עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by shaniyakov,

הוספתי 6 לדים אולטרא ברייט, 3 אדומים 3 ירוקים, חברה שלי עשתה את העיצוב לדלת...... איך יצא?

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. http://www.bit-tech.net/modding/2006/06/12/biomech_case_by_wolverine/9.html לא להאמין..

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. Started by big foot,

ברצוני לעשות מודינג קטן למחשב, אבל אני חייב לדים RGB. חפשתי בחנויות באזור תל אביב ולא מצאתי. אינני מעונין לקנות דרך האינטרנט וחשוב שהחנות תיהיה באזור תל אביב. האם משהו יכול לעזור לי בנושא? תודה מראש

• 26 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by Mike-,

אהלן חברה, אני מנסה לתכנן מגבר למיקרופון אלקטרט, אני דש בנושא כבר כמה ימים בחיפושים באינטרנט ואני רק מתבלבל יותר ויותר. השאלה הראשונה והעיקרית היא: כמה הגבר בכלל צריך ? ניתקלתי בלוחות מוכנים (breakout boards) עם הגבר של 100, נתקלתי במגברים מוכנים בג'וק אחד של Maxim עם הכבר מתכונן בין 40dB ל 60dB שזה בין 100 ל 1000. לפי סימולציות בLTspice ראיתי שצריך הרבה יותר הגבר מזה (בערך 3000+). קישור לדף הנתונים של המיקרופון שברשותי, איך ניתן לדעת כמה מתח הוא באמת מוציא ?

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. יש לי מעגל מודפס, וסימן של דיודה. לדיודה יש רגל אחת קצרה ואחת ארוכה. האם הרגל הארוכה אמורה להיות לכיוון קודקוד המשולש או הצלע? תודה. נ.ב. אם למישהו יש איזה לינק לרכיבים, סימונים באלקרוניקה ואופן החיבור - אשמח לקבל.

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. בלי לדים בלי כלום הדבר הכי פשוט רק שאני יסובב הוא יוריד את המהירות אני מחפש את הדרך הכי פשוטה, אם זה כפתור 3 מצבים (12\5\0) או שזה פוטנציומטר לא אכפת לי העיקר שיהיה ממש קל ורק ל2 מאוררים צריך את זה למאורר ג'נרי 80ממ. ואין לי עצבים להתעסק עם זה יותר מידי עוד דבר חשוב זה לפרט אם אני צריך נגד מסויים תגידו לי במדוייק כמה אוהם, אם יש סוגים מסויימים של כפתורים\פוטנציומטרים בדיוק להסביר וחשוב גם שזה יהיה דבר רגיל שיש בכל חנות אלקטרוניקה לא בא לי להתרוצץ לחפש חלקים... תודה.

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by infer73,

כמה וולט צורך לד רגיל? (ירוק אגב,אם זה משנה) אל תגידו לי לברר איפה שקניתי, כי פירקתי 3 לדים כאלה ממקלדת ישנה ששכבה לי בבית (יש לי עוד 3 ישנות,ואני שונא את זאתי) עכשיו היו לי עוד כמה שאלות אבל שכחתי אותן... טוב אם יהיה לי אני אוסיף או אערוך מחר

• 26 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by hanan1,

היי, אני די חדש בתחום הארדוינו, יש לי ידע באלקטרוניקה וחשמל אבל פחות חזק בתכנות... ברשותי ARDUINO UNO ודרייבר למנוע סטפר בשם BIG EASY DRAIVER הצלחתי להפעיל את המנוע באמצעות קוד בסיסי שמצאתי באינטרנט. אני רוצה להפעיל את המנוע שלי בעזרת התקשורת הטורית Serial, כך שבכל פעם שאשלח תו דרך המוניטור הטורי Serial Monitor המנוע יסתובב מעלה אחת (לדוגמא) כמו שאמרתי אני לא הכי חזק בתכנות, ולכן כל עזרה בנושא תתקבל בברכה! תודה :-)

• 0 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. Started by NoKa,

שלום לכולם אני חדש בפורום אז אם עשיתי טעויות בבקשה תגידו לי חשבתי על רעיון למארז מחשב ויש לי כמה שאלות: 1) תכננתי את המארז שיהיה עשוי מאלומיניום, איפה אני יוכל למצוא באזור הצפון מקום ליצור המארז. המארז קטן מאוד בערך 20-30 סנטימטר על 20-25 סנטימטר יש לי כבר לוח אם, מעבד וכונן קשיח מתאימים בגודל 2)לפי דעתי פתחי אוורור מכערים את המארז ולכן לא תכננתי את המארז עם פתחי אוורור יש איזה שהיא דרך שאני לא יצטרך פתחי אוורור(קירור מים לא נחשב מכיוון שהמארז קטן) תודה רבה מראש לכולם

