עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום לכולם. יש לי 2 מערכות סטריאו ו-2 זוגות של רמקולים למחשב.איך אני יוצר מהם סוג של מערכת קולנוע ביתית? (אני אציין שיש לי כולה חדר ממוצע ולא אולם קולנוע) ושאלה נוספת: איך מחברים מחשב לטלויזיה?צריך להוסיף משהו למחשב?

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by ProRules,

אפשר מדריך לחיבור נורות הLED לספק ו... +הנגדים?

• 1 תגובה
    • 867 צפיות
  3. שלום, ברשותי מחשב עם E5300 וHD4890. לוח P35-DS3L וזכרונות 4GB 1066MHZ. לכאורה מחשב לOC. בעיה 1: חם חם חם, ב4GHZ (1.43V) המעלות מגיעות ל79-81 והרמקול מצפצף.... בעיה 2: אין סירקולציה. בכלל. הדבר הכי קרוב לסירקולציה זה בTOP של המארז 2 פתחי איוורור חמודים אחד למעבד שלא ייחנק והשני לכרטיס מסך. אין בצדדים, יש רק מקדימה כזה למטה שלא רואים... ומאחורה 2 מאווררים כאלה קטנצ'יקים חמודים שמוציאים אוויר אני חושב... הנה כמה תמונות : שימו לב ל2 הפתחי איוורור למעלה. מקדימה בפאנל הקדמי (שאגב עשוי מברזל, המארז כמו המארז כולו ששוקל איזה מאתיים קילו) יש חריצים למטה לכל האורך | | | | | | | | | | | | | | בערך ככה... ומאוורר אחד 80MM ששואב משם אוויר. אני צריך עזרה איך לעזאזאל מאווררי…

• 3 תגובות
    • 966 צפיות
  4. Started by dvirb,

שלום חברים רציתי לדעת מה היא הדרך הטובה ביותר לשמור על הראש של המלחם, איך צריך לנקות אותו לאחר ההלחמה ככה שלא ישאר עליו בדיל. הבנתי שניתן לקחת את הספוג-מתכת הזה שמנקים איתו כלים, זה עובד? תודה דביר

• 2 תגובות
    • 834 צפיות
  5. Started by Saari,

התחלתי להתעסק קצת בלדים פה ושם, ואני מנסה לבנות אלמנט תאורה, הזמנתי מEBAY את הדברים הבאים. 20 לדים אדומים, ירוקים, לבנים, כחולים וצהובים (סה"כ 100 לדים של 3MM). בנוסף קיבלתי נגדים ל-5V ו-12V (בסה"כ 200 נגדים, 100 ל-12V וחלוקה לשני צבעים וכנ"ל לגבי ה-5V). האלמנט שאני מנסה לבנות אמור להתחבר ל-USB. עכשיו מה שעשיתי זה חיבור בטור (אני צודק בשם ?), קניתי משטח הלחמה, הכנסתי משהו כמו 6 לדים בצבע אדום ובסוף חיברתי נגד 5V וחיברתי את ה-USB, התוצאה ? רק הלד שאליו מחובר הנגד פועל, השאר החליטו לנוח. עשיתי פה משהו שגוי ?

• 3 תגובות
    • 865 צפיות
  6. Started by Iv0ry,

של חברת קולר מאסטר תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. ברצוני לדעת האם ניתן לפרק את כפתור ההפעלה של המחשב {או לחלופין לחבר אחד אחר} ולעשות לו חוט מאריך שיצא מחלקו האחורי ושלבסוף יגיע עד השולחן מדובר על מרחק של 3 מטר לכל היותר

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by 114508534,

אהלן לינק לסרטון ביוטיוב שמסביר מה זה הדבר בידיוק http://www.youtube.com/watch?v=zR9CA8lJGvs&feature=related אז ככה עשיתי כזה דבר בידיוק, והבעיה היא שהמים מהר מאד מתקררים וכל האפקט של הקירור נעלם, מישהו יכול לעזור לי אולי איך לעשות שיהיה יותר אפקטיבי . תודה

• 22 תגובות
    • 3.8k צפיות
  9. Started by Lior4543,

נפל לידי ספק ישן של פנטיום 1, למי שזוכר. אין לו חיבור 24 פין או 20 פין, אלא שני חיבורים מוזרים כאלה ללוח אם, ועוד 4 חוטים לפאנל, ששולטים כנראה בהדלקה, איך אני יכול לעשות שיפעל ללא לוח אם, כמו קיצור חוט ירוק ושחור, הרי אין לי כאלה. הצלחתי להביא תמונה: אבל חוץ מזה יש לי עוד 4 חוטים שהולכים לפאנל ומתחברים ישר לתוך כפתור ההדלקה. אולי הקיצור שמה, אבל אני צריך תשובה וודאית.

• 4 תגובות
    • 896 צפיות
  10. Started by rap_tr,

אהלן, אני רוצה להעביר את המכונת תספורת מהחיבור לשקע לחיבור של סוללות. מה עלי לקנות ולעשות על מנת שהעסק יעבוד על סוללות? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. הרבה זמן חשבתי להכין לי ספק ניסויים שיהיה קל ונוח לעבוד איתו. בדקתי כמה יעלה ספק ניסויים מקצועי, והתברר שהוא יקר מדיי, לכן החלטתי לקחת ספק מחשב (ATX), לעשות לו מס' מודים ולהפוך אותו לספק ניסויים. משהו כזה: אז אילו חיבורים יהיו לנו פה? +12V -12V +5V -5V +3.3V GND כ-4 חיבורי מולקס רגילים (יחוברו למארז הספק כמובן). מחבר ללד. מחבר 3 פין, למאוררים - בסימן שאלה (אי אפשר לעשות פה רשימה נורמאלית? ) אני לא יודע עוד אם אני יצבע את מארז הספק, משום שאני לא רואה צורך לכך, מלבד היופי והאסטטיות. צפו מחר לעידכון!

• 41 תגובות
    • 16.2k צפיות
  12. Started by tamos,

אני צריך לשייף עץ, עץ אלון אם אני לא טועה. מישהו יודע מאיפה אפשר להשיכר משייפת, אי אפשר לשייף עם היד זה כואב

• 21 תגובות
    • 12.5k צפיות
  13. שלום, היום אמא שלי הביאה לי מהעבודה אל פסק תקין שסתם פשוט היה זרוק להם בארון. בהמשך תבינו למה. מי שנתן לי אותו אומר שרוב הסיכויים שהוא תקין ואם הוא היה דפוק היו כבר מזמן מעיפים אותו במשרד ולא שמורים בארון. הייתה לי הנחה שבטח הסוללה גמורה ולכן הם שמו אותו בצד (סוללה עולה כמה מאות שקלים מול שווי הספק שזה 1300 ש"ח בפלונטר - http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=PR1000&cart=1250727127605323〈=heb) חיברתי לחשמל בהנחה שהוא יזמזם על הנורה שמתריאה על החלפת סוללה (יש לו לד מיוחד לזה) ואכן זה מה שקרה. האל-פסק התריע באמצעות לד "battary fault" לאחר מכן עשיתי חיפוש נוסף באינטרנט לפני שאני פותח אותו והבנתי כי יש לו סוללה 24 וולט, 7 אמפר (לפי דברי פלונטר, הספק מחזיק שני מסכים ושני…

• 6 תגובות
    • 3.7k צפיות
  14. Started by mzlbat,

היי אני מעשן כבד ונמאס לי כל הזמן להדליק פחמים ולנקות אבק ולא יודע מה מישהו יודע איך אני יכול לשים על ראש הנרגילה מעיין גוף חימום כזה ( משהו כמו מצית הרכב ) שאני יחבר לשנאי ואיזה כפתור כמו הוליום לשליטה על דרגת החום ?

• 21 תגובות
    • 7.7k צפיות
  15. Started by Psychedelic,

אהלן,אני מחפש מד מתח (12V) ,מסך LCD קטן שיראה לי את המתח של המצבר ברכב בכל רגע נתון,אני לא מחפש שעון טעינה גדול יעודי לרכב אלא מסך LCD קטן,איפה אני יכול לקנות דבר כזה? תודה.

• 15 תגובות
    • 6.9k צפיות
  16. יש לי אפשרות כמעט נדירה לקנות שנאי מיוחד לאפקט גיטרה שלי . באריזה של האפקט עצמו רשום ככה: או שימוש בבטריה 9 וולט. השנאי שאני מעוניין לקנות: http://rashgash.co.il/product/tr-power האם הוא יתאים לפדאל? רשום שם 600MA אבל אין לי מושג מה זה אומר לגבי הפדאל .. תודה רבה!

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. Started by BIGBENG5,

יש לי אוזניות שנקרעו עכשיו אני ניסיתי לחבר את שני החוטים (החזקתי אותם מחוברים ביחד) אבל לא שומעים כלום אפילו לא רעש הכי קטן מה עושים איך מחברים את זה?? התמונות יסבירו יותר טוב ממני(אים לא רואים טוב בתמונות יש שם שתי צבעים אחד כחול והשני נחושת) [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 4.8k צפיות
  18. Started by tamos,

הי, אני מתכוון לבנות HTTPC בתוך חור של ארון. בקיצור, החור עמו יהיה מהארז של המחשב, זאות אומרת החלקים יישבו בתוך הארון. הבעיה זה כפתור ההדלקה, מהי הדרך הטובה ביותר כדי שיהיה לי הכי נוח, זה לא בעיה לחבר מפסק קפיץ שיקצרו...

• 3 תגובות
    • 901 צפיות
  19. Started by eyalgross,

שלום לכולם בשבת התחלתי פרויקט מעניין של HTPC לקחתי מגבר + TUNER ישנים מאוד ( מהמחסן של סבא ) ופירקתי אותם לגורמים בתוחו אני מתכוון ליבנות את ה-HTPC ממחשב ישן שיש לי בצד עכשיו לשאלה : משהו יודע איך אני יכול לחבר את הרולר של ה-TUNER (זה שמחליף תחנות ) לשליטה על הסאונד במחשב ? זה בכלל אפשרי אשמח לשמוע כל סוג של עזרה נ.ב בהמשך אני יפרסם את כל תהליך הבניה זה אמור לצאת משהו משהו :-) יש המלצה לדרמל שפציפי (מהזולים יותר סטודנט אנוכי) תודה רבה

• 1 תגובה
    • 975 צפיות
  20. Started by ggg456,

לחבר שלי נקרע הפלאג שהתחבר לכבל דק כמו של אוזניות (במקרה הזה כבל שהולך לרמקול אבל זה לא משנה) אני לא יכול להחליף את הכבל ואני נתקל בבעיה מסויימת: יש בחוט שני זוגות של כבלים דקים כחול ואדום ברור שכל זוג זה צד אחד בסטריאו אני לא יודע מה הפלוס ( האדום?) ומה המינוס חוץ מזה אני יודע להלחים את זה בעדינות ולסדר\ תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by kostiya,

סליחה על הנוביות, אבל קניתי מלחם ומעמד, שהגיע איתו ספוג לנקות את המלחם. רציתי לשאול אם כדאי לטבול אותו במים או לא?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by sh_bmw,

אם אני רוצה להגדיל הספק עבודה של טרנזיסטור... יש באפשרותי לחבר כמה טרנזיסטורים מאותו הסוג בצורה מקבילית? זה יעבוד.? שחר.

• 17 תגובות
    • 4.9k צפיות
  23. בניתי מארז ואני מתכנן להוציא את התוכנית לאור.. עכשיו אני צריך מימכם כמה דעות.. -האם הוא יפה? -מה ההיתם משפרים? [ אל תיסתכלו על הגרילים מאחורה כי זה עדיין לא מסויים אבל יהיו גרילים ] -האם זה אפשרי להוציא את התוכנית לפועל? -כמה זה יעולה בערך? הורדה של ה PSD [ ככה קוראים לזה?! ] http://www.f2h.co.il/7006167620420 תודה לעוזרים..

• 2 תגובות
    • 769 צפיות
  24. הצטברו לי ליד המחשב אוסף מכשירים שמשרתים בעצם - רק את המחשב. מכשירים שלא נכבים אוטומטית כשהמחשב נכבה, כמו מגבר, מסך, תאורת מקלדת, מנורת לילה ועוד ועוד. בחישוב חודשי יוצא שכל האוסף צורך לא מעט חשמל, וזה כשלא משתמשים בו בכלל. בנוסף, ישנו בלאי טבעי של מכשירים וספקים שמחוברים באופן רצוף לחשמל, וכיוון שאצלי המחשב הנייח יכול שלא לפעול אפילו מספר ימים, יש בזה בזבוז. השתמשתי בתוכנית שמופיעה בדפי הנתונים של הרכיב MOC3042, ונראית כך: http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/fairchild/MOC3042-M.pdf את התוכנית שיפרתי קצת, והוספתי שתי דיודות בכניסה וביציאת המתח הנמוך, לא צריך שיכנסו לי בטעות מתחים זרים למחשב מאיפשהו. במקביל לכניסת המתח הנמוך הוספתי 2 קבלים של 1000uF במקביל, כדי …

• 23 תגובות
    • 9.6k צפיות
  25. אני רוצה להשתמש עם ספק מחשב ישן כמטען או כמפעיל דברים שונים כגון מנועים ועוד שטויות. כולם יודעים שבספק של פנטיום אין כפתור חיצוני כמו בספקים הישנים מאוד. בקיצור אני מבקש עזרה בבירור הפינים של החיבור 20 פין על מנת לבנות כפתור

• 4 תגובות
    • 743 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.