אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! התקנתי אצל אחי כ.טלויזיה ובטעות "העפתי" קבל אחד שהיה קרוב.. מאז המחשב כבה כל כמה שעות.. הששאלה שלי היא האם ניתן להחליף קבל? במה זה כרוך ואיפה ניתן לקנות אחד? הלוח אם שלי הוא זה: GA-MA780G-UD3H ALL Solid Capacitors תודה על העזרה...
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ברצוני לשלוט באמצעות תוכנה בכל מיני אלמנטי מודינג שביצעתי. למשל: שליטה בלדים, שליטה במאוורר, שליטה במודל FM TUNER שאכניס. הדוגמא היחידה הדומה שמצאתי היא זו: http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=24827 מדובר למעשה בשימוש בבקר מסוג PIC, אך אני מבין שהדבר דורש צריבה מיוחדת. כמו כן, הסכמה לא נראית כה פשוטה וההסבר לקוני למדי ולא מאפשר למידה והסבה למקרה שלי. חיפשתי מידע באינטרנט על מנת ללמוד ממנו אך לא מצאתי דבר שיעזור לי ללמוד את הנושא כמו שצריך, למרבה ההפתעה. אשמח אם מישהו כאן יוכל לכוון אותי למקום הנכון.
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום.. אני רוצה לעשות סליבינג לחוטים של הספק אך אני לא יודע כל כך מה לעשות.. ראיתי תערכה הזאת http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=9248 והיא נראית לי מתאימה וזולה. עכשיו בא הקטע של השאלות.. .צריך לפתוח תספק כדי לעשות תסליבינג?< האם זה מסוכן לפתוח את הספק? יעני אפשר להרוס אם אף פעם לא פתחתי ספק כוח?< איך לעשות אותם? פשוט להלביש "תגרב" על החוט וזהו? תודה..אם יהיה מדריך לכזה דבר אני ישמח ישמח ישמח ישמח !
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, לא בדיוק אלטרוניקה אבל אני מנסה לפתוח את המאוורר שלי לשם תיקון (140מ"מ, מיסב שרוולי, אנטק TWO COOL) ואין לי מושג איך. ראיתי סרטונים ברשת של אנשים שפותחים מאווררי מחשב, אבל נראה שהקונפיגורציות שלהם שונות. אני פוחד למשוך חזק מדי ולשבור את הפלסטיק , אז אולי למישהו מכם יש מושג... הנה 2 תמונות: [ATTACH=CONFIG]4288[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]4289[/ATTACH]
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי .. גיליתי לאחרונה את ארדואינו והחלטתי שאני רוצה לפתח לעצמי פרויקט , אני הנדסאי אלק' אז לא תהיה לי בעיה עם החומרה .. אבל כמה שאלות1) איך מחברים רכיבים אלקטרונים לארדואינו , כלומר אם אני רוצה לחבר מצלמה דיגיטלית לארדואינו , ולגרום לכך שהמצלמה תעביר לי נתונים לארדואינו, איך אני עושה את זה .. שהרי למצלמה יש מעגל מודפס משל עצמה והוא מעגל סגור ...2) איזה אופציות יש לי אם אני רוצה לחבר את הארדואינו שלי לשרת ברשת .. יש אופציות חוץ מWIFI ? 3)איך מתחילים ? איזה ארדואינו כדאי לקנות ? כרגע הפרויקט שלי זה לחבר מצלמה לארדואינו ואני רוצה שבלחיצת כפתור תעלה סרט מסוים או תמונות מסויימות של המצלמה לרשת ... תודה
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי לוח אם pcchips 787cl (עם מעבד VIA 1GigaPro) מקולקל שקיבלתי במעבדת מחשבים. אני רוצה לתקן אותו. זה תמונה של לוח כמו שלי (אני ינסה לצלם את שלי בהמשך) : בלוח יש 2 קבלים מתנפחים של 10v 1000uF - זה מעל לפינה הימנית עליונה של חיבור המתח וזה מעל לסוללה. כמו כן יש FET של L3103S שמראה סימנים שהוא התחמם יותר מידי ו 2 הרגליים שלו חתוכות על ידיי קאטר - מישהוא כבר התאמץ לנתק אותו. ה FET הוא זה שמימין ומעל לקבל השני. שאלות : - אחריי שאני מחליף את הקבלים האם להשאיר את ה FET מנותק ? לחבר אותו ? להחליף אותו ? - האם ניתן להשתמש בקבלים רגילים (לא low ESR) ולהוסיף במקביל קבל 'טיפה כחולה' של כמה uF כדיי לפצות על ה ESR ?
