עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אז ככה . . . עשיתי לו למעלה ולמטה פלטת פרספקס חיברתי למולקס של הבקר הזה פלוס מינוס של שנאי 12V (כמו שהוא דורש) חיברתי את האדום ואת השחור שקרוב לצהוב עכשיו שאני מחבר אל הבקר את הנאונים ואני מדליק הם לא פועלים לי ושאני מחבר את המולקס למחשב הם פועלים What The Problem plz ??? תודה מראש איתי יש לציין שהמכשיר דולק עם כול הלדים שלו והכל ואותה בעיה יש לי עם חיבור מאווררים עריכה : מצטער על ההודעה הקודמת, וגם בדקתי את הצהוב עם שחור וגם לא עבד

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by shronxx,

יש לי מסך LCD קטן ואני רוצה לחבר אותו למחשב יש לו 16 רגליים כלומר כניסות והדגם שלו הוא: DMF-50544

• 7 תגובות
    • 955 צפיות
  3. יש 6 חוטים( 3 שחורים 2 כתומים ואחד אדום) הם יוצאים ישר מהספק והם לא מחוברים לכלום... מה הם עושים ומה המתח שלהם?

• 2 תגובות
    • 880 צפיות
  4. Started by Jabberwock,

יש לי בעיות עם הדוחף מנוע L293D. אם אני מספק לו 5V הוא מוציא 3.75V זה בעיה ראשונה(חשוב לציין שכבר שמתי לו דוחף זרם). בעיה שנייה היא שאם אני נותן PWM(התדר של ה-PWM הוא 5KHz כפי שכתוב ב-Datasheet) בכניסות ה-Enable אז המנועים (שהם מניעים גלגלים של רובוט) "מצפצפים". עושים מין צליל דק אך חזק. לכן הבנתי שהוא בעצם גם מוציא מין PWM ביציאה במקום לתת מתח אפקטיבי. יש מין אלטרנטיבה לג'וק הזה? אני לא רוצה Arduino Shield. תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. Started by UberGitter,

היי, זה מופנה מישהו שמתעסק פה באלקטרוניקה. אי פעם יצא לכם להזמין סמפלים בחינם (כולל משלוח) מחברה גדולה, נגיד Texas Instruments? אני רוצה להזמין כמה רכיבי RF משם, והם אומרים שיש אופציה להזמין סמפלים בחינם כולל משלוח נשמע לי הזוי לגמרי. אבל אולי למישהו פה יש ניסיון... http://www.ti.com/sc/docs/sampfaq.htm

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. עשיתי כבלים עגולים לפי המדריך באתר. ובמקומות מסויימים חשפתי קצת את הגידים (אני לא חושב שהלהב של הסכין שרטה את הגיד) אבל עטפתי את כל המקומות בהן חשפתי את הגיד. בכל מקרה השאלה שלי היא האם יכול לקרות משהו (רע) במקרה וחיברתי את הכבל והגיד כן נשרט או נפצע? [זה היה סתם כבל ניסיוני (ומזל) אבל בכל מקרה אני רוצה לבדוק אותו ואני לא רוצה להסתכן ולאבד משהו] פעמים הבאות אנ אדאג לשים לב למה שאני עושה.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by tamos,

יש לי מאוורר PWM, אם אני אחבר אותו למולקס רגיל הוא יפעל? יש לו שתי חוטים בקונקטור, אחד אדום אחד שחור

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. טוב אני אסביר את הכותרת קצת יותר בפירוט: תמיד כאשר יש הפסקת חשמל(המונח הוא:נפילת מתח?) בבית שלי,גם כאשר המחשב לא דלוק,כאשר אני מדליק את המחשב אחרי הפסקת החשמל,המחשב נדלק לחצי שניה,נכבה,ואחרי 5-6 שניות נדלק שוב ועובד בסדר גמור. למה זה קורה?האם זאת בעיה או שככה זה אמור להיות? המחשב חדש(חודשיים בערך) ואת מפרטו אתם יכולים למצוא פה בצד

• 8 תגובות
    • 3.1k צפיות
  9. היי, אני צריך בבקשה ביטוי מתמטי כלשהו, שמראה כי גל ריבועי בציר הזמן הוא למעשה אוסף של המון אותות סינוס בציר התדר. אשמח לעזרה, תודה!

• 13 תגובות
    • 7.9k צפיות
  10. שלום , יש לי נקודת אינטרנט בבית שאני רוצה להפוך לטלויזיה ואחת של טלויזיה שאני רוצה להפוך לאינטרנט. איך אני יודע מהמרכזיה איזה כבל הולך לאן ואיך לשנות את החיבורים כדי שיגיע לשם אינטרנט ולא טלויזיה וההפך ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. יש לי עוד מסך מחשב עכשיו ראיתי בפורום שמלא אנשים מחברים מסך LCD קטן השאלה שלי היא איך אני מחבר מסך של מחשב במקום מסך LCD

• 6 תגובות
    • 750 צפיות
  12. היי לכולם! יש לי בעיה וגם שאלה... אני באמצע בניית בקר שליטה על מאווררים לבקר יהיו 2 מצבים מצב אחד, השליטה תיעשה על ידי פונציומטרים מצב שני, המאווררים יעברו לשליטת תוכנה דרך הלוח הבעיה-חיברתי מאוורר 3 חוטים ללוח (לא מאוורר מעבד) תוכנת SPEEDFAN מזהה אותו ומציגה את ה RPM אבל כשאני מוריד את האחוזים ב PMW המאוורר לא מוריד מהירות וגם בבדיקה על ידי מכשיר מתח, המתח נשאר קבוע על 11-12V יש לציין שמאוורר המעבד כן נשלט בהצלחה על ידי תוכנה ובביוס האופציה Q-FAN על מצב מאופשר... למישהו יש מושג מה הבעיה? ועכשיו השאלה-האם בחיבור ללוח, בעת שינוי רמת ה PMW מצב החוט השלילי נשאר קבוע ורק מצב חוט החיובי משתנה? אני שואל כי בבקר מאווררים שאני בונה אני רוצה שהמאווררים יחוברו קבוע …

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. שלום רב, אני מתכוון להתחיל לעשות מודינג ובהתחלה אני מתכוון לצבוע את המארז שברשותי... אז הנה אני שולח לכם הודעה ורוצה לשאול אותכם איזה צבעים הכי מתאימים למארז הבא: אז מה דעתכם? איזה צבעים הכי מתאימים לכל חלק של המארז? נ.ב. בכוונה צימלתי בשחור לבן כדי שלא תדעו באיזה צבעים הוא צבוע כדי שתאמרו לפי דעתכם איזה צבעים הכי מתאימים לו... >..<"

• 1 תגובה
    • 756 צפיות
  14. Started by Roeebaeloha,

שלום אני מחפש את החומר שנמצא בתוך קופסאות משקפיי ראיה (לא את המטלית) אלא את החומר שהוא מעין בד כזה שעוטף את קופסאת המשקפיים מבפנים. בצד אחד שעליו מונחות המשקפיים הוא מעין בד נעים כזה ובצד שדבוק לקופסאת המשקפיים הוא עשוי פלסטיק מישהו יודע איך קוראים לבד הזה ואיפה אוכל לקנות אותו? תודה

15. Started by digitalseeker,

סך הכל אני חושב שכל אחד היה שמח לקבל HTPC שלא תופס כמעט מקום , שיהיה שקט ככל האפשר וגם חסכוני בחשמל. אז חשבתי חשבתי חשבתי ואמרתי למה לא לקחת מארז של DVD מעפן או ממיר YES או כל דבר שיותר קטן מHTPC טיפוסי. ולהרכיב לתוכו חלקים של LAPTOP , כמובן לכלול את הספק כח , ואם אפשר בתקציב לדחוף גם סוללה בתור UPS. השאלה אם זה באמת פרקטי וכמה פרויקט כזה יעלה ?

• 33 תגובות
    • 3.8k צפיות
  16. Started by Arik.G,

פשוט יצירת אומנות ! אני מוריד את הכובע :-X זה הלינק לפרוייקט: http://www.bit-tech.net/article/114/ וכמה תמונות לטעימה ראשונית:

• 4 תגובות
    • 2.7k צפיות
  17. Started by Or ei,

טוב אחרי שהתשחררתי מהצבא (לפני חצי שנה) וקניית מחשב חדש הגיע הזמן להמשיך את המודינג שעשיתי לפני 4-5 שנים http://hwzone.co.il/gallery/thumbnails-150.html אז עשיתי חלון במארז (chifetec ax01sld) וצביעה קטנה שאף פעם לא הושלמה עכשיו בשבועות האחרונים עשיתי : צביעה מחדש של כל המארז מבפנים כחול , מבחוץ צבע כחול ים מטאלי של טמבור החלפה של 2 מאוררי 120 רועשים (45DB) בscythe jyuni 4 (איזה כיף שקט) החלפה של הפרספקס הישן (שנשבר) והתקנה של 2 קתודות כחולות על הדלת בתמונות : המארז "הישן" המארז בלי הדלתות החיצוניות צבוע בכחול הדלתות בצבע יסוד והמארז עם הקתודות מותקנות על הדלת הקתודות גם מחוברות לrehbus ככה שאפשר לשלוט על העוצמה ולכבות בקלות מה שנשאר לי זה לתקן את הפ…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by exXxTreAm,

