עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. טוב אז סוף סוף אחרי הרבהזמן שאני רוצה לעשות את זה, [glow=green,2,300]עשיתי את זה!![/glow] עכשיו רק נשאר לי לחבר את החלון השקף למארז... אני יעשה את זה אחד כך..... בימתיים הנה המארז שלפי דעתי יצא מצויין! בהתחלה יש תמונות של ההתחלה, ואז עוד כמה תמונות, תמונה אחרי שגמרתי וזה לא משוייף, ובסוף שזה על המארז משוייף! http://photos.walla.co.il/itay_sp/ts.cgi?tsscript=guest.file.view&path=200406061418571284&id=200406061421314931&user=itay_sp

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by Alexkmr,

בדומה לזה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_1623&products_id=19000 למאווררים שמגיעים עם המארז ANTEC 300.

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by Amir c,

אממ זה התחיל מאתמול בלילה שהיה משעמם ולא היה מה לעשות אז החלטתי לצבוע את העכבר... תמונות לפני: ולאחר 2 שכבות של צביעה : מהפך לא? מצטער על האיכות זה מהWEBCAM אם התמונות לא פועלות כנסו ל : http://photos.walla.co.il/amircohen2 שם יש אלבום MODING שם למטה נמצאות התמונות.. איך יצא ?

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  4. שלום אני תמיד רציתי להכין תאורה למארז שלי ויש לי מנורות מכל מיני צבעים איך אני יכול לחבר אותם למחשב איך אני יכול בבקשה עים אפשר עים תמונות תודה מראש אלייייייייייייי :yelclap: :hi: :hi: :hi: :hi:

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  5. שלום. מישהו יודע מה המחיר של החשמל בישראל מנסה למצוא מחיר לקוט"ש (אני מניח שהמדד יהיה בקילוואט לשעה), ולא מוצא באתר הרשמי. תודה מראש

6. Started by skullfacer,

http://img339.imageshack.us/img339/2614/imgp0501hk8.jpg עכשיו אני לא מצליח להחביא תכבל הראשי של הלוח אם יש לכם רעיונות איך אני יוכל להסתיר אותו? סידרתי את כול הכבלים שיש חוץ מזה של הכרטיס מסך שהכבל שלו קצת מידי וקשה להסתיר אותו אם יש לכם רעיונות אני ישמח לשמוע והחוטים למטה צמודים ללוח זה ניראה ככה למאורר 120 מקדימה אין כבל אחד שמפריע לאוויר לזרום

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by tehnodrom,

יש לי מאוורר שמכניס אוויר מקדימה של המחשב וראיתי שקצת חסום לו האוויר אז רציתי לחתוך את הפאנל שמקדימה בקיצור חתכתי והמקדח כוס ברח לי וניסיתי לתקן ושמתי רשת של רמקול זה מה שיצא תנו הצעות לשיפור אם צריך כמובן... [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by Gilo2005,

אז ככה יש לי אהרד דיסק ישן שעושה המון רעש והרעש מעצבן אותי רצח אז רציתי לדעת איך אני יכול להשתיק את הרעש הזה? כי אם לפתוח את האהרד דיסק א זהוא ידפק? מישהו יכול לעזור לי לפתור את הבעיה הזו אם הרעש?

9. Started by lizard,

שלום לכולם. לא מצאתי בחיפוש תוצאות לכן פתחתי את השירשור הזה. לוח ארדואינו נאנו 380. 2 מנועים, מחוברים לבקר מסוג H BRIDGE 298N. פוטנציומטר מתג. יש לי קצת חוסר הבנה באיך אני מחבר חשמלית את המתג למערכת. המטרה היא שהמתג יברור בין קדימה לאחורה. הגדרתי שני פינים (1,2) והרעיון שלי הוא שאם פין 1 מקבל מתח, המערכת תסע קדימה, אם פין 2 מקבל מתח המערכת תסע אחורה ואם אין מתח אז לעצור (ניוטרל). כרגע זה מתג 2 מצבים, בעתיד 3 מצבים. מצב מרכזי ניוטרל אבל כרגע נניח לזה (זה יקבל ביטוי בקוד אבל לא יהיה קיים כרגע) הפוטנציומטר דואג למהירות הסיבוב ואם הוא על 0 אז מערכת עוצרת. אני כנראה אשים תנאי שאם הערך של הפוטנציומטר הוא 0 אז גם לעצור. ראיתי כל מיני מדריכים בגוגל אבל לא ברור לי החיווט החשמלי. כ…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by yakirsh4,

שלום, אני רוצה להפוך את הספק שלי למודולרי אבל הבעיה שלא הצלחתי למצוא קונקטורס שאפשר להבריג ללוח ברזל של הספק הפכתי את איבי ולא מצאתי כלום ופה אני מבקש את עזרתכם אני צריך חיבורים שאפשר להבריג ללוח ברזל של הספק עדיפות מאיבי החיבורים הם: חיבור 4 פין חיבור 5 פין חיבור 6 פין חיבור 8 פין חיבור 24 פין (אני עדיין לא סגור על אם אני יעשה גם את החיבור 24 פין מודולורי או לא כי בתכלס זה חיבור שחובה לחבר בכל מחשב ככה שזה אופציונלי כרגע) עוד שאלה קטנה אני זוכר שהיה פה איזה מדריך להפיכת הספק למודולרי אבל אני לא מוצא אותו כרגע ככה שבעיקרון לא צריך להוסיף דברים מיוחדים אלא רק לחתוך את הברזל של הספק בשביל להבריג עליו את הקונקטורס ולחתוך את הכבל ולהחלים מצד אחד חיבור נקבע שיוברג לספק ומצד ש…

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  11. שלום. יש מאווררים עם חוט שחור ואדום, ויש גם עם צהוב. מהו הצהוב? אני שואל כי החלפתי מאוורר במקרן BENQ, יש שם 2 מאווררים של מארז. אחד מהם, 8'', אמור להיות לו 3 חוטים. אדום, שחור, וצהוב. היה לי מאורר רק עם שחור ואדום, והמקרן נדלק, אבל נכבה אחרי דקה וונדלקת המנורה של הטמפרטורה. המאוורר עובד. השאלה ההיא אם זה קשור לחוט הצהוב? האם הוא מספק מידע על מהירות המאורר או משהו כזה? תודה

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  12. קנתי אתמול ראש של חריטה(9910) מ Tungsten, שאמור לחתוך ברזל בלי בעיות, אבל הראש שקניתי בקושי מצליח לסרוט את הדלת של המארז שלי. אני רוצה לעשות חלון עם ציור קצת מסובך, ובשביל חלק מהציור צריך לבצע חיתוך קצת מסובך, ובשביל זה אני צריך ראש חריטה מהסוג הזה. ראיתי מדריך שביצעו בו חריטה/חיתוך אבל עם ראש מספר 9909 אבל לדיקו לא מיבאת אותו לארץ. אולי הבעיה שאני פשוט לא יודע איך להשתמש איתו, אז אולי מישהו שיש לו ניסיון עבודה עם הראש הזה, יתן לי טיפים איך לעבוד איתו. או אולי שאני מנסה לחרוט על דלת של מארז קומפקייס שהוא ממש עבה יחסית למארזים אחרים.

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by Snirs69,

שלום לכולם, ניסיתי לחבר לד לכונן DVD {השתמשתי בחיבורי המתח שלו} ונסרף לי מין משו מוזר כזה שנראה כמו כבל ריבון קטן ושטוח. למזלי ניתן להחליף את הכבל הזה{הוא ניתן לשליפה} אך אני לא יודע מאיפה אני יכול לקנות אחד כזה. כתוב עליו youngshin awm 2896 30v 80c vw-1. מישהו יודע מאיפה אני יכול להשיג כזה?! תמונות: בתודה מראש, שניר.

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by anatoli,

אחרי שפרסמתי בפורום "יומני פרוייקטים" קצת תמונות ומידע על ה-CNC שבניתי, החלטתי להוסיף גם כמה מילים על האלקטרוניקה שדוחפת את הכל. עם זאת, אני חושב שזה רלוונטי יותר לפורום אלקטרוניקה מאשר ליומני פרוייקטים לכן אני פשוט אוסיף זאת כאן ואקשר לדיון בת'רד השני. אני לא רוצה לחפור יותר מדיי מסביב (שזה מה שאני נוהג לעשות בדר"כ), אבל אני כן רוצה להוסיף כמה מילים בנושא המעגלים שצריך כיוון שבעבר כבר היו כמה דיונים על מכונות CNC בפורום. באופן כללי מכונת CNC צריכה בקר שייתן את הפקודות (יכול להיות מיקרו-בקר, או כל דבר אחר - אפילו מחשב שלם), הרכיב הזה יהיה אחראי על נתינת פקודת הכיוון והצעד ברגע הנכון ובציר הנכון (הלייטנסי של הבקר מגביל את המהירות). דבר שני שצריך הוא לוח דרייבר שיבצע את המ…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by ElemenTal,

קיצר אחרי החפירות באשכול הקודם זה מה שיצא בסוף. http://vimeo.com/20640329 שאלה - יש אתר או משהו שמראה את כל סוגי הנגדים...? השגתי כמה אבל אני לא יודע תהתנגדות שלהם...

