עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by road_runner,

למרות שיצא לי כמה פעמים לקרוא פה הודעות, לא יצא לי להתעמק לעולם, (צבא) אבל נראה לי שאולי תוכלו לעזור לי בזה... אני בעליה של מערכת תופים אלקטרונית שבניתי. באחד החלקים שבמצילה יש צורך במפסק-מגע. בלי להכנס למה זה מצילה ומה המטרה של המפסק, מדובר פשוט בשתי פלטות גומי 3 מ"מ המרוחקות זו מזו בערך גם כן ב-3 מ"מ, שיש צורך ששתיהן יוליכו חשמל טוב, כדי שבמגע יד, הגומי העליון והתחתון יצמדו ו... יסגרו מעגל. הפתרון הטוב ביותר שמצאתי עד כה היה להדביק בשני הצדדים חתיכת פלטת נחושת גזורה (COPPER FOIL -> זה החומר שממנו עושים טבליתים עד כיתה ו'..) בעזרת דבק מגע או אפוקסי מן הסתם. קראתי כאן ת'ראד על מישהו (יותר מטורף ממני) שרוצה לחבר שני מעבדים ביחד ( אולי יום אחד אלמד ג"כ ) וכתב שם על…

• 10 תגובות
    • 5.1k צפיות
  2. שלומות, שמעתי על דבק מיוחד לפלסטיק שכאשר אני מורח אותו על פלסטיק א' ועל פלסטיק ב' במקומות שהם אמורים להתחבר, ומצמיד את פלסטיק א' לפלסטיק ב', אז הדבק "ממיס" איכשהו את הפלסטיק ומחבר אותו כאילו נוצרו פלסטיקים א' ו ב' מחוברים אחד לשני... כמובן שכל זה יכול ליהיות בולשיט אחד גדול אבל אני אשמח אם תעזרו לי לחפש את הדבק המסתורי הנ"ל. יכול ליהיות שגם הדבק פשוט פלסטיק במצב צבירה רך והוא מתקשה באוויר וכאשר מצמידי את פלסטיק א' ו ב' עם הדבק המרוח עליהם אז הדבק מתקשה ומדביק בינהם עם דבק שהוא בעצם פלסטיק... זה ממה חשוב לי הדבק הזה ואשמח אם תאמתו לי את הפרטים שנתתי ואולי גם קישור או המלצה מאיפה לקנות... כמובן שאם יתברר שהעניין הוא בולשים אחד גדול [אני מקווה שלא] אז אשמח אם תמליצו על על דב…

• 21 תגובות
    • 30.3k צפיות
  3. כידוע לכולם הפתגם הישן שאומר "מטעויות לומדים" אז אני פותח תרד שבו כל אחד ירשום את הטעויות שהוא עשה בזמן שעשה מודינג או בנה איזה מכשיר אלקטרוני (זה לא חייב להיות מניסיון) שכולם יוכלו ללמוד מה לא כדאי ומומלץ בחום לא לעשות וחובה אפילו לא לנסות בזמן שמתעסקים במודינג/אלקטרוניקה. אני יתחיל: 1. לא להגיד לאבא שאתם יכולים לתקן את הכבל המעריך כי אחרי "תיקון" כל הבנינין יוצא בצעקות החוצה למה אין חשמל (זה מניסיון בטעות לא שמתי לב והשארתי את את הכבל של המסה ואת האדמה חשופים אז מן הסתם אתם יודעים מה קרה) 2. כשמשעמם לכם לא להכניס מהדק לשקע כי השמל בבית נעלם ישר (גם מנסיון תודה לאל לא קרה לי כלום) 3. לא לחבר צורב/הארד/פלופי כשהמחשב עובד. במקרה הטוב יהיה בום קטן והמחשב יתכבה. במרה ה…

• 9 תגובות
    • 815 צפיות
  4. דברים שעדיף לא לעשות, עדיף מנסיון אישי אני אתחיל עם כמה משלי: 1)לא לשים שכבת פריימר עם מכחול. 2)לא לקוות שלא יראו את זה מתחת לצבע, זה יוצר מרקם של עץ. 3)לא להקשיב לאישה (במקרה שלי אמא) או שיקרה דברים כמו 1 ו 2. 4)כשמפרקים את הכונן DVD מומלץ לזכור איפה שמתם את הברגים. 5)לא להשאיר הכל במרפסת בלי לבדוק בתחזית אם צפוי גשם. 6)אם הצג LCD ממילונית אחת שחיברתם לא עובד כשמחברים אותו כמו שצריך, אל תפרקו גם את השנייה. מה אתם למדתם בדרך הקשה?

