עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by card,

שלום קניתי את המשדר+מקלט הבא: http://www.electrodragon.com/?product=433m-rf-wireless-module-a-pair-of-receiver-and-transmitter ובנוסף, קניתי גם את השלט+מקלט הבא: http://www.electrodragon.com/?product=2262-2272-wireless-module בשניהם, אין ספק שהחלק של ה-Receiver, יכול לקלוט אותות של שלטים, בהנחה שהם באותו תדר כמוהו. עד כאן הכל בסדר. עכשיו השאלה: הסטים האחרונים הם של Transmitter+Receiver. אבל, אם אני אקנה Transceiver, האם גם הטרנסיבר יוכל לקבל אותות של שלטי RF? (שבאותו תדר כמוהו כמובן) למה אני שואל את זה, כי Transceiver-ים יודעים לדבר בינם לבין עצמם, ע"י פרוטוקול כלשהו. השאלה אם הטרנסיבר יוכל גם לקבל "Raw Data".. כי הרי השלט לא מדבר בפרוטוקול של הטרנסיבר,…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by IG,

אם יש אחת כזו, שמוכרת לדים (נגדים יש בכל חנות אליקטרוניקה...), אפשר גם בטבריה או בבאר שבע (אני מיואש, ואלה המקומות שאני יכול להגיע אליהם לקניות...) תודה מראש

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. כבר לפני המון המון זמן אני רציתי לבנות מקרן אייפון פשוט. את הרעיון אתם יכולים לראות כאן- http://www.tuaw.com/2008/03/01/diy-ipod-video-projector/. הרעיון מאחורי המקרן הזה מאוד פשוט מבחינת האופטיקה שעומדת מאחורה- האייפון מקרין על בהירות גבוה, המראה מקבלת את התמונה ב-45 מעלות ושוברת את התמונה לעדשה מגדילה שנמצאת בקצה של קופסה. רעיון פשוט, קל ומעשי. ניגשתי לרעיון לפני כמה חודשים וגיליתי שהכל טוב ויפה, רק בעיה אחת- עדשות! ניסיתי כמה עדשות שהיו לי מסוג של טלסקופ ושל דבר שכזה שהיה אמור להגדיל את את המסך לגיים-בוי (ממש ממש ישן.. ;D) וסה"כ הקונספט עבד, רק שהעדשות לא היו לגמרי טובות ולא הייתה הגדלה ופוקוס טוב. בנקודה זו הנחתי את הפרויקט בצד. כל התמונה הישתנתה אתמול, ברגע שמצאתי את…

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. שלום, אחריי שנמאס לי מרעש רעידות הדיסק קשיח, שנוצר בגלל הרכבה לא נכונה של המארז כנראה, פירקתי את כלוב הHDD מהמארז ונשאר כלוב הCD. בינתיים הHHD שלי תלוי על כבל IDE שמחובר בברגים (רוצים תמונה?מחר בצהריים) והכל מאולתר. אני לא מבסוט מאיך שהHDD מחזיק עכשיו ואני רוצה להכניס אותו לכלוב HDD. כלים, חלקים ותקציב לבנות אחד כזה ממתכת או מפרספקס וכ"ו אין לי. לכן אבקש ממכם שאם יש לכם באיזה מארז ישן או שאם תמצאו מארז ישן אז תוציאו לי אותו ודברו איתי. תודה רבה מראש

