עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. טוב אז ככה,אבא שלי עובד במיקרוסופט והוא כל שנה מקבל תמחשבים הישנים אז לכבוד פסח הוא קיבל חרא אחד פנטיום 2 ,ולאח שלי היה קרטון,אתם בטח יודעים מה חשבתי.. בכל אופן אז יש לי קרטון ,יש מחשב ורציתי לעשות מהקרטון מודינג למחשב... מצטער שאים תמונות של הקופסא פשוט היא בייבוש אחרי צביעה... מחר בבוקר אני אוסיף תמונות.. (שיט ביום שני יש לימודים!)

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by mik_amar,

התקלקל לי mp3 יש לו חלודה בזיכרון אבל המסך עדיין פועל אז רציתי לדעת אם אפשר לעשות איתו משהו... הנגן הוא כזה: תודה מראש!!

• 4 תגובות
    • 594 צפיות
  3. Started by bamenny,

שלום, אני רוצה לבנות כפתור ווליום חיצוני (פאסיבי) לכרטיס הקול שלי הוא צריך להיות ממש פשוט (כניסת סטראו -> פוטנציומטר -> יציאת סטראו) והוא צריך להיות הכי הכי הכי הכי הכי איכותי שאפשר. 1. האם באמת כל מה שאני צריך זה כניסה ויצאה סטריאו ופוטנציומטר? 2. איפה אני יכול למצוא את הרכיבים האלו ברמה הכי גבוהה שיש? אשמח לעזרתכם, מני.

• 0 תגובות
    • 845 צפיות
  4. Started by Le-Fay,

אני מניח שזה לא בדיוק המקום המתאים להודעה הזו... אבל תאלצו לסלוח לי, אני אוהב את HWzone וחוץ מזה לא ממש הצלחתי למצוא פורום אלקטרוניקה ישראלי שמכבד את עצמו (חוץ מהפורום של ישראל וויל אולי). בקיצור, הסיפור הוא כזה: אני מחפש מי שהו עם ידע (ורצוי גם מכשירים) קצת יותר מבסיסי באלקטרוניקה. בניתי את ה modularEEG שמתואר בקישור הבא: open EEG project - Modular EEG סיימתי את כל ההלחמות, והתחלתי לבדוק את המכשיר. נורת הביקורת דולקת כמו שצריך ואפילו מדדתי מתחים במקומות שונים והם תקינים. עם זאת אני לא מצליח לתכנת את ה AVR. אני מחפש מישהו שיוכל לעזור לי לבדוק את המכשיר ולמצוא מה לא בסדר בו. בתשלום במידת הצורך.

• 0 תגובות
    • 995 צפיות
  5. לחבר שלי התקלק הספק במארז של טרמלטק ומי שבנה אותו העביר את אחד הכבלים מאחורי הלוח. זה מארז ללא ברגים ויש צורך בידית מיוחדת בשביל לפרק את לוח האם מהמארז. למישהו יש כזו? עדיף מישהו קרוב לכפר סבא...

• 6 תגובות
    • 885 צפיות
  6. שלום אני מחפש עבור הפרוייקט שלי באלקטרוניקה, ערכת מקמ"ש (משדר מקלט), שישדר בתדר מסויים ויקלוט בתדר שונה, אם יש כזה... בכל אופן אני צריך את שם הרכיב ואם אפשר גם דפי נתונים. חיפשתי לבד ברשת ולצערי לא מצאתי שום דבר... אולי זה כי אני לא יודע לחפש בכל אופן תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 962 צפיות
  7. על וודו 3 בפנטיום 3 שלי. לקחתי מאוורר שהיה לי מ-FX5200 שהתקלקל, והתקנתי אותו על הקרור הפסיבי המקורי של הכרטיס: קודם קשרתי אותו לכרטיס, ואז חיברתי אותו לחשמל, לספק. זה אמנם כרטיס שלא אמור להתחמם יותר מדי, אבל שאני נוגע בו למעלה, בריבוע הקטן מעל המעבד שלו, גם אחרי שתי דקות עבודה בלי מאמץ גרפי מיוחד- הוא לוהט. ***תמונות חדשות עדכניות בתגובה שלי - החמישית

• 9 תגובות
    • 920 צפיות
  8. אני רוצה להחליף את הגריל שנמצא על ה Spark7 שלי. הגודל של המאוורר והגריל הוא גודל מוזר ולא סטנדרטי, 70 מ"מ. חיפשתי בJab Tech אחרי גריל מואר עבור גודל כזה ולא מצאתי כלום. האם ידוע לכם היכן ניתן להשיג את הדבר, אם בכלל? לסיום אני מצרף תמונה ממארז של מישהו שיש לו גריל מואר על הHSF, השאלה באיזה גודל זה. http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=guest.file.view&path=200306092105281746&id=200401082311025681&user=dj_gal

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by oor,

מצאתי ותיקנתי מסך LCD (צבעוני כמובן) בגודל 12" בערך חיברתי אותו ליציאת DVI וחיברתי אותו למארז מלמעלה ... אבל מה שאני "רוצה" ממכם זה לדעת האם אפשרי להציג עלו דברים בלי קשר לשולחן העבודה המקורי שלי יענו לשדר אלו מסך ניפרד לחלוטין ... בעזרת תוכנה או משהוא ... כרטיס מסך הוא GFORCE FX5600 או ATI8500 יהיה ממש מגניב עם אני אוכל לשדר לשם דברים אחרים ... תודה מראש !

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by Men7a,

שלום חברה אני דיי הרבה זמן מגשש פה בפורום ולומד מן האנשים המנוסים בפורום המון דברים אך יש לי שאלה שלא מצאתי לה תשובה ואשמח אם אוכל לקבל עזרה מחברי הפורום שאלתי היא כזאת אני מעוניין להוסיף מן מפסק כזה שיאפשר את הפעלת הלחצן של הכיבוי והדלקה של המחשב חשבתי לעשות את זה בכך שאני יחתוך את החוט באמצע עכשיו אני יוסיף לו מין חוט כזה שיוביל אל המפסק ומהמפסק אל המשך החוט שמתחבר ללוח האם האם זה יעבוד???

• 4 תגובות
    • 650 צפיות
  11. שלום אני חדש פה =) היתה לי בעיה שאני לא יכול לשלוט בעוצמת השמע של האוזניות שלי ללא דרך לשנות את זה ב WINDOWS. החלטתי שאני פותר את הבעיה הזהו! חשבתי אל לפתור אותה ומצאתי פיתרון מאד חמוד: ברמקולים הכי פשוטים שאפשר לקנות ב 30-50 שח ישנו מגבר פנימי וממנו ישנה יציאה לאוניות. אז מצאתי רמקולים כאלו אצלי בארון שבוא זרוקים כל החלקים הישנים של המחשב או הזבל הישן. פתחתי את הרמקולים ניתקתי את החלק אשר פועל כמגבר וחתחתי את החוטים של הדינמו. לאחר מכן השתמשתי ב CD ROM ישן - פירקתי אותו והישתמשתי בברזל שלו כתחתית. לקחתי את הפנל של המארז (כזה שמורידים אותו כדי להתקין CD ROM במחשב) לאחר הרכבה מאולתרת יצאה משיהו נחמד. את החוט של ה-AUDIO מעבירים דרך המחשב לגב שלו ומחברים לפיצול של AUDI…

• 33 תגובות
    • 3.5k צפיות
  12. עשיתי מוד של שעון למארז. פירקתי רדיו שעון ושמתי אותו במקום של הדיסקים.יצא מגניב,אבל השאלה אם זה עלול לפגוע ברכיבים האחרים כשהשנאי שלו קרוב להרדיסקים והלוח גם...

• 0 תגובות
    • 805 צפיות
  13. Started by guyyug,

אתמול בTECHTV הזכירו אתר שבו יש את כל המידות של המארז (חורים איפה איזה גודל.....) כך שלא צריך להתחיל למדוד כל דבר משיהו מכיר אותו או מכיר אתר דומה האתר זה משהו ".essential$$$$.org"

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by de money,

האם דרמל לשמש כמקדחה וגם האם אני יכול לצבוע מאוורר בצבע רגיל לבית של טמבור?

• 7 תגובות
    • 939 צפיות
  15. Started by 4X-BMA,

האם קיימת תוכנה שמדמה אוסילוסקופ, כלומר, חיבור מעגל נבדק בחיבור RS232 או USB למחשב, ותצוגת מצב על המסך.

• 12 תגובות
    • 4.6k צפיות
  16. http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=98641 הנה ההוכחה שפרספקס כזה חיי וקיים ועדיין מיצרים אותו . אז הוא חייב להיות גם בארץ, אני לא מאמין שבשום מקום בארץ לא מוכרים אותו . מה אתם אומרים ?

• 15 תגובות
    • 3.3k צפיות
  17. שלום לכולם אני ממש חדש בפורום הזה ובכלל באתר הזה... קודם כל רציתי להגיד שזהו אחד האתרים היותר טובים שראיתי ושאני חושב שאני יבלה בו הרבה זמן... עכשיו לבעיה... אני רוצה להרכיב אלמנט תאורה על-פי המדריך ואני לא ממש מבין באלקטרוניקה וחישובים :-[ רציתי לדעת איזה סוג של LED לקנות וגם איזה סוג של נגדים לקנות, אשר יתאימו ל-LED... ההרכבה עצמה לא נראת לי מסובכת אז ככה שאני יכול לבצע אותה אך אין לי מושג איך להתחיל לחשב מתחים... תודה רבה!!!

• 28 תגובות
    • 2.5k צפיות
  18. הבאתי לכם שבלונות של דרקון. הקטנה בגודל 20 ס"מ והגדולה 30 ס"מ. אם תרצו אני אשנה את הגודל.. אם תרצו אני אוכל להוסיף שבלונות של איכרוף וכל מיני דברים... חוץ. מהלהבות כי זה אני לא יודע איך לעשות.. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 15 תגובות
    • 2.7k צפיות
  19. Started by mosheva,

שלום!!! בטח כבר השאלה הזאת נשאלה מלא פעמים אך בכל זאת לא מצאתי תשובה מספקת וחד משמעית בחיפוש.... אז ככה אני רוצה לחבר שני מאווררים ביחד לשם חסיכה בחיבורי מולקס... רציתי לדעת איך בדיוק (אדום לאדום שחור לשחור וזהו???) ואם זה לא יהווה בעיה למחשב מבחינת צריכת כוח מהספק... והאם אפשר גם לחבר שני סמארט פאן ביחד (יש לי שניים של ונטק) תודה רבה!!!

• 7 תגובות
    • 833 צפיות
  20. Started by EpoXi,

כבר הרבה זמן יש רעיון לבנות HTPC לבד. לקחתי את הרעיון והתחלתי ליישם אותו בעזרת MERCURY (רובכם לא תכירו אותו אני מניח, אבל זהו "משחק" מאירופה - תבינו בהמשך מהתמונות) בניתי את השלדה כבר והרכבתי עליה את הפאנל הקדמי והתחתון הינה כמה תמונות. פה זה 4 תמונות של המארז עם הפאנלים כשהוא ריק (אל דאגה הכל יצבע בסוף =]) פה ישנן 4 תמונות עם המיקום של הלוח אם CD-ROM והארדיסק (לא שלם ב 100% כמו שאתם רואים) מאחורי הCD ROM יבוא הספק - או צמוד לריצפה או לתקרה עוד לא החלטתי. מצטער על האיכות הגרוע זה מהפלאפון אין לי כרגע דיגיטלית. מה אתם אומרים? תגובות =] דניאל.

• 5 תגובות
    • 3.2k צפיות
  21. לפני שבועיים קניתי דרמל של חברת WOLF שהיה במבצע בהום סנטר ב120 שקל ברור שזה לא מכשיר איכותי, ושזה בסה"כ חיקוי לדרמל המקורי - אבל ציפיתי שהוא יעשה את העבודה אז אל תעשו את הטעות שעשיתי הדרמל הזה עבד בקושי 30 דקות עבודה נטו, והוא כבר עושה בעיות הוא מורכב מחלקים זולים שנשברים מהר, הראשי חיתוך למשל נגמרים אחרי דקה של עבודה. והיום המכשיר פשוט מת. זהו. לא עובד יותר. הלכו לו הפחמים. בקיצור - אם חשבתם שאולי הוא יעשה את העבודה, טעיתם ובגדול. אל תקנו את הדבר הזה, גם אם זה לפרוייקט אחד, כמו שאני חשבתי. תתרחקו מהדרמל הזה.

• 14 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. Started by card,

שלום אחרי שאני בונה פרויקט, אם הוא אמור לפעול באופן מתמשך, אז אני משתמש בספק USB, שממיר מ-220v ל-5v. הרבה פעמים אני רוצה שהספק ישב בתוך הקופסא של הפרויקט, ולא על השקע בקיר. כלומר מהשקע בקיר יהיה תקע קטן של 2 פינים, עם כבל שיגיע עד המארז של הפרויקט, ורק שם בפנים יהיה הספק עצמו. עד כאן הכל בסדר, הבעיה שכשרוצים לחבר את הכבל עם ה-220v אל 2 הפינים של הספק, קשה מאד לחבר אותם בצורה טובה, כי מה שיתפוס את החוטים - הפינים של הספק אמורים להכנס לתוך שקע, ולא שיחברו אליהם חוטים. אפשר כמובן ללפף סביב כל פין את החוט, ואז לעטוף עם איזולירבנד, אבל זה לא ממש איכותי כך, וגם לא הכי יציב - אם החוט נמשך בטעות, זה יכול להקרע ואז זה גם לא בטיחותי כבר. זה גורם לי לתהות: האם קיים רכיב או מודול כלש…

23. Started by J0n1,

שלום. ראיתי לפני מלא זמן את המדריך הזה והחלטתי עכשיו שאני רוצה לבנות אותו. אבל אין לי את הסלולארי המסויים הזה ולא ממש הבנתי מה עושים שם. יש לי סתם מוטורולה ישנה וחשבתי לפרק אותה ובזמן ההפעלה לבדוק עם מולטי מטר איפה עוברים הפולסים של החשמל כאשר המכשיר מקבל SMS ואז אני אחליט אם להתעמק במעגל של הפתיחה או שאני אצור מעגל אחר עם תפקיד אחר. רציתי לדעת אם באמת ככה אפשר לעשות, לחפש את המקום שבו עובר החשמל (אולי אפילו לקחת את החוטים שמגיעים לרמקול או למנוע שרוטט?) ולחבר את זה למעגל. תודה

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by ^Z^,

שלום לכולם החלטתי להתחיל תמוד הראשון שלי. ההחלטה באה בעקבות ערמת קרטונים ענקית בבית, ובגלל שאמא שלי אוהבת לעשות הכל "טבעי". הנה התוכנית : 1) גזירת הקרטון והרכבתו בצורה של מארז 2) הרכבת מתקן המיים *עוד עליו בהמשך* 3) צביעת המארז 4) הרכבת המחשב 5) התקנת כל המערכות הנלוות הנה ההסברים על הצעדים : 1. גזירת הקרטון בצורת מארז. מה יש להסביר? 2. מתקן המיים הוא אחד הרעיונות הכי מעניינים בפרויקט. הרעיון הוא שיש מגרה קטנה באחורי המחשב, שאותה ממלאים בקרח. ממגרת הקרח ירד קבל שיוריד קצת מיים למגרה תחתונה יותר, לקרח יהיה מאוורר פרטי כדי שהוא ישרוד יותר זמן וכך תיהיה לי מערכת קירור מעולה וטבעית ^^. (למה המגרה? כדי שיהיה אפשר להחליף תקרח פעם בכמה שעות - תזכרו שהמערכת היא לאוברקלוקינג, ולכ…

• 27 תגובות
    • 3.5k צפיות
  25. Started by CyberBot,

יש לי רמקולים Creative A60 כן בידיוק אותם אני רוצה לתקן הסוויץ' שלהם נדפק וזה נורא מעצבן ברגע שאני לוחץ הם הדלקים ואחרי שניה נכבים בישביל שהם ישארו דלוקים אני צריך לדחוף חתיכת קיסם לתוץ הסוויץ' כדי שישארו לחוצים הפלסטיק של הסוויץ' נשאר בישפנים אבל המגע הפנימי מתנתק(כנראה הקפיץ שיש במתג) יש אפשרות להחליף את המתג למשהו אחר? מצורפות תמונות http://imgur.com/A3Iecfy http://imgur.com/m6f8VjK

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.