עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. זה צריך להיות דבר מאוד חזק... הייתי רוצה לדעת איפה אפשר להשיג כאלה , כי בפנדה נגיד מקסימום זה לד לבן של 7000MCD... תודה.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by miki20008,

אבא שלי היה קבלן ואין לו דרמל היה לו הוא מת (הדרמל) יש לו מסור דיסק עים דיסקים יהלום או רגיל שחור כזה יש ג'קסון יש הכל וחשבתי לקחת מסור דיסק עים דיסק יהלום שזה חד ומדוייק ולחתוך אפשרי לא?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by achla226@walla.com,

האם ישנה דרך בה ניתן להפוך מסך LED LCD רגיל לכזה שיפלוט תאורה אולטרה סגולית UV LED? תודה, אורי.

4. בבקשה תעזרו לי אני לא יודע מה אנ י לא רשמתי בכותרת הקודמת תתקנו אותי אם לא כתבתי נכון אז השאלה שלי זה איזה דרמל יותר טוב מקורי של חברת דרמל או חיקוי? ומה שווה ליקנות (דגם ספציפי)?????????

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by dorddor,

שלום, אשמח לקבל הסבר מה זה LVDS אני צריך להכין הרצאה או הסבר קצר על LVDS ואני מחפש מקורות מידע והסברים תודה רבה

• 10 תגובות
    • 12.4k צפיות
  6. Started by STONE_COLD,

אני מחפש תחליף לדרמל מכיוון שזה יקר ואין לי שימוש לזה חוץ מלחתוך את המארז... אז ככה למישהו יש משהו אחר לחתוך ושיצא יפה? או אם אפשר להרכיב דיסק על מקדחה?

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  7. Started by neogod,

אני לא יודע אם זה שייך לפורום הזה..... אני רוצה לדעת כמה עולה קבל 45 מיקרו פרד ואיפה אפשר להשיג כאלה?

• 10 תגובות
    • 8.6k צפיות
  8. הסתכלתי במדריך בתחרות המדריכים ולא הבנתי שם דבר אחד, יש את החיבור של ה9 פינים, יש לי אחד כזה ומתוכו יוצאים 4 כבלים עכשיו איך אני יודע איזה כבל זה איזה ? או שאני צריך להוציא אותם ולהכניס חדשים דרך החורים שמסומן במדריך ואז איך אני אמור להלחים אותם בתוך המחבר הזה של ה9 פינים ? אם לא הבנתם למה אני מתכוון אני אנסה להסביר יותר טוב, תודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by skrew,

ברשותי מעבד P4 1.7, אשר מאוררו שבק לפתע. החלפתי מאורר לאחד שהיה זרוק אצלי, אך הוא מסתובב ב 5K סל"ד, דבר היוצר מפגע אקוסטי :-\ . לא ניתן לשלוט עליו דרך תוכנה כלשהי ( מחשב עתיק ) וחשבתי להוסיף נגד ע"מ להוריד את המתח. המאוורר צורך במצב נומינלי 0.42A ב 12V כמובן. הידע שלי בחשמל מוגבל קצת, אבל למיטב הבנתי הוספה של נגד בן 10 אוהם תאט את המאוור לסל"ד רגוע יותר של ~3200 . יש צדק בחישוב ?? תודה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. אז ככה. אני רציתי לדעם האם יש אפשרות לשלוט דרך המחשב בעזרת תוכנה כלשהי על מנורות.לדוגמא:אני ישים מנורה יפה בחדר....ומתי שאני ירצה להדליק אותו אני יעשה את זה דרך המחשב....האם אפשרי?איזה ציוק אני צריך בשביל זה? תודה.

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by zxor,

יש לי בעיה ברכב, לא שומעים ברמקולים מאחורה, לא באלו שבדלתות ולא באלו שבבגאז'.כשבדקתי האם הם מקבלים זרם, התגלה לי שלא, הם לא מקבלים בכלל זרם, הלכתי לרדיו, הוצאתי אותו קצת ובדקתי האם הוא שולח להם בכלל זרם, מסתבר שלא! ב"הגדרות" ברדיו, הרדיו אמור לתת סאונד למאחורה.האם אתם מכירים בעיות כאלה ואולי יודעים לאן ללכת להסתכל, מה לעשות?

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. שלום לכולם. אני מחפש חנויות חשמל טובות לקניית חוטי חשמל, לדים חזקים, נגדים, קבלים, מפסקים ועוד, באזור רמת גן, גבעתיים, תל אביב והסביבה (במיוחד רמת-גן). במיוחד חנויות שמתמצאות ברכיבים שלהן כי כבר קרה לי שנכנסתי לחנות שנחשבת טובה ושאלתי על לדים זוהרים ואמרו לי "לד זה לד, אין סוגים" (וכנ"ל לגבי מפסקים - הביאו לי כל מיני מפסקים ישנים מכוערים). אשמח לקבל המלצות, תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by N.S,

מה ההבדלים ???

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by mcnm,

שלום לכולם! התקנתי אצל אחי כ.טלויזיה ובטעות "העפתי" קבל אחד שהיה קרוב.. מאז המחשב כבה כל כמה שעות.. הששאלה שלי היא האם ניתן להחליף קבל? במה זה כרוך ואיפה ניתן לקנות אחד? הלוח אם שלי הוא זה: GA-MA780G-UD3H ALL Solid Capacitors תודה על העזרה...

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. אני לא מצליח להבדיל בין חיבור זכר ונקבה מה כאן הזכר ומה הנקבה? ???

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. טוב יש לי מספר שאלות אם הניסוח שלי לא מובן תגידו אני ישנה: 1. יש לי לוחות מודפסות. מעגלים רגילים כל מיני. כמו בכל מעגל יש שפ אחלה רכיבים כגון נגד טרנזיסטור וכו' וכו'. עכשיו לפרק נגד זה לא בעיה יש לו שתי רגליים אבל רכיבים כגון מיקרובקרים או ג'וקים זה 8 רגלים בכל צד כלומר 16 סך הכל. איך ניתן לפרק כאלה? כי ברגע שאני נודע בבדיל אם המלחם והא מתחמם ועד שאני מחמם את ההלחמה השנייה הראשונה כבר מתקררת. האם יש דרך לפרק רכיבים כאלה? או שזה אפילו לא שווה ניסיון? 2. האם לדבר הבא יש קשר לשאלה 1 או לא אז תגידו לי מה זה בבקשה "סרט שואב בדיל" אם זה קשור ל1 אז תסבירו לי איך אם לא אז מה זה? 3. לדברים שיוצאים מהספק של המחשב קוראים מולקסים הם יחסית גדולים בעלי 4 חורים. יש גם דקים כאלה ממש כגון…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by hw_joe,

שלום לכולם, חשבתי על בניית מאוורר קורונה לבית (בתצורה אניונית - כלומר מפיק יונים בעלי מטען שלילי, פשוט משום שנראה כי אלו הנם בעלי השפעה בריאותית חיובית - לעומת הקטיונים - יונים בעלי מטען חיובי, שנראה כי הנם בעלי השפעה בריאותית שלילית). ההתקן מיועד להיות מחובר ישירות לרשת-החשמל (דרך מכפיל-מתח כזה) מה דעתכם ? הנה רשימת חומרים שבהם נתקלתי בנושא : http://gizmodo.com/369398/microchip+sized-solid-state-fan-actively-cools-laptops-with-no-moving-parts http://gizmodo.com/369860/video-rsd5-solid-state-fan-in-action http://www.ee.washington.edu/research/seal/publications.html : http://www.ee.washington.edu/research/seal/pubfiles/Corona%20driven%20air%20propulsion%20for%20co…

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. Started by IlanF,

יש לי מתאם שמעביר מחיבור USB לחיבור העגול הקטן הזה של המקלדת/עכבר... רציתי לדעת אם אפשר ליצור משהו דומה למתאם הזה רק שיהיה הפוך, מהחיבור הרגיל לUSB.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by Samnet,

אני רוצה שגג המארז יוגבהה בשתי אזורים בגג המארז (מארז שוכב , אז החלק השיוצא החוצה) אני רוצה לפתוח שתי פתחים בגודל 5 ס"מ על 5 ס"מ ואז לסגור את הפתחים בעזרת מתכת שחורה מחוררת ככה שגובהם של שתי החורים יהיה 3 ס"מ יותר גבוהה מגג המארז. יש לי המון כלים בבית מה אני צריך לעשות ? ומאיפה אני משיג את המתכות ?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. הרעיון של לבנות מארז יושב בצד הרבה זמן ביגלל הבעיה שהייתה לי להשיג לוחות אלומיניום, אתמול אבא שלי אמר שכימעט בטוח שהוא יכול להביא לי מחבר שלו (עזבו פרטים ) כעת אני בשלבי תיכנון המארז כדי לדעת בערך כמה חומר אני צריך ולקבל תמונה של איך כל העסק יראה בסוף. עכשיו אני צריך את עזרתכם, אני רוצה לשלב במארז חלק אחד או שניים (דמיינו משהו בסדר גודל של הכלוב לסידירומים או קצת פחות) שינוע על מסילה ויאפשר שליפה שלו מהמארז. חשבתי כבר על מסילות כמו של מגירות וכאלה.. אבל זה פשוט לא משתלב טוב.. אני רוצה משהו שיראה יותר מקצועי.. אני רוצה שהמסילות יגרמו לכמה שפחות רעש מרעידות (אתם יודעים.. רטט של 2 חומרים אחד על השני.. הזמזום המעצבן..) אם יש לכם רעיונות איך אני יכול להכין / להשיג משהו ש…

• 10 תגובות
    • 949 צפיות
  21. Started by lior12,

היי , אני רוצה לחבר לד ביקורת במעגל לדים שעובדים לדים במוסיקה. ניסיתי לחבר אותו בכמה מקומות אבל הוא כל הזמן עובד לפי המוסיקה ולא סתם דולק. לאיפה לחבר אותו ?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by barzanger,

ראיתי ברשת הרבה שבנו מארז לבאנצ'מארקינג זה מארז פתוח כזה מפרספקס חשבתי לבנות אחד זה לא ממש סיפור זה די פשוט לבנות אחד ובנוסף יש לי את כל מה שדרוש ככה שעליות שלו לא יהיו גבוהות בכלל אם יש למישו תמונות ורעיונות אני אשמח אני מדבר על המארזים האלה שבנויים משתי קומות מדף עליון בשביל הלוח אם ולמטה ספק הארד דיסק ושאר הרכיבים אשמח לדעות לגבי הרעיון יתרון נוסף של מארז כזה (אם אפשר לקרוא לזה מארז ) זה שאם אתה צריך להרכיב חומרה זמנית אתה יכול במקום על השולחן זה טוב גם לאוברקלוק החלפה מהירה של קירורים רכיבים וכו' מה אתם אומרים?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by et_gershon,

אוקיי יש לי שאלה יש לי חלון במחארז וזה לא ממש אסתטי לראות את כל הכבלים השיוצאים מהספק שלא ממש מסודרים מה אני יכול לעשות בעניין ועוד שאלה כמה וולט יוצא מכניסות ה-usb כי מישהו אמר שיש לי usb שלא מחובר כלום ומה הוא יכול לעשות עם זה אז אמרו לו פונס ושייעשה את זה מנגד+לדים עכשיו השאלה מה הזרם שיוצא משם בשביל שיהיה אפשר לבחור את הנגד הנכון

• 10 תגובות
    • 898 צפיות
  24. Started by BattleMan,

שלום לכולם זה זמן רב שאני משתעשע ברעיון של יצירת מארז, לשמחתי יש לי גישה למגוון חומרים ולבית מלאכה [כולל אנשים שם שיוכלו לעזור לי]. נשאר לי אם כך הרעיון. לדעתי אין לי צורך בקירור אקטיבי לרכיבים כמו הכוננים הקשיחים והצורב ולכן לדעתי אוכל להפריד בין החלקים המקוררים אקטיבית [לוח אם עם כל הכלולים] לבין אלו שלא [החיבור יעשה על ידי החיבורים המתאימים, הכוונה פה היא לחיבורי SATA] מה לדעתכם החומר שכדאי לי להשתמש בו, מהו התצורה העדיפה ביותר לדעתכם? [אשמח אם תצרפו תמונות/סרטוטים] דעו לכם שאני לא מגביל את עצמי ברוחב גובה וכו'. העיקר שאוכל לקרר כמו שצריך אני מצרף מספר תמונות שמתארות רעיונות שהשתעשעתי בהם. [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.