עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by 1qaz2wsx,

לפני כמה ימים הוצאתי מהמחסן את המערכת מיני הישנה של המשפחה (מערכת בת בערך 8-10 שנים של SANYO) כדי לראות מה כל המהומה על מדפיים וכו'... כ"כ אהבתי שהחלטתי להשאיר אותם ולהעיף את "קופסאות הקוטג'" הקודמות (מערכת סראונד, וויתרתי על זה בשביל הצליל המדהים.) ;D יש למטה תמונות של הרמקולים עם הרשת ובלעדיה. בקרוב אני עובר לחדר חדש, והחדר יעוצב ככה: קירות צבועים באפור בהיר. שולחן מעץ לבן (לא בדיוק לבן, אבל מאוד קרוב לזה). מגירות באותו צבע של השולחן. כמו שמבינים, הלכתי על עיצוב סטייל APPLE.. בהיר\לבן, אני ממש אוהב את זה. כמו שרואים בתמונות, המערכת שחורה. חשבתי לצבוע את הרמקולים בלבן(כמובן בלי לגעת בדריבר\אלמנט, צביעה יסודית...) שיתאימו לשאר החדר, אני שונא שיש משהו ברקע ששובר את כל העיצ…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by cobara,

היי יש לי EEE PC 4G SURF. אשמח לשמוע רעיונות למודינג מעניין. תודה,

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by Samnet,

אני רוצה שגג המארז יוגבהה בשתי אזורים בגג המארז (מארז שוכב , אז החלק השיוצא החוצה) אני רוצה לפתוח שתי פתחים בגודל 5 ס"מ על 5 ס"מ ואז לסגור את הפתחים בעזרת מתכת שחורה מחוררת ככה שגובהם של שתי החורים יהיה 3 ס"מ יותר גבוהה מגג המארז. יש לי המון כלים בבית מה אני צריך לעשות ? ומאיפה אני משיג את המתכות ?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by skrew,

ברשותי מעבד P4 1.7, אשר מאוררו שבק לפתע. החלפתי מאורר לאחד שהיה זרוק אצלי, אך הוא מסתובב ב 5K סל"ד, דבר היוצר מפגע אקוסטי :-\ . לא ניתן לשלוט עליו דרך תוכנה כלשהי ( מחשב עתיק ) וחשבתי להוסיף נגד ע"מ להוריד את המתח. המאוורר צורך במצב נומינלי 0.42A ב 12V כמובן. הידע שלי בחשמל מוגבל קצת, אבל למיטב הבנתי הוספה של נגד בן 10 אוהם תאט את המאוור לסל"ד רגוע יותר של ~3200 . יש צדק בחישוב ?? תודה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by ad112,

המאווררים שלי עושים מלא רעש + אחד מהם עם לד והכפתרוים של המארז עם לד. אני רוצה לשלוט עם הפאן באס במאווררים שלא מחוברים ללוח אם, וגם בתאורה של המאוורר ובתאורה של הכפתורי מארז. האם פאו באס יודע לעשות את זה? האם זה שימושי פאן באס? אפשר המלצות לפאן באס לא יקר, אסתטי וטוב? תודה

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by Director,

שלום לכולם , יש את הצילצול של הבית ספר, אז יוצא מהרמקול שם 2 חוטים . אפשר לעשות משהוא (כאילו לחבר איזה משהוא לחוטים) , ונגיד לשים כפתור ואז שאני ילחץ על הכפתור זה יצלצל ? או שזה מערכת סגורה כזאת שאפשר להפעיל רק ע"י המרכזיה שלו? תודה

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by ndv,

אז ככה, יש לי מארז ואני רוצה לפרק אותו כדי לבנות מארז HTPC ואני לא מצליח לפרק את המארז, יש משהו כזה שמחבר את כל החלקים של המארז אחד לשני, יש את זה בכל מארז אז אם אתם לא יודעים למה אני מתכוון תסתכלו על המארז שלכם ותדעו, מישהו יודע איך לפרק דבר כזה ?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by roei_b,

פרוייקט MCC הוא הפרוייקט הראשון שלי בו אני בונה מחשב Mini CuceCase הכנתי כבר שרטוט הדמייה אז תהנו ותגיבו [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. אני רוצה לדעת מה אני אצטרך מהמאוורר כדי להפוך אותו למאוורר לדים.. קודם כל, צריך לבצוע בצבע מיוחד או שגם שחור רגיל יהיה בסדר? פשוט אין לי כוח לצביעות >< השאלה השניה והיותר חשובה היא באיזה לדים להשתמש? אני גם רוצה לדחוף לסליבים כחולים של ספק לדים, האם זה ישפיע? ואיזה לדים להשתמש? רצוי כחולים UB? (לא יכול להשיג כחולים רגילים)

• 10 תגובות
    • 820 צפיות
  10. אני צריך תוכנה לשליטה על מנוע צעדים (step motor), החיבור מהמחשב הוא פרללי והוא הופך לקונקטור של 10 פינים שנכנס בלוח הבקרה של המנוע צעדים.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by eegg,

תסתכלו על המדריך הזה לבנות כפתור רגל לדרמל או לכל דבר אחר שמופעל בשקע http://www.metku.net/index.html?path=mods/foot-pedal-mod-for-rotary-tools/index_eng

• 10 תגובות
    • 884 צפיות
  12. Started by IlanF,

יש לי מתאם שמעביר מחיבור USB לחיבור העגול הקטן הזה של המקלדת/עכבר... רציתי לדעת אם אפשר ליצור משהו דומה למתאם הזה רק שיהיה הפוך, מהחיבור הרגיל לUSB.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by dany_tab,

שלום, האבתי את כל עניין המודינג והחלטתי לעשות מודינג על המחשב החדש לי > שיהיה יפה יותר התוכנית שלי הייתה להוציא את לוח האם ואת כל החלקים כמובן ולעשות בו חלון- בלוח אם קניתי דרמל של וולף בהום סנטר ב 120 שקל, וצאתי את המעבד ועשיתי חלון בצד הימני למטה איפה בלי לגעת במעבד, הדבקתי על זה פרספקס עם סיליקון, ושמתי לדים על איפה שנכנס הארד דיסק. ניסיתי להדליק וזה לא עובד > מה לא בסדר בזה שחתכתי את לוח האם, ראיתי פה הרבה שחותכים אפילו את המארז, או שאולי צריך לחבר עם ניתים ולא עם סיליקון גם הלדים UB לא דלקו........................... איך מתקנים את זה ??????????????

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. אני לא מצליח להבדיל בין חיבור זכר ונקבה מה כאן הזכר ומה הנקבה? ???

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. הכותרת אומרת הכל עם אפשר לקבל תמונות ולתת לי פירוט מה זה וכו.... תודה לעוזרים עריכה: עם אתם יכולים לעזור לי בעיצוב של המארז זה יהיה נחמד גם ברשותי קטודה כחולה וקטודה אולטרא סגולה.... כל הצבעים של הליזרים וזהו. עם תתנו לי הצאות איך לעצב את זה זה יהיה נחמד =] תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by IlanF,

האח המפגר שלי השתמש במלחם ו"ציפה" אותו באיזה חומר שחור ולא מוכר... החומר הזה מונע מהמלחם להתחמם :s05: אני צריך עצות ודרכים איך לנקות את המלחם מהחומר הזה

• 10 תגובות
    • 4.5k צפיות
  17. חקרתי קצת את הנושא באינטרנט והבנתי שבסופו של דבר ניתן לומר ש-1VA שווה ל-1Watt לעומת זאת ראיתי בכמה אתרים שבעצם יחידת ה-VA היא הספק מדומה ולא הספק ממשי. יכול להיות שברוב המקרים אין באמת הבדל אבל אני מאמין שבגנרטורים יש הבדל משמעותי. אחרת למה לרשום על גנרטור 2.2kVA ולא 2.2KW? ועכשיו לשאלה האמיתית: אכן יש ברשותי גנרטור בנזין שעובד בתצורת AC וכתוב עליו הספק של: 2.2kVA כלומר, 2200 וולט-אמפר. אני רוצה להגביר איתו רמקולים (יש ברשותי מגבר 1000W R.M.S) אבל אין לי מושג איך אני ממיר את היחידות הללו ליחידות וואט רגילות. תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 57.4k צפיות
  18. שלום חברים, החלטתי לנסות לבצע פרוייקט עם פרספקס (חריטה חדשה,בסגנון ה-High Couple שעשיתי). אני רוצה שהיא תואר גם ע"י לדים UB. היום הלכתי לחנות וקניתי 8 לדים UB - ארבעה כחולים וארבעה לבנים. יש לי אצלי בבית נגדים של 75 אום. מקור המתח למוד שיבוצע יהיה חיבור דרך USB,שנותן 5V . שאלתי - האם נגד של 75 אום יספיק למעגל של 4 לדים UB שיחוברו זה לזה,ושמקור המתח יהיה של 5V? אם בלבלתי במושגים,אני מתנצל - אני כותב אחרי משמרת לילה בביה"ח.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by bluz,

