עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by eegg,

יש לי דוושה למכונת תפירה, שבתוכה הקבל נשרף, מצאתי אצלי קבל עם אותם נתונים אבל אני לא בטוח שאפשר להשתמש בו במקום הישן. הישן הוא מדגם Rifa pme 271m 0.1uf 250v וההחדש הוא uTx HQX 0.1uf (k) x2 v250

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  2. Started by CyberBot,

אני צריל להחליף קבל ברדיו(נראה לי קשר) עכשיו יש בו משהו שונה שלא ממש יצא לי לי לראות בקבלים אחרים א.הוא בצבע שונה:חום והפסים של המינוס על הקבל בזהב ב.אני לא יודע אם זה עוד ערך שאמור להשפיע על בחרת הקבל אבל בנוסף למתח וקיבול יש 4W אני לא יודע אם זה הספק או סתם 4W הערכים שלו הם פחות או יותר אם אני זוכר נכון 16V 2200uF ג.איך אוכל לדעת אם זה קבל מיוחד או סתם רגיל? סורי אבל תמונה אין לי אני ינסה באינטרנט

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by crazydiamond,

נפל לידי כרטיס מסך, לא משהו מיוחד - GEFORCR 6600 גרסת 256 מ"ב DDR2 הוא לא עובד טוב, יש ארטיפקטים, הסיבה ככל הנראה מקבל שהתפקע, ואיבד את ערכו ויעילותו. הערכים שלו הם 1500 מיקרו פראד ו 6.3 וולט, קבל אלקטרוליטי. אני יודע שאני צריך להלחים במקומו קבל אחר בעל ערכים זהים, אך אם אני אלחים קבל בעל קיבוליות קטנה יותר, מה תהיינה ההשלכות לגבי הכרטיס? פשוט אין לי כרגע בהישג יד ואין לי זמן לנסוע לתחנה מרכזית לרכוש אחד כזה.

• 20 תגובות
    • 3.4k צפיות
  4. Started by dbzu,

שלום לכולם! אני בונה מטרונום לגיטרה שלי עכשיו קניתי את הרכיבים והביאו לי קבלים של 2.2uf במקום 22uf יש מצב שאני מחליף במקום 22 ל 2.2 או לאחד מהקבלים הבאים: 47uf , 100uf ,220uf , 2.2uf הנה הסכמה: http://www.ovelha.org/pasteler0/2007/11/01/howto-make-your-own-metronome/

• 3 תגובות
    • 651 צפיות
  5. Started by bezangeloo,

יש לי כרטיס מסך שיש בו שני קבלים נפוחים ומפוצצים, 479 \ 16. הלכתי לקוסולובסי בתלפיות וביקשתי ממנו כאלו, אז הוא נתן לי 470 \ 25. כשאמרתי לו שאני צריך את זה למשהו רגיש ואני לא יודע אם זה יתאים, הוא הסתכל עלי במבט מצומצם ואמר לי במבטא רוסי כבד "אתה חושב אני לא יודע אלקטרוניקה? :pissed:" מפחיד האיש הזה. בקיצור, קניתי קבלים של 470 \ 25, והשאלה היא אם אני באמת יכול לשים אותם במקום קבלים של 470 \ 16. תודה.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by xgamer,

שלום לכם. יש לי בלוח כמה קבלים לא טובים שלפי מה שקראתי יכולים לגרום לבעיה שיש לי עכשיו (VCORE לא יציב) חיפשתי קצת בגוגל על זה מצאתי אתר דיי טוב. אני ידע להחליף קבל אבל ראיתי שכתוב שצריך לחבר איזה חתיכת מתכת ללוח. זה נראה לי כדי לפרוק את הלוח אבל איך אני עושה את זה. לא הבנתי כל כך ממה שכתוב.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by gingel,

שלום, יש לי מסך LG L196WTQ שלא נדלק בכלל. פתחתי אותו, ויש 2 קבלים נפוחים על הלוח של הספק כח. אני מעוניין להחליף את כל הקבלים באותו איזור. הבנתי שצריך קבלים שהם High Ripple ו- Low ESR כי זה ספק כח. אלה הנתונים של הקבלים שצריך:1000uf 25v 1000uf 16v 470uf 25v 680uf 25v הגובה של ה- 1000uf הוא 20 מ"מ וקוטר 10 מ"מ. האחרים טיפה יותר נמוכים והקוטר גם 10 מ"מ. הם די צפופים אז אין כל כך מקום לקבלים בקוטר יותר גדול. ניתן לראות תמונה של הלוח כאן: http://www.eevblog.com/forum/projects/lg-l196wtq-monitor-strange-problem/ דרך אגב, אצלי כל הקבלים הם SAMXON. רציתי לוודא אם הקבלים הבאים הם High ripple ו- Low ESR, והאם הם יתאימו לי לספק כח של מסך: RUBYCON - 25ZLJ1000M10X20 RUBYCON - 16ZLH100…

8. Started by Big_White,

יש ברשותי כרטיס מסך PCI-E GE 6600 התנפחו לו 4 קבלים. אני לא יכול להשיג קבלים בקיו כאלה אני יכול להשיג קבלים רגילים (אלה שעטופים בסוג של ניילון. לא יודע מה ההבדל בניהם) אם אני לא ימצא קבלים בדיוק כאלה איזה קבלים אחרים אפשר לשים? תודה מראש.

• 17 תגובות
    • 3.2k צפיות
  9. Started by Miyota,

היי קרה לי דבר מוזר... באמצע עבודה על המחשב המחשב פשוט נתקע... אין וירוסים אין כלום כל המחשב התחרפן.. בדקתי הכל הכל תקין. במצב של Windows המחשב עובד. אבל אני רק מנסה לשחק משהו המחשב פשוט משתגע. כמובן זה יכול לקחת דקה וזה יכול לקחת 10 דקות. הבעיות משתנות כל הזמן... כמובן שישר חשבתי שזה הזיכרון! אז הרצתי Memtest (חיברתי את הזיכרון למחשב אחר) והבדיקה המלאה עברה בשלום ב0 בעיות.. יש לי את המחשב הזה בסביבות שנתיים והוא אף פעם לא עשה לי שום בעיה שום מסך כחול.. פתחתי את המארז ואני רואה 3 קבלים נפוחים. בנגיעה בהם הם ממש חמים ויש כזה כתם שחור על הקבלים. ממש קטן והקבלים ממש נפוחים.. ככה בדיוק הם ניראים 1.אין לי ניסיון בהלחמה האם אני יכול לעשות את זה בעצמי? (זה לא ניראה כל כך…

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by Moty_p,

שלום לכם.. יש לי לוח אם שיש עליו 6 קבלים מנופחים.. הצלחתי להוציא 4 מהם ולהחליף בקבלים חדשים אבל נתקלתי במחסומים הבאים: רק קודם כל, למה זה כל כך קשה להוציא קבל? ההלחמה שם זה פשוט לא רוצה לצאת בעיה א') יש לי כמה פינים מאוד קטנים שתקועים ואני לא יודע עדיין איך להוציא אותם בשביל להכניס את הקבל החדש, באסה.. בעיה ב') נראה כאילו הקבלים לא מחוברים, אלה רק בצד אחד של הקבל אני מתסכל טוב טוב בודק מקדימה (פרונט הלוח) ומאחור ואין, הקבל נוגע רק בצד אחד של הלוח אם במקום מוליך, זאת אומרת שרק רגל אחת של הקבל נוגעת במקום מוליך השניה לא נוגעת בכלום... יכול להיות שזה הגיוני? יש לי עוד 3 קבלים להחליף אבל זה נראה חסר טעם.. אשמח לתשובות שלכם..

• 28 תגובות
    • 6.9k צפיות
  11. Started by o07,

האם אפשרי לקנות נגיד קורא דיוידי רגיל של מחשב ולהחליף את הקורא שיש ברדיו של רכב שהתקלקל\התיישן ? לא חייב דיוידי כן אבל זה מעניין, אני רוצה לנסות. מה אתם אומרים? עריכה: אני רוצה לעשות את זה בגלל שהקורא אצלי (Buffer?) ממש איטי, נגיד שמתי בדיסק הרבה שירים יקח לו איזה חצי שעה למצוא\לחפש את כולם. (עוד לפני הרצה של שיר אחד )

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by tzilber,

שלום יש לי לוח אם מסוג DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D. רציתי לדעת אם יש צורך בשליפה של לוח האם מהמארז על מנת לשחרר את הברגים של ה-north bridge? או שאפשר לבצע את הפעולה ממבט על? בתודה מראש.

• 4 תגובות
    • 659 צפיות
  13. Started by werner,

היי ותודה שנכנסתם. יש לי אוזניות עם ראש הרוס, שהתבקשתי לתקן. קניתי תקע רגיל של אוזניות, כמו בתמונה פה שלקוחה ממדריך להכנת מפצל-בורר (לא הבנתי אותו): http://hwzone.co.il/phpMyWebmin/_uploads/news/pictures/MoRtZkInG/Stereo/TAL_ST%20011_resize.jpg באוזניות (שפירקתי להן את הראש, לא היה ניתן "לאחד" את שני הראשים) יש שלושה חוטים, דבר שאני מבין לנורמלי. זהב-אדום-כחול. לפי מה שהבנתי אני צריך להלחים חוט אחד לצד אחד, חוט שני לצד שני, וחוט שלישי לאמצע. לחבר לצדדים אני יכול. באמצע יש שני חורים.. זה לא משנה לאן אני מלחים כל עוד הוא מתחבר אל האמצע, נכון. הבעיה היא שאני לא יודע לאן להלחים כל חוט.. איך אני אמור לגלות לאן מגיע כל חוט בלי לפרק את כל האוזניות והחוטים שמגיעים לפומיות? (דבר ש…

• 5 תגובות
    • 3.2k צפיות
  14. Started by nir_ofer,

רציתי לדעת האם אפשר להחליף ראש למלחם, מכיוון שהראש של המלחם שלי שחוק לגמרי ואם כן איפה אפשר לקנות וכמה עולה דבר כזה תודה ויאללה מכבי!!!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by tamos,

היי, קודם כל אני רוצה לציין שאין לי שום מושג באלקטרוניקה וחשמל, אני רק בא להתייעץ פה לרכישה ואת העבודה אני ייתן כנראה לאיזה בעל מקצוע/מישהו שמבין. אז, הכרטיס המודבר הוא 8800GTS גרסת 320MB של חברת ASUS. בעת ההדלקה אני רואה ארטיפקטים בכל המסך, גם בווינדואס וגם בפוסט, אבל הכרטיס נדלק. ראיתי פה את הנושא של הבחור שהחליף קבל שנשרף ב6600 ועבד לו יופי. תמונות: http://img169.imageshack.us/g/img1697t.jpg/ בתמונה הראשנה קצת מעל 515. בתמונה השנייה רכיב מספר 560C-מה שאומר שהוא capacitor(קבל). חשוב לציין שהרכיבים לא נשרפו! פשוט הם קיבלו מכה אז הם נפלו. שתיהם נראים אותו הדבר רק שהC560 גדול יותר מבחינה פיזית, אבל מבחינת המראה אותו הדבר(צורה, צבע) יש איזו דרך לברר מהו הערך של הרכיב? הוא ש…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by momi2004,

אני יודע שזה לא בדיוק הנושא הקלאס של הפורום, אבל קיבלתי אופה לחם במתנה, הוא חדש לגמרי, רק לא עבד. פתחתי אותו והסתבר שהרצועה שאמורה לסובב את המערבל נפלה או רצה על ריק כי היא גם נשחקה במקום מסויים. איפה אפשר להשיג רצועות למנועים? אני בטוח שזאת לא רצועה שהמציאו בשביל האופה לחם הזה. אני לא רוצה לפנות ליבואן אפילו כי בדרך כלל על חלקים כאלו הם לוקחים מחירים מופרזים, במיוחד אם גם לא תיקנת אצלהם. הרצועה היא 53 ס"מ בהיקף, של אופה לחם Morphy Richards 48290. מצאתי רצועה באיביי, אבל המחיר שלה גם מוגזם בשבילי: http://www.ebay.com/itm/Morphy-Richards-Bread-Maker-Machine-Belt-48290-48280-S3M537-New-/160885372917

• 4 תגובות
    • 12k צפיות
  17. Started by Athlete,

שלום לכולם, יש לי מחשב נייד של ASUS שהפסיק להטעין. לאחר שפתחתי את המחשב רואים שבלוח האם החיבור של הטעינה (שמולחם ללוח האם) נשבר. הזמנתי את שקע הטעינה אבל ההלחמות נראות לי מעל היכולות שלי (יכול לנסות אבל חבל לי להרוס). יש למישהו רעיון למי אפשר לפנות על מנת שילחים את שקע הטעינה ? אני נמצא באיזור חיפה אשמח לרעיונות ועלויות צפויות

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. יצא יופי. הטמפ ירדו בכ 3 עד 4 מעלות וזה לקח לי 10 דקות להכין. ראו תמונה. לקחתי פוליגל וחתחתי לפי הגודל המתאים ועשיתי עוד אחד וצרפתי אותם כדי שיהיה חזק. וזה יצא חזק מאוד. [attachment deleted by admin]

• 27 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. שלום! היום נסעתי לתל אביב לקנות לדים סוף סןףף.. פתחתי תעכבר, נית'תי את הלד הקיים, הלחמתי חדש, חיברתי הכל ועכשיו העכבר משתגע... אני לא שולט עליו.. הוא קפוץ ממקום למקום כל הזמן.... מישהו יכול לעזור לי אולי?

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. ניסיתי להוסיף לד לעכבר שלי וכנראה עשיתי משהו לא טוב והוא לא מגיב.... הלד האדום פועל הכל נראה כשורה אבל הוא לא מזיז את המצביע... אני לא יודע אם קיצרתי את העכבר או את הסלוט שאליו נכנס העכבר במחשב... ומה אפשר לעשות עכשיו...?

• 8 תגובות
    • 933 צפיות
  21. Started by max74,

שלום לכם וחג שמח לפני כמה ימים החלפתי לדים במקלדת לקצת יותר גדולים 2v לצבעים שונים הכל לפי הכתוביות כמו שהיו בלדים הקודמים ,סגרתי בחזרה והיא לא עובדת .רק שאני מחבר אותה למחשב שלושת הלדים נידלקים לשניה וזהו אין תגובה . תודה לכם.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. ניסיתי להמשיך את התארד הראשון שלי אבל המערכת לא נותנת לי להתחבר אין לי מושג למה אז קיצר הנה מה שהבאתי 2 Thermaltake HardDisk Cooler A2376 1 Thermaltake Big Typhoon CL-P0114 4 Thermaltake Cooper memory heat spreader A1989 1 Arctic Silver 5 Thermal Compound A2150 Thermaltake NEON2 UV A1721 1 Thermaltake XR-CABLE SATA UV 60CM BLUE 2 Thermaltake XR-CABLE ATA UV60CM GREEN 1 Thermaltake XR-CABLE FLOPPY UV 45CM ORANGE 1 1 TT TR2 -420 PSU (ה FSP 350W 60GLN 120mm Noise Killer לא עובד אם לוחות 20 פינים לא ניתן לפרק את ה4 הנוספים אז הזהרו) הכל הורכב וניראה פצצה הנה כמה תמונות האיכות לא משהו עקב חוסר במצלמה ושימוש במצלמת רשת [attachment deleted by admin]

• 31 תגובות
    • 7.5k צפיות
  23. Started by Alex2003,

אני רוצים להחליש את הלדים(הם מסנוורים) אז חשבתי לכניס נגד בין החיבור לספק לחיבור ללדים רק אני לא יודע איזה נגד תודה, אלכס

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by jeyjey,

יש לי לד UB והוא מאיר יותר מדי חזק... יש אפשרות לעשות שהוא יאיר חלש יותר? (עם נגד או משהו)

• 9 תגובות
    • 857 צפיות
  25. Started by tulicooli,

היי אלו החריטות הראשונות שלי על פרספקס ואם אני צריך לשפר משהו דברו... זה הבדיקה הראשונה http://planet.nana.co.il/tulicooli/test1.JPG אותה תמונה רק ממרחק שונה... http://planet.nana.co.il/tulicooli/test2.JPG וכאן מתחיל חלק יותר יפה SPEET FIRE מואר באדום... http://planet.nana.co.il/tulicooli/spitfirered1.jpg ואותו ספיט פייר רק בכחול http://planet.nana.co.il/tulicooli/spitfireblue1.jpg מצטער שהתמונות לא פה בגלל שהם גדולות מידי זהו תנו תגובות לענין תודה

• 10 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים