אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
איך אני בונה גלאי IR (בשביל השלט) ומחבר אותו למחשבבחיבור COM או בחיבור שיש לי על הלוח? איפה אני מוצא תוכנה כדי לשלוט בפונקציות במחשב? הרעיון לקחת שלט פשוט ולתכנת את התוכנה.
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם. לא מצאתי בחיפוש תוצאות לכן פתחתי את השירשור הזה. לוח ארדואינו נאנו 380. 2 מנועים, מחוברים לבקר מסוג H BRIDGE 298N. פוטנציומטר מתג. יש לי קצת חוסר הבנה באיך אני מחבר חשמלית את המתג למערכת. המטרה היא שהמתג יברור בין קדימה לאחורה. הגדרתי שני פינים (1,2) והרעיון שלי הוא שאם פין 1 מקבל מתח, המערכת תסע קדימה, אם פין 2 מקבל מתח המערכת תסע אחורה ואם אין מתח אז לעצור (ניוטרל). כרגע זה מתג 2 מצבים, בעתיד 3 מצבים. מצב מרכזי ניוטרל אבל כרגע נניח לזה (זה יקבל ביטוי בקוד אבל לא יהיה קיים כרגע) הפוטנציומטר דואג למהירות הסיבוב ואם הוא על 0 אז מערכת עוצרת. אני כנראה אשים תנאי שאם הערך של הפוטנציומטר הוא 0 אז גם לעצור. ראיתי כל מיני מדריכים בגוגל אבל לא ברור לי החיווט החשמלי. כ…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב אז סוף סוף אחרי הרבהזמן שאני רוצה לעשות את זה, [glow=green,2,300]עשיתי את זה!![/glow] עכשיו רק נשאר לי לחבר את החלון השקף למארז... אני יעשה את זה אחד כך..... בימתיים הנה המארז שלפי דעתי יצא מצויין! בהתחלה יש תמונות של ההתחלה, ואז עוד כמה תמונות, תמונה אחרי שגמרתי וזה לא משוייף, ובסוף שזה על המארז משוייף! http://photos.walla.co.il/itay_sp/ts.cgi?tsscript=guest.file.view&path=200406061418571284&id=200406061421314931&user=itay_sp
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מודינג למחשב הישן שלי וראיתי איזה מדריך למאוורר בפאנל הבעיה אצלי היא שלמטה בפאנל יש מין שתי ריבועים שהם לא ישרים אלא מעוקמים מה שיוצר בעיה לחתוך עיגול ולהכניס מאוורר חשבתי לחתוך את שני הריבועים האלא ולשים משהו מאחוריהם ועם בונדו לישר את זה הבעיה שאני לא יודע מה ראיתי פה מישהו ששם רוהצל אבל אני לא יודע אם אני יצליח להשיג ופרספקס אני מפחד שזה דק מידי מישהו ידוע איפה אפשר להשיג רוהצל באיזור השרון-מרכז? או אולי הצעות לחומר אחר שאפשר לשים?
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום הייתי רוצה לדעת אם מישהו יודע מאיפה אפשר לקנות את זה ThermalTake Xray 5.25" drive bay kit (Cigarette lighter & Beverage tray included) ;D ליותר פרטים על המוצר שאני מחפש: http://www.thermaltake.com/accessories/xray.htm מבקש לינק לחנות :
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי מאוורר שמכניס אוויר מקדימה של המחשב וראיתי שקצת חסום לו האוויר אז רציתי לחתוך את הפאנל שמקדימה בקיצור חתכתי והמקדח כוס ברח לי וניסיתי לתקן ושמתי רשת של רמקול זה מה שיצא תנו הצעות לשיפור אם צריך כמובן... [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, דבר ראשון אני מלא זמן קורא פה בפורום ונורא נהנה [= ודבר שני,אני רוצה לתכנן מעגל שהוא בעצם כמו מפסק שפועל לפי קול. אני רוצה שברגע שיהיה קול מסויים (עוצמה מסויימת נגיד) אז המעגל ישחרר '1' ויפעיל את המעגל. (שאר המעגל יהיה מעגל לדים מהבהבים(הם כבר פועלים,אני פשוט לא מצליח להפעיל אותם לפי קול)) תודה רבה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
באופן טבעי המחשבה שכדאי לעבוד בפרוטוקול מוכר כמו בלוטוס, ואז צריך לקנות מודול מתאים. (בהנחה שזה נכון, איזה מודול כדאי?) אני מודע לזה שיתכן שRF פשוט יותר, אך אני מניח שזה יפגע בתאימות למכשירים סלולארים. מה אומרים המומחים?