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. טוב אז ככה אני רוצה לעשות תאורה , ע"י לדים , לחדר שלי. יש לי ספק ישן שמספק כ250 וואט (אני לא בטוח אולי זה 350 , אבל נניח שזה 250) אני רוצה לעשות 5 יח' פוטנציומטרים , בכל יחידה כזו יש 4 לדים. זאת אומרת שכל פוטנציומטר מחליט את חוזק התאורה של 4 לדים. סה"כ 20 לדים , מסוג UB כחולים , אין לי מושג כמה הם לוקחים. איך כדאי לחבר את הלדים? תוכלו להביא לי שירטוט כי אני לא מבין מזה מקביל וזה בטור חח... האם יש משהו שאני יכול לבנות מפרספקס שיהיה כזה כמו מעמדים לנורות שאני יוכל לכוון אותם ע"פ רצוני כמו ספוטים כאלה? אפשר מעגל לזה שהלדים מאירים לפי קצב המוזיקה? האם מישהו בנה פרויקט כזה ע"י לדים ויש תמונות? (קישור בבקשה ) אוי ברחו לי השאלות שחכתי את כל מה שהיה לי אחר כך אני יו…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. אני מעוניין לראות טלוויזיה דרך המחשב.. אני צריך לקנות משו מסויים בשביל לעשות את זה? ואיך גם עושים את זה?

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by GUNZ,

אני מעוניין לקנות קטודה קרה של מחשבים ולהרכיב אותה ברכב כתוספת למערכת ברצוני לחבר אותה במקום המנורה הרגילה הסטאנדרטית שהבנתי שפועלת על 12 V בדיוק כמו הקטודה השאלה היא עם אני צריך את השנאי הזה שנימכר עם הקטודות? ותמליצו על קדוטת נאון כחולה בבקשה חשבתי על זאת http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=11332&catid= היא לא צריכה כרטיס קול או משהו נכון? אלה תדרים של מוזיקה?

• 34 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by card,

שלום בחלק מלוחות הארדואינו, כלול ה-feature של Auto-Reset לאחר טעינת תוכנית חדשה מהמחשב אל המעבד. לכאורה ה-AutoReset הזה הוא משהו שאמור להיות טוב יותר, כי זה יותר נוח מאשר ללחוץ Reset באופן ידני אחרי כל הטענה של תוכנית חדשה. הבעיה אבל, היא שקראתי שהפיצ'ר הזה מפריע למצבים בו אנחנו רוצים לתקשר בין הארדואינו ובין המחשב בעזרת ה-Serial. אם אני זוכר נכון, הם אמרו שם, שאם המחשב שולח לארדואינו מידע בסריאל, אז זה יכול לגרום לו לעשות לעצמו Reset - פעולה שלא רצינו שתקרה. האם זה אכן נכון? האם יש דרך להמנע מזה, בלוחות שכוללים Auto-Reset? או שעדיף לא לקנות לוח שכולל Auto-Reset? (בהנחה שרוצים לתקשר ל גבי ה-serial) תודה card

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by FaT_GEnERaL,

;D

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by Vatos-Locos,

כרגע אני עם קטודות בצבע אחד, ומאוררי לד בצבע שני. אבל מכוון שאני הולך להחליף\לכבות חלק מהמאוררים, אני נשאר עם צבע אחד של הקטודות, מה שממש מבאס אותי. אני חייב קצת גיוון בצבעי התאורה במארז. אין הרבה אופציות האמת, יש כבלי EL שקצת מזכירים לי את עץ חג המולד, תאורת UV שדורשת השקעה כספית דיי גדולה בקניית הרבה אביזרים שמוארים ב UV, ולפחות 4-6 קטודות. בקיצור מה אתם ממליצים לשחק עם קצת צבעים בתאורה?

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. קודם כל האם ניתן לצפות אלומיניום בכרום. במידה וכן: האם הציפוי פוגם בצורה משמעותית בהולכת החום של האלומיניום ? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. שלום לכל חברי הפורום, אני מעוניין בפיתוח פרוייקט קטן לתחום האיירסופט בארץ (הסבר קצר על הספורט) אשר יתן שליטה למדריך לכבות את כלל הכלים(רובים) בשטח בעזרת לחיצת כפתור וכמובן גם להדליק אותם. כיוון שהכלים הם חשמליים אין שום בעיה להכניס את הקונספט הזה לשימוש, הבעיה שנוצרת היא טווח, הרכיב היחידי שמצאתי שנותן טווח ואופציה לכבות כל כלי בנפרד (אופציה שאולי הייתי רוצה להכניס בהמשך) לא ממש מגיע עם מידע איך לתפעל אותו וכמו כן לא מצאתי יותר מדיי מידע עליו. במידה ויש מתנדבים אשר מוכנים לעזור עם פרוייקט שכזה (חינם או תמורת סכום כלשהו) אני ממש ישמח. או לסירוגין האם יש מישהו שמכיר רכיבים שיכולים לתת שליטה אלחוטית (או 1 או 0 לוגי בסך הכול) לטווח של 100 מטר לפחות והם קטנים מספיק אני ממש יוד…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by יניב432,

שלום יש ברשותי מסך סמסונג דגם 2253BW קניתי איתו מכשיר שמחבר בין הממיר למסך לדגם המכשיר קוראים ITV 901 עכשיו חיברתי את הממיר למחשב עובד אבל ההאיכות על הפנים רואים כחול שחור לבן ניסיתי לסדר בהגדרות של המסך/המכשיר ללא כל הצלחה אני מאוד אשמח אם תעזרו לי בקשר לזה איך אני מסדר שהאיכות תיהיה חלקה תודה רבה

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by fivecheebs,

שלום לכל חברי הפורום. הולכת להיפתח בקרוב חנות חדשה למודינג בארץ. וברצוני לדעת מהם הדברים שאתם חברי הפורום הכי רוצים שקשור למודניג ואינכם יכולים להשיג בארץ. בתודה- יאיר.

• 23 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. בגדול למסעדה יש 4 חלונות , והמטרה זה להשתמש ב 4 מקרנים שיקרינו על החלון מהצד השני שלו בשביל שתתקבל תמונה על הצד החיצוני המטרה היא לעשות פירסומות נעות, מודעות וכאלה דברים ..... אני הולך לעשות סרטונים שיעשו שימוש בכול 4 הצגים האלה (שבנויים ממקרן + חלון שהוא מקרין עליו ) כלומר אובייקט או שם שזז ממסך אחד לשני וכאלה דברים ... אז הדברים שצריך הם ככה .. 4 מקרים - זולים יחסית עם רזולוציה מינימאלית ומרחק הקרנה ממוצא (ביחס לגודל החלון כמובן ומספר שעות מנורה גם טוב חשוב (שלא ימות מהר מידי ) הקשיים : החלונות הם לא ביחס של 4:3 ... אבל לפי מה שהבנתי אפשר לכוון את המקרן לאיזה יחס שרוצים תוך כדי ביטול פיקסלים, נכון ? (להשתמש רק בחלק מהתמונה שהמקרן מוציא בשביל לראות את התמונה…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by Cereal Killer,

אהלן חברים, אני מחפש מלחם לעבודות DIY מזדמנות וסטאף.. אין לי בעיה להזמין מחול ואין לי בעיה לקנות בארץ.. הכל עניין של מחיר, אני לא ממש יודע מה התקציב הדרוש לכלי כזה (לא רוצה זבל סיני חד פעמי וימצד שני גם לא מחפש תחנת הלחמה ב 600 דולר) אז באתי להתייעץ. כמה לדעתכם רצוי להוציא על זה, מה לחפש (weller? hakko?) ואיזה דגם יתאים למלחים מאד מאד קז'ואלי? ת'נקס.

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. שלום אני תמיד רציתי להכין תאורה למארז שלי ויש לי מנורות מכל מיני צבעים איך אני יכול לחבר אותם למחשב איך אני יכול בבקשה עים אפשר עים תמונות תודה מראש אלייייייייייייי :yelclap: :hi: :hi: :hi: :hi:

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by PhoenixBoy,

טוב אני יודע שנושא הזה חרוש ועשיתי מילוני חיפושים עם מלא צירופי מילים אבל לא מצאתי שום שבלונה מתאימה. אני רוצה שבלונות בסגנון הזה: אשמח אם תביאו לי כאלו.

