אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
יש לי לד, יש לי רזיסטור שבא איתו. עכשיו: 1. האם זה חשוב לאן אני מחבר את הנגד? לפלוס או למינוס? 2. האם זה חשוב לאיזה כיוון יהיה הנגד? נגיד, הקצה שהכי קרוב לפס בצבע זהב צריך להיות מחובר ללד והצד השני למתח (+-, מה ששאלתי בשאלה מספר 1.) 3. האם אני יכול לחבר כמה לדים במקביל לדוגמא 3, ולחבר לכולם נגד אחד בתחילת המעגל? תודה =)
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מקור מתח שלא מחובר לקיר, כלומר סוללה, ושהוא נטען גם, שיתאים להפעלה של מיקרו-בקרים. המיקרו-בקרים שאני עובד איתם הם של 5v, ולא 3.3v. חשבתי על שתי אפשרויות, אודה לכם אם תגידו לי מי מבינהן עדיפה, או אם יש אפשרות אחרת יותר טובה.. האפשרות הראשונה היא סוללות 9v נטענות. המיקרו-בקר יכול לקבל שני מתחים ככניסה: 1) 5v מיוצב - מה שלא יהיה רלוונטי לכאן 2) 7-12v לא מיוצב, מה ש-כן יהיה רלוונטי לכאן - נוכל לחבר את ה-9v לשם. האפשרות השנייה, היא את ה-"External Power Bank" למינהם, שכוללים יציאת USB שנותנת 5v. לדוגמא זה: מי מבין 2 האפשרויות הנ"ל עדיפה? והאם יש אולי עוד אחת? העיקר שזה יהיה מנותק מהקיר, ונטען.. תודה רבה card
-
- 22 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש למישהו מושג לגבי מקום טוב ללמוד בו אלקטרוניקה ויש לו פידבק עליו? אזור השפלה
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אז קניתי ממיר חשמל מ 12 וולט ל 3, ובדקתי והשלט עובד, אבל הבעיה היא שהשלט הזה חכם מידי ובמגע ראשוני של הזרם הוא מהבהב כמה פעמים(סוג של אימות שהשלט עובד) ורק אחרי זה אפשר ללחוץ על הכפתור לצורך פתיחת השער, אם אני משאיר את הכפתור לחוץ ונותן זרם הוא מתעלם לגמרי ממנו עד שאני ילחץ שוב, אני מבין בחשמל אך לא באלקטרוניקה. חשבתי על איזשהו ריליי שיחבר לי את המעגל של הכפתור לשנייה ברגע שקיבל זרם מהפנס, אשמח לשמוע את דעתכם.
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני החלטתי (בלי שום ידע קודם ) לבצע מודינג למחשב הישן שלי, לכן פירקתי את כולו והכנתי ארון קטן שבו יוכנסו כל הרכיבים, אל תדאגו, וידאתי שאין לי חשמל סטטי ביד ויש לי הרבה ידע קודם ברכיבים, אבל לא במודינג, אז בקיצור סימנתי בחורים של הלוח-אם נקודות בעפרון על מנת לדעת היכן לקדוח והכל, אני רוצה להרכיב את האוורור שלי ועל מנת לעשות זאת אני צריך חורים של 140X140 ושל 120X120, יש לחבר שלי מסור חשמלי אבל אז נזכרתי בדרמל.. מה זה בעצם דרמל? מה הם השימושים שלו? הוא יוכל לקדוח לי חור בארון במקום המדקחה? הוא יוכל לעשות לי פתח בעץ במקום מסור? מה הם השימושים שלו ומה הוא המחיר הממוצע שלו? לפני העבודה כדי לי להשיג דרמל או שהדרמל הוא רק מותרות בתחום המודינג?
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי שני רמקולים (6 אוהם כל אחד), של מערכת ישנה ששבקה חיים. ואני רוצה לחבר אותם למחשב. חיברתי אותם למחשב כפי שהם, והאיכות לא ממש, והעוצמה שווה בערך לעוצמה של אוזניות בפול ווליום כשעומדים 3 מטר מהם. השאלה שלי היא איזה מגבר אני צריך? 8 וואט יספיק? ואם מישהו יוכל לספק לי סכמה כל שהיא זה יהיה נחמד.
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני רוצה אקדח אוויר לאלקטרוניקה יש לי התלבטות בין... zico Zi-2009 http://www.tecnik.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=1949 הוא נראה טיפה חלש אבל ממוקד יותר. לבין http://www.besttools.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=85 אשמח אם תגידו לי גם אם יש משהו טוב יותר בסביבות המחיר הזה.. שוב לשימוש באלקטרוניקה. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש בפורום אז אם עשיתי טעויות בבקשה תגידו לי חשבתי על רעיון למארז מחשב ויש לי כמה שאלות: 1) תכננתי את המארז שיהיה עשוי מאלומיניום, איפה אני יוכל למצוא באזור הצפון מקום ליצור המארז. המארז קטן מאוד בערך 20-30 סנטימטר על 20-25 סנטימטר יש לי כבר לוח אם, מעבד וכונן קשיח מתאימים בגודל 2)לפי דעתי פתחי אוורור מכערים את המארז ולכן לא תכננתי את המארז עם פתחי אוורור יש איזה שהיא דרך שאני לא יצטרך פתחי אוורור(קירור מים לא נחשב מכיוון שהמארז קטן) תודה רבה מראש לכולם
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן חיברתי פס לדים באורך מטר ועשרה לשנאי פשוט עם ברירה של וולט (עד 12V)וקוטביות. על הגליל של הלדים רשום שהדרישה שלו היא 440mA\M כלומר 0.44 אמפר למטר של לדים,אחרי שחיברתי את הפס לשנאי ולמפסק כלשהו הפס עבד והאיר,השארתי את השנאי בשקע(המפסק כבוי)ושחזרתי הפס לא עבד(השנאי).אחר כך שמתי לב שכתוב על ההספק של השנאי 300mA max 3.6V. יכול להיות שהשנאי נשרף בגלל זה?למרות שהלדים לא היו דלוקים? האם אני צריך מוצר כזה http://www.ebay.com/itm/30W-Waterproof-LED-Power-Driver-Supply-110-264V-AC-DC-/190567831354?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c5eba573a#ht_2916wt_1037 או שהבעיה היא אחרת??? ועוד שאלה,אם מישהו מכיר חנות טובה וזולה שמוכרת בטריות ליד-אסיד (מתח של 12V לא אכפת לי שיחולק לשתי…
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני עושה התאמה קלה לפרויקט ישן וזקוק למנוע סרוו. יש לי 3 דרישות ממנוע כזה: 1. מה המומנט המינימלי הנדרש כדי שיפעיל מספיק כוח כדי ללחוץ על סוויץ' בייתי של תאורה (כמו אלו של גוויס, רק שהוא קצת יותר קשיח מהרגיל לדעתי) 2. פועל על בין 3.3-5V 3. קטן ככל האפשר כמובן, 3 הוא פונקציה של כסף, אני מעדיף זול, אבל מניח שזה יכול להיות בקלות עד 3X3X3. וכמובן, אשמח אם יש אפשרות רכישה קלילה וזריזה בארץ
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
שלום וערב טוב, מצטער מראש אם זה לא המקום לשאלות מהסוג הזה. במסגרת המגמה הכיתה שלי התחילה לעבוד עם ארדואינו. בינתיים עבדנו על שליטה בעוצמת האור (led). ברצוני לקנות ארדואינו כדי שאוכל לעבוד איתו גם בבית ולהתקדם בעצמי בפרויקטים. כרגע, אנחנו עובדים עם arduino leonardo. אשמח לקבל המלצה לדגם ארדואינו + חנות / אתר אינטרנט שדרכו אפשר לרכוש ארדואינו.
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רב. אני עובד על פרוייקט בארדואינו . כידוע, בארדואינו משתמשים הרבה עם חוטי נחושת קטנים, רכים, גמישים אך עדינים . אני צריך ייעוץ מכם איזה דרך לחווט את החוטים נחושת (יהיו באורך מטר \ 2 מטר ואולי גם יותר . סיבת הבקשה : הלוח עצמו של הארדואינו + שילד של GSM ואנטנה יהיו מונחים (כנראה) באיזור עצם הזנב ... הארדואינו יהיה סוג של מונח בתוך שק או תפוס עם חגורה בצורה כזו או אחרת . זה אומר שהארדואינו משמש להיות על גוף של בן אדם . מהארדואינו יצאו חוטים שייתחברו לBUTTON ( יהיו 2 לחצנים על בן אדם ) . יהיו שני בגדים שהמעצבת תופרת . בבגד אחד החוטים יגיעו עד לכיסים של מכנס ועד למרפק . בבגד השני החוטים יגיעו לבטן ולאיזור הגרון ( בערך בגובה של כפתור אחד מתחת לכפתורים של חולצה מכופתרת .…
-
- 0 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש גריל בשם "websun" יש לי תמונה של זוג שלו(חיפוש בגוגל..) אני זקוק לתמונה של הגריל סרוקה באיכות יותר טובה, ובלי שינויי אור אם למישהו יש גריל כזה, אשמח אם הוא יסרוק ויעלה לפורום או ישלח לי לפרטי זה הגריל..
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום איך קוראים לחומר שהשתמשו בו כאן לבידוד? http://www.goodluckbuy.com/automatic-voltage-regulator-sx460-for-generator.html תודה card
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
איך אפשר להשיג מנורות זוהרות כאלה בישביל המחשב ואיך אני יכול להשיג כמו שבלונה כזאת של alinwar משהו כזה סמל של חייזר כזה ואיך אני יכול לעשות שמהמתח של המחשב זה ידליק את המנורה הזוהרת הזאת תודה מראש
-
- 23 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני חדש בתחום ואני תמיד מפנטז על לבנות קופסה לא סטנדרטית למחשב.. משהו מיוחד.. אבל בנתיים שהמחשב עדיין בעל ערך.. חח אני מעדיף לעשות משהו פשוט יותר וגם כדי להתנסות. אני רוצה לחתוך צורה בדלת המארז. חשבתי על זה: (במקור יותר עבה כדי להראות יותר פרופורציונאלי על המארז) עכשיו השאלה שלי לפני שאני מתחיל לבצע את תהליכי החיתוך היא אם זו צורה קלה לביצוע אשר קל לבצע גימור יפה לצורה? (אני ממש רוצה שיצאו קווים ישרים) ואם היא צורה קלה איזה טיפים יש לכם בשבילי לביצוע הצורה הנ"ל? נ.ב: אני שואל אם זה קל או קשה כי אני לא יודע אם יותר קל לחתוך צורה בעלת קווים ישרים או ללכת על משהו ללא קווים ישרים...
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת אם יש מדריכים או מישהו שיודע איך עושים את הדבר הזה: שעון של רכב יש לי.. ידע באלקטרוניקה יש קצת ותמיד אפשר ללמוד עוד יש הרבה סרטונים ביוטיוב על זה וגם היה בנאדם בארץ שעשה את זה השאלה איך מחברים את זה למחשב שיעבוד עם המחשק<? תודה
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
פשוט מצאתי שלשום בלילה גג של מלונה והחלטתי לעבוד עליו. מהיום בבוקר עשיתי ניסויים וזה...פעם ראשונה שלי. עבדתי רק עם סכין יפנית סרגל ומסקינטייפ. http://www.facebook.com/album.php?aid=2049394&id=1545933288&l=1323c4e0b8 זה לא ממש מסודר כרונולוגית בפנים מצטער... אני סתם רוצה חוות דעת על איך זה נראה מה אפשר לשפר וכאלה זה פנטיום 4 עם 256 ראם וראפטור ממש ישן של 40 ג'יגה... העסק ממש לא מתחמם
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
ברצוני להדפיס לוגו על נייר מדבקה או נייר DECAL שיודבק על כיסוי של מחשב נייד. המטרה היא שהלוגו ייראה אותנטי לגמרי, ושלא ניתן יהיה להבחין(עד כמה שניתן) שמדובר בהדבקה ולא במקור. רציתי לדעת מה האפשרות הטובה ביותר שלי. לקנות נייר מיוחד למדפסת הזרקת דיו ולהדפיס בבית, ללכת לבית דפוס ייעודי שיבצע את המשימה(אם כן, איזה קיים באיזור ת"א), או לקנות נייר DECAL שלמיטב ידיעתי כמעט בלתי ניתן להסרה וגם לא מצאתי מקומות שמוכרים אותו בארץ. מי שמבין או עשה, אנא שתפו. להזמין מאי ביי זאת גם אפשרות, אבל האמת היא שאין לי זמן(או עצבים) להמתין שבועיים בשביל שיגיע נייר, בפרט כאשר המשלוח יקר מן המוצר.
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
צריך המלצה למסך 2 שורות פשוט שעובד אם Arduino UNO אאשמח אם מישהו יוכל לעזור בנושא
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מחפש מישהו שרוצה לעשות הזמנה ביחד מאתר DFrobotsולהתחלק בעלות המשלוח . ראיתי רכיבים כמו חיישן מרחק, מנועים, וחלקים אחרים שאני רוצה להזמין בגלל שההזמנה שלי היא קטנה לא כדאי לי לעשות משלוחלכן אני מחפש מישהו שרוצה לעשות גם הזמנה ולהתחלק במשלוח
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום יש לי סאב שקיבלתי ממישהו, כנראה שבפנים יש כבל שהתנתק ובגלל זה הוא לא עובד (סאב עם מערכת הגברה בפנים). יש לו בפנים 3-4 קבלים בזרם של 50V ורשום גם 10000UF, ואני מעדיף שלא להתעסק בזה לפני שהם יפרקו. כמה זמן צריך לקחת להם לפרוק את הזרם?
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אז אני מתקדם הלאה ומפרק את הפרויקט האחרון (לצערי) עברתי לדירה עם דוד שמש וכל השלט-רחוק החמוד שלי הפך למיותר לחלוטין. הוא, וארבעת הממסרים שהזמנתי זה עתה.. כדי לדעת על מה מדובר אפשר להתעדכן פה:http://hwzone.co.il/community/threads/517568-%D7%A8%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%9C%D7%94%D7%9B%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%90%D7%A8%D7%93%D7%95%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%95-%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F-%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%94-%D7%91%D7%93%D7%95%D7%93-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99-%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A4%D7%99-%D7%98%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%9F/page7?highlight=%D7%93%D7%95%D7%93 ופה: http://hwzone.co.il/commu…
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
לפני כמה זמן עשיתי משהו קטן למחשב שלי, רציתי לשתף: צבעתי את המחשב בשחור, בגלל שהוא פתוח כל הזמן אז זה בעצם רק הגג, והוספתי מפתח שמשמש כמפסק, טחנו אותי במחיר (24) אבל זה השתלם.... בקיצור, מה דעתכם?
-
- 24 תגובות
- 2.2k צפיות
-