אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
קיבלתי במתנה לפטופ אם מסך שבור. המסך לא מראה כלום בכלל אבל תאורה אחורית היתה נדלקת רגיל, חוץ מזה המחשב תקין לגמרי מצאתי אצל חבר פאנל ספייר שמתאים, חיברתי אותו ל LVDS (מסרק) ולאינוורטר של התאורה במקום הפאנל שלי, יש תצוגה תקינה אבל אין תאורה חיברתי בחזרה את הפאנל השבור, עכשו גם בו אין תאורה, כיאלו שדפקתי את האינוורטר עכשו אני בודק את האינוורטר ויזואלית, יש בו שנאי (ממתח נמוך למתח גבוה) שבו הסליל של המתח הגבוה עשוי מחלקים אם מחיצות ביניהם (כנראה כדיי שלא יהיה מתח גבוה מידי בין חוטים שעוברים קרוב אחד לשני בסליל). הסליל כולו עטוף אם מדבקה שקופה. 2 המחיצות האחרונות (בקצה של הפוטנציל הגבוה, הרחוק מהסליל של המתח הנמוך) נראות לבנות כאלה, אוליי כיאלו שהיה בפנים עשן לבן שנדבק למדבקה…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני מחפש את החומר שנמצא בתוך קופסאות משקפיי ראיה (לא את המטלית) אלא את החומר שהוא מעין בד כזה שעוטף את קופסאת המשקפיים מבפנים. בצד אחד שעליו מונחות המשקפיים הוא מעין בד נעים כזה ובצד שדבוק לקופסאת המשקפיים הוא עשוי פלסטיק מישהו יודע איך קוראים לבד הזה ואיפה אוכל לקנות אותו? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
היי שלום לכולם וערב טוב !! אני מחפש את הסכמה של הראובס שבנה בזמנו alianyn בפרויקט המדהים שבנה אז (פרויקט ספידי) למי שזוכר הוא ממש הדהים משלב לשלב אז חיפשתי בפרויקט עצמו עברתי על כל הפרויקט (גם כדי להיזכר וגם קצת להנות) ;D ולא מצאתי את המעגל החשמלי של הראובס אני זוכר שהוא פרסם אותו אך אני לא מוצא אותו כמו כן אני לא יודע אם הוא עדיין איתנו כאן בפורום אשמח לדעת אם כן על מנת להודות לו ולתת לו את הקרדיט על כך בתודה רבה לכל העוזרים ביי והמשך יום נעים מאיר
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
טוב אז ככה יש לי מעגל מסויים שעובד הבעיה שכנראה שיש לו כל מיני הפרעות בגלל שהוא עושה בעיות אבל לעיתים רחוקות ובזמנים שונים מישהו יודע דרך איכותית מאוד להתגבר על הפרעות כל דרך שהיא
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני חושב שזה הכי קשור לאלקטרוניקה.. מה ההבדל בין כבל USB איכותי לכבל USB לא איכותי? הכוונה היא לכזה שחברה מוכרת "מקורי" לבין אחד שעולה דולר בeBay. יש סכנות כלשהן? הרי כולם מן הסתם 5V. האמפר יכול להיות שונה או משהו?
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היום חזרתי מאזור התעשייה כשבידי ה- Dremel MultiPro 395py בתוספת הציר הגמיש של DREMEL. אני לא ארחיב במילים, הנה התמונות : איך שכחתי, רשמים ראשוניים: הדרמל בהחלט קל. הוא נוח לאחיזה, רובו מצופה גומי. כמו כן הוא שקט (יחסית לדרמל של וולף). מגיע עם ארגונית נחמדה , חוברת שימושים, חוברת ראשים וחוברת הוראות. בקרוב אני אתחיל לעבוד איתו ואז אני אוכל לדווח אם הוא באמת שווה (אני יודע שכן, אבל בכל זאת.. ) הדרמל והציר הגמיש. תקריב על הציר הגמיש. הדרמל בהשוואה לעכבר. אוקיי ועכשיו לשאלה העיקרית - חותכים/משייפים עם כיוון הסיבוב של הדרמל, או נגד הסיבוב (שמאלה) ?
