אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לקנות דרמל כזה http://www.homecenter.co.il/142-he-p1897-v1898/HomeCenter.aspx ורציתי לדעת אם הוא יוכל לעשות חלון במארז ואם לא אז אולי משהו אחר עד 200 שקל ואם אני יכול לחתוך איתו פרפקס ואם לא אז אם מה כן
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, בדיוק הזמנתי נגן mp3 חדש שנטען בUSB, כשההסתכלתי על מטעני הUSB נדהמתי מהמחירים הגבוהים וחשבתי לשפצר אחד ממטען פלאפון. מצאתי באחת המגירות בבית מטען ישן של מוטורולה שמספק 5v ו0.7mA, הגדלים אמורים להספיק הרי ויציאת הUSB מוציאה 5.2-4.8v ועד 500mA. חיברתי את המטען לחשמל ומדדתי כ5.15v במוצא. השאלה שלי היא כזאת, איך מתבצעת הטעינה של הסוללה מהUSB ? האם מספיק המתח של ה5v ? או קיים גם צורך בפיני התקשורת DATA +- ? עריכה: הנגן הספציפי הוא Sansa Clip.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי שאלה כי אני רוצה לעאשות כזה דבר יש כזאת אפשרות לעשות מערכת בקרת תאורה במארז? כמו נגיד ביי באס למאווררים? תודה לעונים
-
- 2 תגובות
- 830 צפיות
-
-
יש לי קצת הרבה זמן חופשי עד לצבא וחשבתי לכתוב כמה מדריכים, אבל אני לא בטוח שיש צורך להם בפורום. אז תגידו לי איזה מדריך אתם מעוניינים שאני יעשה. אני חושב לכתוב מדריכים על: סוגי לדים שונים תאורת מקדלת למחשב נייד הצעות למדריכים נוספים יתקבלו בברכה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קניתי מטען בשביל הMP3 שלי. אותו חרא כמו שהייתי קונה בארץ ב50 שקל. איך אני יכול לאמת שזה באמת 500MA? http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.2382
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
למישהו יש תמונות שמראות איך מחליפים קבל על הלוח אם ? יש לי לוח ישן P3 ויש לו כבל שפוך .
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה להתחיל לעשות למארדז ישן שלי מודינג אבל איך להתחיל ואיזה מדריכים הכי בסיסיים וקלים?
-
- 2 תגובות
- 834 צפיות
-
-
שלום כמו שכמה מפה יודעים יש לי ג'יפ קטן ומסכן שאני מתעלל בו. עכשיו המתח של הסוללה זה 4.8V , הסוללה מתחברת למקלט רדיו,המשדר רדיו משדר אות וזה מפעיל את המנוע, רוב הסיכויים שהמנוע גם כן מקבל 4.8V אז מה שאני רוצה זה לבנות סט סוללות שיכלול 3 יציאות: 1. (עם נגד מתאים)4.8V -----למקלט 2. 6V------למנוע 3. GND-----למקלט ו/או לשניהם(המקלט הרי חייב את ההארקה) אני חושב שאפשר איכשהו לחבר את ה6 וולט למנוע ואז שמקלט רק ישדר לו אות ולא יספק לו מתח יעני אולי מין מחסום מתח או משהו כזה... למי שלא הבין איך אני בידיוק רוצה לחבר אז מה אני רוצה אני יסביר שוב בתרשים תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הסוללה של הפלאפון ניזונה/מספקת 3.7V ב1200mAH ואילו המטען מספק 5V ב350mA (יש הבדל בין mAH ל mA ? ) אז זה אומר שאם נגרום למטען להוציא 1200mAH אז הסוללה תיטען במהירות אופטימלית? מדובר במכשיר נוקיה עריכה: נכתב בטעות ביומני פרוייקטים, נא להעביר לאלקטרוניקה ומודינג, תודה.
