אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
ראיתי את המדריך הזה http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=251630 האם זה קיים בכל המצלמות? יש אפשרות לעשות את זה גם במצלמות רשת? אם לא, איך אפשר להפוך מצלמת רשת לרגישה לאינפרא אדום? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אני מחפשת מישהו מאזור ב"ש, קרית גת, אשקלון, אשדוד (או משהו בכיוון), שיוכל לעזור לי בתחום (בתשלום כמובן), אני סטודנטית למדעי המחשב ואני פשוט רוצה להשתמש בארדואינו לפרוייקט גמר שלי. אשמח לקבל למייל שלי מייל עם פרטים במידה ומישהו פה מעוניין... galhd@yahoo.com ד"א אם אתם לא מהאזור שציינתי ואתם תותחים זה גם רלוונטי תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי קתודה + 4 מאווררים , שמתי לב שלא פעם המחשב פשוט נופל לאחר זמן ממושך של עבודה ... הסקתי שזה קשור לעומס של המאווררים .... האם יש אפשרות לחבר ספק נוסף , או איזהשהוא שנאי שיהיה מיועד רק למאוורים ?
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני צריך לפרוייקט הנדסאי אלקטרוניקה בקר שיתחבר לבקר אחר(C3 של שי מלול למי שמכיר), והוא אמור לשמש כבקר ראשי שמרכז מידע מבקרים אחרים (בפרוייקט אני משתמש רק בעוד בקר אחד). חשבתי על ארדואינו בגלל שהוא זול ונוח. בעקרון אני צריך שיקבל מידע מהבקר השני, יתחבר למחשב, ולצג LCD (שילד). רצוי שיהיה לו איפשור להתחבר לעוד בקרים מבחינת כמות הפורטים. ברור אחרי הפרוייקט הוא אמור להיות מספיק לשימוש ביתי. אני לא כל כך מתמצא בארדואינו, לכן אשמח לכל רעיון/עצה בנוגע לבחירה של הבקר. תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הי, בעבר עשיתי מודינג למחשב הנייח שלי, אם תחפשו אולי תמצאו את התרד. בכל מקרה יש לי notebook של ASUS , ראיתי שכמה הדביקו סקינים של decal ורציתי גם : אז לפני: אחרי:
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני צריך לשבש רדיו FM בבית איך אפשר לשבש אותו מבחינה אלקטרונית או משהו כזה
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות cable management לכבלים מחוץ למחשב שלי. ראיתי ביוטיוב מדריכים למיניהם, שכוללים שימוש באגדים, מסילות, קופסאות וכו'. באף אחד מהמדריכים לא הוזכר העניין של הפרעות מגנטיות מכבל אחד למשנהו. מצאתי את הדיון הזה: http://diy.stackexchange.com/questions/20168/is-dont-mix-data-and-power-cables-and-dont-loop-power-cables-still-valid-n הם טוענים שכן יכולה להיות בעיה בנסיבות כלשהן. אני לא יודע עד כמה לכותבים יש ניסיון עם זה במציאות, יכול להיות שהם בעיקר מדברים באופן תאורטי. בכל אופן, אשמח אם תבהירו לי את העניין, ותתנו לי כמה טיפים פראקטיים כדי לסדר את כל הבלאגן שיש לי מאחורי המחשב.
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
הקיץ משעמם אז אין מה לעשות.. חשבתי על פרויקט קטן ורציתי לשמוע חוות דעת. --- הפרוייקט הוא כזה: לקחת שלוש מאווררים של 40ממ ולעשות משאו כזה' אחרי זה לקחת 4 גופי קרור של טרמלטיק ולהלביש על הזכרונות . קירור אחלה לזכרונות. --- מה אתם חושבים?
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
איך להפוך מחשבון מדעי לעוזר במבחנים!!! http://www.instructables.com/id/Calculator-prank-How-to-display-whatever-you-want-/ אני אהבתי, אז הייתי חייב לשתף אותכם
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קיבלתי במתנה לפטופ אם מסך שבור. המסך לא מראה כלום בכלל אבל תאורה אחורית היתה נדלקת רגיל, חוץ מזה המחשב תקין לגמרי מצאתי אצל חבר פאנל ספייר שמתאים, חיברתי אותו ל LVDS (מסרק) ולאינוורטר של התאורה במקום הפאנל שלי, יש תצוגה תקינה אבל אין תאורה חיברתי בחזרה את הפאנל השבור, עכשו גם בו אין תאורה, כיאלו שדפקתי את האינוורטר עכשו אני בודק את האינוורטר ויזואלית, יש בו שנאי (ממתח נמוך למתח גבוה) שבו הסליל של המתח הגבוה עשוי מחלקים אם מחיצות ביניהם (כנראה כדיי שלא יהיה מתח גבוה מידי בין חוטים שעוברים קרוב אחד לשני בסליל). הסליל כולו עטוף אם מדבקה שקופה. 2 המחיצות האחרונות (בקצה של הפוטנציל הגבוה, הרחוק מהסליל של המתח הנמוך) נראות לבנות כאלה, אוליי כיאלו שהיה בפנים עשן לבן שנדבק למדבקה…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שחורר מודגשש אני רוצה מדריך הכי קל וברור (עדיף בעברית) אני רוצה שבמדריך יסבירו איך לעשות עם מפסקים עם שלוש אפשרויות 5v/off/12v שמעל ומתחת של כל מפסק יהיה לדים (נגיד ירוק ואדום) ואני רוצה גם שאחד יפעים לדים או קתודה..(: תודה
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן יש לי רעיון לגבי איזה שהוא פרויקט . הוא בנוי מ2 חלקים חלק משדר וחלק קולט. החלק המשדר כפוף להחלטה של חישן כלשהו והחלק הקולט משדר לחישן אחר. יש לי את רוב החומרים אותם אני ארכיב. אני צריך להחליט לגבי השידור עצמו , אני אמור לשדר רצף מסוים כדי שהמקלט יוכל לזהות שזה הרצף התקין, מישהו יכול לבאר לי את הנושא? תודה רבה חברים
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אז ככה, הכנתי 2 גופי תאורה לפי המדריך באתר, באחד כחול והשני אדום. השקעתי טיפה יותר וחיברתי כל אחד מהגופים למתג, ועכשיו המארז יכול ליהיות בצבעים אדום, כחול, ושילוב של שניהם (מין סגול אקסטזי כזה ). תמונות:
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי מסך LCD קטן של פיליפס ורציתי לדעת אם ואיך אני יכול לחבר אותו למחשב... המסך מתחבר למעגל 4חוטים יוצאים מהמעגל ויש עליו מדבקה שרשום עליה: lph3722-1 05258060 חיפשתי באתר של פיליפס ובגוגל ולא מצאתי בבקשה תעזרו לי......
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הייי אני רוצה לחתוך חור לחלון בדלת המארז ותהיתי במה להשתמש ואיך. יש לי ג'יגסו, דיסק ומקדחה. אז במה אתם ממליצים לחתוך ואיך. *באיזה גודל כדאי לי לחתוך? (מימדי החלון- 40 ס"מ רוחב ו- 44.5ס"מ גובה). תודה לעוזרים
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ראיתי שיש באתר המון מדריכים לפאןבאס ואני רוצה לדעת איזה להכין או שאם יש אחד יותר טוב שאין באתר זה גם רעיון טוב.
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אשמח לדעת איך לעשות אפקט מראה על ספק רגיל בצבע כסף כזה. שהאפקט יהיה בצבע שחור ויהיה מבריק.. אם מישהו יוכל לתת מדריך או כמה טיפים אשמח. תודה, אבי'קו
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי אני מבצע צריבה גם של תוכנה חדשה וגם של תוכנות שפעלו בעבר, נראה שהצריבה בוצעה והכל תקין אבל בפועל כשאני נכנס ל serial monitor אני לא רואה את השינויים בתוכנה והוא לא מגיב לקבלת נתונים מהמקלדת. ללחצנים הוא מגיב כמו שצריך והשעון שרץ בתוכנית עובד בסדר. האם יש איך לתקן? איפוס יותר רציני מהריסט הרגיל?
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום.. אני רוצה לבנות מסנן פולסים שיאפשר רק לפולסים באורך מסויים לעבור דרכו... זאת כדי להשתמש בדלגלג מסוג T כמתג (אני מתכוון.. אחרי לחיצה אחת על המתג יגיע לדלגלג '1' והוא יסגור מעגל ובליחיצה הבאה שגם בה המתג יעביר לדלגלג '1' הוא יפתח את אותו מעגל...) תודה..