• 92 תגובות
    • 10.9k צפיות
  5. מהאתר wide screen gaming forum 3 מסכי 20" סה"כ 4800x1200 ביצוע מדהים לרעיון פשוט תכנון: http://www.wsgf.org/article/zero-bezel-mirror-box-eyefinitysurround התוצאה הסופית: http://www.wsgf.org/article/zero-bezel-mirror-box-eyefinitysurround-setup סרטוני הדגמה: http://www.wsgf.org/article/zero-bezel-mirror-box-eyefinitysurround-youtube-conclusions המסך האמצעי נמצא במאונך ל2 האחרים האור שלו משתקף על זכוכית מיוחדת וככה מסתיר את כל המסגרות הוא מציג תמונת מראה וככה אחרי ההתשקפות זה נראה רגיל

• 18 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. Started by CyberBot,

כתוב שהם שולחים את זה עם FEDEX זה אומר שאני יצטרך לשלם שזה יגיע לארץ?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. שלום אני קניתי את הערכה של הסילבנג עכשיו התחלתי לפרק את המולקס של חיבור חשמל של atx עכשיו הבעיה שלי היא כשמרכבים את זה בחזרה אז הולכים לפי המפה שצרייתי ועכשיו השאלה יש יותר מכבל אדום אחד ( דוגמא כי יש גם כמה שחורים) עכשיו זה משנה איפה להרכיב את כל אחד מהצבע המדובר או שכל הכבלים שבאותו צבע הם אותו דבר וזה לא משנה איפה להרכיב אותם כל עוד היה במקום הזה כבל בצבע דומה דחוף אני באמצע

• 20 תגובות
    • 4.9k צפיות
  8. אני ממש לא יודע כלום באלקטרוניקה יותר נכון איך להישתמש בטרנזיסטורים אני מבין בארך שצריך להזרים חשמל ל בסיס וזה סוגר את האמיתור והקולקטור ביחד תקנו אותי אם אני טועה.

• 5 תגובות
    • 917 צפיות
  9. Started by aldema,

יש לי מחר מבחן באופטיקה יישומית ואין לי את החומר אז חשבתי אם אתם מכירים איזה אתר שיש בו את החומר הבא: הכל ברמה בסיסית.. -ספרות בינאריות BIT ,בייטים וכל זה.. - סריקה משולבת - PAL ,NTSC ושיטות שידור, הסברים על ה"שורות".. - רזולוצייה,פיקסלים.. כל הנושאים הללו של אופטיקה ברמה הבנה.. זה דחוף

• 5 תגובות
    • 749 צפיות
  10. Started by marok,

שלום, אני מעוניין להשתמש בארדואינו כבקר PLC למכונה שאני בונה בעבודה ... (ומכיוון שאיני יודע את השפה של ארדואינו) רציתי לדעת אם יש תוכנה שאני יכול לסרטט בה דיאגרמת סולם (כמו בבקרי PLC רגילים) והיא תפרש לי את הדיאגרמה לשפה שהארדואינו מבין? תודה.

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. אני צריך לבצע מוד שלצערי הרב לא עובד עם עפרון או עם הלחמה. אשמח אם תענו לי על השאלה שבכותרת.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by Moty_p,

