אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש גריל בשם "websun" יש לי תמונה של זוג שלו(חיפוש בגוגל..) אני זקוק לתמונה של הגריל סרוקה באיכות יותר טובה, ובלי שינויי אור אם למישהו יש גריל כזה, אשמח אם הוא יסרוק ויעלה לפורום או ישלח לי לפרטי זה הגריל..
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני בונה לבד את הכבלים שאני צריך , אך אני לא מצליח לשים יד על קונקטורי TRRS (שהוא למעשה חיבור PL 3.5 אך עם 4 מגעים , או 3 טבעות .. איך שתרצו לקרוא לזה), ניסיתי את מזלי בניוטריק - אך לא מצאתי מענה הולם. אשמח לקבל המלצות נוספות. העניין הוא שאני צריך כבל 3RCA לPL הזה, אך הכבל שמוכרים היום, שנפוץ עם מצלמות וידיאו ונגנים למיניהם - לא מתאים, הסכמה שלי שונה, וגם מדובר בכבלים לא באיכות הגבוהה ביותר. רוב תודות
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי נגד מקולקל שאני רוצה להחליף אבל אין מושג איך לקרוא אותו (אני די מתחיל), בדקתי בכמה אתרים את המשמעויות של הצבעים אבל אני לא יודע מאיזה צד להתחיל כי הצבעים קצת מחוקים ואני לא בטוח אם יש שם את הצבע שמסמל את "איכות" הנגד. מישהו יכול לקרוא את זה? (הנגד הכחול באמצע, מלמעלה למטה זה נראה כמו אדום [שחוק], אפור/כסף [שחוק], כתום [שחוק קצת], שחור) http://img684.imageshack.us/i/dsc00201qg.jpg תודה מראש, אורי
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שאלה על כונן קורא כרטיסים. הקורא כרטיסים שיש פה- http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14247 איך מחברים אותו למחשב? הבנתי שהוא אמור לשבת כמו הסידרום, אבל איזה יציאות כבלים יש לו מאחורה ולאיפה מחברים אותם בדיוק? יש לו יציאת sata/ide או יציאה הנראת כך-? ואם יש לו רק יציאה אחת-כמו היציאה שרואים בתמונה, אז לאיפה בדיוק לחבר אותה בלוח האם? אגב איך היציאה הזאת נקראת? תודה
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני מבצע פרויקט גמר לתואר בהנדסת מכונות על שליטה באמצעות myoelectric sensor בפרוטזת כף יד, אני מעוניין לבצע זאת עם לוח ארדואינו, אילו דברים אצטרך ללמוד, האם מישהו יכול להמליץ על ספרים מתאימים? אילו רכיבים לדעתכם אצטרך?. את כל הנושא המכני סגרתי מה שנשאר זה התוכנה והחומרה שיש לי בעניין רק מושגים בסיסיים. אודה על כל תשובה.
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אשמח לכל סיוע לגבי מונחים בתחום האלקטרוניקה voltage regulator, Hall-voltage generator, small-signal amplifier chopper stabilization, Schmitt trigger , short-circuit protected open-drain output תודה רבה מראש!
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום בין מגוון הדברים שהזמנתי מ-tayda, ניסיתי גם את ה-Socket הבא: http://www.taydaelectronics.com/connectors-sockets/30-pin-dip-sip-ic-sockets-adaptor-solder-type.html ניסיתי לראות מה יכול להכנס לתוכו, ואחרי הניסויים אני יכול להגיד ש: pin headers רגילים, לא נכנסים לתוכו. אפילו לא קצת. solid core wires בעובי רגיל(22), לא נכנסים לתוכו. אז השאלה, מה כן נכנס? תודה card
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, כתבתי תוכנית פשוטה לארדואינו שבעיקרון מחכה לקלט מהמשתמש (דרך הסיריאל מוניטור), ואז מדליקה או מכבה לד בהתאם לקלט. העניין הוא כזה- כאשר אני פותח את המוניטור, הלד בפין 13 נדלק (ונשאר דלוק, לא מהבהב) המוניטור לא מקבל שום דבר שמזינים אליו אלא אם כן אני לוחץ על כפתור ה"ריסט" בארדואינו עצמו, הלד מהבהב ואז נכבה, ומשלב זה ואילך התוכנית עובדת בסדר גמור, הלד נדלק או נכבה בהתאם לקלט. (אגב- כתבתי גם תוכנית בvisual basic שמתקשרת עם הארדואינו דרך "סיריאל פורט" ושם אין לי את הבעיה הזאת) מישהו יודע מדוע זה קורה/מה ניתן לעשות בנדון? תודה רבה לכולם (:
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
שלום לחברי הפורום אני רוצה להוריד מתח מי 4VDC ל 2VDC עם איזה נגד אני צריך לחבר. או דרך אחרת לעשות. ניסיתי לחשב עם מחשבון ,ולא הצלחתי,לכן אם משהו שמבין יוכל לחשב לי,זה יהי מצוין.
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הבלוק הימני. אני שוקל לקנות את הבלוק הנ"ל מחנות קטנה בגרמניה. הבנאדם נשמע נחמד והוא טוען שהבלוק הזה שווה ערך בביצועיו לSwiftech MCW60. מה דעתכם? עריכה: טעות בניווט! [P:] אפשר להעביר ל"אוברקלוקינג וקירור".
-
- 27 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בעקבות המלצה מחבר מצאתי את האתר המושלם הזה!!! ונחשפתי לתחום המודינג זהו פרויקט המודינג הראשון שלי ולאט לאט אני מאמין שאני אשתפר נתחיל: מפרט המחשב: מעבד:Intel Celeron D 335, 2800 MHz לוח:Gigabyte GA-8IPE775-G (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN) כ.מסך:RADEON 9550 (128 MB 2 כונני הרד דיסק:80+20GB צורב dvd של lg צורב של lg כ.טלויזיה הפרויקט שלי החל כמשהו לא מתוכנן ואז בא לי הרעיון אני חולה על הפועל ת"א(זה קצת מובן לאור השם של הפרויקט),להלן הדברים שאני מעונין לבצע במארז: סידור כבלים:בוצע הוספת 3 מאווררים 8 מ"מ ועוד מאוורר 12 מ"מ:בוצע צביעת המארז בצבעים אדום+שחור:בוצע עשיית חלון בדלת השמאלית:בשלבי תיכנון עשיית חריטה בדלת הימנית:בשלבי תיכנון בניית פ…
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בלי לדים בלי כלום הדבר הכי פשוט רק שאני יסובב הוא יוריד את המהירות אני מחפש את הדרך הכי פשוטה, אם זה כפתור 3 מצבים (12\5\0) או שזה פוטנציומטר לא אכפת לי העיקר שיהיה ממש קל ורק ל2 מאוררים צריך את זה למאורר ג'נרי 80ממ. ואין לי עצבים להתעסק עם זה יותר מידי עוד דבר חשוב זה לפרט אם אני צריך נגד מסויים תגידו לי במדוייק כמה אוהם, אם יש סוגים מסויימים של כפתורים\פוטנציומטרים בדיוק להסביר וחשוב גם שזה יהיה דבר רגיל שיש בכל חנות אלקטרוניקה לא בא לי להתרוצץ לחפש חלקים... תודה.
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
איך אני יכול לבדוק כמה אמפר\מיליאמפר יש במקור החשמל שלי? עד כמה וולט אני יכול לבדוק בוולטימטר מבלי שהוא ישרף (הכוונה היא מה המגבלה שלו)? איך אני יכול לדעת כמה וואט יש במקור מטח שלי? תודה על התשובות..
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מישהו יודע (בוודאות) אם אפשר להציג עברית במסך LCD עם בקר HD44780, בהנחה כמובן שהמסך עצמו תומך בעברית. או אולי הייתי צריך לשאול : האם התוכנה יודעת להציג עברית ? * מבקש רק תגובות בדוקות, לא "נראה לי" או "אני חושב שכן", אלא רק מישהו שאצלו זה עובד ... תודה
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקחת מעגל פשוט של שני חוטים ומפסק שסוגר מעגל, ולפקח על זה מהמחשב. ז"א שכאשר יסגר מעגל, אני אוכל לבנות תוכנה שתדע את זה. הקטע של הבנית תוכנה פחות מדאיג אותי, מה שאני לא יודע זה איך אני אוכל לחבר את המעגל למחשב. המעגל הוא ממש פשוט, 2 חוטים שנוגעים אחד בשני ובעצם משלימים מעגל, כמו לדוגמא הקיטים האלו שמחברים לדלת וכאשר פותחים אותה הזמזם מתחיל לפעול, רק שאני צריך שהמחשב ידע אם המעגל פתוח או סגור. יש רעיונות איך אפשר לבצע את זה? חשבתי פשוט לקחת שני פינים בLPT או אפילו שני הפינים של המידע בUSB, או ה+ -, וכאשר אני אקצר אותם, אני אוכל לנטר את זה דרך המחשב. אשמח לרעיונות/השערות וכל מה שיכול לעזור. תודה, דורון
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני קונה עוד מעט את המארז הנ"ל אני חדש די בתחום אני כעקרון רוצה פנל שיראה לי את הטמפ` של המחשב/מעבד אם יש עוד נתונים אני אשמח חשבתי לשים את הפנל במקום הfloppy. התקציב שלי הוא עד 100-50 ש"ח האם יש כאלה פנלים או שהם יותר יקרים, או שכבר עדיף לקנות מארז עם הפנל שבא ביחד אם המארז. תודה לעוזרים
-
- 24 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
חג שמח! קיבלתי נגן DVD נייד שסבתא שלי קיבלה ולא צריכה. הבעיה היא שהוא בא רק עם מטען לרכב, ואני רוצה להשתמש בו בעיקר בבית. כתוב עליו POWER SUPPLY: DC 9-12V 10W אני אקנה מטען רגיל בשבילו, אבל אני לא ממש סגור על החישוב של האמפר. מישהו פה יכול לעזור לי עם זה בבקשה?
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
איך אפשר להשיג מנורות זוהרות כאלה בישביל המחשב ואיך אני יכול להשיג כמו שבלונה כזאת של alinwar משהו כזה סמל של חייזר כזה ואיך אני יכול לעשות שמהמתח של המחשב זה ידליק את המנורה הזוהרת הזאת תודה מראש
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, היום עשיתי מודינג ראשון קטן וצנוע ורציתי לשתף אותכם ביצירה שלי: תהנו {ובלי קטילות כן..? סה"כ אני לא מומחה בזה }. ואם אתם שואלים מה זה הקיט הזה של טרמל טיק, קניתי אותו ביחד עם שני מאווררים של 80 + שני מאווררים של 120 ועשיתי בפנים חגיגת רוח נחמדה, האמת זה די עוזר הוריד לי 3-5 מעלות. אם תרצו תמונות אני יצלם גם מבפנים.
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
קניתי היום את החיבור הנ"ל על החיבור עצמו יש רק 3 רגליים באוזניות שיש לי יש רק 2 חוטים איך להלחים תודה לכל מי שיעזור
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב. אני עובד על פרוייקט בארדואינו . כידוע, בארדואינו משתמשים הרבה עם חוטי נחושת קטנים, רכים, גמישים אך עדינים . אני צריך ייעוץ מכם איזה דרך לחווט את החוטים נחושת (יהיו באורך מטר \ 2 מטר ואולי גם יותר . סיבת הבקשה : הלוח עצמו של הארדואינו + שילד של GSM ואנטנה יהיו מונחים (כנראה) באיזור עצם הזנב ... הארדואינו יהיה סוג של מונח בתוך שק או תפוס עם חגורה בצורה כזו או אחרת . זה אומר שהארדואינו משמש להיות על גוף של בן אדם . מהארדואינו יצאו חוטים שייתחברו לBUTTON ( יהיו 2 לחצנים על בן אדם ) . יהיו שני בגדים שהמעצבת תופרת . בבגד אחד החוטים יגיעו עד לכיסים של מכנס ועד למרפק . בבגד השני החוטים יגיעו לבטן ולאיזור הגרון ( בערך בגובה של כפתור אחד מתחת לכפתורים של חולצה מכופתרת .…
-
- 0 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
דבר ראשון שלום לכולם ואני מקווה שתסלחו לי אם אני לא במקום הנכון. יש לי מספר שאלות שהם כנראה יהיו בשבילכם בדיחה וממש מצחיקות. בטור חובב אקווריומים מושבע (אם shibby יראה את זה אני מנחש שהוא מנחש מי אני) אני רוצה לבצע "מוד" לא למחשב אלא דווקא לאקווריום אני מעונין לחבר לו מספר לדים ומאווררים ואולי גם את הנורה הזו (אני חושב קטודה קוראים לזה) שמפיצה אור אולטרה סגול (זה שגורם ללבן לזרוח) מה שמכונה בלאק לייט גם. עכשיו ממה שאני יודע וראיתי בגלריות בשבילכם זה ממש בדיחה וקל אבל את הידע שיש לכם לי אין מה לעשות המחשב שלי הוא סטנדרתי ומעבר ללהוציא את המאוורר אם צריך לשמן אותו ולחבר הארד דיסק חדש אני לא ממש מתמצא. השאלות שלי הם: אני צריך ספק כוח שיש לו מתג הפעלה שאפשר לחבר לו גם לדים ג…
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי SAMSUNG GALAXY S ואין לו פלאש וחשבתי שאולי יש אפשרות להכין פלאש אני חושב ש2-3 לדים יספיקו לי אבל אני לא חושב שיצא לי זרם מהשקע של המטען אז אני לא יודע איך זה יעבוד... אני אישית חשבתי על לשים רכיב של שער NOT אב לגם כאן אני לא יודע עם זה יעבוד יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה השמח לעזרה תודה רבה שקד
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אוקי אז ככה שתי שאלות פשוטות... 1. לפי החישוב שלי אם הפוטנציומטר יגרום למאוורר לפעול בכ-5v אז אני אצרך פוטנציאומטר של 0.98watt אני צודק או לא? 2. איך יודעים כמה וולט הפוטנציומטר מוריד? 3. האם המעגל שלי נכון או שטעיתי במשהו? 4. איך אני אמור לדעת מה ההתנגדות של הפוטנציומטר [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 32 תגובות
- 2.2k צפיות
-