עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by אלי,

זה מה שיצא היו לי הרבא בעיות וגם עכשיו הvertex 3 מת לא יכול להתקין windowsעלי , זה loopאחד טמפרטורות לא משהו

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. ראיתי את המדריך הזה http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=251630 האם זה קיים בכל המצלמות? יש אפשרות לעשות את זה גם במצלמות רשת? אם לא, איך אפשר להפוך מצלמת רשת לרגישה לאינפרא אדום? תודה

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by CyberBot,

אני מעוניין ליצור מהלד הזה אלמנט תאורה http://www.ebay.com/itm/20W-30W-50W-LED-Floodlight-COB-Chip-110V-220V-Input-Integrated-Smart-IC-Driver-/222331645666?var=&hash=item33c3ffaee2:m:mUjPWANDn6GUPM8Gtnrri2w ראיתי אנשים שפשוט הדביקו עם דבק תרמי לתוך תבנית אפייה/מחבת/קערה השאלה עד כמה זה באמת פרקטי מבחינת קירור?

4. Started by thedag,

נגיד ויש לי איזשהו מעגל איך אני יכול לעשות שזה יגיע למצב שיישלח לי אות או מספר מסויים לפין מ SERIAL PORT. סתם דוגמא נגיד יש לי מעגל שמדליק ומכבה לד אז אני רוצה שדרך המחשב אני ישלח למשל את המילה "ON" לפין מסויים ב SERIAL PORT וזה ידליק לי את הלד במעגל. (ולהפך) תודה.

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. אני חשבתי על זה היום וזה ממש ממש אחלה של שיטה , אין לי תמונות לזה כי אין לי מצלה ....בלאט אז אני אנסה להסביר לכם . 1. יש למצוא את מרכז המעגל שאתם רוצים לעשות . נגיד חור של 78 מ"מ אז למצוא אצ 39 מ"מ שיהיה האמצע . 2. אני סידרתי מכשיר שאליו אניי מחבר את הדרמל שזז על ציר ושצד אחד מחדירים דרך מרכז המעגל ומחזקים ואת הדרמל מכוונים כמה שרוצים לעשות את המעגל . 3. אחרי שכיוונו את זה שמים מקדח ברזל בדרמל ומתחילים לנסר את הברזל בסיבוב . 4. יוצאת עבודה נקייה ופשוטה ביותר..........אני מקווה להעלות תמונות בכדי שתבינו יותר טוב . אני חושב שזה ממש ממש מקוריי ונוח

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. אהלן יש לי רעיון לגבי איזה שהוא פרויקט . הוא בנוי מ2 חלקים חלק משדר וחלק קולט. החלק המשדר כפוף להחלטה של חישן כלשהו והחלק הקולט משדר לחישן אחר. יש לי את רוב החומרים אותם אני ארכיב. אני צריך להחליט לגבי השידור עצמו , אני אמור לשדר רצף מסוים כדי שהמקלט יוכל לזהות שזה הרצף התקין, מישהו יכול לבאר לי את הנושא? תודה רבה חברים

7. Started by OnlyOne,

הי, בעבר עשיתי מודינג למחשב הנייח שלי, אם תחפשו אולי תמצאו את התרד. בכל מקרה יש לי notebook של ASUS , ראיתי שכמה הדביקו סקינים של decal ורציתי גם : אז לפני: אחרי:

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by TaMiRn2,

שלום.. אני רוצה לבנות מסנן פולסים שיאפשר רק לפולסים באורך מסויים לעבור דרכו... זאת כדי להשתמש בדלגלג מסוג T כמתג (אני מתכוון.. אחרי לחיצה אחת על המתג יגיע לדלגלג '1' והוא יסגור מעגל ובליחיצה הבאה שגם בה המתג יעביר לדלגלג '1' הוא יפתח את אותו מעגל...) תודה..

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by shaks,

האם יש צבעים זוהרים באולטרה שאפשר ליצבוע איתם על רכיבי אלקטרוניקה (לא ממש על הרכיבים אלר למשל על מקומות שאין כלום בלוח אם או על כרטיס מסך) וכם על חלונות? אם כן איזה (אם אפשר צבעים שהם טושים או משהו כזה אבל לא משהו נוזלי כמו פחיות צבע או ספרי)

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. יש לי את המארז הנ"ל: http://www.pch.co.il/docs/pd1801150928.htm ורציתי לדעת כמה מאווררים אני יכול לחבר לו? (ז"א כמה מתח הספק שלי יכול לתת, היות והוא פשוט) ובאיזה מידות? ואיפה? מחובר לי כרגע מאוור אחד של 80 מ"מ מאחור, CD (שהוא גם צורב) וכונן 1.44 ובעצם זהו.

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. כן אני יודע זו בקשה מוזרה מעט אבל אולי מישהו פה יודע איפה אפשר למצוא שרטוט או סכמה של הבורד לקשיח של מקסטור? הדגם הוא : maxtor diamondmax10 model: 6l200so 200gb sata 150 hdd מה שכתוב על הבורד 302006101 sabre/sata/rohs ניסיתי כמובן לחפש בגוגל אבל ללא הצלחה מרובה תודה ענקית מראש

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by roeesnir,

LG P500 הסוללה מקורית, מנופחת ומחזיקה שעתיים בקושי. אני מתלבט בין אלה: http://www.ebay.com/itm/LG-LGIP-400N-Battery-GM750-GD888-GW620-GT540-GW820-GM825v-GX200-GX500-P500-GD880-/300679338924?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item4601e29bac http://www.ebay.com/itm/New-2450mAh-Standard-Gold-Battery-for-LG-LS670-P509-US670-MS690-VM670-VM670-P500-/370825211731?pt=US_Cell_Phone_PDA_Batteries&hash=item5656e7af53 http://www.ebay.com/itm/Original-OEM-LGIP-400N-Cell-Phone-Battery-LG-Optimus-One-P500-/221226033503?pt=US_Cell_Phone_PDA_Batteries&hash=item338219615f האם כדאי דווקא לקנות מקורית? האם ה2450 תחזיק יותר זמן? אפילו שהיא לא מקורית?

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by מייזל,

שלום, היום הכנתי תוכנה עם משתנה ומשום מה המחשב לא קולט את המשתנה הנה התוכנה: void setup(){ pinMode (7,INPUT ); pinMode (8,OUTPUT); pinMode (9,OUTPUT); pinMode (10,OUTPUT); pinMode (11,OUTPUT); pinMode (12,OUTPUT); Serial.begin(9600); byte a; } void loop () { digitalWrite(8, HIGH) ; digitalWrite(9, HIGH) ; digitalWrite(10, HIGH) ; digitalWrite(11, HIGH) ; a = digitalRead(7); Serial.println(a ); if a == 1 digitalWrite(11, LOW); delay (3000); if a== 1 digitalWrite(10, LOW); delay (3000); digitalWrite(8, HIGH) ; digitalWrite(9, HIGH) ; digitalWrite(10, HIGH) ; digitalWrite(11, HIGH) ;; } איפה שמסומן זה אומר שהוא כתב לי ש…

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  14. Started by The Vile,

שחורר מודגשש אני רוצה מדריך הכי קל וברור (עדיף בעברית) אני רוצה שבמדריך יסבירו איך לעשות עם מפסקים עם שלוש אפשרויות 5v/off/12v שמעל ומתחת של כל מפסק יהיה לדים (נגיד ירוק ואדום) ואני רוצה גם שאחד יפעים לדים או קתודה..(: תודה

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. שלום לכולם אני חדש בפורום ובארדואינו בכלל אז אני אשמח לכל הכוונה אפשרית בנושא בניתי מערכת מכאנית שמורכבת משלושה מנועים. עכשיו אני צריך להתחיל לתכנן את כל התחום של האלקטרוניקה. המנועים הם dc 12v עם צריכת זרם מקסימאלית של 1.5A. אני צריך 4 סוויצים למערכת. אחד שיפעיל את כולם יחד (לשני הכיוונים) ועוד סוויץ לכל אחד בנפרד. בנוסף, אם נשיג את החלקים בזמן, מד מרחק שיגביל את הפעלת המנוע ברגע שנגיע למדידת מרחק מסויים (המלצות ??) אני ממש אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בתכנון הקוד והמעגל החשמלי, וכלל כל טיפ על מקורות ידע יוכל לעזור!

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by thedarkron,

שלום לכם, אני קניתי Arduino Uno וגם 2 חיישנים: Venus GPS mpu9150 עכשיו אני מתחיל, ואני צריך עזרה איך להתחיל לעבוד איתם וכל זה

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by ad1l,

היי אני מבצע צריבה גם של תוכנה חדשה וגם של תוכנות שפעלו בעבר, נראה שהצריבה בוצעה והכל תקין אבל בפועל כשאני נכנס ל serial monitor אני לא רואה את השינויים בתוכנה והוא לא מגיב לקבלת נתונים מהמקלדת. ללחצנים הוא מגיב כמו שצריך והשעון שרץ בתוכנית עובד בסדר. האם יש איך לתקן? איפוס יותר רציני מהריסט הרגיל?

