אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
הבקר של הסאונד התקלקל לא שומעים טוב ויש רעשים ואני רוצה להחליף את הבקר של הסאונד במערכת של קרייטיב אבל אני לא יודע מאיפה להשיג את החלק הזה ואם אי אפשר להשיג את החלק אז אולי אפשר לתקן את זה עדיף להחליף לבקר סאונד חדש התמונות של המערכת קרייטיב 2.1 [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
גלשתי באינטרנט , פתאום המחשב נתקע , העכבר נתקע ו.. קיצר עשיתי רסטרט , ואז המחשב לא נדלק לי , הוא עשה ציפצופים מוזרים , וזהו..חיכיתי בערך 20 דקות , ואז ניסיתי להדליק והוא עבד , נדלק והכל היה בסדר , אבל בזמן ה-20 דקות האלה אני חשבתי מה יכולה להיות הבעיה לזה , והבחנתי שהמאורר מאחורה , של הספק בכלל לא זז , וחשבתי שכנראה בגלל זה הוא נכבה לי . זה מסוכן שהמאוורר של הספק לא עובד? צריך לקנות חדש? לתקן אותו בעצמי?
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני בתכנון לבנות איזה HTPC מעץ, זה קצת יתעכב אבל בעיקרון אני יעשה לו קצת מודינג איכותי! אז ככה: 1) אני רוצה לשים לד בתוך הCD-ROM אבל שיעבוד רק כשהCD-ROM פתוח אז חשבתי לקחת כפתור שבמצב הרגיל הוא סוגר מעגל ואז כשלוחצים עליו הוא פותח את המעגל. ואז הלחץן יהיה במקום בתוך הCD-ROM שכאשר הוא סגור הכפתור ילחץ ולא יהיה אור וכשהוא יפתח יסגר המעגל כי הכפתור לא יהיה לחוץ ויהי אור! השאלה היא אם יש לחצן כזה...? 2)יש לי הרבה מאווררים שעובדים על 12 וולט ו-0.18-0.14 אמפר עכשיו אני רוצה לקנות פוטנציומטר בשביל לשלוט עליהם...אני חישבתי שצריך נגד של 65 אום או 75 אום תלוי אם המאוורר הוא 0.18 אמפר או 0.16 אמפר...עכשיו השאלה היא אם החישוב שלי נכון... 3)ראיתי במדריכים שיש משהו שנקרא קבל והוא אוגר …
-
- 9 תגובות
- 980 צפיות
-
-
של לי את המארז ENERMAX CHAKRA ECA3052 MID TOWER CASE +25cm אז השאלה שלי היא כזאת: האם אני יכול לחבר את המאוורר הגדול לפאנל ולשלוט בו ואיזה חיבורים יש לו? ואם הפאנל אני יכול גם לכבות את המאוורר? הפאנל שאני רוצה הוא: http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=rhk-sa ואיזה עוד איפורמציה הוא מביא לי ?
-
- 9 תגובות
- 960 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מין מחיצה כדי לשפר קצת את הסירקולציה, מה אפשר לשים ? בהתחלה חשבתי על קרטון אבל אני מפחד ששהו יידלק שם... אם אפשר תנו חומרים שאפשר להשיג ושהם לא יקרים מידי, תודע.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המכשיר ניתקע ואז הבעלים שלו הוציא את הבטריה ומאז הוא לא עובד... פתחתי את המכשיר ובדקתי איפה אפשר לסגור מעגל והגעתי למשהו שניראה כמו פיוז או משהו כזה ואחריו לא עובר חשמל ולפניו כן... יש מצב שהרכיב הזה הוא הבעיתי? אני יעלה תמונות של הכלים שבדקתי איתם ושל המכשיר ושל הרכיב הדפוק אולי מחר...
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה יש לי את הלוח הבא http://img409.imageshack.us/my.php?image=ts808ce8dj1.jpg] דבר ראשון יש לי סוללת 9 וולט עם מתאם שיוצא ממנו 2 חוטים אחד אדום אחד שחור איפה בדיוק אני מחבר אותם? דבר שני איפה שיש קבלים אלקטרוליטים איפה שיש את ה + שם שמים את הרגל הארוכה יותר או להפך? תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום... קניתי מכונית על שלט וכמה חוטים יצאו מהמעגל החשמלי מרוב שניסיתי להלחים ולא הצלחתי הרסתי את החיבור שאליו מתחברים החוטים... האם יש מישהו שמבין מה לעשות ויכול לעזור לי? אם כן אני יעלה תמונה של הלוח... אולי אפשרי לעשות מעקפים? אני יודע שזה לא הפורום המתאים אבל זה המקום היחיד שאני מכיר שיש אנשים רציניים... תודה מקווה שתוכלו לעזור לי...
-
- 9 תגובות
- 943 צפיות
-
-
האם מתיי שאני יצבע עם ספריי תמאורר זה יוכל לגרום להורדת RPM? האם זה יאט או יפגע במאורר תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 910 צפיות
-
-
לא יודע אם זה קשור כל כך... ( אתם מוזמנים להעיר\ למחוק אם לא.. אבל חשבתי שזה יעניין.. זה פרוייקט הגמר שלי ושל חברי, מן גרסא שלנו לשולחן Microsoft Surface, בבלוג ייתוארו כל שלבי העבודה מההתחלה ועד הסוף... www.touchproject.net Enjoy! רועי
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי DVD APEX 811 והלפני כמה חודשים הסאונד שלו התחרפן. הוא ניהיה מאוד חלש וכדי שימשעו משהו צריך להגביר את הטלויזיה להכי חזק וגם אז לא שומעים כל כך חזק. דבר שני כאשר יש צליל חזק אז שומעים קרטועים. השאלה שלי האם אפשר לתקן אותו (באופן עצמאי) לפני שאני קונה חדש?
-
- 9 תגובות
- 849 צפיות
-
-
לילה טוב לכולם..! יש לי מסך crt סתם במחסן והוא במצב מצויין ובמקום שהוא יהיה סתם במחסן רציתי אולי לעשות לו חיבור זה RCA (אדום,לבן,צהוב) לחבר לו ממיר או dvd או למשהו אחר יש מצב אני יכול לעשות לו חיבור זה RCA ..? תודה לעוזרים..! NiMrOdS
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בניתי את המעגל שדובר עליו רבות בפורום בזמן האחרון. והשתמשתי עד היום בUICE, ועכשיו נגמרה לי תקופת הנסיון, ולא הבנתי איך משתמשים בWINLIRC (והיא נראית לי גם די עלובה) מישהו מכיר עוד תוכנה שאפשר להשתמש בה? חשוב לי שתהיה לה אופציה להעביר את המסך למצב stand by תודה
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
גיליתי קבל שרוף באל פסק שלי. (הוא הפסיק לעבוד והיה ריח שרוף) הקבל הוא 2200µF 25V. החלפתי אותו לפי המלצה של אלקטרונאי ממקום העבודה שלי בקבל 2200µF 50V. האל פסק עובד מצויין (למראית עין בכל מקרה). השאלות שלי: מה גורם לקבל להישרף? האם יש עוד משהו שיש לבדוק? האם נכון היה להחליף אותו ב-50V במקום 25V (יש לי גם 25V שאני יכול לשים במקום)?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לפי מדריכים הבנתי שאפשר לחבר רק 4 לדים לחיבור מולקס כי כל לד צורך 3V והמולקס הוא 12 (3*4=12) אבל זה לא הגיוני. הרי למולקס אחד אפשר לחבר מלא מאווררים, ומאווררר אחד לוקח 12V. אז אי אפשר לחבר יותר מ 4 לדים ?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם לפלאפונים ישנים יש מסכי LCD והאם אני יכול להשתמש בו לתצוגה במחשב? תודה לכל העוזרים!
-
- 9 תגובות
- 858 צפיות
-
-
קודם כל אני רוצה לבצע רכישת חלקים דרך אריהב ראיתי את המחירים של הלדים הם לפי הדולר ויצא לי ש10 לדים 5 מ"מ בכמעט שבע שקל אחלה מחיר לעומת מה שאני קונה(שש שקל לכל לד 5מ"מ הכוונה היא ללד סופר) אבל הבעיה היא שרציתי גם לקנות את הרכיב של המקלט IR שמופיע במדריך זה עם השתי רגליים אבל שוטטתי באתר שם ולא מצאתי הרבה דברים כמו נגדים דיודות וכו' משהוא יודע איך אני מגיע לשאר הרכיבים שלא כתובים בסרגל כלים העליון של האתר כי אני רוצה לדעת גם את המחיר שלהם נ.ב. מה אתם אומרים על המסך הזה תצוגה 2X16 LCD, תאורה אחורית (באתר הוא מופיע שמאלי הכי עליון במחיר של 51 ש"ח ) הוא יכול להתחבר לי כמו במדריך שבאתר לחיבור מסכי LCD ? תודה רבה רבה מראש לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי דימר, כשחזרתי הביתה נזכרתי שהמקום שבו רציתי לשים את הדימר יש גם שקע וגם מתג כיבוי של האור באותו מקום, זה משולב כזה. יש למישהו רעיון מה לעשות? אני חייב ת'שקע... המחשב מחובר אליו, ואין שקעים קרובים.
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לאחותי יש מחשב כבר 3 שנים לפחות עכשיו היא אחרי פורמט לקחנו את המחשב לבדיקה אצל חבר טוב שלנו שהוא חבר של אבא שלי הוא טוען שזה רק מגעים אני לפי דעתי זה ספק שמפעיל את המחשב כול שעה שעיים חצי שעה זה לא יכול להיות וירוס אז לדעתכם להחליף ספק? כמה עולה כיום ספק סטנדרטי? ישמח אם תוכלו להגיב ולייעץ לי בבקשה מה לעשות בכבוד רב eliran23
-
- 9 תגובות
- 927 צפיות
-
-
ראיתי ברשת ( אתר נענע ) איזה מדריך נחמד אז קבלו אותו (דרוג מ1-10 = 5 נחמד לא רציני) http://www.metacafe.com/watch/1351961/illuminated_keyboard_hack/
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי שאלה אם אני רוצה לעצב מארז למחשב אבל אני לבינתיים רק רוצה לעשות אותו יפה אני לא רוצה שהחלקים בפנים יפעלו באמת אני מתכוון בסוף לשים חלקים לא כרגע ואני עושה את כל החיבורים של המאווררים והלדים וכל הבלאגן על חיבורים של ספק אז איך אני גורם לספק לפעול בלי מחשב שמחובר אליו כי לפי הניסיון שלי שהספק לא מחובר לוח אם שעבר בדיקה של הביוס שהכל תקין אז הוא פשוט מתכבה אחרי שתיי שניות...
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בניתי את המעגל (מי שצריך קישורhttp://www.danielandrade.net/2005/12/06/howto-blinking-leds/) עכשיו אחרי שסיימתי לבנות הלחמתי הכל חיברתי למחשב במצב הראשון של המפסק זה פעל קבוע אחרי שהעברתי למצב השני ושמתי מוזיקה זה פעם אבל בערך פי 5 פחות חזק זה היה ממש ממש חלש בקושי ראו אור מה אני יכול לעשות? לפי ההשערה שלי זה הTIP31 לוקח את רוב המתח כי שמפעילים את המפסק זה כאילו מקצר רק אותו אז רוב הסיכויים שזה הוא אם יש לכם רעיונות בבקשה תשימו אותם כאן כי בא לי כבר לסיים את זה
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קיבלתי מסך מראה של אוטו מתנה, השאלה שלי היא כזו אם אפשר לחבר אותו למחשב, ויש לי גם תשובה - כן אפשר... עכשיו ברצינות, אני לא מצליח להדליק את המסך עם חיבור של + ו -, בחיבורים של המסך יש עוד חוט ירוק שכנראה נותן פקודה למסך להדלק, באוטו הצלחתי להדליק את המסך אבל בבית אני לא מצליח, מישהו יודע אולי כמה זרם צריך לתת לחוט הירוק? ועוד שאלה, אם יש לי יציאה של TV בכרטיס מסך אני יכול לחבר את המסך לחיבור הזה? או שצריך גם כן חיבור פרללי?
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לבנות מודינג למחשב (שעדיין לא קניתי, אז הכל עדיין בתיאוריה........) עם מארז ANTEC 900. עכשיו אני רוצה להוסיף לו תאורה שמורכבת מלדים+קטודות שאפשר לשלוט עליה בעזרת תוכנה מהמחשב, חשבתי על להוציא סיגנל דרך הפרללל פורט. מצאתי רק מדריך אחד שהסביר איך לחבר 8 לדים לפרלל אבל אני רוצה יותר משמונה לדים... אני רוצה מערכים של צבעים (כך שאני יכול לשנות את הצבע של התאורה) או להאיר חלקים של המחשב... יש דרך לעשות את זה? חשבתי על RELAYים אבל אני לא יודע איך זה יעבוד... מה אתם אומרים? ואם מישהו יוכל גם לצייר לי סכימה (אני יודע שזה פשוט מאוד, אבל אני צריך להראות לאבא שלי...) זה יהיה נפלא.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-