אני מקווה שהפעם אני אזכה לתשובה, כי אני יודע שיש כאלו שיודעים את התשובה בפורום הזה.. היום עשיתי קצת קניות, קניתי את מתקן "היד השלישית" ומסך LCD, וגם 17 לדים UB, מפסקים, נגדים, מבודדים ושטויות.. אני אתמקד עכשיו בLCD. הLCD הוא קטן כזה, כמו שיש במדריך, עם תאורה פנימית. יש לו 6 רגליים. הוא צריך להיות פנימי, אבל אני רוצה לשלוט בו עם תוכנה, שהנתונים לא יהיו סטטים אלא שאני אוכל לשנות אותם מדי פעם (את המשתנים). אז השאלה המרכזית היא איך אני יכול לחבר LCD למחשב, בחיבור פנימי? LPT לא טוב לי. מצורפות תמונות של היד השלישית ושל מסך הLCD למי שבא להסתכל, תודה לעונים. נ.ב, cjori שאלתי אותו והוא אמר שיש לו TIP31C. אז הבעיה היא אצלך.. [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  20. שלום אני ממש חדש במודינג הידע היחידי שלי הוא מקריאת פרויקטים וכמה מדריכים. יש לי מחשב סבבה. אני רוצה לעשות מודינג יחסית פשוט.: פתיחת חלון אני לא החלתתי אם רגיל או קצת יותר מסובך. תאורת לדים. ולסדר את הרעש של המאורר הוא נשמע לפעמים כמו טרקטור! יש לי דארמל. ואת שאר הציוד לדים וכו אני לא ממש יודע איך לבנות. אני השמח להצעות בקשר לחלון. וגם לאלקטרוניקה. ראיתי ת'מדריך של הלדים הבסיסי ויש כמה דברים שלא הבנתי. כגון להן מחברים ת'לדים ומאיםה לוקחים ת'חשמל. אני ישמח לעזרה ויעוץ. תודה אייל.

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. חברה אני בתהליכי דיבור עם חברה אחת לגבי משלוח של מסכים לארץ מה שאני כרגע מתעניין בו זה מסכים גרפיים 240*64 עם בקר T6963C כרגע יש 3 אופציות צבע: יש גם מסכים רגילים אבל ההפרשי מחיר לא מצדיקים לקנות מסך רגיל כשיש גרפי למרות זה אם יש בקשות אני אבדוק את זה אם מישהו רוצה שישלח לי מייל (iakovl@gmail.com) או יגיב פה אני כרגע לא יודע מה יהיו המחירים במיוחד שכנראה המכס לא יעזוב אותי עם זה אבל.... אני מעריך שהמסכים יעלו לבסוף בסביבות ה150~200 ש"ח ( רגיל הכי זול, כחול הכי יקר)

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. אם אני אשים את הCDROM שישכב כמו שהPS עומד,זה יעבוד? כי אני לא חושב שהוא יתפוס בגלל שאין לו תופסנים כמו לPS. יש אפשרות לסדר את זה? ויש סכנה שגם הHD יהיה כך?

• 10 תגובות
    • 976 צפיות
  23. Started by LaHaV1,

שלום! רציתי לדעת איך חותכים פרספקס? רציתי לדעת איך אני יכול לחתוך ולא מישהו מיקצועי תודה

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by X-Viper,

טוב הסיפור מתחיל ככה... כמו שכולכם יודעים אחד התחביבים שלי זה אלקטרוניקה.. ובניהם זה מערכות רכב... יש לי באוטו בבית מערכת עם מגבר נחמד אבל הבעיה בה שהיא רדיו טייפ, עכשיו מכוון שאני לא ממש יכול להיסתדר עם רדיו הייתי חייב להכניס איזה שיפצור למערכת... נכון אומנם בהתחלה רציתי להשקיע ככה איזה 800 שקל על מערכת נחמדה של פיוניר, אבל אבא שלי לא ממש רצה שאני יגע במערכת של האוטו.. למה? לא יודע.. הוא פשוט לא רוצה שיגעו לו בדברים באוטו :? בקיצור יש רמקולים טובים וכל הסאונד באוטו סבבה.. אבל אין מקור סאונד משובך... לכן עשיתי את הדבר הבא... קניתי באיזה חנות נידחת בתל אביב משדר FM מטורף שמשדר באיכות ממש מציונת. למשדר יש טווח רדיוס של 20 מטר. קניתי ביחד עם זה זרוע לפאלם והתחלתי לעבוד…

• 10 תגובות
    • 868 צפיות
  25. שלום, אני מנסה כבר פעמיים לשלוח מוד שהכנתי לגלריית מודינג ולא מעלים אותו לאתר !!!!!!!! אני מפרסם פה ע"מ שיעבירו את זה גלריית מודינג מחשב HTPC WOOD MOD חשבתי לעצב מארז שוכב דקורטיבי מעץ לקחתי מידות חתכתי את כל החורים הדרושים ללוח האם וספק כוח ועיצבתי מארז מעץ המחשב הוא מיועד לצפייה בסדרות וסרטים עם רזולוציה רגילה!!! המחשב מתחבר לטלוויזיה LCD 32 אינץ מה שמיוחד במחשב שהוא ללא DVD או CD ROM בחריץ הקידמי יש כניסת 2.0 USB ששם אני מחבר DISK ON KEY וצופה בכל תכני המדיה כל המדיה זורמת חלק ללא קירטועים מפרט המחשב פנטיום 3 800 לוח אם זיכרון 256 דיסק 80 כ.קול כ.מסך ספק כח מאוור קטן אחורי עכבר אופטי רגיל זהו מקווה שתהנו ביי יש תמונות מצורפות!!!!!!!!! בקובץ ראר [attachment deleted …

• 10 תגובות
    • 991 צפיות

דיונים חדשים בפורומים