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מעגל של לדים שיהבהבו לפי גליי הקול של WINAMP אני יודע שזה אפשרי,יש לי מדריך אפילו אבל מה לעשות אין לי ידיים לאלקטרוניקה ואני לא מבין בזה כלום. אז כמה שאלות: -האם יש מישהו שמבין פחות או יותר באלקטרוניקה ויכול לבנות לי מעגל חשמלי של לדים כמו שנראה במדריך פה: ((פרטים במסרים)) http://www.twistedmods.com/article.php?artid=184&page=1 -האם מתאפשר להכניס יותר מ-8 לדים למעגל כזה?
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מעוניין ליצור מהלד הזה אלמנט תאורה http://www.ebay.com/itm/20W-30W-50W-LED-Floodlight-COB-Chip-110V-220V-Input-Integrated-Smart-IC-Driver-/222331645666?var=&hash=item33c3ffaee2:m:mUjPWANDn6GUPM8Gtnrri2w ראיתי אנשים שפשוט הדביקו עם דבק תרמי לתוך תבנית אפייה/מחבת/קערה השאלה עד כמה זה באמת פרקטי מבחינת קירור?
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. זאת שאלה מתוך סקרנות. במידה ואני מעביר את המתג החשמלי למצב ON (נאמר, במערך ספוטים ביתיים, כאשר מתג זה אמור להדליק 20 ספוטים), אך בפועל רק ספוט אחד מחובר למערך. האם 19 האחרים מבזבזים חשמל? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי לוח אם pcchips 787cl (עם מעבד VIA 1GigaPro) מקולקל שקיבלתי במעבדת מחשבים. אני רוצה לתקן אותו. זה תמונה של לוח כמו שלי (אני ינסה לצלם את שלי בהמשך) : בלוח יש 2 קבלים מתנפחים של 10v 1000uF - זה מעל לפינה הימנית עליונה של חיבור המתח וזה מעל לסוללה. כמו כן יש FET של L3103S שמראה סימנים שהוא התחמם יותר מידי ו 2 הרגליים שלו חתוכות על ידיי קאטר - מישהוא כבר התאמץ לנתק אותו. ה FET הוא זה שמימין ומעל לקבל השני. שאלות : - אחריי שאני מחליף את הקבלים האם להשאיר את ה FET מנותק ? לחבר אותו ? להחליף אותו ? - האם ניתן להשתמש בקבלים רגילים (לא low ESR) ולהוסיף במקביל קבל 'טיפה כחולה' של כמה uF כדיי לפצות על ה ESR ?
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
נגיד ויש לי איזשהו מעגל איך אני יכול לעשות שזה יגיע למצב שיישלח לי אות או מספר מסויים לפין מ SERIAL PORT. סתם דוגמא נגיד יש לי מעגל שמדליק ומכבה לד אז אני רוצה שדרך המחשב אני ישלח למשל את המילה "ON" לפין מסויים ב SERIAL PORT וזה ידליק לי את הלד במעגל. (ולהפך) תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי שחשבתי הרבה על הנושא, הלכתי על העיניין לבנות אתר למודינג, מה באתר, המון מדריכים למודינג להמון דברים שהרוב יהיה שלכם פרסום עבודות שלכם וגלריית תמונות, עכשיו, זה לא יהיה ממש בקרוב, אני מאמין שרק עוד חודש מהיום אני יסיים את העבודה רק על הפינה הזאת וכמובן שיש לי עוד המון דברים לבנות שם הפורטל החדש שאני ימתכנת ברגעים אלה ממש הוא מלון פורטל אני רוצה לבקש אישור ממנהלים לפרסם מידע לגבי מדריכים מסוימים (כמו אלה שנמצאים בהודעות הנעוצות בפורום הנוכחי) ואני מבקש גם מכל הגולשים ומכל אלה שעשו מודינג מסוים למשהוא לשלוח כתגובה לשירשור (תרד) הזה את מה שהם עשו אני רוצה לכתוב מדריכים מאוד בסיסיים באלקטרוניקה כדי לעזור למשתמשים מתחילים וכל פעם ששואלים בפורום איך לעשות וכך וא…
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-