אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום יש לי אובייקט מסוים, שאני מייצר פעם אחת, בתוכנית הראשית. האובייקט הוא אובייקט של קלאס OneWire, שישמש אותי לתקשורת עם כמה רכיבים שונים שיושבים על באס OneWire אחד. אני מייצר אותו כך: OneWire O_OneWire(Leg_OneWire); אני רוצה להעביר O_OneWire לכמה קלאסים אחרים. אני רוצה שההפנייה לאובייקט OneWire הזה תישמר בכל אחד מהקלאסים האחרים, כלומר כולם מפנים לאותו אובייקט אחד של OneWire. כיוון שהנושא של ה-& וה-* מאד מבלבל, השאלה שלי היא בעצם: 1) איך להגדיר את ה-field בקלאסים של הרכיבים, שאמורים לשמור הפנייה לאובייקט OneWire? 2) איך להגדיר את הפרמטר בקונסטרקטור של הקלאסים? ולבסוף: 3) איך לרשום את שורת ההשמה בתוך הקונסטרקטור, ששומרת מהפרמטר של ה-Ctor אל ה-field? תודה רבה card
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לפני כמה זמן קראתי על ATtiny, וזה אכן נראה נחמד מאד, משתי סיבות: 1) זה שבב אחד קטן, שבעצם מכיל כמעט הכל.. כלומר זה הרבה יותר קטן פיזית, מלוח ארדואינו, או מארדואינו נאנו. 2) זה משמעותית יותר זול, כך שאם יש משהו מסוים שאנחנו רוצים לשכפל 5, או 10 פעמים, יהיה הרבה יותר כדאי לעשות אותו עם ATtiny (כל עוד כמות הרגליים מספיקה..) אלה היתרונות.. השאלה שלי, היא לגבי החסרונות: האם קוד שכתבתי ורץ טוב על ארדואינו(למשל על Arduino Nano) יכול לרוץ בקלות על ATtiny? אני שואל את זה כי ATTiny זה לא ארדואינו.. זה כן AVR, אבל לא כולל בתוכו את הספרייה של ארדואינו. דבר נוסף: מה קורה אם הפרויקט שלי כולל לא רק את הקוד של עצמו, אלא משתמש בספריות ארדואינו כלשהן.. למשל הספרייה RCSwitch, או ספריית…
-
- 41 תגובות
- 7.4k צפיות
-
-
אני צריך מכשיר כלשהו שאפשר לחבר אותו בבית לחשמל וכאילו לטעון אותו, ואז לקחת אותו למקום אחר מרוחק שאין בו חשמל ולהשתמש במכשיר כדי לספק חשמל, כלומר להשתמש בחשמל שהוא טען. האם יש כזה מכשיר? אני יודע שיש גנרטור שפשוט מייצר את החשמל מדלק אבל זה ממש לא מתאים למקום שאליו אני צריך את החשמל. אני צריך תשובה די דחופה אם אפשר עד יום שישי אני כבר ממש צריך את זה. תודה מראש.
-
- 22 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
הי י חברה , מה קורה ? לאחרונה קניתי ממיר לצלחת לווין אבל הבעיה שהשלט לא קולט טוב , זווית הקליטה מאוד צרה ואני חושב שזה בגלל ששמו את החיישן שקולט את הנפרא אדום מהשלט עמוק בתוך המכשיר וגם מלבן הזכוכית השקופה מאוד קטנה , כמו שרואים בתמונה ... אני חשבתי להזיז את הסנסור הזה וחשבתי על כמה רעיונות וצריך את עזרתכם 1. לעשות חור בפלסטיק השקוף בדרמל ולהוציא את הסנסור קדימה ......!!! 2. לעשות חור במצע המממיר ולהזיז את הסנסור וכך אני לא דופק את זכוכית הקטנה או מכער את הממיר .. 3. יש לי טלוויזיה במחסן ורציתי לדעת אם יש מצב שאני מפרק את החיישן ועושה לו הלחמה ועושה כמה נסיונות לפני שאני משחק באורגינל של הממיר ... אם אפשר לעשות את זה בחיישן של הטלוויזיה אני צריך קודם לנטרל את ה…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אוקי אני מנסה עכשיו לבנות מאריך למטען של הפלא שלי (כיוון שהדיבורית כבר לא מתאימה לי למכשיר, אז לפחות שתטעין לי את המכשיר, יש לי ספיקר אז אני מסודר). לזכר של המטען (החלק שמחדירים למכשיר בכדי להטעין) יש מתכת בקוטר החיצוני ויש מתכת בקוטר הפנימי עכשיו אני צריך לדעת מה מחבר לארקה ומה מעביר את המתח. הפעולה עצמה לא צריכה להיות מסובכת, בסכ"ה יש להלחים קצת וזהו, אם למישהו יש לינק על החומרה של הפלא זה יעזור לי מאד.