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בדומה לזה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_1623&products_id=19000 למאווררים שמגיעים עם המארז ANTEC 300.
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קיצר אחרי החפירות באשכול הקודם זה מה שיצא בסוף. http://vimeo.com/20640329 שאלה - יש אתר או משהו שמראה את כל סוגי הנגדים...? השגתי כמה אבל אני לא יודע תהתנגדות שלהם...
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, ניסיתי לחבר לד לכונן DVD {השתמשתי בחיבורי המתח שלו} ונסרף לי מין משו מוזר כזה שנראה כמו כבל ריבון קטן ושטוח. למזלי ניתן להחליף את הכבל הזה{הוא ניתן לשליפה} אך אני לא יודע מאיפה אני יכול לקנות אחד כזה. כתוב עליו youngshin awm 2896 30v 80c vw-1. מישהו יודע מאיפה אני יכול להשיג כזה?! תמונות: בתודה מראש, שניר.
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב אז ככה אני רוצה לעשות תאורה , ע"י לדים , לחדר שלי. יש לי ספק ישן שמספק כ250 וואט (אני לא בטוח אולי זה 350 , אבל נניח שזה 250) אני רוצה לעשות 5 יח' פוטנציומטרים , בכל יחידה כזו יש 4 לדים. זאת אומרת שכל פוטנציומטר מחליט את חוזק התאורה של 4 לדים. סה"כ 20 לדים , מסוג UB כחולים , אין לי מושג כמה הם לוקחים. איך כדאי לחבר את הלדים? תוכלו להביא לי שירטוט כי אני לא מבין מזה מקביל וזה בטור חח... האם יש משהו שאני יכול לבנות מפרספקס שיהיה כזה כמו מעמדים לנורות שאני יוכל לכוון אותם ע"פ רצוני כמו ספוטים כאלה? אפשר מעגל לזה שהלדים מאירים לפי קצב המוזיקה? האם מישהו בנה פרויקט כזה ע"י לדים ויש תמונות? (קישור בבקשה ) אוי ברחו לי השאלות שחכתי את כל מה שהיה לי אחר כך אני יו…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
http://img339.imageshack.us/img339/2614/imgp0501hk8.jpg עכשיו אני לא מצליח להחביא תכבל הראשי של הלוח אם יש לכם רעיונות איך אני יוכל להסתיר אותו? סידרתי את כול הכבלים שיש חוץ מזה של הכרטיס מסך שהכבל שלו קצת מידי וקשה להסתיר אותו אם יש לכם רעיונות אני ישמח לשמוע והחוטים למטה צמודים ללוח זה ניראה ככה למאורר 120 מקדימה אין כבל אחד שמפריע לאוויר לזרום
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שאלום אני חדש בכל העסק הזה של בנייה.. (לא ניסיתי מעולם!) פעם ראשונה שעולה לי רעיון והוא לבנות מארז מפרספקס עכשיו אין לי מיגבלה לפרספקס.. ואמ.. חשבתי לעצמי אולי יש לך רעיונות.. אשמח לשמוע עצות..
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אני תמיד רציתי להכין תאורה למארז שלי ויש לי מנורות מכל מיני צבעים איך אני יכול לחבר אותם למחשב איך אני יכול בבקשה עים אפשר עים תמונות תודה מראש אלייייייייייייי :yelclap: :hi: :hi: :hi: :hi:
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי אינפרא אדום בפלאפון ורציתי לדעת אם אני יכול בעזרת אותו המעגל גם לתקשר בין המכשיר שלי לבין המחשב ? עם תוכנה מסויימת כמובן
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
אם יש אחת כזו, שמוכרת לדים (נגדים יש בכל חנות אליקטרוניקה...), אפשר גם בטבריה או בבאר שבע (אני מיואש, ואלה המקומות שאני יכול להגיע אליהם לקניות...) תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אז ככה יש לי אהרד דיסק ישן שעושה המון רעש והרעש מעצבן אותי רצח אז רציתי לדעת איך אני יכול להשתיק את הרעש הזה? כי אם לפתוח את האהרד דיסק א זהוא ידפק? מישהו יכול לעזור לי לפתור את הבעיה הזו אם הרעש?
-
- 27 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכם חברים, שמעתי שאם מחברים לד הפוך הוא הופך למזהה אור או משהו כזה, יש אמת בדברים?
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מדריך איכותי להלחמה. והייתי רוצה להתייעץ איתכם, מה הייתם רוצים למצא בו. תכתבו ממש כל מה שאתם רוצים. ענבר.
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום קניתי את המשדר+מקלט הבא: http://www.electrodragon.com/?product=433m-rf-wireless-module-a-pair-of-receiver-and-transmitter ובנוסף, קניתי גם את השלט+מקלט הבא: http://www.electrodragon.com/?product=2262-2272-wireless-module בשניהם, אין ספק שהחלק של ה-Receiver, יכול לקלוט אותות של שלטים, בהנחה שהם באותו תדר כמוהו. עד כאן הכל בסדר. עכשיו השאלה: הסטים האחרונים הם של Transmitter+Receiver. אבל, אם אני אקנה Transceiver, האם גם הטרנסיבר יוכל לקבל אותות של שלטי RF? (שבאותו תדר כמוהו כמובן) למה אני שואל את זה, כי Transceiver-ים יודעים לדבר בינם לבין עצמם, ע"י פרוטוקול כלשהו. השאלה אם הטרנסיבר יוכל גם לקבל "Raw Data".. כי הרי השלט לא מדבר בפרוטוקול של הטרנסיבר,…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אחרי שפרסמתי בפורום "יומני פרוייקטים" קצת תמונות ומידע על ה-CNC שבניתי, החלטתי להוסיף גם כמה מילים על האלקטרוניקה שדוחפת את הכל. עם זאת, אני חושב שזה רלוונטי יותר לפורום אלקטרוניקה מאשר ליומני פרוייקטים לכן אני פשוט אוסיף זאת כאן ואקשר לדיון בת'רד השני. אני לא רוצה לחפור יותר מדיי מסביב (שזה מה שאני נוהג לעשות בדר"כ), אבל אני כן רוצה להוסיף כמה מילים בנושא המעגלים שצריך כיוון שבעבר כבר היו כמה דיונים על מכונות CNC בפורום. באופן כללי מכונת CNC צריכה בקר שייתן את הפקודות (יכול להיות מיקרו-בקר, או כל דבר אחר - אפילו מחשב שלם), הרכיב הזה יהיה אחראי על נתינת פקודת הכיוון והצעד ברגע הנכון ובציר הנכון (הלייטנסי של הבקר מגביל את המהירות). דבר שני שצריך הוא לוח דרייבר שיבצע את המ…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
רציתי לדעת האם מישהו יודע איפה אפשר להשיג בתל אביב לוחות אלומיניום עם חמישה פסים. ניסיתי לצרף תמונה למי שלא הבין למה התכוונתי [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
צריך עזרה בבנית מישר מתח יש לי מתח חלופי בין7-12V ואני רוצה להפוף אותו ל12V ישר צריך סירטוט של המעגל ואת הנתונים של הקבל ,גשר דיודות והמיצב תודה למי שעוזר
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-