-
- 4 תגובות
- 973 צפיות
-
-
שלום לכולם אני יודע שהשאלה שלי לא ממש קשורה לפורום זה אבל בכל זאת אולי מישהו יכול לעזור. שמי אלפרד אני סטודנט שנה שלישית בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה . בפרויקט גמר שלי אני צריך חישן שיוכל לעבוד במהירויות גבוהות. החישן צריך להיות מותקן על השמשה האחורית של האוטו מבחוץ ותפקידו לזהות אוטו מתקרב ממרחק מסוים ולהעביר את המידע לנהג. ברצוני לשאול באיזה חישן אני יכול להשתמש כך ש המידע שתועבר לנהג תהיה מהירה מעוד, לכן צריך שהחישן יהיה בעל תכונה לתגובה מהירה מעוד כי הרכבים נוסעים במהירויות גבוהות . וגם שהמראות של הרכב כגון פנסים חלונות לא יפריעו לחישן. תודה מראש על העזרה .
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה להרכיב מעגל של 3 לדים UB. הם יפעלו בחוץ לכן המקור מתח צריך להיות סוללה. הבעיה היא שסוללה לא תחזיק הרבה זמן, ולהטעין/להחליף כל פעם את הסוללה זה קצת לא פרקטי. חשבתי על לוח סולארי, אבל הלדים יפעלו בחושך דווקא, אז בשביל שזה יעבוד אני צריך לחבר את הלוח לסוללה נטענת ואותה לחבר ללדים, אבל זה כבר יותר מסובך וגם הלדים יהיו תמיד בחושך, אז זה גם לא יעזור לי. יש לכם רעיונות איך למצוא מקור חשמל שיחזיק להרבה זמן? אני לא יודע כמה 3 לדים לוקחים, אבל לכמה זמן הם יפעלו עם 2 סוללות AA? או עם סוללת 9V?
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי מיכל עם מים אני צריך רכיב אלקטרוני או שיטה מסויימת שאני אוכל בעזרת המחשב לדעת כמה מים יש במיכל המיכל הוא מיכל של 60 ליטר חשבתי על מצוף שנמצא על המים ומזיז משהו כשהוא עולה המחשב מקבל את הגובה. ועל פי הגובה אני אוכל לחשב את כמות המים למישהו יש דרך או משהו שיעזור לי . חשוב לי שהמחשב יקבל את הנתונים. תודה רבה.
-
- 9 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
-
שלום לכולם! צבעתי את פנים המארז שלי בפריי שחור מאט של חברת בונדו. כזה : עכשיו לא שמתי פריימר ולא שייפתי , כי גם ככה פנים המארז חלק ואין עליו שריטות אז צבעתי ישר . צבעתי איזה 3-4 שכבות וכמובן ייבשתי . עכשיו על כל נגיעה קטנה עם מברג \ ציפורן הצבע מתקלף. מה צריך לעשות? חשבתי שלקה אולי תפטור את הבעיה אבל אבא שלי טוען שזה לא יעזור. מה הפתרון? תודה רבה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני זוכר פעם מישהוא פרסם פה קישור לאיזה מוד נחמד שנקרה מחשב בתוך הקווריום פשוט לקחו אקווריום שמו בו שמן מנרלי (שקוף) וסמו את הלוח אם בפנים ורק את ההרדים והצורבים בחוץ אני מת לראות את הסרטון הזה עוד הפעם אני פשוט לא מוצא את זה וחיפשתי שעה עכשיו בחיפוש אני מקווה שאיזה מישהוא פה שמר את זה במעודפים וישלח כאן את הקישור חוץ מזה היתי מת גם לעשות את זה רק עם איזה משהוא שיקרר את השמן המנרלי ושזה יהיה מינוס 5 מעלות ולעבוד ככה..
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בהמשך לת'ארד הקודם שדעך , אנו פותחים ת'ארד חדש כדי לשפר את איכות המודינג בארץ. כל הצעה שתעלו חשובה, ולכן נשמח לשמוע כל מה שיש לכם רק נקפיד על כמה כללים מאוד חשובים : 1. סביר להניח שלכם יהיו לא מעט הצעות ולנו אין אפשרות ליישם את כולן גם אם הן מצוינות - ברצוני לנצל במה זו ע"מ להבטיח לכם שכל הצעה שלכם נקראת ונשקלת - לא תמיד נוכל להגיב או להסביר. 2. יש להמנע לחלוטין מתגובה להצעות של אחרים - גם אם יש לכם דעה על ההצעה - שימרו אותה לעצמכם ואפשרו לנו לגבש את שלנו. הודעות שאינן הצעות נטו ימחקו ללא אזהרה. 4. תתפרעו - מה איכפת לכם - מטרת הפורום והת'רד היא להעלות את הרמה = השמים הם הגבול. 5. אם כתבתם משהו וברצונכם לשתף בו את הקהילה באפשרותכם לפנות אלי או אל AVIKO בפרטי/אימייל - נשמ…
-
- 14 תגובות
- 12.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי חפירה עמוקה(יותר מדי לדעתי) פה בפורום,החלטתי ללכת על משהו בעצמי.. כאמור,בתור מתחיל לא נשתגע עם התקציב ורצוי משהו לא מסובך מדיי שלא אהרוס חומרים ואתייאש על ההתחלה אשמח להמלצות ורעיונות יום טוב ושבוע טוב. עריכה : מצאתי רובה אוויר ישן שקניתי לפני כמה שנים,חשבתי אולי לשפצר אותו איכשהו,מישהו?משהו?
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן,בגלל שלא מופיע בסטיקי רציתי לשאול אם מישהו מכיר חנות אלקטרוניקה בנהריה?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מאווררים שמתחברים ישירות לספק. ב- 12V הם קצת מרעישים, וב- 5V הם חלשים. חיברתי אותם ל- 7V (מינוס ל- 5V ופלוס ל- 12V). האם זה יכול לגרום לנזק / בעיות במערכת?
-
- 2 תגובות
- 841 צפיות
-
-
-
יש לי שני רכיבים MCF528CVF66 של מוטורולה לפי גוגל זה מעבד של משהו השאלה שלי מה אפשר לעשות עם שני הרכיבים האלה איך מחברים אותם ולמה הם משמשים? ???
-
- 3 תגובות
- 921 צפיות
-
-
אז ככה. לאחר שתיככנתי בראש ומצאתי זמן הגיע הזמן להתחיל לעבוד. אז מה בפרויקט? -צביעת כלוב המארז בשחור (לא מקורי אבל נחוץ :]) -יצירת חלון בדלת -התאמת ההארדיסקים למפרצי 5.25 והוספת מאורר 5.25 שיקרר אותם. -הוספת מאוררי מארז ושיפור סירקולציה -חיתוך הגרילים הקימים ושימוש באחרים (כמובן שיבוצע לפני הצביעה) -סידור חוטים -צביעת המארז מבחוץ אולי גם חריטת לוגו נראה כבר זה השלב האחרון כי אני לא סגור על עצמי.
-
- 5 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היכן ניתן להשיג ספיקר למחשב שמתחבר ל4 פינים בלוח אם? (יש את הקטנים האלה) תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 928 צפיות
-
-
אהלן חברים לפי די הרבה זמן בניתי קלאפר, לאחר הבניה לא הצלחתי לגרום לקלאפר לפעול כמו שצריך ולא למצוא את הבעיה, וגם לא היה לי זמן להמשיך לנסות ולמצוא אותה, אז פשוט עזבתי אותו בצד. היום כשיש זמן החלטתי לחזור אליו ולנסות לאתר את הבעיה, חשבתי שאולי אתם תוכלו לעזור לי בזה השתמשתי בתוכנית הזאת: http://www.electronicsforu.com/electronicsforu/lab/ad.asp?url=/EFYLinux/circuit/may2003/ci4-clap.pdf&title=Clap%20Switch כרגע כשאני מחבר את הקלאפר למקור מתח הלד הירוק נלדק לכמה שניות, נכבה ואז לא קורה כלום. הייתי שמח תוכלו לתת לי עצות איפה להתחיל את הבדיקה, מה לבדוק וכו'. תודה מראש דביר
-
- 0 תגובות
- 930 צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי את המארז nzxt apollo והוא מגיע עם פלסטיקים שחורים כאלה שמחזיקים את הכוננים של ה 5.25. ( Screwless Drive Bay) עכשיו אני רוצה לצבוע את המארז, והשאלה שלי היא איך אני אמור להוציא אותם? (פתחתי שאלה כזאת גם בפורום מארזים אבל שם לא ידעו כל כך לענות לי ואני בטוח שפה יש אנשים שיודעים) תודה מראש...
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-