עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני חושב אולי לשים שעון כזה למערכת שליטה על מאווררים שאני מתכנן לעשות אז: 1. מה השם של רכיב כזה. 2. כמה הוא עולה 3. איפה אני יכול להשיג אחד כזה

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. שלום נמאס לי מהמחשב הקיים שלי הוא נשמע כמו מפעל ליצור אבק: מפרט: Pentium 4 3.0 ghz motherboard: asus nvidia geforce 6600 gt 512 mb כמו כן יש לי 5 מאווררים שהם מכניסים לי טונות ואני "לא צוחק" של אבק שכל שבועיים מתמלא מחדש ולכן חשבתי לעבור לקירור מים. קראתי כמה מאמרים והבנתי בערך איך זה עובד אך יש לי כמה שאלות. 1. האם אפשר לבנות מארז מפרספקט אטום לחלוטין בלי פתחי אוויר כדי שלא יכנס אבק? 2. האם יש אפשרות לספק בלי מאוורר ואם כן אז איך צריך לקרר אותו? 3. האם קירור מים למעבד, ציפסט, ולכרטיס מסך יספיקו או שצריך במקרה של איטום מוחלט לקרר חומרה נוספת? (במקרה וש"א 1 אפשרית) 4. ברצוני לבנות מארז ורסטילי שיתאים לי לשנים הבאות ובהתחשב בכך שאני צריך להחליף חומרה האם לכל…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by ofeky1,

כמו שאמרתי אני רוצה לקנות חיבור USB זכר כמו בתמונה: שימו לב שהקונקטור הזה מיועד להלחמה ישירות על הלוח... אני מעדיף מהארץ אבל אפשר גם מחו"ל ב ebay לא מצאתי...(אולי אני לא יודע לחפש???) תודה לעוזרים!

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. שלום, אני מתכנן לקנות מארז CM-690 ולשים בו בין 6-7 מאווררים לפי הסדר הבא (כולם 120 ממ) 2 בקידמת המארז להכנסת אוויר 1 בתחתית המארז להכנסת אוויר 1 בדלת המארז להכנסת אוויר על כרטיס המסך 1 בגג המארז להוצאת אוויר (לא בחור שנמצא מול המאוורר שמכניס מלמטה בכדי לא ליצור קיר אוויר) 1 באחורי המארז 1 בדלת המארז להכנסת אוויר על המאוורר (אולי). בכל אופן זה מסתכם בכ- 7 מאווררים. יש לי 2 שאלות: 1) אם אני קונה מאווררים של SCYTHE זה משנה אם אני קונה את הדגם של 1200RPM או של 2000RPM מבחינת הרעש (בהנחה שיש לי בקר מאווררים, האם המאווררים של ה 2000 יהיו יותר רועשים כשאוריד אותם ל 1200 מאשר המאווררים המוגדרים מהמפעל לפעול ל 1200? 2) מה דעתכם על הבקר הבא, הוא בקר ל - 7 מאווררים, מציג 3 טמפ' (מע…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by X-Viper,

טוב הסיפור מתחיל ככה... כמו שכולכם יודעים אחד התחביבים שלי זה אלקטרוניקה.. ובניהם זה מערכות רכב... יש לי באוטו בבית מערכת עם מגבר נחמד אבל הבעיה בה שהיא רדיו טייפ, עכשיו מכוון שאני לא ממש יכול להיסתדר עם רדיו הייתי חייב להכניס איזה שיפצור למערכת... נכון אומנם בהתחלה רציתי להשקיע ככה איזה 800 שקל על מערכת נחמדה של פיוניר, אבל אבא שלי לא ממש רצה שאני יגע במערכת של האוטו.. למה? לא יודע.. הוא פשוט לא רוצה שיגעו לו בדברים באוטו :? בקיצור יש רמקולים טובים וכל הסאונד באוטו סבבה.. אבל אין מקור סאונד משובך... לכן עשיתי את הדבר הבא... קניתי באיזה חנות נידחת בתל אביב משדר FM מטורף שמשדר באיכות ממש מציונת. למשדר יש טווח רדיוס של 20 מטר. קניתי ביחד עם זה זרוע לפאלם והתחלתי לעבוד…

• 10 תגובות
    • 893 צפיות
  6. שלום, הביאו לי 2 פנסים לאופניים ובכל אחד יש 9 לדים והוא מופעל על 3 סוללות דקות. אני רוצה להוציא מאחד מהם את כל הלדים כי אני בונה מוד כלשהו.. שווה להסתכן כי הפנס עולה רק 8 שקל ויש בו 9 לדים אולטרהברייט וזה שוווה!!! יש לי מלחם של סטודנטים אז איך להוציא בזהירות?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by romanklein,

שלום לכולם! תיכננתי לעשות מודינג קטן למארז-חלון וקצת תאורה. עכשיו מחיפוש קטן שערכתי הבנתי שאני צריך לדים UB 8000+ MCD - רציתי לשאול האם חמישה לדים כאלה יספיקו לי לתאורה נחמדה ודי חזקה? עכשיו רציתי לחבר את הלדים במקביל עם נגדים 460ohm (לפי הבנתי מהמדריך) ומצאתי את המדריך הזה - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70953.0 שבו מחברים את הלדים לפרספקס עם המחברים השחורים האלו. האם זו השיטה הכי טובה לחבר לדים לפרספקס או שיש עוד שיטות?? תודה על העזרה - מאוד חשוב לי

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by aviram20,

שלום חברי היקרים מי מאיתנו לא מכיר את הבעיה של כבל IDE שרוחב משתווה לרוחבה של מכונית לינקולין משנות ה60 מקשה עללינו המודרים לסדר אותו מכער את פנים המארז עם צבע אפור משעמם מפריע לזרימת אויר וביכלל , תופס מקום! החלטתי היום להראות לכם איך משפצרים לכבל הזה את הצורה! עלות החומרים 10 שקלים מצרכים: כבל כמובן מברג שטוח קטן איזולירבנד חתיכת טפט זוהר באולטרה ומספריים[לא חובה] טוב לרובנו במחשב יש 3 כבלים או יותר 1 של ההארד דיסק שני של הסידי שלישי של הפלופי לי אין פלופי לא צריך אותו חח אז התחלתי מהכבל של הסידי כיביתי את המחשב כמובן ניתקתי אותו מהחשמל בקיר והוצאתי את הכבל אחרי שהוצאתי את הכבל ספרתי כמה גידים יש בו יש בו 40 החלטתי לחתות כול 5 גידים אפשר …

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by cobara,

היי יש לי EEE PC 4G SURF. אשמח לשמוע רעיונות למודינג מעניין. תודה,

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. אני רוצה לבנות מעגל של לדים שפועלים לפי מוזיקה או קול... אבל שלא יהיו תלויים באיזו תוכנה או משהו... אז שיהיו לפי חיבור PL לכרטיס קול או לפי מיקרופון במעגל או משהו. תודה.

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  11. שלום רציתי לדעת האם אני יכול לחבר 20 לדים (במקביל) למולקס אחד... כי אני יודע שלכל לד יש מספר A והספק נותן מספר A מוגבל לחיבור ה 12V במולקס... דרך אגב מדובר על לדים UV ו UB תודה עידכון: שאלה: יש לי עוד שאלה: האם אני יכול לחבר נגיד 5-10 לדים לשנאי רגיל? , אני צריך לעשות משהו מיוחד או שלחבר במקביל רגיל ואז לשנאי? והאם השני נותן בדיוק את סוג המתח שהלדים צריכים? (מבחינת AC - DC ) תודה

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by גוגומגוג,

שלום ... קניתי סמרט פאן 2 של טרמלטייק ויש בוא אפשרות של עבודה לפי פוטנציומטר או לפי חיישן טמפרטורה ואני משתמש בפוטנציומור. אני רוצה לחבר את החיישן כדי לראות את הטמפרטורה על המחשב. איך אני עושה את זה ? זה חיבור 2 פינים

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by AmitMa,

יש לי PalmV‏ ללא שום כבל (מצאתי אותו בבית). יש אפשרות לחבר אותו למחשב ולהשתמש בו בתור עוד מסך? יכול להיות שאני אוכל להשיג את הכבל שמסנכרן אותו עם המחשב. תודה!

• 10 תגובות
    • 997 צפיות
  14. אני מעוניין לראות טלוויזיה דרך המחשב.. אני צריך לקנות משו מסויים בשביל לעשות את זה? ואיך גם עושים את זה?

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by nimrods,

שלום לכולם..! לדוד שלי היה שרת מפורק של ibm והוא איביא לי אותו אם המארז ובפנים המארז יש לוח אם,2 דסקים קשיחים,כרטיס Adaptec 29160, השאלה לי היא שראיתי את הAdaptec 29160 ואני לא יודע מה זה הכרטיס הזה למה הוא משמש וגם לדיסקים הקשיחים יש אותו חיבור כמו של ה- Adaptec 29160 מה זה..? ראיתי בזאפ שהוא עולה בסביבות ה800 ש"ח..? תודה מראש לעוזרים..! [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. יש לי מאוורר 120 נשלט ע"י פאן באס עוד מאוורר 80 שנשלט גם הוא על אותו פאן באס בערוץ אחד עם שני אלו, אין בעיייה, הבעייה פה: עוד מאוורר וולקנו 7+ שזקוק זחוף דחוף לבקר שליטה היא הוא עושה רעש איום, יש לו חיבור 3 פין נקבה, האם אני יכול להכין פאן באס, שיהיו לו לכל מתג ערוץ 3 פין וערוץ 4 פין מולקס? עוד 2 מאווררים שמחוברים בחוטים חשופים הישר לספק (וזה מעצבן כזה.. לא מוכן) ועוד מאוורר אם חוט חשוף, אילו ממש בעייה, הם חוטים חשופים: מה עדיף, לקנות להם מחברי מולקס 3 פין נקבה ולחבר לפאן באס שאני יכין, או לקנות להם חיבורי מולקס נקבה במידה ויש דבר כזה בכלל וזה לא יקר ולחבר לחיבורי מולקס 4 פין על הפאן באס... בכל מקרה יש לי פה 4 מאווררים בעיתיים, אחד מהם עם חיבור 3 פין השאר חוטים חשופים, …

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. אהלן, ושבוע טוב לפורום. זה הוא הנושא הראשון שלי פה, אבל אני מסתובב באתר זמן מה. בקיצור, חזרתי לא מזמן מארה"ב ואיתי הבאתי את הלוג'יטק Z5500, עכשיו אני לא חשמאלי וזו הפעם הראשונה שאני מביא מחו"ל מוצר שכזה. השאלה שלי היא איזה שנאי לקנות? רשום על הקופסא של המפלצת ""total peak power 1010 watts תודה רבה ושבוע טוב!

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  18. יש לי מארז hec 69u6 ולוח אם של gigabyte k8n-sli אין לי מושג איזה מאווררים יש לי - אבל שני ה - 12 ס"מ (קדמי ואחורי) מרעישים לי יותר מדי... אפילו ניתן לשמוע אותם מחוץ לחדר מה ניתן לעשות? דיברתי עם התמיכה בחנות שבה קניתי (קיי אס פי) והם אמרו שאין לי אפשרות לשנות את מהירות המאווררים... הם המליצו לי לנתק מאוורר אחד כי יש לי מעבד 3200 64 ביט וגם ככה הטמפ' נמוכה (פחות מ-30 מעלות) כדאי לנתק? יש אפשרות אולי בכל זאת לשלוט במהירות המאווררים? הבנתי שיש אפשרות לשנות את המתח למאווררים ואז הם יהיו יותר איטיים (הבחור בחנות אמר שדרוש לי מתאם כלשהו) האם זה כדאי? אולי כדאי לקנות מאווררים שקטים יותר? איפה אפשר לקנות - בקי אס פי הוא אמר לי שאין להם... כמה הם יעלו? עריכה:: מה לגבי …

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by sh_bmw,

מה קורה חבר'ה הגיע הזמן לשפצר את המחשב כמו שכבר הרבה זמן רציתי בתכנון: LCD 4X20 תומך עברית עם תאורה כחולה חיישן אינפרא (שלט לווינאמפ וכדומה..) ונוריות בקרה *אם ישאר עצבים אז גם עיצוב צבע למארז (תמונות וכאלה..) זה המחשב נכון לכרגע תכנון עיצוב מעלה עוד בהמשך, יש למה לחכות...

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by pc student,

האם אפשר להפוך חשמל dc ל ac?

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by 114508534,

צהריים טובים אחרי שהפעם הראשונה קיבלתי את המסך גיליתי שישנו קבל נפוח, החלפתי אותו והכל עבד פלאים, שלשום הדלקתי את המסך ואחרי כמה שניות הוא נכבה , אני מדליק אותו עולה תמונה ואז נכבה וחזור חלילה , הייתי בטוח שעוד קבל נפח את חייו , פרקתי את הכל הגעתי לספק ומה הפלא כל הקבלים נראים תקינים. אני מעלה כמה תמונות , אשמח לשמוע לדעת המומחים פה מה עוד יכול להיות לפני שאני הולך להחליף את כל הקבלים- עניין של כמה שקלים אבל חבל על הזמן . תודה ושתיהיה שנה אזחית טובה [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by yonatan_ca,

הרצתי חיפוש פה בפורום אבל בדוגרי לא מצאתי! אני מאוד ישמח אם מישהו יוכל לכוון אותי מאיפה לקנות מסך LCD למוד שאני עושה למי שמתעניין ... אני בונה מחשב MP3 לרכב! כמובן אני יודע המחשב כבר מוכן כמעט לגמרי ... רק עוד כמה הגדרות קטנות שבהרצה שלו יעלה לי רק WINAMP וכדומה בקיצור אני מחפש מסך LCD שיהיה לו אופציה להציג גרפיקה! ועברית תודה מראש! כל הכבוד למודרים שיש פה .. ראיתי את הגלריה ופשוט ... תותחים יונתן קלדרון yonatan@iddr.co.il

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by shai11,

מה ניתן לעשות איתם? יש לי ידע ממש מצומצם באלקטרוניקה אבל יש לי מישהו שיודע איך להתעסק עם זה כמה הם שווים? כי יש לי כמות די גדולה וקצת מידע עלהם.. תודה! תמונות: http://eliad.org/uploads/1204068253.jpg http://eliad.org/uploads/1204077687.jpg

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. רציתי לשאול אם אני יכול להשתמש נגיד בלוח אם של מחשב שולחני ובכרטיס מסך ובשאר החלקים ןלצרף מסך של סוני פלייסטיישן זה שקונים בנפרד ולהפעיל בעזרת סוללה של מחשב נייד ?? אני לא יודע כמה מתח היא מספקת אבל נראה לי שזה אפשרי בגלל שלוח של מחשב נייד לא שונה מלוח רגיל בהספק המתח שלו אני חושב ... והמסך הזה מקבל מתח מהלוח ולא ממקור חיצוני כמו שקע בקיר אז זה אפשרי לבנות דבר כזה לא ???

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. הכותרת אומרת הכל עם אפשר לקבל תמונות ולתת לי פירוט מה זה וכו.... תודה לעוזרים עריכה: עם אתם יכולים לעזור לי בעיצוב של המארז זה יהיה נחמד גם ברשותי קטודה כחולה וקטודה אולטרא סגולה.... כל הצבעים של הליזרים וזהו. עם תתנו לי הצאות איך לעצב את זה זה יהיה נחמד =] תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.