אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
רוצה להשתמש בכונן פנימי ככונן גיבוי אבל שיהיה מוגן מפני תקלה בספק הכוח שעלולה להרוס את הכונן. וכמובן כך נוח לבצע גיבויים . לכן ברצוני לשים מפסק חיצוני על המארז אשר יחבר או ינתק את מתח האספקה לכונן. האם יש במקרה התקן מסחרי מוכן לסידור זה , עם הפלגים המתאימים? או המלצות לגבי הדרך הטובה ביותר לעשות זאת. בתודה
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, ושבוע טוב לפורום. זה הוא הנושא הראשון שלי פה, אבל אני מסתובב באתר זמן מה. בקיצור, חזרתי לא מזמן מארה"ב ואיתי הבאתי את הלוג'יטק Z5500, עכשיו אני לא חשמאלי וזו הפעם הראשונה שאני מביא מחו"ל מוצר שכזה. השאלה שלי היא איזה שנאי לקנות? רשום על הקופסא של המפלצת ""total peak power 1010 watts תודה רבה ושבוע טוב!
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הי, מה שאני רוצה לעשות זה ממש פשוט אבל משום מה לא עובד לי... בסך הכל לחבר את הבטרייה למפסק (שני רגליים) ומשם לחבר את זה לצמר פלדה (לא משנה למה... ) מכיוון שהרבה זמן לא התעסקתי עם אלקטרוניקה, לא רציתי להלחים (כי אז זה בעייתי אם עושים טעות) אז כל החוטים (4) מצויידים בראשים עם קליפס כזה. נסיתי לחבר את הדבר הזה בכמה צורות אבל זה לא עובד... איך אני אמור לחבר את החוטים? לאן? :s05: בתודה אביב.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שבוע טוב, אני מתעניין ברכישה של טורבינה לצורך בניית דגם של טורבינת רוח אבל לא מוצא מקומות בארץ שמוכרים, ומחו"ל, המשלוח נורא יקר אז, אם משהו מכיר...
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מכירים את הפינים שתמיד נשברים מתישהוא? במכסים של מדפסות, בדלתות שמחזיקות מארזים כל מיני דברים כאלה. רציתי לדעת איזה חומר יכול לשמש תחליף לפיניים הקטנים האלה שאפשר ליצור ממנו פין תחליפי ולהדביק אותו. אני מחפש גם אפשרות ליצור לולאה מפלסטיק לאיזה דלת קדמית של מארז שנשברה לה הלולאה העליונה.
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
כן, אני יודע שזה רעיון גרוע, אבל אני סקרן: אם במקום לחבר את חיבור ה6PIN לספק הכוח לוקחים זוג שנאים פשוטים של 12V ו5V, חותכים את הפלאגים ומחברים את החוטים למקומות הנכונים, העסק יעבוד? כמובן בהנחה שהשנאים מסוגלים לספק את הזרם הדרוש... ואגב, ה5V נדרש בכלל או שהכרטיס ניזון ממסילת ה12V בלבד?
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני צריך עסק שמבצע צביעה איכותית או חנות שמוכרים בה צבע בסיס וצבע איכותי... רצויי מאוד בת''א... כמו כן רציתי לדעת על מקום שבוא ניתן לעשות כרום... וכמה זה יעלה. כמו כן אני מעוניין בצביעה בצבע זהב (לא צהוב עם נצנצים) אבל זהב זהב יש אפשרות לעשות ציפוי ניקל/כרום בצבע כזה? חיבורים... צריך חנות שיש בה חיבורי RCA עם הברגה כאלה איכותיים רצוי מאוד ולא זבל ב שנקל. ורצויי שיהיה שם מבחר חיבורים אחרים וכבלים בכל מיני צורות וגדלים... http://cgi.ebay.com/50-RCA-Connector-Jack-Chassis-Mount-Premium-Grade045821-/180307677234?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item29fb2cd032 צריך משהו איכותי כי זה לפטיפון... כבל אדמה (GROUND) יכול לעבור ביד עם כבלי ה AUDIO ללא חשש להפרעות וכו? תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
אז ככה אני רוצה קצת לשפר את המחשב שלי במראה .. יש לי מארז cm590 .. אני צריך בקר שאוכל לכבות ולהדליק מה שאני רוצה שהיה מקדימה בגודל של בערך כונן דיסקים שיתחבר בול במארז אני צריך כמה זרועות של אורות .. פס כזה עם מלא מנורות.. אולטרות .. וקתודות אם יש.. מאיפה אפשר לקנות הכל ?? וכמה הכל יעלה לי אם אני יקנה בארץ או בebay (חול) אני צריך שהבקר מנורות יתחבר כמו שמאוורר מתחבר.. ושמעתי שאפשר לעשות כל פעם שיש באס במחשב המנורות גם מהבהבות .. זה קל לעשות ? ?? .. תודה לעוזרים אם לא קשור לפה להעביר
-
- 10 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
Car Simulator Seat שלום לכולם וברוכים הבאים לפרויקט הראשון שלי, מושב סימולטור למכונית או מושב מכונית לסימולטור, איך שתרצו לקרוא לזה. (מי שאינו יודע על מה אני מדבר http://www.google.com/images?q=car+simulator+seat&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=en&tab=wi&biw=1280&bih=863) בגלל שזה הפרויקט הראשון שלי, כנראה שהאשכול לא יהיה מקצועי. אל תתביישו להעיר הערות. אז מה בפרויקט? - גוף מעץ, כל השלדה תעשה מעץ. החללים הריקים ישמשו כמארז למחשב וכמקומות אחסון. - הפיכת הדוושות. - ידית הילוכים יותר אמיתית, העברת ההילוכים תרגיש יותר כמו אוטו ופחות כמו משחק. - בלם יד עם פוטנציומטר וקפיץ שיגרום לתחושה מציאותית יותר. - מקלדת נשלפת מתחת לשולחן ועכבר…
-
- 10 תגובות
- 6.6k צפיות
-
-
אומנם אני לא ממש מפרסם פה הודעות אבל אני עוקב וקורא את רוב ההודעות הפרוייקט הזה עומד לי כבר שנה על המדף מחכה שאני יתחיל איתו משיקולי זמן/כסף הוא נשאר שם אני מודע לעובדה שזה יקח זמן אז להתאזר בסבלנות (להערכתי משהו בסביבות חצי שנה..) זה הפרוייקט הראשון שלי ככה שזה הולך להיות מאתגר ואני אוהב אתגרים... בגלל שאין לי ידע מאלקטרוניקה :' ( אז הזמנתי את הבקר הזה הנה קישור עם הנתונים https://escrow.alibaba.com/order/productSnapShotDetail.htm?orderId=1000669758 מה דעתכם על הבקר? אשמח לשמוע רעיונות הצעות וגערות כרגע אני מחכה לבקר שיגיע ואז אני ימשיך לכיוון המנועים והמכניקה ועד אז יום טוב. עריכה: מצאתי את האתר הזה http://www.probotix.com/ המחירים של המנועים שם ש…
-
- 10 תגובות
- 6.7k צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי מהכתבה מדפיסים על שקף איזשהוא דגם (לצורך העניין השרטוט של הלוח או כל מה שבא לי) מניחים אותו כנגד לוח נחושת , חושפים אותו לקרינה אולטרא-סגולה והדיו פשוט עובר לנחושת ?
-
- 10 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
כבר הרבה זמן יושב לי בראש הרעיון הזה. הרעיון מטורף.וידרוש הרבה השקעה. לכן יעזור מעוד תמיכה וכמה מילים טובות.למען המורל.כרגע אני מאוד מאוד מתלבט עם להתחיל הכל התחיל בכך שהיתי צריך לפנות מחסן ישן שלי.שלא פתחתי אותו לפחות 10 שנים ומצאתי את השילדה הזאת ששיך לאופנוע SUZUKI GSX750R שנת -1986 העלתי כמה תמונות: ככה נראת השילדה עם כל החלקים שנישארו לאחר הורדה של כל מה שאפשר ולאחר חיתוך הזנב. מחכה לתגובות... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
-
- 10 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
הגיעו לי 10 לדים מחו''ל לדים כחולים 1500-2000MCD בשביל פרויקט שאני מכין . עכשיו שבוע הבא אני מאמין שאני יקנה תTIP31. יש לי כמעט הכול -קבל עם חיבור 3.5 של אוזניות ואיזה מטען שישמש אותי בתור מקור מתח בלת ברירה . השאלה שלי אליכם לפי המעגל הבא איזה מקור מתח אני צריך אותו מעגל רק 10 לדים שהיה בדרך הכי נוחה כמו חיבור USB ודברים כאלה תודה לעוזרים :]
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב, קניתי מיקרופון מקצועי והחיבור שלו גדול יותר מהחיבור של כרטיס הקול ואני רוצה להחליף את חיבורו לחיבור מתאים. אני צריך סוג של סירטוט וזה... כי יש לי כבל של חיבור לכרטיס הקול והוא מכיל שני חוטים אדום ולבן לעומת המיקרופון שמכיל שני חוטיםבצבע שחור ואדום. תודה לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן, יש לי מנוע של מכסחת דשא, למנוע יש אלטרנטור, האלטרנטור מוציא זרם AV, כדי לטעון את המצבר צריך DC, אני צודק? עכשיו, כדי להמיר את הAC לDC, אני צריך מייצב זרם, Rectifier, איך בוחרים מייצב זרם כזה? האם מייצב זרם דומה לדיודה או שהוא גדול יותר? כמה רגליים יש למייצב זרם כזה? תודה, יונתן.
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם , אני מעוניין לתכנן מעגלים חשמליים לכל מיני מטרות , עד היום השתמשתי בתוכנה המיושנת EWB ראיתי בפורום שאתם משתמשים בתוכנות אחרות כמו בדוגמאות למטה , השאלה באילו תוכנות מדובר?! תודה.
-
- 10 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
אני קונה את המארז הבא : http://tms.co.il/product/9205 ברצוני לבקש מערכת לדיים קטלנית לקטע של הזכוכית במארז ,וגם תאורה שתיפול מלמטה דוגמא למשהו לזכוכית דוגמא לאור שצריך ליפול מלמעלה http://tms.co.il/product/6468 אבל אני רוצה עם קטע של פלשים ברגע שאני מפעיל מוזיקה לדוגמא לפי הקצב דוגמא בסרטון הזה
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אוקי אז דבר ראשון, אני ממש לא הולך להתעסק עם הדוד חשמל בבית שלי, ובטח לא עם שקע חשמלי בקיר - זה לידע כללי בלבד לפני שמגיע החשמלאי. יש לי דוד עם שעון שבת בבית, שעון שבת, אתם יודעים: הקיצור, זאת כבר פעם שנייה שהוא נהרס לי, זאת אומרת, לא הוא נהרס, מאחוריו, יש טרמינלים שחורים כאלה, שמחברים בין החוטים של השעון שבת לחוטים של הדוד בקיר. טרמינל שחור עם ברגים. הטרמינל עשוי מפלסטיק, הפלסטיק פשוט נמס, היה OverHeat בטרמינל הזה. אני חושב, שעובר במערכת של הדוד יותר מידי אמפר והטרמינלים האלה לא בנויים לכל-כך הרבה אמפר ובגלל זה כאשר הדוד מופעל להרבה זמן הטרמינל פשוט מתחמם. אני צודק? התאוריה שלי נכונה? אם לא, מה לדעתכם גורם להתחממות להיות דווקא באיזור הטרמינלים, ולמה בכלל זה קורה…
-
- 10 תגובות
- 9.6k צפיות
-
-
חבר שלי קנה מחשב ב 2008, המחשב עבד תקין עד 2010, ואז התחיל לעשות בעיות כרטיס מסך Inno3D 9600 PCIE לוח Gigabyte GA-945GCM-S2L מחוץ למשחק הכרטיס מסך עובד תקין. אם הלוח המקורי שהיה במחשב הכרטיס מסך עובד תקין גם במשחקים החלפתי לו לוח (ללוח זהה) בגלל בעיה שהלוח לפעמים לא היה מזהה את הכרטיס מסך וממשיך לעבוד אם הכרטיס מסך המובנה (בדקתי אם כרטיס מסך תקין אחר, הבעיה היתה בלוח) בלוח השני הכרטיס מסך עובד תקין מחוץ למשחקים, אבל כשפותחים משחק אז אחריי 5 דקות מקבלים מסך שחור no signal והמחשב נתקע (למשל עושים num lock וה LED לא נדלק) החלפתי בחזרה ללוח המקורי, המחשב עובד תקין גם במשחקים (בנתיים, מהניסיון הקודם אם הלוח הזה - לא להרבה זמן) בכרטיס מסך יש קבל שמתחמם לטמפ' שאי אפשר לגעת בו כש…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, בניתי לאחרונה גוף תאורה קטן המורכב מ-4 לדים המחוברים במקביל מתוך מטרה לחבר אותו בתוך תיבת הדואר שלי. (אמור להאיר פרספקס לבן מאחורה עם שם המשפחה) בתיבת הדואר יש 12V AC שמגיע מתוך הבית ומשמש את הקודן של האינטרקום. רציתי לדעת האם יש דרך פשוטה לחבר את הלדים למקור הAC? ניסיתי לחבר אותם לזמן קצת והם האירו בצורה סבירה (ריצדו בגלל זרם החלופין) כמה זמן לדעתכם הם יכולים להחזיק מעמד ככה? מצאתי את הרכיב הזה http://www.dealextreme.com/p/mr16-1-3w-650-700ma-constant-current-regulated-led-driver-8-40v-input-13557 האם לדעתכם אני יכול באמצעותו להמיר את הזרם ל-DC? תודה על העזרה! ניר
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם היום שמתי בדלת שלי מנוע שמושך את הידית ומופעל ע"י כפתור ומחוץ לדלת יש קודן שאם עושים את הצירוף הנכון נפתחת הדלת.. עכשיו אני רוצה לשלב את האייפון שלי בכל המערכת הזאת.. אני רוצה ללחוץ על כפתור באייפון ושהדלת תיפתח..הרעיון הכי מקורי שלי זה לחבר ממסר למנוע של כונן CD שאני יכול לפתוח(את הכונן) בעזרת תוכנה שיש לי באייפון.. אם למישהו יש רעיונות יותר פשוטים או יותר מקוריים שיכתוב לי פה
-
- 10 תגובות
- 6.1k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה ליצור בטריית 12v מ8 בטריות אלקליין של 1.5v. אז ככה, 1.5x8 = 12v בחיבור בטור אני אשיג 12 וולט, נכון? לפי חיפוש בגוגל, AAA אלקליין מוציאים 1.2Ah, אז: 1.2x8 = 9.6Ah אז בסופו של דבר בחיבור של 8 בטריות 1.5v Alkline 1.2Ah AAA, תצא לי בטריית: 12v 9600mAh (9.6Ah)? החישוב שלי נכון? תודה.
-
- 10 תגובות
- 7.6k צפיות
-
-
http://www.ebay.com/itm/AC-DC-LCD-Digital-Voltmeter-Ammeter-Ohm-Multimeter-Test-/200459570494?pt=UK_BOI_Electrical_Test_Measurement_Equipment_ET&hash=item2eac524d3e שווה את ה 5.13 דולר? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום היום הלכתי לבית של חבר וראיתי את אבא שלו במחסן כמובן שניגשתי לראות מה יש לו שם וראיתי בפינה מלחם של חברת weller דגם wtcp-s והתלהבתי ממנו.. האבא של החבר שלא השתמש במלחם הרבה נתן לי אותו במתנה ;D ;D .. עכשיו המלחם עובד מתחמם מהר והכל טוב ויפה, חוץ מדבר אחד הקצה שלו.. הוא בצורה שטוחה ודקה יחסית כמו מברג שטוח והוא גם נראה כאילו שייפו אותו בעבר.. בקיצור הקצה לא טוב.. פירקתי אותו וראיתי שחרוט עליו weller ולמטה רשום הספרה "7".. אז רציתי לדעת דבר ראשון האם אני יכול לקנות למלחם הזה קצה שפיצי? כאילו כמו ברוב המלחמים הרגילים,אני לא יודע איך זה נקרא זה פשוט כמו קונוס כזה ואיתו הכל קל לי להלחים.. אז אם כן אפשר באיביי? בארץ? הום סנטר משהו? ואיזה מספר זה?(אם זה הולך לפי מספרים בכל…
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
צהריים טובים אחרי שהפעם הראשונה קיבלתי את המסך גיליתי שישנו קבל נפוח, החלפתי אותו והכל עבד פלאים, שלשום הדלקתי את המסך ואחרי כמה שניות הוא נכבה , אני מדליק אותו עולה תמונה ואז נכבה וחזור חלילה , הייתי בטוח שעוד קבל נפח את חייו , פרקתי את הכל הגעתי לספק ומה הפלא כל הקבלים נראים תקינים. אני מעלה כמה תמונות , אשמח לשמוע לדעת המומחים פה מה עוד יכול להיות לפני שאני הולך להחליף את כל הקבלים- עניין של כמה שקלים אבל חבל על הזמן . תודה ושתיהיה שנה אזחית טובה [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-