18. בס"ד מה המצב אחים שלי? אני חדש פה חחחחחחח אני יודע ניק דפוקקקקקקקק אחד הדפוקים!!!! חחחחח אבל מה לעשות לא יצירתי בקטעים האלה אז תחליקו קיצר אני ראיתי פה דברים וואללה נדלקתי אני רוצה לעשות אותם על המחשב הישן שלי שהוא בחדר שלי מחובר לטלויזיה אבל בגלל חוסר תקציב אין לי ממש אפשריויות. לגבי תאורת לדים אני בודק דברים וזה. עכשיו יש לי שאלה לגבי חלון במארז תקשיבו רגע אני רוצה לעשות חלון במארז בצד אפשר אולי להשתמש בשמשה של תמונה? ואחר כך לעשות עליה חריטה? אבל תחריטה עוד הרבה זמן שאני יסיג כסף לקנות תמכשיר שעושה זה יהיה טוב?יענו לא ישבר ואם כן איך אני יכול לחבר אותה עם ברגים למארז. ואם מה כדי לי לעשות את החור במארז לחלון ואם מה את החור לברגים. חחחח אני יודע מלאה שאלות …

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by misha7mb,

שלום לכולם. זקוק לטיפ איך לחבר מונה בינראי לקוצב זמן, כך שהמונה יספור מספר מסויים של פולסים (מספר שאני מגדיר לו) ולאחר מיכן יתן פולס בעצמו. או יותר נכון אני אני פשוט רוצה ליצור delay. תודה רבה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. היי .. גיליתי לאחרונה את ארדואינו והחלטתי שאני רוצה לפתח לעצמי פרויקט , אני הנדסאי אלק' אז לא תהיה לי בעיה עם החומרה .. אבל כמה שאלות1) איך מחברים רכיבים אלקטרונים לארדואינו , כלומר אם אני רוצה לחבר מצלמה דיגיטלית לארדואינו , ולגרום לכך שהמצלמה תעביר לי נתונים לארדואינו, איך אני עושה את זה .. שהרי למצלמה יש מעגל מודפס משל עצמה והוא מעגל סגור ...2) איזה אופציות יש לי אם אני רוצה לחבר את הארדואינו שלי לשרת ברשת .. יש אופציות חוץ מWIFI ? 3)איך מתחילים ? איזה ארדואינו כדאי לקנות ? כרגע הפרויקט שלי זה לחבר מצלמה לארדואינו ואני רוצה שבלחיצת כפתור תעלה סרט מסוים או תמונות מסויימות של המצלמה לרשת ... תודה

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  21. Started by nesberr,

אני רוצה לעשות cable management לכבלים מחוץ למחשב שלי. ראיתי ביוטיוב מדריכים למיניהם, שכוללים שימוש באגדים, מסילות, קופסאות וכו'. באף אחד מהמדריכים לא הוזכר העניין של הפרעות מגנטיות מכבל אחד למשנהו. מצאתי את הדיון הזה: http://diy.stackexchange.com/questions/20168/is-dont-mix-data-and-power-cables-and-dont-loop-power-cables-still-valid-n הם טוענים שכן יכולה להיות בעיה בנסיבות כלשהן. אני לא יודע עד כמה לכותבים יש ניסיון עם זה במציאות, יכול להיות שהם בעיקר מדברים באופן תאורטי. בכל אופן, אשמח אם תבהירו לי את העניין, ותתנו לי כמה טיפים פראקטיים כדי לסדר את כל הבלאגן שיש לי מאחורי המחשב.

22. בטח שאלו כבר מיליון פעמים אבל חיפשתי במדריכים ולא מצאתי. אני רוצה לפתוח פתח עגול למאוורר 80 מ"מ בדופן המחשב. האיזור שבו יהיה הפתח "מנוקד" בחורי איוורור קיימים. אני מניח שיש איזה כלי מיוחד בדמות מחוגה שמכרסם בפח. אבקש מידע על הכלי ו\או מידע על בעלי מלאכה לא יקרים שיבצעו את העבודה.

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. אתם כולכם מכירים את הקירור של GIGABYTE לכרטיס 8600GTS. אני החלטתי שצריך מאורר ! אני מקווה רק שהצלוטייפ יחזיק את זה בחום, שמתי כמה שכבות של צלוטייפ.

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by tamos,

המאווררים שלי במארז חופרים עכשיו אני רוצה לבנות פאן באס פשוט רק של מתגים אפילו בלי לדים אין לי ידע בכלל באלקטורניקה אני יודע רק להלחים וכל מה שמסביב אני לא יודע איך לעשות את זה, חשבתי לקחת מתג דו מצבי ולחבר אליו את ה+ וה - של המאוורר וזהו זה נכון לעשות ככה?

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by xytkhi,

שלום אני צריך לשבש רדיו FM בבית איך אפשר לשבש אותו מבחינה אלקטרונית או משהו כזה

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים