עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. האם ניתן להחליף מקלדת רגילה ל-BACKLIT בכל נייד? אם לא, האם ניתן ספציפית ב Acer Timeline 5810T ? תודה.

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by CRT,

אהלן, אני צריך למצוא איפה מוכרים כבל כזה בארץ רצוי באזור המרכז. 40Pin female\Male to female Cable http://www.ebay.com/itm/IDE-40-Pin-Male-to-female-Hard-Drive-Extension-Cable-L-6CM-/251244600993?pt=US_Video_Cables_Adapters&hash=item3a7f585ea1 אורך של הכבל לא משמעותי בשבילי, אני רוצה להשתמש בו כדי להקל על החיבורים על לוח פיתוח במכה אחת במקום לשרוף כל פעם זמן על חיבורים של הפינים ללוח. על הלוח יש PIN OUTS שאליהם אני כרגע מתחבר ע"י כבלים Dupont Wire Connector Cable, 2.54mm Male to Female 1P-1P שנראים בערך ככה: http://www.ebay.com/itm/40-Pin-20cm-Dupont-Wire-Connector-Cable-2-54mm-Male-to-Female-1P-1P-For-Arduino-/390577288626?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5…

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by Vatos-Locos,

כרגע אני עם קטודות בצבע אחד, ומאוררי לד בצבע שני. אבל מכוון שאני הולך להחליף\לכבות חלק מהמאוררים, אני נשאר עם צבע אחד של הקטודות, מה שממש מבאס אותי. אני חייב קצת גיוון בצבעי התאורה במארז. אין הרבה אופציות האמת, יש כבלי EL שקצת מזכירים לי את עץ חג המולד, תאורת UV שדורשת השקעה כספית דיי גדולה בקניית הרבה אביזרים שמוארים ב UV, ולפחות 4-6 קטודות. בקיצור מה אתם ממליצים לשחק עם קצת צבעים בתאורה?

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  4. הי לכולם קניתי מיני-מחשב Windows, שהגיע עם ספק 12v 2A. אני מעוניין להפעיל את המיני-מחשב הזה בצורה שמנותקת מהקיר, כלומר ע"י סוללה/מצבר כלשהו. מה יתאים לכך? אני מחפש משהו קטן יחסית, ולא בגודל של מצבר של רכב.. כמו כן רצוי מאד שאופיין פריקת המתח של הסוללה/מצבר הנ"ל יהיה כזה שנשאר יחסית יציב על 12v לאורך רוב הפריקה, ולא שיהיה בירידה ואחרי 50-60% יגיע ל-10v.. מה יתאים? תודה רבה

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by tavor21,

תודה על העזרה מראש

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  6. שלום אני תמיד רציתי להכין תאורה למארז שלי ויש לי מנורות מכל מיני צבעים איך אני יכול לחבר אותם למחשב איך אני יכול בבקשה עים אפשר עים תמונות תודה מראש אלייייייייייייי :yelclap: :hi: :hi: :hi: :hi:

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  7. אתר HWzone מחפש כתבים לכתיבת מדריכים וזוהי ההזדמנות שלך להצטרף לצוות אתר המחשבים הגדול ביותר בישראל! אם הינך בעל: - כישורי כתיבה טובים ומעלה. - ידע בחומרת מחשבים ו\או אלקטרוניקה. - ידע במודינג או בכל תחום אחר, הקשור במחשבים, עליו הינך מעוניין לכתוב. - מצלמה דיגיטלית (יתרון). ומעוניין להצטרף לצוות האתר שלח אימייל ל: guides@hwzone.co.il בצירוף התחום עליו הינך מעוניין לכתוב מדריך. ניתן גם לשלוח הצעות למדריכים אשר הינך מעוניין לראות (אנא לא לשלוח בקשות בסגנון איך להתקין חלונות וכדומה). למען הסר ספק, התפקיד בהתנדבות וללא תשלום (נכון לעכשיו).

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by fivecheebs,

שלום לכל חברי הפורום. הולכת להיפתח בקרוב חנות חדשה למודינג בארץ. וברצוני לדעת מהם הדברים שאתם חברי הפורום הכי רוצים שקשור למודניג ואינכם יכולים להשיג בארץ. בתודה- יאיר.

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  9. או במילים האחרות, מה הזרם המקסימלי שיכול לעבור בטרנזיסטור (מהקולט לפולט) בלי לשרוף אותו ? ואיזה מתח נוצר בין נקודות אלו ?