-
- 4 תגובות
- 725 צפיות
-
-
שלום יש לי שאלה לגבי ה-RF Module הבא: http://www.electrodragon.com/?product=433m-rf-wireless-module-a-pair-of-receiver-and-transmitter הם כותבים שם, גם עבור המשדר וגם עבור המקלט, שצריך לחבר 3 רגליים: VCC GND ורגל אחת בלבד של Data. השאלה שלי היא כזו: האם ה-Data חייב להיות באיזה שהו פרוטוקול סריאלי מוגדר, או שטכנית, אפשר אולי לחבר לחצן עם 5v לרגל ה-Data של המשדר, ו-LED לרגל ה-Data של המקלט, ואז אם אני לוחץ על הלחצן למשך שנייה למשל, אז ה-LED בצד השני, ידלוק לשנייה? תודה card
-
- 16 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני לא מתכוון לפילטרים כמו מעגל RC שאז יש חשיבות לערך הקבל אני מתכוון לזה שמעברים סיגנל AC בטור לקבל . האם כל קבל יעביר AC ללא שום בעיה ? או שזה תלוי בעוצמת האות ? למשל . אם נרצה להעביר סיגנל של CD שהוא משהו כמו 2 וולט , דרך קבל איזה ערך של קבל נרצה ? ואם נרצה להעביר סיגנל של הגברת אודיו הסופית לרמקולים דרך קבל שאז אפשר להגיע למתח גבוה והרבה וואטים ? איזה קבל נעדיף ? תודה לעונים , וחתימה טובה .
-
- 23 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
משהו ניסה לעביר PCB מ HD ל HD כדי לשחזר את הכונן ...בגלל תקלה ב PCB או שצריך לעשות יותר דברים ..?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי לייד המיטה שקע כח, והייתי רוצה להעביר אותו למקום אחר. איך עושים את זה? ועד כמה אפשר לפצל שקע כח אחד?
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מצאתי מדריך קל לבניית מקלט אינפרא אדום למחשב על ידי USB. אך יש את החלקים הנ"ל ורציתי לדעת כמה בערך הם יעלו בחנות פשוטה בישראל http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/modding/usb_ir_receiver/solder_usb_ir_receiver.html (בשרטוט של ההלחמה יש את שמות הרכיבים)
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
נמאס עלי הרעש שעושים המאווררים הרועשים האלה,אי אפשר לישון,אז החלטתי לעשות פאן באס,שכל לילה כשאני ילך לישון אני יכבה 3 מאווררים וישאיר 2 פתוחים,ככה אני יוכל לישון טוב. הכל ביחד עלה לי 30 שקל. לדים-10 שקל נגדים-10 שקל מפסקים-10 שקל כל שאר המצרכים היו לי בית את הפאן באס שלי עשיתי על פאנל בגודל של פלופי,שמתי בו 5 לדים ו5 מפסקים,מפסק ולד לכל מאוורר. כשהמפסק למטה הלד והמאוורר כבויים,שכשהמפסק למעלה הלד והמאוורר דולקים. השארתי כמעט חצי מהפאנל ריק בשביל שאם אני ירצה בעתיד להוסיף עוד מתגים ולדים או ווסתים אני יוכל. מהפאן באס הוצאתי 4 כבלי חשמל למאווררים+1 לחשמל של הפאן באס עצמו. באותה הזדמנות חיברתי חיבור מולקס למאוורר מספק,במקום סתם חוטים,ולעוד מאוורר אחד כזה חיברת…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני יודע שהצמונות לא משהו (אם אפשר להגיד לא משהו על דבר כזה בכלל), אבל זה מה יש, המצלמה השניה מקולקלת... בכל מקרה, הנה תמונות של הפאן באס שבניתי יחד עם אחי, וגם של החלון, הדלת הצבועה עם המאוורר לדים עליה צריך עוד להמשיך, לצבוע את שאר המארז, לעגל כבלים, וכו', אבל הוא חייל ועכשיו מתחילים מועדי ב' בטכניון, אז...
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש לי זוג מאווררים על הקירור של המעבד מסוג scythe slip stream 1600rpm אני רוצה לשים עליהם נגדים משתנים כדי להוריד את המהירות שלהם במצבים שאני רוצה שקט כמו שאני הולך לישון. אני צריך לדעת איזה גודל התנגדות אני צריך בשבילהם ואיך לחבר אותם עברתי פה בחיפוש קטן בפורום אבל לא ראיתי משהו שיעזור לי ראיתי שאלות דומות אבל לא היה ערכים לנגדים. או לחלופין הציעו לי פתרון של בקרי pwn בקר כזה יכול לתת לי מענה ? ואם אפשר עזרה איך לחבר את זה ( למאווררים יש 3 חוטים , ואני צריך לחבר שני מאווררים לבקר)
-
- 1 תגובה
- 957 צפיות
-
-
מדובר על כרטיס מסך GV-NX88T512HP שאני חם עליו אש, עם מאוורר זלמן. הבנתי שיש פאק בתכנון המקורי של הכרטיס, כך שאין לו בקרת מהירות סיבוב למאוורר. המאוורר מסתובב ב100% כל הזמן - מה שהופך אותו למעט רועש (מעט, אחרי הכל, מדובר על מאוורר זלמן). יש חבר'ה שהפחיתו את המתח למאוורר ידנית, ודיווחו על תוצאות טובות מאוד הן מבחינת קירור, והן מבחינת דציבלים: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1242588&page=18 מישהו יכול להסביר לי איך עושים את זה? (אני לא הבנתי ממה שהבחור כתב שם באנגלית) **עריכה** אוקיי לא משנה מצאתי מדריך ממש טוב לעשות בדיוק את זה: http://www.techpowerup.com/articles/other/137
-
- 0 תגובות
- 667 צפיות
-
-
בוקר טוב אז אחרי שהצלחתי לתקן את הפטיפון שהוחלפה מחט וגומיה והכל עבד מצויין, פתאום היום באתי שמתי תקליט הכל כמו תמיד ואין קול מהרמקולים, כמובן חשבתי אולי משהו לא מחובר משהו התנתק אבל הכל מחובר, קרבתי את האוזן למחט ושמעתי ממנה שבוקע צליל חלש חלש, פתחתי החלפתי את הכל RCA כי הוא היה דפוק וחשדתי ששם הבעיה אבל עדיין לא יוצא לי קול מהרמקולים. מישהו מכיר את הבעיה ויודע איך לסדר, השלב הבא שאני חושד שאולי אחד מ4 הכבלים שמחוברים מהמחט לכבלים של ה RCA נדפק בדרך .
