אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שלום , בקרוב אני מתחיל פרוייקט מודניג חדש . שניים מהדברים שאני מתכנן הוא : 1. חיבור מסך LCD קטן באמצעות כבל פרללי - אם מישהו יודע בארץ איפה אפשר לקנות (כמו אלו שיש בסוף המדריך באתר). 2. הדבר השני שרציתי לעשות הוא לנסות ולחבר שלט כמו של אזעקה של אוטו על מנת שישמש להדלקת המחשב - האם הדבר אפשרי ? האם מישהו כבר ניסה . הצליח ? אם מישהו מכיר מדריך לדבר כזה (עברית או אנגלית) ..... אנא אם מישהו יכול לעזור ניתן להשאיר הודעות פה או למייל ihershkovitz@gmail.com תודה רבה .
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן, עד כמה זה נורא להשתמש בWireWrap כשמדובר בסיגנלים מהירים יחסית (עד כ20MHz), גם דיגיטלים וגם אנלוגים. הבנתי שלליפוף יש השראות יחסית גבוה. האם זה משמעותי מספיק בשביל לעבור להלחמות ? האם היתרון של מעגל מודפס מול חיבור נקודה לנקודה עם הלחמה הוא רק בשכבת אדמה נקיה יחסית ?
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לאחרונה קניתי מחשב חדש הייתי מעוניין לבצע בו מודינג ורציתי לבקש ממכם רעיונות לזה כמודר מתחיל (הייתי מעוניין יותר לכיוון של קירור + לשפר את המארז) תודה מראש (נ.ב. עם אני עובר על איזה חוק נא לנעול את הדיון,תודה) דרך אגב עם זה חשוב לעניין המפרט שלי הוא: Intel Pentium IV 2.8C GHz Asus P4P800 Samsung 512MB DDR 3200 W.D. 80GB S-ATA 7200 rpm Sapphire Radeon 9600XT 17 MAG 786PF והטמפ' מהמוצע הוא 28-30 מעלות במנוחה 38-43 במאמץ (משחקים וכו') דרך אגב החלטתי להיצטרף לפורום,קצת מידע עליי קוראים לי אופק,אני עוד מעת סוגר 13.5 (אני משער שהרוב פה יותר מבוגרים) את מפרט המחשב שלי ניתן לראות "במפרט המחשב" לא מזמן התחלתי להתעסק עם מודינג,שנראה לי תחום מאוד מגניב ונחמ…
-
היי חשבתי לי על משו נחמד... מעין פליקר שיהיה בנוי מדי הרבה לדים על פי הקצב של המוזיקה שמתנתגנת במחשב.. כלומר בזמן באס חזק לדוגמא הם ידלקו במתח גבוה יותר וחזק יותר מאשר בשיר רגוע יותר.. מה יכול לווסת את המתח ע"פי השיר? האם לדים מתאימים או שעדיף משו אחר? האם התוצאה יכולה להפיק אור חזק? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי במחשב מאורר אחד 0.4אמפר אני רוצה להוסיף עוד שתיים של 0.4A ועוד שתים של 0.2A+איזה 8לדים UB יש לי ספק של 350W הוא יחזיק את זה?
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כיוון שאני נוטה ללכת לכל לאן פארטי שיש בארץ ודיי נמאס לי ללכת עם אותו מארז פח ענק ששוקל בערך 25 קילו. אז אני מתכוון לעשות מארז בעצמי ואני דיי אבוד...הכי חשוב לי ש המארז יהיה קל וקומפקטי. יש לי גישה מלאה לעץ לכן זה יהיה כנראה החומר שאני ישתמש בו. עכשיו,עומדות בפני כמה דילמות: עובי העץ,עץ מעביר חום בצורה נוראית לכן יותר מידי עבה יהיה רע,ודק מידי מסכן את הרכיבים.. מהו לדעתכם העובי המתאים? איך לחבר את לוח האם,וכרטיס המסך? מהו גודל ספק רגיל של 300W ולוח אם? ומהו הרוחב של X600P? תודה מראש,ולילה טוב. עריכה: כל מה שנרשם למעלה לא רלוונטי כיוון שהשגתי תיק למארז.
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, כמו שרשמתי אתמול אני חדש ומעוניין להתחיל ללמוד על הרכיב. רציתי לדעת אם יש המלצות מאיפה כדאי לקנות (אתר,חנות ebay וכו') וגם איך כדאי (מכל חנות את הזול ביותר, או עדיף חנות ספציפית להזמין ממנה את כל הרכיבים) ראיתי את הקיטים למתחילים ואני לא מעוניין בזה - רוב הקיטים מגיעים עם חלקים שאני לא מעוניין בהם כרגע התחום שיותר מעניין אותי עכשיו הוא : רכיב אדרואינו מטריצה חיישני IR (לטלויזיות ומזגנים) תקשורת נתונים (wifi ו בלוטוס) לדים נגדים חיישנים (טמפרטורה, לחות) מפסקים למתח של 9v (אני יודע שהארדואינו נותן 5v , אני צריך שיקבל 5 מהאדרואינו ויוציא 9V באמצעות סוללה נוספת או חיבור ספק) אלה החלקים שלבנתיים אני מחפש אשמח אם למשהו יש רעיון לעוד רכיבים שכדאי לי לבנתיים לרכוש.. איפה …
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
חשבתי לעשות לעצמי איזה מחשב קטן לסלון אבל קטן במלוא מובן המילה ,בדומה למארז הקטן של MSI ,הלכתי ורכשתי לעצמי מארז P3 לא סטנדרטי (קטן מאוד מאוד.....) ומכוער (בתקווה שאני יהפוך אותו ליפה יותר והנה תמונות שלו תגידו מה אפשר לעשות אולי רעיונות לצבעים וכו....... תמונות תמונות תמונות..........וזהו כמובן פרוייקט המודינג הראשון שלי..........טוב מה שאני בעצם הולך לעשות זה שהוא יהיה זהה טיפה למארז של הMSI שעליו נדלקתי..............אני מקווה מאוד שאני יצליח ועידכונים בהמשך.........
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
זה מה שיש לי, איך אני מחבר את זה לכבל LPT? אני יודע שהתמונה לא ברורה אין באפשרותי לעשות יותר טובה, החיבורים הם פינים כאלה ואין שום מספור איך לדעת? עריכה: יש מספור אבל יש רק 14 פינים ולמסך יש תאורה אחורית [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום יש ברשותי מצלמת רווס של רכב, איך אני יכול לחבר אותה למחשב שתיהיה מצלמת אינטרנט? מה שידוע לי שהיא צורכת 5V יש תמונה תודה
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני חשבתי על זה היום וזה ממש ממש אחלה של שיטה , אין לי תמונות לזה כי אין לי מצלה ....בלאט אז אני אנסה להסביר לכם . 1. יש למצוא את מרכז המעגל שאתם רוצים לעשות . נגיד חור של 78 מ"מ אז למצוא אצ 39 מ"מ שיהיה האמצע . 2. אני סידרתי מכשיר שאליו אניי מחבר את הדרמל שזז על ציר ושצד אחד מחדירים דרך מרכז המעגל ומחזקים ואת הדרמל מכוונים כמה שרוצים לעשות את המעגל . 3. אחרי שכיוונו את זה שמים מקדח ברזל בדרמל ומתחילים לנסר את הברזל בסיבוב . 4. יוצאת עבודה נקייה ופשוטה ביותר..........אני מקווה להעלות תמונות בכדי שתבינו יותר טוב . אני חושב שזה ממש ממש מקוריי ונוח
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
http://users.pandora.be/emmanuel.geeraert1/diyvp/
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות לד איזה קטודה או משהו בעל תאורה ולשים במארז. המארז הוא CM COSMOS SPORT 1100 , רציתי לעשות תאורה מלמעלה , יש שם 3 מאווררים, המאווררים האלה מאוד טובים ושקטים לכן איני מעוניין להחליפם במאוררים מעפנים בעלי תאורה, אז אני רוצה לקנות לד או קטודה ולשים מתחת . אותו דבר בצד , איפה שיש את המאוורר הענק הזה, 140MM נראלי . המארז בצבע שחור , יש למטה מקדימה מאוורר בעל לד אדום , וכפתור ההפעלה צבע אדום , כך שמה שיתאים חשבתי יהיה ... צבע לבן, ואדום, לשלב ביניהם יפה ככה. איני מעוניין אבל שהלד או הקטודה יתחממו מאוד , ואני רוצה שיהיו איכותיים. מה כדאי אגב, לד או קטודה? או משהו אחר? אשמח לקבל עצות בעניין. תודה רבה. המשך יום נעים.
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם! בעיקבות כל התותחים פה בפורום החלטתי לפתוח דיון על צביעת המארז שלי. כבר כשקניתי את המחשב לפני שנה וחצי בערך רציתי לעשות לו מודינג חמוד אבל לא היה לי זמן וכוח לעשות זאת. גם עכשיו אין לי ממש זמן אבל אני חושב שצביעת מארז זה לא עסק מסובך. לכן החלטתי שצריך לצבוע את המארז 8). בשביל זה אני צריך את עזרתכם. הנה כמה תמונות של המארז: תודה רבה מראש ל-כ-ו-ל-ם מקווה לרעיונות טובים.
-
- 29 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כמו שאמרתי אני רוצה לקנות חיבור USB זכר כמו בתמונה: שימו לב שהקונקטור הזה מיועד להלחמה ישירות על הלוח... אני מעדיף מהארץ אבל אפשר גם מחו"ל ב ebay לא מצאתי...(אולי אני לא יודע לחפש???) תודה לעוזרים!
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הכנתי את התאורה הזאת עם 3 לדים אדומים שפועלים גם עם מוסיקה והיא מאירה את הפינה של המסך וזה יותר חזק במציאות: התאורה: הלדים מקרוב:
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום חברים. קיבלתי מדודים שלי טלוויזיה קטנה שחור לבן. בערך 7-10 אינץ לא יודע בדיוק. לא קיבלתי אותה עם השנאי, ועכשיו אני רוצה להכין לה שנאי. הטלוויזיה היא מדגם רוסי כולשהו. לטלוויזיה יש כניסה של שנאי בעל 4 פנים. ופה הבעיה. הנה תמונה מהחיבור לחשמל שבטלוויזיה: http://img155.imageshack.us/img155/9987/2009011084505ic6.jpg והנה הטלויזיה עצמה: http://img262.imageshack.us/img262/2727/imgp6718fh5.jpg אני יודע שרשום ליד הכניסה לחשמל 12B ש B זה וולט ברוסית, וזה נראה מתח נמוך לטלוויזיה בגדול כזה, אבל יש לי שאלה... האם אני יכול למדוד איכשהו במולטימטר שלי כמה וולט הטלוויזיה צורכת? כי אני רוצה להיות בטוח שזה אכן 12. ועוד שאלה. שמתי במולטימטר את האפשרות שאם יש מעגל סגור אז המולטימטר יצפצ…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ממצב חבירם חדש בפורום א, כל ב, יש לי מגבר ישן שעבר בירושה והצג שלו דיי מלאה בשריטות השאלה היא כזות האם יש דרך לשייף פלסטיק בצורה עדינה שתחזיר את השקיפות למצב "חדש" ותעיף את השריטות ? יש לי דרימל עם מבחר ענק של ראשים כולל שיוף מ2 סוגים בד וצמר בכלל הגדלים רק שנסיון קודם שלי בשיוף פלסטיק עם 2 הסוגים נגמר בנזק לשקיפות (הופיעו סימנים לבנים) תודה ענקתי מראש חברים
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
להגן עליהם מפני הצבע? האם מישהו צבע מארז בלי להוציא את כל החומרה? תודה
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, היום הכנתי תוכנה עם משתנה ומשום מה המחשב לא קולט את המשתנה הנה התוכנה: void setup(){ pinMode (7,INPUT ); pinMode (8,OUTPUT); pinMode (9,OUTPUT); pinMode (10,OUTPUT); pinMode (11,OUTPUT); pinMode (12,OUTPUT); Serial.begin(9600); byte a; } void loop () { digitalWrite(8, HIGH) ; digitalWrite(9, HIGH) ; digitalWrite(10, HIGH) ; digitalWrite(11, HIGH) ; a = digitalRead(7); Serial.println(a ); if a == 1 digitalWrite(11, LOW); delay (3000); if a== 1 digitalWrite(10, LOW); delay (3000); digitalWrite(8, HIGH) ; digitalWrite(9, HIGH) ; digitalWrite(10, HIGH) ; digitalWrite(11, HIGH) ;; } איפה שמסומן זה אומר שהוא כתב לי ש…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מסך LCD גראפי של חברת אפסון, 160X160. לא מצאתי אף מאמר או מדריך באינטרנט איך לחבר אותו ואני כבר נואש! יש לו 15 פינים. מישהו יכול לעזור לי בבקשה? תודה רבה, נדב
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הי, בעצם נתלשה לי השכבה העליונה מהPCB. כאילו נקרעה שכבה. תמונה: Uploaded with ImageShack.us מה עושים?
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מחפש מקום לקנות בידד קול למחשב אני לא ממש מעוניין לקנות מחול אני רוצה להשתיק את המאורר שלי : FFB0812EHE 4800 RPM 80 CFM 59 DB את לא יודעים איזה רעש זה :-[ זה נוראי! אני באמת זקוק לזה תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
השגתי שלושה מאוררים בגודל 12ס"מ אבל הבעייה שהם 48V DC 0.21A החשמל של הספק במחשב לא מסוגל להפעיל אותם האם יש מה לעשות בנידון.. אודה לכם מאוד ..על העזרה מראש
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-