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by tehnodrom,

יש לי מאוורר שמכניס אוויר מקדימה של המחשב וראיתי שקצת חסום לו האוויר אז רציתי לחתוך את הפאנל שמקדימה בקיצור חתכתי והמקדח כוס ברח לי וניסיתי לתקן ושמתי רשת של רמקול זה מה שיצא תנו הצעות לשיפור אם צריך כמובן... [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  11. אוקיי היה לי קצת בעייה עם המדריך באתר של הלדים (ואני מניח שהיו עוד הרבה כאלה שהיו להם בעיות) אז עשיתי חיפוש כדי לנסות להבין יותר וראיתי איזה אשכול של מישהו שכתב שהוא רוצה הסבר מפורט על איך להרכיב לדים אז pro modder הסביר לו ממש ממש בייסדויות שלב שלב ואני חייב להודות שזה הציל אותי אז שזה לא יישב עכשיו סתם בעמ' 10 החלטתי לרכז לכם את כל מה שהוא כתב שם עם קרדיט מוחלט ל-pro modder אוקיי אז בזה מסתכמים בדברים!: דבר ראשון קונים את הלדים (מסוג : UB), בצבעים שרוצים, לאחר מכן אתה קונה נגדים, מומלץ על 100 OHM. לכל לד יש רגל קצרה ורגל ארוכה, הרגל הקצרה היא מינוס (-), והרגל הארוכה היא פלוס (+), את הנגד אפשר לחבר לרגל הארוכה (+), בעזרת הלחמה. רצוי לבודד אחרי ההלחמה בעזרת דבק חם או א…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  12. שלום לכולם, אני משתמש חדש בפורום,ומאוד מתעניין במודינג. מקווה להעלות בקרוב מאמרים מתורגמים מאתרים אחרים של מודים מעניינים לדעתי , וכן להיות לעזר כאן למודרים מתחילים כמוני. טוב- עכשיו אגש לעניין... תמיד התעניינתי במערכות קירור מים. היום בבוקר קיבלתי לידיי מערכת קירור מים מתוצרת SWIFTECH - הגיע במשלוח מדודי שגר בדאלאס. מתנת יומולדת (קצת מאוחרת,אבל עדיין... ;D) - הוא התקשר לשאול מה אני רוצה... הערכה שקיבלתי היא ערכת H20 APEX ULTRA . להלן תמונה שלה מהאתר של SWIFTECH - (אין לי מצלמה עוד,לצערי-זה בטיפול) בנוסף, בחבילה היה קירור מים לשני זיכרונות 1GB שיש לי וקירור לכרטיס מסך ATI RADEON YUAN 9600 256MB . התכנון שלי הוא להרכיב את המערכת בתוך מארז שאני אבצע עליו מודינג …

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by skullfacer,

http://img339.imageshack.us/img339/2614/imgp0501hk8.jpg עכשיו אני לא מצליח להחביא תכבל הראשי של הלוח אם יש לכם רעיונות איך אני יוכל להסתיר אותו? סידרתי את כול הכבלים שיש חוץ מזה של הכרטיס מסך שהכבל שלו קצת מידי וקשה להסתיר אותו אם יש לכם רעיונות אני ישמח לשמוע והחוטים למטה צמודים ללוח זה ניראה ככה למאורר 120 מקדימה אין כבל אחד שמפריע לאוויר לזרום

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  14. יש לי נורת USB LED עם צוור גמיש כזה. ואני רוצה לחבר אותה לא למחשב אלה לזוג סוללות AA. איך אני יכול לבנות מכשיר מתאים בפשטות או שעדיף כבר לרכוש מוכן תמורת 5 דולר?

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by Alexkmr,

בדומה לזה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_1623&products_id=19000 למאווררים שמגיעים עם המארז ANTEC 300.

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by Philip,

ראיתי איזשהו מוד ברשת, אבל הוא היה חלקי ואני קצת משפר אותו, על מנת לבצע אותו, אני צריך לחבר 15 לדים במקביל ל 5V. קניתי היום 15 לדים פשוטים של שקל כ"א והמוכר אמר לי שנפילת המתח של כל לד היא 2V אבל הוא לא ידע כמה אמפר :-\ אני צריך כמובן נגד כלשהו כדי לחבר את הלדים, אבל בשביל לדעת איזה נגד אני צריך, אני צריך לדעת כמה אמפר כל לד.. יש למישהו מושג? אגב, יש לי fluke ואני יכול למדוד זרמים רק שאני לא יודע בדיוק איך... :-X (יותר של אבא שלי מאשר שלי... ;D)

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  17. טוב אנשים ... בזמן האחרון התחלתי מאוד להתעניין בתחום המודינג ... וגם קראתי מדריכים רבים באתר הזה ובאתרים נוספים .. אך דברים רבים לא הבנתי כי הרוב מלוווה בתמונות אך לא בכל השלבים ולא תמונות מדויקות מספיק .. ולהתחלה רציתי לעשות חלון בצד המארז + תאורה קלה בפנים המחשב .. ולכן רציתי לשאול :::: 1. איך גוזרים את המתכת של המארז לחלון ? עם אילו קלים ? 2. עם מה מכסים את החור ? איזה פלסטיק ? 3. מה זה הגומי שכל הזמן מוזכר לשים ? למה הוא משמש ? איפה קונים אותו בב"ש ? ולגבי התאורה אני ישאל אחר כך ........

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by yakirsh4,

שלום, אני רוצה להפוך את הספק שלי למודולרי אבל הבעיה שלא הצלחתי למצוא קונקטורס שאפשר להבריג ללוח ברזל של הספק הפכתי את איבי ולא מצאתי כלום ופה אני מבקש את עזרתכם אני צריך חיבורים שאפשר להבריג ללוח ברזל של הספק עדיפות מאיבי החיבורים הם: חיבור 4 פין חיבור 5 פין חיבור 6 פין חיבור 8 פין חיבור 24 פין (אני עדיין לא סגור על אם אני יעשה גם את החיבור 24 פין מודולורי או לא כי בתכלס זה חיבור שחובה לחבר בכל מחשב ככה שזה אופציונלי כרגע) עוד שאלה קטנה אני זוכר שהיה פה איזה מדריך להפיכת הספק למודולרי אבל אני לא מוצא אותו כרגע ככה שבעיקרון לא צריך להוסיף דברים מיוחדים אלא רק לחתוך את הברזל של הספק בשביל להבריג עליו את הקונקטורס ולחתוך את הכבל ולהחלים מצד אחד חיבור נקבע שיוברג לספק ומצד ש…

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by Megarbetz,

אני בקרוב רוצה לבנות מחשב חדש, בלי לקנות מארז. אני אבנה מארז. אז אחרי חיפוש בגוגל שלא הניב לי תוצאות ברורות... איך אני נמנע מחשמל סטטי ויוצר נקודת אדמה במארז? תודה.

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  20. הפורום מארזים וספקים דיי מלא בבקשות ושאלות אל מגיני ברקים ו UPSים, אנשים רוצים המלצות, שאלות וכו. והתחום דיי מבולגן ומלא בדיסאינפורמציה אם יש לכם מגן ברקים או UPS, אתם יכולים לעזור : צילום מבפנים - תפתחו את המגן וה UPS ותצלמו אותו, ותביאו את התמונות. ניתן להעריך לפי התמונות את איכות הבניה, למה ניתן או לא ניתן לצפות ממנו וכדומה, ומה רמת ההגנות ב UPS ובמגיני ברקים מסוימים יכול להיות מתח גבוה גם כשהוא לא מחובר לחשמל. תפתחו אותו רק אם יש לכם מספיק ידע כדיי לעשות את זה בצורה בטוחה פתיחת מגן ברקים או UPS יכולה לבטל את האחריות שלו במגן ברקים תמונות של המגן מבחוץ - לזיהוי המעגל מבפנים (רצוי מ 2 צדדים) ואיך הוא מחובר למגעים של השקע/תקע הרכיבים שנראים כמו בתמונה כך שרואים מה כתוב א…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  21. קודם כל האם ניתן לצפות אלומיניום בכרום. במידה וכן: האם הציפוי פוגם בצורה משמעותית בהולכת החום של האלומיניום ? תודה.

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by -R-E-L-,

בניתי את המעגל לפי LIRC.ORG והמעגל לא רוצה לעבוד. הפעלתי את WINLIRC ולחצתי על השלט אבל אין תגובה. בבקשה תעזרו לי.

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by Gilo2005,

אז ככה יש לי אהרד דיסק ישן שעושה המון רעש והרעש מעצבן אותי רצח אז רציתי לדעת איך אני יכול להשתיק את הרעש הזה? כי אם לפתוח את האהרד דיסק א זהוא ידפק? מישהו יכול לעזור לי לפתור את הבעיה הזו אם הרעש?

24. האם פח של סוללות מתאים לזה?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  25. חשבתי על רעיון פאן באס מוסתר לאדע אם יש כזה דבר אבל רציתי לנסות.. כמו שאתם רואים למטה את הציור רציתי לעשות פאן באס מוסתר כאשר A זה איפה ששמים את הCD-ROM הבסיס שם. בלוח A יש חור מעל לוח B כיוון שבB יש פוטנציומטרים אז שיהיה מקום. בפתיחה רואים את B C מכסה את כל העסק הזה. כל החלקים ABC עשוים מפרספקס. בC יש עליו פלטה קטנה של אלומיניום שיהיה מוסתר. לא הלך לי ממש לעשות את זה יש למישהו אולי רעיונות איך לבצע את זה? [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים