אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
כמה וולט צורך לד רגיל? (ירוק אגב,אם זה משנה) אל תגידו לי לברר איפה שקניתי, כי פירקתי 3 לדים כאלה ממקלדת ישנה ששכבה לי בבית (יש לי עוד 3 ישנות,ואני שונא את זאתי) עכשיו היו לי עוד כמה שאלות אבל שכחתי אותן... טוב אם יהיה לי אני אוסיף או אערוך מחר
-
- 26 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
איך אני יכול לבדוק כמה אמפר\מיליאמפר יש במקור החשמל שלי? עד כמה וולט אני יכול לבדוק בוולטימטר מבלי שהוא ישרף (הכוונה היא מה המגבלה שלו)? איך אני יכול לדעת כמה וואט יש במקור מטח שלי? תודה על התשובות..
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
http://www.bit-tech.net/modding/2006/06/12/biomech_case_by_wolverine/9.html לא להאמין..
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מישהו יודע (בוודאות) אם אפשר להציג עברית במסך LCD עם בקר HD44780, בהנחה כמובן שהמסך עצמו תומך בעברית. או אולי הייתי צריך לשאול : האם התוכנה יודעת להציג עברית ? * מבקש רק תגובות בדוקות, לא "נראה לי" או "אני חושב שכן", אלא רק מישהו שאצלו זה עובד ... תודה
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי מעגל מודפס, וסימן של דיודה. לדיודה יש רגל אחת קצרה ואחת ארוכה. האם הרגל הארוכה אמורה להיות לכיוון קודקוד המשולש או הצלע? תודה. נ.ב. אם למישהו יש איזה לינק לרכיבים, סימונים באלקרוניקה ואופן החיבור - אשמח לקבל.
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
נשרף לי פיוז של מערכת יש עליו צבעים למישהו יש אתר שיגיד לפי הצבעים איזה פיוז זה? זה הולך ככה: כחול אדום שחור אדום מישהו יודע מה זה אומר?
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בעקבות המלצה מחבר מצאתי את האתר המושלם הזה!!! ונחשפתי לתחום המודינג זהו פרויקט המודינג הראשון שלי ולאט לאט אני מאמין שאני אשתפר נתחיל: מפרט המחשב: מעבד:Intel Celeron D 335, 2800 MHz לוח:Gigabyte GA-8IPE775-G (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN) כ.מסך:RADEON 9550 (128 MB 2 כונני הרד דיסק:80+20GB צורב dvd של lg צורב של lg כ.טלויזיה הפרויקט שלי החל כמשהו לא מתוכנן ואז בא לי הרעיון אני חולה על הפועל ת"א(זה קצת מובן לאור השם של הפרויקט),להלן הדברים שאני מעונין לבצע במארז: סידור כבלים:בוצע הוספת 3 מאווררים 8 מ"מ ועוד מאוורר 12 מ"מ:בוצע צביעת המארז בצבעים אדום+שחור:בוצע עשיית חלון בדלת השמאלית:בשלבי תיכנון עשיית חריטה בדלת הימנית:בשלבי תיכנון בניית פ…
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
חג שמח! קיבלתי נגן DVD נייד שסבתא שלי קיבלה ולא צריכה. הבעיה היא שהוא בא רק עם מטען לרכב, ואני רוצה להשתמש בו בעיקר בבית. כתוב עליו POWER SUPPLY: DC 9-12V 10W אני אקנה מטען רגיל בשבילו, אבל אני לא ממש סגור על החישוב של האמפר. מישהו פה יכול לעזור לי עם זה בבקשה?
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי SAMSUNG GALAXY S ואין לו פלאש וחשבתי שאולי יש אפשרות להכין פלאש אני חושב ש2-3 לדים יספיקו לי אבל אני לא חושב שיצא לי זרם מהשקע של המטען אז אני לא יודע איך זה יעבוד... אני אישית חשבתי על לשים רכיב של שער NOT אב לגם כאן אני לא יודע עם זה יעבוד יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה השמח לעזרה תודה רבה שקד
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי היום הייתי משחק במצלמה וחשבתי לעצמי למה אין פנסים עם מנורות קסנון ? והאם אפשר לבנות אחד כזה ? למשל עם איזה 10 מנורה אחת נדלקת ונותנת את הפלאש ונכבית ,והשנייה נדלקת , וכך הלאה אחת נותנת מנוחה לשנייה כדי שלא תשרף , האם הדבר הזה אפשרי ?
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
בלי לדים בלי כלום הדבר הכי פשוט רק שאני יסובב הוא יוריד את המהירות אני מחפש את הדרך הכי פשוטה, אם זה כפתור 3 מצבים (12\5\0) או שזה פוטנציומטר לא אכפת לי העיקר שיהיה ממש קל ורק ל2 מאוררים צריך את זה למאורר ג'נרי 80ממ. ואין לי עצבים להתעסק עם זה יותר מידי עוד דבר חשוב זה לפרט אם אני צריך נגד מסויים תגידו לי במדוייק כמה אוהם, אם יש סוגים מסויימים של כפתורים\פוטנציומטרים בדיוק להסביר וחשוב גם שזה יהיה דבר רגיל שיש בכל חנות אלקטרוניקה לא בא לי להתרוצץ לחפש חלקים... תודה.
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מחפש ב EBAY דריוור בשביל הלדים שקניתי האם זה מתאים: http://www.ebay.com/itm/Power-Driver-3-Watt-1x3-LED-Light-Lamp-12V-MR16-/320562357858?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aa3016662 זה הלדים שקניתי: www.ebay.com/itm/10p-1W-8mm-140-StrawHat-White-LED-LIGHT-240Kmcd-300m-A-/120769164788?_trksid=p4340.m185&_trkparms=algo%3DSIC.NPJS%26its%3DI%26itu%3DUA%26otn%3D5%26pmod%3D140588603582%26ps%3D63%26clkid%3D2378407414152426696 לא הבנתי מה זה אומר 1 כפול 3 אני יכול לחבר לזה לד בודד או שאני חייב לחבר שלוש לדים ואם אני חייב לחבר שלוש לדים אז זה חיבור בטור או במקביל? אם מצאתם קישור למוצר אחר שמתאים לי יותר תשלחו קישור בבקשה תודה לעונים..
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
קניתי היום את החיבור הנ"ל על החיבור עצמו יש רק 3 רגליים באוזניות שיש לי יש רק 2 חוטים איך להלחים תודה לכל מי שיעזור
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן אין לי כל כך מושג באלקטרוניקה וכל הקשור בה. אני מעוניין לקנות אוזניות וראיתי את המושג OHM בכותרת של חלק מהאוזניות כאילו יש אותו דגם של אוזניות. פשוט דגם אחד מגיע עם עכבה של 250 ואחד מגיע עם עכבה של 600, מה זה אומר בעצם? תודה מראש http://www.amazon.com/beyerdynamic-880-Premium-600-Headphones/dp/B0024NK35S http://www.amazon.com/dp/B000F2BLTM
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
דבר ראשון שלום לכולם ואני מקווה שתסלחו לי אם אני לא במקום הנכון. יש לי מספר שאלות שהם כנראה יהיו בשבילכם בדיחה וממש מצחיקות. בטור חובב אקווריומים מושבע (אם shibby יראה את זה אני מנחש שהוא מנחש מי אני) אני רוצה לבצע "מוד" לא למחשב אלא דווקא לאקווריום אני מעונין לחבר לו מספר לדים ומאווררים ואולי גם את הנורה הזו (אני חושב קטודה קוראים לזה) שמפיצה אור אולטרה סגול (זה שגורם ללבן לזרוח) מה שמכונה בלאק לייט גם. עכשיו ממה שאני יודע וראיתי בגלריות בשבילכם זה ממש בדיחה וקל אבל את הידע שיש לכם לי אין מה לעשות המחשב שלי הוא סטנדרתי ומעבר ללהוציא את המאוורר אם צריך לשמן אותו ולחבר הארד דיסק חדש אני לא ממש מתמצא. השאלות שלי הם: אני צריך ספק כוח שיש לו מתג הפעלה שאפשר לחבר לו גם לדים ג…
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום בא לי תאורה ירוקה במחשב אז חשבתי לקנות 6 מאוורים עם לדים בצבע ירוק אז אמרו לי שחבל ועדיף פשוט לקנות שתי קטודות (לדים ירוקים) בחבור ישיר לספק השאלה שלי ראתי שזה בא עם איזה שנאי כזה בריא לחבר את זה לספק? לא מסוכן ? פעם ראשונה פשוט, תודה אם יש לכם רעיונות אשמח לשמוע ! דרך אגב זה מאיר הרבה ?המוכר בחנות אמר שזה מאיר מצוין תודה
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לדעת איפה אני יכול לקנות רצועת הארקה בראשון לציון או איפה יש חנות אלקטרוניקה בראשון לציון אני צריך כתובת מדויקת איפה לא " אתה יכול לקנות בראשון יש מלא חנויות" אני לא יודע איפה יש חנויות אלקטרוניקה אז בבקשה תשובה מדויקת (גם אתר אינטרנט זה טוב [אפילו עדיף])
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב, ברשותי בלנדר מוט ישן מאוד שמקרטע בהפעלה, פועל ומפסיק לסירוגין. המפסק הוחלף בעבר הרחוק ויש לי החשש שהוא הגורם לבעיה, לכן חשבתי להחליף את המפסק באחר. פתחתי את המכסה וראיתי שלמפסק מחובר קבל. הערכים שלו: 0.025μF, 500V. fo: 3.1MHz חשוב לציין שמעבר להלחמות בסיסיות אין לי ידע נרחב באלקטרוניקה ולכן אשמח להרחיב את הידע בעזרת מספר שאלות: איזה סוג מפסק עליי להחבר? (לבלנדר מהירות הפעלה אחת) מדוע מחברים קבל למפסק? איזה קבל חלופי ניתן להרכיב במקום הישן? תודה מראש, tulipcorp
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הבלוק הימני. אני שוקל לקנות את הבלוק הנ"ל מחנות קטנה בגרמניה. הבנאדם נשמע נחמד והוא טוען שהבלוק הזה שווה ערך בביצועיו לSwiftech MCW60. מה דעתכם? עריכה: טעות בניווט! [P:] אפשר להעביר ל"אוברקלוקינג וקירור".
-
- 27 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום. קניתי מארז של HEc 6A21 וקיבלתי איתו 2 מאווררים 12 מ"מ כאשר ניסיתי לחבר אותם ללוח האם אז נודה לי שיש בעיה. בלוח יש רק חיבור אחד למאוורר, חיברתי אותו אבל את השני אין לאן לחבר. אמרו לי שיש שתי פתרונות, לקנות מעביר בין החיבור של המאוורר לחיבור מולקס. או לחתוך את החיבור של המאוורר ולהלחים אותו איך שהוא למולקס. אז ככה שאני לא מבין כלום בדברים האלה.. משהו יכול לעזור לי לחבר את המאוורר איך שהוא? תודה.
-
- 35 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
איך אפשר להשיג מנורות זוהרות כאלה בישביל המחשב ואיך אני יכול להשיג כמו שבלונה כזאת של alinwar משהו כזה סמל של חייזר כזה ואיך אני יכול לעשות שמהמתח של המחשב זה ידליק את המנורה הזוהרת הזאת תודה מראש
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
כדי להפוך סיפור ארוך לקצר...אני עושה פרויקט ואני צריך להשתמש בשיטת אפנון PDM ז"א pulse density modulation. מי שמכיר אותה יכול אולי לתת לי קצת רקע על שיטת אפנון זו? בויקיפדיה מוסבר אך לא בצורה ברורה. אם אפשר הסבר על תהליך הכימוי שבה, הקידוד וכן הפענוח בצד השני. צריך גם סכמת בלוקים כללית. תחילה אני הולך לסמלץ אותה במטלב..אז גם קוד מתמטי יכול לעזור. אם מישו מכיר קובץ עם הסבר איכותי..אשמח ללינק כי לא מצאתי כזה. תודה לעוזרים.
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מקור מתח שלא מחובר לקיר, כלומר סוללה, ושהוא נטען גם, שיתאים להפעלה של מיקרו-בקרים. המיקרו-בקרים שאני עובד איתם הם של 5v, ולא 3.3v. חשבתי על שתי אפשרויות, אודה לכם אם תגידו לי מי מבינהן עדיפה, או אם יש אפשרות אחרת יותר טובה.. האפשרות הראשונה היא סוללות 9v נטענות. המיקרו-בקר יכול לקבל שני מתחים ככניסה: 1) 5v מיוצב - מה שלא יהיה רלוונטי לכאן 2) 7-12v לא מיוצב, מה ש-כן יהיה רלוונטי לכאן - נוכל לחבר את ה-9v לשם. האפשרות השנייה, היא את ה-"External Power Bank" למינהם, שכוללים יציאת USB שנותנת 5v. לדוגמא זה: מי מבין 2 האפשרויות הנ"ל עדיפה? והאם יש אולי עוד אחת? העיקר שזה יהיה מנותק מהקיר, ונטען.. תודה רבה card
-
- 22 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני מבצע פרויקט גמר לתואר בהנדסת מכונות על שליטה באמצעות myoelectric sensor בפרוטזת כף יד, אני מעוניין לבצע זאת עם לוח ארדואינו, אילו דברים אצטרך ללמוד, האם מישהו יכול להמליץ על ספרים מתאימים? אילו רכיבים לדעתכם אצטרך?. את כל הנושא המכני סגרתי מה שנשאר זה התוכנה והחומרה שיש לי בעניין רק מושגים בסיסיים. אודה על כל תשובה.
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-