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום יש ברשותי מצלמת רווס של רכב, איך אני יכול לחבר אותה למחשב שתיהיה מצלמת אינטרנט? מה שידוע לי שהיא צורכת 5V יש תמונה תודה
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום יש לי שאלה, אני מחפש שתיתנו לי הצעות/ רעיונות לגבי מה אפשר לעשות עם חיישן חום (ראה תמונה..) זה NTC 4.7 (שאין לי מושג מה זה אומר) אני רק יודע שזה טרמיסטור בשם ה"מיקצועי". סתם תזרקו רעיונות ואני רוצה לראות מה כבר אפשר לעשות עם זה, אם בכלל. תודה מראש, עודד ב.
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, כמו שרשמתי אתמול אני חדש ומעוניין להתחיל ללמוד על הרכיב. רציתי לדעת אם יש המלצות מאיפה כדאי לקנות (אתר,חנות ebay וכו') וגם איך כדאי (מכל חנות את הזול ביותר, או עדיף חנות ספציפית להזמין ממנה את כל הרכיבים) ראיתי את הקיטים למתחילים ואני לא מעוניין בזה - רוב הקיטים מגיעים עם חלקים שאני לא מעוניין בהם כרגע התחום שיותר מעניין אותי עכשיו הוא : רכיב אדרואינו מטריצה חיישני IR (לטלויזיות ומזגנים) תקשורת נתונים (wifi ו בלוטוס) לדים נגדים חיישנים (טמפרטורה, לחות) מפסקים למתח של 9v (אני יודע שהארדואינו נותן 5v , אני צריך שיקבל 5 מהאדרואינו ויוציא 9V באמצעות סוללה נוספת או חיבור ספק) אלה החלקים שלבנתיים אני מחפש אשמח אם למשהו יש רעיון לעוד רכיבים שכדאי לי לבנתיים לרכוש.. איפה …
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
LG P500 הסוללה מקורית, מנופחת ומחזיקה שעתיים בקושי. אני מתלבט בין אלה: http://www.ebay.com/itm/LG-LGIP-400N-Battery-GM750-GD888-GW620-GT540-GW820-GM825v-GX200-GX500-P500-GD880-/300679338924?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item4601e29bac http://www.ebay.com/itm/New-2450mAh-Standard-Gold-Battery-for-LG-LS670-P509-US670-MS690-VM670-VM670-P500-/370825211731?pt=US_Cell_Phone_PDA_Batteries&hash=item5656e7af53 http://www.ebay.com/itm/Original-OEM-LGIP-400N-Cell-Phone-Battery-LG-Optimus-One-P500-/221226033503?pt=US_Cell_Phone_PDA_Batteries&hash=item338219615f האם כדאי דווקא לקנות מקורית? האם ה2450 תחזיק יותר זמן? אפילו שהיא לא מקורית?
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
נשמע לכם רעיון טוב? להדביק על כל חלק פנימי אפשרי במארז, חוץ מבחורי איורור כמובן , פלציב דביק, לדעתכם יוריד משמעותית את הרעש..? המחשב אצלי בחדר - יש בו 6 מאווררים שונים, והרעש מעצבן (איבשה כזאת מרגיזה)...... דעתכם? יש רעיונות אחרים איך..? (המחשב חדש, לא מלוכלך - וכל המאורירים עובדים על 1000-1200 RPM ככה שהם לא הבעיה..) מפרט בצד.. בראל.
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, המון זמן לא ביקרתי כאן באתר, זאת בגלל הגיוס שלי לצה"ל... אני רוצה להכין מטען לפאלפון שלי (נוקיה 6085) עם בטרייה 9V זאת אומרת שאני רוצה שבעזרת בטרייה 9 וואלט לספק לפאלפון 5 וואלט יציב. לפחות כך כתוב על המטען של הפאלפון: input: AC 100 - 240V 50 - 60 Hz 60, mA output: DC 5.0V 350mA משומה כתוב על הבטרייה של הפאלפון 3.7V אז אני מחפש את החלק הזה שמוריד לי את המתח (המיצב המתח הזה) אני צריך פרטים מדויקים כדי שאני יהיה יכול להזמין את החלק מהאינטרנט ואת המעגל כדי לבנות את המעגל לאחר שיהיה לי את כל החלקים השמח מאוד אם תעזרו לי..
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לא משנה הסיבה. אני רוצה לחבר מעין פוטנציומטר רגיש לכל חיבורי הCCFL ולהנחית אותם באופן מדוייק לעוצמה רצוייה. איך אתם מציעים לתכנן את זה?
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מחפש מטען+סוללות כבר כמה ימים,והגעתי לאתר שנותן מחירים פשוט רצפה זה ניראה לכם הגיוני/או אמיתי? שימו לב לכמה דברים שאני השוותי...שימו לב אפשר להזמין כמה דברים ולשלם משלוח בפעם אחת, על הכל,ולא על כל דבר בנפרד כמו באיביי...אפשר לשלם בפייפאל המשלוחים באתר הם 9 יורו או 11 יורו...ושוב לא על כל פריט בנפרד,אלה על הכל יחד!!! מטען Technoline BC 700 charger איביי http://www.ebay.com/itm/La-Crosse-Technology-BC-700-Battery-Charger-Tester-AA-/320696442526?pt=Battery_Chargers&hash=item4aaaff5e9e האתר http://ru.nkon.nl/technoline-bc-700.html מטען:Powerex MH-C9000 איביי http://www.ebay.com/itm/Powerex-MH-C9000-Battery-Charger-Analyzer-Tester-NiMH-NiCd-AA-AAA-Maha-Energy-/32083296…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
דבר ראשון WTF זה לכל הרוחות חחחחחחחח :lol: :lol: דבר שני עכשיו לשאלה חח תגידו אי זה באורך שלו יספיק לי סט אחד כדי לסגור את כל הכבלים של הספק?? http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=6118 ??? ???
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום , בקרוב אני מתחיל פרוייקט מודניג חדש . שניים מהדברים שאני מתכנן הוא : 1. חיבור מסך LCD קטן באמצעות כבל פרללי - אם מישהו יודע בארץ איפה אפשר לקנות (כמו אלו שיש בסוף המדריך באתר). 2. הדבר השני שרציתי לעשות הוא לנסות ולחבר שלט כמו של אזעקה של אוטו על מנת שישמש להדלקת המחשב - האם הדבר אפשרי ? האם מישהו כבר ניסה . הצליח ? אם מישהו מכיר מדריך לדבר כזה (עברית או אנגלית) ..... אנא אם מישהו יכול לעזור ניתן להשאיר הודעות פה או למייל ihershkovitz@gmail.com תודה רבה .
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לפני כחודש הזמנתי קטודה כחולה coolermaster aurora יומיים אחרי שקניתי אותה ה inverter שלה נשרף. התקשרתי אל PCH והם אמרו לי לבוא להחליף רציתי להחליף לקטודה של sunbeam כי אני לא רוצה עוד פאשלות מ coolermaster... אז רק אתמול הזדמן לי ללכת לקחת את הקטודה, והמוכר בחנות אמר לי שאי אפר להחליף ושאין אחריות על קטודות טוב אז לקחתי את הקטודה החדשה ושילמתי עליה, במקום לקבל זיכוי ולהזחיר את ה coolermaster עכשיו, ב inverter של sunbeam יש אפשרות לחבר שתי קטודות, ויש לי עוד חיבור אחד פנוי אז האם אני יכול לחבר לשם את הקטודה של coolermaster ? (והאם המתחים אותו דבר ? אני פוח שלא יישרף שוב...) הנה הקטודות: http://www.pch.co.il/docs/pd84746168.htm http://www.pch.co.il/docs/pd905624200.htm) ד"א…
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני צריך לפרוייקט הנדסאי אלקטרוניקה בקר שיתחבר לבקר אחר(C3 של שי מלול למי שמכיר), והוא אמור לשמש כבקר ראשי שמרכז מידע מבקרים אחרים (בפרוייקט אני משתמש רק בעוד בקר אחד). חשבתי על ארדואינו בגלל שהוא זול ונוח. בעקרון אני צריך שיקבל מידע מהבקר השני, יתחבר למחשב, ולצג LCD (שילד). רצוי שיהיה לו איפשור להתחבר לעוד בקרים מבחינת כמות הפורטים. ברור אחרי הפרוייקט הוא אמור להיות מספיק לשימוש ביתי. אני לא כל כך מתמצא בארדואינו, לכן אשמח לכל רעיון/עצה בנוגע לבחירה של הבקר. תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אוקי, החלטתי שמעניין אותי לנסות להיכנס לזה. עכשיו יש לי 2 שאלות קטנות- קודם כל, אני יודעת לתכנת בC אבל תהיתי אם יש שפות תכנות נוספות שניתן לתכנת בעזרתן חומרת קוד פתוח באותו האופן? דבר נוסף, אם אני לא מעוניינת להזמין לוח מחו"ל, איפה ניתן לקנות בארץ לוח מתאים, וכמה פחות או יותר הוא עשוי לעלות? תודה מראש לכל העוזרים.:]
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
??? אני קניתי דרמל מצ'וקמק שלא מגיע ל3000 RPM של איזה חברה סינית אחד קטנצ'יק כזה :\ ועוד שילמתי עליו 100 שקל טיפש שכמותי איזה אתם ממליצים ? אני מחפש אחד שיהיה טוב ומהיר ! הכי חשוב שיהיה מהיר הכי שאפשר כי אם אני רוצה לחתוך דלת של מארז אז אני לא רוצה לשבת על זה שבועיים וכל יום 3 שעות.... ואיפה אפשר לקנות ??? ואני גם לא רוצה לשלם 500-400 שקל ....
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אוקיי קודם כל אני רוצה להבהיר , אני דן פה מהבחינה החומרתית , בגלל מגבלות כאלה או אחרות שיש לי נתחיל מן הציוד: מעבד 1 עם שני יציאות למסך , אחד מובנה לVGA ו כרטיס מסך בשביל DVI 2 מסכים 2 מקלדות 2 עכברים רמקולים +רמקולים/אוזניות (עדיין לא החלטתי ) יש לי 2GB פנימי , ו E6750 ככה שאני לא צופה בעיות של איטיות וכו' עכשיו הבעיה היא בעצם שאני מתכנן את המחשב להיות בחדר 1 , ואת השלוחה שלו בחדר 2 , שבין שני החדרים האלה מפריד חדר אחד יש לי מקום להעביר את החוטים לא לדאוג מהבחינה הזאת , אבל מה שאני חשבתי לעשות זה בעצם לקנות כבל VGA שיהיה מספיק ארוך , וכבל USB כנ"ל , הכבל ה USB יתחבר ביציאה ל מפצל USB ככה שיהיה לי 4 יציאות לעכבר מקלדת רמקולים/אוזניות+יציאה מיותרת למה שאצטרך הקט…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מכמה לוחות אם שפירקתי יש לי כמה ביתי סוללות, חיבורים של AUX, COM, USB, LPT ועוד מסילות של PCI, AGP שעושים ברגע זה שימוש כמגן על הפינים של הכרטיס עכשיו, אני בטוח שאני לא יעשה עם זה שימוש כל שהוא השאלה בכמה אני יכול למכור את זה כי למכור באחדים המשלוח יעלה יותר! ולמכור כמות זה לא ילך כי יש לי כמה בודדים מה לעשות?
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איך להפוך מחשבון מדעי לעוזר במבחנים!!! http://www.instructables.com/id/Calculator-prank-How-to-display-whatever-you-want-/ אני אהבתי, אז הייתי חייב לשתף אותכם
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
עזבו אותכם זלמן קולר מאסטר וכול השטויות האלה חחחחחחחחח התמונות מדברות בעד עצמןן וזה יורד יורד חחחחחחחחחחחחח הישתגעתי! [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום... אני רוצה לצבוע איזשהו חלק פלסטיק (יותר נכון שילוב חומרים של ABS+PC), בצבע שחור מט... עכשיו, אני הבנתי שצריך לצבוע קודם בצבע יסוד (או שלא?), ועוד כמה דברים שאולי אני לא יודע..... מישהו פה יכול להסביר בקצרה איך כל העניין אמור ללכת ? אני מדגיש שוב, שחור מט, לא מבריק. תודה....
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-