http://www.technick.net/images/circuits/cir_irda_adapter.jpg IrDA adapter

• 8 תגובות
    • 791 צפיות
  19. לפניי כמה ימים פירקתי את הספק הגנרי מהמחשב שלי לאיזה פרוייקט . כשפתחתי ראיתי מלא חוטים אבל יש כיתוב על הלוח אם של הספק כמה וולט כל חוט. ובמקרה נתקלתי באיזה 6-7 חוטים של 3.3V במחשב וכולם הלכו ללוח אם. אז השאלה שלי היא האם אפשר לחתוך את החוט ולחבר LED UB שהצריכה שלהם כמעט זהה ל 3.3 ברוב המקרים,בלי לפגוע במתחים של הלוח אם? אם כן אז לא נצטרך יותר נגדים אם לא מובן לגמריי אני ינסה להעלות תמונות בהמשך. ליאור.

• 2 תגובות
    • 682 צפיות
  20. הי אני רוצה לחבר לוח MINI ITX לאוטו ואני רוצה לבנות את הספק בעצמי אני יודע שזה יכל להיות מסובח אבל יש לי כישורי אלקטרוניקה אני מחפש שירטות של ספק שעונה על הציפיות ראיתי כאלה למכירה (לא בארץ כמובן ) אז כדי להבין בדיוק למה אני מתכוון הנה קישור http://www.opussolutions.com/modules.php?name=News&file=article&sid=23 אני מקווה שתוכלו לעזור לי....

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by nehmia,

???

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. איך אני יכול להוסיף LED למאווררים שלי?? נראה לי שפעם ראיתי מדריך באתר אולי אני טועה ואם אין אז למישהו יש הסבר איך לעשות את זה? ;D

• 4 תגובות
    • 784 צפיות
  23. Started by shaks,

אני מעוניין לחבר לד/ים (תלוי כמה אפשר) לUSB של המחשב (USB 1 אם זה משנה) ואני יודע שזה אפשרי (כמו הלדים האלה שמתחברים לUSB של מחשב נייד כדי להאיר על המקלדת) אופציה של כיבוי דרך המחשב זה יהיה נחמד אבל לא חובה

• 15 תגובות
    • 2.6k צפיות
  24. Started by Sarlula,

ראיתי מדריך לזה: http://www.modding-faq.de/index.php?artid=603 כאן זה עובד, אבל במדריך מדובר על 16 פינים ולי יש 14. עכשיו, אני רציתי לעבוד לפי המדריך ל-14 פינים: http://www.overclockers.com.au/techstuff/a_diy_lcd/ וגם לחבר את זה דרך USB כמו במדריך ההוא. א. מישהו ניסה אי-פעם לחבר דרך USB? ב. האם הכבל השחור של ה-USB (הארקה) הוא בדיוק כמו זה של המולקס? אני רוצה להתחיל לפרסם תמונות של עבודה והכל כי זה מתחיל פרוייקט רציני. מחכה לתשובות

• 2 תגובות
    • 705 צפיות
  25. Started by Guy950,

היי, יש בידי מחשב שנקנה לפני 5 שנים בעל מארז ז'אנרי וכמובן הרכבה מחורבנת. אז החלטתי לסדר את המחשב מבפנים ומבחוץ וחשבתי לשאול מה לדעתכם יתאים? http://i39.tinypic.com/2s0bsyw.jpg http://i43.tinypic.com/n66sdf.jpg זה המארז מבחוץ, חשבתי להוריד את המדבקות מקדימה ולצבוע אותו בשחור מקדימה, כמובן שזה המודינג הראשון שלי אז אני לא מצפה לשחור מבריק אלא פשוט לשחור. כמו כן בצד חשבתי לעשות 2 פסכים אלכסונים בכחול או אדום ואולי לעשות פתח נוסף למאוורר. אני לא הולך רחוק מדי קדימה ומתחיל לעשות חלון, אין לי את הכלים ואת הידע בשביל לעשות שינויים רציניים. בנתיים זה מודינג קל. אבל מה לדעתכם אני עוד יכול לעשות על פני המארז? בנוסף אני מתכוון להעיף את אחד הצורבים, איך אני משיג מכסה שיתאים לגודל הז…

• 0 תגובות
    • 936 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.