אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מעוניינת לבנות פרוייקט ונתקעתי בבחירת המנוע לפרוייקט. המנוע צריך להתגבר על מומנט קטן יחסית (כ 2Nm) ומהירותו לא מאוד חשובה, בעדיפות למהירות נמוכה, כלומר הספק המנוע לא צריך להיות גדול. כל מה שאני מעוניינת שהמנוע יעשה הוא להסתובב שלושתרבעי סיבוב בהפעלת מתג לעצור ולחזור את אותו שלושתרבעי סיבוב בלחיצה על מתג, כמו כן אני רוצה שהמנוע יפעל על בטריות קטנות פשוטות (אצבע, מרובעת, או כל בטריה שנמצאת בשוק) מה שאני ראיתי שהאופציות המתאימות הן מנוע סרוו או מנוע צעד, או מנוע רגיל עם מתגי עצירה-שלא הבנתי מה זה... הבעיה היא שלא ברור לי כיצד יש לתכנת מנוע סרוו או צעד כדי שיעשו מה שאני רוצה, בעיקר בהנחה שאני מעוניינת במתג פשוט, ולא בחיבור המנוע למחשב. אשמח לעזרה. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני כרגע באמצע הרכבה של הקיט לספק שלי אבל אני תקוע, החיבורים של ה ATX (החיבור של ה 20 פינים) והחיבור של ה 3V (החיבור של ה 4 פינים - 2 צהוב - 2 שחור) אני לא מצליח לקפל להם את הצ'ופצ'יקים שלהם בשביל להוציא אותם מהתושבת שלהם, ניסיתי הכל, אפילו סיכות כלום לא עזר, המרווח קטן מאוד וצריך לדחוף לשם 2 סיכות ואין מספיק מקום (ניסיתי עם סיכות קטנות מאוד) יש למישהו רעיון? או שהוא ניסה איכשהו והצליח? תודה לעוזרים נ.ב עריכה: נכון לעכשיו (2:30) החזרתי את הספק למחשב מבלי לשים את הסליבינג על החיבור של ה ATX, אני עדיין פתוח להצעות, מחר ננסה את מה שתציעו, תודה
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הכבלים של ההארד דיסק.. והסידי רום (האפורים) אז הם ארוכים למדי והם מתאימים לחיבור של שתי הארדיסקים ובכבל של הסידי לחיבור של שתי סידירומים. אז אני רוצה לקצר אותם שרק אחד יתחבר אליהם (שיהיה ראש שמתחבר ללוח וראש אחד שמתחבר לסידי/הארדיסק) זה אפשרי לקצר? מבלי שיקרה להם כלום?
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב בפשטות, אני רוצה לצבוע גוף קירור בצבע שחור, גוף בעל צינורות נחושת וסנפירי אלומיניום כיצד אפשר לעשות זאת מבלי לפגוע בביצועי הקירור, הכוונה היא, באיזה סוג צבע ניתן לעשות את זה?
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
http://www.shavers.co.uk/shopping.php?product_id=152 מישהו יכול להגיד לי מה הגודל שלה AA או AAA ומה המתח/זרם כי מה מה שמצאתי באיבי זה רק 1.2V ו 700mAh זה בישביל מכונת גילוח
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
קניתי היום בונדו של חברת IMPA... עכשיו לא ממש ברור לי כמה אני צריך לארבב מהחומר ומהמקשיח... מה יקרה אם אני ישים יותר מדי מקשיח במנה מסויימת? כי אני צריך לסתום 2 חורים לא גדולים אז לא ממש אכפת שלא ישאר לי לשאר החומר ( אני יקנה פעם הבאה שאני יהיה בטופ קולור...)
