עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by efiyak,

במתאם יש רק 4 חוטים בחיבור SATA יש 5 חוטים מה עם החוט הכתום? הוא מיותר? תודה [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by mango,

שלום. קניתי לוח ארדואינו M0 Pro הורדתי את atmel studio 7, ואת הגריסה האחרונה של arduino ide 1.7.10 וכאשר פותח ,סקיצה לדיבג :File--Open--Open object file for debbuging אני מקבל את ההודעה הבאה: [WARNING] Error updating project settings:Object reference not set to an instance of an object. איך פוטרים את הבעיה?

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by gil_ab,

טוב אז זה ככה.... אני וחבר שלי (עם ידע בסיסי+ במחשבים ואלקטרוניקה) עומדים להתחיל לבנות מערכת מולטימדיה לאוטו שהכוונה לגביה שתוכל להריץ סרטים, מוזיקה, ויש מצב גם למשחקים ... ועכשיו לשאלות : 1) לגבי אספקת הכוח האם הכוח שבאוטו יספיק האם זה "יאכל" את המצבר? ואם נצטרך איזו שהיא אספקת כח חיצונית? 2) לגבי הרכיבים עצמם: * כמה הארד דיסק של 10 ג'יגב אמור לעלות ??? (בהנחה שאני משתמש בהארד דיסק נישא -שלפי מה שהבנתי אינו עושה בעיות עם זעזועים) * אני מחפש מעבד ולוח אם שיעמדו ברך בדרישות של 1300\1400 מגה הרץ (אני יודע שזה משוגע... כרטיס מסך כבר יש לי וגם כרטיס קול וגם זכרון 266 DDR * לגבי צג מישהו יכול לומר לי אם קיים צג של בערך 10 אינץ' שניתן לחבר למחשב ויציג ביצועים יפים? אגב…

• 20 תגובות
    • 4.4k צפיות
  4. Started by lollipop15,

שלום, יש לי כמה שאלות בנוגע לדברים שונים ואשמח לעזרה בנושא: 1. מישהו יכול לתת לי קישור לאתר שמוכר מתאם בין חיבור של כונן אופטי slimline של נייד לחיבור ide? זה יכול להיות גם אתר בחו"ל, העיקר שהוא שולח לארץ. 2. מאורר של ZALMAN דגם ZM-OP1, לא הבנתי האם הוא יכול לשמש כמאורר לכל דבר או שהוא חייב להיות עם קירור לכרטיס מסך שלהם? 3. למישהו יש ניסיון בחיבור מתאם שמאפשר שימוש בכרטיס זכרון פלאש מסוג CF כHD? אני חושב להשתמש בזה בשביל HTPC... איך הביצועים שלו? כל מידע יעזור כאן. 4. לא הבנתי משהו בקשר למסך LCD של PS1, אני מבין שהוא צריך כרטיס מסך מיוחד, השאלה היא אם אפשר לחבר אותו לכרטיס מסך פשוט שמתאים לו ובנוסף לזה לעבוד עם כרטיס מסך רגיל בלי בעיות? אם כן, מישהו יודע איפה אפשר לקנות …

• 2 תגובות
    • 857 צפיות
  5. Started by itaim,

אני רוצה להכניס מחשב לאוטו שיהיה בעיקר למוזיקה ואולי גם סרטים עכשיו אני פוחד על הארדיסק... הוא יקבל הרבה זעזועים לא? ראיתי פה מישהו שעשה משהו עם גומיות... אבל אני לא חושב שזה פיתרון טוב מספיק... אני חושב שמהר מאוד זה יצא מהגומיות וגם זה יזוז הרבה עם הגומיות, לא? חשבתי על הארדיסק חיצוני שבדרך כלל יש לו מארז שיחסית עמיד בזעזועים, או לקנות מארז חיצוני והארדיסק רגיל... אבל אף פעם לא נגעתי בכאלה אז אני לא יודע אם אפשר להפעיל אותו בתור כונן C (כלומר לתקין עליו ווינדוס) כי הוא מתחבר דרך USB איזה פתרון מבין ה2 יותר טוב? אולי יש לכם פתרונות אחרים?? ואל תגידו לי לקנות מחשב נייד כי אני רוצה לעשות את זה לבד 8)

• 17 תגובות
    • 3.1k צפיות
  6. לפני הכול אני רוצה רק להגיד שזה לא מודינג וזה לא אני עשיתי זה קנוי פשוט אני חושב שזה יפה אז אני מעלה את זה פה תהנו (המפרט מעודכן אז אפשר להסתכל) ולמי ששואל הגריל הוא מאיזה חור בהולנד (אמא שלי איבדה את הדרך והגענו לאיזה מקום יפה אז עצרנו והיה שם חנות של מישהו שיש לו הכול) http://photos.walla.co.il/ido_friman

• 22 תגובות
    • 2.9k צפיות
  7. Started by pMor,

אני רוצה לעשות כמה שיותר מהמודינג ולקנות כמה שפחות, ואני צריך עזרה בלדעת מה אני יכול לעשות למחשב (מבחינת יופי כי בקירור הוא כבר מעולה), UV ולדים והכל, אני צריך עזרה גם במדריכים איך לעשות סליבים לדברים (אם אפשר הום מייד ולא קנוי) ומקומות שאפשר לקנות מהם מכשירים (אני צריך לקנות דרמל) וגם צבעים ומאווררי לדים וכו'. תודה מראש!!!!!!!

