אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
סביר למערכת משרדית מבוססת core 2 due
-
- 0 תגובות
- 661 צפיות
-
-
אז ככה חברים בארוע שיתקיים מחר, בין השאר יהיה גם תחרות מודינג נכון לעכשיו אני אהיה שם , ועוד כמה חברי פורום (AVIKO, שהוא יהיה אחד השופטים, וגם SSR המומחה שלנו) במידה ותרצו לשאול שאלות, אני מאמין שרוב הזמן אני אהיה ליד המארז שלי , אז אל תתביישו לגשת ולשאול. מקווה שתהנו
-
- 24 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אז ככה...חשבתי על זה...הרבה..וזה נראה לי טוב... אז יש לי מחשב P2 שאני רוצה לעשות ממנו מחשב בתוך VCR... הלוח אם קטן מספיק בשביל להיכנס...וגם הכרטיס מסך (הרוחב של הVCR מספיק)...נכנס... אז יש לי את המסך הקטן של הVCR...אני רוצה שהוא יראה איזה משהו שקשור למחשב...(נגיד RPM של המעבד)... אז יש מצב מישהו עוזר לי עם זה?...
-
- 3 תגובות
- 754 צפיות
-
-
זה מערכת נגיד של מאורר אחד... עכשיו יש לי גם לד וגם מאורר של 5V! האם התרשים נכון? הריבוע האדום זה המולקס... והריבוע הירוק זה מפסק 3 מצבים. שמתי לב שאם המאורר דורש 5 וולט אז לא ניתן להפעיל את שניהם בו זמנית אם מתח וולט כזה ולכן צריך מתח גבוה יותר! לכן אני ישתמש ב- 12 וולט בחוט הצהוב... איזה נגד אני צריך להשים ואיפה צריך להשים אותו... תודה
-
- 1 תגובה
- 968 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מארז CM-690 ולשים בו בין 6-7 מאווררים לפי הסדר הבא (כולם 120 ממ) 2 בקידמת המארז להכנסת אוויר 1 בתחתית המארז להכנסת אוויר 1 בדלת המארז להכנסת אוויר על כרטיס המסך 1 בגג המארז להוצאת אוויר (לא בחור שנמצא מול המאוורר שמכניס מלמטה בכדי לא ליצור קיר אוויר) 1 באחורי המארז 1 בדלת המארז להכנסת אוויר על המאוורר (אולי). בכל אופן זה מסתכם בכ- 7 מאווררים. יש לי 2 שאלות: 1) אם אני קונה מאווררים של SCYTHE זה משנה אם אני קונה את הדגם של 1200RPM או של 2000RPM מבחינת הרעש (בהנחה שיש לי בקר מאווררים, האם המאווררים של ה 2000 יהיו יותר רועשים כשאוריד אותם ל 1200 מאשר המאווררים המוגדרים מהמפעל לפעול ל 1200? 2) מה דעתכם על הבקר הבא, הוא בקר ל - 7 מאווררים, מציג 3 טמפ' (מע…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
רציתי לקנות את המסך הזה וקראתי כבר כמה מדריכים אבל בכולם יש נגד משתנה אחר בין הפינים 3-1 רציתי לדעת איזה צריך בשביל המסך הזה: וגם רציתי לדעת אם הוא אמור לקבל 5 ולט בחיבור 2 על מסך http://www.rehivim.com//product_info.php?products_id=389&osCsid=42237015b09bb833ee17a4f79ab6e50c יש שם גם דף מידע עליו תודה על כל עזרה
-
- 3 תגובות
- 769 צפיות
-
-
בעזרת ספריית LiquidCrystal, מסך פשוט וכמה שורות קוד ניתן לעשות שימוש במסך המופיע בתמונה. בדוגמה הספציפית הזאת ארדואינו מראה טקסט שהועבר באופן סריאלי מהמחשב. לילה טוב
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
פירקתי מסך LCD ממשב נייד של IBM מספר היצרן של המסך הוא: LM-CK53-22NEZ השאלה שלי היא האם ניתן לחבר אותו למחשב... כל מה שאני צריך זה את השרטוט של הקונקטור או מדריך... למי שיש מידע על כך בבקשה תגיבו תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי שאלה על בניית מארז מעץ.....האם זה בסדר כלומר אני יודע שעץ מבודד וזה קצת ייגרום לבעיית חימום אבל אני ייתן קצת פרטים ותבינו למה אני לא חושב שזה אמור להפריע. שיפצתי מחשב ישן שהיה לי או יותר נכון שידרגתי והתקנתי עליו XP (היה 98) המפרט כרגע הוא: פנטיום 3 800MHZ עם 512MB SDRAM לוח אם אני לא יודע איזו חברה במדוייק...דיסק קשיח 1 של 20GB של WD עליו מערכת ההפעלה ועוד אחד של היטאצ'י 40GB ריק לחלוטין...אז חשבתי לבנות מארז מעץ משני בחינות. 1) הוא מבודד מרעש ככה שיהיה שקט. 2) הוא יפה וזמין לי (דוד שלי בעל נגריה) המחשב הזה עד היום היה עם מאוורר אחד מכניס מקדימה אוויר וזהו והוא לא ממש מיתחמם אז חשבתי שאם אני ישם כמה מאווררים נגיד 3 או 4 זה ייפתור את בעיית החום וזהו.. האם כדאי …
-
- 5 תגובות
- 948 צפיות
-
-
