אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
חשבתי לעשות לעצמי איזה מחשב קטן לסלון אבל קטן במלוא מובן המילה ,בדומה למארז הקטן של MSI ,הלכתי ורכשתי לעצמי מארז P3 לא סטנדרטי (קטן מאוד מאוד.....) ומכוער (בתקווה שאני יהפוך אותו ליפה יותר והנה תמונות שלו תגידו מה אפשר לעשות אולי רעיונות לצבעים וכו....... תמונות תמונות תמונות..........וזהו כמובן פרוייקט המודינג הראשון שלי..........טוב מה שאני בעצם הולך לעשות זה שהוא יהיה זהה טיפה למארז של הMSI שעליו נדלקתי..............אני מקווה מאוד שאני יצליח ועידכונים בהמשך.........
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום.. אני רוצה לבנות מסנן פולסים שיאפשר רק לפולסים באורך מסויים לעבור דרכו... זאת כדי להשתמש בדלגלג מסוג T כמתג (אני מתכוון.. אחרי לחיצה אחת על המתג יגיע לדלגלג '1' והוא יסגור מעגל ובליחיצה הבאה שגם בה המתג יעביר לדלגלג '1' הוא יפתח את אותו מעגל...) תודה..
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות cable management לכבלים מחוץ למחשב שלי. ראיתי ביוטיוב מדריכים למיניהם, שכוללים שימוש באגדים, מסילות, קופסאות וכו'. באף אחד מהמדריכים לא הוזכר העניין של הפרעות מגנטיות מכבל אחד למשנהו. מצאתי את הדיון הזה: http://diy.stackexchange.com/questions/20168/is-dont-mix-data-and-power-cables-and-dont-loop-power-cables-still-valid-n הם טוענים שכן יכולה להיות בעיה בנסיבות כלשהן. אני לא יודע עד כמה לכותבים יש ניסיון עם זה במציאות, יכול להיות שהם בעיקר מדברים באופן תאורטי. בכל אופן, אשמח אם תבהירו לי את העניין, ותתנו לי כמה טיפים פראקטיים כדי לסדר את כל הבלאגן שיש לי מאחורי המחשב.
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שחורר מודגשש אני רוצה מדריך הכי קל וברור (עדיף בעברית) אני רוצה שבמדריך יסבירו איך לעשות עם מפסקים עם שלוש אפשרויות 5v/off/12v שמעל ומתחת של כל מפסק יהיה לדים (נגיד ירוק ואדום) ואני רוצה גם שאחד יפעים לדים או קתודה..(: תודה
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
השגתי שלושה מאוררים בגודל 12ס"מ אבל הבעייה שהם 48V DC 0.21A החשמל של הספק במחשב לא מסוגל להפעיל אותם האם יש מה לעשות בנידון.. אודה לכם מאוד ..על העזרה מראש
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני צריך לפרוייקט הנדסאי אלקטרוניקה בקר שיתחבר לבקר אחר(C3 של שי מלול למי שמכיר), והוא אמור לשמש כבקר ראשי שמרכז מידע מבקרים אחרים (בפרוייקט אני משתמש רק בעוד בקר אחד). חשבתי על ארדואינו בגלל שהוא זול ונוח. בעקרון אני צריך שיקבל מידע מהבקר השני, יתחבר למחשב, ולצג LCD (שילד). רצוי שיהיה לו איפשור להתחבר לעוד בקרים מבחינת כמות הפורטים. ברור אחרי הפרוייקט הוא אמור להיות מספיק לשימוש ביתי. אני לא כל כך מתמצא בארדואינו, לכן אשמח לכל רעיון/עצה בנוגע לבחירה של הבקר. תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש בפורום ובארדואינו בכלל אז אני אשמח לכל הכוונה אפשרית בנושא בניתי מערכת מכאנית שמורכבת משלושה מנועים. עכשיו אני צריך להתחיל לתכנן את כל התחום של האלקטרוניקה. המנועים הם dc 12v עם צריכת זרם מקסימאלית של 1.5A. אני צריך 4 סוויצים למערכת. אחד שיפעיל את כולם יחד (לשני הכיוונים) ועוד סוויץ לכל אחד בנפרד. בנוסף, אם נשיג את החלקים בזמן, מד מרחק שיגביל את הפעלת המנוע ברגע שנגיע למדידת מרחק מסויים (המלצות ??) אני ממש אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בתכנון הקוד והמעגל החשמלי, וכלל כל טיפ על מקורות ידע יוכל לעזור!
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכם, אני קניתי Arduino Uno וגם 2 חיישנים: Venus GPS mpu9150 עכשיו אני מתחיל, ואני צריך עזרה איך להתחיל לעבוד איתם וכל זה
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי אני מבצע צריבה גם של תוכנה חדשה וגם של תוכנות שפעלו בעבר, נראה שהצריבה בוצעה והכל תקין אבל בפועל כשאני נכנס ל serial monitor אני לא רואה את השינויים בתוכנה והוא לא מגיב לקבלת נתונים מהמקלדת. ללחצנים הוא מגיב כמו שצריך והשעון שרץ בתוכנית עובד בסדר. האם יש איך לתקן? איפוס יותר רציני מהריסט הרגיל?
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום חברים. קיבלתי מדודים שלי טלוויזיה קטנה שחור לבן. בערך 7-10 אינץ לא יודע בדיוק. לא קיבלתי אותה עם השנאי, ועכשיו אני רוצה להכין לה שנאי. הטלוויזיה היא מדגם רוסי כולשהו. לטלוויזיה יש כניסה של שנאי בעל 4 פנים. ופה הבעיה. הנה תמונה מהחיבור לחשמל שבטלוויזיה: http://img155.imageshack.us/img155/9987/2009011084505ic6.jpg והנה הטלויזיה עצמה: http://img262.imageshack.us/img262/2727/imgp6718fh5.jpg אני יודע שרשום ליד הכניסה לחשמל 12B ש B זה וולט ברוסית, וזה נראה מתח נמוך לטלוויזיה בגדול כזה, אבל יש לי שאלה... האם אני יכול למדוד איכשהו במולטימטר שלי כמה וולט הטלוויזיה צורכת? כי אני רוצה להיות בטוח שזה אכן 12. ועוד שאלה. שמתי במולטימטר את האפשרות שאם יש מעגל סגור אז המולטימטר יצפצ…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, מייק מהפורום שירטט לי מעגל לבניית "לחצן" אוטומטי.... מה שהוא עושה זה מקצר 2 רגליים אוטומטית למשך זמן מסויים ומפסיק, הצ'יפ של הלחצן נקרא CD4066. הבעיה היא שבין 2 הרגליים שאמורות להיות מקוצרות למשך זמן מסויים יש איזשהי התנגדות שמקצרת את הרגליים תמיד. עושים במצב הזה? תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בטח שאלו כבר מיליון פעמים אבל חיפשתי במדריכים ולא מצאתי. אני רוצה לפתוח פתח עגול למאוורר 80 מ"מ בדופן המחשב. האיזור שבו יהיה הפתח "מנוקד" בחורי איוורור קיימים. אני מניח שיש איזה כלי מיוחד בדמות מחוגה שמכרסם בפח. אבקש מידע על הכלי ו\או מידע על בעלי מלאכה לא יקרים שיבצעו את העבודה.
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כן אני יודע זו בקשה מוזרה מעט אבל אולי מישהו פה יודע איפה אפשר למצוא שרטוט או סכמה של הבורד לקשיח של מקסטור? הדגם הוא : maxtor diamondmax10 model: 6l200so 200gb sata 150 hdd מה שכתוב על הבורד 302006101 sabre/sata/rohs ניסיתי כמובן לחפש בגוגל אבל ללא הצלחה מרובה תודה ענקית מראש
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם! בעיקבות כל התותחים פה בפורום החלטתי לפתוח דיון על צביעת המארז שלי. כבר כשקניתי את המחשב לפני שנה וחצי בערך רציתי לעשות לו מודינג חמוד אבל לא היה לי זמן וכוח לעשות זאת. גם עכשיו אין לי ממש זמן אבל אני חושב שצביעת מארז זה לא עסק מסובך. לכן החלטתי שצריך לצבוע את המארז 8). בשביל זה אני צריך את עזרתכם. הנה כמה תמונות של המארז: תודה רבה מראש ל-כ-ו-ל-ם מקווה לרעיונות טובים.
-
- 29 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי .. גיליתי לאחרונה את ארדואינו והחלטתי שאני רוצה לפתח לעצמי פרויקט , אני הנדסאי אלק' אז לא תהיה לי בעיה עם החומרה .. אבל כמה שאלות1) איך מחברים רכיבים אלקטרונים לארדואינו , כלומר אם אני רוצה לחבר מצלמה דיגיטלית לארדואינו , ולגרום לכך שהמצלמה תעביר לי נתונים לארדואינו, איך אני עושה את זה .. שהרי למצלמה יש מעגל מודפס משל עצמה והוא מעגל סגור ...2) איזה אופציות יש לי אם אני רוצה לחבר את הארדואינו שלי לשרת ברשת .. יש אופציות חוץ מWIFI ? 3)איך מתחילים ? איזה ארדואינו כדאי לקנות ? כרגע הפרויקט שלי זה לחבר מצלמה לארדואינו ואני רוצה שבלחיצת כפתור תעלה סרט מסוים או תמונות מסויימות של המצלמה לרשת ... תודה
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
טוב אז ככה יש לי מעגל מסויים שעובד הבעיה שכנראה שיש לו כל מיני הפרעות בגלל שהוא עושה בעיות אבל לעיתים רחוקות ובזמנים שונים מישהו יודע דרך איכותית מאוד להתגבר על הפרעות כל דרך שהיא
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ברצוני לשלוט באמצעות תוכנה בכל מיני אלמנטי מודינג שביצעתי. למשל: שליטה בלדים, שליטה במאוורר, שליטה במודל FM TUNER שאכניס. הדוגמא היחידה הדומה שמצאתי היא זו: http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=24827 מדובר למעשה בשימוש בבקר מסוג PIC, אך אני מבין שהדבר דורש צריבה מיוחדת. כמו כן, הסכמה לא נראית כה פשוטה וההסבר לקוני למדי ולא מאפשר למידה והסבה למקרה שלי. חיפשתי מידע באינטרנט על מנת ללמוד ממנו אך לא מצאתי דבר שיעזור לי ללמוד את הנושא כמו שצריך, למרבה ההפתעה. אשמח אם מישהו כאן יוכל לכוון אותי למקום הנכון.
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ערב טוב, מפאת תחילת הלימודים באוניברסיטה - לא יצא לי להשתתף הרבה בפורום זה. בכל אופן,הודות ל-PRO-MODDER ולרבים אחרים , ניסיתי להתחיל סוף כל סוף את פרוייקט המודינג שלי... (היה אמור להיות PROJECT THOR,אם אתם זוכרים). הבעייה הייתה שמרוב שהתעסקתי בעבודה,בלימודים וב"תיקון" של מחשבים אחרים (חברים וחברים של חברים שביקשו) - לא נגעתי בשלי... מסקנה - היה עדיף... הסיבה - יש לי מארז THERMALTAKE מסוג S-ARMOR שחור יפהפה שרק מחכה ש"אניח עליו את ידיי"... (מתנה שקיבלתי על תיקון מחשב) ככה שאני אעבוד טיפין טיפין על המארז - ואעדכן כאשר אסיים.. נכון לעכשיו - אני מתכנן חריטה עדינה על החלון של המארז ו-ROUNDED CABLES מוארים בלדים.. מצאתי כתבה שמסבירה איך מכינים כבלי USB עם לדים - ברגע …
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם. זקוק לטיפ איך לחבר מונה בינראי לקוצב זמן, כך שהמונה יספור מספר מסויים של פולסים (מספר שאני מגדיר לו) ולאחר מיכן יתן פולס בעצמו. או יותר נכון אני אני פשוט רוצה ליצור delay. תודה רבה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן חבררררררררה מה אתם אומרים על המחשב שלי? יש מספיק אור יש לי שלוש קטודות יו וי ואחד קטודה כחולה והכול זוהר כיביכול יש כבוד? יש מה לשנות ? ותראו קניתי הרבה מוצרים של ג'יגה בייט ושלחו לי חולצה ממש יפה במתנה [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
זה מה שיש לי, איך אני מחבר את זה לכבל LPT? אני יודע שהתמונה לא ברורה אין באפשרותי לעשות יותר טובה, החיבורים הם פינים כאלה ואין שום מספור איך לדעת? עריכה: יש מספור אבל יש רק 14 פינים ולמסך יש תאורה אחורית [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש, אם בא לכם תסתכלו במפרט, אני רוצה לעשות לו מודינג ואני מחפש רעיונות, אז אם יש לכם רעיונות אז תנו לי בבקשה, ותגידו מה דעתכם על המארז ועל המפרט ... תמונות: http://planet.nana.co.il/xpt/pc/pic1.jpg http://planet.nana.co.il/xpt/pc/pic5.jpg http://planet.nana.co.il/xpt/pc/pic4.jpg אני אוסיף בהמשך עוד תמונות אחרי שאני אקבל את הגופי קירור שהזמנתי...
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
חברי הפורום שלום, רציתי לדעת מה אתם חושבים האם אתם חושבים כי המארז שלי יתאים להשתתפות בתחרות? להלן התמונות:
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי. עשיתי כמה קידוחים במארז שלי כדי להוסיף עוד שני מאווררים, וחבר שלי אמר לי שהוא ישיג לי כוס קידוח כדי לקדוח את העיגולים למאווררים ופתאום הוא בא אליי ואומר לי שהוא לא יכול... בקיצור עוד שבוע אמורים להגיע לי חלקים למחשב החדש שלי, והמארז לא מוכן, וכל מה שחסר הוא לפתוח בו שני עיגולים בשביל המאווררים. אין לי את הכלים המתאימים ואני חייב עזרה ממישהו שגר באיזור המרכז. אם מישו יכול לעזור לי עם זה (אני אבוא אליו ולא אטריח אותו בכלל) אני אודה לו מאוד. פשוט סתם נדפקתי עכשיו ואני חייב את שני החורים האלה. מישהו? :s05:
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי יש לי מצבר חדש באוטו שעבד מעולה עד לפני כמה ימים שמתי לדים בקונסולה המרכזית ועכשיו , אחרי כמה ימים.. אין סטארטר! יכול להיות שהלדים האלה גמרו לי את המצבר? לפני זה הוא עבד מעולה... וממה שידוע לי 15 לדים אמורים לקחת כמה אמפרים בודדים..... ככה שלא ניראה לי הגיוני ,\ אבל לא מוצא סיבה אחרת ....
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-