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי. עשיתי כמה קידוחים במארז שלי כדי להוסיף עוד שני מאווררים, וחבר שלי אמר לי שהוא ישיג לי כוס קידוח כדי לקדוח את העיגולים למאווררים ופתאום הוא בא אליי ואומר לי שהוא לא יכול... בקיצור עוד שבוע אמורים להגיע לי חלקים למחשב החדש שלי, והמארז לא מוכן, וכל מה שחסר הוא לפתוח בו שני עיגולים בשביל המאווררים. אין לי את הכלים המתאימים ואני חייב עזרה ממישהו שגר באיזור המרכז. אם מישו יכול לעזור לי עם זה (אני אבוא אליו ולא אטריח אותו בכלל) אני אודה לו מאוד. פשוט סתם נדפקתי עכשיו ואני חייב את שני החורים האלה. מישהו? :s05:
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ביקרתי אתמול בהום סנטר ולא מצאתי DREMEL, אבל ראיתי שיש מולטיסקיל של SKIL שנראה מאוד דומה ב-200 ש"ח. אם אני לא טועה, זה הדגם השמאלי כאן. השאלה היא האם הוא מתאים לעבודות מודינג, כמו חיתוך מארזים, פרספקטים, פלסטיק וכו'?
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחפש פס/רצועה/צינור/חוט לדים בצבע לבן שיעבוד על אנרגיה סולרית. מטרה להאיר את השביל לבית הורי שחשוך בלילה. האם יש כזה שאתם יכולים להמליץ ומהיכן ניתן לרכוש או מה לרכוש ואעשה את זה כפרויקט? אם לא הייתי ברור בכתיבה אז אני מצרף קישור להראות מה אני מחפש. כמובן שאני מחפש משהו איכותי ושלא ייהרס בשמש ישירה או יתבלה עם השנים. http://www.ebay.com/itm/White-light-...70928008024%26 תודה..
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן יש לי רעיון לגבי איזה שהוא פרויקט . הוא בנוי מ2 חלקים חלק משדר וחלק קולט. החלק המשדר כפוף להחלטה של חישן כלשהו והחלק הקולט משדר לחישן אחר. יש לי את רוב החומרים אותם אני ארכיב. אני צריך להחליט לגבי השידור עצמו , אני אמור לשדר רצף מסוים כדי שהמקלט יוכל לזהות שזה הרצף התקין, מישהו יכול לבאר לי את הנושא? תודה רבה חברים
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
בס"ד מה המצב אחים שלי? אני חדש פה חחחחחחח אני יודע ניק דפוקקקקקקקק אחד הדפוקים!!!! חחחחח אבל מה לעשות לא יצירתי בקטעים האלה אז תחליקו קיצר אני ראיתי פה דברים וואללה נדלקתי אני רוצה לעשות אותם על המחשב הישן שלי שהוא בחדר שלי מחובר לטלויזיה אבל בגלל חוסר תקציב אין לי ממש אפשריויות. לגבי תאורת לדים אני בודק דברים וזה. עכשיו יש לי שאלה לגבי חלון במארז תקשיבו רגע אני רוצה לעשות חלון במארז בצד אפשר אולי להשתמש בשמשה של תמונה? ואחר כך לעשות עליה חריטה? אבל תחריטה עוד הרבה זמן שאני יסיג כסף לקנות תמכשיר שעושה זה יהיה טוב?יענו לא ישבר ואם כן איך אני יכול לחבר אותה עם ברגים למארז. ואם מה כדי לי לעשות את החור במארז לחלון ואם מה את החור לברגים. חחחח אני יודע מלאה שאלות …
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, יש לי חתיכת פרספקט בדיוק במידה של הדלת של המארז ואין לי מושג איך לחבר אותה ....למישהוא יש רעיונות?
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני ממש ממש צריך מקום ליקנות מפצל ל SOUND שלי לכרטויס קול. יש חנות טובה ?
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הגיעו לי 10 לדים מחו''ל לדים כחולים 1500-2000MCD בשביל פרויקט שאני מכין . עכשיו שבוע הבא אני מאמין שאני יקנה תTIP31. יש לי כמעט הכול -קבל עם חיבור 3.5 של אוזניות ואיזה מטען שישמש אותי בתור מקור מתח בלת ברירה . השאלה שלי אליכם לפי המעגל הבא איזה מקור מתח אני צריך אותו מעגל רק 10 לדים שהיה בדרך הכי נוחה כמו חיבור USB ודברים כאלה תודה לעוזרים :]
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, עלתה לי מחשבה לראש.. אני מתכוון לצבוע את המארז שלי ללבן, הכוונה היא לקבל צבע לבן מט בחוץ ולבן מבריק מבפנים...(לא קריטי..) כמובן שהמארז יפורק לחלקים הקטנים ביותר אבל אני מאוד אשמח לקבל הסבר/הדרכה איך לבצע את הצביעה/באיזה כלים להשתמש על מנת להגיע לתוצאה מוגמרת שתהיה מושלמת... אם זה דורש איש מקצוע או סוג של חנות שצובעת בצבעים איכותיים אין לי בעיה גם להשקיע הרבה כסף. רק שיהיה מיוחד ושהגימור יהיה ברמה גבוהה כאילו יצא מהחברה. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן אני מארגן עם חברים מסיבה עוד כמה שבועות וחשבנו לבנות פליקר אין לי בעיה לבנות את המעגל עם 555 זה לא דורש תכנון רב מדיי השאלה זה איזה נורה צריך לקנות בשביל חדר של 25 ממ"ר (בערך)? לא מצאתי בגוגל.. ואם למישהו יש איזה מדריך לבנייה זה יכול לעזור ולחסוך בזמן וכאב ראש.. תודה עריכה : אופס התבלבלתי בפורום..אנא העבירו לפורום אלקטרוניקה ומודינג
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ראיתי שהקירור שאני קונה ZALMAN CNPS7000A-Cu מגיע כבר עם מעין פאנבאס קטן כזה שלו....אבל הוא לא רציני...ואני רוצה לחבר אותו לפאנבאס שיש לי nermax UC-A5FATR2 ...השאלה שלי היא האם החיבור היחיד שיכלתי לחבר איתו את המאוורר לפאנבאס הקירור נלקח ע"י הפנאבאס הגרוע שבא מובנה עם הקירור? ואם כן יש איזושהיא דרך לחבר אותו לפאנבאס? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי נוקיה N73 לא תקין. רציתי לפרק אותו ולחבר אותו למחשב כמו במדריך הזה: http://www.scienceprog.com/connect-nokia-3310-lcd-to-lpt-port/ מישהו יודע איך אפשר? תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
השגתי שלושה מאוררים בגודל 12ס"מ אבל הבעייה שהם 48V DC 0.21A החשמל של הספק במחשב לא מסוגל להפעיל אותם האם יש מה לעשות בנידון.. אודה לכם מאוד ..על העזרה מראש
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, רציתי בתור פרוייקט לנסות לאפנן ולהעביר מידע על גבי כבלי רשת החשמל, האם הדבר חוקי ואפשרי ? לפי איזה סטנדרט ? (הרי ידוע שאפשר להקים רשת על גבי קווי החשמל). בנוסף, ממה צריך להזהר בבניה של הפרוייקט ? כמובן שצריך להתחבר לקווי החשמל בעזרת שנאי לצורך בידוד, האם יש עוד דגשים ?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המאווררים שלי במארז חופרים עכשיו אני רוצה לבנות פאן באס פשוט רק של מתגים אפילו בלי לדים אין לי ידע בכלל באלקטורניקה אני יודע רק להלחים וכל מה שמסביב אני לא יודע איך לעשות את זה, חשבתי לקחת מתג דו מצבי ולחבר אליו את ה+ וה - של המאוורר וזהו זה נכון לעשות ככה?
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני צריך לשבש רדיו FM בבית איך אפשר לשבש אותו מבחינה אלקטרונית או משהו כזה
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מתכנן פרויקט חדש, בניית קוקפיט להגה G25. אני רוצה לעשות את השלדה של הקוקפיט מצינורות PVC, הצינורות יחזיקו מעמד או שעדיף כבר לבנות כלוב ממתכת?
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, שיחקתי עם ארדואינו בעבר, אבל חושב לחזור אל זה בתור תחביב.. אני אף פעם לא ניתקתי אותו מהמחשב והתעסקתי איתו מעבר לתחביב קליל.. יש לי מספר שאלות לגבי לוח ארדואינו: 1. נניח וצרבתי את הלוח, מה קורה עם צריכת החשמל ?. אם נותק המקור כוח, מה קורה כאשר הוא חוזר ?. (הלוח פשוט ממשיך לתפקד כרגיל ?) 2. נניח ואני מעוניין שהלוח ישלח הודעות SMS או מיילים בהתאם לסביבתו, האם ניתן להזין ידנית (בזמן ריצה) את מספרי הטלפון / כתובות המיילים ? לדוגמא: הטמפרטורה בבית 35 מעלות - שלח מיילים ללא חיבור לרשת WIFI תודה,
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
חשבתי לעשות לעצמי איזה מחשב קטן לסלון אבל קטן במלוא מובן המילה ,בדומה למארז הקטן של MSI ,הלכתי ורכשתי לעצמי מארז P3 לא סטנדרטי (קטן מאוד מאוד.....) ומכוער (בתקווה שאני יהפוך אותו ליפה יותר והנה תמונות שלו תגידו מה אפשר לעשות אולי רעיונות לצבעים וכו....... תמונות תמונות תמונות..........וזהו כמובן פרוייקט המודינג הראשון שלי..........טוב מה שאני בעצם הולך לעשות זה שהוא יהיה זהה טיפה למארז של הMSI שעליו נדלקתי..............אני מקווה מאוד שאני יצליח ועידכונים בהמשך.........
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-