אני רוצה להוסיף מאברר 8 ס'מ בדופן של המארז האפשרות היחידה בנתיים היא מול המעבד .השאלה שלי היא האם הוא צריך ליהיות ממש מול המעבד או שיותר מומלץ למטה ,או יותרלמעלה אני שואל כי עוד לא חתכתי בדלת ,יש סה'כ מאברר שמוציא אויר מאחור מתחת הספק .אני מצרף סירתות שהכנתי. תודה לעונים [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 774 צפיות
-
-
טוב הסיפור מתחיל ככה... כמו שכולכם יודעים אחד התחביבים שלי זה אלקטרוניקה.. ובניהם זה מערכות רכב... יש לי באוטו בבית מערכת עם מגבר נחמד אבל הבעיה בה שהיא רדיו טייפ, עכשיו מכוון שאני לא ממש יכול להיסתדר עם רדיו הייתי חייב להכניס איזה שיפצור למערכת... נכון אומנם בהתחלה רציתי להשקיע ככה איזה 800 שקל על מערכת נחמדה של פיוניר, אבל אבא שלי לא ממש רצה שאני יגע במערכת של האוטו.. למה? לא יודע.. הוא פשוט לא רוצה שיגעו לו בדברים באוטו :? בקיצור יש רמקולים טובים וכל הסאונד באוטו סבבה.. אבל אין מקור סאונד משובך... לכן עשיתי את הדבר הבא... קניתי באיזה חנות נידחת בתל אביב משדר FM מטורף שמשדר באיכות ממש מציונת. למשדר יש טווח רדיוס של 20 מטר. קניתי ביחד עם זה זרוע לפאלם והתחלתי לעבוד…
-
- 10 תגובות
- 892 צפיות
-
-
מה השם של הדבר הזה כמה הוא עולה ומאיפה אפשר להסיג אותו? http://hwzone.co.il/reviews-files/dan/modcon/Image024.jpg זה של מחשב בכלל? זה שייך לפרויקט הWINAMP של Yonchi ראיתי את זה לראשונה פה: http://hwzone.co.il/articles/modcon/4/
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם..! טוב אז ככה אני רוצה לבנות מעטן נייד לפלאפון התחלתי לתכנן בצייר ועכשיו סיימתי אני יעלה לפה את הקובץ ותגידו לי אם עשיתי את זה טוב ואם לא אז תגידו לי איך מה מה לעשות..??!?!? תודה אחים שלי..! NiMrOdS
-
- 4 תגובות
- 847 צפיות
-
-
שלום, הביאו לי 2 פנסים לאופניים ובכל אחד יש 9 לדים והוא מופעל על 3 סוללות דקות. אני רוצה להוציא מאחד מהם את כל הלדים כי אני בונה מוד כלשהו.. שווה להסתכן כי הפנס עולה רק 8 שקל ויש בו 9 לדים אולטרהברייט וזה שוווה!!! יש לי מלחם של סטודנטים אז איך להוציא בזהירות?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קניתי לוח הלחמות חורים עגולים ואני לא מבין איך אפשר להלחים לדבר הזה משהוא בקושי הצלחתי וגם זה לא כל כך חזק אם זה אפילו נופל בטעות הבדיל יכול ליפול משם ומה הלוח השני הזה שיש משבצות?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה להשקיע ממש במודינג. אני רוצה לדעת כמה יעלו לי הדברים הבאים: מאוורר שמסתובב עם אור (עם לדים) בדקתי באתר של KSP לא מראים ולא כתוב, מישהו יודע בערך? לא יודע איך קוראים לזה ממש אבל לכל החלקים כדי ליצור צינורות קירור (מקווה שאתם מבינים אותי) כמה עולה המשאבה או מה שלא יהיה או כמה זה עולה כבר מוכן? כמה עולה הכלי הזה שאני יוכל לקדוח איתו ולעשות עיצובים על המארז שלי (הצד הברזלי, לא של חלון הפלסטיק) וסתם שאלה שלא קשורה, כמה עולה חלון כזה של טמפרטורות שקונים? תודה מראש לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 656 צפיות
-
-
אני חדש בפורום ובנושא האמבילייט בכללי, אם טעיתי בפורום, מצטער אשמח לקבל עזרתכם בנושא האמבילייט לטלויזיה שרכשתי בגודל 40 אינץ. יש לי מספר שאלות בנושא: 1. האם היום אפשר להשיג אמבילייט לטלויזיה עצמה שלא דרך המחשב? 2. במידה ולא האם קיימת דרך שבא ניתן לגרום לאמבילייט לפענח את התמונה של הטלוויזיה דרך המחשב? (חשבתי אולי אפשר לחבר את הממיר למחשב עם כרטיס טלוויזיה ובחזרה לטלויזיה, פה נכנסת האלה אם זה עלול לפגוע באיכות שידור ערוצי HD, כמובן עם כרטיס טלויזיה שארכוש בהתאם.) 3. יש דרך לעשות זאת עצמאית? הבנתי גם קיימים ערוצים (צדדים של הטלויזיה) וסטריפים של לדים מהם המחירים של ה30 ו60? במידה וקיים אופציה להרכבה עצמית ישירות לטלויזיה אשמח אם תספקו לי את הלינקים לרכישה של החלקי…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו מכיר את הדיסקיות האלה? http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.7055 לא כתוב המספר שלהם, אבל אני משער לעצמי שהן המחוזקת עם ציפוי יהלום. משתלם לנסות ולהזמין לדעתכם?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אם כן איך הסחורה ואם היו בעיות..
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, יש לי מארז ואני רוצה לצבוע בו חלקים לצבע כרום. מדובר בפלטת ברזל קטנה (כ-20X11) וסניפירים מפלסטיק (המארז הוא XaserII למי שמכיר) הספריי שקניתי והשתמשתי בו לצביעת הפלטה לא נראה לי כ"כ איכותי (אחרי יום של ייבוש לאחר שיוף וצביעה בפריימר נשארים עליו סימנים כהים אם מנקים אותו) השאלה שלי היא - האם כדאי ללכת ולצפות את הפלטה בכרום או לצבוע מחדש את הפלטה או לחלופין לקנות ספריי חדש (לא מומלץ - זה ספריי יקר יחסית). ואם אני צריך ללכת ולצפות בכרום, איך מורידים את הצבע שיש עכשיו וכמה זה יכול לעלות? ובקשר לסניפירי הפלסטיק, יש איזשהו שינוי בטכניקה כדי לצבוע? הם כרגע שחורים, ואני לא יודע אם צריך או לא צריך לרסס פריימר על פלסטיק. תודה מראש על העזרה!!
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, עשיתי פאשלה והזמנתי מכונת תספורת מאמזון שעובדת רק על 110v, אני מבין שזה לא יעבוד עם מתאם פשוט אלא שממש צריך שנאי. יש הבדל בין השנאים השונים? אני רואה שההבדל הוא בהספק. על המכונה רשום הספק של 9w, האם כל מכשיר בעל הספק גבוה מזה יעשה את העבודה או שצריך בדיוק את אותו הספק? אני ראיתי שנאים במחירים של 50 ומגיעים עד 800 שקל, האם שנאי זול יעשה את העבודה או שרק השנאים היקרים טובים, ואז כבר אחזיר את המכשיר... בנוסף לזה, לא יודע אם זה משנה, אבל המכשיר עובד על 60hz תודה
-
- 14 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם! תיכננתי לעשות מודינג קטן למארז-חלון וקצת תאורה. עכשיו מחיפוש קטן שערכתי הבנתי שאני צריך לדים UB 8000+ MCD - רציתי לשאול האם חמישה לדים כאלה יספיקו לי לתאורה נחמדה ודי חזקה? עכשיו רציתי לחבר את הלדים במקביל עם נגדים 460ohm (לפי הבנתי מהמדריך) ומצאתי את המדריך הזה - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70953.0 שבו מחברים את הלדים לפרספקס עם המחברים השחורים האלו. האם זו השיטה הכי טובה לחבר לדים לפרספקס או שיש עוד שיטות?? תודה על העזרה - מאוד חשוב לי
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי כבל של פלופי עם שתי יציאות. יש לי רק פלופי אחד (ואני לא אוסיף בעתיד). וההמשך של הכבל פלופי סתם ארוך ומכוער. אז השאלה היא: אם אני אחתוך את ההמשך של הכבל, הפלופי עדיין יעבוד?
-
- 3 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום, ניסיתי השבוע לבנות מנורה פשוטה (הנורה היא של 24V * 40W עם בית נורה סטנדרטי) על ידי חיבור 2 סוללות של 12v. הסוללות הם של מכשיר קשר צבאי. העניין הוא כזה, חיברתי את הסוללה הראשונה והנורה נדלקה כצפוי אבל בעוצמה חלשה (12V). כשניסיתי להוסיף עוד סוללה העוצמה לא השתנתה בכלל. ניסיתי גם לחבר שתי פלוסים ביחד ושתי מינוסים ביחד, ניסיתי פלוס למינוס ולפלוס למינוס (בין הסוללות כמובן). בשום מקרה העוצמה לא גברה ולבסוף וויתרתי והשארתי את זה עם סוללה אחת. השאלה השניה היא שלי היא לגבי הנורה. הנורה הזאת מיועדת לזרם חליפין, כלומר מחובר לקיר. איך זה שהיא פועלת על זרם ישיר 12V ? איך זה שהיא פועלת על זרם חליפין 220V ? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-