אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שלום אם אני משתמש ב: Serial.print() ואני רוצה לכתוב מחרוזת, ולאחריה עוד מחרוזת, האם יש דרך לעשות את זה בלי להשתמש פעמיים ב-print()? כמו שב-++C אפשר לעשות cout, ואז לחבר כמה דברים עם >> ועוד משהו, בכל פעם שאני עושה Upload לתוכנית, מסך התקשורת הסריאלי("Serial Monitor") נסגר, וצריך לפתוח אותו מחדש.. יש איזה אפשרות שהוא לא ייסגר בכל Upload? תודה card
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכם, אני רוצה לבנות שלט שהוא יהיה מואר בלדים שבו יהיה כתוב הכתובת של הבית ושם המשפחה כמו שיש ברוב הבתים בישראל (הקרקע לפחות) לדוגמה: משפחת פלטו 39\1 או משהוא כזה בסגנון, אז אני מחפש רעיונות לאין לבנות את השלט הזה.. ככה שהטקסט יהיה מואר גם בחושך בעזרת לדים חשבתי לעשות משהוא מפרספקט שקוף משהוא כזה: אבל אני לא יודע איך לחרות כל כך טוב, דבר נוסף בעיתי זה שבגלל שהכל שקוף אז יכול להיות שיראו את החוטי חשמל דבר שאני רוצה למנוע. השלט גם חייב להראות טוב גם בשמש שהלדים לא מחוברים למקור חשמל בנוסף בגלל שהשלט הזה יהיה בחוץ הוא חייב לעמוד בכל תנאי המזג אוויר, בגשם בשמש וכו' אז אני מאוד אשמח לרעיונות שלכם בנושא.. רעיון שיהיה מוצלח במיוחד יעלה ליומני פרויקטים כך שכולכם …
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מחפש להבות שאני יוכל לחתוך ולעשות מהן שבלונות לצביעה של הדלת השמאלית של המארז תעזרו לי למצוא ולמי שיש שיביא לי בבקשה
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
חשבתי לקנות פלטות אלומניום בשביל המארז HTPC שלי לעצב אותם ולחתוך אותם לפי מידות ולתרח אותם ביחד אפשרי ?
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה גריל/מסנן אבק שכמה שפחות יפריע למאוורר ושלא יגרום למאוורר להרעיש ושיחסום אבק (בקטנה לא חוסק אבק רציני) אז חשבתי על הרשת שיש בחלונות שחרקים ויתושים לא יכנסו (ליתר דיוק ראיתי בפרוייקט אחד פה באתר) האם זה רעיון טוב?? יש לדעתכם משהו שאני צריך לדעת לפני שאני אכין את הגריל הזה?? האם זה באמת יהיה יחסית יעיל נגד אבק ולא ירעיש ויפריע למאוורר?? למי שעוד לא הבין אני מדבר על רשת שבנויה ממלבנים של מילימטר על 2 מילימטר עם חוטים דקים אבל חזקים.
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היום קניתי זוג קטודות קרות שפועלות לפי המוסיקה עכשיו ההפעלת מוסיקה לא פועלת אבל כשאני משנה את המתג לפעולה רגילה אז זה פועל רגיל(בלי מוסיקה רק דולק) אז יש איזה דרך לסדר שזה יפעל??? זה הקטודה המדויקת שקניתי http://www.logisyscomputer.com/viewsku.asp?SKUID=CLK4GN2&DID=CCFLKIT וקניתי את הקטודה מהחנות E-BUY או השם השני שלה אם אי אם אלקטריק החנות ממוקמת בקניון האחים ישראל עכשיו יש מישו שמקיר את החנות כי ניראה ל שהם מזמינים הכל מ E-BUY
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם.. בפוסט הקודם שלי ביקשתי ממכם לעזור לי לבנות מדברים שיש בבית מערכת RF אבל החלטתי מה אני רוצה לעשות איתה ובגלל שזה הולך לעבוד כנראה עם מתח גבוה של 220 V החלטתי לא לאלתר.. אז אני צריך את עזרתכם. אני הולך לקנות מערכת RF מוכנה מאיביי שכוללת שלט ומקלט. עכשיו אני רוצה לשלוט איתה בכמה דברים: כיבוי המחשב,הדלקת מזגן,מגברים טלוויזיה והאור בחדר. עכשיו במערכת הזאת יש ריליי לכל יציאה ורציתי לדעת אם הם יעמדו בחשמל של בית(220) ועוד שאלה שרציתי שתייעצו לי באיך לבצע את זה,אני רוצה ליצור כפתור שהוא כאילו "חוסך אנרגיה" שאני לוחץ עליו והאור המגברים המחשב והטלוויזיה נכבים.. והבעיה היא איך שמים את כל המכשירים האלה על ריליי אחד. אפשר לתכנת את המערכת הזאת שתעבוד ב3 צורות. לחיצ…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אז רציתי להציג בפניכם את תחילתו של הפרויקט שלי, טלסקופ שנשלט ע"י התוכנה סטלריום ואשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי למקור מידע טוב בנוגע למנועי צעד.
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי חבריםאני מנסה לבנות מעגל חשמלי שמטרתו להדליק מנורת שולחן בעזרת ה-bluetooth ב-android.לצורך זה אני משתמש בדברים הבאים:1. ממיר 220V ל- 5V.2. Relady Module ZL-RC02D.3. אפליקציית android ייעודית לרכיב ה-Relay.הנוריות נדלקות בשני הכרטיסים. בנוסף, כאשר אני משתמש באפליקציה אני מקבל חיווי קולי משני הממסרים שעל רכיב ה-Relay.אבל בכל זאת מנורת השולחן לא דולקת (היא כן עובדת כאשר מחוברת ישירות לחשמל).מצרף 4 תמונות של המעגל החשמלי (לפי הסדר) ואשמח לעזרה: http://imageshack.com/a/img921/7056/Is9Rx1.jpg http://imageshack.com/a/img923/2750/dkfysb.jpg http://imageshack.com/a/img924/108/NrLbzv.jpg http://imageshack.com/a/img924/8907/sgxvU2.jpg תודה רבה!
-
יש לי כבל 24 מוסלב והייתי רוצה לצבוע חלק מהחוטים בצבע שונה. (הכל שחור) יש למישהו טיפים? אני אישית חשבתי לכסות את הכבלים שאני לא רוצה לצבוע ואז להשתמש בספריי.. http://skypc.co.il/pl_product~NZC24P~189~0.htm
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הסוללה תהיה מורכבת מ5 בטריות 1.2V כל אחת, בטריות נטעות של GP. אני מלחים את כולן ביחד ולכן אני לא יכול לפרק אותן. אני יכול להטעין את הסוללה דרך מטען של GP?
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני מחפש את החומר שנמצא בתוך קופסאות משקפיי ראיה (לא את המטלית) אלא את החומר שהוא מעין בד כזה שעוטף את קופסאת המשקפיים מבפנים. בצד אחד שעליו מונחות המשקפיים הוא מעין בד נעים כזה ובצד שדבוק לקופסאת המשקפיים הוא עשוי פלסטיק מישהו יודע איך קוראים לבד הזה ואיפה אוכל לקנות אותו? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
-
מאיפה אני יכול לקנות סליבים בארץ ? אני רוצה אולי משהוא זוהר בחושך יש מצב כזה? ואם לא בארץ ובחול אז מאיפה ואיך אני יכול להבטיח שזה יגיע אליי וגם אם משלמים מכס על דברים כאלה? תודה מראש...
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני ראיתי את הפאנל שליטה זה בפנדה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_145&products_id=7755 ואני ממש אהבתי אותו ורציתי לדעת אם יש עוד חנויות שמוחרות אותו כי אני לא מצאתי? תודה מראש
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי חברים, אשמח להסבר איך אני מייצא את הנתונים גודל של המודל תלת מימד שיש לי לפי שכבות. אתן דוגמא לכיוון הפרוייקט כי בטוח השאלה לא מובנת: נניח ויש לי מודל תלת מימד שסרקתי ואני רוצה שהרובוט שלי יסע לפי גודל המודל לדוגמא אם בהתחלה המודל הוא משושה תלת מימד שהחלק התחתון שלו הוא של 4X4 אז הרובוט יסע בריבוע ואז המשושה באמצע הוא 6X6 אז הרובוט יסע בריבוע יותר גדול ולמעלה הוא שוב 4X4 אז הרובוט יסע בריבוע יותר קטן. בקיצור אני מחפש דרך לייצא את נתוני הגודל מהקובץ תלת מימד(אין לי קובץ ספציפי ככה שאם יש סוג קובץ מסויים שיותר קל לייצא ממנו אשמח להמלצה) תודה רבה על העזרה!מקווה שמובן..
