אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
האם ניתן להחליף מקלדת רגילה ל-BACKLIT בכל נייד? אם לא, האם ניתן ספציפית ב Acer Timeline 5810T ? תודה.
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
או במילים האחרות, מה הזרם המקסימלי שיכול לעבור בטרנזיסטור (מהקולט לפולט) בלי לשרוף אותו ? ואיזה מתח נוצר בין נקודות אלו ?
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אני עושה למשהו פרויקט עם תצוגת 7 SEG גדול עכשיו אני רוצה לבנות לו את זה עם אפשרות שהוא יוכל לקבוע את אורך הכבל ככה שהוא רק צריך לקנות כבל מתאים/כבל +מחברים מתאימים ויוכל לקבוע לאיזה אורך שהוא רק רוצה... האם אתם מכירים משהו בסגנון של מחברים של 10 פינים? מקווה שאני מובן אם לא אני יוסף סרטוט תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכם... ראשית אני חייב לציין שהידע שלי באלקטרוניקה נמוך אז אני מתנצל מראש אם השאלות קצת מפגרות.. בהמשך לתרד הקודם קניתי בסוף את הלדים 1W 8mm 140° StrawHat White LED LIGHT 240Kmcd@300mA ועכשיו אני רוצה לקנות נגדים מתאימים ל 9V, 5V ו 12V לפי האתר של חישוב הנגדים ראיתי שאני צריך נגד של 33 אוהם 2 ווט כדי שיפול על הלד 3.5 וולט כאשר אני מחבר את הנגד והלד ל 12 וולט ל 9 וולט אני צריך נגד של 22 אוהם גם 2 וואט (כדי לעשות פנס) ול 5 וולט אני צריך נגד של 5.6 אוהם כנ"ל 2 וואט (כדי לעשות פנס USB למקלדת) 1) האם זה הגיוני שצריך נגד כל כך חלש? אם לא אז איזה נגד אני באמת צריך? כי אם הייתי מחבר לד של 20 מיליאמפר הייתי צריך נגד של 470 אוהם רבע וואט 2) האם קיימים נגדים של 2, 3, 4 אוהם? 3)…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני וחבר שלי (OverFlow) עשינו חור בגג ואני מתכנן לשים שם מאוורר 120ממ של Enermax... מה אתם חושבים (אני עדיין צריך לקדוח חורים (או דרך אחרת?) - ואני אעשה את זה כשהמאוורר יגיע) http://www.spymac.com/gallery/show_photo.php?picid=125180&size=big
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
שלום בחלק מלוחות הארדואינו, כלול ה-feature של Auto-Reset לאחר טעינת תוכנית חדשה מהמחשב אל המעבד. לכאורה ה-AutoReset הזה הוא משהו שאמור להיות טוב יותר, כי זה יותר נוח מאשר ללחוץ Reset באופן ידני אחרי כל הטענה של תוכנית חדשה. הבעיה אבל, היא שקראתי שהפיצ'ר הזה מפריע למצבים בו אנחנו רוצים לתקשר בין הארדואינו ובין המחשב בעזרת ה-Serial. אם אני זוכר נכון, הם אמרו שם, שאם המחשב שולח לארדואינו מידע בסריאל, אז זה יכול לגרום לו לעשות לעצמו Reset - פעולה שלא רצינו שתקרה. האם זה אכן נכון? האם יש דרך להמנע מזה, בלוחות שכוללים Auto-Reset? או שעדיף לא לקנות לוח שכולל Auto-Reset? (בהנחה שרוצים לתקשר ל גבי ה-serial) תודה card
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני אשתמש בהצעות שלכם...ונראה מה יצא ובינתיים תמונות של הפרויקט שאני עובד עליו, אני ינסה גם להעלות פרויקטים חדשים שאני יעשה, מקווה שהכל יהיה טוב ואני יקנה מספיק פרספקט למארז פרסקט שאני עובד על העיצוב שלו כרגע, והפאן באס שאני יתחיל לבנות בקרוב, אז תנו תגובות אני רוצה לדעת מה דעתכם על עבודתי, וכמובן תודה רבה לכל העוזרים. עריכה: טוב מה שכבר עשיתי זה צביעה וחיתוך ומה שאני עוד יעשה זה החלפת לד מאדום לכחול וישים פרספקט וזהו עם יש הצעות אז בשמחה. הינה תמונות של מה שיצא אבל נעצר בגלל כיפוף של פרספקט שאני מאמין שאני יעשה מחר וגם אני מחליף לדק http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=index אתם רואים את התמונות ? '> '>http://www.zippyimages.com/files/97820/P…
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי מארז חדש של קופיוקייס ובדלת של המארז יש חור של מאוור גשפתחתי ראיתי שיש גם קוסנס אוויר מפקסטיק אבל מה הקונס אוויר בכלל לא מעל המעבדככה שאין טעם בחור איך אני יכין קונס אוויר זויתי שיגיע מחור אל מעל המעבד. עריכה: זה כונס אוויר ולא קונס אוויר. הוא לא נותן קנס אלא מכניס אוויר
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי לכולם, ברצוני לבצע פרוייקט קטן ברכב שלי ויש לי מעט מאוד ידע באלקטרוניקה ולכן אשמח להמלצות\הכוונה של החברים בפורום אני צריך להעביר סיגנל של לחיצה על כפתור בנקודה מסויימת ברכב לנקודה אחרת ברכב שאיננה נגישה ישירות. לצורך זה הבנתי שאצטרך להשתמש במקלט ומשדר של 4 ערוצים(אני רוצה לתמוך ב4 כפתורים שונים) הצרכים שלי הם: * הרכיבים יתמכו במתח של 12V כפי שקיים ברכב. * אשמח לאופציה גם עבור משדר שיוכל לקבל מתח מהרכב (+ ו -), אני עדיין לא סגור במאה אחוז שבנקודה המסויימת תיהיה לי נגישות לנקודה של מתח קבוע ברכב ולכן אשמח גם לאופציה נוספת של משדר שיש לו חיבור לסוללה (303 לדוגמא). * המשדר צריך להיות קטן ככל שניתן. * טווח הקליטה של המשדר והמקלט יכ…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
הכבלים של ההארד דיסק.. והסידי רום (האפורים) אז הם ארוכים למדי והם מתאימים לחיבור של שתי הארדיסקים ובכבל של הסידי לחיבור של שתי סידירומים. אז אני רוצה לקצר אותם שרק אחד יתחבר אליהם (שיהיה ראש שמתחבר ללוח וראש אחד שמתחבר לסידי/הארדיסק) זה אפשרי לקצר? מבלי שיקרה להם כלום?
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש את המארז הזה : http://www.ashafpc.co.il/site/index.asp?proID=998 אך מכיוון שאין בארץ אותו עם גרילר קדימי בצבע אחר.. חשבנו לצבוע אותו... הפירוק של הלמעלה פשוט ועם קליפסים, מישהו יודע לגבי הלמטה ? עכשיו, צביעה עם ספריי תתן תוצאה חלקה ? או שיהיו גבשושיות ויראו שזה צבע או משו ?
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מחפש מלא זמן, איפה אפשר להשיג כזה?
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, אני מעוניין בפיתוח פרוייקט קטן לתחום האיירסופט בארץ (הסבר קצר על הספורט) אשר יתן שליטה למדריך לכבות את כלל הכלים(רובים) בשטח בעזרת לחיצת כפתור וכמובן גם להדליק אותם. כיוון שהכלים הם חשמליים אין שום בעיה להכניס את הקונספט הזה לשימוש, הבעיה שנוצרת היא טווח, הרכיב היחידי שמצאתי שנותן טווח ואופציה לכבות כל כלי בנפרד (אופציה שאולי הייתי רוצה להכניס בהמשך) לא ממש מגיע עם מידע איך לתפעל אותו וכמו כן לא מצאתי יותר מדיי מידע עליו. במידה ויש מתנדבים אשר מוכנים לעזור עם פרוייקט שכזה (חינם או תמורת סכום כלשהו) אני ממש ישמח. או לסירוגין האם יש מישהו שמכיר רכיבים שיכולים לתת שליטה אלחוטית (או 1 או 0 לוגי בסך הכול) לטווח של 100 מטר לפחות והם קטנים מספיק אני ממש יוד…
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, במסגרת בית הספר שלי אני לומד אלקטרוניקה (באופן מספיק טוב בשביל שאסתדר בפרוייקטים פשוטים) ותכנות (יותר פשוט לי), והייתי רוצה להתחיל להשקיע את הידע התיאורטי שלי ולבנות פרוייקטים פשוטים. יש המלצות לפרוייקטים לא מורכבים? איזה רכיבים אצטרך לקנות?
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
אני מעוניין להכין מנורת לבה מבקבוק וודקה(רצוי אבסולוט)...משו כזה! אני צריך את עזרתכם מודרים יקרים כדיי שפרוייקט זה יצליח.... 1.האם הזכוכית של הבקבוק מספיק עבה שתוכל להתחמם מהנורה והנוזל שמתחמם בלי שתתפוצץ? ;D 2.איך בידיוק אני יבנה את בית הנורה שיחמם ויחזיק את הבקבוק? 3.איפה אפשר לקנות חומרים(ומה הם בידיוק?) שנמצאים בבקבוק במנורת הלבה? 4.איך אני יסגור את מכסה הבקבוק?
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש כנראה בקרוב וחשבתי אולי להרכיב את החומרה בתוך שולחן.. סטארט עושים את זה וזה לא זול.. סביב ה-2000 ש"ח על השולחן כולל העבודה.. זה כמובן גוזל מהתקציב של המחשב.. אני כנראה ארצה להקדיש סביב ה-6 או 6 וחצי... מה אתם חושבים? מחשב ב-4K טוב מספיק היום? כמובן שזה צריך לכלול קירור מים.. או שעדיף כבר להזמין הכל מחו"ל?
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
ראיתי איזשהו מוד ברשת, אבל הוא היה חלקי ואני קצת משפר אותו, על מנת לבצע אותו, אני צריך לחבר 15 לדים במקביל ל 5V. קניתי היום 15 לדים פשוטים של שקל כ"א והמוכר אמר לי שנפילת המתח של כל לד היא 2V אבל הוא לא ידע כמה אמפר :-\ אני צריך כמובן נגד כלשהו כדי לחבר את הלדים, אבל בשביל לדעת איזה נגד אני צריך, אני צריך לדעת כמה אמפר כל לד.. יש למישהו מושג? אגב, יש לי fluke ואני יכול למדוד זרמים רק שאני לא יודע בדיוק איך... :-X (יותר של אבא שלי מאשר שלי... ;D)
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
אממ זה התחיל מאתמול בלילה שהיה משעמם ולא היה מה לעשות אז החלטתי לצבוע את העכבר... תמונות לפני: ולאחר 2 שכבות של צביעה : מהפך לא? מצטער על האיכות זה מהWEBCAM אם התמונות לא פועלות כנסו ל : http://photos.walla.co.il/amircohen2 שם יש אלבום MODING שם למטה נמצאות התמונות.. איך יצא ?
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני רוצה לעשות כבר כבלים מעוגלים ועכשיו שאלתי היא: כמה כול חוטים לחתוך??? כי קראתי כמה מדריכים ו אמרו שם לחתוך כל 2 4 ו-6 חוטים ועכשיו קראתי כאן במדריך כאן לחתוך כל אחד אז כמה לחתוך?????????????? אהה ועוד שאלה איך אני מכניס צינור לכבל?? תודה לאלו שיעזרו!!!!!!!
-
- 26 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, נניח ויש לי רובוט שאני מעוניין למדוד את המרחק בינו לרובוט אחר. (בטווח מינימלי של כ 10cm ומקסימלי של כ 3 מטרים לפחות) באילו חיישנים אני יכול להשתמש בשביל זה? או לחילופין, אם זה לא אפשרי, אז לייצר "לינק" בין שני רובוטים וכאשר הם מתרחקים אחד מהשני (מעבר לכ 3 מטרים) אז שהלינק ישבר ושני הרובוטים ידעו את זה. הסתכלתי על ultrasonic sensors אבל לפי מה שראיתי הם מודדים מרחק בינם לבין עצמים ואני צריך בין שני חיישנים. תודה
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום, דבר ראשון אני מלא זמן קורא פה בפורום ונורא נהנה [= ודבר שני,אני רוצה לתכנן מעגל שהוא בעצם כמו מפסק שפועל לפי קול. אני רוצה שברגע שיהיה קול מסויים (עוצמה מסויימת נגיד) אז המעגל ישחרר '1' ויפעיל את המעגל. (שאר המעגל יהיה מעגל לדים מהבהבים(הם כבר פועלים,אני פשוט לא מצליח להפעיל אותם לפי קול)) תודה רבה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-