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  8. אחרי הרבה זמן(הפורום לא פעל...)אני נזכר להעלות את זה.... http://planet.nana.co.il/tembel2003/gp.jpg אם אתם רוצים עוד תמונות רק תגידו.....והאמת שאפילו לא השתמשתי בנגד...! זה מחובר ל2 סוללותAA..... Eytan

• 27 תגובות
    • 2.9k צפיות
  9. Started by לד,

חדש באתר אבל לא בתחום המודינג יש לי ידע נרחב יש לי כמה שאלות תגידו לי איך הספק הזה האם הוא טוב?? אני רוצה לחבר לדים עכשיו אני לא יודע איך אני רוצה לחבר אותם דרך המחשב אמתי תמונה תגידו לי איך מחברים ואם בכלל משם תודה רבה

• 5 תגובות
    • 921 צפיות
  10. יש לי מטען של 500mA ומצבר עם 8.5 אמפר אבל אני רוצה מטען שיטעין אותו מהר מאוד אז עם למשל אני יקנה שנאי של 220V<12V ושימיר ל5 אמפר אז יטעין יותר מהר לא? ואם אפשר ,ראיתי פעם מעגל עם 2 לדים וכמה נגדים שמחברים בין המטען למצבר ושמסיים להטעין הנורה נדלקת תודה לעוזרים אתם ממש עוזרים

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by TermiNal,

אז קיבלתי את הערכה, הכל מגניב. אני פותח, מסתכל על השרוולים ואז מסתכל על ההוראות בגב האריזה, חושב מעט ומגיע למסקנה הבאה - בכל הביקורות שקראתי וגם לפי מה שכתוב בהוראות השרוולים ממש נמתחים, אז למה לא להשחיל אותם מעל המולקס? פחדתי לנסות כי לא רציתי לבזבז שרוולים. מישהו ניסה לראות עם זה עובד? תודה.

• 2 תגובות
    • 968 צפיות
  12. Started by itaysk,

שלום.. בידיוק קראתי את המדריך לבניית מקלט IR של HEATSEEKERZ ואז שמתי לב שיש לי אפשרות לחיבור IR RECIVER על הלוח אם (EPOX 8RDA+) אתם יכולים בקשה לעזור לי עם זה.. מה בידיוק אני צריך לקנות ומאיפה? ואם מישהו עשה את זה תודה

• 0 תגובות
    • 815 צפיות
  13. Started by aviram20,

יש לי במארז כמו שניתן ליראות למטה כפתורים מצופים ניקל כזה משהו נחמד מאוד חשבתי לעשות שבלונה/תבנית מגבס בצורה שלהם וליצוק בפנים איזה חומר שקוף שיתקשה ולאחד מכן לעבד אותם טוב ולשים מאחורה לד אולטרה ברייט ואז זה הייה כפתור זוהר כזה בצבע של הלד רק בעיה אחת מונעת ממני לעשות את זה מה לעזאזאל אני יוצק שמה? איזה חומר יכול להיתקשות ולהפוך שקוף? אפוקסי? יש כזה שקוף? אני צריך משהו פלסטי וקשיח יש עצות ? נ.ב סלחו על הראש המעוות , הרופא אמר שיש לי קדחת המודינג חחחחחחחחח אבירם ;D [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by avimw,

שלום לכולם אני חדש פה ובעניין המודניג והפורום הזה ממש פצצה! החלטתי להשתמש בדמדריך לעשות דלת במארז ואיפה לעזזל אפשר לקנות את פלטת הפרספקס תודה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by Dvich,

אני על סף קניית צמד קתודות למחשב שלי ויש לי התלבטות בין קתודות כחולות לבין UV. מצד אחד, יש לי לוח מסדרת הLANParty של DFI שהרבה חלקים שלו רגישים לUV וכמו כן הכבלים שמגיעים איתו, ולכן פולטים אור כשמוקרנת עליהם קרינת UV וזה נראה מדהים, אבל מצד שני אני לא מעוניין באור הסגול שמפיצות קתודות הUV. מה שכן, אני מאוד מעוניין באור כחול וזה בעצם מה שהקתודות הכחולות יתנו לי, גם ראיתי שחלקים על הלוח והכבלים גם כן מגיבים לאור הכחול של קתודה רגילה (אמנם פחות מUV) ככה שזה דיי משנה את המאזן לטובת הקתודות הכחולות. מה אתם מציעים לי לקנות? (בהנחה שאני לא רוצה אחת כחולה ואחת UV ושיש לי מארז עם חלון, מאורר 80ממ שקוף בחלון, 120ממ שקוף מאחור וTt TB כחול מקדימה.) תודה.

• 1 תגובה
    • 761 צפיות
  16. Started by ofek_golan,

שלום, אני בתהליכי בדיקה של תכנות דרך ה-LPT לכן אני עושה ניסויים קטנים כדי להתקדם הלאה.. אז התקנתי את כל האישורים של הפורט המקבילי 378 וכבר לא יודע מה עובד אם בכלל עובד אבל יש לי בעייה מוזרה... עשיתי תוכנית קטנה שרק תוציא לי נתון תקח שניה הפסקה ותוציא נתון אחר... בנתון הראשון אין בעייה ואכן יוצא הנתון, אז בהוצאת הנתון השני יש הודעת שגיאה כאילו הפורט לא פתוח... הנה התוכנית: void main() { int i=0; for(i;i<10;i++) { _asm { mov dx,378h mov ax,8d out dx,ax } clock_t start_time, cur_time; start_time = clock(); while((clock() - start_time) < 1 * CLOCKS_PER_SEC) { } _asm { mov dx,378h mov ax,0 out dx,ax } } …

• 3 תגובות
    • 869 צפיות
  17. Started by Arik.G,

כחלק מפרוייקט גמר עלה הצורך להכין PCB למעגל שלנו, האמת שכבר המון זמן אני רוצה לנסות להכין PCB בבית אבל התעצלתי כל הזמן. עכשיו בגלל שלא היה ברירה סוף סוף הזזתי את הת*ת ונסעתי לקנות חומרים. התהליך עצמו מתחיל ביצירת המעגל בתוכנת סימולציה, אני השתמשתי ב Multisim. לאחר מכן יש לערוך את ה Layout של ה PCB בעזרת תוכנה לעריכת PCB, לצורך כך השתמשתי ב Ultiboard שמגיעה כחלק מההתקנה של Multisim. לאחר כמה ניסיונות וכמה Tutorials ביו טיוב הצלחתי לעבוד איתה ולהגיע לתוצאה מספקת. (זה לא המעגל הסופי, הצלחתי לצמצם אותו עוד ולייעל את המוליכים) לאחר מכן הדפסתי את ה Layout בעזרת מדפסת לייזר על נייר רגיל. (חשוב לציין שיש אין ספור שיטות לבצע את השלב הזה, כולל שקפים וPCB עם Photo resi…

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by matvey99,

שלום , אני חדש בעניין המודים .. אחרי שראיתי כמה דיונים בפורום אני פשוט חייב לעשות מוד בעצמי.. אז זה הולך ככה: קודם כל ניראה לי שאני יעשה מוד שאני יקנה לבד את החלקים בגלל שאין לי דרמל , מקדחה ובלה בלה ורק לקנות את זה יצא הרבה כסף ואני מאוד לפחד להרוס את מה שאני רוצה לעשות... 1. אני מתכנן לקנות מארז חדש אחרי שהמארז הישן שלי פשוט ביאס אותי ( ENERMAX CHAKRA 3050) גם מבחינת מראה , גם מבחינת גודל וגם מבחינת קירור... המארז החדש שאני מתכוון לקנות הוא Cooler Master Stacker STC T01 2.קניית חלון שקוף למארז 3. החלפת מאוורר לטוניק טאוור למאוורר עם לד ( זה קשה? אמורה להיות לי בעיה בלעשות זאת?כל מאוורר מתאים?) 4.הוספת מאווררים עם לדים למארז.. 5.תאורה בצבע אדום \ ורוד למארז ( לא יודע למה…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by spinchicken,

היי אני מחפש מידע על מנועי צעד איך לבחור מהם, איפה לקנות איך מפעילים ומה הפרמטרים. אני בונה איזה רכיב שיסובב משהו והדגש הוא על דיוק (עשירית מעלה) ולא על מהירות מישהו יכול לעזור?

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  20. לכל המומחים של האתר שלום, בנתיים זו רק משאלת לב, אבל כרגיל תמיד בא לי לבנות משהו ולשנות...כרגע אני מתעניין בבניית מערכת קרור מים למעבד שאולי תתממש בחופשת סמסטר... ראיתי תמונות וביקורות על מערכות קרור בסגנון הthermaltake rocket וחשבתי לבנות משהו בסגנון, בעיקר שהעלות יכולה להיות נמוכה(אין צורך ברדיאטור ואף,לדעתי, במשאבה) ובגלל שהמערכת יכולה להיות שקטה לגמרי. לא ראיתי פרוייקטים כאלה באתר(לפחות חיפושים לא העלו כלום)..ולכן רציתי לשאול אם מישהו כאן בנה או ראה משהו בסגנון... הכוונה שלי היא לבנות מערכת שדומה במבנה לדוד שמש-כאשר הלוח שקולט את החום יוחלף במעבד ושהדוד עצמו יורכב מחומר כמה שיותר מוליך חום כי התפקיד שלו יהיה לקרר את הנוזל.

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. קודם כל רקע כללי על DMX שיש תאורה חכמה (שזזה לפי מחשב או בקשר) היא מתחברת ע"י שירשור של DMX, אפשר לבחור שהפנס יזוז X, Y, צבע וכו... לעוד פרטים http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Multiplex עכשיו יש את החיבור למחשב שזה אחד מהם: http://sweetlight.thelightingcontroller.com/english/html/modules/sw_box/ והם מאוד יקרים (מתחיל מ2500 שקל) אז יש פיתוח חדש שהוא יותר פשוט ויותר זול שזה רק כבל http://sweetlight.thelightingcontroller.com/english/html/modules/sw_cable/ עכשיו הגיוני אם אני יקנה חיבור DMX ויעשה ככה: 1. Signal Ground 2. DMX Negative 3. DMX Positive ופשוט יחבר את 1 ל4, 2 ל2 ו3 ל3 הגיוני שזה יעבוד? ???

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. טוב אז נתחיל... הממ קצת בלבולי מוח לפני התחלה. קיבלתי את המחשב מחבר בגלל שהמחשב הזה עשה מסכים כחולים וגם חבר קנה חדש קיבלתי אותו עם מארז די פשוט Compucase 6A19 White Midi Tower סה''כ מארז פשוט ושימושי, כלוב נשלף (לצערי) פילטר אוויר קדמי נשלף 2 מקומות למאוררים 120 מילימטר מקדימה ואחורה ועד הדלת עוד מקום ל אחד 92 מילימטר. סה''כ אחלה מארז אני רוצה לקנות עוד אחד כזה רק הפול טאוור במארץ חסר מכסה למפרץ של סידירום ועוד מכסה ל מפרץ של כונן דיסקטים. עריכה: לא רשמתי לצה לצערי שהכלוב ההרדיסקים מתפרק חח כי חשבתי שאני לא יצטרך אותו פירקתי ( כי הוא החזיק רק על בורג אחד ומסילה וזרקתי אותו. המטרות: להחליף את כל המאוררים הקיימים במארז למאוררים HI SPEED עם CFM CFM גבוה ( 100+150) …

• 45 תגובות
    • 20.7k צפיות
  23. היי כולם. לא כתבתי פה הרבה זמן למה היה לי בעיות אינטרנט. הקיצר קיבלתי קצת כסף ועכשיו יש לי 170 אחרי החזרת חובות להוריםפ. הקיצר יש לי במחשב של אחותי חלון וקטודה כחולה, רציתי לקנות כמה מוצרים חדשים ועדיף תאורה אבל בדוגרי כל דבר יפה שלדעתכם ייכנס במחיר זה טוף. אני רציתי אולי לנסות לעשות מחשב UV הקטע שאין לי מושג אם במחיר הזה אני יוכל לעשות משהו כזה. הקיצר אם מישהו יכול לתת לי קישורים לכל מיני מוצרים,ומחירים, או אפילו להכין לי כמו מפרט של מחשב UV חח זסה היהי ממש טוב. הכי חשוב שיהי כמה שיותר זול ושייכהס במחיר ואםפ אפשר הכל מחנות אחת זה הכי טוב אבל גם חלק ממקום אחד וחלק מאחר גם ס22ה. תודה רבה לעוזרים!!!

• 6 תגובות
    • 958 צפיות
  24. Started by MightYaad,

חשבתי לנסות לבנות כפתורי מגע... לאחר מעט חיפושים ראיתי שאחת האפשרויות היא ע"י כך שהנגיעה עם האצבע סוגרת את המעגל מכיוון שהגוף הוא מוליך.... השאלה היא איך עושים את זה...כי אם אני ינסה לסגור מעגל של סוללה של 1.5V שום דבר לא יקרה (אני חושב) ואשמח לשמוע עוד אפשרויות לבניית כפתור מגע.

• 32 תגובות
    • 3.9k צפיות
  25. Started by Ori The Man,

יש אפשרות לעשות שלט למחשב? יש לי אינפרא אדום מחובר למחשב (שדרכו אני מעביר דברים לפאלפון) יש דרך לעשות שמתי שאני לוחץ נגיד על להדליק את הטלוויזיה זה בעצם ידליק את המחשב? אפשרי לעשות את זה עם שלט של hot?

• 6 תגובות
    • 842 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.