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
טוב , אז אני חדש בכל העניין הזה של המדוניג , אין לי שום כלים וניסיון בזה... עכשיו - בשארית החופש שנותר לי אני רוצה להתחיל איזה פרוייקט קטן עם מדריך מפורט כמו זה שיש פה על המודינג לעכבר (אחרי זה אני מקווה להמשיך ולשפץ את המארז שלי - לעשות בו חור - גם לפי המדריך שיש פה). ראיתי שלשני הדברים שציינתי למעלה הכלים הדרושים הם דרמל ומקדחה-ואין לי אותם. אז הייתי שמח שתיתנו לי המלצה על דרמל ומקדחה טובה שמתאימה למודינג (חורים במארז וכאלה...) ומאיפה לקנות אותם בירושלים (הום סנטר או משהו?) אני לא מתכוון לשלם על דרמל ומקדחה יותר מ250-300 שקל, התקציב הזה ניראה לכם מספיק? אם כן תנו המלצות לדגמים ומאיפה לקנות... תודה מראש ומחכה לתשובות...
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני ראיתי את התרשים הזה: http://hackedgadgets.com/wp-content/img-schematic-8led3.gif ויש לי כמה שאלות שלא הבנתי בו השאלות היו בקובץ המצורף שעבר עריכה על ידי [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם החלטתי להפוך את שני המעבדים למחזיקי מפתחות הורדתי את הפינים בעזרת הדרמל ועכשיו זה חלק אבל הראש קידוח של הדרמל פשוט לא עובר של המעבד מה לעשות ואיך להמשיך? תודה מראש
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי תמי 4 וכל הזמן מחליפים מנורות uv רציתי לדעות האם אוכל לסים את זה במחשב או שזה uv אחר תודה?
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום! אני מחפש לקנות רכיבים אלקטרוניים (דיודות, נגדים, לדים.. דברים כאלה..) ואני תוהה היכן הכי טוב לקנות.. בתקציבים לא גדולים כמובן.. אני רק מתחיל ואני לא מחפש עדיין לקנות דברים יקרים מידי... אני גר בראשון לציון.. מישהו מכיר חנויות טובות באזור הזה? ועוד שאלה.. האם עדיף לקנות באיביי את הרכיבים? או שבחנות יותר זול? תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם אני סטודנט ובמסגרת הפרויקט גמר שלי אני עובד על האדיסון של אינטל שמורכב על בורד של ארדואינו ניסינו להריץ סקריפט שיריץ את הווי פיי עם תחילת כל הפעלה. מאז אנחנו נתקלים בבעיה הזו ברגע שאנחנו מנסים להתחבר לווי פי: Failed to connect to non-global ctrl_ifname: (null) error: No such file or directory Failed to connect to non-global ctrl_ifname: (null) error: No such file or directory Command 'wpa_cli ifname' returned non-zero exit status 255 Sorry. Could not get an IP address. Not connected. Something went wrong. ניסיתי לעדכן מחדש את הפלאש שלו. אבל זה לא עזר. אין לי שום ניסיון בהתעסקות עם זה, מישהו אולי יודע איך לתקן את הבעיה הזאת או איך פשוט לעשות לו פורמט ו…
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מעוניין להזמין דרמל ומסור חשמלי מחו"ל (בשל הפרשי המחירים ההזויים) ומעוניין בשנאי מתאים. המסור 450W והדרמל סביבות 175-200W. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום.. ברצוני לחבר מעגל כלשהוא שצורך 9V. עכשיו... הזרם במעגל הזה לא קבוע ולכן לא אוכל להשתמש בנגד בלבד. אני רוצה לחבר אותו ל- 12V מהספק כוח ולכן אני צריך משהו (מייצב מתח נראה לי) ש-"ימיר" לי את ה- 12V ל- 9V מתח מיוצב. למי שמתעניין זהו אורגן אורות עם 10 לדים ומכיוון שכל פעם דולק מספר שונה של לדים הזרם לא קבוע, וזאת הסיבה שאני לא יכול להשתמש בנגד (בלבד). האם מישהו יכול להכין לי סכמה לפי הנתונים הנ"ל? אני צריך לדעת את הרכיבים הדרושים כמובן... תודה מראש ושנה טובה (קצת באיחור אבל יאללה.. ), עודד ב.
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. מישהו פה יכול להמליץ לי על ספר(ים?) ללימוד אלקטרוניקה שמסביר איך לבנות מעגלים בסיסיים ושימוש בנגדים טרנזיסטורים וכ'ו? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-