עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by thedj,

שלום, אני זקוק למעגל בהספק הנמוך ביותר האפשרי אשר מבצע את התהליך הבא: מקבל רמה (גבוה) קבועה לפרק זמן לא ידוע, נדלקת נורה (לא משנה הגודל - לד או משהו אחר) למשך פרק זמן קבוע (עם משהו כמו 555). ולאחר מכן הנורה נכבת לבדה והמעגל נכנס ל"תרדמת". לאחר פרק זמן לא ידוע וארוך מאוד הרמה יורדת. הנורה אמורה להשאר כבויה עד שהתהליך יקרה מחדש. כאשר הנורה כבוייה חובה על המעגל לתפקד ללא צריכת הספק. למישהו יש רעיון מפורט? אני חשבתי על שילוב של 555 עם שערים לוגים.. אני לא מעוניין להכנס למיקרובקר או רכיב ALTERA וכו'.. משהו פשוט לוגי. מישהו יכול לעזור לי? תודה מראש!

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by urich,

יש לי מארז חדש של קופיוקייס ובדלת של המארז יש חור של מאוור גשפתחתי ראיתי שיש גם קוסנס אוויר מפקסטיק אבל מה הקונס אוויר בכלל לא מעל המעבדככה שאין טעם בחור איך אני יכין קונס אוויר זויתי שיגיע מחור אל מעל המעבד. עריכה: זה כונס אוויר ולא קונס אוויר. הוא לא נותן קנס אלא מכניס אוויר

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  3. אתר HWzone מחפש כתבים לכתיבת מדריכים וזוהי ההזדמנות שלך להצטרף לצוות אתר המחשבים הגדול ביותר בישראל! אם הינך בעל: - כישורי כתיבה טובים ומעלה. - ידע בחומרת מחשבים ו\או אלקטרוניקה. - ידע במודינג או בכל תחום אחר, הקשור במחשבים, עליו הינך מעוניין לכתוב. - מצלמה דיגיטלית (יתרון). ומעוניין להצטרף לצוות האתר שלח אימייל ל: guides@hwzone.co.il בצירוף התחום עליו הינך מעוניין לכתוב מדריך. ניתן גם לשלוח הצעות למדריכים אשר הינך מעוניין לראות (אנא לא לשלוח בקשות בסגנון איך להתקין חלונות וכדומה). למען הסר ספק, התפקיד בהתנדבות וללא תשלום (נכון לעכשיו).

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by yakirsh4,

שלום, אני רוצה לקנות מלחם בקרוב והייתי שמח אם תציעו לי פה כמה דגמים נבחרים במירים שונים אני לא ישקיע עכשיו 800 או 1000 שקל אבל אני מוכן להשקיע 300-400 מקסימום 500 אני צריך משהו בסיסי לחוטים קטנים ואין לי בעיה גם לקנות באיבי אני ישמח אם גם תגידו לי איזה עוד חלקים צריך לקנות (בדיל משכות וכדומה) ותביאו לי קישורים לאיבי (לא חובה כמובן שם יספיק) תודה.

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by tavor21,

תודה על העזרה מראש

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  6. שלום לכולם, אני משתמש חדש בפורום,ומאוד מתעניין במודינג. מקווה להעלות בקרוב מאמרים מתורגמים מאתרים אחרים של מודים מעניינים לדעתי , וכן להיות לעזר כאן למודרים מתחילים כמוני. טוב- עכשיו אגש לעניין... תמיד התעניינתי במערכות קירור מים. היום בבוקר קיבלתי לידיי מערכת קירור מים מתוצרת SWIFTECH - הגיע במשלוח מדודי שגר בדאלאס. מתנת יומולדת (קצת מאוחרת,אבל עדיין... ;D) - הוא התקשר לשאול מה אני רוצה... הערכה שקיבלתי היא ערכת H20 APEX ULTRA . להלן תמונה שלה מהאתר של SWIFTECH - (אין לי מצלמה עוד,לצערי-זה בטיפול) בנוסף, בחבילה היה קירור מים לשני זיכרונות 1GB שיש לי וקירור לכרטיס מסך ATI RADEON YUAN 9600 256MB . התכנון שלי הוא להרכיב את המערכת בתוך מארז שאני אבצע עליו מודינג …

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  7. אני צריך ממיר מתח לרכב, כדי לחבר מטען למחשב נייד. ראיתי את שני אלה: http://direct-israline.com/%D7%91%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%9C%D7%9E%D7%A6%D7%AA-%D7%90%D7%95-%D7%9C%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8-w300-%D7%9E%D7%9E%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%91%D7%94%D7%A1%D7%A4%D7%A7-%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A2.html http://www.sollan.co.il/sale.asp?pid=502&salenum=#topnews מה ההבדלים בניהם? האם עדיך לקחת את ה-300W?

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  8. שלום לכולם! אני רוצה לעשות כבר כבלים מעוגלים ועכשיו שאלתי היא: כמה כול חוטים לחתוך??? כי קראתי כמה מדריכים ו אמרו שם לחתוך כל 2 4 ו-6 חוטים ועכשיו קראתי כאן במדריך כאן לחתוך כל אחד אז כמה לחתוך?????????????? אהה ועוד שאלה איך אני מכניס צינור לכבל?? תודה לאלו שיעזרו!!!!!!!

• 26 תגובות
    • 2k צפיות
  9. קודם כל האם ניתן לצפות אלומיניום בכרום. במידה וכן: האם הציפוי פוגם בצורה משמעותית בהולכת החום של האלומיניום ? תודה.

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by YOCHANAN,

כבר הרבה זמן אני מחפש סכמה והדרכה לבניית בקר לשלושה מנועי צעד (CNC) עם אופציה להוספת שני מנועים חיישן בית וחיישן שימדוד את הגובה של האובייקט ואת הנתונים של הראש הקודח של הדרמל הבקר יחובר למחשב עם יציאת USB או יציאה פרללית כמובן שעדיף USB אשמח לעזרה אגב כשהפרוייקט של ה CNC יתחיל לרוץ אני יפתח יומן פרוייקט ואשתף אותכם בתהליך הבניה כרגע זה קצת מוקדם מדי

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  11. יש לי נורת USB LED עם צוור גמיש כזה. ואני רוצה לחבר אותה לא למחשב אלה לזוג סוללות AA. איך אני יכול לבנות מכשיר מתאים בפשטות או שעדיף כבר לרכוש מוכן תמורת 5 דולר?

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  12. או במילים האחרות, מה הזרם המקסימלי שיכול לעבור בטרנזיסטור (מהקולט לפולט) בלי לשרוף אותו ? ואיזה מתח נוצר בין נקודות אלו ?

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by GUNZ,

אני מעוניין לקנות קטודה קרה של מחשבים ולהרכיב אותה ברכב כתוספת למערכת ברצוני לחבר אותה במקום המנורה הרגילה הסטאנדרטית שהבנתי שפועלת על 12 V בדיוק כמו הקטודה השאלה היא עם אני צריך את השנאי הזה שנימכר עם הקטודות? ותמליצו על קדוטת נאון כחולה בבקשה חשבתי על זאת http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=11332&catid= היא לא צריכה כרטיס קול או משהו נכון? אלה תדרים של מוזיקה?

• 34 תגובות
    • 2k צפיות
  14. האם ניתן להחליף מקלדת רגילה ל-BACKLIT בכל נייד? אם לא, האם ניתן ספציפית ב Acer Timeline 5810T ? תודה.

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by Philip,

ראיתי איזשהו מוד ברשת, אבל הוא היה חלקי ואני קצת משפר אותו, על מנת לבצע אותו, אני צריך לחבר 15 לדים במקביל ל 5V. קניתי היום 15 לדים פשוטים של שקל כ"א והמוכר אמר לי שנפילת המתח של כל לד היא 2V אבל הוא לא ידע כמה אמפר :-\ אני צריך כמובן נגד כלשהו כדי לחבר את הלדים, אבל בשביל לדעת איזה נגד אני צריך, אני צריך לדעת כמה אמפר כל לד.. יש למישהו מושג? אגב, יש לי fluke ואני יכול למדוד זרמים רק שאני לא יודע בדיוק איך... :-X (יותר של אבא שלי מאשר שלי... ;D)

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by -R-E-L-,

בניתי את המעגל לפי LIRC.ORG והמעגל לא רוצה לעבוד. הפעלתי את WINLIRC ולחצתי על השלט אבל אין תגובה. בבקשה תעזרו לי.

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by ziv124,

שלום אני במגמת רובוטיקה כיתה יב' וכפרוייקט גמר הקבוצה שלי החליטה לנסות ללכת מעבר לרובוט רגיל של הדרישות. בתכנון שלנו הוא רובוט- מסוק שמזהה מסלול באוויר (לפי נקודות , שיהיו מ 2 בלוני הליום שחורים והרובוט-מסוק יצתרך לעבור בינהם) מבחינת תכנות זה לא ממש מסובך וכך גם הבנייה- פה נוכל להסתדר. יש לנו רק בעיה עם רכיב, אני יודע שחיישני הצבע הקיימים שלפחות מוכרים לי פועלים רק בתווח של כמה ס"מ או חצי מטר במקרה הכי טוב, בשביל המערכת הזו נצתרך חיישן צבע שקולט את צבעי הבלונים לפחות מטר וחצי לפני שיוכל לנווט ולתקן את התנועה שלו. האם קיים דבר כזה?

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by D.r Bit,

שלום לכולם אני מחפש מעגל נצנץ ללד יחיד .... אני רוצה שהלד יהבהב ככה *-*-*-*-* אני רוצה ניצנוץ כמו של אזעקה... *= היבהוב -=עצירה שזה יוצא * היבהוב - עצירה וכך הלאה .... יש כאלה מעגלים ? תודה לכולם ...

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  19. אני מחפש מלא זמן, איפה אפשר להשיג כזה?

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  20. אהלן, ושבוע טוב לפורום. זה הוא הנושא הראשון שלי פה, אבל אני מסתובב באתר זמן מה. בקיצור, חזרתי לא מזמן מארה"ב ואיתי הבאתי את הלוג'יטק Z5500, עכשיו אני לא חשמאלי וזו הפעם הראשונה שאני מביא מחו"ל מוצר שכזה. השאלה שלי היא איזה שנאי לקנות? רשום על הקופסא של המפלצת ""total peak power 1010 watts תודה רבה ושבוע טוב!

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  21. אוקיי היה לי קצת בעייה עם המדריך באתר של הלדים (ואני מניח שהיו עוד הרבה כאלה שהיו להם בעיות) אז עשיתי חיפוש כדי לנסות להבין יותר וראיתי איזה אשכול של מישהו שכתב שהוא רוצה הסבר מפורט על איך להרכיב לדים אז pro modder הסביר לו ממש ממש בייסדויות שלב שלב ואני חייב להודות שזה הציל אותי אז שזה לא יישב עכשיו סתם בעמ' 10 החלטתי לרכז לכם את כל מה שהוא כתב שם עם קרדיט מוחלט ל-pro modder אוקיי אז בזה מסתכמים בדברים!: דבר ראשון קונים את הלדים (מסוג : UB), בצבעים שרוצים, לאחר מכן אתה קונה נגדים, מומלץ על 100 OHM. לכל לד יש רגל קצרה ורגל ארוכה, הרגל הקצרה היא מינוס (-), והרגל הארוכה היא פלוס (+), את הנגד אפשר לחבר לרגל הארוכה (+), בעזרת הלחמה. רצוי לבודד אחרי ההלחמה בעזרת דבק חם או א…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  22. הפורום מארזים וספקים דיי מלא בבקשות ושאלות אל מגיני ברקים ו UPSים, אנשים רוצים המלצות, שאלות וכו. והתחום דיי מבולגן ומלא בדיסאינפורמציה אם יש לכם מגן ברקים או UPS, אתם יכולים לעזור : צילום מבפנים - תפתחו את המגן וה UPS ותצלמו אותו, ותביאו את התמונות. ניתן להעריך לפי התמונות את איכות הבניה, למה ניתן או לא ניתן לצפות ממנו וכדומה, ומה רמת ההגנות ב UPS ובמגיני ברקים מסוימים יכול להיות מתח גבוה גם כשהוא לא מחובר לחשמל. תפתחו אותו רק אם יש לכם מספיק ידע כדיי לעשות את זה בצורה בטוחה פתיחת מגן ברקים או UPS יכולה לבטל את האחריות שלו במגן ברקים תמונות של המגן מבחוץ - לזיהוי המעגל מבפנים (רצוי מ 2 צדדים) ואיך הוא מחובר למגעים של השקע/תקע הרכיבים שנראים כמו בתמונה כך שרואים מה כתוב א…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by zxor,

נכון יש את המסור הזה, שזה כמו מכשיר שבסופו יש מין דיסק קטן כזה שאיתו אתם חותכים פלסטיק ומארזים וכאלה? איך הוא נקרא?

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by AdamS,

שלום לכולם, אני אמור לקנות עוד כמה זמן מחשב וחדש ובחרתי את המארז הזה: http://www.thermaltake.com/product/Chassis/midtower/soprano/vb1000sws.asp. בחרתי לקנות לו את הספק כוח המואר הזה: http://tms.co.il/product_info.php?cPath=83_136_137&products_id=514. אני רוצה לקנות לו גם 3-4 מאווררים מוארים מכאן: http://tms.co.il/index.php?cPath=84_146_198 - אבל אני לא יודע איזה יתאימו למארז. ראיתי גם במלא תמונות שיש מין נוזל ירוק שעובר בתוך המחשב, תוכלו להסביר לי בבקשה מה זה והאם אני אוכל להשתמש בזה. גם ראיתי שיש מלא אנשים שמקבצים את כל הכבלים שיש להם במחשב ל"צמה" אחת גם עם צינור ירוק כזה - אפשר פרטים ? אשמח גם לדעת מה הדבר הזה: http://www.frozencpu.com/scan/se=Water%20Cooling/se=Fro…

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  25. יש לי רעיון.. אבל אני לא יודע מאיפה להשיג את החומר... נכון על רמקולים... יש כמו בד כזה... מאיפה אני יכול לקנות זה? ואיך קוראים לזה..? תודה =]

• 15 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.