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by zxor,

מצאתי צופר (רמקול) של אזעקה של מחסן, זה רמקול (חזק, אזעקה), ויש שם גם אורות (לדים) שנראים כאילו פועלים בסדר מסויים שעושה אור של אזעקה.... הקיצור, פירקתי את זה וניסיתי לחבר לזה 3V, וזה לא עבד, הלדים לא נדלקו והרמקול גם לא. כשחיברתי את ה 3V ישר ללדים (כל אחד בנפרד) הם כן עבדו, הם בסדר. עכשיו אני מפחד לחבר לזה לדוגמא 12V, כי אולי זה ישרוף תלדים.. יש שם קבל של 25V 1000uF, זה אומר שאמור לעבור שם 25V? אני לא יודע כמה להעביר כדי שזה יעבוד, ואני נורא רוצה לגרום לזה לעבוד (בלי שום סיבה מיוחדת)... האם יש סיבה לפחד להעביר שם מתח עד ל25V? כי הקבל הרי ישמור על המערכת... אז אני לא יודע אם צריך לפחד לחבר לזה 12V (או יותר), מפחד על הלדים ואולי הרמקול יקרה לו משהו... קיצור: מה דעתכם?

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. Started by Daniel.ru92,

אהלן! אני חדש פה בפורום ויצא לי לקרוא פה המון, ואני צריך עזרה בפרוייקט שאני בונה - איך אני יכול לבנות מערכת בעלת 3 לדים (רמזור) שברגע שאני אלחץ על מפסק, הנורה המתאימה תידלק לפי המתח הטעון במצבר? אני משתמש במצבר 12v, ואם אפשר לעזור לי עם סכמה ורכיבים...

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. איך אפשר להשיג מנורות זוהרות כאלה בישביל המחשב ואיך אני יכול להשיג כמו שבלונה כזאת של alinwar משהו כזה סמל של חייזר כזה ואיך אני יכול לעשות שמהמתח של המחשב זה ידליק את המנורה הזוהרת הזאת תודה מראש

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. אורח Si-Nom
    Started by אורח Si-Nom,

אוקי קודם כול הסיבה למודינג זה כי יש לי מארז מעפן כזה אז רציתי לעשות לו מודינג. אוקי אני רוצה לעשות חלון במארז אבל איך קוראים לפלסטיק הזה ומאיפה אני קונה,אני צריך גם דרמל זול בישביל לעשות חריטה! [לעשות את החור בחלון זה לא בעיה אני יעשה במיפעל שאני עובד בו]. אוקי אני רוצה ליקנות גם קטודה אני חושב בצבע כחול בהיר[אני צריך חנות], וגם מאוור עם UV מפנדה הזה, חשבתי על זה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?manufacturers_id=357&products_id=9802 [המאוור הזה שקט או מה?] [חשבתי גם על FUNBUS תמליצו לי על אחד טוב וזול] השאלה זה איפה אני מחבר אותם בלוח והאם הספק שלי יחזיק אותם? על הספק שלי כתוב: HEC-300AR-TF. אני רוצה לחרוט על החלון שלי AudioSlave[כי אני אוהב מוזיקה ;D] והשא…

• 33 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by ^Z^,

הבלוק הימני. אני שוקל לקנות את הבלוק הנ"ל מחנות קטנה בגרמניה. הבנאדם נשמע נחמד והוא טוען שהבלוק הזה שווה ערך בביצועיו לSwiftech MCW60. מה דעתכם? עריכה: טעות בניווט! [P:] אפשר להעביר ל"אוברקלוקינג וקירור".

15. Started by Itsik Megrali,

שלום, אני מבצע פרויקט גמר לתואר בהנדסת מכונות על שליטה באמצעות myoelectric sensor בפרוטזת כף יד, אני מעוניין לבצע זאת עם לוח ארדואינו, אילו דברים אצטרך ללמוד, האם מישהו יכול להמליץ על ספרים מתאימים? אילו רכיבים לדעתכם אצטרך?. את כל הנושא המכני סגרתי מה שנשאר זה התוכנה והחומרה שיש לי בעניין רק מושגים בסיסיים. אודה על כל תשובה.

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. שלום רב, קניתי מיקרופון מקצועי והחיבור שלו גדול יותר מהחיבור של כרטיס הקול ואני רוצה להחליף את חיבורו לחיבור מתאים. אני צריך סוג של סירטוט וזה... כי יש לי כבל של חיבור לכרטיס הקול והוא מכיל שני חוטים אדום ולבן לעומת המיקרופון שמכיל שני חוטיםבצבע שחור ואדום. תודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. Started by lior12,

אני צריך תוכנה לסרטוט מעגליים חשמלים בחינם. לא תכנון PCB. יש את WizardCircuit שהיא ממש טובה אבל מצאתי רק את הגירסה החינמית שלה שהיא ממש מוגבלת. לא מצאתי הורדה של המלאה שלה אפילו בכסף. אם תמצאו לי אני מעדיך אותה אבל גם אחרת תהיה טובה.

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. שלום לכולם, יש לי מיני מקרר (סיני כזה, של 5 ליטר) העניין הוא שהוא לא מקרר לי משהו. עכשיו מצד אחד אפשר להגיד לי לזרוק אותו, מצד שני הוא משתמש אותי יופי במשרד (כי הוא קטן). ה"עוצמה" שלו היא (אני מקריא מהמקרר) 4A/48W. הוא מחובר ל coated aluminium liner בכדי שכאילו אני יוכל בלחיצת כפתור לחמם את המקרר (אין לי צורך). בכל אופן, אני מעוניין להחליף את ה Peltier (בהנחה שהוא לא מקרר מספיק והבעייה היא לא ב coated aluminium liner הזה). אבל אם אני מחליף את הפלטייר (ואת המאוורר) אני צריך שהחשמל הקיים היום (הרי זה מיני מקרר ויש לו כבר מעין בורד שאליו מחובר החשמל). מה אתם אומרים?

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. Started by zxor,

יש לי חיבור MOLEX בספק מחשב (כמובן), חיבור המולקס כמו שאתם בטח יודעים מוציא 2 מתחים, 12v ו5v, אני בשביל להדליק את הלדים שלי שאני רוצה לשים במחשב אני צריך 3v, כיצד אוכל להנמיך את המתח מ5v ל3v? תודה!

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. שלום לכולם, לא מזמן ראיתי את הנושא לגבי הכנסת לדים לתוך המקשים ודי אהבתי את הרעיון , חשבתי גם על מספר תוספות אבל נתחיל בקטן. החלטתי לפרסם את הפרוייקט כאן כי זה מבוצע על מיקלדת ישנה של מחשב 486DX2 אשר לא ממש ניתן לחבר למחשב חדש והמחשב שלה פורק במטרה לקחת את הרכיבים... אם זה לא המקום בכל מיקרה אני מבקש להעביר. טוב אז ניגש לענין: יש ברשותי מחשב P4 כיום שאני משתמש בו ורכיבים שונים של מחשב 486DX2 כמו שאמרתי המיקלדות שלי שתיהן זהות בגדלים ומרחקי הכפתורים מה שיביא לי את האפשרות להכין את הפרוייקט קודם על משו ישן ואח"כ משו חדש כדי לא להרוס אותו . אז הינה מספר תמונות מזמן הפירוק: תמונות מיקלדת מקדימה מיקלדת מאחורה הוצאתי כפתורים ומתברר שיש שם ברגים ערמת כפתורים …

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. אפשר? המקלדת היא microsoft multimedia ואם אי אפשר אז אפשר איך שהוא להכין את האותיות בעיברית ואנגלית? יש אפשרות?

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. Started by דודי הסטלן,

שלום לכולם, היום עשיתי מודינג ראשון קטן וצנוע ורציתי לשתף אותכם ביצירה שלי: תהנו {ובלי קטילות כן..? סה"כ אני לא מומחה בזה }. ואם אתם שואלים מה זה הקיט הזה של טרמל טיק, קניתי אותו ביחד עם שני מאווררים של 80 + שני מאווררים של 120 ועשיתי בפנים חגיגת רוח נחמדה, האמת זה די עוזר הוריד לי 3-5 מעלות. אם תרצו תמונות אני יצלם גם מבפנים.

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. שלום אני מחפש מקור מתח שלא מחובר לקיר, כלומר סוללה, ושהוא נטען גם, שיתאים להפעלה של מיקרו-בקרים. המיקרו-בקרים שאני עובד איתם הם של 5v, ולא 3.3v. חשבתי על שתי אפשרויות, אודה לכם אם תגידו לי מי מבינהן עדיפה, או אם יש אפשרות אחרת יותר טובה.. האפשרות הראשונה היא סוללות 9v נטענות. המיקרו-בקר יכול לקבל שני מתחים ככניסה: 1) 5v מיוצב - מה שלא יהיה רלוונטי לכאן 2) 7-12v לא מיוצב, מה ש-כן יהיה רלוונטי לכאן - נוכל לחבר את ה-9v לשם. האפשרות השנייה, היא את ה-"External Power Bank" למינהם, שכוללים יציאת USB שנותנת 5v. לדוגמא זה: מי מבין 2 האפשרויות הנ"ל עדיפה? והאם יש אולי עוד אחת? העיקר שזה יהיה מנותק מהקיר, ונטען.. תודה רבה card

• 22 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by xena,

אני מעוניין להרכיב חיישן על האופנוע שלי שבכל תזוזה אקבל חיווי במחשב. כך אוכל שהמחשב ישמיע אזעקה בתוך הבית ולא מחוץ לבית כשהאופנוע עומד להיגנב. התפלאתי מאוד לראות שאין מוצרים מסוג זה בשפע. האמת שאפילו לא מצאתי אחד. האם יש לכם רעיונות כיצד אפשר להרכיב או לרכוש דבר כזה?

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.