אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני חדש בפורום ובארדואינו בכלל אז אני אשמח לכל הכוונה אפשרית בנושא בניתי מערכת מכאנית שמורכבת משלושה מנועים. עכשיו אני צריך להתחיל לתכנן את כל התחום של האלקטרוניקה. המנועים הם dc 12v עם צריכת זרם מקסימאלית של 1.5A. אני צריך 4 סוויצים למערכת. אחד שיפעיל את כולם יחד (לשני הכיוונים) ועוד סוויץ לכל אחד בנפרד. בנוסף, אם נשיג את החלקים בזמן, מד מרחק שיגביל את הפעלת המנוע ברגע שנגיע למדידת מרחק מסויים (המלצות ??) אני ממש אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בתכנון הקוד והמעגל החשמלי, וכלל כל טיפ על מקורות ידע יוכל לעזור!
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כן אני יודע זו בקשה מוזרה מעט אבל אולי מישהו פה יודע איפה אפשר למצוא שרטוט או סכמה של הבורד לקשיח של מקסטור? הדגם הוא : maxtor diamondmax10 model: 6l200so 200gb sata 150 hdd מה שכתוב על הבורד 302006101 sabre/sata/rohs ניסיתי כמובן לחפש בגוגל אבל ללא הצלחה מרובה תודה ענקית מראש
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
זה מה שיצא היו לי הרבא בעיות וגם עכשיו הvertex 3 מת לא יכול להתקין windowsעלי , זה loopאחד טמפרטורות לא משהו
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום.. אני רוצה לבנות מסנן פולסים שיאפשר רק לפולסים באורך מסויים לעבור דרכו... זאת כדי להשתמש בדלגלג מסוג T כמתג (אני מתכוון.. אחרי לחיצה אחת על המתג יגיע לדלגלג '1' והוא יסגור מעגל ובליחיצה הבאה שגם בה המתג יעביר לדלגלג '1' הוא יפתח את אותו מעגל...) תודה..
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי את המארז הנ"ל: http://www.pch.co.il/docs/pd1801150928.htm ורציתי לדעת כמה מאווררים אני יכול לחבר לו? (ז"א כמה מתח הספק שלי יכול לתת, היות והוא פשוט) ובאיזה מידות? ואיפה? מחובר לי כרגע מאוור אחד של 80 מ"מ מאחור, CD (שהוא גם צורב) וכונן 1.44 ובעצם זהו.
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הי, בעבר עשיתי מודינג למחשב הנייח שלי, אם תחפשו אולי תמצאו את התרד. בכל מקרה יש לי notebook של ASUS , ראיתי שכמה הדביקו סקינים של decal ורציתי גם : אז לפני: אחרי:
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכם, אני קניתי Arduino Uno וגם 2 חיישנים: Venus GPS mpu9150 עכשיו אני מתחיל, ואני צריך עזרה איך להתחיל לעבוד איתם וכל זה
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי אני מבצע צריבה גם של תוכנה חדשה וגם של תוכנות שפעלו בעבר, נראה שהצריבה בוצעה והכל תקין אבל בפועל כשאני נכנס ל serial monitor אני לא רואה את השינויים בתוכנה והוא לא מגיב לקבלת נתונים מהמקלדת. ללחצנים הוא מגיב כמו שצריך והשעון שרץ בתוכנית עובד בסדר. האם יש איך לתקן? איפוס יותר רציני מהריסט הרגיל?
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שחורר מודגשש אני רוצה מדריך הכי קל וברור (עדיף בעברית) אני רוצה שבמדריך יסבירו איך לעשות עם מפסקים עם שלוש אפשרויות 5v/off/12v שמעל ומתחת של כל מפסק יהיה לדים (נגיד ירוק ואדום) ואני רוצה גם שאחד יפעים לדים או קתודה..(: תודה
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם. זקוק לטיפ איך לחבר מונה בינראי לקוצב זמן, כך שהמונה יספור מספר מסויים של פולסים (מספר שאני מגדיר לו) ולאחר מיכן יתן פולס בעצמו. או יותר נכון אני אני פשוט רוצה ליצור delay. תודה רבה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
LG P500 הסוללה מקורית, מנופחת ומחזיקה שעתיים בקושי. אני מתלבט בין אלה: http://www.ebay.com/itm/LG-LGIP-400N-Battery-GM750-GD888-GW620-GT540-GW820-GM825v-GX200-GX500-P500-GD880-/300679338924?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item4601e29bac http://www.ebay.com/itm/New-2450mAh-Standard-Gold-Battery-for-LG-LS670-P509-US670-MS690-VM670-VM670-P500-/370825211731?pt=US_Cell_Phone_PDA_Batteries&hash=item5656e7af53 http://www.ebay.com/itm/Original-OEM-LGIP-400N-Cell-Phone-Battery-LG-Optimus-One-P500-/221226033503?pt=US_Cell_Phone_PDA_Batteries&hash=item338219615f האם כדאי דווקא לקנות מקורית? האם ה2450 תחזיק יותר זמן? אפילו שהיא לא מקורית?
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
דבר ראשון WTF זה לכל הרוחות חחחחחחחח :lol: :lol: דבר שני עכשיו לשאלה חח תגידו אי זה באורך שלו יספיק לי סט אחד כדי לסגור את כל הכבלים של הספק?? http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=6118 ??? ???
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי שלום לכולם וערב טוב !! אני מחפש את הסכמה של הראובס שבנה בזמנו alianyn בפרויקט המדהים שבנה אז (פרויקט ספידי) למי שזוכר הוא ממש הדהים משלב לשלב אז חיפשתי בפרויקט עצמו עברתי על כל הפרויקט (גם כדי להיזכר וגם קצת להנות) ;D ולא מצאתי את המעגל החשמלי של הראובס אני זוכר שהוא פרסם אותו אך אני לא מוצא אותו כמו כן אני לא יודע אם הוא עדיין איתנו כאן בפורום אשמח לדעת אם כן על מנת להודות לו ולתת לו את הקרדיט על כך בתודה רבה לכל העוזרים ביי והמשך יום נעים מאיר
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מעוניין ליצור מהלד הזה אלמנט תאורה http://www.ebay.com/itm/20W-30W-50W-LED-Floodlight-COB-Chip-110V-220V-Input-Integrated-Smart-IC-Driver-/222331645666?var=&hash=item33c3ffaee2:m:mUjPWANDn6GUPM8Gtnrri2w ראיתי אנשים שפשוט הדביקו עם דבק תרמי לתוך תבנית אפייה/מחבת/קערה השאלה עד כמה זה באמת פרקטי מבחינת קירור?
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
קיבלתי במתנה לפטופ אם מסך שבור. המסך לא מראה כלום בכלל אבל תאורה אחורית היתה נדלקת רגיל, חוץ מזה המחשב תקין לגמרי מצאתי אצל חבר פאנל ספייר שמתאים, חיברתי אותו ל LVDS (מסרק) ולאינוורטר של התאורה במקום הפאנל שלי, יש תצוגה תקינה אבל אין תאורה חיברתי בחזרה את הפאנל השבור, עכשו גם בו אין תאורה, כיאלו שדפקתי את האינוורטר עכשו אני בודק את האינוורטר ויזואלית, יש בו שנאי (ממתח נמוך למתח גבוה) שבו הסליל של המתח הגבוה עשוי מחלקים אם מחיצות ביניהם (כנראה כדיי שלא יהיה מתח גבוה מידי בין חוטים שעוברים קרוב אחד לשני בסליל). הסליל כולו עטוף אם מדבקה שקופה. 2 המחיצות האחרונות (בקצה של הפוטנציל הגבוה, הרחוק מהסליל של המתח הנמוך) נראות לבנות כאלה, אוליי כיאלו שהיה בפנים עשן לבן שנדבק למדבקה…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בטח שאלו כבר מיליון פעמים אבל חיפשתי במדריכים ולא מצאתי. אני רוצה לפתוח פתח עגול למאוורר 80 מ"מ בדופן המחשב. האיזור שבו יהיה הפתח "מנוקד" בחורי איוורור קיימים. אני מניח שיש איזה כלי מיוחד בדמות מחוגה שמכרסם בפח. אבקש מידע על הכלי ו\או מידע על בעלי מלאכה לא יקרים שיבצעו את העבודה.
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן יש לי רעיון לגבי איזה שהוא פרויקט . הוא בנוי מ2 חלקים חלק משדר וחלק קולט. החלק המשדר כפוף להחלטה של חישן כלשהו והחלק הקולט משדר לחישן אחר. יש לי את רוב החומרים אותם אני ארכיב. אני צריך להחליט לגבי השידור עצמו , אני אמור לשדר רצף מסוים כדי שהמקלט יוכל לזהות שזה הרצף התקין, מישהו יכול לבאר לי את הנושא? תודה רבה חברים
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
ערב טוב, מפאת תחילת הלימודים באוניברסיטה - לא יצא לי להשתתף הרבה בפורום זה. בכל אופן,הודות ל-PRO-MODDER ולרבים אחרים , ניסיתי להתחיל סוף כל סוף את פרוייקט המודינג שלי... (היה אמור להיות PROJECT THOR,אם אתם זוכרים). הבעייה הייתה שמרוב שהתעסקתי בעבודה,בלימודים וב"תיקון" של מחשבים אחרים (חברים וחברים של חברים שביקשו) - לא נגעתי בשלי... מסקנה - היה עדיף... הסיבה - יש לי מארז THERMALTAKE מסוג S-ARMOR שחור יפהפה שרק מחכה ש"אניח עליו את ידיי"... (מתנה שקיבלתי על תיקון מחשב) ככה שאני אעבוד טיפין טיפין על המארז - ואעדכן כאשר אסיים.. נכון לעכשיו - אני מתכנן חריטה עדינה על החלון של המארז ו-ROUNDED CABLES מוארים בלדים.. מצאתי כתבה שמסבירה איך מכינים כבלי USB עם לדים - ברגע …
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי .. גיליתי לאחרונה את ארדואינו והחלטתי שאני רוצה לפתח לעצמי פרויקט , אני הנדסאי אלק' אז לא תהיה לי בעיה עם החומרה .. אבל כמה שאלות1) איך מחברים רכיבים אלקטרונים לארדואינו , כלומר אם אני רוצה לחבר מצלמה דיגיטלית לארדואינו , ולגרום לכך שהמצלמה תעביר לי נתונים לארדואינו, איך אני עושה את זה .. שהרי למצלמה יש מעגל מודפס משל עצמה והוא מעגל סגור ...2) איזה אופציות יש לי אם אני רוצה לחבר את הארדואינו שלי לשרת ברשת .. יש אופציות חוץ מWIFI ? 3)איך מתחילים ? איזה ארדואינו כדאי לקנות ? כרגע הפרויקט שלי זה לחבר מצלמה לארדואינו ואני רוצה שבלחיצת כפתור תעלה סרט מסוים או תמונות מסויימות של המצלמה לרשת ... תודה
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
??? אני קניתי דרמל מצ'וקמק שלא מגיע ל3000 RPM של איזה חברה סינית אחד קטנצ'יק כזה :\ ועוד שילמתי עליו 100 שקל טיפש שכמותי איזה אתם ממליצים ? אני מחפש אחד שיהיה טוב ומהיר ! הכי חשוב שיהיה מהיר הכי שאפשר כי אם אני רוצה לחתוך דלת של מארז אז אני לא רוצה לשבת על זה שבועיים וכל יום 3 שעות.... ואיפה אפשר לקנות ??? ואני גם לא רוצה לשלם 500-400 שקל ....
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אשמח לדעת איך לעשות אפקט מראה על ספק רגיל בצבע כסף כזה. שהאפקט יהיה בצבע שחור ויהיה מבריק.. אם מישהו יוכל לתת מדריך או כמה טיפים אשמח. תודה, אבי'קו
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני חושב שזה הכי קשור לאלקטרוניקה.. מה ההבדל בין כבל USB איכותי לכבל USB לא איכותי? הכוונה היא לכזה שחברה מוכרת "מקורי" לבין אחד שעולה דולר בeBay. יש סכנות כלשהן? הרי כולם מן הסתם 5V. האמפר יכול להיות שונה או משהו?
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות cable management לכבלים מחוץ למחשב שלי. ראיתי ביוטיוב מדריכים למיניהם, שכוללים שימוש באגדים, מסילות, קופסאות וכו'. באף אחד מהמדריכים לא הוזכר העניין של הפרעות מגנטיות מכבל אחד למשנהו. מצאתי את הדיון הזה: http://diy.stackexchange.com/questions/20168/is-dont-mix-data-and-power-cables-and-dont-loop-power-cables-still-valid-n הם טוענים שכן יכולה להיות בעיה בנסיבות כלשהן. אני לא יודע עד כמה לכותבים יש ניסיון עם זה במציאות, יכול להיות שהם בעיקר מדברים באופן תאורטי. בכל אופן, אשמח אם תבהירו לי את העניין, ותתנו לי כמה טיפים פראקטיים כדי לסדר את כל הבלאגן שיש לי מאחורי המחשב.
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום.. ברצוני לחבר מעגל כלשהוא שצורך 9V. עכשיו... הזרם במעגל הזה לא קבוע ולכן לא אוכל להשתמש בנגד בלבד. אני רוצה לחבר אותו ל- 12V מהספק כוח ולכן אני צריך משהו (מייצב מתח נראה לי) ש-"ימיר" לי את ה- 12V ל- 9V מתח מיוצב. למי שמתעניין זהו אורגן אורות עם 10 לדים ומכיוון שכל פעם דולק מספר שונה של לדים הזרם לא קבוע, וזאת הסיבה שאני לא יכול להשתמש בנגד (בלבד). האם מישהו יכול להכין לי סכמה לפי הנתונים הנ"ל? אני צריך לדעת את הרכיבים הדרושים כמובן... תודה מראש ושנה טובה (קצת באיחור אבל יאללה.. ), עודד ב.
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
טוב אז ככה יש לי מעגל מסויים שעובד הבעיה שכנראה שיש לו כל מיני הפרעות בגלל שהוא עושה בעיות אבל לעיתים רחוקות ובזמנים שונים מישהו יודע דרך איכותית מאוד להתגבר על הפרעות כל דרך שהיא
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-