שלום לכם חיברתי דיודה לפאנל סולארי שנותן 12V 700mA או לפחות הוא אמור להיות ככה כי הוולטמטר מראה שהוא נותן 18V - 20V תלוי בעוצמת השמש והזווית שהפאנל מונך לא יודע כמה אמפר אני מחבר את הפאנל לשנאי DC DC כדי לתת מתח יציב לרמקולים 9V עד כאן הכל טוב ויפה רק הבעיה היא ששומעים רע שאני מגביר את הווליום שומעים כאילו אין מספיק כוח חשמל או משהוא כזה שאלה: כאשר אני מווריד את הוולטים צריך להיות לי יותר אמפר לא? שאלה שניה: האם יש מצב שהדיודה מגבילה אותי באמפרים? זאת אומרת שאני מביא לה מתח של 20V 1A והיציאה ממנה תיהיה 19V 100mA? ושאלה אחרונה: האם יש מצב שהשנאי DC DC הזה לא עושה את העבודה שלו כמו שצריך? לא נראה לי שזה בעיה בפאנל הסולארי מדובר על פאנל די עצבני אשמח לעזרה שלכם מצרף תמונות:

• 2 תגובות
    • 964 צפיות
  13. שלום לכולם קניתי שתי סוגים של דיודות זנר 1N4737A 7.5V 1 W 1N4744A 15V 1W חיברתי אותם בתור במעגל שמוריד מתח , ה1N4744A במקום שיהיה מפל מתח של 15 וולט יש מפל של 20וולט ה 1N4737A במקום מפל של 7.5 וולט יש מפל של 10 וולט יש למישהו הסבר לזה ?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by moshe_S_m,

שלום לכולם. קניתי דיודת RGB (כאלו שנראות כמו דיודות רגילות) רציתי לדעת האם משהו יודע את הנתונים שלהם זרם/מתח ומהו הזרם המקסימלי שאפשר לתת להם אשר אינו בזרם ישר (גל ריבועי לדוגמה - לא שווה ערך), בנוסף יש מעל מומלץ לחיבור למחשב אשר יכול לשלוט על שלושת הצבעים? ללא PIC או כל דבר דומה פשוט חיבור רגיל עם תוכנה?

• 4 תגובות
    • 901 צפיות
  15. Started by moshe55501,

כמה עולה דיודת לייזר מה הטווח מחירים ?

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. העלתי מקודם דיון מקדים לפורום אלקטרוניקה ומודינג על שאני הולך להכין ספק כוח משתנה. הנה הסכמה שלו,למי שביקש בזמנו לראות אותה! הקופסא של הספק תהיינה MULTIMETER סובייטי ישן,אשר...עברו עליו כמה דברים.מד התנגדות 10K אום לתוך 220V... בקרוב תמונות של הפלטה והקופסא!

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. אוקיי. אז אני וסבא שלי פתחנו את אחת המחברות אלקטרוניקה שלו שהוא הביא איתו כשעלה מבריה"מ. ראינו את אחת הסכמות,ספק כוח משתנה אשר משתמש ב220V כניסה,ומוציא בין 0.5V עד 12V ע"י שימוש בנגד משתנה. ההכנה נמצאת כרגע בשלבים של ההלחמה. אני מקווה להביא בקרוב תרשים של הסכמה והרכיבים. למרות,שהרכיבים מיוחסים לרכיבים סובייטים.במקרה הוא גם לקח איתו אז כמה קופסאות שמכילות את הרכיבים. מקווה לסיים בקרוב את העבודה.(כנראה שבחופש.) יום טוב לכולם!

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by midnight8,

שאלה: נגיד ואני קונה קטודה קרה שיש לה בקר לפי המוזיקה ואני לוקח ממנה רק את הבקר של המוזיקה ומחבר אותי ללדים במקום זה יעבוד או שיש לבקר הזה הגבלת מתח איך בודקים ואם יש רעיונות אחרים לאיך לחבר הרבה לדים שיפעלו לפי המוזיקה אז תנו פה רעיונות

• 7 תגובות
    • 974 צפיות
  19. קיצר , היום חזרתי הבייתה מעבודה , הסתכלתי על האוטו שלי , הסתכלתי על הג'יפ שעמד לידו , הסתכלתי על לאדה בצבע בורדו שעמדה ליד האוטו בצד השני ... ואמרתי לעצמי ... חדדדדדדדלללללללללללללללללללללללל !!!!! אינך מכונית רגילה , כי הנך אוטואי ! את האוטו שלי !!! לכן תיהי שונהה בתכלית וכל מיני כאלה , אני לא אלאה אותכם במוך שלי , קיצר , החלטתי לעשות קצת מודינג למכונית שלי . בתור התחלה , איישר לה את המכות בדלתות למטה , ואתחיל במלאכת המהפך שלה . אלווה את התראד בתמונות , עדכונים וכל מיני כאלה . הצעות מעניינות וסתם פידבקים יתקבלו בשמחה .

• 21 תגובות
    • 4.5k צפיות
  20. Started by thedag,

שלום. רציתי לדעת איך אפשר לדמות לחיצה ארוכה (כמו כפתור), רק לבד אוטומטית, כשהמעגל מקבל מתח..... תודה

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by eitan1980,

שלום לכולם. קניתי מפסק דימר אשר מדליק ומכבה תאורה בחדר . בחדר יש מנורה אחת . בהוראות היצרן כתוב : Lamps for Switch: All kinds of dimming lamps, but need to over 25W,below 500W כך שאני מבין שאם אקנה מנורת לד אשר צורכת פחות מ25W , המנורה לא תדלק או "תהבב" לי (זה מה שקרה לי בחדר שינה). כיום יש מנורות שמחליפות צבעים (אשר נשלטות גם על ידי שלט רחוק) אך הצריכה שלהם הינה בערך כ3-10W . כיצד אני מוסיף "צרכן" אשר ישלים ל25W במידה ואצטרך? איזה רכיב עלי לקנות? תודה מראש .

22. Started by Idad-D,

שלום לכולם! יש לי בחצר גרילנדה עם 6 נורות לד של איקאה (https://www.amazon.nl/IKEA-LUNNOM-LED-lamp-druppelvormig-dimbaar/dp/B073W4T61F) (E27 , 4.2W 25mA , dimmable) רציתי לקנות דימר על מנת שאוכל לעמעם את התאורה נתקלתי בדימרים כמו הנ”ל: https://www.aliexpress.com/item/1005005961804021.html https://www.aliexpress.com/item/1005006991832815.html חלק עם DC 0-10V וחלק עם 12-24V לא יודע מה מתאים ועל איזה מהם ללכת? אשמח לעזרה, תודה!

23. Started by urich,

שלום אני רוצה לחבר למערכת סטריאו שני סטים של רמקולים הנמצאים בחדרים שונים אני רוצה לחבר מפסק שיתן אפשרות בחירה בין החדרים ואפשרות לשלוט על העצומה ברמקולים בחדר המרוחק למישהו יש רעיונות איך להרכיב את החיווט בין המערכת לרמקולים ולנקודת שליטה? איך אפשר לדעת איזה פוטנציומטר להרכיב בהתאם לעוצמת המערכת? תודה

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. Started by roeesnir,

קניתי לפני 3 שנים מקרן חום לתליה על קיר. (חדר ילדים) אך דא עקא, זה חם מידי. בשנה שעברה קניתי את זה: http://www.ebay.com/itm/1-pc-Lighting-Control-Dimmer-AC220-240V-50-60Hz-1200W-/140303463013?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20aabcf265 הכנסתי בתוך קופסא 4 מקום, חיברתי שקע ותקע, וזה עבד מצויין. נתתי אותו למישהו ואני צריך להכין עוד אחד. לפני שאני מזמין עוד דימר כזה, למישהו יש אולי רעיון יותר טוב? דימר אחר אולי?

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  25. Started by ofer_mat,

יש לי דיסק של WD 500GB שהוא עושה המון רעש כשהוא נמצא מחובר למארז - יש לו ברגים עם גומי אבל עדיין יש רעש. ניסיתי לשם אותו עם ספוג יש פחות רעש אבל עדיין איזה פתרונות יש להשתקת רעשים כאלה? דרך אגב הדיסק תקין( טפו טפו )והרעש הוא כתוצאה מהרעידות שלו שאלתי את השאלה הפורום איחסון וקבלתי פתרונות השתקת ע"י תוכנה מה שלא כל כך רציתי כי זה מוריד בביצועים איזה פתרונות יש עוד? http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=377022.new;topicseen#new

• 1 תגובה
    • 748 צפיות

דיונים חדשים בפורומים