-
- 2 תגובות
- 954 צפיות
-
-
מיזם ה-Raspberry Pi שהפך לסיפור הצלחה בינלאומי תודות למיקרו-מחשב בעלות של 25 דולר בלבד רוצה לשנות את העולם בשנית, הפעם עם מחשב בגודל חפיסת מסטיקים שמשאיר עודף מ-20 שקלים ארבע שנים אחרי שכולנו נדהמנו מה-Raspberry Pi, מחשב מלא בגודל שניתן להקיף בכף היד אשר הוצע למכירה בעבור 25 דולר בלבד והפך עם השנים לאחד מהמוצרים הפופולריים ביותר בקרב חובבי האלקטרוניקה והחומרה, האנשים שיצרו אותו עושים זאת שוב עם מחשב ה-Raspberry Pi Zero – מחשב בגודל קטן פי כמה, שעולה 5 דולר בלבד. ה-Raspberry Pi Zero, שגודלו הוא 65 מילימטרים על 30 מילימטרים בלבד (דמיינו לעצמכם מצת, או כונן USB 'שמנמן' – אלו הם סדרי הגודל), מציע מעבד BCM2835 של חברת Broadcom על ליבת ARM11 בודדת בתדר של 1GHz ו…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אנשים יש לי CDROM ושני רמקולים למחשב. השאלה שלי היא האם אפשר לנגן שירים מהכונן אל הרמקולים בלי ספק כוח של מחשב (אבל עם מקור מתח אחר) ובלי לחבר אותו למערכת סטריאו?
-
- 3 תגובות
- 862 צפיות
-
-
קבלו פרוייקט מגניב בלינק הבא: www.kevinrose.com
-
- 1 תגובה
- 737 צפיות
-
-
אהלן, שוכב לי סאב פסיבי בארון ובא לי להוסיף אותו למערכת שלי שמורכבת ממגבר ו-2 רמקולי סטריאו. המגבר עובד גם בעכבה של 4 אוהם אז לא תהיה בעיה של עכבה אני לא רוצה לחבר אותו רק לערוץ אחד כי אז...אני אשמע רק ערוץ אחד. איך אני מחבר אליו את 2 הערוצים מהמגבר? עריכה: אני לא רוצה לגשר בין היציאות בגלל חשש לשרוף את המגבר, אני רוצה לחבר אותו כביכול לצד אחד שיכיל מונו רק ביציאה (הכניסה היא סטריאו)
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי לאחרונה קניתי שני מאווררים 120mm של Thermaltake, הם הגיעו היום. הרעיון זה לשים אותם על הדלת של המארז, כבר דאגתי שיעשו לי חורים במארז (כלומר כבר יש שני חורים מוכנים במארז למאוורים - את המיקומים אתם עזרתם לי לבחור לפני איזה שבוע-שבועיים) עכשיו בהתחלה חשבתי לי שאני פשוט יאלץ לפרק את הדלת כל פעם בזהירות ולנתק את הכבל חשמל, אבל שראיתי את הודעת החדשות האחרונה (שבירת שיא הHTT) ראיתי שיש לו דלת על צירים וחשבתי לעצמי שאני גם יכול לעשות זאת. עכשיו אני ראיתי שתי אפשרויות: 1) אפשרות יותר נוחה אבל יותר קשה לעשייה, הציר יהיה בצד האחורי של המארז. 2) אפשרות פחות נוחה אבל יחסית פשוטה - הציר יהיה בצד הקידמי של המארז. דלת המארז סטנדרטית - שני ברגים גדולים (כאלה שאפשר לפתוח עם היד) מאחור…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://www.xfalcon.atmotect.com/index_files/Page1404.htm זה היה פעם XBOX...
-
- 5 תגובות
- 830 צפיות
-
-
לי יש הארד דסיק של 20GB ואני הייתי מאוד שמח אם זה היה אפשרי לעשות בוא חיבור USB...... האם זה אפשרי איך שהוא??? איתן
-
- 2 תגובות
- 925 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שאלה: האם יש אפשרות להפוך הארד דיסק רגיל (חיבור IDE) להארד דיסק חיצוני, שיתחבר למחשב בחיבור USB? אם כן, אשמח לקבל הסבר או הפניה למדריך בנושא. אם לא, אז אשמח לקבל פתרונות אחרים לאותה הבעיה. תודה רבה ושבת שלום
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://www.unixmonkey.net/articles/clearhd/ תוצאה סופית (והוא עובד):
-
- 5 תגובות
- 912 צפיות
-
-
http://www.tomshardware.com/howto/20050803/index.html די מגניב האמת