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מארז Full Tower ג'נרי,שנצבע לצהוב והשלדה לשחור. הצבע השחור של השלדה נדפק בכמה מקומות,הצבע יוסר ויצבע מחדש באיכות יותר טובה. הצבע הצהוב הולך ,ובמקומו בא ירוק ליים,כמו המכונית בתמונות. הצבע של המגש של הלוח אם הולך לרדת לגמרי,הולך לעבור פוליש שיבריק בלינג בלינג. הפאנל הקידמי ,עבר שכבת בונדו,שסתם את המפרצים של הכונן דיסקטים,תבוא בקרוב עוד אחת. חור מאוורר 80 mm בחלקו האחורי של המארז נחתך ל120 mm,זקוק לשיוף. דלת עם חלון,הולך לבוא פרספקט שקוף עם מדבקת Tint של רכב,וברגע שהמארז מואר מבפנים החלון הופך לשקוף. מבפנים תבוא קטודה סגולה(מחפש) ואם לא אמצא אז תבוא אחת UV. יש קובץ זיפ עם כל התמונות,מה שנעשה בנתיים,וחלקית. http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=14AE8…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
צריך עזרה בבנית מישר מתח יש לי מתח חלופי בין7-12V ואני רוצה להפוף אותו ל12V ישר צריך סירטוט של המעגל ואת הנתונים של הקבל ,גשר דיודות והמיצב תודה למי שעוזר
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מה הזרם המקסימלי שlpt יכול לספק דרך הdata bits ( פינים 2-9 )? אני יודע שהוא מסוגל לספק מתח של 5v אבל זרם לא מצאתי בשום מקום ואני פוחד לשרוף את היציאה שלי אם אני אחבר משהו שצורך יותר תודה
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש את המארז הזה : http://www.ashafpc.co.il/site/index.asp?proID=998 אך מכיוון שאין בארץ אותו עם גרילר קדימי בצבע אחר.. חשבנו לצבוע אותו... הפירוק של הלמעלה פשוט ועם קליפסים, מישהו יודע לגבי הלמטה ? עכשיו, צביעה עם ספריי תתן תוצאה חלקה ? או שיהיו גבשושיות ויראו שזה צבע או משו ?
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
רציתי לדעת האם מישהו יודע איפה אפשר להשיג בתל אביב לוחות אלומיניום עם חמישה פסים. ניסיתי לצרף תמונה למי שלא הבין למה התכוונתי [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
ברשותי רמקול 4 אום\4W כמו בסרטון מטה. ברצוני להכין אזעקה ע"י סגירת מעגל. כלומר ברגע שאני ארים\אוריד מתג ואסגור מעגל האזעקה תעבוד! הכנתי כבר אזעקה ע"י מעגל המפיק גל ריבועי ביציאתו, אך מעגל זה פועל כאשר אני מחבר במוצאו לד או ביפר קטן, אך כאשר אני מחבר את הרמקול הוא פשוט לא משמיע כלום. חשוב לומר שהרמקול נבדק והוא תקין לחלוטין! אני בעוניין לבצע דבר כזה בדיוק! תודה לכול העוזרים!!!
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום הייתי רוצה לדעת אם מישהו יודע מאיפה אפשר לקנות את זה ThermalTake Xray 5.25" drive bay kit (Cigarette lighter & Beverage tray included) ;D ליותר פרטים על המוצר שאני מחפש: http://www.thermaltake.com/accessories/xray.htm מבקש לינק לחנות :
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום נניח קנינו Polyfuse של 0.5A. במשך כמה זמן צריך לעבור בו חצי אמפר כדי שהוא יבצע נתק? ולאחר מכן, כמה זמן לוקח לו בשביל לחזור למצב הרגיל ולהיות מוליך שוב? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מישהו יודע איפה קונים את הראש הזה עם הציפוי יהלום כמו מהמבצע של הום סנטר??? אם אתם שואלים אז עוד לא נהרס לי אני רוצה לדעת לידע כללי...
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בס"ד מה המצב? משהו יודע אולי על חנות זולה בירשולים שמוכרת את הדברים הבאים חוטי חשמל דקים בדילים חיבור מולקס ומתגים. ואם יש שם לדיים זה גם טוב. אבל בכללי כל השאר ממש חשוב לי חוץ מהלדים שזה פחות תטדה רבה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לאחר הפרויקט הראשון שלי שנהרס בגלל חוסר נסיון וכלים אני יוצא לפרויקט השני שלי! אז מה בתוכנית: קודם כל הנה תמונות של המארז: פרונט: [אל תתיחסו לסלוט הקדמי הפנוי, פשוט הכונן DVD בדיוק מתייבש מהצביעה [= ] טופ: צד שמאל: צד ימין: אוקיי הנה דברים שבינתיים בתוכנית: 1.בצד הימיני של המארז לחתוך חלון פרספקס גדול וסגירתו בעזרת ברגים ככל הנראה. 2.לחתוך בטופ עיגול ולשים שם מאוורר לדים. 3.בצד ימין במקום הפנוי למאוורר לחתוך את החורים לגמרי ולשים מאורר לדים + מכסה UV יפה. 4.יש לי קטודה כחולה שהזמנתי מארצות הברית + פאנל המאפשר לשנות מצבים או לכבות ולהדליק, אני מתכוון לשים את הפאנל במקום של הכונן דיסקטים. 5. בפרוייקט הקודם שלי בניתי מ-4 לדים UB רכיב שמתחבר כמו מא…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מעגל עם לדים רצים אבל כל פעם אני רואה שזה טיפה שונה יש למישהו משהו שעובד אולי סקיצה אני יודע שצריך לדים, נגדים, 555 ו4017
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי רעיון.. אבל אני לא יודע מאיפה להשיג את החומר... נכון על רמקולים... יש כמו בד כזה... מאיפה אני יכול לקנות זה? ואיך קוראים לזה..? תודה =]
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב אנשים אתם פשוט לא תאמינו אבל היום ישבתי בבית ראיתי אקזיט ותוך כדי עולה לי רעיון להסליב את החוטים של הספק....אבל עם מה??...עם שק פשוט של תפוזים שקונים בחנות!! כן כן!!יש את השקים האלה האדומים אז יש להם רשת כזאת שמאוד מאוד דומה לרשת של הסליבים אז פשוט מה שעשיתי זה ככה ...לוקחים שק תפוזים מומלץ של החברה הזאת שחכתי איך קוראים לה שיש לה את השקים האדומים האלה הקיצר לוקחים חתיכה לפי האורך ומודדים גוזרים ופה מגיעים לחלק המעניין....מה??איזה חלק???...החלק שבו אתם מגלים שגזרתם את השק אבל יש בו כאלה פרימות של חוטים וזה ממש אבל ממש לא אסטתי ונותן מראה מגעיל....אז מה עושים??פשוט לוקחים מצית עוברים רק לאורך כל ה"סליב" שגזרתם מהשק אחרי זה עוטפים את הכבל של הספק ושמים בהתחלה ובסוף אי…
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
CD24 -3BZ אותה מנורה כמו בלינק http://www.jb-electronics.de/html/elektronik/nixies/n_cd24.htm רק שבגרסת 3BZ יש לה תושבת מובנה. 200₪ ליחידה. יש לי תחושה שאם לא ימצאו קונים, אני אבנה מהם בסוף שעון וינטאג' בסגנון https://lockerdome.com/6391315667620929/7222566758788116
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
טוב נכנסתי לפורום כאן של המודינג והתחלתי לאהוב את זה.נידבתי את אבא שלי שייעזור לי טוב הבאנו את כל המצרכים ונתקענו בלי גומי ומכיוון שלא היה ליידנו דארמל ורק דיסק החיתוך היה יוצא עקום אז החלטנו שחייבים גומי הלכנו למישהו שבונה תריסים וכאלה והוא הביא לנו גומי ממש ממש אגרסיבי חח בטירה לקח שלוש שקל על מטר בקיצור חתכנו את הגומי וזה לא היה גומי h אלה u בקיצור חשבנו איך נדביק בסוף לקחנו דבק ממש ממש חזק שלא נועד לזה ואבא שלי במקרה קנה אותו חתכנו את המארז ייצא אחלה שמנו פרספקס ניקינו הכל ושמנו לבינתיים עוד אין הרבה דברים התכוניות העתידניות שלי הם לדין,פאן באס וצביעה תאחלו לי בהצלחה הנה תמונה למה שעשינו עד עכשיו
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ערב טוב הגיע אלי לתיקון XBOX עם כונן שהפלסטיקים היו שבורים והגלגלי שיניים לא החזיקו, הזמנתי כונן חדש וקיבלתי ממש חרא- כונן משומש במאובק עם פלסטיקה שבורה מסביב אבל עובד, החלפתי בין שני הלוחות ככה שהכונן ה"חדש" יעבוד כמו הישן רק המכניקה הוחלפה . לוחץ על פתיחה והמגש לא מצליח לצאת החוצה , הורדתי את המכסה והמגש יוצא החוצה יופי, לפי דעתי המגנט מחזיק אותו ואין לו מספיק כוח לצאת החוצה , יכול להיות שהמנוע חלש ? ניסיתי כבר לעשות מיליון ואחד ניסיונות של לסדר את זה אבל ללא הצלחה , אשח לשמוע לדעתכם - תודה
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-