עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by zaq1,

מישהו מכיר את ה- hakko fx888 ? אני שוקל לקנות אותו ורציתי אם אפשר חוות דעת. ובאופן יותר כללי איך ה- hakko vs. weller ?

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by TaMiRn2,

המכשיר ניתקע ואז הבעלים שלו הוציא את הבטריה ומאז הוא לא עובד... פתחתי את המכשיר ובדקתי איפה אפשר לסגור מעגל והגעתי למשהו שניראה כמו פיוז או משהו כזה ואחריו לא עובר חשמל ולפניו כן... יש מצב שהרכיב הזה הוא הבעיתי? אני יעלה תמונות של הכלים שבדקתי איתם ושל המכשיר ושל הרכיב הדפוק אולי מחר...

• 9 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. Started by SUB-ZIRO,

ראיתי ברשת ( אתר נענע ) איזה מדריך נחמד אז קבלו אותו (דרוג מ1-10 = 5 נחמד לא רציני) http://www.metacafe.com/watch/1351961/illuminated_keyboard_hack/

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by Pure-Gold,

אני מעוניין להכין המעגל המקציב זמן למספר לדים ולאחר מכן מחליף אותם כמו בתמונה: זמן ההחלפה ישלט ע"י פוטנציומטר. אשמח אם תעזרו לי ( במידע / שרטוט ) כיצד לבנות מעגל כזה.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by alfred133,

שלום לכולם אני יודע שהשאלה שלי לא ממש קשורה לפורום זה אבל בכל זאת אולי מישהו יכול לעזור. שמי אלפרד אני סטודנט שנה שלישית בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה . בפרויקט גמר שלי אני צריך חישן שיוכל לעבוד במהירויות גבוהות. החישן צריך להיות מותקן על השמשה האחורית של האוטו מבחוץ ותפקידו לזהות אוטו מתקרב ממרחק מסוים ולהעביר את המידע לנהג. ברצוני לשאול באיזה חישן אני יכול להשתמש כך ש המידע שתועבר לנהג תהיה מהירה מעוד, לכן צריך שהחישן יהיה בעל תכונה לתגובה מהירה מעוד כי הרכבים נוסעים במהירויות גבוהות . וגם שהמראות של הרכב כגון פנסים חלונות לא יפריעו לחישן. תודה מראש על העזרה .

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. קיבלתי במתנה לפטופ אם מסך שבור. המסך לא מראה כלום בכלל אבל תאורה אחורית היתה נדלקת רגיל, חוץ מזה המחשב תקין לגמרי מצאתי אצל חבר פאנל ספייר שמתאים, חיברתי אותו ל LVDS (מסרק) ולאינוורטר של התאורה במקום הפאנל שלי, יש תצוגה תקינה אבל אין תאורה חיברתי בחזרה את הפאנל השבור, עכשו גם בו אין תאורה, כיאלו שדפקתי את האינוורטר עכשו אני בודק את האינוורטר ויזואלית, יש בו שנאי (ממתח נמוך למתח גבוה) שבו הסליל של המתח הגבוה עשוי מחלקים אם מחיצות ביניהם (כנראה כדיי שלא יהיה מתח גבוה מידי בין חוטים שעוברים קרוב אחד לשני בסליל). הסליל כולו עטוף אם מדבקה שקופה. 2 המחיצות האחרונות (בקצה של הפוטנציל הגבוה, הרחוק מהסליל של המתח הנמוך) נראות לבנות כאלה, אוליי כיאלו שהיה בפנים עשן לבן שנדבק למדבקה…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. שלום. אני בשלבי סיום של תכנון מערכת קירור מים ביתית. ידוע שבעיות במשאבה יכולות לגרום לנזק רציני במערכת ולכן חשבתי על רעיון שיכול לצמצם את הבעיות והוא הכנת מתג, שיכבה את המחשב כשהמשאבה של מערכת קירור המים מפסיקה את העבודה. אם יש צורך לציין זאת, המשאבה היא לא משאבה של 12V, היא מתחברת לחשמל ביתי. הייתי רוצה גם לדעת איך להכין מערכת ריליי (אאל"ט קוראים לזה כך), זו מערכת שברגע שאני אדליק את המחשב המשאבה, באופן אוטומטי, תתחיל לעבוד גם. זה לא נראה לי מסובך מידי ולכן חשבתי שמי שמבין (בלי לזלזל באף אחד) יוכל לעזור לי. תודה מראש!

• 9 תגובות
    • 788 צפיות
  8. החודש אני קונה מחשב חדש מ- KSP ואני רוצה מארז פשוט שאני אוכל לעשות עליו מודינג. יש לי כבר הכל משורטט + כל הרכיבים חוץ מקטודה. איזה לקחת? אני רוצה שהוא יהיה פשוט ומתאים למודינג :ס ד"א, שמתי את הנושא פה כי אני הולך לעשות מודינג רצחני ואני צריך מארז שמודר השתמש בו ויכול להמליץ עליו D:

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  9. אני רוצה לקנות מסך LCD למוד http://www.arihav.com/products/sales/index.asp?category=lcd (הסט שעולה 133 ש"ח) אני יודע שזה 4X20 אבל אני רוצה לדעת אם אני יוכל להכניס אותו במפרץ של הפלופי איך אני יכול לדעת בבקשה תעזרו לי בתודה טל

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by tom123,

יש לי טרקטורון.. קיצר אני רוצה לעשות כמו פה עכשיו כמה שאלות.. 1. הלדים שפה מוכרים באריהב חזקים מספיק? (אני רוצה ירוק) http://www.arihav.com/products/led/index.asp 2. האם זה זולל מהמצבר? (מצבר 12V אבל קטן לא כמו אוטו) 3. מה עוד אני צריך לקנות.. להרכיב בטור או מקביל? ועוד הסברים אני צריך על התהליך.. תודה

• 9 תגובות
    • 895 צפיות
  11. Started by seladlev,

האם לפלאפונים ישנים יש מסכי LCD והאם אני יכול להשתמש בו לתצוגה במחשב? תודה לכל העוזרים!

• 9 תגובות
    • 885 צפיות
  12. כידוע לכולם הפתגם הישן שאומר "מטעויות לומדים" אז אני פותח תרד שבו כל אחד ירשום את הטעויות שהוא עשה בזמן שעשה מודינג או בנה איזה מכשיר אלקטרוני (זה לא חייב להיות מניסיון) שכולם יוכלו ללמוד מה לא כדאי ומומלץ בחום לא לעשות וחובה אפילו לא לנסות בזמן שמתעסקים במודינג/אלקטרוניקה. אני יתחיל: 1. לא להגיד לאבא שאתם יכולים לתקן את הכבל המעריך כי אחרי "תיקון" כל הבנינין יוצא בצעקות החוצה למה אין חשמל (זה מניסיון בטעות לא שמתי לב והשארתי את את הכבל של המסה ואת האדמה חשופים אז מן הסתם אתם יודעים מה קרה) 2. כשמשעמם לכם לא להכניס מהדק לשקע כי השמל בבית נעלם ישר (גם מנסיון תודה לאל לא קרה לי כלום) 3. לא לחבר צורב/הארד/פלופי כשהמחשב עובד. במקרה הטוב יהיה בום קטן והמחשב יתכבה. במרה ה…

• 9 תגובות
    • 832 צפיות
  13. האם אני צריך לחתוך את הצינור לרוחבו וככה להכניס את הקבל? ואם כן אז איך אני דואג ששהקבל לא יצא מהצינור? או שאני צריך איכשהו לפרק את הראש של הקבל IDE, להכניס לצינור ולהרכיב בחזרה? תודה מראש לעונים

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by se7en,

שלום אם אני רוצה לחבר כמה לדים ללוח כשההרדיסק פועל, איך אני עושה את זה? טורי או מקבילי? האם היציאה הרגילה מהלוח ללד של ההרדיסק תעמוד במתח של...נגיד 10 לדים?

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by X-Gamer,

רשום עליו Model: MPT-300 איזה ספק זה? זה ג'נרי?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by wons,

היי כולם, מישהו יודע איזה חברות מייצרות את מכשירי הקשר של המשטרה? =] ד"א לפני שמיהו יגיד שזה לא חוקי - אני לא מעוניין להאזין להם אלה רק לבדוק עם איזה חברות הם עובדים =]

• 9 תגובות
    • 3.7k צפיות
  17. יש לי מארז ג'נרי מאוד. הדבר היחידי שיש בו, זה צינור עבה שנמצא מול המעבד (כביכול). אין לו מאוורר מקדימה, אבל יש אפשרות כלשהי לשים, יש לו מאוררר אחד מאחורה ששואף החוצה, ואת המאוורר של המעבד, כמובן. המוד שאני חושב עליו די מורכב מהרבה דברים: 1. מאוורר בגג, רצוי 12 מ"מ (אבל לדעתי הוא לא יכנס שם, אז כנראה ש-80מ"מ זה בסיידר) 2. חלון צדדי (אין לי בעיה לחתוך את הצינור הנ"ל כדי ליצור את החלון, אני אוסיף תמונות כדי להבהיר מחר) 3. מאוורר צדדי עליון (אם לא אחתוך את הצינור, ניתן להוסיף שם מאורר[זה נמצא למעלה) 4. מאוורר צדדי תחתון (שיכניס אוויר, אחרי הכל, אין לי משהו ששואף אווירה פנימה) 5. מאוורר קדמי (לא בדיוק מוקד) ועכשיו ל"עיצוב פנים": (במקרה ואעשה חלון באמת) 1. להכניס בתו…

• 9 תגובות
    • 835 צפיות
  18. בניתי את המעגל שדובר עליו רבות בפורום בזמן האחרון. והשתמשתי עד היום בUICE, ועכשיו נגמרה לי תקופת הנסיון, ולא הבנתי איך משתמשים בWINLIRC (והיא נראית לי גם די עלובה) מישהו מכיר עוד תוכנה שאפשר להשתמש בה? חשוב לי שתהיה לה אופציה להעביר את המסך למצב stand by תודה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by mzlbat,

היי בקיצור אני צריך פנס טוב וראיתי שאחד טוב עם לד 3W עולה משהו כמו 100 שקל מינמום ואני נכנס לדקסאסטרים ורואה ספוט תקה עם 18 לד כל אחד 3W שעולה משהו כמו 20 שקל השאלה אם אני קונה את הספוט הזה ( שעובד על 220 V ) ומפרק אותו ומנטרל את הנגד של ה220 V ומחבר לו בטריות , זה יעבוד לי ? והלד הזה 3W כמה V כל אחד צריך ? http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.47786

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by GetRich,

השאלה בכותרת. ולמשל באלה המסחריים (SteelSeries, Razer ושות') באיזה בד הם משתמשים?

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. האם קיים מכשיר זול לבדיקת קיבול של קבלים? כדי לבדוק את תקינותם. תודה! עריכה: האם המכשיר הזה יעבוד? http://www.ebay.com/itm/Latest-12864-LCD-Transistor-Tester-Capacitance-ESR-Meter-LCR-GM328A-Test-Clip-/321879480070?hash=item4af1831706

• 9 תגובות
    • 8.5k צפיות
  22. Started by AviranGrisaro,

שלום, אני חדש בעולם הארדואינו וברצוני לעשות פרויקט של מכונית חשמלית שהילדים נוהגים בהן על שלט. אני רוצה שהמכונית הזו תיסע על החול. היא לא מיועדת לסחיבת ילד רק לצידנית ורמקולים. אלו חלקים אני צריך בשביל להתחיל פרויקט כזה? למכונית הזו יש הגה כוח שעוזר לה בסיבובים, איך אני שולט עליו? אני יכול להטעין את המצבר עם פאנל סולרי? איזה לוח הכי טוב בשבילי ? arduino mega טוב? תודה מראש

• 9 תגובות
    • 4.8k צפיות
  23. Started by zniibidl,

כלים יש לי את כל הכלים הנדרשים מוטיבציה יש לי תקציב יש לי מארז אני הולך לקנות סתם איזה זבל ב-100 ש"ח אפילו פחות הכי פשוט שיש זה בעצם נועד לאימון וליצירת משהו מיוחד אבל אין לי רעיונות אני רוצה נושא מקורי שיאמץ אותי קצת ושבסוף ייצא ממש יפה יש רעיונות?

• 9 תגובות
    • 997 צפיות
  24. שלום לכולם! קיבלתי מסך נורמי וחיברתי (את כל החוטים דוד שלי חיבר..) אותו למחשב הכל עובד סבבה וכו' אבל עכשיו אני רוצה לחתוך לו חלון במארז השאלות שלי הם: 1) אייך אני יסדר את הכבלים בתוך המארז? חיברתי את המסך עם חיבור של מדפסת ובשביל הכח חיברתי לusb ועכשיו המסך מחובר עם כבל usb וכבל של מדפסת אייך אני אמור לחבר הכל במארז?? 2) אני חייב דרמל בשביל לחתוך חלון? כי דוד שלי (מיכאל ליבשיץ אם מישהו מכיר (מתקן כינורות ידוע מאוד בארץ..),לא זה שחיבר לי את החוטים והביא לי את המסך) אמר לי שעם ג'קסון (או משהו כזה) אי אפשר, אז אייך בכל זאת אפשר בלי דרמל (אני לא מוכן להתפשר על מספרי ברזל!)? תודה לעוזרים וחג פסח שמח!

• 9 תגובות
    • 667 צפיות
  25. Started by karpad,

http://yourpsychogirlfriend.com/beav/ אני חושב שזה הפרויקט מודינג היחיד שגרם לי לצחוק ככה

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.