עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by sharkk,

יש לי שנאי מתח שחתכתי לו את הקצות ויש לי מינוס ופלוס.... אפשר לשחק אם השנאי, עם הכמות וולט, 3 4.5 6. 9. ו- 12. אני מכון את השנאי ל- 3 ואז אני מכניס אותו לכבל מאריך ואז יש קצר, מן פיצוץ כזה... ואז החשמל בבית נופל... לאחר מכן יש ריח שרוף מהמאריך.. אני חוטף מזה התקף לב למה זה קורה? מה הבעייה?

• 9 תגובות
    • 942 צפיות
  2. Started by julbo,

יש לי מחשב נייד ישן 7 שנים הוא עדיין עובד יופי (מריץ XP כמו גדול) אבל קצת נמאס לי ממנו. יש למישהו הצעות מה לעשות לו?? תודה מראש לכל העוזרים.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. אורח voodooman
    Started by אורח voodooman,

עכשיו קיבלתי איתו כמה חוטים ואני לא מבין איך לבר אותם בדיוק אני מסתבך פה :-\ :-\ אני רוצה לחבר את המאורר של המעבד לנקסוס ושני מאוררים.. איך בדיוק :'( :'(

• 9 תגובות
    • 985 צפיות
  4. Started by ItayBm,

שלום =] חבר שלי רצה להחליף לוח אם,ובגלל שהשתמש במברג גדול מידי,הברגים בלוח האם התעקמו,ואי אפשר להבריג אותפ החוצה אז הוא חשב שהוא יהיה חכם גדול אם הוא ישבור את הפינים הצהובים מאחורה קיצר,הוא רוצה להחליף את הלוח,איך הוא עושה את זה עכשיו? תודה

• 9 תגובות
    • 975 צפיות
  5. מה עדיף לי לקחת? זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_633_1404&products_id=5820 או זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_926_1614&products_id=4943 ולמה? תודה מראש!

• 9 תגובות
    • 771 צפיות
  6. Started by Ran B,

שלום לכולם. אז רציתי להתחיל בפרוייקט לחלון לגג של המארז שלי. לכן כמובן הכנתי לעצמי את כל הפליירים, מברגים במזוודה שלי, כל החומרים מוכנים. יש לי פרספקס עם קידוח של מאוורר כבר מהמארז הקודם והכל מוכן ומזומן. מכיוון שהגג שלי מחובר בניטים למארז (מבאס) הרצתי חיפוש בפורומים על מנת לדעת איך להוציא ניטים, ומצאתי תשובה שאנשים רשומים לקדוח את הניטים החוצה ויש ניסיון של מישהו שקדח עם הדרמל באמצעות הראש קידוח שלו. לכן פרקתי את המארז והוצאתי ממנו את כל כל הרכיבים (כעת המחשב שלי מחובר על הריצפה, כי המארז למטה בכוונה לשיפוצים). לאחר שכל החלקים בחוץ הרכבתי את הראש קידוח על הדרמל. וניסתי לקדוח את הניטים, אך ללא הצלחה :'(. ככה ישבתי איזה חצי שעה על ניט אחד, מה לא עשיתי לו על מנת שיצ…

• 9 תגובות
    • 18.6k צפיות
  7. [move]שלום![/move] אני חדש בפורום ובמודינג (עוד לא עשיתי שום עבודה). רציתי לדעת מה דעתכם על זה... יש לי מעבד E-Star בצבע תכלת (בהיר) / אפור (בהיר). חלק מן המארז מוסתר כך שאם מסתכלים מהדלת לכיוון המחשב , הוא בולט כ- 13 ס"מ החוצה... ב- 13 הס"מ האלו חשבתי לעשות כזה דבר עם קתודה של בועות אויר (כחולה / ירוקה / אדומה): הקתודה הנ"ל : כמובן שזה יהיה יותר מושקע מהתמונה הערוכה הזאת.. ורציתי לדעת מה דעתכם על זה... אני לא רוצה מודינג מסובך או משהו כזה אז אשמח לשמוע את המומחים או כל אחד אחר. וגם, האם חיבור קתודה כזאת מסובך או משהו (למרות שלא נראה לי, אני לא עשיתי שום דבר אפילו לא כזה... )?!?!??!? יאללה תגובות אנשים!

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by Aviko,

הייתי היום בהמון חנויות כמו הום סנטר, המספרים של הניירות שיוף היו עד 450 ויש פה אנשים שאני צריך לקנות 1200: האם זה נכון? מישהו יכול להסביר לי אחת ולתמיד מה עם כל המספרים שלהם ניירות מים וזה... ואם מישהו יודע מאיפה משיגים ניירות שיוף וגם אם יודעים במקרה מאיפה אני מפליץ פריימר? :bash: , תודה לעוזרים!!

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by eliil1,

גלשתי באינטרנט , פתאום המחשב נתקע , העכבר נתקע ו.. קיצר עשיתי רסטרט , ואז המחשב לא נדלק לי , הוא עשה ציפצופים מוזרים , וזהו..חיכיתי בערך 20 דקות , ואז ניסיתי להדליק והוא עבד , נדלק והכל היה בסדר , אבל בזמן ה-20 דקות האלה אני חשבתי מה יכולה להיות הבעיה לזה , והבחנתי שהמאורר מאחורה , של הספק בכלל לא זז , וחשבתי שכנראה בגלל זה הוא נכבה לי . זה מסוכן שהמאוורר של הספק לא עובד? צריך לקנות חדש? לתקן אותו בעצמי?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by Psychedelic,

שלום, הלכתי לזגג והוא אמר שהוא לא יכול לעשות לי פרספקס בצורה עגולה כי זה דורש מכונה מיוחד שאין לו ובבית אין לי דרמל =\ איך אני יכול לחתוך את הפרספקס לעיגול??

• 9 תגובות
    • 3.1k צפיות
  11. Started by Buffer,

אהלן כולם, לפני בערך מיליארד שנה(לפני המפץ הגדול) פתחתי פה אשכול ואמרו לי שהמארז שלי נורא מבולגן וזה. והחלטתי לסדר אותו, אבל לא היה לי הרבה זמן בשנתיים האחרונות, אז עשיתי את זה רק עכשיו וגם הרכבתי את הכרטיס מסך שלי שחזר מתיקון והיה זרוק אצלי פה כבר חודשיים.. לפני: (לחצו על התמונות להגדלה) אחרי: אשמח לשמוע תגובות, הצעות והערות. שבוע טוב, אור.

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by Morishani,

קטןןהכל שם, ובאתר יתעדכן בהמשך גם : http://morishani.koala.co.il/files/ ולעוורים שבינינו : http://morishani.koala.co.il/files/modpage.php?imiver=true

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. טוב ,את הפעם האחרונה ששלחתי פה הודעה אני ממש לא זוכר ,זה היה מזמן.אני מקווה שהפורום נשאר איכותי כמו שהיה בעבר,את זה הוותיקים כנראה יודעים. בכל זאת לעיניינינו,יש לי כרטיס מסך ישן יחסית RADEON 9600XT ,וכמו שאתם יודעים הוא מאוד מאוד חלש למשחקים של היום.ואני רוצה לעשות לו אוברקלוק רציני. כרגע לי לי יחסית מספיק צלעות קירור שהוצאתי ממעבדים (פנטיום 3) וצ'יפסטים ישנים.אני רוצה לחתוך אותם בהתאם ולשים אותם על הזיכרונות של הכרטיס,ואם יתאפשר אז גם על ליבת הכרטיס. השאלות: עם מה אני חותך את הצלעות קירור כדי להתאים אותם לגודל של הזיכרונות? איך אני מדביק את הצלעות אל הזיכרונות והליבה? יש לי משחה טרמית ננוטרם בלו 2 אבל אני לא חוזב שהיא תעזור כי היא לא מדביקה. בכל מקרה אם תעזרו לי אני אשמח…

14. אני ממש לא מכיר חברות של קטודות ויש לא מעט הייתי רוצה לדעת איזה נחשבות הלוקסוס של הקטודות למארז? תודה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. ככה השאלה שלי היא כזאת האם אפשרי לבנות אחד כזה מי שלא יודע מה זה הנה קישור שמסביר http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?auction_id=1686410

• 9 תגובות
    • 922 צפיות
  16. Started by urich,

טוב אני יודע שהנושא ממש עתיק אבל יש לי עדכון.. עריכת המודר: הודעה זו פורסמה במקור בת'רד הזה, ופוצלה לת'רד חדש. היום הכנתי כונס מבקבוק פלסטיק קשיח שהיה לי בבית, חתכתי אותו בזווית יענו (__) -> /__/ עכשיו הכונס יושב נכון מילימטר מעל המאורר של המעבד.

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by julbo,

יש לי בעיה שהכבל של ה40P לא מגיע לחיבור שלו בלוח אם . הספק זה משהו ישן של 400W לא מצליח להבין מה החברה. (אולי סנשיין יש מצב? :s05:) לא קריטי. בתכלס השאלה הולכת ככה. בספקים החדשים האורך של הכבלים יותר ארוך או שזה לא משתנה?. ואם לא אז איך אני מאריך את הכבלים? נראה לי הרבה עבודה. אני ישמח אם תעזרו לי.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. אז ככה יש לי איזה רדיו טייפ ישן, נכון לעכשיו הלוח שלו בחוץ. פירקתי את כל החיבורים של הטייפ עצמו (דאבל קאסט) והטיונר. אין לי צורך בהם. ביררתי איזה מגבר אודיו קיים מס' הרכיב הוא KA22062. http://www.datasheetarchive.com/datasheet.php?article=1881423 אני רוצה לנצל או את כניסות הטייפ או את כניסות הטיונר או את כניסת המיקרופון למגבר האודיו, שיתפקדו ככניסת LINE IN. דגם הרדיו SONY-CFS-W370S.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. אני צריך כזה כלי לכיפוף צנרת נחושת בקוטר 12 מ"מ. חשוב שהוא יתאים בדיוק למידה הזאת. מישהו יודע אולי איפה אפשר להשיג כזה כלי? אמנם יש באיביי אבל אני מאד רוצה להמנע מלהזמין משם.. זה מסוג הדברים שבאופן וודאי אפשר להשיג בארץ... או שלא? אשמח לעזרה

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. אהלן, יש לי ראוטר WR740N של TP-Link, הראוטר יושב בחדר הממד ולא ממש פרקטי להזיז אותו כתוצאה מכך הקליטה בבית די גרועה. לצערי האנטנה של הראוטר לא נשלפת ולא ניתן להחליפה (למיטב ידיעתי, תקנו אותי אם אני טועה). אני רוצה להסיר את האנטנה מהראוטר, להלחים במקומה כבל של כמה מטרים לראוטר ולצידו השני את האנטנה כך שהאנטנה תהיה פיזית מחוץ לחדר הממד. האם הדבר פרקטי בכלל ? האם יהיה שיפור ? (בהנחה שהאנטנה תהיה מחוץ לממד). האם הכבל "שיאריך" את האנטנה צריך להיות קואקסיאלי ? יש דגשים מיוחדים לחיבורו ? כמה הוא צפוי לעלות ואיפה אפשר לקנות אותו ? (אין בעיה לקנות מחו"ל אם משתלם).

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. אני רוצה לבנות מגעל להבהוב LED (בשביל FANBUS) אני יודע שהרכיבים שנחוצים לזה הם LED,נגד (אחד או שניים ניראה לי),קבל וטרנזיסטור ניסיתי כל מיני דרכים אך לא הצלחתי למישהו יש את המעגל הנכון ?

• 9 תגובות
    • 5k צפיות
  22. היי, אני רוצה לחבר את הקתודה שלי ( http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/CCFL.HTML ) לבקר המאווררים ( http://zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=207 ). את הקתודה אני אחבר לאחד משני המפסקים הימניים ( שזה או כבוי, או 5V או 12V ). כפי שאתם רואים צריך לחתוך את הראש של החוטים של הקתודה ולהכניס כל חוט למפסק. תסתכלו בקישור ששמתי לקתודה ותראו של שנאי כזה, מה שאני לא בטוח זה אם לחבר את החוטים הלבנים שיוצאים מהקתודה ישירות לבקר, או להשאיר את הקתודה בתוך השנאי, ולחבר את החוטים שיוצאים מהבקר ( השחור והאדום ) לבקר. או שזה בכלל לא משנה. תודה מראש, יובל

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by IG,

הסיפור כזה: לקחתי 4 לדים UB, חיברתי בטור חוט צהוב, חוט שחור, ON, היבהוב מעומעם וחלש של הלדים והמעגל מת למה??????? למה 4 לדים, שמחוברים למתח שביוק מתאים להם לא החזיקו אפילו שתי שניות? אומנם לא חיברתי אותם עם נגד, אבל זה הייה רק כדי לבדוק אם חיברתי את הכל בכיוון הנכון, רק לראות שזה עובד... אחרי זה חיברתי בעזרת טרנספורמטור לד אחר למתח של 3V (הבנתי שהוא אמור לעבוד מצויין עם 3.5...), והוא גם נשרף? איפה הטעות שלי? תודה

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by talmAn,

קניתי עכשיו דרמל של וולף חחח שעתיים לפני שנגמר המבצע בהום סנטר בחיים לא נגעתי בדרמל אז כמה שאלות נוביות: קיבלתי את הדרמל עם מן צינור כזה אני חייב להשתמש בצינור או שאפשר לחבר את הדיסקיות ישר לדרמל עצמו? אני ניסיתי לשים איזשהי דיסקים על הדרמל וזה לא נכנסזאת אומרת זה נכנס אבל לא נתפס מישהו יכול להסביר לי איך שמים דיסקיות וכאלה? תודה עריכה: קיבלתי כמה דיסקיות ירוקות, חומות, ודיסקים אחת שחורה מה ההבדל בין הדיסקיות האלה? למה כל אחת מיועדת?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. שלום סתם חשבתי על זה ויתכן שכבר קיים זה שרוול שמתחבר מהחלון עם מאוורר 92 נגיד ומתחבר ישירות למעבד שגם על המעבד אם אתם חושבים צריך קירור. וחשבתי על משהו אחר גם כן, שני מאווררים נגיד 92 או 120 [בעצם כל גודל].. מבחוץ עם נטייה אחד לימין אחד לשמאל עם שרוול ישיר למעבד עם קירור על המעבד שישאב את האוויר אם יש צורך זה יוצא ככה בערך: / \ עם בליטה מין המארז יש לי ציור שהכנתי... תגידו לי מה אתם חושבים

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.