אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. ליפני כיומיים הרכבתי את ה-Coolermaster Musketeer במחשב (שגם אותו הרכבתי לא מזמן..) בגדול, אני מאד מרוצה ממנו, הוא מודד את TEMP המעבד, נותן שליטה על הRPM של המאוורר שמחברים אליו ומציג את ה pressure שהמערכת שלי מפיקה (זה המחוג שזז הכי הרבה מכל העסק ) אחרי הרכבתו נשארו לי כמה כבלים שאיני יודע מה לעשות איתם, מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה הוא השימוש שלהם? ועוד דבר, למכשיר ישנם שלושה בקרי מידע (TEMP VU VOLT) ובכל אחת מהם ישנו מנורת LED (אם אני לא טועה) עד כמה שהמנורות ניראות תמימות ביום בלילה הם פשוט כמו מנורה תאורה באמצע הכביש הראשי, הם מאירים מאד חזק.. יש דרך לכבות אותם? רק את המנורות בזמן הלילה? גם בכדי לחסוך בחשמל (המחשב פועל 24\7 ואין לי צורך בעוד שלוש מנ…
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניינת לבנות פרוייקט ונתקעתי בבחירת המנוע לפרוייקט. המנוע צריך להתגבר על מומנט קטן יחסית (כ 2Nm) ומהירותו לא מאוד חשובה, בעדיפות למהירות נמוכה, כלומר הספק המנוע לא צריך להיות גדול. כל מה שאני מעוניינת שהמנוע יעשה הוא להסתובב שלושתרבעי סיבוב בהפעלת מתג לעצור ולחזור את אותו שלושתרבעי סיבוב בלחיצה על מתג, כמו כן אני רוצה שהמנוע יפעל על בטריות קטנות פשוטות (אצבע, מרובעת, או כל בטריה שנמצאת בשוק) מה שאני ראיתי שהאופציות המתאימות הן מנוע סרוו או מנוע צעד, או מנוע רגיל עם מתגי עצירה-שלא הבנתי מה זה... הבעיה היא שלא ברור לי כיצד יש לתכנת מנוע סרוו או צעד כדי שיעשו מה שאני רוצה, בעיקר בהנחה שאני מעוניינת במתג פשוט, ולא בחיבור המנוע למחשב. אשמח לעזרה. תודה
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
אהלן, ושבוע טוב לפורום. זה הוא הנושא הראשון שלי פה, אבל אני מסתובב באתר זמן מה. בקיצור, חזרתי לא מזמן מארה"ב ואיתי הבאתי את הלוג'יטק Z5500, עכשיו אני לא חשמאלי וזו הפעם הראשונה שאני מביא מחו"ל מוצר שכזה. השאלה שלי היא איזה שנאי לקנות? רשום על הקופסא של המפלצת ""total peak power 1010 watts תודה רבה ושבוע טוב!
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
נכון יש את המסור הזה, שזה כמו מכשיר שבסופו יש מין דיסק קטן כזה שאיתו אתם חותכים פלסטיק ומארזים וכאלה? איך הוא נקרא?
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אני במגמת רובוטיקה כיתה יב' וכפרוייקט גמר הקבוצה שלי החליטה לנסות ללכת מעבר לרובוט רגיל של הדרישות. בתכנון שלנו הוא רובוט- מסוק שמזהה מסלול באוויר (לפי נקודות , שיהיו מ 2 בלוני הליום שחורים והרובוט-מסוק יצתרך לעבור בינהם) מבחינת תכנות זה לא ממש מסובך וכך גם הבנייה- פה נוכל להסתדר. יש לנו רק בעיה עם רכיב, אני יודע שחיישני הצבע הקיימים שלפחות מוכרים לי פועלים רק בתווח של כמה ס"מ או חצי מטר במקרה הכי טוב, בשביל המערכת הזו נצתרך חיישן צבע שקולט את צבעי הבלונים לפחות מטר וחצי לפני שיוכל לנווט ולתקן את התנועה שלו. האם קיים דבר כזה?
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מודינג למחשב הישן שלי וראיתי איזה מדריך למאוורר בפאנל הבעיה אצלי היא שלמטה בפאנל יש מין שתי ריבועים שהם לא ישרים אלא מעוקמים מה שיוצר בעיה לחתוך עיגול ולהכניס מאוורר חשבתי לחתוך את שני הריבועים האלא ולשים משהו מאחוריהם ועם בונדו לישר את זה הבעיה שאני לא יודע מה ראיתי פה מישהו ששם רוהצל אבל אני לא יודע אם אני יצליח להשיג ופרספקס אני מפחד שזה דק מידי מישהו ידוע איפה אפשר להשיג רוהצל באיזור השרון-מרכז? או אולי הצעות לחומר אחר שאפשר לשים?
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קניתי אתמול את הדרמל חדש ונחמד וחשבתי מה אני יכול לעשות... רק בישביל הנסיון. אז היה לי מאוורר מעפן 80 מ"מ של ספק ישן מתקופת פנטיום 2 אז חשבתי למה לא לשפר אותו אז אמרתי איך אפשר לשפר אותו... אחרי הכל כל המאווררים אותו הדבר חוץ מהמאווררים של Arctic cooling שאין להם שילדה מסביב ללהבים ושמתי לב שהם מאוד שקטים לעומת מאווררים אחרים... אז אמרתי למה לא תפסתי את הדרמל החדש ויש התחלתי לעבוד חתכתי את כל המיסגרת אבל טיפה מהר מידי אז הפלסטיק נמס... אבל לא נורא ומיד אחרי זה להרכיב את המאוורר במחשב של המישפחה (שהיה מאוד רועש דרך אגב) הלחמה שתי שניות והתוצאות מדהימות... שקט מוחלט השיפור מדהים והאוויר זורם בלי הפסקה אני אומר לכם אם יש לכם מאוורר מיותר תנסו ולא תיצטערו ותמונה אחת (ל…
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
כמה מאוררים של 0.15 A יכול להחזיק USB אחד ?
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
טוב אנשים אתם פשוט לא תאמינו אבל היום ישבתי בבית ראיתי אקזיט ותוך כדי עולה לי רעיון להסליב את החוטים של הספק....אבל עם מה??...עם שק פשוט של תפוזים שקונים בחנות!! כן כן!!יש את השקים האלה האדומים אז יש להם רשת כזאת שמאוד מאוד דומה לרשת של הסליבים אז פשוט מה שעשיתי זה ככה ...לוקחים שק תפוזים מומלץ של החברה הזאת שחכתי איך קוראים לה שיש לה את השקים האדומים האלה הקיצר לוקחים חתיכה לפי האורך ומודדים גוזרים ופה מגיעים לחלק המעניין....מה??איזה חלק???...החלק שבו אתם מגלים שגזרתם את השק אבל יש בו כאלה פרימות של חוטים וזה ממש אבל ממש לא אסטתי ונותן מראה מגעיל....אז מה עושים??פשוט לוקחים מצית עוברים רק לאורך כל ה"סליב" שגזרתם מהשק אחרי זה עוטפים את הכבל של הספק ושמים בהתחלה ובסוף אי…
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
:-\ :-\ :-X שאלה דפוקה אבל חשובה איפה נמא הusb של המארז הנל חוץ מאחור אני לא מצליח למצוא את הusb שלו הוא בצד בתוך המארז איפה? לעונים תודה מראש http://www.thermaltake.com/xaserCase/soprano/sws/sws.htm#logoInfo
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, אני מעוניין בפיתוח פרוייקט קטן לתחום האיירסופט בארץ (הסבר קצר על הספורט) אשר יתן שליטה למדריך לכבות את כלל הכלים(רובים) בשטח בעזרת לחיצת כפתור וכמובן גם להדליק אותם. כיוון שהכלים הם חשמליים אין שום בעיה להכניס את הקונספט הזה לשימוש, הבעיה שנוצרת היא טווח, הרכיב היחידי שמצאתי שנותן טווח ואופציה לכבות כל כלי בנפרד (אופציה שאולי הייתי רוצה להכניס בהמשך) לא ממש מגיע עם מידע איך לתפעל אותו וכמו כן לא מצאתי יותר מדיי מידע עליו. במידה ויש מתנדבים אשר מוכנים לעזור עם פרוייקט שכזה (חינם או תמורת סכום כלשהו) אני ממש ישמח. או לסירוגין האם יש מישהו שמכיר רכיבים שיכולים לתת שליטה אלחוטית (או 1 או 0 לוגי בסך הכול) לטווח של 100 מטר לפחות והם קטנים מספיק אני ממש יוד…
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, את המארז שלי תוכלו למצוא בגלריה או בלינק ישיר בחתימה, אני מעוניין לעושת משהו מעניין זה יכול לכלול שינוי צורת הפרונט לגמרי, זה יכול להיות צביעה בקיצור כל דבר, אזלו לי הרעיונות אז אני מבקש עזרה, תודה מראש, אלי.
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מה הזרם המקסימלי שlpt יכול לספק דרך הdata bits ( פינים 2-9 )? אני יודע שהוא מסוגל לספק מתח של 5v אבל זרם לא מצאתי בשום מקום ואני פוחד לשרוף את היציאה שלי אם אני אחבר משהו שצורך יותר תודה
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כרגע אני עם קטודות בצבע אחד, ומאוררי לד בצבע שני. אבל מכוון שאני הולך להחליף\לכבות חלק מהמאוררים, אני נשאר עם צבע אחד של הקטודות, מה שממש מבאס אותי. אני חייב קצת גיוון בצבעי התאורה במארז. אין הרבה אופציות האמת, יש כבלי EL שקצת מזכירים לי את עץ חג המולד, תאורת UV שדורשת השקעה כספית דיי גדולה בקניית הרבה אביזרים שמוארים ב UV, ולפחות 4-6 קטודות. בקיצור מה אתם ממליצים לשחק עם קצת צבעים בתאורה?
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני בקרוב רוצה לבנות מחשב חדש, בלי לקנות מארז. אני אבנה מארז. אז אחרי חיפוש בגוגל שלא הניב לי תוצאות ברורות... איך אני נמנע מחשמל סטטי ויוצר נקודת אדמה במארז? תודה.
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
-
שלום אני עושה למשהו פרויקט עם תצוגת 7 SEG גדול עכשיו אני רוצה לבנות לו את זה עם אפשרות שהוא יוכל לקבוע את אורך הכבל ככה שהוא רק צריך לקנות כבל מתאים/כבל +מחברים מתאימים ויוכל לקבוע לאיזה אורך שהוא רק רוצה... האם אתם מכירים משהו בסגנון של מחברים של 10 פינים? מקווה שאני מובן אם לא אני יוסף סרטוט תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום. הולכת להיפתח בקרוב חנות חדשה למודינג בארץ. וברצוני לדעת מהם הדברים שאתם חברי הפורום הכי רוצים שקשור למודניג ואינכם יכולים להשיג בארץ. בתודה- יאיר.
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כמה חשמל מלחם צורך? נגיד אם משאירים אותו כל הלילה בחשמל כמה הוא צורך? הכוונה למה הוא משתווה האם זה כמו מנורה שפועלת (סתם דוגמא) וכ"ו והאם הוא יכול להיהרס מזה ? ד"א המלחם הוא 30W
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
איך אני בונה גלאי IR (בשביל השלט) ומחבר אותו למחשבבחיבור COM או בחיבור שיש לי על הלוח? איפה אני מוצא תוכנה כדי לשלוט בפונקציות במחשב? הרעיון לקחת שלט פשוט ולתכנת את התוכנה.
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, במסגרת בית הספר שלי אני לומד אלקטרוניקה (באופן מספיק טוב בשביל שאסתדר בפרוייקטים פשוטים) ותכנות (יותר פשוט לי), והייתי רוצה להתחיל להשקיע את הידע התיאורטי שלי ולבנות פרוייקטים פשוטים. יש המלצות לפרוייקטים לא מורכבים? איזה רכיבים אצטרך לקנות?
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מעוניין להכין מנורת לבה מבקבוק וודקה(רצוי אבסולוט)...משו כזה! אני צריך את עזרתכם מודרים יקרים כדיי שפרוייקט זה יצליח.... 1.האם הזכוכית של הבקבוק מספיק עבה שתוכל להתחמם מהנורה והנוזל שמתחמם בלי שתתפוצץ? ;D 2.איך בידיוק אני יבנה את בית הנורה שיחמם ויחזיק את הבקבוק? 3.איפה אפשר לקנות חומרים(ומה הם בידיוק?) שנמצאים בבקבוק במנורת הלבה? 4.איך אני יסגור את מכסה הבקבוק?
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-