עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום. מאיפה אני יכול לקחת מתח (שהוא לא 220V), מהמחשב, כשהוא מכובה? אני רוצה לתחת מתח ללד כך שכפתור הדלקת המחשב תמיד יהיה מואר מבפנים. מאיפה אני לוקח מתח גם כשהמחשב מכובה? :s05: אין לי בעיה גם להיכנס לספק עצמו ולהתעלק שם, רק תגידו איפה? איפה אני יכול לקחת מתח כשהמחשב מכובה? מחכה לתגובות ורעיונות. :jump:

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. זמן לפרוייקט חדש : רובוט נשלט באמצעות מחשב. בעקרון זה יהיה פלטפורמה כלשהיא שעל גביה תהיה מצלמה והכל כמובן יהיה אלחוטי ונשלט ממחשב שישמש כשרת ובהמשך תתוסף אפשרות לשליטה מרחוק דרך הWEB. סקיצה:

• 17 תגובות
    • 4.2k צפיות
  3. הי, אתמול בלילה חזרתי דרך רחוב החשמונאים 51 בת"א, בדרכי נתקלתי בחנות שבחלון הראווה שלה היו מוצגים שני מארזים שנראה כאילו עברו מודינג רציני ביותר (יכול להיות שהם סתם היו מגניבים- לא היה לי זמן לבחון אותם יותר מידי). מישהו מכיר / שמע על המקום?

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by roilevi,

כשאני בונה מעגל משולב כזה לזרמים של 10 A על 220 V AC האם יש צורך לחבר את ה TRIAC לאיזה סופג חום HEATSINC ??? אם כן , אז מאיזה חומר , איפה קונים ..... מה היתרונות והחסרונות של שימוש במעגל כזה לעומת ממסר RELAY לזרמים גבוהים , מלבד המחיר ??? תודה מראש לכל העונים....

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by psychuil,

תיארתי לעצמי שתאהבו את זה: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1221027

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by madix,

היי חבר'ה אני רוצה לבנות מערכת כמו שיש במשחקי שעשועונים, כלומר כאלו שיש בהם 3 כפתורים כאשר הראשון שלוחץ על כפתור אז שומעים קול, ונדלק אור ליד הכפתור, ואם לוחצים על כפתור אחר שניה אחרי זה אז שומעים קול, אבל לא נדלק האור של הכפתור (נשמע קצת מסובך שמנסים להסביר, אבל אני מאמין שכולם כאן יודעים על מה אני מדבר). יש למישהו רעיונות של איך לבנות מערכת כזאת? (אני לא רוצה שיהיו בה בקרים בתוכנה, אלה רק רכיבים אלקטרוניים בסיסיים)

• 5 תגובות
    • 985 צפיות
  7. Started by Jules Winnfield,

ערב טוב, יש לי ספק HEC 400W TRT והמאוורר הקטן שלו נורא מרעיש מה שאני רוצה לעשות זה להפוך אותו כמו לספק זה: כלומר, שיהייה כבר מאוורר 120 מ"מ למטה (כבר מוכן להתקנה) ולנתק את המאוורר 80 המרעיש ולעשות חורים מאחורה. כמה בעיות שיכולות לצוץ: כשאנתק את מאוורר ה80 האם הספק יקבל "התראה" ולא ידלק? והאם הקירור של מאוורר 120 מלמטה יספיק ויעשה את העבודה בצורה טובה. זה שהוא לא בנוי כמו ספק יעודי למאוורר 120 מלמטה לא יפגע בזרימת האוויר מתוך הספק? מה אתם אומרים?

• 8 תגובות
    • 947 צפיות
  8. היי, אני רוצה לחבר את הקתודה שלי ( http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/CCFL.HTML ) לבקר המאווררים ( http://zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=207 ). את הקתודה אני אחבר לאחד משני המפסקים הימניים ( שזה או כבוי, או 5V או 12V ). כפי שאתם רואים צריך לחתוך את הראש של החוטים של הקתודה ולהכניס כל חוט למפסק. תסתכלו בקישור ששמתי לקתודה ותראו של שנאי כזה, מה שאני לא בטוח זה אם לחבר את החוטים הלבנים שיוצאים מהקתודה ישירות לבקר, או להשאיר את הקתודה בתוך השנאי, ולחבר את החוטים שיוצאים מהבקר ( השחור והאדום ) לבקר. או שזה בכלל לא משנה. תודה מראש, יובל

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. שלום חברי הפורום. ראשית- ברצוני לומר שלום לכל חברי הפורום, אני המנהל החדש של הפורום הזה ומקווה להיענות לכל בקשותיכם ותלונותיכם, תמיד אהיה זמין לרשותכם במערכת ההודעות הפרטיות של הפורום. לאחרונה שמתי לב שיש למשתמשי הפורום בעיות בהעלאת תמונות, וביצירת יומן פרויקט יעיל על הפרויקטים שלהם. כמו כן, המדריך נכתב ל"חדשים" בינינו, שלא יודעים כ"כ מה צריך לעשות כאן. הנה לכם מדריך קצר שכתבתי במיוחד בשבילכם: 1. בכל עדכון, עדכנו את כותרת הפוסט שתהיה מורכבת משלושה חלקים: שם הפרויקט- בד"כ נשאר קבוע, אלא אם כן החלטם לשנות את שמו של הפרויקט שלכם במהלך העבודה. תאריך עדכון נוכחי- התאריך בו אתם מבצעים את העדכון. העמוד בו מתבצע העדכון- בכדי לתת גם ל"עצלנים" שבינינו הזדמנות לצפות ולהתעדכן בהתקדמ…

• 3 תגובות
    • 15.3k צפיות
  10. Started by Asaf.Y,

אהלן, הרבה זמן שלא כתבתי פה , הייתי פה לפני הגיוס שלי (שנתיים+) ופירסמתי דיי הרבה מודים שלי.. עכשיו אני עוסק במודים קצת אחרים אז לאחר שנמאס לי מהסרווין וגה , קניתי שני סאבים של קיקר C12 , ומונובלוק של JBL. הסטאפ לפני השדרוג.. הסטאפ עם הקיקר (בתיבה של הCV זמנית) המונובלוק עדכון... הלכתי לנגר לעשות 2 חורים מדוייקים לסאבים איך אומרים.. פיקס ! אבל עוד לא מקובע, רק לדווא שהכל יושב כמו שצריך מפצל מתח + מסמן חיבורים לטרמינלים.. אוטם את התיבה עם סיליקון RTV לאטימות מירבית טרמינלים מורכבים עם המון סיליקון ודלק חם... חיבור חוטים מהטרמינלים לסאבים.. מתחיל בהעברה וקיבוע בתיבה החדשה... יושב פיקס!!! עם הסאב הישן שעומד למכירה (הצעות לפרטי) …

• 39 תגובות
    • 9.3k צפיות
  11. טוב במקרה שלי זה יותר שיתחבר לפורט גימקיוב בWII בכל מקרה אם מישהו מאזור השרון מעונין לנסות דבר כזה אני מוכן להקריב גימפאד 360 חוטי תקין לחלוטין ועוד גימפאד גימקיוב חצי מקולקל לנסות את זה איך שהגימפאד של ה360 בנוי אפילו אולי לא צריך לפתוח אותו כי יש לו חיבור USB מתנתק

• 2 תגובות
    • 784 צפיות
  12. Started by ariel-ro,

החיבורי USB הקידמיים שלי שבורים מבפנים ולכן אי אפשר להשתמש בהם. איך אני מחליף את החיבורים האלה?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by yitzy,

היי אני רוצה לחבר את הכרטיס מסך שלא יהיה מחובר ישירות ללוח אם אלא ישב בצד לשם כך אני צריך קבל שיחבר בין הלוח אם לכרטיס מסך...מישהו מכיר כזה קבל? תודה יצחק

• 3 תגובות
    • 924 צפיות
  14. Started by moshe_S_m,

שלום כולם, אני רוצה להשתמש בספק המחשב שלי בטור ספק לניסויים שלי. כאשר מחברים אותו לחשמל (ללא לוח M) הוא לא מוציא מתח, אם הבנתי את העניון נכון יש לו יציאת איפשור שככל הנראה הוא מקבל אותו דרך הצמה הגדולה שמתחברת ללוח ה-M אשמח אם משהו יוכל לעזור לי ולהאמור לי איך להפעיל אותה תודה מראש משה

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. ראיתי כבר בכמה מודים שהדביקו מין שפיץ כזה באמצע של המאורר. נראה לי אחד היפים, אין לי מושג אם הוא גם תורם במשהו (מעבר לזה שמפחיד אותי שהוא יפגע בפיזור משקל ויפריע לפעולה של המאורר). בכל אופן, למאורר 120ממ אם מישהו מכיר משהו כזה... תודה (:

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. יש לי נגישות (וידע לעבוד עליהם) למכונות האלו ורציתי לקבל אולי רעיונות לדברים שאני יכול לעשות איתם.... קירור מים לא נמצא בין האפשרויות... אז קדימה תנו הצעות! תודה רבה לכולם!! :xyxthumbs:

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by AdarShalev,

היי. קוראים לי אדר ואני כתבת של ynet. אני מנסה לחפש חובב מודינג או שניים שיהיו מוכנים להתראיין טלפונית בקצרה בנושא. אפשר להשיג אותי ב-shalev.adar!@gmail.com. תודה!

• 4 תגובות
    • 859 צפיות
  18. שלום רב, אני מתכוון להתחיל לעשות מודינג ובהתחלה אני מתכוון לצבוע את המארז שברשותי... אז הנה אני שולח לכם הודעה ורוצה לשאול אותכם איזה צבעים הכי מתאימים למארז הבא: אז מה דעתכם? איזה צבעים הכי מתאימים לכל חלק של המארז? נ.ב. בכוונה צימלתי בשחור לבן כדי שלא תדעו באיזה צבעים הוא צבוע כדי שתאמרו לפי דעתכם איזה צבעים הכי מתאימים לו... >..<"

• 1 תגובה
    • 732 צפיות
  19. היום קניתי תמארז הזה מ-ksp איך הוא קניתי אותו ב-390 שח רציתי לדעת איך הוא מקרר ואיך הוא בכללי?!!?! והעם הוא מארז טוב!?

• 2 תגובות
    • 917 צפיות
  20. Started by eladh16,

שלום יש לי לד ואני מעונין לחבר אותו לשנאי. המטרה היא מנורת לילה הלד צורך: 3.2V MIN, 3.4V MAX 20mA השנאי: 9V 300mA 2.7VA זה מה שרשום על השנאי. האם אני יכול להכניס נגד תואם שיספוג 5.2V? כלומר המתח ללד יהיה 3.2V. האם אני יכול לעשות את זה? לא יקרה שום דבר ללד? ועוד משהו, מה מציין ה 300mA שרשום על השנאי?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום, אני רוצה כמה המלצות למאווררים עם לדים, אני רוצה מאוורר בכל הצבעים, אני צריך 2 חזקים שיכניסו למארז ואחד שיוציא, לא חייב להיות כל כך חזק. תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. היי, לעיתים קרובות אני מעוניין ללמוד על רכיבים ותופעות באלקטרוניקה (למשל מהתקופה האחרונה, relay, crosstalk, analog & digital grounds), ואני לא מרוצה מהמידע שויקיפדיה מספקת מאחר והם מתארים באופן מתמצת מידי לטעמי את הנושא מבלי לרדת לעומק הבעיה ולהציע דרכים שונות לפתרון. אשמח לקבל מכם אתרים (באנגלית) שניתן למצוא בהם מאמרים מקצועיים על נושאים שונים באלקטרוניקה. תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  23. מה אתם חושבים ?

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by moshe_S_m,

שלום לכולם. קניתי דיודת RGB (כאלו שנראות כמו דיודות רגילות) רציתי לדעת האם משהו יודע את הנתונים שלהם זרם/מתח ומהו הזרם המקסימלי שאפשר לתת להם אשר אינו בזרם ישר (גל ריבועי לדוגמה - לא שווה ערך), בנוסף יש מעל מומלץ לחיבור למחשב אשר יכול לשלוט על שלושת הצבעים? ללא PIC או כל דבר דומה פשוט חיבור רגיל עם תוכנה?

• 4 תגובות
    • 897 צפיות
  25. Started by yossik17,

שלום מצאתי לפניי כחודש מחשב נייד ישן הוא לא עבד ולכן זרקתי ונשאר הוסללה. הסוללה בנויה מ6 סוללות D שכל סוללה היא 1.8 וולט ומתח של 5200 מיליאמפר אבל השאלה עם כל סוללה זה 5200 מיליאמפר או שכל סוללה לפי חישוב זה 866.66 מילי אמפר? אוקיי עכשיו שתי שאלות. יש לי מכונית על שלט שהסוללה המקורית זה 4.6V ו600MAH עכשיו אם אני יחבר 3 סוללות של המחשב נייד אז זה ישרוף את זה לא?יעני 5.4V ו5200 מילי אמפר ישרוף את זה כי זה חזק מידי. אבל אני רציתי גם לחבר את הסוללה למערכת רמקולים הניידת שלי אבל שלא ישרוף אלא פשוט שישאר להרבה זמן..

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים