עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. יש לי רעיון.. אבל אני לא יודע מאיפה להשיג את החומר... נכון על רמקולים... יש כמו בד כזה... מאיפה אני יכול לקנות זה? ואיך קוראים לזה..? תודה =]

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by ToMeRv32,

tl;dr - מתחיל עם ארדואינו, מחפש המלצה על רכיבים וציוד נלווה - לוח "ראשי", לוחות קטנים נוספים, ציוד נלווה הכרחי, מלחם, אקדח דבק חם, קופסה לארגון הציוד וכו' וכו'. שלום, אני סטודנט להנדסת חשמל ובעל רקע קל-בינוני באלקטרוניקה ושפת C. במסגרת סדנה יצא לי לעבוד עם ארדואינו והחלטתי שאני מעוניין ללמוד ולעבוד עם הנ"ל בזמן הפנוי 😄 לאחר חיפוש ברשת קצת התקשיתי להבין מהם האתרים שמהם מומלץ/נהוג להזמין את הרכיבים, ויותר מכך, אם יש המלצות כלשהן לערכות/רכיבים שכדאי לרכוש אשמח לשמוע - כי המבחר פשוט אינסופי.. 😅 אין הגבלה כלכלית כי הרוב דיי זול באופן יחסי, אבל לא צריך סתם להשתגע עם ערכות מוגזמות. ציוד שיש כרגע: 2 מטריצות, את הערכה הזאת, חוטים, ארגז כלים מלא. רו…

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by אוריה:),

שלום, אני מעוניינת לבנות פרוייקט ונתקעתי בבחירת המנוע לפרוייקט. המנוע צריך להתגבר על מומנט קטן יחסית (כ 2Nm) ומהירותו לא מאוד חשובה, בעדיפות למהירות נמוכה, כלומר הספק המנוע לא צריך להיות גדול. כל מה שאני מעוניינת שהמנוע יעשה הוא להסתובב שלושתרבעי סיבוב בהפעלת מתג לעצור ולחזור את אותו שלושתרבעי סיבוב בלחיצה על מתג, כמו כן אני רוצה שהמנוע יפעל על בטריות קטנות פשוטות (אצבע, מרובעת, או כל בטריה שנמצאת בשוק) מה שאני ראיתי שהאופציות המתאימות הן מנוע סרוו או מנוע צעד, או מנוע רגיל עם מתגי עצירה-שלא הבנתי מה זה... הבעיה היא שלא ברור לי כיצד יש לתכנת מנוע סרוו או צעד כדי שיעשו מה שאני רוצה, בעיקר בהנחה שאני מעוניינת במתג פשוט, ולא בחיבור המנוע למחשב. אשמח לעזרה. תודה

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  4. Started by ElemenTal,

קיצר אחרי החפירות באשכול הקודם זה מה שיצא בסוף. http://vimeo.com/20640329 שאלה - יש אתר או משהו שמראה את כל סוגי הנגדים...? השגתי כמה אבל אני לא יודע תהתנגדות שלהם...

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by gofilord,

שלום לכם חברים, שמעתי שאם מחברים לד הפוך הוא הופך למזהה אור או משהו כזה, יש אמת בדברים?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  6. אוקיי היה לי קצת בעייה עם המדריך באתר של הלדים (ואני מניח שהיו עוד הרבה כאלה שהיו להם בעיות) אז עשיתי חיפוש כדי לנסות להבין יותר וראיתי איזה אשכול של מישהו שכתב שהוא רוצה הסבר מפורט על איך להרכיב לדים אז pro modder הסביר לו ממש ממש בייסדויות שלב שלב ואני חייב להודות שזה הציל אותי אז שזה לא יישב עכשיו סתם בעמ' 10 החלטתי לרכז לכם את כל מה שהוא כתב שם עם קרדיט מוחלט ל-pro modder אוקיי אז בזה מסתכמים בדברים!: דבר ראשון קונים את הלדים (מסוג : UB), בצבעים שרוצים, לאחר מכן אתה קונה נגדים, מומלץ על 100 OHM. לכל לד יש רגל קצרה ורגל ארוכה, הרגל הקצרה היא מינוס (-), והרגל הארוכה היא פלוס (+), את הנגד אפשר לחבר לרגל הארוכה (+), בעזרת הלחמה. רצוי לבודד אחרי ההלחמה בעזרת דבק חם או א…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by Eviljelly,

שלום, אני עובד על פרוייקט לחיבור הדוד חשמל למחשב ולצורך כך אני זקוק לממסר (Relay) עם פיוז של מעל 10 אמפר והפעלה של 5 וולט, אבל מתקשה להשיג כזה.. לא באיביי ולא בחנויות בארץ, אשמח לעזרה (לינק לאיביי יהיה נהדר).

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. קנתי אתמול ראש של חריטה(9910) מ Tungsten, שאמור לחתוך ברזל בלי בעיות, אבל הראש שקניתי בקושי מצליח לסרוט את הדלת של המארז שלי. אני רוצה לעשות חלון עם ציור קצת מסובך, ובשביל חלק מהציור צריך לבצע חיתוך קצת מסובך, ובשביל זה אני צריך ראש חריטה מהסוג הזה. ראיתי מדריך שביצעו בו חריטה/חיתוך אבל עם ראש מספר 9909 אבל לדיקו לא מיבאת אותו לארץ. אולי הבעיה שאני פשוט לא יודע איך להשתמש איתו, אז אולי מישהו שיש לו ניסיון עבודה עם הראש הזה, יתן לי טיפים איך לעבוד איתו. או אולי שאני מנסה לחרוט על דלת של מארז קומפקייס שהוא ממש עבה יחסית למארזים אחרים.

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by elad13net,

שאלום אני חדש בכל העסק הזה של בנייה.. (לא ניסיתי מעולם!) פעם ראשונה שעולה לי רעיון והוא לבנות מארז מפרספקס עכשיו אין לי מיגבלה לפרספקס.. ואמ.. חשבתי לעצמי אולי יש לך רעיונות.. אשמח לשמוע עצות..

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. אני רוצה לעשות מדריך איכותי להלחמה. והייתי רוצה להתייעץ איתכם, מה הייתם רוצים למצא בו. תכתבו ממש כל מה שאתם רוצים. ענבר.

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by tulicooli,

מישהו יודע איפה קונים את הראש הזה עם הציפוי יהלום כמו מהמבצע של הום סנטר??? אם אתם שואלים אז עוד לא נהרס לי אני רוצה לדעת לידע כללי...

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by thedag,

כמה חשמל מלחם צורך? נגיד אם משאירים אותו כל הלילה בחשמל כמה הוא צורך? הכוונה למה הוא משתווה האם זה כמו מנורה שפועלת (סתם דוגמא) וכ"ו והאם הוא יכול להיהרס מזה ? ד"א המלחם הוא 30W

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. באופן טבעי המחשבה שכדאי לעבוד בפרוטוקול מוכר כמו בלוטוס, ואז צריך לקנות מודול מתאים. (בהנחה שזה נכון, איזה מודול כדאי?) אני מודע לזה שיתכן שRF פשוט יותר, אך אני מניח שזה יפגע בתאימות למכשירים סלולארים. מה אומרים המומחים?

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by yakirsh4,

שלום, אני רוצה לקנות מלחם בקרוב והייתי שמח אם תציעו לי פה כמה דגמים נבחרים במירים שונים אני לא ישקיע עכשיו 800 או 1000 שקל אבל אני מוכן להשקיע 300-400 מקסימום 500 אני צריך משהו בסיסי לחוטים קטנים ואין לי בעיה גם לקנות באיבי אני ישמח אם גם תגידו לי איזה עוד חלקים צריך לקנות (בדיל משכות וכדומה) ותביאו לי קישורים לאיבי (לא חובה כמובן שם יספיק) תודה.

