אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
היי .. גיליתי לאחרונה את ארדואינו והחלטתי שאני רוצה לפתח לעצמי פרויקט , אני הנדסאי אלק' אז לא תהיה לי בעיה עם החומרה .. אבל כמה שאלות1) איך מחברים רכיבים אלקטרונים לארדואינו , כלומר אם אני רוצה לחבר מצלמה דיגיטלית לארדואינו , ולגרום לכך שהמצלמה תעביר לי נתונים לארדואינו, איך אני עושה את זה .. שהרי למצלמה יש מעגל מודפס משל עצמה והוא מעגל סגור ...2) איזה אופציות יש לי אם אני רוצה לחבר את הארדואינו שלי לשרת ברשת .. יש אופציות חוץ מWIFI ? 3)איך מתחילים ? איזה ארדואינו כדאי לקנות ? כרגע הפרויקט שלי זה לחבר מצלמה לארדואינו ואני רוצה שבלחיצת כפתור תעלה סרט מסוים או תמונות מסויימות של המצלמה לרשת ... תודה
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
היום חזרתי מאזור התעשייה כשבידי ה- Dremel MultiPro 395py בתוספת הציר הגמיש של DREMEL. אני לא ארחיב במילים, הנה התמונות : איך שכחתי, רשמים ראשוניים: הדרמל בהחלט קל. הוא נוח לאחיזה, רובו מצופה גומי. כמו כן הוא שקט (יחסית לדרמל של וולף). מגיע עם ארגונית נחמדה , חוברת שימושים, חוברת ראשים וחוברת הוראות. בקרוב אני אתחיל לעבוד איתו ואז אני אוכל לדווח אם הוא באמת שווה (אני יודע שכן, אבל בכל זאת.. ) הדרמל והציר הגמיש. תקריב על הציר הגמיש. הדרמל בהשוואה לעכבר. אוקיי ועכשיו לשאלה העיקרית - חותכים/משייפים עם כיוון הסיבוב של הדרמל, או נגד הסיבוב (שמאלה) ?
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן אני מארגן עם חברים מסיבה עוד כמה שבועות וחשבנו לבנות פליקר אין לי בעיה לבנות את המעגל עם 555 זה לא דורש תכנון רב מדיי השאלה זה איזה נורה צריך לקנות בשביל חדר של 25 ממ"ר (בערך)? לא מצאתי בגוגל.. ואם למישהו יש איזה מדריך לבנייה זה יכול לעזור ולחסוך בזמן וכאב ראש.. תודה עריכה : אופס התבלבלתי בפורום..אנא העבירו לפורום אלקטרוניקה ומודינג
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי נוקיה N73 לא תקין. רציתי לפרק אותו ולחבר אותו למחשב כמו במדריך הזה: http://www.scienceprog.com/connect-nokia-3310-lcd-to-lpt-port/ מישהו יודע איך אפשר? תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי לוח אם pcchips 787cl (עם מעבד VIA 1GigaPro) מקולקל שקיבלתי במעבדת מחשבים. אני רוצה לתקן אותו. זה תמונה של לוח כמו שלי (אני ינסה לצלם את שלי בהמשך) : בלוח יש 2 קבלים מתנפחים של 10v 1000uF - זה מעל לפינה הימנית עליונה של חיבור המתח וזה מעל לסוללה. כמו כן יש FET של L3103S שמראה סימנים שהוא התחמם יותר מידי ו 2 הרגליים שלו חתוכות על ידיי קאטר - מישהוא כבר התאמץ לנתק אותו. ה FET הוא זה שמימין ומעל לקבל השני. שאלות : - אחריי שאני מחליף את הקבלים האם להשאיר את ה FET מנותק ? לחבר אותו ? להחליף אותו ? - האם ניתן להשתמש בקבלים רגילים (לא low ESR) ולהוסיף במקביל קבל 'טיפה כחולה' של כמה uF כדיי לפצות על ה ESR ?
