אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
כשאני בונה מעגל משולב כזה לזרמים של 10 A על 220 V AC האם יש צורך לחבר את ה TRIAC לאיזה סופג חום HEATSINC ??? אם כן , אז מאיזה חומר , איפה קונים ..... מה היתרונות והחסרונות של שימוש במעגל כזה לעומת ממסר RELAY לזרמים גבוהים , מלבד המחיר ??? תודה מראש לכל העונים....
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
החיבורי USB הקידמיים שלי שבורים מבפנים ולכן אי אפשר להשתמש בהם. איך אני מחליף את החיבורים האלה?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
רציתי לדעת האם אי פעם מישהו ניסה פה לבנות מחשב שלם בלי מארז ושהוא יפעל כמו שצריך כי חשבתי שבעצם אולי לא חייבים את המארז הרי כול מה שהמארז עושה זה מחזיק את הכול בצורה מסודרת בתוך המחשב. אבל אם אני רוצה אני לא צריך את המארז אני יכול להוציא את הכול ולחבר את הכול מחוץ למארז ואז אם אני שם את כול החלקים בצורה חכמה ומסודרת החלקים לא יתחממו בכלל כי הם יהיו בחוץ (אני ישים אותום במקום מאוורר בבית נגיד באזור חלון או משהו) וככה אני לא יצטרך איוורור בכלל. אז רציתי לדעת אם מישהו מכם אי פעם עשה את זה או חשב אם זה אפשרי, ולדעת האם אתם חושבים שזה יכול לפעול ואם לא אז למה לא?
-
- 17 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
הי, אתמול בלילה חזרתי דרך רחוב החשמונאים 51 בת"א, בדרכי נתקלתי בחנות שבחלון הראווה שלה היו מוצגים שני מארזים שנראה כאילו עברו מודינג רציני ביותר (יכול להיות שהם סתם היו מגניבים- לא היה לי זמן לבחון אותם יותר מידי). מישהו מכיר / שמע על המקום?
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
חזרתי ובגדול בפרוייקט הזה , שהוא שלב שני (אחרי המוד הראשון והתלבטות רבה אם לעשות או לא ) בשפצור המארז. יהיה לי מאוד קשה לשפר כבר את המצב הקיים , אבל לא מזמן התבשלו הרבה רעיונות שויתרתי עלייהם ועכשיו הם חוזרים ומציקים ומתבקשים להתבצע. לכן , לא יכלתי נגד הסטיה (לעשות מודינג) והחלטתי למצות עד תום את המארז הזה , ואת האפשרויות שיש לי. אז מה יהיה לנו כאן? צבע לחוץ המארז (אחורה) צבע לפנים המארז פנאל עם הרבה הרבה בונדו סליבינג חדש לספק (ככל הניראה) לוגו מואר של OCZ לספק (בסימן שאלה עדיין מטלבט לגבי העיצוב) החלפת מאוררים + גרילים שאני יכין קדיחת חורים במארז- הוספת מאוררים החלפת הרשת הקיימת (עיגולים) לרשת משושים (ככל כניראה אעבור טלאות עד שהיא תגיע אליי) החלפת המאורר…
-
- 107 תגובות
- 31.9k צפיות
-
-
היום קניתי תמארז הזה מ-ksp איך הוא קניתי אותו ב-390 שח רציתי לדעת איך הוא מקרר ואיך הוא בכללי?!!?! והעם הוא מארז טוב!?
