אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
^ באריהב אין, וגם לא ב4 חנויות האלקטרוניקה שהייתי בהן... help... אגב, הדגש הוא על "להזמין"... אני די תקוע בסוף העולם ואין לי אפשרות לנסוע למרכז כדי לקנות שני חיבורים... תודה.
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות לוח למאוורים כזה אז אולי מישהו יכול להגיד לי את החלקים ואיך הם מחוברים בכזה: scythe kama panel http://www.scythe-usa.com/product/acc/015/images/conpane4-300fancon2.jpg
-
- 3 תגובות
- 796 צפיות
-
-
או קי אני מקווה שזו לא שאלה דבילית יש לי ליד המחשב מאוורר קטן ומגניב שעושה צבעים וכו העניין הוא שאין לי כח להחליך לו כל שבועיים 2 בטריות AA האם יש סיכוי להפוף אותו ל USB???
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, לא מזמן היה פה בסטיקי הסבר איך לחבר ג'ויסטיק של ps למחשב הבעייה שבחיפוש שלי בפורום מצאתי עוד הסבר בעברית ושניהם כותבים דברים שנוגדים אחד את השני, http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=70953.0 http://www.fresh.co.il/vBulletin/printthread.php?t=19044 באיזה מהם לבחור? יש לי שלט של ps2 אם רטט שאני מעוניין להפעיל, גם את הקטע הזה לא הבנתי.. מתי שאני נותן חשמל לפינים x ו y אז הרטט מתחיל לפעול? :s05: אולי יש פה מישהו שהרכיב דבר כזה ויודע איך הג'ויסטיק מתפקד במחשב? תודה
-
- 0 תגובות
- 839 צפיות
-
-
היי לעוזרים לא בטוח שזה קשור לפורום פה, אם לא אז שהמנהל יעביר לפורום המתאים חיברתי את הדיוידי נייד שלי (מסך 7) לכרטיס מסך radeon 9550 בדיוידי יש לי חיבור RCA צהוב ובכרטיס מסך חיבור s-video השתמשתי בכבל שמצאתי אצלי s-video to rca יש מצב שזה המקורי שהגיע עם הכרטיס, לא בטוח אקיצר, רואים תמונה טובה, ציבעונית והכל, הבעיה שיש גלים אופקיים שרצים למעלה-למטה, גלים קטנים אבל מציקים קראתי באיזה מקום שזה בגלל הקידוד מ s-video ל rca רציתי לדעת אם יש דרך לשפר את זה, שלא יופיעו לי גלים... -בחיבור הדיוידי למקור וידאו אחר עם חיבור rca התמונה חלקה -הכבל שיש לי זה כבל פשוט בלי שום רכיב אלקטרוני בפנים -ניסיתי את המדריכים לבננית מתאם s-video to rca עם הקבל 470 pf לא עזר בכלל, להפך,…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
חברים שלום לכולם אני עושה פרויקט עם arduino יש לי תוכנה של צג לNokia 5110 אני רוצה שתוכנה תדפיס לי משתנה בערך של מ 1 עד 9 ואני לא מצליח לשיים את זה אשמח לקבל ממכם עזרה מצורף התכנה שלי איך אני גורם לזה להדפיס משתנה ? #define PIN_SCE 7 #define PIN_RESET 6 #define PIN_DC 5 #define PIN_SDIN 4 #define PIN_SCLK 3 #define LCD_C LOW #define LCD_D HIGH #define LCD_X 84 #define LCD_Y 48 static const byte ASCII[][5] = { {0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00} // 20 ,{0x00, 0x00, 0x5f, 0x00, 0x00} // 21 ! ,{0x00, 0x07, 0x00, 0x07, 0x00} // 22 " ,{0x14, 0x7f, 0x14, 0x7f, 0x14} // 23 # ,{0x24, 0x2a, 0x7f, 0x2a, 0x12} // 24 $ ,{0x23, 0x13, 0x08, 0x64, 0x62} // 25…
-
- 0 תגובות
- 913 צפיות
-
-
שלום! אני חדש פה ואני מעוניין לחבר 6 לדים 3 מקביל ל3 שפועלים על ידי נגד משתנה שישנה את הזרם ויתחבר למפסק ולמתח שיוצא מהספק כוח. חיפשתי בחונויות [ב-2] לדים כאלה, חנות אחת לא הכירה שיש דבר כזה והחנות השניה הציעה לי לד שמשנה צבע מאדום לכחול [רק שתי צבעים!!!] ב6 שקל ללד!!! מה לעזאזל@#!@?# אני חיפשתי לד שמשנה לפחות ל5 צבעים , ראיתי לדים כאלה פעם לא יודע איפה מישהו יכול לעזור לי?!@#?
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
היי יש לי מנוע DC ומצפן (LED435GT) ואני רוצה לרשום לו תוכנה שתגרום לגלגלים להסתובב 90 בעזרת המצפן כדי שיהיה ממש מדויק אפשר עזרה? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הנסיון שלי הוא לגשת לארדואינו דרך רשת חיצונית, לא wifi. נתחיל בזה שאני מחבר את הארדואינו (שמחובר לאיטרנט שילד) לראוטר שמחובר למודם, הכל פיקס הבעיה מתחילה בזה שאני מחבר את הארדואינו לראוטר שמחובר לראוטר הראשון. החיבורים הם ככה Modem>router1<router2<arduino Router1-tplink 192.168.1.1 192.168.1.15(Router2-levelone( as ap Arduino ip 192.168.1.185 במצב הזה אני לא מצליח לגשת לארדואינו, אשמח לעזרה
-
- 2 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם... יש לי כמה שאלות ... עלה לי רעיון מטורף בקשר ל פרוייקט שלי (רוסי) 8) אוקיי אז מי שראה תפרוייקט שלי בטח יודע שיש לי מקום מאוד חבוב בגג לשים משאו... אז ראיתי תתמונה הזאת בגוגל.. http://www.captainjakes.com/santacops/challenger02.jpg רציתי לדעת אם אפשר להשיג את מה שיש לו על ה HOOD ... אני אפילו לא יודע איך קוראים לזה... --- בקיצור רציתי לדעת איכן אפשר להשיג משו כזה להבריג לגג ולשים שם מאווררים חזקים..? --- סליחה על הטעויות אני מתלהב... ---EDIT--- הדבר הזה ניקרא HOOD SCOOP ניראה לי...
-
- 18 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שמעו שוטטתי קצת באינטרנט ונתקלתי במארז htpc מדהים שאני מאוד מעוניין לקנות אותו, הדגם שלו זה SST-LC-11, אני מצרף גם תמונה. הלכתי לגוגל אבל לא מצאתי שום תוצאה בישראל, יש לכם מושג איפה מוכרים אותו בישראל? וחוץ מזה מה דעתכם על המארז הזה? (דף מוצר שלו : www.silverstonetek.com/products-lc11.htm) (סקירה שלו : http://www.modthebox.com/review374_2.shtml ) [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 922 צפיות
-
-
שלום, זה לא כל כך קשור אבל יש פה מביני עיניין שאולי יוכלו לעזור.. יש לי מצלמה דיגיטאלית, והיא נפלנ לי על בטון ממטר וחצי בערך בידיוק על הקנה צילום (או איך שקוראים לזה) לא עם הפנים אלה עם הצד, כך שהקנה התעקם לצד... המצלמה מגיבה כאשר אני מנסה לעשות משהו, ומנסה לסכוא את הקנה אבל הוא מעוקם ולא יכול להכנס פנימה... האם אני יכול לנסות לתקן את זה אם אני אפתח את זה ? או שיש סיכוי שיש גם תקלה טכנית בגלל הנפילה ? העיקום הוא לא גדול.. סך הכל כל הקנה הוא בערך 5 ס"מ אבל אני לא מצליח להזיז אותו בחזרה מבחות וחשבתי שאם אני אפרק את כל המצלמה ואגיע ממש לחישוקים האלה של הקנה (הוא מורכב מ 2) אני אוכל להפריד אותם ולישר אותם ? מה אתם אומרים ?
-
- 1 תגובה
- 747 צפיות
-
-
אני מחפש מדבקות בסגנון הזה(משחקים,סמלים וכדומה...) איפה אני יכול למצוא כאלה??
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
דבר ראשון שלום לכולם ואני מקווה שתסלחו לי אם אני לא במקום הנכון. יש לי מספר שאלות שהם כנראה יהיו בשבילכם בדיחה וממש מצחיקות. בטור חובב אקווריומים מושבע (אם shibby יראה את זה אני מנחש שהוא מנחש מי אני) אני רוצה לבצע "מוד" לא למחשב אלא דווקא לאקווריום אני מעונין לחבר לו מספר לדים ומאווררים ואולי גם את הנורה הזו (אני חושב קטודה קוראים לזה) שמפיצה אור אולטרה סגול (זה שגורם ללבן לזרוח) מה שמכונה בלאק לייט גם. עכשיו ממה שאני יודע וראיתי בגלריות בשבילכם זה ממש בדיחה וקל אבל את הידע שיש לכם לי אין מה לעשות המחשב שלי הוא סטנדרתי ומעבר ללהוציא את המאוורר אם צריך לשמן אותו ולחבר הארד דיסק חדש אני לא ממש מתמצא. השאלות שלי הם: אני צריך ספק כוח שיש לו מתג הפעלה שאפשר לחבר לו גם לדים ג…
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מה קורה אנשים? אז ככה, בגלל שכולם כאן עשו מחשבים מדהימים אז החלטתי להצטרף אבל לא יצא לי ככ יפה. הוא גם עוד לא גמור אני גם לא בטוח שאני רוצה להשקיע עוד כסף. אקיצר חתכתי את הדלת הקדמית (בהתחלה הייתה צורה הרבה יותר יפה אבל מתברר שפלדה זה חומר מאוד קשיח.... אפילו עם ג'קסון ) קניתי פרספקס חתכתי והדבקתי עם סיליקון. קניתי מאוורר של Tt עם אור כחול וניסיתי לסדר את החוטים הכי טוב שיכולתי... (הצעות מישהו?? בלי לקנות שרוולים) . צבעתי עם ספריי את שתי הדלתות את הפרונט ואת הגג. סך הכל מחשב די צנוע, לא כמו המפלצות שאתם מראים פה, אבל לא נורא. אגב נפתרו לי הבעייות של המסך הכחול שבא בצורה רנדומלית - חברה אם המסך הכחול (BSOD) מופיע לכם הצורה מאוד רנדומלית ומעצבנת וקניתם ממישהו שאת…
-
- 39 תגובות
- 4k צפיות
-
-
האמת קצת התלבטתי לאיזה פורום מתאים השאלה, ומקוה שזה יתאים לפה. הרבה פעמים יש בעיה שהספק כח לא מספיק חזק כדי לספק כח לכל הרכיבים במחשב. ורציתי לדעת איך אני יכול לדעת למשל כמה וואט ההארד-דיסק לוקח או כל רכיב אחר? לפעמים במפרט של החומרה רואים כמה Volt יש לו. אבל איך אני יודע כמה וואט זה. במעבדים למשל הם כותבים במפורש גם כמה וואט, למשל 65W וכד'. אבל ברוב הדברים לא ראיתי התייחסות לוואט. ואשמח להכיר את הנושא הזה. תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי בעיה שהכבל של ה40P לא מגיע לחיבור שלו בלוח אם . הספק זה משהו ישן של 400W לא מצליח להבין מה החברה. (אולי סנשיין יש מצב? :s05:) לא קריטי. בתכלס השאלה הולכת ככה. בספקים החדשים האורך של הכבלים יותר ארוך או שזה לא משתנה?. ואם לא אז איך אני מאריך את הכבלים? נראה לי הרבה עבודה. אני ישמח אם תעזרו לי.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הרכבתי את הצג lcd שלי עכשיו... חיברתי לחשמל ולפרלל והוא כן מציג לי 2 שורות שחורות... מה שאומר שהוא תקין ומחובר טוב... אבל שאני מפעיל lcd smartie לא קורה כלום... עכשיו אמרו לי שזה כנראה בגלל שהפראלל שלי לא על epp אבל אין לי מושג איך לשנות לזה... והפראלל שלי הוא כרטיס הרחבה Pci ולא על הלוח... איך אני גורם למסך לעבוד?
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מאווררים עם יציאה של 4 פינים (מולקס) והריואובאס בא עם כניסות של 3 פינים. איך אני מתאם ביניהם?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני רוצה להתחיל מוד חדש שבשבילו אני צריך מטר וחצי רבועים של יריעת אלומיניום בעובי מ"מ. מישהו מכיר מקומות שמהם אני יכול לקנות יריעות אלומיניום לפי מידה (1.2X0.85 ו0.9X0.5 ליתר דיוק) ומה אמורים להיות בערך המחירים? ועוד שאלה אם כבר פתחתי ת'רד.. בונדו משמש רק כחומר עיצוב ומילוי חורים או שאני יכול גם להשתמש בו בתור "דבק" לחיבור מתכות (כמובן שלא ברמה של ריתוך או הברגה, אבל חיבור פשוט שלא יופעל עליו לחץ כמעט בכלל)
-
- 2 תגובות
- 908 צפיות
-
-
-
קניתי ערכת diy מהאיביי של שנאי משתנה מac לdc, ורק אחרי זה קלטתי שהיא מספקת רק 0.166 אמפר, איזה רכיבים אני אצטרך להחליף כדי להפיק יותר אמפרים (אשמח ללפחות 1.5)? או שאולי עדיף לוותר ולהלתחיל מ0, לקנות דברים אחרים? הערכה https://www.ebay.com/p/Lm317-EU-220v-DIY-Voltage-Power-Supply-Board-Learning-Kit-With-Case-Adjustable/2137073772?iid=282292200167&rt=nc הרכיבים: 1 * Acrylic Case 1 * PCB 1 * Power Transformer 1 * Pack of screws 10 * Resistors 2 * Inductances 3 * Diodes 2 * Clips 1 * Heat Sink 1 * Potentiometer 1 * Buzzer 1 * Cable (15cm) 1 * 15DN8WY 1 * IC Socket 1 * Digital tube 1 * Adjustable resistan…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי שתי מאוררים שרציתי לחבר למחשב מהספק יוצא חוט בצבע צהוב שחור של 12 V ובסופו יש חיבור אחד של פין 3 במאורר יש גם פין 3 וזה מתחבר ועובד הבעיה היא שאני רוצה לחבר שתי מאורריםםם לפיין הזה אם אני יחתוך את שתי החיבורים ויחבר אותםפ ביחד צבע בצבע ואחבר להם רק חיבור של פין 3 אחד כאילו שמחיבור פין 3 אחד אני יחבר שתי מאוררים אמור להיות עם זה בעיה לספק? זה יעשה בעיות משהו ? יש לי ספק 400 W מה אומרים ?
-
- 1 תגובה
- 889 צפיות
-
-
שלום במשך הרבה זמן רציתי לדעת איך נראה הגל של מגוון מקורות מתח שיש לי. למי יש גל נקי ויציב, ולמי גל מלא הפרעות. התחלתי היום ועשיתי מדידות עבור 3 מקורות מתח: 1) Rechargable Power Bank 2) ספק מקורי של Apple (שקיבלתי מחבר.. אין לי שום מוצר של אפל בבית) 3) ספק חיקוי של אפל, מ-buy in coins, שעלה לי 1$ להלן התוצאות: הראשון: ה-Rechargable Power Bank http://www.fasttech.com/product/1380101 זה Power Bank שעלה לי 6$, כפי שניתן לראות בלינק. בגדול זה נראה טוב, ה-Peak to Peak פה הוא בערך 0.4v. בתמונה הבאה אני עושה Zoom In מבחינת הזמן, וניתן לראות שעדיין נראה טוב: אבל מה שבאמת מעניין מתגלה דווקא כשעושים Zoom Out בזמן. הגל הוא בעצם מסורי, כל 250ms: השני: ספק מקו…
-
- 23 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש לקנות שלט שמאפשר להדליק את המחשב מרחוק.. אם מישהוא מכיר\ שמע \ יודע משהוא אני ישמח לשמוע.. עדיף שהשלט יעבוד על FM מפני שהוא צריך לעבור קומה(פתוחה) ולדעתי אינפרה אדום פשוט לא יקלוט... תודה רבה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 817 צפיות
-