עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. יש לי רעיון.. אבל אני לא יודע מאיפה להשיג את החומר... נכון על רמקולים... יש כמו בד כזה... מאיפה אני יכול לקנות זה? ואיך קוראים לזה..? תודה =]

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  2. האם פח של סוללות מתאים לזה?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  3. שלום לכם... ראשית אני חייב לציין שהידע שלי באלקטרוניקה נמוך אז אני מתנצל מראש אם השאלות קצת מפגרות.. בהמשך לתרד הקודם קניתי בסוף את הלדים 1W 8mm 140° StrawHat White LED LIGHT 240Kmcd@300m​A ועכשיו אני רוצה לקנות נגדים מתאימים ל 9V, 5V ו 12V לפי האתר של חישוב הנגדים ראיתי שאני צריך נגד של 33 אוהם 2 ווט כדי שיפול על הלד 3.5 וולט כאשר אני מחבר את הנגד והלד ל 12 וולט ל 9 וולט אני צריך נגד של 22 אוהם גם 2 וואט (כדי לעשות פנס) ול 5 וולט אני צריך נגד של 5.6 אוהם כנ"ל 2 וואט (כדי לעשות פנס USB למקלדת) 1) האם זה הגיוני שצריך נגד כל כך חלש? אם לא אז איזה נגד אני באמת צריך? כי אם הייתי מחבר לד של 20 מיליאמפר הייתי צריך נגד של 470 אוהם רבע וואט 2) האם קיימים נגדים של 2, 3, 4 אוהם? 3)…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by אוריה:),

שלום, אני מעוניינת לבנות פרוייקט ונתקעתי בבחירת המנוע לפרוייקט. המנוע צריך להתגבר על מומנט קטן יחסית (כ 2Nm) ומהירותו לא מאוד חשובה, בעדיפות למהירות נמוכה, כלומר הספק המנוע לא צריך להיות גדול. כל מה שאני מעוניינת שהמנוע יעשה הוא להסתובב שלושתרבעי סיבוב בהפעלת מתג לעצור ולחזור את אותו שלושתרבעי סיבוב בלחיצה על מתג, כמו כן אני רוצה שהמנוע יפעל על בטריות קטנות פשוטות (אצבע, מרובעת, או כל בטריה שנמצאת בשוק) מה שאני ראיתי שהאופציות המתאימות הן מנוע סרוו או מנוע צעד, או מנוע רגיל עם מתגי עצירה-שלא הבנתי מה זה... הבעיה היא שלא ברור לי כיצד יש לתכנת מנוע סרוו או צעד כדי שיעשו מה שאני רוצה, בעיקר בהנחה שאני מעוניינת במתג פשוט, ולא בחיבור המנוע למחשב. אשמח לעזרה. תודה

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  5. Started by A.z,

מחפש שבלונות לחריטה על פרספקס תודה מראש

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by tulicooli,

מישהו יודע איפה קונים את הראש הזה עם הציפוי יהלום כמו מהמבצע של הום סנטר??? אם אתם שואלים אז עוד לא נהרס לי אני רוצה לדעת לידע כללי...

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  7. שלום לכל חברי הפורום, אני מעוניין בפיתוח פרוייקט קטן לתחום האיירסופט בארץ (הסבר קצר על הספורט) אשר יתן שליטה למדריך לכבות את כלל הכלים(רובים) בשטח בעזרת לחיצת כפתור וכמובן גם להדליק אותם. כיוון שהכלים הם חשמליים אין שום בעיה להכניס את הקונספט הזה לשימוש, הבעיה שנוצרת היא טווח, הרכיב היחידי שמצאתי שנותן טווח ואופציה לכבות כל כלי בנפרד (אופציה שאולי הייתי רוצה להכניס בהמשך) לא ממש מגיע עם מידע איך לתפעל אותו וכמו כן לא מצאתי יותר מדיי מידע עליו. במידה ויש מתנדבים אשר מוכנים לעזור עם פרוייקט שכזה (חינם או תמורת סכום כלשהו) אני ממש ישמח. או לסירוגין האם יש מישהו שמכיר רכיבים שיכולים לתת שליטה אלחוטית (או 1 או 0 לוגי בסך הכול) לטווח של 100 מטר לפחות והם קטנים מספיק אני ממש יוד…

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by derey1derey1,

שלום 1 איך ניתן לקבל יציאת PWM ברמה של 10 וולט 2 איך ניתן לקבל יציאת מתח מישתנה מ 0 עד 12 וולט כאשר בכניסה 0 עד 5 וולט תודה

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  9. שלום אני עושה למשהו פרויקט עם תצוגת 7 SEG גדול עכשיו אני רוצה לבנות לו את זה עם אפשרות שהוא יוכל לקבוע את אורך הכבל ככה שהוא רק צריך לקנות כבל מתאים/כבל +מחברים מתאימים ויוכל לקבוע לאיזה אורך שהוא רק רוצה... האם אתם מכירים משהו בסגנון של מחברים של 10 פינים? מקווה שאני מובן אם לא אני יוסף סרטוט תודה מראש

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by FaT_GEnERaL,

;D

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by ZorD,

שלום לכולם. ליפני כיומיים הרכבתי את ה-Coolermaster Musketeer במחשב (שגם אותו הרכבתי לא מזמן..) בגדול, אני מאד מרוצה ממנו, הוא מודד את TEMP המעבד, נותן שליטה על הRPM של המאוורר שמחברים אליו ומציג את ה pressure שהמערכת שלי מפיקה (זה המחוג שזז הכי הרבה מכל העסק ) אחרי הרכבתו נשארו לי כמה כבלים שאיני יודע מה לעשות איתם, מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה הוא השימוש שלהם? ועוד דבר, למכשיר ישנם שלושה בקרי מידע (TEMP VU VOLT) ובכל אחת מהם ישנו מנורת LED (אם אני לא טועה) עד כמה שהמנורות ניראות תמימות ביום בלילה הם פשוט כמו מנורה תאורה באמצע הכביש הראשי, הם מאירים מאד חזק.. יש דרך לכבות אותם? רק את המנורות בזמן הלילה? גם בכדי לחסוך בחשמל (המחשב פועל 24\7 ואין לי צורך בעוד שלוש מנ…

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  12. קניתי אתמול את הדרמל חדש ונחמד וחשבתי מה אני יכול לעשות... רק בישביל הנסיון. אז היה לי מאוורר מעפן 80 מ"מ של ספק ישן מתקופת פנטיום 2 אז חשבתי למה לא לשפר אותו אז אמרתי איך אפשר לשפר אותו... אחרי הכל כל המאווררים אותו הדבר חוץ מהמאווררים של Arctic cooling שאין להם שילדה מסביב ללהבים ושמתי לב שהם מאוד שקטים לעומת מאווררים אחרים... אז אמרתי למה לא תפסתי את הדרמל החדש ויש התחלתי לעבוד חתכתי את כל המיסגרת אבל טיפה מהר מידי אז הפלסטיק נמס... אבל לא נורא ומיד אחרי זה להרכיב את המאוורר במחשב של המישפחה (שהיה מאוד רועש דרך אגב) הלחמה שתי שניות והתוצאות מדהימות... שקט מוחלט השיפור מדהים והאוויר זורם בלי הפסקה אני אומר לכם אם יש לכם מאוורר מיותר תנסו ולא תיצטערו ותמונה אחת (ל…

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  13. טוב אנשים אתם פשוט לא תאמינו אבל היום ישבתי בבית ראיתי אקזיט ותוך כדי עולה לי רעיון להסליב את החוטים של הספק....אבל עם מה??...עם שק פשוט של תפוזים שקונים בחנות!! כן כן!!יש את השקים האלה האדומים אז יש להם רשת כזאת שמאוד מאוד דומה לרשת של הסליבים אז פשוט מה שעשיתי זה ככה ...לוקחים שק תפוזים מומלץ של החברה הזאת שחכתי איך קוראים לה שיש לה את השקים האדומים האלה הקיצר לוקחים חתיכה לפי האורך ומודדים גוזרים ופה מגיעים לחלק המעניין....מה??איזה חלק???...החלק שבו אתם מגלים שגזרתם את השק אבל יש בו כאלה פרימות של חוטים וזה ממש אבל ממש לא אסטתי ונותן מראה מגעיל....אז מה עושים??פשוט לוקחים מצית עוברים רק לאורך כל ה"סליב" שגזרתם מהשק אחרי זה עוטפים את הכבל של הספק ושמים בהתחלה ובסוף אי…

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by Madboy,

מה הזרם המקסימלי שlpt יכול לספק דרך הdata bits ( פינים 2-9 )? אני יודע שהוא מסוגל לספק מתח של 5v אבל זרם לא מצאתי בשום מקום ואני פוחד לשרוף את היציאה שלי אם אני אחבר משהו שצורך יותר תודה

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  15. :-\ :-\ :-X שאלה דפוקה אבל חשובה איפה נמא הusb של המארז הנל חוץ מאחור אני לא מצליח למצוא את הusb שלו הוא בצד בתוך המארז איפה? לעונים תודה מראש http://www.thermaltake.com/xaserCase/soprano/sws/sws.htm#logoInfo

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by Megarbetz,

אני בקרוב רוצה לבנות מחשב חדש, בלי לקנות מארז. אני אבנה מארז. אז אחרי חיפוש בגוגל שלא הניב לי תוצאות ברורות... איך אני נמנע מחשמל סטטי ויוצר נקודת אדמה במארז? תודה.

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  17. Started by Amir c,

אממ זה התחיל מאתמול בלילה שהיה משעמם ולא היה מה לעשות אז החלטתי לצבוע את העכבר... תמונות לפני: ולאחר 2 שכבות של צביעה : מהפך לא? מצטער על האיכות זה מהWEBCAM אם התמונות לא פועלות כנסו ל : http://photos.walla.co.il/amircohen2 שם יש אלבום MODING שם למטה נמצאות התמונות.. איך יצא ?

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by My_T,

שלום, במסגרת בית הספר שלי אני לומד אלקטרוניקה (באופן מספיק טוב בשביל שאסתדר בפרוייקטים פשוטים) ותכנות (יותר פשוט לי), והייתי רוצה להתחיל להשקיע את הידע התיאורטי שלי ולבנות פרוייקטים פשוטים. יש המלצות לפרוייקטים לא מורכבים? איזה רכיבים אצטרך לקנות?

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by zombie,

אני מעוניין להכין מנורת לבה מבקבוק וודקה(רצוי אבסולוט)...משו כזה! אני צריך את עזרתכם מודרים יקרים כדיי שפרוייקט זה יצליח.... 1.האם הזכוכית של הבקבוק מספיק עבה שתוכל להתחמם מהנורה והנוזל שמתחמם בלי שתתפוצץ? ;D 2.איך בידיוק אני יבנה את בית הנורה שיחמם ויחזיק את הבקבוק? 3.איפה אפשר לקנות חומרים(ומה הם בידיוק?) שנמצאים בבקבוק במנורת הלבה? 4.איך אני יסגור את מכסה הבקבוק?

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by thedag,

כמה חשמל מלחם צורך? נגיד אם משאירים אותו כל הלילה בחשמל כמה הוא צורך? הכוונה למה הוא משתווה האם זה כמו מנורה שפועלת (סתם דוגמא) וכ"ו והאם הוא יכול להיהרס מזה ? ד"א המלחם הוא 30W

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  21. שלום. מישהו יודע מה המחיר של החשמל בישראל מנסה למצוא מחיר לקוט"ש (אני מניח שהמדד יהיה בקילוואט לשעה), ולא מוצא באתר הרשמי. תודה מראש

22. קנתי אתמול ראש של חריטה(9910) מ Tungsten, שאמור לחתוך ברזל בלי בעיות, אבל הראש שקניתי בקושי מצליח לסרוט את הדלת של המארז שלי. אני רוצה לעשות חלון עם ציור קצת מסובך, ובשביל חלק מהציור צריך לבצע חיתוך קצת מסובך, ובשביל זה אני צריך ראש חריטה מהסוג הזה. ראיתי מדריך שביצעו בו חריטה/חיתוך אבל עם ראש מספר 9909 אבל לדיקו לא מיבאת אותו לארץ. אולי הבעיה שאני פשוט לא יודע איך להשתמש איתו, אז אולי מישהו שיש לו ניסיון עבודה עם הראש הזה, יתן לי טיפים איך לעבוד איתו. או אולי שאני מנסה לחרוט על דלת של מארז קומפקייס שהוא ממש עבה יחסית למארזים אחרים.

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by fivecheebs,

שלום לכל חברי הפורום. הולכת להיפתח בקרוב חנות חדשה למודינג בארץ. וברצוני לדעת מהם הדברים שאתם חברי הפורום הכי רוצים שקשור למודניג ואינכם יכולים להשיג בארץ. בתודה- יאיר.

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by AvalonX,

כמה מאוררים של 0.15 A יכול להחזיק USB אחד ?

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by Vatos-Locos,

כרגע אני עם קטודות בצבע אחד, ומאוררי לד בצבע שני. אבל מכוון שאני הולך להחליף\לכבות חלק מהמאוררים, אני נשאר עם צבע אחד של הקטודות, מה שממש מבאס אותי. אני חייב קצת גיוון בצבעי התאורה במארז. אין הרבה אופציות האמת, יש כבלי EL שקצת מזכירים לי את עץ חג המולד, תאורת UV שדורשת השקעה כספית דיי גדולה בקניית הרבה אביזרים שמוארים ב UV, ולפחות 4-6 קטודות. בקיצור מה אתם ממליצים לשחק עם קצת צבעים בתאורה?

• 18 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.