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בס"ד מה המצב אחים שלי? אני חדש פה חחחחחחח אני יודע ניק דפוקקקקקקקק אחד הדפוקים!!!! חחחחח אבל מה לעשות לא יצירתי בקטעים האלה אז תחליקו קיצר אני ראיתי פה דברים וואללה נדלקתי אני רוצה לעשות אותם על המחשב הישן שלי שהוא בחדר שלי מחובר לטלויזיה אבל בגלל חוסר תקציב אין לי ממש אפשריויות. לגבי תאורת לדים אני בודק דברים וזה. עכשיו יש לי שאלה לגבי חלון במארז תקשיבו רגע אני רוצה לעשות חלון במארז בצד אפשר אולי להשתמש בשמשה של תמונה? ואחר כך לעשות עליה חריטה? אבל תחריטה עוד הרבה זמן שאני יסיג כסף לקנות תמכשיר שעושה זה יהיה טוב?יענו לא ישבר ואם כן איך אני יכול לחבר אותה עם ברגים למארז. ואם מה כדי לי לעשות את החור במארז לחלון ואם מה את החור לברגים. חחחח אני יודע מלאה שאלות …
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחפש פס/רצועה/צינור/חוט לדים בצבע לבן שיעבוד על אנרגיה סולרית. מטרה להאיר את השביל לבית הורי שחשוך בלילה. האם יש כזה שאתם יכולים להמליץ ומהיכן ניתן לרכוש או מה לרכוש ואעשה את זה כפרויקט? אם לא הייתי ברור בכתיבה אז אני מצרף קישור להראות מה אני מחפש. כמובן שאני מחפש משהו איכותי ושלא ייהרס בשמש ישירה או יתבלה עם השנים. http://www.ebay.com/itm/White-light-...70928008024%26 תודה..
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איך להפוך מחשבון מדעי לעוזר במבחנים!!! http://www.instructables.com/id/Calculator-prank-How-to-display-whatever-you-want-/ אני אהבתי, אז הייתי חייב לשתף אותכם
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
דבר ראשון WTF זה לכל הרוחות חחחחחחחח :lol: :lol: דבר שני עכשיו לשאלה חח תגידו אי זה באורך שלו יספיק לי סט אחד כדי לסגור את כל הכבלים של הספק?? http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=6118 ??? ???
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן יש לי רעיון לגבי איזה שהוא פרויקט . הוא בנוי מ2 חלקים חלק משדר וחלק קולט. החלק המשדר כפוף להחלטה של חישן כלשהו והחלק הקולט משדר לחישן אחר. יש לי את רוב החומרים אותם אני ארכיב. אני צריך להחליט לגבי השידור עצמו , אני אמור לשדר רצף מסוים כדי שהמקלט יוכל לזהות שזה הרצף התקין, מישהו יכול לבאר לי את הנושא? תודה רבה חברים
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
- המדריך נלקח מהמשתמש Javerh שפורסם באתר Bit-tech! - ניסיתי את המדריך והוא פועל מצויין, והוא פשוט להפליא [אתם תתפלאו כמה..] מה צריך: 1. עט. 2. מספריים [לא חובה]. שלב ראשון: נקח את העט ובעזרת פטיש 5 קילו \ הידיים נשבור את העט ככה שנוכל להוציא את צינור הדיו. שלב שני: נלך לברז וננקה את הדיו מהצינור ככה שלא נלכלך שום פין מולקס או את הידיים שלנו. שלב שלישי: [שלב שהמתרגם=אני הוסיף] נחתוך חתיכה של בערך 6 ס"מ מהצינור. השלב הזה מומלץ, אך לא חובה מפני שאם נשתמש בכל הצינור הוא יכול להשבר.. וזהו! בשביל להוציא את הפין יש פשוט להלביש עליו את הצינור, לדחוף טיפה והמולקס יצא החוצה. גאוני או מה? יעבוד עם כל עט פשוטה שגונבים ממלון או ממסעדה! בהצלחה! :silly:
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מתכנן פרויקט חדש, בניית קוקפיט להגה G25. אני רוצה לעשות את השלדה של הקוקפיט מצינורות PVC, הצינורות יחזיקו מעמד או שעדיף כבר לבנות כלוב ממתכת?
