עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. הסתובבתי קצת באינטרנט והבנתי שאפר לבנות חיישן חום שיתחבר לפינים שבלוח אם שמחברים אליהם את הלדים והספיקר וכו' ככה שאפשר לקרוא את החיישן ע"י תוכנה וככה גם להציג אותה על מסך ה LCD אז השאלה שלי היא ככה: איזה חיישן צריך לקנות(אני מדבר על השטוח)? ולאיפה צריך לחבר אותו ללוח אם? תודה רבה RED_ALERT

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. הייתה לי בעיה של מסך מהבהב ובשביל לתקן אותו הייתי צריך להחליף 3 קבלים. קניתי קבלים של 1000 ו470 uf אבל כשפתחתי גליתי שצריך 820 ו330,זה כנראה נבע מהעובדה שאתה המסך מייצרים במפעלים שונים ויש לו כמה גרסאות (הסינים האלה )אז חשבתי שבכל זאת כדאי לחבר הכל בחזרה. בפלטת LCD היו 2 חיבורים אחד קטן ואחד ארוך ולא זכרתי אם יש משהו מחובר לקטן וגם לא מצאתי שום קבל שנכנס עליו. בסוף שחברתי לחשמל קבלתי מסך לבן,ייתכן שהקבלים הלא מתאימים גרמו לזה או שהחיבור הקטן של הפלטה? נראה לי שזה החיבור כי הבעיה לפני הייתה שהמסך הבהב ולא עלה אבל עכשיו עובדה שהוא עולה

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by avihalima,

שלום לכולם . אני מחפש תוכנה שיודעת לאבחן את הספק היציאה של ספק הכוח במחשב לדוגמא (350W). לא תוכנה שיודעת לזהות את הוולטז. תודה לכול המתעניינים.

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by nehmia,

???

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. http://img212.imageshack.us/img212/4973/imgp0536yq4.gif ככה זה הולך להיראות במקום החלון בנתים יש שם רשת עם פילטר שאני רוצה להעיף ולשים פרספק במקום + 2 קודות כחולות והמאורר האחורי יוחלף במאורר 120 BLue UV זה יכול להיות ניראה כבר אה ובאדום סימנתי איפה יש לי מאוררים מה דעתכם

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by 114508534,

אז ככה עלה לי רעיון לראש לעשות אקוולייזר - גדול שמורכב ממלא מלא לדים כמו בוינאמפ נגיד שיש שורה אדומה צהובה ירוקה וכ'ו . יש למישהו אולי שרטוט של איך המעגל הזה אמור להיות בנויי, איך זה מתחבר לחיבור אוודיו וכ'ו. אשמח לכל עזרה שהיא - תודה

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by card,

שלום אם אני משתמש ב: Serial.print() ואני רוצה לכתוב מחרוזת, ולאחריה עוד מחרוזת, האם יש דרך לעשות את זה בלי להשתמש פעמיים ב-print()? כמו שב-++C אפשר לעשות cout, ואז לחבר כמה דברים עם >> ועוד משהו, בכל פעם שאני עושה Upload לתוכנית, מסך התקשורת הסריאלי("Serial Monitor") נסגר, וצריך לפתוח אותו מחדש.. יש איזה אפשרות שהוא לא ייסגר בכל Upload? תודה card

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. עשיתי כבר את החור בגג ועכשיו אני צריך לקדוח את החורים לברגים. איך עושים את זה? יש קוטר מיוחד של מקדח?

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. שאלה שעלתה לי... לצורך העניין אם יש לי מעגל שמורכב מסוללה נגד ולד הזרם אמור להיות שווה בכל הנקודות במעגל. הנחה ראשונה: עפ"י חוקי האלקטרוניקה הזרם במעגל חשמלי סגור אמור להיות שווה. הנחה שניה: זרם חשמלי הוא סוג של אנרגיה, כנ"ל האנרגיה הנפלטת מהלד בצורת אור והאנרגיה מהנגד הנפלטת בצורת חום. הנחה שלישית: עפ"י חוק שימור האנרגיה: אנרגיה לא נוצרת ולא נעלמת, היא משנה צורה מסוג אנרגיה לסוג שונה. אז השאלה שלי היא אם כמות האנרגיה שיוצאת מהסוללה חייבת לחזור אליה אז מאיפה מגיעה אנרגית האור שנפלטת מהלד או החום שנפלט מהנגד. אשמח לתשובות מפי יודעי דבר (למרות שיש לי הרגשה שהתשובה היא שפשוט ההנחה הראשונה נכונה רק לצורך חישובים...)

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. אני צריך חתיכת פרספקסט ( עדיף סוג פלסטיק אחר שיהיה איכותי יותר) איפה אפשר להשיג דבר כזה במרכז האתר עדיפות בחולון...? וגם אני צריך לקפל אותו באיזה קטע(דוגמה מצורפת) איך אני עושה את זה? '>http://www.2send.us/"] אני צריך לקפל בקטע השחור.

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. בואו נתאר מצב שאני לוקח מאורר ומלחים לבסיס שלו שני חוטי 12V (משני מולקסים שונים שלא נמצאים על אותו אשכול מולקסים ) האם הוא יקבל 24 וולט? (אחרי הכל זה לא בתור אלא במקביל)

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. שלום, בניתי איזה של רמקולים ללא מגבר רציתי לשאול איך אני יכול לעשות הגברה 12V עלה לי רעיון לחבר את הרמקולים ולחבר להם גםן את החשל 12v אבל אני מפחד להרוס משהוא יש למישהוא רעיון?

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by shmulik_miata,

אהלן חברה, אין לי מושג בתכנות, אין לי מושג באלקטרוניקה. אני בונה עמדת נהיגה (סימולטור) והשתעשעתי במחשבה שאתקין כפתור התנעה שידליק את החשמל בעמדה ותוך כדי ההדלקה יושמע צליל של התנעת מנוע (יגואר F type למשל). אני מעוניין שתהיה יציאה רצינית לרמקולים ולא ל-BUZZER קטן. דעתכם ? אם מתקדמים מכאן?

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  14. Started by max74,

שלום לכם יש לי המון transf שנאים של 12v 1000ma אוניברסלי ,ואני יודע שניתן על ידי קונקטור להפוך אותם למיוצב הכי הרבה 12v +/-10% . תודה לכם...

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by zurkin1232,

האם מפרספקס רגיל? או חומר מיוחד כלשהו? כי נראה לי שפרספקס גם רגיש לחום וגם די שביר ולא יכול להחזיק את החומרה...

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by eyzo,

אני מחפש להפוך את הסמרטפון לסקופ..האם יש אפשרות כזו? כמו למשל אם היה חלק חומרתי שהיה הופך את האנלוגי לדיגיטלי ומעביר עלידי USB או בלוטוס לטלפון תודה

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  17. Started by DanyL,

אני רוצה להדביק כד פלסטיק לקבר של סבתי המנוחה, ניסינו כבר להדביקו בעזרת סיליקון, אך ללא הצלחה. האם יש למישהו הצעה בעזרת מה אפשר להדביקו? תודה מראש, דני.

18. היי! מה נשמע? אני מעוניין לקחת פרוייקט קטן באלקטרוניקה ולתת לו חיבור למחשב. חשבתי על לוח שאליו אני אלחים מספר לדים בשורה (נניח 10) ובעזרת רכיבים ומתאימים וחיבור מתאים ללוח האם למחשב (אפשרי חיבור LPT או COM) אוכל בעזרת תוכנה לתרגם את זיכרון הRAM שבשימוש באחוזים למספר נורות לדים שידלקו בשורה. אשמח לעצות באלקטרוניקה, איזה רכיבים צריך, אולי מישהו מכיר מדריך כלשהו באינטרנט. האם בכלל אפשרי. תודה, רן.

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. חיפשתי בכמה אתרים של חנויות מחשבים מתאם כזה ולא מצאתי, מישהו מכיר חנות (בארץ) שאני יכול לקנות ממנה את המתאם הזה?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. אני צריך "לדלל" את ה12 V ל 5V יש אפשרות לשים סתם נגד אבל אני חושב שזה לא כל כך חכם אחרי הכל אני לא רוצה לשרוף שום דבר זה אמור להתחבר למכשיר מאוד עדין יש לכם הצעות ?

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by Tom22,

אהלן.. אני חדש בתחום אני לא מבין ממש חח רכשתי את הלדים האלו, כמובן שהם עדיין לא הגיעו.. לאיזה חיבור זה מתחבר ? זה אכן מתחבר לחיבור הזה ? תודה רבה לעוזרים.

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by SHAKED286,

אתמול החלטתי לנסות לחרוט בפרספקס,את החריטה ביצעתי עם הדרמל ועם ראש חריטה. התמונות לפניכם זה עוד לא גמור יש לי לעשות א תכל הקצוות ואז אני יעלה גם תמונות יותא איכותיות. אשמח לישמוע ביקורת בונה והצעות לשיפור. תודה רבה ושבת שלום שקד

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by Kurt,

אני מעוניין להזמין דרמל ומסור חשמלי מחו"ל (בשל הפרשי המחירים ההזויים) ומעוניין בשנאי מתאים. המסור 450W והדרמל סביבות 175-200W. תודה

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by D.r Bit,

שלום יש לי פאק סוללות שאני לא יודע איזה מטען להתאים לו ... :-\ הסוללות הם ניקל קדמיום 6 וולט 2500 מיליאמפר איזה שנאי אני צריך בשביל להטעין אותם תודה לכולם ;D

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by chenrp,

ועוד שאלה: מאוורר 92ממ', 34.28 CFM ו19DB רעש זה טוב?

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.