עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by PrefaceAlumni,

שלום שוב, אשמח להמלצה על מאווררי מארז כמה שיותר זולים ושיהיו גם שקטים.(דגש על זולים ). אני רוצה לקנות 4 מאווררים ולהוציא בערך 100 שקל. תודה

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by yakirsh4,

שלום, אני רוצה לקנות מלחם בקרוב והייתי שמח אם תציעו לי פה כמה דגמים נבחרים במירים שונים אני לא ישקיע עכשיו 800 או 1000 שקל אבל אני מוכן להשקיע 300-400 מקסימום 500 אני צריך משהו בסיסי לחוטים קטנים ואין לי בעיה גם לקנות באיבי אני ישמח אם גם תגידו לי איזה עוד חלקים צריך לקנות (בדיל משכות וכדומה) ותביאו לי קישורים לאיבי (לא חובה כמובן שם יספיק) תודה.

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by The_Nightmare,

יש לי Cassiopeia E11 והמסך קצת שבור אז אי אפשר להשתמש בו ואני מחפש מאיפה אני יכול למצא מעגל שאני יכול לחפש אותו למחשב רק בתור מסך LCD

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by OmEr.il,

שלום, קודם כל,סליחה אם השאלה לא כל כך קשורה אבל אני יודע שיש כאן אנשים שמבינים משהו מהחיים שלהם, וזה הפורום שנראה לי הכי מתאים,אז ככה: יש לי קורקינט חשמלי עם מנוע 500W שפועל על 24V ו20.8AMP.רציתי לדעת,אם אני אקנה קונטרולר(מחשב) שנותן למנוע 36V ו 13A,האם הקורקינט יהיה מהיר יותר ויבזבז פחות כוח מהסוללה,או יסע יותר רחוק? ועוד שאלה: אחד הפחמים במנוע שלי(BRUSHED)הולך"להיגמר"(במרכאות כמובן),ניתן לתקן את זה? כי מנוע חדש זה 1200 שקל בערך.. תודה על התשובות , עומר עריכה [

• 12 תגובות
    • 3.3k צפיות
  5. Started by D.r Bit,

שלום לכולם אני מחפש מעגל נצנץ ללד יחיד .... אני רוצה שהלד יהבהב ככה *-*-*-*-* אני רוצה ניצנוץ כמו של אזעקה... *= היבהוב -=עצירה שזה יוצא * היבהוב - עצירה וכך הלאה .... יש כאלה מעגלים ? תודה לכולם ...

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by bezangeloo,

יש לי פנס שעובד על 4 סוללות 18650 מחוברות יחד, כשכל העסק בנוי בצורה כזו שיוצא כבל מהפנס עם קונקטור בקצה, וארבעת הסוללות מולחמות יחד ומהם יוצא כבל עם קונקטור בן-זוג. למה אני טוחן את כל הסיפור? כי המטען שבא יחד עם הסוללות בשביל לטעון אותן, לא עובד מהקופסא. אני יודע שהערכים שלו לא סטנדרטיים (בכותרת), אבל מישהו יודע איפה אפשר למצוא אחד כזה ומקסימום להלחים לו את הקונקטור הנכון? הפנס מדגם P7 מDX, אם מישהו מתעניין. תודה רבה!

• 12 תגובות
    • 3k צפיות
  7. המכשיר הפסיק לעבוד, פתחתי אותו ומצאתי סליל שרוף יש עוד סליל עם ליבה לבנה לידו שנראה תקין . הכיתוב על שניהם זהה מה לבקש בבואי לחנות רכיבים? איפה מוצאים את הערך של הסליל (אוהם ?) אפשר למדוד לפי הסליל התקין? תודה רבה

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. היי, אני רוצה לחבר 3 יחידות כאלה: http://www.amazon.com/gp/product/B007XRM3N0/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1 http://www.amazon.com/gp/product/B007Z9250C/ref=oh_details_o00_s00_i01?ie=UTF8&psc=1 למקור חשמל חיצוני (סוללות). האם מומלץ לחבר אותם בחיבור טורי או מקבילי? ואיזה סוללה תתאים לאורך חיים מקסימלי? לצערי הדף מוצר הזה לא מספק יותר מידי נתונים טכניים על היחידה, אבל יש לי גם יחידה אחת בבית אז אם אתם צריכים פרטים נוספים אולי אוכל למצוא אותם על המנורה עצמה. וכרגיל, אשמח ללמוד בעזרתכם קצת יותר על הנושא שאדע לחשב את זה לבד להבא (: תודה רבה!

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. שלומות, מדובר על מחשב יישן עם מערכת הפעלה XP-SP3 ולוח אם של אסוס P4P800. במחשב מותקנים 2 דיסקים קשיחים (SATA) כאשר על דיסק מספר 1 מותקנת מערכת ההפעלה XP והדיסק השני משמש לאיחסון מידע. בשבוע האחרון הדיסק התחיל לעשות בעיות ובכול אתחול שני הייתי חייב להריץ את הפקודה CHKDSK /R אחרת המערכת לא הייתה עולה או שעולה ולא יכולתי להעתיק קבצים מסויימים. החלטתי להתקין התקנה נוספת של XP על דיסק מספר 2 וההתקנה עברה בהצלחה והכול עובד וכרגע יש לי DUAL BOOT. אני מעוניין להסיר את הדיסק הפגום שמספרו 1, לצערי המערכת לא עולה אם אני מסיר את הדיסק פיזית למרות שמערכת ההפעלה עולה מדיסק מספר 2. מה עושים ? גיבוי לכול המידע קיים לכן אין בעיה לנסות כול דבר ופקודות DOS קטנות עליי.

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. שלום לכולם, יש לי מאוורר 12V ואני רוצה לחבר אותו למתח של 5V (יש לי יציאה במולקס רק לשחור ואדום). הזרם של המאוורר הינו 0.13A. עשיתי את החישוב לפי חוק אוהם: R = 5V:0.13A ומצאתי שערך הפוטנציומטר יהיה 38.46 אוהם. אז רציתי לדעת מה הכי קרוב לערך הזה שהוא יוכל לעבוד.. וגם אם אפשר אז אני צריך סרטוט לאיזו רגל בפוטנציומטר אני צריך לחבר לאיזה חוט.. תודה מראש, אוהד כהן.

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. טוב חברי המודרים אני פירקתי את המסך הנ"ל: [url=]http://planet.nana.co.il/davidy_1991/images/254813pic3.JPG אני תואה האם אפשר להשתמש בו ואני משער שכן אומנם במדריך היה רשום בקר כלשהו שלא התאים לשלי HD44780BO6

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by efergan7,

יש לי LCD שהוצאתי מטלפון ביתי האם יש דרך לחבר אותו למחשב ? אגב יש לו 20 חוטים מצד אחד ו 10 חוטים מצד שני

• 12 תגובות
    • 794 צפיות
  13. Started by GOVNER_T.S.Y,

חברה, איפה ניתן למצוא את החומרים לעיל בזול באיזור , גבעתיים רמת-גן ת"א. תודה לכל העונים :-*

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. ה- VIN שנכנס לתוך הרכיב הוא בין 0.40 ל- 0.80 וולט. באמצעות נגד משתנה אני יוצר מחלק מתח וכך אני מכוון את מתח היחוס לרכיב. השאלה שלי היא איך אני יכול לדעת מבלי להפעיל עוד את המעגל, לכמה לכוון את מתח היחוס שלי?

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by Lirux,

היום הרכבתי את המעגל של הלדים המהבהבים... הלדים הורכבו בחלק התחתון איפה שהלבן שנראה כמו פה. יש גם מתג לשליטה על המצבים של המעגל (דולק קבוע, כבוי, לפי מוזיקה) והנה התוצאה: http://rapidshare.com/files/36742497/12-06-07_2026.mp4

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by ExTazy,

דבר ראשון אני התחלתי קצת לעסוק במודינג ואני רוצה לקנות דרמל .. אז השאלה שלי היא איפה כדאי לקנות ושל איזו חברה ? וכמה זה עולה בערך ?!?!! דבר נוסף רציתי לשאול האם הדרמל יכול לשמש גם כמקדחה ( לקדוח חורים לברגים ולדברים קטנים ) ומברגה ( להבריג ולהוציא ברגים ) ??? תודה מראש לעונים .. וזה קצת דחוף כי אולי אני יקנה היום או מחר ...

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Amir c,

אממ זה התחיל מאתמול בלילה שהיה משעמם ולא היה מה לעשות אז החלטתי לצבוע את העכבר... תמונות לפני: ולאחר 2 שכבות של צביעה : מהפך לא? מצטער על האיכות זה מהWEBCAM אם התמונות לא פועלות כנסו ל : http://photos.walla.co.il/amircohen2 שם יש אלבום MODING שם למטה נמצאות התמונות.. איך יצא ?

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by shimiger,

מישהו יכול להכין לי בבקשה תרשים קטן ללד מהבהב (ללא טיימר 555)

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. Started by kkffiirr,

שלום אני מעוניין לפרק כמה קונקטורים מלוח האם ביניהם החיבור למאוורר של המארז (3 PIN) והחיבור של הספק (4 PIN). איך לעשות את זה? איך אפשר להמיס כמה הלחמות בו זמנית? עם שואב בדיל לא הצלחתי כל כך... תודה

• 12 תגובות
    • 2.9k צפיות
  20. Started by elad the master,

אפשר בכלל לפתוח אותו ? או שצריך רק להוציא את הרגליים של המולקס ולחבר..? איך אני יכול לשים בתוכו לד ? *יש לי כבר נגד ולד *6 ואני רוצה לשים בתוך כמה מולקסים..מישהו עשה את זה פה ?

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. Started by The Vile,

שחורר מודגשש אני רוצה מדריך הכי קל וברור (עדיף בעברית) אני רוצה שבמדריך יסבירו איך לעשות עם מפסקים עם שלוש אפשרויות 5v/off/12v שמעל ומתחת של כל מפסק יהיה לדים (נגיד ירוק ואדום) ואני רוצה גם שאחד יפעים לדים או קתודה..(: תודה

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by PhoenixBoy,

קניתי שואב בדיל והוא בצורה ארוכה כזאת... איך אני משתמש בו?

• 12 תגובות
    • 3.2k צפיות
  23. Started by tk4,

הממ השאלה היא כזאת... הביאו לי הרבה מאווררים עם לדים אבל בלי חיבור מולקס אלא רק חיבור של שני חוטים... השאלה היא האם אפשר לקחת מפצל נגיד של מאוורר אחר שיש לי במארז ולחבר אליו את שני החוטים האלה ולהדביק עם נייר דבק? זתומרת כמו סלייבינג רק עם נייר דבק?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אז ככה היום עשיתי חלון במארז יצא פצצה מחר אני קונה מאוורר לדים למארז אז ככה חייב להשים את הגריל הזה את הרשת הזאת? או שאפשר סתם לחתוך עיגול ולחבר אליו את המאוורר עם ברגים עכשיו לשאלה המרכזית אני מת לעשות תאורה למחשב וראיתי שתאורת לדים חזקה מאוד ולא שווה להוציא 60 שקל על קתודה אם אפשר להוציא 10 שקל על חומרים ללדים הבעיה היא שהמדריכים שראיתי פה באתר לא ברורים(לי לפחות) או שהתמונות לא עובדות או לא מפורטים מספיק אז למישהוא יש איזה מדריך פשוט או שהוא יכול להסביר לי איך להאיר את המארז בעזרת לדים ? הודעה ראשונה שלי פה אז תודה לעוזרים...

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by MacGyver,

ככה: 1)כמה חשמל "אפשר" להשיג מUSB ???(ואיך???) 2)אם יש לי לדים שצורכים 1.5 וולט (כל אחד)ואני מחבר אותם ל5 וולט נגד של כמה אוהם אני צריך??? סיזר

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.