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by Madboy,

מה הזרם המקסימלי שlpt יכול לספק דרך הdata bits ( פינים 2-9 )? אני יודע שהוא מסוגל לספק מתח של 5v אבל זרם לא מצאתי בשום מקום ואני פוחד לשרוף את היציאה שלי אם אני אחבר משהו שצורך יותר תודה

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by metis,

ערב טוב, יש למישהו שיטה/דרך טובה לעשות כבלי IDE מגולגלים בעצמו? אני מדבר על כבלי IDE של 80 גידים ולא של 40. באופן עקרוני אני יודע שזה שטויות, חותכים את הכבל באמצע בכמה מקטעים, מסובבים ואז מלפפים עם חבל של צינור השקייה, סבבה. הבעיה שלי היא החיתוך הכ"כ עדין של הכבל 80 גידים, ניסיתי כבר כמה כבלים ותמיד "פצעתי" את הכבל באיזשהו שלב, תמיד חשפתי חלק מהגיד המתכתי. זה כ"כ צמוד ועדין! יש למישהו איזה טריק שהוא מכיר לעשות את זה בצורה טובה? חבל לי להוציא כ"כ הרבה כסף על כבלים מוכנים. תודה.

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by dany_tab,

מישהו פה מכיר מעגל לבניית רדיו FM?

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by fefer,

שלום הייתי רוצה לדעת אם מישהו יודע מאיפה אפשר לקנות את זה ThermalTake Xray 5.25" drive bay kit (Cigarette lighter & Beverage tray included) ;D ליותר פרטים על המוצר שאני מחפש: http://www.thermaltake.com/accessories/xray.htm מבקש לינק לחנות :

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by ZiggyMan,

CD24 -3BZ אותה מנורה כמו בלינק http://www.jb-electronics.de/html/elektronik/nixies/n_cd24.htm רק שבגרסת 3BZ יש לה תושבת מובנה. 200₪ ליחידה. יש לי תחושה שאם לא ימצאו קונים, אני אבנה מהם בסוף שעון וינטאג' בסגנון https://lockerdome.com/6391315667620929/7222566758788116

20. שלום. מישהו יודע מה המחיר של החשמל בישראל מנסה למצוא מחיר לקוט"ש (אני מניח שהמדד יהיה בקילוואט לשעה), ולא מוצא באתר הרשמי. תודה מראש

21. Started by re,

צריך עזרה בבנית מישר מתח יש לי מתח חלופי בין7-12V ואני רוצה להפוף אותו ל12V ישר צריך סירטוט של המעגל ואת הנתונים של הקבל ,גשר דיודות והמיצב תודה למי שעוזר

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by moshe_S_m,

שלום כולם, אני רוצה להשתמש בספק המחשב שלי בטור ספק לניסויים שלי. כאשר מחברים אותו לחשמל (ללא לוח M) הוא לא מוציא מתח, אם הבנתי את העניון נכון יש לו יציאת איפשור שככל הנראה הוא מקבל אותו דרך הצמה הגדולה שמתחברת ללוח ה-M אשמח אם משהו יוכל לעזור לי ולהאמור לי איך להפעיל אותה תודה מראש משה

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by coolmeen,

כמה עולה נורת ניאון UV כחולה בקוטר 30 סמ ואיפה אפשר למצוא, זה בשביל חבר שלי בבקשה מהר

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. טוב בפשטות, אני רוצה לצבוע גוף קירור בצבע שחור, גוף בעל צינורות נחושת וסנפירי אלומיניום כיצד אפשר לעשות זאת מבלי לפגוע בביצועי הקירור, הכוונה היא, באיזה סוג צבע ניתן לעשות את זה?

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by GUNZ,

אני מעוניין לקנות קטודה קרה של מחשבים ולהרכיב אותה ברכב כתוספת למערכת ברצוני לחבר אותה במקום המנורה הרגילה הסטאנדרטית שהבנתי שפועלת על 12 V בדיוק כמו הקטודה השאלה היא עם אני צריך את השנאי הזה שנימכר עם הקטודות? ותמליצו על קדוטת נאון כחולה בבקשה חשבתי על זאת http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=11332&catid= היא לא צריכה כרטיס קול או משהו נכון? אלה תדרים של מוזיקה?

• 34 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.