עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני רוצה אקדח אוויר לאלקטרוניקה יש לי התלבטות בין... zico Zi-2009 http://www.tecnik.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=1949 הוא נראה טיפה חלש אבל ממוקד יותר. לבין http://www.besttools.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=85 אשמח אם תגידו לי גם אם יש משהו טוב יותר בסביבות המחיר הזה.. שוב לשימוש באלקטרוניקה. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  2. Started by Arik.G,

שלום, לאחרונה עברתי סוף סוף לבית משלי והיתי צריך טלויזיה לסלון, בדיוק חודש לפני בבית של ההורים שלי הלכה הטלויזיה והם קנו חדשה ואת הישנה אני מנסה להחזיר לפעולה. מדובר על טלויזיה דיי ישנה של PrimeView (לא מכיר את החברה בכלל) בגודל 37". הבנתי שהפנל שלה הוא של LG. הבעיה התחילה אחרי הפסקת חשמל, כאשר מנסים להדליק אותה היא מתחילה להבהב, יש תיקתוקים ברמקולים ואחרי כמה דקות היא נדלקת. אבל אחרי שהיא נדלקה ומכבים אותה עם שלט למצב standby ומדליקים שוב היא נדלקת בסדר. כלומר אין לה בעיה להידלק אחרי מצב המתנה אבל אם מכבים לגמרי מתחילה הבעיה. פתחתי את הטלויזיה, איתרתי את המעגל של הספק כוח, הוא מסוג: acrp-32s warecube כל הקבלים נראים תקינים, אין רכיבים שרופים או מפוחמים. שמצאתי …

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  3. Started by RazorJunior,

עיינתי בתרד הזה אבל לא מצאתי מספיק תשובות, אז פתחתי חדש. אוקי, אז אני צריך 2 מפסקים, למטרות מודינג. למפסקים 2 מצבים, עם 3 פינים. במצב ראשון מגושרים הפין הראשון והשני, במצב השני מגושרים הפין השני והשלישי. 1. אחד שייראה ככה: http://www.rotor-parts.com/catalog/images/On-Off%20switch.JPG 2. מפסק כזה כמו שמראים בסרטים שיש בכפתורי שיגור במטוסים. כזה מכוסה בפלסטיק הגנה, ושמרימים את הפלסטיק ניתן להחליף בין 2 מצבים. תודה רבה RJ

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by psycho killer,

שלום לכולם אני בונה HTPC בתוך מארז של DVD ישן כרגע אני רק בשלב החיתוכים בפירוק הDVD חשבתי על המסך והשלט האם יש דרך כלשהיא לחבר אותם למחשב ?? בקרוב אני יעלה תמונות ויצטרך חוות דעת היכן למקם את המאווררים תודה מראש לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 971 צפיות
  5. Started by orei,

לאחרונה קניתי את הקיט של הבקר הזה ונתקלתי בבעיה שבגלל שאני שומע מוזיקה בעוצמה גבוהה החיישן משתגע ולא פועל כמו שבאמת ציפיתי ניסיתי לכסות אותו אבל עם דבק אבל זה לא ממש עזר והפחית את העוצמה של החיישן לשלט שלו. יש לכם איזה רעיון כיצד אני יכול להנמיך את הרגישות שלו אך לשמור על הIr?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by Ypaul123,

היי אני ממש צריך Female RS232 Socket Pins.. בערך 4 כאלה ככה הם נראים http://www.frys.com/product/2065227 האם יש מקום בישראל שמוכר כאלה פינים ?? אודה לעזרה. תודה.

• 32 תגובות
    • 3.5k צפיות
  7. Started by Mike-,

שלום לכולם, אני מחפש דרך לחבר לחצן לפנל מתכתי (שהוא המארז של המעגל החשמלי). הפנל מאלומיניום והעובי שלו הוא כ1 מ"מ. חשבתי להשתמש בTactile switch פשוט (עם ידית טיפה גבוהה) שיולחם ללוח והלוח יחובר קרוב לפנל כך שהכפתור יצא קצת החוצה. כעת אני צריך למצוא חנות בישראל שהיא ספק מורשה של משרד הבטחון ויש לך מכסה/"כובעון" ללחצנים. משהו בסגנון הזה. מישהו מכיר חנות שמוכרת מכסה שכזה ? או אולי לחצן שמתאים להצבה על פנל ? או שאולי יש דרך לייצר תחליף שיראה סביר ?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by Orel123456,

שלום לכולם, אשמח לעזרתכם במציאת קונקטור מתאים לחיישנים שצירפתי בתמונה תודה מראש לעוזרים

• 0 תגובות
    • 640 צפיות
  9. Started by ארץ נהדרת,

שלום רב אני סטודנט להנדסה , ומתכנת במשרה חלקית בc/c++ / מטלב \ PSPICE . בעל ידע וניסיון בבקרים ארדואינו \8051\ pic עוזר בכתיבת פרוייקטים לסטודנטים ולמגזר הפרטי במחרים נוחים אורי הדר orihadr3@gmail.com 0523952337

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  10. האם צריכה להיות בעייה בהחלפה של הלד בעכבר אלחוטי??? אם לא מסומן על העכבר בפנים איך אני יודע באיזה צד ה+ ואיפה ה- האם צריכה להיות בעייה להוסיף עוד לד לעכבר (ליופי) (לא מעניין אותי שזה יגמור את הבטריות יותר מהר)

• 3 תגובות
    • 849 צפיות
  11. במדריך הוא כתב שהוא השתמש בשלט ישן של וידאו, אבל לכל שלט יש אות שונה איך הוא כיוון שהמקלט יקלוט דווקא את השלט הזה??? והכותב של המדריך גם ציין שהוא פרסם את זה במודינג בשעה - 6, איפה מוצאים את כל הסדרה חח?

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by eliil1,

גלשתי באינטרנט , פתאום המחשב נתקע , העכבר נתקע ו.. קיצר עשיתי רסטרט , ואז המחשב לא נדלק לי , הוא עשה ציפצופים מוזרים , וזהו..חיכיתי בערך 20 דקות , ואז ניסיתי להדליק והוא עבד , נדלק והכל היה בסדר , אבל בזמן ה-20 דקות האלה אני חשבתי מה יכולה להיות הבעיה לזה , והבחנתי שהמאורר מאחורה , של הספק בכלל לא זז , וחשבתי שכנראה בגלל זה הוא נכבה לי . זה מסוכן שהמאוורר של הספק לא עובד? צריך לקנות חדש? לתקן אותו בעצמי?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. תגידו זה הכבל שאני חושב שזה? זה עושה תעבודה לדעתכם? http://www.national-tech.com/catalog/vgatorcacomponentvideocable.htm בארץ אני רואה שמתחילים מ200 שקל או 250 שקל האם אפשר לעשות כזה בבית ביכלל? דרך אגב לפי מה שהבנתי זה מוציא 3 RCA של RGB או שאני טועה? האם אפשרי לבנות או להלחים כבל כזה? אני מניח שזה לא חיבור פשוט אבל עדיין האם זה אפשרי עם אמצעים ביתיים נגיד לדוגמא תיראו את זה. http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=41999&item=6740538297&rd=1 זה לא נראה כיאילו יש שם ממש לוח מודפס או מעגלים מכל סוג

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by ModChiP,

הביאו לי מקדחה מחברת POWER ומדגם POW3053 המתג שלה דפוק, אז פירקתי את המקדחה כדי לנסות ולהחליף אותו. מצאתי משהו דומה 1 2 הראשון נראה יותר מתאים בגלל מיקום הברגים. הנה כמה תמונות של המקדחה והמתג. 1 2 3 4 5 6 הבעיה שעולה לי בראש היא שהמתג הקיים מתאים ל 4A והמתג החלופי מתאים ל 6A לא מצאתי מתג מתאים ל 4A(היחידי שמצאתי לא מכיל מתג לשינוי כיוון הסיבוב ומתג להגברת/ הקטנה כוח) מי מהם הוא המתג הנכון? תודה רבה על העזרה!

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. Started by dids22,

היי, אם אני מחבר למכשיר חשמלי מטען עם זרם גבוהה מדי (5.5V במקום 4.9) המכשיר ישרף או שהמטען יתן רק 4.9?

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. המחשב הישן שלי PIII 1000 MHZ 128 sdram (i think so) riva TNT 32 mg כרטיס קול זול (נראה לי 5.1 הכי פשוט שיש) וכרטיס רשת (חיבור לרשת דרך הראוטר). הקטע שיש יותר מחשבים בבית מאשר אנשים (טסו התגיסו וכו') וממש אין טעם במחשב הזה שהוא הכי ישן. אז חשבתי אולי לעשות פרויקט נחמד. הבעיה שאין לי מושג מה לעשות. וגם אם הייתי יודע לא יודע איך לעשות. אני לומד טוב ומהר כל דבר, אין לי בעיה עם מדריכים. אין לי שום ציוד למודינג, כל ציוד שאני אקנה למודינג נכנס לתקציב בנוסף אין לי בעיה לקנות חומרה, וציוד. התקציב הוא 800 ש"ח הבעיה היחידה זה שאני בצבא, אז אני מקווה שיהיה לי זמן לקנות את החומרים (למזלי שבוע הבא אני יוצא, מקסימום אני אעשה קניות בקניון באר שבע בדרכי לבית ביום שישי) משום מה נראה לי שהל…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by ElemenTal,

הייתי עכשיו ב ACE וראיתי איזה ספריים יש, ניראה לי היה 4 סוגים - איזה אתם ממליצים לקחת, יענו של איזה חברה ? כולם היו בסביבות ה 25 ש"ח, לא היו כאלה שאתם אומרים שיש צבע איכותי שיכול לעלות גם 80 ש"ח... אני רוצה שהתוצאה אחרי הצביע תיהיה טובה, שזה יראה כמו מחשב שניקנה, חלק ויפה ולא משהו מוזר, לא אחיד ולא יפה... וראיתי אנשים שיוצא להם ממש יפה כאילו זה קנוי - אז זה תלוי באיך אני צובע או בצבע ? שאלה נוספת - בערכת דרמל יש לי ראשים כאלה לבנים שעשוים ממין ספוג, אז זה מה שעושים איתו פוליש ? בשביל אלה צריך לקנות את המשכה ? ועושים את זה אחרי הצביע ? זה באמת נותן מראה יותר טוב ?

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by thestig,

אני רוצה לעשות תמודינג הראשון שלי... אבל אני לא ממש מבין באלקטרוניקה וכו'... אתם יכולים להציע איזה מוד פשוט ונחמד להתחלה ..שלא ממש יהרוס את המחשב אם משו ישתבש ... תודה מראש...

• 2 תגובות
    • 705 צפיות
  19. Started by d-undertaker,

מה ההצעה שלכם כדי לחתוך עם דרמל בצורה הכי ישרה?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  20. שלום, לפני כמה ימים מישהו הביא לי מחשב נייד ישן שלא עובד טוב המסך שלו עובד מצויין ואני רוצה לחבר את המסך לחשב שלי בבית כלומר, לנתק את המסך מהמחשב הנייד ואיך שהוא לחבר בו כבל שיתחבר לכרטיס מסך לא יודע אם זה יכול לעזור אבל מצאתי את הקישור הזה http://www.laptopsolutions.plc.uk/satellite_200cds.htm הדגם של המחשב הוא 200cds/810 system unit אני מבקש מאלה שמגיבים בלי שטויות!!! אם אם לא יודעים אז אל תגיבו!!!!! תודה לאלה שמגיבים אם שכל עריכה: מצאתי קישור למסך http://www.westworldcomputers.com/parts/Toshiba/400/lm80c219.htm דגם-LM80C219 וצילמתי קצת http://members.lycos.co.uk/elad6/(dir)%20Screen/