-
- 2 תגובות
- 926 צפיות
-
-
שלום כולם, אני רוצה להשתמש בספק המחשב שלי בטור ספק לניסויים שלי. כאשר מחברים אותו לחשמל (ללא לוח M) הוא לא מוציא מתח, אם הבנתי את העניון נכון יש לו יציאת איפשור שככל הנראה הוא מקבל אותו דרך הצמה הגדולה שמתחברת ללוח ה-M אשמח אם משהו יוכל לעזור לי ולהאמור לי איך להפעיל אותה תודה מראש משה
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ראיתי כבר בכמה מודים שהדביקו מין שפיץ כזה באמצע של המאורר. נראה לי אחד היפים, אין לי מושג אם הוא גם תורם במשהו (מעבר לזה שמפחיד אותי שהוא יפגע בפיזור משקל ויפריע לפעולה של המאורר). בכל אופן, למאורר 120ממ אם מישהו מכיר משהו כזה... תודה (:
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש לי לד ואני מעונין לחבר אותו לשנאי. המטרה היא מנורת לילה הלד צורך: 3.2V MIN, 3.4V MAX 20mA השנאי: 9V 300mA 2.7VA זה מה שרשום על השנאי. האם אני יכול להכניס נגד תואם שיספוג 5.2V? כלומר המתח ללד יהיה 3.2V. האם אני יכול לעשות את זה? לא יקרה שום דבר ללד? ועוד משהו, מה מציין ה 300mA שרשום על השנאי?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, אני מתכוון להתחיל לעשות מודינג ובהתחלה אני מתכוון לצבוע את המארז שברשותי... אז הנה אני שולח לכם הודעה ורוצה לשאול אותכם איזה צבעים הכי מתאימים למארז הבא: אז מה דעתכם? איזה צבעים הכי מתאימים לכל חלק של המארז? נ.ב. בכוונה צימלתי בשחור לבן כדי שלא תדעו באיזה צבעים הוא צבוע כדי שתאמרו לפי דעתכם איזה צבעים הכי מתאימים לו... >..<"
-
- 1 תגובה
- 743 צפיות
-
-
היי. קוראים לי אדר ואני כתבת של ynet. אני מנסה לחפש חובב מודינג או שניים שיהיו מוכנים להתראיין טלפונית בקצרה בנושא. אפשר להשיג אותי ב-shalev.adar!@gmail.com. תודה!
-
- 4 תגובות
- 867 צפיות
-
-
-
היי, אני רוצה לחבר את הקתודה שלי ( http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/CCFL.HTML ) לבקר המאווררים ( http://zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=207 ). את הקתודה אני אחבר לאחד משני המפסקים הימניים ( שזה או כבוי, או 5V או 12V ). כפי שאתם רואים צריך לחתוך את הראש של החוטים של הקתודה ולהכניס כל חוט למפסק. תסתכלו בקישור ששמתי לקתודה ותראו של שנאי כזה, מה שאני לא בטוח זה אם לחבר את החוטים הלבנים שיוצאים מהקתודה ישירות לבקר, או להשאיר את הקתודה בתוך השנאי, ולחבר את החוטים שיוצאים מהבקר ( השחור והאדום ) לבקר. או שזה בכלל לא משנה. תודה מראש, יובל
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום מצאתי לפניי כחודש מחשב נייד ישן הוא לא עבד ולכן זרקתי ונשאר הוסללה. הסוללה בנויה מ6 סוללות D שכל סוללה היא 1.8 וולט ומתח של 5200 מיליאמפר אבל השאלה עם כל סוללה זה 5200 מיליאמפר או שכל סוללה לפי חישוב זה 866.66 מילי אמפר? אוקיי עכשיו שתי שאלות. יש לי מכונית על שלט שהסוללה המקורית זה 4.6V ו600MAH עכשיו אם אני יחבר 3 סוללות של המחשב נייד אז זה ישרוף את זה לא?יעני 5.4V ו5200 מילי אמפר ישרוף את זה כי זה חזק מידי. אבל אני רציתי גם לחבר את הסוללה למערכת רמקולים הניידת שלי אבל שלא ישרוף אלא פשוט שישאר להרבה זמן..
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, לעיתים קרובות אני מעוניין ללמוד על רכיבים ותופעות באלקטרוניקה (למשל מהתקופה האחרונה, relay, crosstalk, analog & digital grounds), ואני לא מרוצה מהמידע שויקיפדיה מספקת מאחר והם מתארים באופן מתמצת מידי לטעמי את הנושא מבלי לרדת לעומק הבעיה ולהציע דרכים שונות לפתרון. אשמח לקבל מכם אתרים (באנגלית) שניתן למצוא בהם מאמרים מקצועיים על נושאים שונים באלקטרוניקה. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, הביאו לי מערכת רמקולים ניידת לפלאפון MP4 וכ"ו אל הקטע שהיה חסר מלא חוטים ולמזלי ליד כל חיבור היה כתוב מה זה אז חיברתי את הסוללה ואת הרמקולים אבל חסרה כניסת אודיו,יש שלוש חיבורים והם ,R INT ,L INT ו GND אבל יש לי חוט אוזניות מסוכך מאוזניות שאני לא צריך ושם יש 2 חיבורים בצבע ירוק אדום וזהב עכשיו על פי מה שהבנתי הירוק זה הארקה האדום זה שמאל וזהוב זה ימין אבל איך אני ילחים את זה? הרי זה מסוכך וחיייב לחמה מיוחדת לא? תודה מראש..
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. קניתי דיודת RGB (כאלו שנראות כמו דיודות רגילות) רציתי לדעת האם משהו יודע את הנתונים שלהם זרם/מתח ומהו הזרם המקסימלי שאפשר לתת להם אשר אינו בזרם ישר (גל ריבועי לדוגמה - לא שווה ערך), בנוסף יש מעל מומלץ לחיבור למחשב אשר יכול לשלוט על שלושת הצבעים? ללא PIC או כל דבר דומה פשוט חיבור רגיל עם תוכנה?
-
- 4 תגובות
- 907 צפיות
-
-
אני בונה VU METER בעזרת המעגל הזה http://img23.exs.cx/img23/4650/LM3916schematics.jpg הוא לא יהיה בתוך המחשב אלה תלוי על הקיר בינתיים זה בנוי על מטריצה אני מתכנן ליבנות אותו על וויראפ תמונות מי שרוצה עזרה מוזמן לישאול [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
צריך ביטים לשיוף בצורת קונוס , כמו בתמונה . בארץ מצאתי רק מקוריים של דרמל , שהם בצורת גליל . אם מישהו מכיר חנות , אפילו בחול ,שמוכרת כאלו אשמח לשמוע. [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 983 צפיות
-
-
איך קוראים למתג שנשלט ע"י מתח . (כמו מפסק ללוח החשמל שלי....) אני מדבר על מתח לזרמים של באיזור 10 A (במתח של 220V) שנשלט ע"י מתח נמוך של באיזור 1 V איפה אפשר לקנות ??? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי מסך עם בקר (לא יודע בדיוק איזה) ולפי המדריך צריכים להיות 16 פינים (15-16 של תאורה) בבקר שלי יש 18 האם יש מדריך לזה? הנה תמונות
-
- 0 תגובות
- 726 צפיות
-
-
אני בונה VU METER עכשיו ראיתי את המעגל הבא http://img23.exs.cx/img23/4650/LM3916schematics.jpg ואני רוצה לדעת אים הוא יעבוד כי כבר יש לי את כל החלקים ואים יש חכם עוד מעגלים לתת לי עם הגוק הזה(LM3916N) ומישו בנה את זה?? ועוד שאלה קניתי קבל עכשיו אני לא יודע מה הפלוס ומה המינוס שלו אין רגל קצרה וארוכה אז יש דרך ליבדוק את זה עם רב מודד ככה הוא ניראה בדיוק https://www.photonage.com.au/images/images/prod/R/R2620.gif אבל לא רשום עליו כלום תודה לעוזרים עריכה רשום עליו 225
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה כמה המלצות למאווררים עם לדים, אני רוצה מאוורר בכל הצבעים, אני צריך 2 חזקים שיכניסו למארז ואחד שיוציא, לא חייב להיות כל כך חזק. תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי מחר אני יצטרך מודם חדש עם שנאי - ורציתי לדעם אם אפשר לסדר שיקח חשמל מהמוליקס או מUSB עקרונית יעני אם כן שיביא ירשום לכם כמה V השנאי נותן וכמה אמפר סתם לידע כללי בUSB יש 5 V אבל כמה אמפר ?
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום יש לי מולטימטר ואני מעונין למדוד כמה mA יש בסוללות נטענות. איך אני מודד את זה? הכוונה על איזה אפשרות לכוון במולטימטר כדי למדוד mA ואיך למדוד בדיוק? הנה הרב מודד בתמונה, על איזה אפשרות לשים? ועוד שאלה... ברב מודד יש שלושה כניסות של חיבורים של הקטודות(אדום ושחור), האם צריכים לחבר את הקטודה האדומה לחיבור העליון ואת השחור לאמצע? ועוד שאלה קטנטנה, איך מודדים במתח, אני יודע שבטור אבל על איזה אפשרות? תודה רבה [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-