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by tehnodrom,

יש לי מאוורר שמכניס אוויר מקדימה של המחשב וראיתי שקצת חסום לו האוויר אז רציתי לחתוך את הפאנל שמקדימה בקיצור חתכתי והמקדח כוס ברח לי וניסיתי לתקן ושמתי רשת של רמקול זה מה שיצא תנו הצעות לשיפור אם צריך כמובן... [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by Mr Gadget,

אני כרגע בשלבים של עשיית חלון למחשב + שתי מאוורים בצד על הפרספקס עכשיו שאלתי היא אם אני יסגור את החלון עם ניטים הפרספקס ישבר?

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. קניתי אתמול את הדרמל חדש ונחמד וחשבתי מה אני יכול לעשות... רק בישביל הנסיון. אז היה לי מאוורר מעפן 80 מ"מ של ספק ישן מתקופת פנטיום 2 אז חשבתי למה לא לשפר אותו אז אמרתי איך אפשר לשפר אותו... אחרי הכל כל המאווררים אותו הדבר חוץ מהמאווררים של Arctic cooling שאין להם שילדה מסביב ללהבים ושמתי לב שהם מאוד שקטים לעומת מאווררים אחרים... אז אמרתי למה לא תפסתי את הדרמל החדש ויש התחלתי לעבוד חתכתי את כל המיסגרת אבל טיפה מהר מידי אז הפלסטיק נמס... אבל לא נורא ומיד אחרי זה להרכיב את המאוורר במחשב של המישפחה (שהיה מאוד רועש דרך אגב) הלחמה שתי שניות והתוצאות מדהימות... שקט מוחלט השיפור מדהים והאוויר זורם בלי הפסקה אני אומר לכם אם יש לכם מאוורר מיותר תנסו ולא תיצטערו ותמונה אחת (ל…

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. יש לי את האוזניות ATH-M50 של אודיו טכניקה עכשיו למי שמכיר וגם למי שלא הכבל של האוזניות לא יכול להתנתק מהאוזניות כמו באוזניות יותר חדישות עכשיו יש לי את האפשרות לעשות DIY לאוזניות ויחסית המוד הזה הוא פשוט אבל אני מפחד לדפוק משהו בתוך האוזניות השאלה אם שווה לי לעשות את זה בעצמי או לפנות לחנות או מעבדה שיכולה לעשות לי את המוד הזה (ואם כן אז תפנו אותי בבקשה לאחת טובה באיזור ירושלים) יש לי חוש טכני טוב ואת הכלים לעשות את המוד אבל זו תיהיה הפעם הראשונה שאני עושה דבר כזה ומפחיד אותי על אוזניות של 500 שקל לעשות מוד כזה

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by AvalonX,

כמה מאוררים של 0.15 A יכול להחזיק USB אחד ?

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. אוקיי היה לי קצת בעייה עם המדריך באתר של הלדים (ואני מניח שהיו עוד הרבה כאלה שהיו להם בעיות) אז עשיתי חיפוש כדי לנסות להבין יותר וראיתי איזה אשכול של מישהו שכתב שהוא רוצה הסבר מפורט על איך להרכיב לדים אז pro modder הסביר לו ממש ממש בייסדויות שלב שלב ואני חייב להודות שזה הציל אותי אז שזה לא יישב עכשיו סתם בעמ' 10 החלטתי לרכז לכם את כל מה שהוא כתב שם עם קרדיט מוחלט ל-pro modder אוקיי אז בזה מסתכמים בדברים!: דבר ראשון קונים את הלדים (מסוג : UB), בצבעים שרוצים, לאחר מכן אתה קונה נגדים, מומלץ על 100 OHM. לכל לד יש רגל קצרה ורגל ארוכה, הרגל הקצרה היא מינוס (-), והרגל הארוכה היא פלוס (+), את הנגד אפשר לחבר לרגל הארוכה (+), בעזרת הלחמה. רצוי לבודד אחרי ההלחמה בעזרת דבק חם או א…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by D@rk3y,

אני עומד להתחיל בקרוב את המודינג הראשון שלי והוא יהיה מחשב מפרספקט אז רציתי לדעת איך מחברים את הפרספקט בצורה אסטטית כמו במארזי פרספקט תודה,דניאל.

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.