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני ראיתי את הפרויקט הזה באתר: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=520931.0 ואני רוצה לעשות גם דבר כזה, אבל יש כמה דברים שאני לא מבין .. יש לי טלוויזיה של 32' ואני רוצה לעשות את זה עלייה, אני רוצה שזה יהיה 4 נקודות בטלוויזיה (צד שמאלי, ימני , עליון ותחתון). כמה שאלות: STRIP LED: 1. אני צריך לקנות 4 חתיכות של מטר כדי לעשות את זה ? או שאפשר פשוט לקנות חתיכה אחת של 4 מטר ? 2. אם צריך לקנות 4 חתיכות של מטר וכל אחת תתחבר "אישית" ללוח - זה טוב: DX - 1 Meter LED ? המסך עצמו: - יש איזה קיט מסויים שיפעיל את זה על הממיר ולא על המחשב ? כלומר, אני רוצה שזה יהיה אפקטיבי גם בסדרות מסויימות .. אז איך אני מחבר את זה לטלוויזיה ? Ambolone - התוכנה: לא …
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ראיתי שהקירור שאני קונה ZALMAN CNPS7000A-Cu מגיע כבר עם מעין פאנבאס קטן כזה שלו....אבל הוא לא רציני...ואני רוצה לחבר אותו לפאנבאס שיש לי nermax UC-A5FATR2 ...השאלה שלי היא האם החיבור היחיד שיכלתי לחבר איתו את המאוורר לפאנבאס הקירור נלקח ע"י הפנאבאס הגרוע שבא מובנה עם הקירור? ואם כן יש איזושהיא דרך לחבר אותו לפאנבאס? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני צריך לשבש רדיו FM בבית איך אפשר לשבש אותו מבחינה אלקטרונית או משהו כזה
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי. עשיתי כמה קידוחים במארז שלי כדי להוסיף עוד שני מאווררים, וחבר שלי אמר לי שהוא ישיג לי כוס קידוח כדי לקדוח את העיגולים למאווררים ופתאום הוא בא אליי ואומר לי שהוא לא יכול... בקיצור עוד שבוע אמורים להגיע לי חלקים למחשב החדש שלי, והמארז לא מוכן, וכל מה שחסר הוא לפתוח בו שני עיגולים בשביל המאווררים. אין לי את הכלים המתאימים ואני חייב עזרה ממישהו שגר באיזור המרכז. אם מישו יכול לעזור לי עם זה (אני אבוא אליו ולא אטריח אותו בכלל) אני אודה לו מאוד. פשוט סתם נדפקתי עכשיו ואני חייב את שני החורים האלה. מישהו? :s05:
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
טוב אז ככה,אבא שלי עובד במיקרוסופט והוא כל שנה מקבל תמחשבים הישנים אז לכבוד פסח הוא קיבל חרא אחד פנטיום 2 ,ולאח שלי היה קרטון,אתם בטח יודעים מה חשבתי.. בכל אופן אז יש לי קרטון ,יש מחשב ורציתי לעשות מהקרטון מודינג למחשב... מצטער שאים תמונות של הקופסא פשוט היא בייבוש אחרי צביעה... מחר בבוקר אני אוסיף תמונות.. (שיט ביום שני יש לימודים!)
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
חשבתי לעשות לעצמי איזה מחשב קטן לסלון אבל קטן במלוא מובן המילה ,בדומה למארז הקטן של MSI ,הלכתי ורכשתי לעצמי מארז P3 לא סטנדרטי (קטן מאוד מאוד.....) ומכוער (בתקווה שאני יהפוך אותו ליפה יותר והנה תמונות שלו תגידו מה אפשר לעשות אולי רעיונות לצבעים וכו....... תמונות תמונות תמונות..........וזהו כמובן פרוייקט המודינג הראשון שלי..........טוב מה שאני בעצם הולך לעשות זה שהוא יהיה זהה טיפה למארז של הMSI שעליו נדלקתי..............אני מקווה מאוד שאני יצליח ועידכונים בהמשך.........
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש, אם בא לכם תסתכלו במפרט, אני רוצה לעשות לו מודינג ואני מחפש רעיונות, אז אם יש לכם רעיונות אז תנו לי בבקשה, ותגידו מה דעתכם על המארז ועל המפרט ... תמונות: http://planet.nana.co.il/xpt/pc/pic1.jpg http://planet.nana.co.il/xpt/pc/pic5.jpg http://planet.nana.co.il/xpt/pc/pic4.jpg אני אוסיף בהמשך עוד תמונות אחרי שאני אקבל את הגופי קירור שהזמנתי...
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לפני כחודש הזמנתי קטודה כחולה coolermaster aurora יומיים אחרי שקניתי אותה ה inverter שלה נשרף. התקשרתי אל PCH והם אמרו לי לבוא להחליף רציתי להחליף לקטודה של sunbeam כי אני לא רוצה עוד פאשלות מ coolermaster... אז רק אתמול הזדמן לי ללכת לקחת את הקטודה, והמוכר בחנות אמר לי שאי אפר להחליף ושאין אחריות על קטודות טוב אז לקחתי את הקטודה החדשה ושילמתי עליה, במקום לקבל זיכוי ולהזחיר את ה coolermaster עכשיו, ב inverter של sunbeam יש אפשרות לחבר שתי קטודות, ויש לי עוד חיבור אחד פנוי אז האם אני יכול לחבר לשם את הקטודה של coolermaster ? (והאם המתחים אותו דבר ? אני פוח שלא יישרף שוב...) הנה הקטודות: http://www.pch.co.il/docs/pd84746168.htm http://www.pch.co.il/docs/pd905624200.htm) ד"א…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לא היה לי כח לסנן ת'תמונות אבל הנה , חלק לא קשורים צריך לקנות עוד קצת חומרים .. תגובות :>
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מעגל ויש לי שאלה אם ניתן במעגל זה להחליף את הממסר בלד איכשהוא? ובשבי מה צריך P1??? האם אפשר בלעדיו?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
כיוון שאני נוטה ללכת לכל לאן פארטי שיש בארץ ודיי נמאס לי ללכת עם אותו מארז פח ענק ששוקל בערך 25 קילו. אז אני מתכוון לעשות מארז בעצמי ואני דיי אבוד...הכי חשוב לי ש המארז יהיה קל וקומפקטי. יש לי גישה מלאה לעץ לכן זה יהיה כנראה החומר שאני ישתמש בו. עכשיו,עומדות בפני כמה דילמות: עובי העץ,עץ מעביר חום בצורה נוראית לכן יותר מידי עבה יהיה רע,ודק מידי מסכן את הרכיבים.. מהו לדעתכם העובי המתאים? איך לחבר את לוח האם,וכרטיס המסך? מהו גודל ספק רגיל של 300W ולוח אם? ומהו הרוחב של X600P? תודה מראש,ולילה טוב. עריכה: כל מה שנרשם למעלה לא רלוונטי כיוון שהשגתי תיק למארז.
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום , בקרוב אני מתחיל פרוייקט מודניג חדש . שניים מהדברים שאני מתכנן הוא : 1. חיבור מסך LCD קטן באמצעות כבל פרללי - אם מישהו יודע בארץ איפה אפשר לקנות (כמו אלו שיש בסוף המדריך באתר). 2. הדבר השני שרציתי לעשות הוא לנסות ולחבר שלט כמו של אזעקה של אוטו על מנת שישמש להדלקת המחשב - האם הדבר אפשרי ? האם מישהו כבר ניסה . הצליח ? אם מישהו מכיר מדריך לדבר כזה (עברית או אנגלית) ..... אנא אם מישהו יכול לעזור ניתן להשאיר הודעות פה או למייל ihershkovitz@gmail.com תודה רבה .
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. רציתי לדעת איך אפשר לדמות לחיצה ארוכה (כמו כפתור), רק לבד אוטומטית, כשהמעגל מקבל מתח..... תודה
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-