עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Offset,

אמין? וכמה זמן לוקח למשלוח להגיע? הזמנתי שני שילדים לארדואינו אני מת לדעת מתי זה מגיע? שמתי שהוא ישלח רגיל (HONK KONG).

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by moshe55501,

אני רוצה להיתעסק עם לייזר ואני לא מתכוון לזה שקונים בחנות צעצועים אז תכסכו הערות מיותרות

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. יש לי שרטוט מדוייק של מעגל על לוח ממש תמונה שמיועדת להדפסה על מעגל האם יש מקומות בארץ או איזה שהיא דרך ביתי להכין מעגל מודפס? אם כן האם זה יקר ואיפה ניתן לעשות זאת?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by yotam.m,

שלום אנשים מה קורה? יש לי שתי שאלות קטנות. קודם כל יש לי שנאי 12V 600MA האם יכול להיות שאני מודד עם רב מודד את המתח כתוב לי 18.62V? זה הרב מודד, השנאי או שזה המתח שיוצא מהשנאי למרות שכתוב עליו 12. בקשר לזרם שאני מודד אותו כתוב לי 1.67A זה הגיוני? השאלה השניה שלי היא בקשר למייצב מתח מסוג 7812 מייצב מתח ל12V. חיברתי אותו על מטריצה בדקתי את המתח הוא בדיוק בדיוק 12. אחרי כמה רגעים שהורדתי את הידיים עם הרב מודד ורציתי לבדוק שוב המתח עלה ל16.5 או משהו כזה נגעתי בו וקיבלתי כוויה. יכול להיות שבגלל החום הוא נהרס? יש פיתרון לחום המטורף הזה? נראה לי היו שם איזה 90 מעלות. נ.ב כל פעם שאני מנסה למדוד הוא נותן לי שוב ושוב 16.5 כאילו שהוא פרש מלייצב ל12 ועבר לייצב 16.5. (בהנחה שהמתח משנא…

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by alfa100,

למישהו יש סימולטור של ארדינואו שהוא ממש טוב?

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. קניתי פאנבאס.....הבעיה שהחיבורים שיוצאים ממנו למאווררים הוא 3 פינים נקבות,וכל החיבורים של המאווררים שלי הם 4 פינים....אז אני צריך כבל מתאם בין 4 ל 3 זכרים. מישהו יודע איפה אני יכול לקנות כאלה? ואני מחפש אחד מכל צד...יעני 4 פינים אחד מצד אחד ומצד שני 3 פינים זכר אחד...לא מפצל כזה של הרבה. תודה רבה

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. שלום, אני מנסה לבנות מעגל בקרה לתריס חשמלי. אני מעונין שהוא יכנס כולו בתוך קופסה 55 סטדנרטית, מאחורי המתג הרגיל של התריס. 1. אני מחפש ממסר לפאזה שיחבר אותה לאחד משלשה אפשרויות: NO (בשגרה), לכיוון טרמינל UP או לטרמינל DOWN. אני יכול להרכיב כזה ממסר מזוג SPDT אולם זוג ממסרים תופס הרבה מקום, לכן אני מנסה לחסוך בשטח ולחפש רכיב אחד שעושה את העבודה. האם תוכלו להמליץ על רכיב מתאים שבו ניתן לממסר לאחד משלשה מצבי יציאה ? אני מניח שזרם המנוע של התריס אינו מתקרב ל-20A. 2. אני מעונין להשתמש בהזנת הפאזה כדי לייצר מתח ישר לבקר אשר ישלוט על הממסר הנ"ל. האם תוכלו להמליץ על ממיר קומפקטי ? משהו שעובד בסגנון מטען של סלולרי. ניתן להניח שזרם ההפעלה של הסליל בממסר יהיה בסביבות 100 עד 200 מילי…

8. Started by max74,

שלום לכם יש לי המון transf שנאים של 12v 1000ma אוניברסלי ,ואני יודע שניתן על ידי קונקטור להפוך אותם למיוצב הכי הרבה 12v +/-10% . תודה לכם...

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. זה מה שבערך אני רוצה לעשות בתור התחלה איך זה נראה לכם? ועם איזה כלים אני יצתרך דרמל ו..?

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by OmEr.il,

שלום. מישהו פה יכול להמליץ לי על ספר(ים?) ללימוד אלקטרוניקה שמסביר איך לבנות מעגלים בסיסיים ושימוש בנגדים טרנזיסטורים וכ'ו? תודה

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by gman22,

שלום! אני מחפש לקנות רכיבים אלקטרוניים (דיודות, נגדים, לדים.. דברים כאלה..) ואני תוהה היכן הכי טוב לקנות.. בתקציבים לא גדולים כמובן.. אני רק מתחיל ואני לא מחפש עדיין לקנות דברים יקרים מידי... אני גר בראשון לציון.. מישהו מכיר חנויות טובות באזור הזה? ועוד שאלה.. האם עדיף לקנות באיביי את הרכיבים? או שבחנות יותר זול? תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by Rami0786,

שלום לכולם... אז ככה... מזמן אני אומר שאני רוצה להתחיל לבנות דברים עם ארדוינו... ועכשיו צץ לי רעיון שאני יכול לבנות ושיהיה שימושי עבורי... הבעיה שאין לי מושג איזה חלקים אני צריך... הבעיה : יש לי מחשב נייח (למשחקים בעיקר), מחשב נייד (ללימודים בעיקר), ועוד מחשב נייד מהעבודה... יותר מדי מקלדות\עכברים... הפתרון: שלוש יציאות USB לשלושת המחשבים, בקר שליטה באמצע יצאית USB אחת שיתחבר אליהא עכבר ומקלדת אלחוטיים הייתי רוצה שיהיה צג קטן שיגיד לי ברגע נתון זה המקלדת והעבר לאן משדרים, ולהצליח לשלוט על הארדויני מרוחק וגם שיהיה לחצנים פיזים (זה יכול להיות טץ') לא יודע עד כמה באמת ניתן להתפרע עם זה D: אני מתכנת... ככה שאין לי בעיה עם תכנות ופיתוח …

13. מתכנן לעשות הזמנה של לדים, מי שרוצה גם להזמין, שיפנה אלי בפרטי או באיסיקיו, ולמנהלים: אם זה לא מתאים לפה, פשוט תמחקו.

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. אהלן, עד כמה זה נורא להשתמש בWireWrap כשמדובר בסיגנלים מהירים יחסית (עד כ20MHz), גם דיגיטלים וגם אנלוגים. הבנתי שלליפוף יש השראות יחסית גבוה. האם זה משמעותי מספיק בשביל לעבור להלחמות ? האם היתרון של מעגל מודפס מול חיבור נקודה לנקודה עם הלחמה הוא רק בשכבת אדמה נקיה יחסית ?

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by ofeky1,

כמו שאמרתי אני רוצה לקנות חיבור USB זכר כמו בתמונה: שימו לב שהקונקטור הזה מיועד להלחמה ישירות על הלוח... אני מעדיף מהארץ אבל אפשר גם מחו"ל ב ebay לא מצאתי...(אולי אני לא יודע לחפש???) תודה לעוזרים!

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by Shalonrn,

קודם כל, לא ידעתי היכן בדיוק לפתוח את הנושא, אם זה לא מתאים אשמח להעביר אותו מקום. אני בנאדם שלא אוהב לשבת ולעבוד במחשב עם חושך. גם כי אני לא רואה את המקשים וסביבת העבודה, וגם כי המסך בוהק מידי (אם אוריד את הבהירות, אז בכלל לא אראה דבר). מצד שני, לאחרונה די נמאס לי לשבת עם אור מלא בחדר. רציתי לשאול אם מישהו מכיר פתרון שיאיר פחות או יותר את סביבת המחשב העליונה(מסך, מקלדת, עכבר ובכללי את השולחן) ושלא יהיה גס מידי, כך שישתלב היטב. ראיתי כבר לדים מאחורי 3 מסכים, שזה נראה פתרון נחמד.. אבל יש לי מסך אחד בגודל 23 אינץ (שנקנה הודות לחברי הפורום) ואני לא יודע איך זה יראה, ואם יספיק ממש. אם מישהו מכיר פתרון, אשמח לשמוע (אור לבן/צהוב/כחול)

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  17. Started by tehnodrom,

טוב סיימתי את המודינג הראשון שלי הינה כמה תמונות תהיו עדינים (מצטער על האיכות צילמתי עם הפלאפון שלי) [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by tamir.fri,

אני רוצה גריל/מסנן אבק שכמה שפחות יפריע למאוורר ושלא יגרום למאוורר להרעיש ושיחסום אבק (בקטנה לא חוסק אבק רציני) אז חשבתי על הרשת שיש בחלונות שחרקים ויתושים לא יכנסו (ליתר דיוק ראיתי בפרוייקט אחד פה באתר) האם זה רעיון טוב?? יש לדעתכם משהו שאני צריך לדעת לפני שאני אכין את הגריל הזה?? האם זה באמת יהיה יחסית יעיל נגד אבק ולא ירעיש ויפריע למאוורר?? למי שעוד לא הבין אני מדבר על רשת שבנויה ממלבנים של מילימטר על 2 מילימטר עם חוטים דקים אבל חזקים.

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by the ultimate,

היי חשבתי לי על משו נחמד... מעין פליקר שיהיה בנוי מדי הרבה לדים על פי הקצב של המוזיקה שמתנתגנת במחשב.. כלומר בזמן באס חזק לדוגמא הם ידלקו במתח גבוה יותר וחזק יותר מאשר בשיר רגוע יותר.. מה יכול לווסת את המתח ע"פי השיר? האם לדים מתאימים או שעדיף משו אחר? האם התוצאה יכולה להפיק אור חזק? תודה

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by KroydKrenson,

ראיתי את זה ורציתי לשתף. http://thechive.com/2010/11/23/what-can-you-do-with-a-keg-and-some-ingenuity-28-photos/

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. כמה עולה לשלוח את המעטפה עם הכסף? ותוך כמה זמן זה מגיע אליהם והם יוצרים איתי קשר?

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by ytyt02,

היי חברים, אשמח להסבר איך אני מייצא את הנתונים גודל של המודל תלת מימד שיש לי לפי שכבות. אתן דוגמא לכיוון הפרוייקט כי בטוח השאלה לא מובנת: נניח ויש לי מודל תלת מימד שסרקתי ואני רוצה שהרובוט שלי יסע לפי גודל המודל לדוגמא אם בהתחלה המודל הוא משושה תלת מימד שהחלק התחתון שלו הוא של 4X4 אז הרובוט יסע בריבוע ואז המשושה באמצע הוא 6X6 אז הרובוט יסע בריבוע יותר גדול ולמעלה הוא שוב 4X4 אז הרובוט יסע בריבוע יותר קטן. בקיצור אני מחפש דרך לייצא את נתוני הגודל מהקובץ תלת מימד(אין לי קובץ ספציפי ככה שאם יש סוג קובץ מסויים שיותר קל לייצא ממנו אשמח להמלצה) תודה רבה על העזרה!מקווה שמובן..

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. אהלן... רציתי לדעת מה אפשר לעשות עם מסך מחשב נייד ישן (LCD TFT)... גודל 12-13"... אי אפשר להשתמש בו בתור מסך נתונים קדמי כי הוא גדול מדיי... יש אפשרות אולי לחבר אותו כמסך על צד המחשב? איך אפשר לחבר לו חוט ל DVI או VGA?

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. [glow=red,2,300]המדריך לבניית גריל תוצרת בית!:[/glow] למה לקנות גריל למאוורר אם אפשר לבנות לבד ? אז ככה, מצרכים: 1. ספק ישן, לא משנה כמה וואט. 2. דרמל 3. קאטר 4. מברג מהלך עבודה: מפרקים את הספק ומוצאים ממנו הכול - את המאוורר, את הפלטה, את הכבלים - הכול! נבחר את החלק שרוצים לעבוד אליו ונתחיל http://i3.photobucket.com/albums/y61/Ktbnus/P1010005_resize.jpg החלק הזה מתאים בול למאוור אז פשוט ונחות ותו לפי הקווים אין תמונות במהלך העבודה סורי אחרי כמה חיתוחים, התוצאה הסופית נראית כך: את הגריל ניתן לבוע , וחתוך להתאמה אישית ומה לא...... בסך הכל מספק 1 אפשר להכין 5-6 גרילים של 80 מ"מ מותאמים אישית! הדרמל והראשים : דיסק חיתוך, אבן שיוף, דיסק ש…

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by eegg,

הכנתי את התאורה הזאת עם 3 לדים אדומים שפועלים גם עם מוסיקה והיא מאירה את הפינה של המסך וזה יותר חזק במציאות: התאורה: הלדים מקרוב:

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.