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by xxdinsinxx,

שלום, דבר ראשון אני מלא זמן קורא פה בפורום ונורא נהנה [= ודבר שני,אני רוצה לתכנן מעגל שהוא בעצם כמו מפסק שפועל לפי קול. אני רוצה שברגע שיהיה קול מסויים (עוצמה מסויימת נגיד) אז המעגל ישחרר '1' ויפעיל את המעגל. (שאר המעגל יהיה מעגל לדים מהבהבים(הם כבר פועלים,אני פשוט לא מצליח להפעיל אותם לפי קול)) תודה רבה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by CRT,

אהלן, אני צריך למצוא איפה מוכרים כבל כזה בארץ רצוי באזור המרכז. 40Pin female\Male to female Cable http://www.ebay.com/itm/IDE-40-Pin-Male-to-female-Hard-Drive-Extension-Cable-L-6CM-/251244600993?pt=US_Video_Cables_Adapters&hash=item3a7f585ea1 אורך של הכבל לא משמעותי בשבילי, אני רוצה להשתמש בו כדי להקל על החיבורים על לוח פיתוח במכה אחת במקום לשרוף כל פעם זמן על חיבורים של הפינים ללוח. על הלוח יש PIN OUTS שאליהם אני כרגע מתחבר ע"י כבלים Dupont Wire Connector Cable, 2.54mm Male to Female 1P-1P שנראים בערך ככה: http://www.ebay.com/itm/40-Pin-20cm-Dupont-Wire-Connector-Cable-2-54mm-Male-to-Female-1P-1P-For-Arduino-/390577288626?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5…

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by fefer,

שלום הייתי רוצה לדעת אם מישהו יודע מאיפה אפשר לקנות את זה ThermalTake Xray 5.25" drive bay kit (Cigarette lighter & Beverage tray included) ;D ליותר פרטים על המוצר שאני מחפש: http://www.thermaltake.com/accessories/xray.htm מבקש לינק לחנות :

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  19. יש לי אינפרא אדום בפלאפון ורציתי לדעת אם אני יכול בעזרת אותו המעגל גם לתקשר בין המכשיר שלי לבין המחשב ? עם תוכנה מסויימת כמובן

20. אני רוצה לעשות מדריך איכותי להלחמה. והייתי רוצה להתייעץ איתכם, מה הייתם רוצים למצא בו. תכתבו ממש כל מה שאתם רוצים. ענבר.

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  21. טוב אז ככה אני רוצה לעשות תאורה , ע"י לדים , לחדר שלי. יש לי ספק ישן שמספק כ250 וואט (אני לא בטוח אולי זה 350 , אבל נניח שזה 250) אני רוצה לעשות 5 יח' פוטנציומטרים , בכל יחידה כזו יש 4 לדים. זאת אומרת שכל פוטנציומטר מחליט את חוזק התאורה של 4 לדים. סה"כ 20 לדים , מסוג UB כחולים , אין לי מושג כמה הם לוקחים. איך כדאי לחבר את הלדים? תוכלו להביא לי שירטוט כי אני לא מבין מזה מקביל וזה בטור חח... האם יש משהו שאני יכול לבנות מפרספקס שיהיה כזה כמו מעמדים לנורות שאני יוכל לכוון אותם ע"פ רצוני כמו ספוטים כאלה? אפשר מעגל לזה שהלדים מאירים לפי קצב המוזיקה? האם מישהו בנה פרויקט כזה ע"י לדים ויש תמונות? (קישור בבקשה ) אוי ברחו לי השאלות שחכתי את כל מה שהיה לי אחר כך אני יו…

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  22. באופן טבעי המחשבה שכדאי לעבוד בפרוטוקול מוכר כמו בלוטוס, ואז צריך לקנות מודול מתאים. (בהנחה שזה נכון, איזה מודול כדאי?) אני מודע לזה שיתכן שRF פשוט יותר, אך אני מניח שזה יפגע בתאימות למכשירים סלולארים. מה אומרים המומחים?

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by elad13net,

שאלום אני חדש בכל העסק הזה של בנייה.. (לא ניסיתי מעולם!) פעם ראשונה שעולה לי רעיון והוא לבנות מארז מפרספקס עכשיו אין לי מיגבלה לפרספקס.. ואמ.. חשבתי לעצמי אולי יש לך רעיונות.. אשמח לשמוע עצות..

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by gofilord,

שלום לכם חברים, שמעתי שאם מחברים לד הפוך הוא הופך למזהה אור או משהו כזה, יש אמת בדברים?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by et_gershon,

שלום לאחר הפרויקט הראשון שלי שנהרס בגלל חוסר נסיון וכלים אני יוצא לפרויקט השני שלי! אז מה בתוכנית: קודם כל הנה תמונות של המארז: פרונט: [אל תתיחסו לסלוט הקדמי הפנוי, פשוט הכונן DVD בדיוק מתייבש מהצביעה [= ] טופ: צד שמאל: צד ימין: אוקיי הנה דברים שבינתיים בתוכנית: 1.בצד הימיני של המארז לחתוך חלון פרספקס גדול וסגירתו בעזרת ברגים ככל הנראה. 2.לחתוך בטופ עיגול ולשים שם מאוורר לדים. 3.בצד ימין במקום הפנוי למאוורר לחתוך את החורים לגמרי ולשים מאורר לדים + מכסה UV יפה. 4.יש לי קטודה כחולה שהזמנתי מארצות הברית + פאנל המאפשר לשנות מצבים או לכבות ולהדליק, אני מתכוון לשים את הפאנל במקום של הכונן דיסקטים. 5. בפרוייקט הקודם שלי בניתי מ-4 לדים UB רכיב שמתחבר כמו מא…

• 8 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים