עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by dany_tab,

עשיתי מוד לכל המאווררים במארז שיעבדו על 5 וולט במקום 12 ועכשיו נשאר לי לקנות קירור שקט למעבד. מה הסיכונים?

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by jacko_il,

שלום לכולם, אני עובד על איזה פרויקט (אם זה ייצא יפה אני אפרסם כאן בהמשך) ואני צריך איזשהו מחבר עם לפחות 13 פינים כדי לחבר בין לוח PCB מסויים לג'ויסטיק לשליטה. החלטתי להשתמש במחבר סטנדרטי ישן של JOYSTICK/MIDI שנקרא DA-15 pin כמו שהיו בג'וייסטיקים של פעם. http://en.wikipedia.org/wiki/Game_port אפשרות שנייה היא להשתמש בפורט VGA של 15 פינים. (הוא גם הרבה יותר נפוץ וקל יותר למצוא גם כבלים לזה) מה שאני צריך זה משהו כזה: http://www.fabiware.com/images/Bracket_port_VGA_DB15.JPG או אותו דבר עם חיבור של הג'וייסטיק. אשמח אפילו לקנות סתם את הלוחית מתכת, ללא שום חיבור, כזו: (או משהו בסגנון) http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v1/317948926/PCI_PCI_E_VGA_DB9_Serial_Com_Port_Full_Profile_Br…

3. אני אשתמש בהצעות שלכם...ונראה מה יצא ובינתיים תמונות של הפרויקט שאני עובד עליו, אני ינסה גם להעלות פרויקטים חדשים שאני יעשה, מקווה שהכל יהיה טוב ואני יקנה מספיק פרספקט למארז פרסקט שאני עובד על העיצוב שלו כרגע, והפאן באס שאני יתחיל לבנות בקרוב, אז תנו תגובות אני רוצה לדעת מה דעתכם על עבודתי, וכמובן תודה רבה לכל העוזרים. עריכה: טוב מה שכבר עשיתי זה צביעה וחיתוך ומה שאני עוד יעשה זה החלפת לד מאדום לכחול וישים פרספקט וזהו עם יש הצעות אז בשמחה. הינה תמונות של מה שיצא אבל נעצר בגלל כיפוף של פרספקט שאני מאמין שאני יעשה מחר וגם אני מחליף לדק http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=index אתם רואים את התמונות ? '> '>http://www.zippyimages.com/files/97820/P…

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by wollmann,

עברתי היום בחנות החשמל בשכונה ושאלתי כמה עולה לד כחול חזק... עולה 5 ש"ח... יקר או זול? כמה בערך צריך לעלות? לא מצאתי פה מישהו שדיבר על מחירים...

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. אני מחפש מלא זמן, איפה אפשר להשיג כזה?

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by gofilord,

שלום לכם חברים, שמעתי שאם מחברים לד הפוך הוא הופך למזהה אור או משהו כזה, יש אמת בדברים?

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by xxdinsinxx,

שלום, דבר ראשון אני מלא זמן קורא פה בפורום ונורא נהנה [= ודבר שני,אני רוצה לתכנן מעגל שהוא בעצם כמו מפסק שפועל לפי קול. אני רוצה שברגע שיהיה קול מסויים (עוצמה מסויימת נגיד) אז המעגל ישחרר '1' ויפעיל את המעגל. (שאר המעגל יהיה מעגל לדים מהבהבים(הם כבר פועלים,אני פשוט לא מצליח להפעיל אותם לפי קול)) תודה רבה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by urich,

יש לי מארז חדש של קופיוקייס ובדלת של המארז יש חור של מאוור גשפתחתי ראיתי שיש גם קוסנס אוויר מפקסטיק אבל מה הקונס אוויר בכלל לא מעל המעבדככה שאין טעם בחור איך אני יכין קונס אוויר זויתי שיגיע מחור אל מעל המעבד. עריכה: זה כונס אוויר ולא קונס אוויר. הוא לא נותן קנס אלא מכניס אוויר

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by yakirsh4,

שלום, אני רוצה לקנות מלחם בקרוב והייתי שמח אם תציעו לי פה כמה דגמים נבחרים במירים שונים אני לא ישקיע עכשיו 800 או 1000 שקל אבל אני מוכן להשקיע 300-400 מקסימום 500 אני צריך משהו בסיסי לחוטים קטנים ואין לי בעיה גם לקנות באיבי אני ישמח אם גם תגידו לי איזה עוד חלקים צריך לקנות (בדיל משכות וכדומה) ותביאו לי קישורים לאיבי (לא חובה כמובן שם יספיק) תודה.

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. אני רוצה לעשות מדריך איכותי להלחמה. והייתי רוצה להתייעץ איתכם, מה הייתם רוצים למצא בו. תכתבו ממש כל מה שאתם רוצים. ענבר.

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by Qtec,

אני וחבר שלי (OverFlow) עשינו חור בגג ואני מתכנן לשים שם מאוורר 120ממ של Enermax... מה אתם חושבים (אני עדיין צריך לקדוח חורים (או דרך אחרת?) - ואני אעשה את זה כשהמאוורר יגיע) http://www.spymac.com/gallery/show_photo.php?picid=125180&size=big

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. קנתי אתמול ראש של חריטה(9910) מ Tungsten, שאמור לחתוך ברזל בלי בעיות, אבל הראש שקניתי בקושי מצליח לסרוט את הדלת של המארז שלי. אני רוצה לעשות חלון עם ציור קצת מסובך, ובשביל חלק מהציור צריך לבצע חיתוך קצת מסובך, ובשביל זה אני צריך ראש חריטה מהסוג הזה. ראיתי מדריך שביצעו בו חריטה/חיתוך אבל עם ראש מספר 9909 אבל לדיקו לא מיבאת אותו לארץ. אולי הבעיה שאני פשוט לא יודע איך להשתמש איתו, אז אולי מישהו שיש לו ניסיון עבודה עם הראש הזה, יתן לי טיפים איך לעבוד איתו. או אולי שאני מנסה לחרוט על דלת של מארז קומפקייס שהוא ממש עבה יחסית למארזים אחרים.

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by roy_BB,

כמו שאתם יודעים אני עושה מוד לעכבר עשיתי בערך את המוד הפשוט שיש לעכבר עם חרוים בכיסוי ו 2 לדים בפנים אז מצאתי את 2 נקודות החשמל בעכבר ומהם מחובר ככה אני יעשה סרטוט אז כמו שאתם רואים תסרטוט(הקו השחור זה חוט חשמל) חיברתי ואני יודע העכבר הוא 5V כל לד הוא 3V והנגד הוא של 75 אוהם לפי המדריך שיש באתר זה אמור לעבוד רק שיש בעיה שהחוטים מהר מאוד מתחממים וממש שורפים...אי אפשר לדעת בהם ונראה לי שמשו לא טוב בזה... מישו יודע מה לעשות?שמעתי שאולי הוספת נגד תעזור אבל אנלא בטוח...יש עוד הצעות?

• 25 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by EranSha,

היי לכולם, ברצוני לבצע פרוייקט קטן ברכב שלי ויש לי מעט מאוד ידע באלקטרוניקה ולכן אשמח להמלצות\הכוונה של החברים בפורום אני צריך להעביר סיגנל של לחיצה על כפתור בנקודה מסויימת ברכב לנקודה אחרת ברכב שאיננה נגישה ישירות. לצורך זה הבנתי שאצטרך להשתמש במקלט ומשדר של 4 ערוצים(אני רוצה לתמוך ב4 כפתורים שונים) הצרכים שלי הם: * הרכיבים יתמכו במתח של 12V כפי שקיים ברכב. * אשמח לאופציה גם עבור משדר שיוכל לקבל מתח מהרכב (+ ו -), אני עדיין לא סגור במאה אחוז שבנקודה המסויימת תיהיה לי נגישות לנקודה של מתח קבוע ברכב ולכן אשמח גם לאופציה נוספת של משדר שיש לו חיבור לסוללה (303 לדוגמא). * המשדר צריך להיות קטן ככל שניתן. * טווח הקליטה של המשדר והמקלט יכ…

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. באופן טבעי המחשבה שכדאי לעבוד בפרוטוקול מוכר כמו בלוטוס, ואז צריך לקנות מודול מתאים. (בהנחה שזה נכון, איזה מודול כדאי?) אני מודע לזה שיתכן שRF פשוט יותר, אך אני מניח שזה יפגע בתאימות למכשירים סלולארים. מה אומרים המומחים?

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. שלום לכולם! אני רוצה לעשות כבר כבלים מעוגלים ועכשיו שאלתי היא: כמה כול חוטים לחתוך??? כי קראתי כמה מדריכים ו אמרו שם לחתוך כל 2 4 ו-6 חוטים ועכשיו קראתי כאן במדריך כאן לחתוך כל אחד אז כמה לחתוך?????????????? אהה ועוד שאלה איך אני מכניס צינור לכבל?? תודה לאלו שיעזרו!!!!!!!

• 26 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by thedag,

כמה חשמל מלחם צורך? נגיד אם משאירים אותו כל הלילה בחשמל כמה הוא צורך? הכוונה למה הוא משתווה האם זה כמו מנורה שפועלת (סתם דוגמא) וכ"ו והאם הוא יכול להיהרס מזה ? ד"א המלחם הוא 30W

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by ElemenTal,

קיצר אחרי החפירות באשכול הקודם זה מה שיצא בסוף. http://vimeo.com/20640329 שאלה - יש אתר או משהו שמראה את כל סוגי הנגדים...? השגתי כמה אבל אני לא יודע תהתנגדות שלהם...

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by elad13net,

שאלום אני חדש בכל העסק הזה של בנייה.. (לא ניסיתי מעולם!) פעם ראשונה שעולה לי רעיון והוא לבנות מארז מפרספקס עכשיו אין לי מיגבלה לפרספקס.. ואמ.. חשבתי לעצמי אולי יש לך רעיונות.. אשמח לשמוע עצות..

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. שלום לכם... ראשית אני חייב לציין שהידע שלי באלקטרוניקה נמוך אז אני מתנצל מראש אם השאלות קצת מפגרות.. בהמשך לתרד הקודם קניתי בסוף את הלדים 1W 8mm 140° StrawHat White LED LIGHT 240Kmcd@300m​A ועכשיו אני רוצה לקנות נגדים מתאימים ל 9V, 5V ו 12V לפי האתר של חישוב הנגדים ראיתי שאני צריך נגד של 33 אוהם 2 ווט כדי שיפול על הלד 3.5 וולט כאשר אני מחבר את הנגד והלד ל 12 וולט ל 9 וולט אני צריך נגד של 22 אוהם גם 2 וואט (כדי לעשות פנס) ול 5 וולט אני צריך נגד של 5.6 אוהם כנ"ל 2 וואט (כדי לעשות פנס USB למקלדת) 1) האם זה הגיוני שצריך נגד כל כך חלש? אם לא אז איזה נגד אני באמת צריך? כי אם הייתי מחבר לד של 20 מיליאמפר הייתי צריך נגד של 470 אוהם רבע וואט 2) האם קיימים נגדים של 2, 3, 4 אוהם? 3)…

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by dany_tab,

מישהו פה מכיר מעגל לבניית רדיו FM?

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. שלום. מישהו יודע מה המחיר של החשמל בישראל מנסה למצוא מחיר לקוט"ש (אני מניח שהמדד יהיה בקילוואט לשעה), ולא מוצא באתר הרשמי. תודה מראש

23. Started by sectioni,

שלום, נניח ויש לי רובוט שאני מעוניין למדוד את המרחק בינו לרובוט אחר. (בטווח מינימלי של כ 10cm ומקסימלי של כ 3 מטרים לפחות) באילו חיישנים אני יכול להשתמש בשביל זה? או לחילופין, אם זה לא אפשרי, אז לייצר "לינק" בין שני רובוטים וכאשר הם מתרחקים אחד מהשני (מעבר לכ 3 מטרים) אז שהלינק ישבר ושני הרובוטים ידעו את זה. הסתכלתי על ultrasonic sensors אבל לפי מה שראיתי הם מודדים מרחק בינם לבין עצמים ואני צריך בין שני חיישנים. תודה

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  24. Started by ToMeRv32,

tl;dr - מתחיל עם ארדואינו, מחפש המלצה על רכיבים וציוד נלווה - לוח "ראשי", לוחות קטנים נוספים, ציוד נלווה הכרחי, מלחם, אקדח דבק חם, קופסה לארגון הציוד וכו' וכו'. שלום, אני סטודנט להנדסת חשמל ובעל רקע קל-בינוני באלקטרוניקה ושפת C. במסגרת סדנה יצא לי לעבוד עם ארדואינו והחלטתי שאני מעוניין ללמוד ולעבוד עם הנ"ל בזמן הפנוי 😄 לאחר חיפוש ברשת קצת התקשיתי להבין מהם האתרים שמהם מומלץ/נהוג להזמין את הרכיבים, ויותר מכך, אם יש המלצות כלשהן לערכות/רכיבים שכדאי לרכוש אשמח לשמוע - כי המבחר פשוט אינסופי.. 😅 אין הגבלה כלכלית כי הרוב דיי זול באופן יחסי, אבל לא צריך סתם להשתגע עם ערכות מוגזמות. ציוד שיש כרגע: 2 מטריצות, את הערכה הזאת, חוטים, ארגז כלים מלא. רו…

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by moshe_S_m,

שלום כולם, אני רוצה להשתמש בספק המחשב שלי בטור ספק לניסויים שלי. כאשר מחברים אותו לחשמל (ללא לוח M) הוא לא מוציא מתח, אם הבנתי את העניון נכון יש לו יציאת איפשור שככל הנראה הוא מקבל אותו דרך הצמה הגדולה שמתחברת ללוח ה-M אשמח אם משהו יוכל לעזור לי ולהאמור לי איך להפעיל אותה תודה מראש משה

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.