקס ואני וOverDoze (GigaBot) עומדים להתחיל את הפרויקט היום... אני מאוד מקווה לעלות תמונות על סוף השבוע !!! רק שאלה.. הזמנתי מאי.אפ.פי (אסור לרשום שם של חנות ) את הTunderBlade והם לא הגיעו לי :-\ מיש'ו יודע מה נסגר שם ?! כי הבנתי שהם נסגרו זמנית... אבל כמה זמן זה זמניתתתתת !?!?!?

• 4 תגובות
    • 757 צפיות
  17. מסך Asus VM222U מחובר לנייד DELL inspiron 1225 ע"י VGA. הבעיה: כאשר אני מחבר את הנייד לחשמל באותו שקע שבו מחובר המסך (ע"י מפצל) נוצרות הפרעות בתצוגת - מעיין הבהובים אופקיים מחזוריים. יש פתרון ? תודה.

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. Started by BarVaZ,

אני שם שתי קתודות במחשב אחד אולטרא סגול (uv) והשני קטודה כחולה ואני מחליף את שני המאוררים שיש לי עכשיו בעוד שתיים שאני צריך להחליט איזה.... הדילמה שלי היא איזה צבעים ישתלבו הכי טוב עם הקטודות שלי.... אני צריך מאורר אחד של 120mm ואחד של 80mm תנו לי הצאות על סמך האתר הבאה: http://www.noacomp.co.il/category.asp?catcode=538

• 0 תגובות
    • 553 צפיות
  19. Started by Mike-,

שלום לכולם, אני מחפש דרך לחבר לחצן לפנל מתכתי (שהוא המארז של המעגל החשמלי). הפנל מאלומיניום והעובי שלו הוא כ1 מ"מ. חשבתי להשתמש בTactile switch פשוט (עם ידית טיפה גבוהה) שיולחם ללוח והלוח יחובר קרוב לפנל כך שהכפתור יצא קצת החוצה. כעת אני צריך למצוא חנות בישראל שהיא ספק מורשה של משרד הבטחון ויש לך מכסה/"כובעון" ללחצנים. משהו בסגנון הזה. מישהו מכיר חנות שמוכרת מכסה שכזה ? או אולי לחצן שמתאים להצבה על פנל ? או שאולי יש דרך לייצר תחליף שיראה סביר ?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by efergan7,

אני רוצה להכין מעגל שיאפשר לי לקרוא את הפולסים של הארדיסק ולחבר במקום לד 1 2 לדים לבנים מצאתי את זה ואני רוצה לדעת אם אפשר להשיג את החלק הזה בארץ 4N25או 4N35 -איזה מהם יהיה יותר טוב? ואם אפשרי להוציא את הקבל? אני רוצה שהיבהוב יהיה מדויק בלי השהייה

• 7 תגובות
    • 960 צפיות
  21. Started by zxor,

אז לפני שנה בערך יצרתי טלפון ביתי שמתחבר לחיבור PL במחשב וככה אפשר להקליט שיחות. המטרה הייתה אמנם די ילדותית - מתיחות בטלפון - אבל הביצוע היה מקצועי יחסית. בכל מקרה, הייתה בעיה אחת בלבד: אין אפשרות לחסוי בטלפון ביתי. אז אתמול קיבלתי טלפון נייד ישן של חבר, שתרם את המכשיר למדע ולמען עתיד טוב יותר למתיחות ילדינו, היום ביצעתי מודינג למכשיר וכעת הוא מחובר לחיבור PL כסוף ויפה, והעיקר: אפשר להקליט דרכו. אני בטוח שהמתיחות זה לא החלק שמעניין פה אנשים בפורום, נעבור ישר לתמונות: ועכשיו לשאלה: הסאונד שמתקבל מהמכשיר נורא חזק, איזה טווח נגדים צריך כדי להקטין אותו? זאת אומרת, נגד של 25 אוהם יעשה שינוי גדול? או שכדאי לנסות ישר נגד של 100 אוהם? תודה על העזרה ואשמח לשמוע תגובו…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by tzolerguy,

שלום לפי מדריך פה באתר חיברתי לי מסך LCD עם בקר HD44870 דרך LPT למחשב והוא עובד והכל טוב ויפה עכשיו יש לי במחשב שתי כרטיסי מסך GEFORCE 6600 GT במערך SLI והייתי רוצה לדעת כיצד אני יכול להציג את הטמפ שלהם על המסך LCD תודה מראש גיא צולר

• 2 תגובות
    • 785 צפיות
  23. קודם כל תודה רבה על כל עזרה שתינתן אני חדש פה ואני רוצה לנסות משהו נעזרתי במדיך לLCD שיש באתר וחיברתי תצוגה למחשב והיא פועלת והכל טוב ויפה עכשיו יש לי לוח אם תומך SLI עם שני כרטיסי GEFORCE 6600GT ובדרייבר של הכרטיסים אני יכול לראות את הטמפ של כל אחת מהליבות שלי בטח כבר הבנתם שהשאלה שלי היא האם ישנה תוכנה או דרך כלשהיא להציג את המידע הזה את הטמפ של הליבות מהדרייבר על הLCD תודה שוב לכל מי שיכול לעזור

• 2 תגובות
    • 718 צפיות
  24. אני כבר כמה שבועות מנסה ולא מצליח אז כל רעיון יתקבל בברכה קצת רקע לפני אני כבר לא זוכר כמה זמן נכנסתי לאתר הזה וראיתי את המדריכים וחשבתים שזה דברים יפים אז אמרתי למה לא לנסות חלק אז עשיתי חלון למארז קצת לאחר מכן התגלגל לידי צג LCD אז אמרתי יאלה חיברתי אותו דרך ה LPT עכשיו אני מתעניין בלהתחיל עם OC עכשיו החלק המעניין לפני שאני מתחיל להתעסק עם OC אני רוצה להציג טמפ של רכיבים על הLCD אז הורדתי את הLCDSMARTIE ואת MBM5 ויחד אני מציג טמפ וסלד =והל טוב ויפה בנוסף יש לי 2 כרטיסי מסך 6600GT עובדים ב SLI ואני חושב שהם די מתחמים לכן אני מחפש דרך לקחת את הנתוני טמפ שלהם מהדרייבר ולהציג אותם על ה LCD אם למישהו יש רעיון או יודע על דרך תודה תודה תודה

• 0 תגובות
    • 757 צפיות
  25. Started by dbzu,

שלום לכולם השגתי מארז של וידיאו לקחו ממנו את כל החלקים מבפנים אז חשבתי במקום מסך LCD לשים 7 seg שיראה טמפרטורה מישהוא בבקשה מוכן לעזור לי למצוא סכמה של מעגל כזה שלא יהיה מסובח מידי אם אפשר תודה אילון

• 1 תגובה
    • 799 צפיות

דיונים חדשים בפורומים