אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
רציתי לעשות שהמחשב יפעל ע"י סיבוב מפתח כמו באופנוע/מכונית רציתי לדעת עם זה בר ביצוע ואם כן איך עושים זאת ואיפה אפשר לקנות מפתח שכזה תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, איך קוראים למחבר מהסוג הזה? (ראו תמונה) -- הוא מחבר בין מאוורר לבין לוח אם, יש בו 4 פינים (כנראה עבור שליטה בסל"ד המאוורר). איפה קונים מחברים כאלה? ומחברי נקבה כאלה? הנקודה בלוח האם שאליה המאוורר מתחבר לא עובדת משום מה (המאורר עצמו תקין). חשבתי להזין אותו מאיזה מחבר SATA, ללא שליטה על הסל"ד, העיקר שיעבוד.
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה להכין פוטנציומטר/rehobus לקתודות ומאוררים אבל אני לא ממש יודע איך איזה חלקים אני צריך? קראתי קצת בנושא אבל זה התחיל לבלבל אותי על איזה pot מדובר בפונציומטרים ולמה הוא משמש/איזה אני צריך למאורר/קתודה אשמח אם מישהו יעשה לי סדר בראש
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
:-\ :-\ :-X שאלה דפוקה אבל חשובה איפה נמא הusb של המארז הנל חוץ מאחור אני לא מצליח למצוא את הusb שלו הוא בצד בתוך המארז איפה? לעונים תודה מראש http://www.thermaltake.com/xaserCase/soprano/sws/sws.htm#logoInfo
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום בחלק מלוחות הארדואינו, כלול ה-feature של Auto-Reset לאחר טעינת תוכנית חדשה מהמחשב אל המעבד. לכאורה ה-AutoReset הזה הוא משהו שאמור להיות טוב יותר, כי זה יותר נוח מאשר ללחוץ Reset באופן ידני אחרי כל הטענה של תוכנית חדשה. הבעיה אבל, היא שקראתי שהפיצ'ר הזה מפריע למצבים בו אנחנו רוצים לתקשר בין הארדואינו ובין המחשב בעזרת ה-Serial. אם אני זוכר נכון, הם אמרו שם, שאם המחשב שולח לארדואינו מידע בסריאל, אז זה יכול לגרום לו לעשות לעצמו Reset - פעולה שלא רצינו שתקרה. האם זה אכן נכון? האם יש דרך להמנע מזה, בלוחות שכוללים Auto-Reset? או שעדיף לא לקנות לוח שכולל Auto-Reset? (בהנחה שרוצים לתקשר ל גבי ה-serial) תודה card
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב אנשים אתם פשוט לא תאמינו אבל היום ישבתי בבית ראיתי אקזיט ותוך כדי עולה לי רעיון להסליב את החוטים של הספק....אבל עם מה??...עם שק פשוט של תפוזים שקונים בחנות!! כן כן!!יש את השקים האלה האדומים אז יש להם רשת כזאת שמאוד מאוד דומה לרשת של הסליבים אז פשוט מה שעשיתי זה ככה ...לוקחים שק תפוזים מומלץ של החברה הזאת שחכתי איך קוראים לה שיש לה את השקים האדומים האלה הקיצר לוקחים חתיכה לפי האורך ומודדים גוזרים ופה מגיעים לחלק המעניין....מה??איזה חלק???...החלק שבו אתם מגלים שגזרתם את השק אבל יש בו כאלה פרימות של חוטים וזה ממש אבל ממש לא אסטתי ונותן מראה מגעיל....אז מה עושים??פשוט לוקחים מצית עוברים רק לאורך כל ה"סליב" שגזרתם מהשק אחרי זה עוטפים את הכבל של הספק ושמים בהתחלה ובסוף אי…
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כמה מאוררים של 0.15 A יכול להחזיק USB אחד ?
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי מארז חדש של קופיוקייס ובדלת של המארז יש חור של מאוור גשפתחתי ראיתי שיש גם קוסנס אוויר מפקסטיק אבל מה הקונס אוויר בכלל לא מעל המעבדככה שאין טעם בחור איך אני יכין קונס אוויר זויתי שיגיע מחור אל מעל המעבד. עריכה: זה כונס אוויר ולא קונס אוויר. הוא לא נותן קנס אלא מכניס אוויר
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מחפש מלא זמן, איפה אפשר להשיג כזה?
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
יש איזה פתרון יצירתי זול להכניס 2 מערכות מחשב למארז אחד? או מארז אחד למערכת אחת כמה שיותר קטן? לא חח וקופסת נעליים זה לא פתרון חח אומנם יש לזה יכולת מטורפת לקרר ( 13 מעלות בחורף בקופסת קרטון) אבל זה לא מתאים בכלל.
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב אז סוף סוף אחרי הרבהזמן שאני רוצה לעשות את זה, [glow=green,2,300]עשיתי את זה!![/glow] עכשיו רק נשאר לי לחבר את החלון השקף למארז... אני יעשה את זה אחד כך..... בימתיים הנה המארז שלפי דעתי יצא מצויין! בהתחלה יש תמונות של ההתחלה, ואז עוד כמה תמונות, תמונה אחרי שגמרתי וזה לא משוייף, ובסוף שזה על המארז משוייף! http://photos.walla.co.il/itay_sp/ts.cgi?tsscript=guest.file.view&path=200406061418571284&id=200406061421314931&user=itay_sp
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מעגל נצנץ ללד יחיד .... אני רוצה שהלד יהבהב ככה *-*-*-*-* אני רוצה ניצנוץ כמו של אזעקה... *= היבהוב -=עצירה שזה יוצא * היבהוב - עצירה וכך הלאה .... יש כאלה מעגלים ? תודה לכולם ...
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום פעם, בשנות ה-90, כשהייתי קונה מטריצה, החוטים היו נכנסים לתוכה בקלות. היום, כשהזמנתי כמה מטריצות שונות, מכמה אתרים שונים באינטרנט, המטריצות מאד קשות לעבודה - החוטים בכלל לא נכנסים בקלות. אני מניח שהסיבה לכך היא בגלל שבשנות ה-90, המטיצות היו מיוצרות ביפן, (ע"י החברה המקורית?), והיום זה מיוצר בסין, ע"י מלא יצרנים שמחקים את אותה צורה חיצונית, אבל לא דואגים כל כך לאיכות. ולכן, רציתי לשאול מאיפה אפשר לקנות מטריצות טובות? מטריצות שהחוטים נכנסים בקלות, והן לא כלכך קשות שלפעמים החוטים נמעכים.. בין אם זה דגם מסוים(משהו שרשום על הקופסא), או חנויות מסוימות בארץ, או אתר מסוים באינטרנט(/מוכר באיביי) שהיה לכם נסיון טוב איתו.. תודה רבה card
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
2 הפרוייקטים הראשונים שלי תגיבו אם יש מקום לשיפורים אני ישמח לישמוע( ליקרוא) http://d.turboupload.com/d/648973/the_pro.WMV.html ןעכשיו (תגובות אני מקווה)
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני כל הזמן מאבד חפצים בבית כמו מפתחות ואת השלט וחשבתי לנסות לעשות זמזם שאותו אני יצמיד לחפצים שונים ושישלט ע"י שלט (שאותו אני מקווה שאני לא יאבד), האם זה אפשרי?, האם זה קשה?, האם זה יקר?, האם זה יצא גדול?, כל מידע בנושא יעזור. בעיקרון אני יודע להלחים ויש לי טיפה נסיון בתחום אבל לא יותר מדי. תודה מראש, רן.
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
במתאם יש רק 4 חוטים בחיבור SATA יש 5 חוטים מה עם החוט הכתום? הוא מיותר? תודה [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בניתי מעגל IR לפי המדריך הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.msg635087#msg635087 בפעם החמישית אולי.. רציתי לשאול איך אני יכול לבדוק עם המעגל בנוי טוב עשיתי אותו במדויק כמו שבמדריך (שאגב מבלבל מאוד האיור שם)
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכם... ראשית אני חייב לציין שהידע שלי באלקטרוניקה נמוך אז אני מתנצל מראש אם השאלות קצת מפגרות.. בהמשך לתרד הקודם קניתי בסוף את הלדים 1W 8mm 140° StrawHat White LED LIGHT 240Kmcd@300mA ועכשיו אני רוצה לקנות נגדים מתאימים ל 9V, 5V ו 12V לפי האתר של חישוב הנגדים ראיתי שאני צריך נגד של 33 אוהם 2 ווט כדי שיפול על הלד 3.5 וולט כאשר אני מחבר את הנגד והלד ל 12 וולט ל 9 וולט אני צריך נגד של 22 אוהם גם 2 וואט (כדי לעשות פנס) ול 5 וולט אני צריך נגד של 5.6 אוהם כנ"ל 2 וואט (כדי לעשות פנס USB למקלדת) 1) האם זה הגיוני שצריך נגד כל כך חלש? אם לא אז איזה נגד אני באמת צריך? כי אם הייתי מחבר לד של 20 מיליאמפר הייתי צריך נגד של 470 אוהם רבע וואט 2) האם קיימים נגדים של 2, 3, 4 אוהם? 3)…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קניתי דימר, כשחזרתי הביתה נזכרתי שהמקום שבו רציתי לשים את הדימר יש גם שקע וגם מתג כיבוי של האור באותו מקום, זה משולב כזה. יש למישהו רעיון מה לעשות? אני חייב ת'שקע... המחשב מחובר אליו, ואין שקעים קרובים.
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי EEE PC ששכב בצד לא מעט זמן. ללא ספק הסוללה נפרקה. מסתבר שהשנאי נדפק (הוא לא מוציא מתח בכלל) ולכן אין טעינה והמחשב לא נדלק. ניסיתי לטעון אותו עם שנאי אחר שיש לי שמוציא 8V (במקום ה9.5 שהמחשב צריך), אומנם מדובר בסטייה - אך המחשב לא מזהה אותו גם. (לא נדלק ולא נטען) לדעתכם המתח נמוך מידי, או שמדובר במעגל על הלוח של המחשב (פתחתי אותו, החיבור לשנאי יציב, יש רציפות למייצבי המתח וכו') אשמח לשמוע דעות נוספות
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כבר הרבה זמן אני מחפש סכמה והדרכה לבניית בקר לשלושה מנועי צעד (CNC) עם אופציה להוספת שני מנועים חיישן בית וחיישן שימדוד את הגובה של האובייקט ואת הנתונים של הראש הקודח של הדרמל הבקר יחובר למחשב עם יציאת USB או יציאה פרללית כמובן שעדיף USB אשמח לעזרה אגב כשהפרוייקט של ה CNC יתחיל לרוץ אני יפתח יומן פרוייקט ואשתף אותכם בתהליך הבניה כרגע זה קצת מוקדם מדי
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=802808
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן, ושבוע טוב לפורום. זה הוא הנושא הראשון שלי פה, אבל אני מסתובב באתר זמן מה. בקיצור, חזרתי לא מזמן מארה"ב ואיתי הבאתי את הלוג'יטק Z5500, עכשיו אני לא חשמאלי וזו הפעם הראשונה שאני מביא מחו"ל מוצר שכזה. השאלה שלי היא איזה שנאי לקנות? רשום על הקופסא של המפלצת ""total peak power 1010 watts תודה רבה ושבוע טוב!
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני צריך ממיר מתח לרכב, כדי לחבר מטען למחשב נייד. ראיתי את שני אלה: http://direct-israline.com/%D7%91%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%9C%D7%9E%D7%A6%D7%AA-%D7%90%D7%95-%D7%9C%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8-w300-%D7%9E%D7%9E%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%91%D7%94%D7%A1%D7%A4%D7%A7-%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A2.html http://www.sollan.co.il/sale.asp?pid=502&salenum=#topnews מה ההבדלים בניהם? האם עדיך לקחת את ה-300W?
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-