• 7 תגובות
    • 939 צפיות
  21. אהלן חבר'ה, אני מחפש איפה לקנות באיזור השרון-המרכז: -דיסקיות חיתוך לדרמל (420,409) -נייר שיוף מים, 2000 ומעלה. סתם לזרוק לאוויר "בטמבוריות" או "באייס" לא עוזר. ניסיתי כבר. לפחות 6 טמבוריות, הסתכלו עליי כאילו אני משוגע. -"נייר שיוף 2000?? יש לי 0, תיקח, זה מאד עדין, כדאי לך" -"דיסקיות לדר-מה? דרמק? דרמל? לא, לא, אין לי" איזור החל מנתניה, כפ"ס, רעננה, ת"א, ואף דרומה משם (ראשל"צ?). יעזרו מאד שמות של חנויות, וכמובן טלפונים, כתובות, ושאר פרטי מידע חיוניים. תודה רבה וחג שמח.

• 22 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. איך אני בונה מכונת קפה הכוונה שלי היא לא לכל המכונה. אלא למנגנון הזה שיוצא טיפה מים טיפה חלב טיפה סוכר... אולי שסתום חשמלי ... אני חדש וצריך יעוץ מיישו שמבין.. תודה מראש..

• 29 תגובות
    • 5.9k צפיות
  23. Started by Saliman,

אז הפרויקט שתכננתי מלפני חודש++ יצא סוף סוף אל הפועל הנה הצורה: והנה הביצוע אחרי שיוף ולפני שחלקה של החיתוך וצביעה לשחור: תוספות בקרוב. עדכון 08.03.04: היום בעזרת חבר טוב + אבא שלו שתרמו מאוד לפרויקט מזמנם הוספנו 3 חורים למאווררים בדלת המארז וככה יצא לפני שיוף סופי של החורים ואחרי שיוף כמעט סופי של הסמל של באטמן: עדכון: 06.06.04: לאחר שהדלתות הספיקו לעבור שיוף קטלני, לקבל חלודה ולעבור עוד פעם שיוף, הדלתות עברו שכבה ראשונה של צביעה בספריי: עם הדלת הזו הצביעה לא כל כך הלכה, נצטרך לשייף אותה ולצבוע מחדש : עם הדלת הזו השכבה הראשונה הלכה מצוין: והנה חלק מגן החיות שאצל חבר שלי: הדלתות יעברו עוד מספר שכבות של צביעה בעוד…

• 42 תגובות
    • 9.8k צפיות
  24. Started by N N C,

שלום, בתקופה האחרונה החלטתי שאני רוצה לעשות שיפוץ "קל" ללפטופ שלי, כאשר שני התכנונים הראשיים הם צביעת הלפטופ [על זה כבר דיברתי כאן, אבל עדיין לא יצא לפועל] והשני הוא תיקון הסוללה. נתחיל מהשני כי זה קצת יותר חשוב. אני מחפש מקום שמוכר סוללות ליתיום, לא סוללות של לפטופים, אלא ממש את התאי ליתיום [מצורפת תמונה] : בנוסף מצורף מדריך למי שמעוניין גם לשפר את הסוללה שלו במינימום עלות: http://www.summet.com/blog/2007/02/17/laptop-battery-refill/ אוקיי ועכשיו לחלק של המודינג שכולם אוהבים פה. כמו שציינתי בכמה פוסטים אחורה אני מתכנן לצבוע את הלפטופ שלי ונראה שהקיץ סוף סוף יהיה לי זמן לזה, מן הסתם אני לא מתכנן לצבוע ישירות על הפלסטיקה המקורית אלא לקנות אחת חלופית ולצבוע עליה, ולכ…

• 0 תגובות
    • 875 צפיות
  25. אני רוצה להשתמש בו לחיתוך המארז (דה) עכשיו מה אני אמור לחבר שיחבר את הדיסקית הקטנה שאמורה לשמש אותי בחיתוך המארז?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.